Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek babómmal ha (186 db)

Mit tegyek babámmal ha vagy cicizik vagy sír?

1 hetes babaám vagy cicizik vagy sír. Elalszik a cicin és ha elveszem t?le akkor felébred ordít, de nem alszik vissza. Emiatt vagy eszik vagy sír. Az el?bb is több, mint egy órát volt cicin.

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hónapig üvöltött, kivéve, ha cicin volt. Na, de nem hagyhattam õt fél évig cicin lógni, így próbáltuk õt ringatni, simogatni, tornáztatni stb... Most még nagyon pici a babád, így biztos sokszor vágyik a közelségedre. Lehet viszont, hogy hamarosan kinövi ezt. Ha pedig a hasa fáj, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan cicin legyen, mert attól még több levegõt is nyelhet, amitõl megint csak rosszabb lesz neki.

Az én lányom 6 hónapig üvöltött, kivéve, ha cicin volt. Na, de nem hagyhattam õt fél évig cicin lógni, így próbáltuk õt ringatni, simogatni, tornáztatni stb... Most még nagyon pici a babád, így biztos sokszor vágyik a közelségedre. Lehet viszont, hogy hamarosan kinövi ezt. Ha pedig a hasa fáj, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan cicin legyen, mert attól még több levegõt is nyelhet, amitõl megint csak rosszabb lesz neki.
jézusom azt olvastam hogy cigizik :D
Próbáltad a cumit? Nekünk az segített. És próbáld meg csak két-három óránként szoptatni. 20-20 perced. Ha tudod mérd is, Az valamennyire megnyugvást adott nekem, hogy tudtam eleget evett-e és nem azért sír.

Mit tegyek akkor, ha 14hetes terhes vagyok, és nem szeretném a babát megtartani?

egy gyermekem már egyedül nevelem, nehéz anyagi körülmények között, egyedül nem megy a kett?.

Legjobb válasz: A betöltött 12. hét után csak akkor veszik el a babát, ha az anyuka egészségét veszélyezteti, vagy, ha õ maga szenved v.milyen súlyos születési rendellenességtõl pl. Down-szindróma, nyitott hátgerinc stb. Az anyagi körülményekre hivatkozva a 12. hétig veszik el, de a harmadik hónapban akkor sem ajánlják.

Második újra: nem azt mondtam, hogy védekezés mellett kicsi a valószínûsége a teherbeesésnek, hanem annak kicsi az esélye hogy kombináltan jelenjen meg a két dolog: hogy védekezés mellett teherbeessen és emellett 14 hétig ne jöjjön rá, hogy terhes.
Az, hogy kicsi lenne a védekezés melletti teherbeesésre, íme az én példám: A második babám elég sokáig, két éves koráig szopizott. Annak rendje és módja szerint szedtem a szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. Nem is volt vele semmi baj addig, míg már úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha kislányom leszokna a szopizásról. El is mentem a nõgyógyászomhoz, aki felírt egy másik gyógyszert mondván, ennek nem fogja szeretni az ízét.. El is kezdtem szedni..A második hónapban azonban nem jött meg.. Elballagtam a nõgyógyászhoz, de õ azt mondta, nincs semmi baj, még nem állt be. Így volt ez a következõ hónapban is.. Aztán a harmadik hónapban ismét nála voltam, amikor rám nézett és annyit mondott, hogy :itt vagy baba van vagy daganat!Elküldött ultrahangra és 6 hónap múlva megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom. Tehát nálam a 3x-os biztosítás (gyógyszer, szoptatás, orvos) sem volt elég védekezés!!! :) )
A betöltött 12. hét után csak akkor veszik el a babát, ha az anyuka egészségét veszélyezteti, vagy, ha õ maga szenved v.milyen súlyos születési rendellenességtõl pl. Down-szindróma, nyitott hátgerinc stb. Az anyagi körülményekre hivatkozva a 12. hétig veszik el, de a harmadik hónapban akkor sem ajánlják.
Úgy tudom, a 12-ik hét után már nincs arra lehetõség hogy abortuszt végezzenek el rajtad.Azt szerintem csak a 12-ik hétig tudják megoldani, utána csak akkor teszik meg, ha beteg a baba.Hogy-hogy csak most derült ki a várandósságod? Egy 28 hetes kismami
voltál orvosnál?erre a kérdésre igazából csak õ tud választ adni, hogy nem futottál-e ki az idõbõl túlzottan.
Sajnos készülj fel a babavállalásra. A harmadik hónap után az embrió hivatalosan magzat és jogilag külön személy, ezért , nem dönthetsz a sorsáról. Valamint a te egészségedet is kockáztatná, úgyhogy ilyenkor már nem abortálnak csak a fent leirt esetekben. De nem az ember kénye kedve szerint.
Tudom, hogy le leszek pontozva. De eddig nem jutott eszedbe? Hogy lehetsz ilyen felelõtlen?!
Neked meg kedves kérdésfeltevõ azt javaslom, hogy próbálj megnyugodni. Az abortuszon kívül is lehet más megoldást találni, ha végképp nem tudod vállalni ennek a picikének a felnevelését. Próbálj utána nézni, hogy mit tehetsz. Még van idõd, hogy eldöntsd, mi legyen. Most az a legfontosabb, hogy elmenj a terhesgondozóba, ott is tudnak tanácsot adni a védõnõk.
Második vagyok. Már elnézést de védekezés is létezik. Én úgy gondolom, nem mentség az, hogy nem védekezett csak max. megszakítással (azzal megindokolva, hogy ugye nem futja), és csak most tudta meg, hogy terhes. Felnõtt és intelligens emberek azért legalább tesznek az ellen, amitõl félnek. Ha védekezett és úgy esett teherbe és tényleg csak most tudta meg, hoyg terhes akkor bocsánatot kérek. De ennek fölöttébb kicsi az esélye!
A 3-ik válaszoló vagyok!Tudod, én nem ítéllek el, tudom hogy könnyû kifutni a 12 hétbõl, mert néha jele sincs a terhességnek.Most tudtad meg?
Köszönöm-köszönjük, hogy leírtad a remélhetõen végleges álláspontodat. Nagyon-nagyon szeretne jönni ez a baba, ha mi ennyien drukkolunk neki -és ha Te is meggondoltad magad. Akkor innentõl örömöt, optimizmust, szeretetet és sok-sok-sok szerencsét kívánok mindkét gyermekedhez!
A kérdező hozzászólása: a youtube.com-on utána néztem a videókat az abortuszról, és a halott gyermekekrõl, és sírva fakadtam. mégha elvennék, akkor sem tudnám megtenni. tudjátok egy ember életét megtudja változtatni egy kis jövevény érkezése, még ha nem is akarta azt a gyermeket
A kérdező hozzászólása: a youtube.com -mon videókat néztem az abortuszról, és a halott gyermekekrõl, és egyszerûen nem tudnám megtenni. sírva fakadtam mikor láttam ezeket a videókat. érzem ahogy mozog, és egyszerûen nem megy, és ha még el is vennék, akkor sem menne
A kérdező hozzászólása: 38000kapok. ebbõl 10000rel segítem anyumat, 9000 a hitelem. a többi meg csak a kislányra. na akkor milyen is a körülmény? és ezt a baba dolgot nem csak azért írtam. tudjátok egy ember életét idõvel megváltoztatja egy pici jövevény akármennyire is nem akarta az elején
Megtartja, nem megöli, reméljük ez így is lesz! Ne legyen már az -utolsónak mondom- hogy semmi nem jó... Azzal, ami eddig történt már nem lehet mit kezdeni. Reméljük, hogy ez a picurka kisbaba szeretõ családba kerül. Kérdezõtõl: mi történt, hogy megváltozott a véleményed? Mármint történt valami, ami miatt hála Istennek meggondoltad magad abortusz ügyben? Ha gondolod, írd meg, kérlek, tanulság lehet másoknak is. Köszi.
végre -végre hogy megváltozott a véleményed. Üyes vagy és így tovább!!!!! Szeressed a gyermekedet ha õ ragaszkodik hozzád, az élethez! NA nem is rosszak azok a videók az interneten ha egy ember döntését egy másik életrõl meg tudja változtatni. Többet kellene ilyeneket mutogatni Abortuszra váróknak is a kórházban. hmm :( Sok sikert az életben a 2 gyerekedhez majd. Úgy sem fogod megbánni és majd mindent kárpótolni fog ha rádmosolyog!
"Úgy sem fogod megbánni és majd mindent kárpótolni fog ha rádmosolyog!" Nagyon jól irtad kedves utolsó válaszoló!:) Minden jót mkinek! :) ))) Megyek megpuszilgatom az én drága fiacskáimat alvás közben (L)
Olvastam, hogy megtartod a babát, ennek örülök. Mégis írok, mert olyant szeretnék írni, amit még más nem írt le. Szóval a 12. terhességi hetet követõen valóban nincs lehetõség a terhesség megszakítására az anya válsághelyzetére hivatkozva, hanem csakis orvosi ok alapján lehet. Nem írták azonban meg neked, ha lenne is ilyen orvosi ok, akkor a 12. hét után már nem kaparással szakítják meg a terhességet, hanem az úgy tûnik el a méhbõl, hogy meg kell "szülni". Igazából nem szülésnek hívják, de én január 4-én estem át rajt, és egyszer már szültem, így van összehasonlítási alapom, ez igazi szülés volt, reggel 8 órától déltuán 4-ig vajúdtam, 5 perces, 3 perces, majd a végén 1 perces fájásaim voltak. Nagyon megszenvedtem vele, miközben tudtam, hogy a magzatom halva fog születni, mert a 17. héten azt vették észre, hogy nem dobog a szívecskéje. Szóval az a 14. hetes terhesség nem jön onnan (a méhbõl) ki csak úgy, csak szüléssel. Ha azonban most is "szülni" kellene, és a végén is szülni kell, akkor tényleg az a két választás van, hogy éljen-e a kicsi, vagy sem. Mivel elvetetni már nem tudod, "fent"-rõl az életet választották helyetted. Azonban valóban több olyan gyermekszeretõ pár van, akinek nem lehet gyermeke, akik sajátjukként tudnak szeretni és nem tõlük fogant kicsit is, ezért ha a helyzeted tényleg reménytelenné fordula - remélem, hogy nem lesz ilyen - akkor inkább fontold meg az örökbeadást, és ne államigondozásba kerüljenek. Persze ha már a lehetséges helyzeteket feszegetem, akkor inkább egy párra találj, akivel együttesen kisebb anyagi terhet jelentene a gyermekek felnevelése. Mindent jót, örömteli babavárást kívánok!
Szerintem akármilyen nehéz bíztos kialakul ha megszületik.Azoknak akik lehurrogtak azt üzenem nézzenek magukba mert mindenki hibázik, nem kell rögtön ítélkezni.Ha akarsz írj nekem privát e-mailt, ha nem sértödsz meg én küldenék pár babaruhát neked.28 hetes kismama
Szia!Én is írtam már korábban. Nagyon örülök, hogy megváltozott az elhatározásod. Én is láttam azok közül a videók közül néhányat... Én is szívesen segítek, ha úgy gondolod, írj!Nekem négy gyerekem van. Minket meg pont azért támadtak sokan, hogy minek nekünk ennyi gyerek...sajnos még a családból is. Meglátod, õt is nagyon fogod szeretni! A nagymamám azt szokta mondogatni:"Ahová Isten báránykát ad, oda füvet is készít!" Nem az a legfontosabb, hogy egy babának milyen drága holmija van, hanem az, hogy szeretetben nõjön fel. Fel a fejjel! Zs.
Kedves kétségbe esett!Biztos viharok dúlnak a lelkedbe, de ha írjam le milyen jó dolog történt velünk.Lányomnak nem lett babája, pedig már nagyon szeretett volna!De a mikulás hozott egy csodálatos 2 hetes babát!Nagyon nagy öröm az egész családnak!! Nagyon sokan vannak akinek nem lehet saját gyerekük, de õk is szeretnének szülõk lenni.Szerintem is örökbe kéne adnod, ha nem tudod válalni.
Szia! Elvileg elvetetni nincs már lehetõséged, viszont szülés után azonnal örökbeadni igen. http://www.bolcso.hu/ Ez a honlap a Bölcsõ Alapítvány honlapja, nekik tudod jelezni a problémádat, és teljesen anonim módom örökbe tudod adni a kicsit rögtön a születése után egy olyan párnak, akik régóta várnak babára, de nem lehet nekik.
ha megvan mindene, és csak felválalod a másik babát is, akkor csak nem olyan nehéz az anyagi körülményed...bár ezt csak te tudhatod, de lehet hogy csak ránk hagyod, azért irtad hogy megtartod...mindegy.ez a te döntésed egyedül.már milyen lehet a terhesség további szakasza, ha eddig nem akartad......
A kérdező hozzászólása: a baba megmarad.arra meg csak annyit, hogy ez nem kitaláció, mert mindenrõl papírom van, de ez lényegtelen. a baba megmarad. és én felnevelem a kislányommal együtt. még ha nehéz is lesz. a lányomnak is megvan mindene, semmiben nem szenved hiányt.
Önzõ. Megöl egy élõlényt, csak, hogy õ ne lássa.... Azt az egy gyerekét is sajnálom tõle... :S
Szia! Ha már így alakult az életed, akkor tartsd meg a babát és születése után add örökbe.Hisz nagyon sokan várnak babára!Már ne kapartasd ki magad, az rád is veszélyes lenne, no meg ne is beszéljünk arrol a pici lényrõl, amit már lehet, hogy 2-3 hét mulva érezni is fogsz! Szóval nem tudom, hogy hogy eshettél megint ugyanebbe a hibába, de ha már itt van a baba, akkor ne dobd el, kérlek!!! Remélem, hogy helyesen döntesz majd! 8hós kislány anyucija
én csak azt nem értem, ha egyedül neveled, és tudod hogy nem engedhetnél meg magadnak még egy babát, akit szintén egyedül nevelnél, akkor miért nem vigyáztál? Hány éves vagy? Sajnálom a helyzeted.De már késõ az abortusz.szerintem szüld meg, és add örökbe.Semmi segitséged nincsen? Létszi ha tudsz irj hamar, mert kiváncsi vagyok hogy mi lesz veletek.és szoritok hogy sikerüljön megtartanod, és felnevelned.Egy fiatal kismama.
na hát én nem tudnám örökbe adni. Még ha én nem ennék a babának akkor is lenne helye nálam!!!Gondolj bele hogy más ölelgetné, puszilgatná, altatná, stbb...... neked már van gyereked és tudod mit jelent ez!!! Jó Isten, én még gondolni sem tudnék az abortuszra!! nézegess ilyen korú videókat, képeket a magzatról és azután gondolj bele..... de mondjuk tényleg csak indokolt esetben veszik már el ilyenkor! de szegény gyerek, milyen sorsa lesz így, ha már magzatként sem akarja az ember. én sajnálom és a kérdezõt is. én nem bántani akarom csak ez kijött belõlem! 8 hós kisfiú anyukája
Nyilván az anyuka azért fordult hozzánk, hogy segítsünk, nem hogy le legyen hurrogva. 14 hetesen már valóban csak, ha gond van vetetheted el, így én is azt javaslom, hogy ha képes leszel rá születése után, add örökbe. Ne foglalkozz más véleményével, ha a babának is és nektek is így könnyebb lesz az életetek. Én sem vagyok híve az örökbe adásnak, nagyon közeli rokonom is lemondott a gyermekérõl, azóta sokszor megbánta, de ahogy elnézem azóta az életét, talán helyesen is cselekedett. Ha te nem teheted meg, addig is óvd a pici egészségét, az élete további részében gondoskodik róla tán az, akit te választasz, ugyanis van nyílt örökbe adás (így adta a rokonom is). Így legalább ismeri a szülõket, tudja, hogy jó helyre került.
Egyetértek azokkal, akik szerint az örökbeadás a jó döntés. Ilyenkor már ok nélkül nem veszik el. Õ már kész kis ember. Az csak gyilkosság lenne. Szerintem hord ki, és ha ez idõ alatt sem látszik javulni a helyzet, akkor add örökbe. Az sem lenne jó, ha megtartanád és csak szenvednétek mind a 3-an. nagyon sok pár szeretne babát és lehet, hogy a te babád az õ utolsó reményük, hogy gyerekük legyen. Gondold végig, és dönts magadtól. Mindenképpen sok sikert kívánok neked!
Egy anya akkor szereti igazán a gyermekét, ha jót akar neki. Azaz nem rosszat. Örökbeadás. Ettõl nehezebb, nemesebb dolgot el sem tudok képzelni... Ha már így alakult. Azok, akik megtartják a semmire, mondván, hogy egy anya nem ad örökbe- õk a szememben mélyen alatta vannak annak, akik a gyerek kedvéért életük legnehezebb, leglemondóbb, legkeservesebb döntését meghozzák az örökbeadással. Abortuszt végezni fájdalmat érzõ magzaton, csak mert nem tudom majd megfelelõen ellátni, vagy mert utólag gondolkoztam.... No comment.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.azért lenne most könnyebb elvetetni, mert még nem látom.de ha megszületne, és látom, a szívem szakadna meg, hogy örökbe kell, hogy adjam.lenne még egy kérdésem. a magzat apja szívbeteg, ami örökletes, nekem az elõzõ terhességemnél kialakuló trombózisom volt, injekcióztam magamat.és most mondta a védõnõm, hogy ha ez most is kialakul, veszélyes, hogy lebénulhatok. vajon ilyenkor elvégzik a terhességmegszakítást? hisz így a magzat élete is veszélyben, és az enyém is. mert még könnyebb elvetetni, mint az ember látja azt a csöpp gyermeket, és el kell engednie.
Furcsa pozitívan beszélni egy ilyen helyzetrõl. De így esélyes, sürgõsen beszélj róla a nõgyógyászoddal, õ meg fogja tudni mondani , hogy ez elegendõ indoknak számít-e.
Mi mindent megteszel, hogy tuttira elvegyék... Más, ha ilyen van a családjában azt reméli, ennek ellenére egészséges lesz a baba. Eszébe sem jut elveteteni. Te meg kitalálsz, felturbózol dolgokat, hogy biztosan megöljék a gyerekedet, vagy, hogy ne ítéljen el az orvos....
Én minden szándékom, ellenére NEM TUDOK terhes maradni. Nagyon felháborít, hogy egyesek így játszanak az élettel. Viseljétek a következmáényeit a tetteinteknek. Vagy legalább ne írjatok ide....
Megszakadna a szíved-írod... Ehelyett megszakítod inkább az övét. Te vagy a nagyobb, te döntöd el, nem õ. :S
14:34-es vagyok. Akkor szakadna meg a szived ha örökbe adnád? és akkor nem szakad meg, amikor az õ szivét szakitják meg az élettõl? miben különbözik az az érzés, hogy látod, vagy nem, mert még a hasadban van? szerintem te nagyon fiatal lehetsz.Egyszerûen képtelen vagyok téged megérteni.Itt idegeskedem miattatok, legfõképp a babád miatt, én akinek semmi köze hozzá...
A kérdező hozzászólása: a kicsit nem fogom örökbeadni. szerencsére találtam egy kis lakást hármónknak. ahol nyugodtan élhetünk, igaz nem úgy mint a kiskirályok, de a kicsiknek meglesz mindenük, mégha nekem nem is marad
Demjénen voltatok? lehet, hogy simán izomtónus gondok okozzák. Menjetek el egy felmérésre, sok "cry-baby"-nél ez a gond
büfizik rendesen?
Szia! Minden babának bevált eddig a gyógyszertárban kapható mecsek tea. Próbáljátok ki!!! cukor nélkül!

Mit tegyek? Félek ha így folytatódik mellém szokik a 6 hónapos babám!

Már nem eszik éjszaka de mindig felkel,vagy azért mert bekakil vagy a foga vagy valami miatt.mindig megpróbálom megnyugtatni már széket is vittem az ágy mellé hogy ne kelljen ott állnom és úgy megnyugtatni,de van hogy úgy sír hogy csak akkor nyugszik meg ha felveszem hozzám bújik.De miután már megnyugodott és vissza akarom tenni akkor megint elkezd sírni.na és hát ha ezt egy párszor eljátszuk akkor már olyan fáradt vagyok hogy fogom és oda rakom magam mellé és reggelig szó nélkül alszik.Miért csinálja ezt?Valami ötlet hogy hogyan csináljam?Nem akarom hogy oda szokjon

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fázik és testmelegben érzi jól magát? Nem tudom mennyire van lent a kiságy, de én egyszer belefeküdtem és nagyon hideg van ott lent, hideg a matrac is. Én alája is paplant, takarót tettem és arra fektettem, mert még hálózsákban is átfagyott.

Nem lehet, hogy fázik és testmelegben érzi jól magát? Nem tudom mennyire van lent a kiságy, de én egyszer belefeküdtem és nagyon hideg van ott lent, hideg a matrac is. Én alája is paplant, takarót tettem és arra fektettem, mert még hálózsákban is átfagyott.
igaza van az elõttem szólónak én sajnos magunkhoz szoktattam....21 hós kb fél éve van az hogy (még mindig mellettünk alszik el!)elalszik mellettünk, de ha berakom nem kell fel éjjel már. Bárányos takarónk van és ami nekünk volt ajszat védõnk az elvágtam, beszegtem a szélét és azt raktam a lepedõje alá.Így nem hideg a matraca. De melegebb pléddel is megoldható. Vagy marad a sírás csak ez hosszadalmas és elfárad mint a szülõ mint a baba...ha eddig elaludt a kiságyba szépen akkor már próbáld meg tényleg nem magadhoz szoktatni. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Hát a kiságyában van pléd meg ágynemû huzatot is tettem a szobába 20-21-22 fok van éjjel soha nem megy a fûtés.Azt vettem észre hogy õ nem nagyon szeret aludni melegbe.De az a pláne hogy este amikor beleteszem elalszik magátol csak rácsukom az ajtót és kész.Gondolkodtam már azon is hogy nem e az a baja hogy egy szobában alszunk vele de volt már hogy kint aludtunk a nappaliban és akkor is töbször felébredt.szoval nem ez lehet a konkrét ok.olyan jo lenne ha ki tudnám találni.mindig probálkozom valamivel de nem jutok egyrõl a kettõre.
De hol méred ezt a 21 fokot? Ahol a matrac van? Mert a meleg felfele száll, lent attól hideg van, hogy szemmagasságban 20-21 fok van. Ebben igazad van, a meleg sem jó, de vedd figyelembe, hogy õ lent fekszik. Nézd meg a lábát, hátát, kezét nem e hideg? És az én tapasztalatom az, hogy hiába teszel rá takarót, nem tudja átmelegíteni a test melegével, sokszor hideg a takaró, amit leveszek róla míg az enyém meleg, ha befekszem alá. úgyhogy én radiátoron melegítem és úgy teszem rá a takarót.
Teljesen normális dolog, szerintem a legtöbb baba hõmérséklettõl függõen többször kel ilyenkor. Szeparációs szorongás. A válasz rá egyénfüggõ, minket nem zavart-zavar, hogy velünk alszik. Most a kiságy a nagyágy mellett van, kb. másfél éves kora óta kb. átalussza az éjszakát, vagy könnyen visszaalszik, most 22 hónapos. Ha zavar, akkor vannak mindenféle alvástréningek, pl. Suttogó és társaik. Erre engem nem vitt rá a lélek.
lehet fog vagy szep. szor. én együtt aludtam a babámmal 21 hós koráig, akkor aludta át az éjjelt. most már saját szobájában egyedül alszik. 2 éves 2 hónapos. sztem nem tragédia, ha igényli és együtt alszotok. persze van aki ezt nem így gondolja.
Nálunk nem szokott át. Fél éves korától nagyon gyakran vettük magunkhoz az éjszaka közepén és velünk ébredt reggel. Másfél éves koráig szinte egy héten minimum 2-3 szor velünk aludt, mert nagyon fogzott és a közelünkbe akart lenni. Most 20 hónapos és szépen alszik reggelig a saját szobájában, ágyában. Én fontosnak tartottam, hogy mindig a saját ágyában fektessem le, még akkor is ha láttam hogy annyira nyûgös hogy fél óra múlva úgyis át kell hozzuk. Így megtanulta hogy az az õ ágya. Szerintem nálunk ezért nem szokott át. Ha álmos mindig megy az ágyához, mondja is hogy ágyi és be akar mászni, sosem a mi ágyunkhoz megy.
3 hónapos korától velünk alszik el a pici , ha már elaludt kiteszem az ágyába.Ha felébred és iszik valamikor visszaalszik de ha nem teszem közénk.De sokszor áttalussza az éjszakát.Én szeretem ha köztünk alszik a párom is.Ugyis olyan hamar megnönek, addig is olyan jó érzés , hogy odabujnak.

Mit tegyen apa, ha éjszaka ő kel fel a babóhoz?

Végre rászánta magát, hogy segítsen leszoktatni a kislányunkat az éjjeli felkelésekr?l. (remélem, most nem 3 napig fog tartani a segít?készsége :) Annyiban problémás a lányunk, hogy éjjel mindig állva találok rá, és képtelenség lefektetni, mert azonnal négykézlábra áll, odakúszik az ágy széléhez és máris áll megint. Mindezt szinte alvás közben, keservesen sírva. Eddig megszoptattam, 10 perc alatt visszaaludt. A véd?n? azt tanácsolta, ne teáztassuk, mert akkor meg arra szokik rá, ki se vegyük az ágyból, csak beszéljünk hozzá, max. simogassuk a hátát, menjünk ki, majd öt perc múlva megint be, mindaddig míg abba nem hagyja a sírást és el nem alszik. Én nem vitatom, hogy ez m?ködhet, de hát hogy lehet ezt kivitelezni egy álmában is kitartóan álldogáló babával?

Legjobb válasz: Türelemmel. (Én azért adnék neki teát, lehet, hogy tényleg szomjas ebben a melegben.)

Türelemmel. (Én azért adnék neki teát, lehet, hogy tényleg szomjas ebben a melegben.)
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, nekünk ugyanez a problémánk, és sajnos ilyenkor a kislányomnak apa nem jó, csak anya. Én tegnap éjszaka fél óráig kitartóan simogattam a hátát, addig csendbe volt, amint abbahagytam újrakezdte a sírást, nem tudok mit csinálni, ilyenkor olyan mintha reggel kelne, holott éjjeli 2 óra van, õ is feláll, és sír, mindaddig amíg ki nem veszem, és elkezd játszani, tehát még elringatni sem tudom. 5 hós kora óta átaludta az éjszakát, nem tudom mi történt vele, 1 hónapja majdnem minden éjszaka kel, és nem lehet visszalatatni sem. Lehet, hgoy mocorognak a fogcsírái, mert foga még nincs, és nem is tûnik úgy, hogy ki akarna jönni, nem tudom. Nekem ajánlotta a védõnõ a viburcol kúpot, még nem próbáltam, megoszlanak róla a vélemények, van akinek használt, van akinek semmit nem ért. Homeós, hozzászokni nem lehet, ártani nem árt. Kitartás!! majdnem 9 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Azóta ébred minden éjszaka, mióta beteg volt, elõtte már régen átaludta az éjszakákat. Pár napja kipróbáltam a Viburcol kúpot, elsõ nap nem használt, a második alkalommal már 3x kelt, úgyhogy feladtam ezt is. Tartok tõle, hogy ezek szerint a többi homeós csodaszer sem segítene. Lehet, hogy mostanában a foga ébreszti, de a fogzás elõtt is fennállt a probléma. Lehet, hogy egyébként simán menne a leszoktatás, de az álldogálás miatt nekem megoldhatatlannak tûnik a probléma. Az elfelejtettem írni hogy 9 hónapos

6, 5 hós babám nem hajlandó inni. Mit tegyek? Baj ha nem iszik semmit főzi után?

Hogyan vegyem rá hogy elfogadja? Se pohárból se cs?rösb?l nem hajlandó..összeszorítja az ajkait és kész.

Legjobb válasz: Próbálj neki többféle folyadékot kínálni, hátha valamelyik jobban ízlik neki. Ha meg nem kell, akkor nem kell. Lehet éjjel issza meg a napi adagját.

Próbálj neki többféle folyadékot kínálni, hátha valamelyik jobban ízlik neki. Ha meg nem kell, akkor nem kell. Lehet éjjel issza meg a napi adagját.
szia én nagyon sokáig aggódtam, de rájöttem, h felesleges.az én fiam kb 1 hónapja hajlandó inni-addig-1 évig semmit.reggel este tejcsizik-és volt, h megszoptattam délben is, mert aggódtam.de nem kell-megissza õ amennyi kell neki-hidd el.nekem fedezte a napi igényét a tejjel-ezért nem kért mást.pedig mindent próbáltam, mindenféle üvegbõl, pohárból.nem kellett.aztán rájöttem, h evés után egyszerûen nem kér.de egy hideg séta után a meleg teát egybõl behúzta.múltkor vizet is próbáltam, mert jelzett, hogy kér.meg fog oldódni-pláne, ha már mást is ihat.próbálj a teába pici cukrot-tudom, h nem helyes-de igy talán izlik majd.ha szomjas lesz-úgyis megissza

Mit tegyek ha nem akarom elvetetni a babát, de a szüleim kényszeritenek?

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet neked könnyû, de szerintem nem kényszeríthetik, hogy elvetesd a babát, fõleg, ha te meg akarod tartani! párod melletted van? Hol tudnátok lakni? Az õ szülei mit szólnak? MErt ha õk támogatnak, akkor "nincs" olyan nagy baj. A szüleid meg biztosan beletörõdnek, sõt megszeretik a babát, nem lehet ellen állni nekik. Biztosan megszeretnék! De ha te NEM akarod elvetetni akkor semmiképp ne egyezz bele, mert biztosan megbánod! Tuti, hogy majd jöönek olyan válaszok, hogy neked még nem való, baba tanulnod kellene stb..stb... de õk nincsenek a te helyedben! Ha te akarod a babát, akkor neveld fel szépen! Senki ne tántorítson el tõle! SOk sikert hozzá! Sok egészséget!

Szia! Nem lehet neked könnyû, de szerintem nem kényszeríthetik, hogy elvetesd a babát, fõleg, ha te meg akarod tartani! párod melletted van? Hol tudnátok lakni? Az õ szülei mit szólnak? MErt ha õk támogatnak, akkor "nincs" olyan nagy baj. A szüleid meg biztosan beletörõdnek, sõt megszeretik a babát, nem lehet ellen állni nekik. Biztosan megszeretnék! De ha te NEM akarod elvetetni akkor semmiképp ne egyezz bele, mert biztosan megbánod! Tuti, hogy majd jöönek olyan válaszok, hogy neked még nem való, baba tanulnod kellene stb..stb... de õk nincsenek a te helyedben! Ha te akarod a babát, akkor neveld fel szépen! Senki ne tántorítson el tõle! SOk sikert hozzá! Sok egészséget!
mivel kiskoru vagy kell hogy legyen valaki a gámja a picinek mert különben elveszik tõled. de kényszeriteni nemlehet hogy elvetesd, ha van a párodnak olyan szülei hogy ök gyámjuk lesz neked és a babaának akkor nemlesz baj.
Menj be egy családsegítõ központba és kérdezd meg, mik a lehetõségeid! Biztosan segíteni fognak!
Nem írtad hány éves vagy, mert ha 18 elmúltál allor gyakorlatilag nincs semmi beleszólásuk.Nem kényszeríthetnek arra amit te nem akarsz, még ha nem is vagy 18...Nehéz helyzetben vagy mert így gondolom semmilyen segítségre nem számíthatsz, remélem azért lenne hely hol laknotok a pároddal, persze ha a párod melletted áll...Nem sok mindent írtál le, így nehéz segíteni.
A kérdező hozzászólása: most lettem szeptemberbe 17, hát jaja lenne de segitségb nélkül nehéz lesz
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Mit tegyek, ha en nagyon szeretnek meg egy babat, a ferjem meg mar nem? Pedig anno ugy vagtunk bele, hogy 2 gyerekunk lesz.

Azt mondja, hogy ezzel az egyel is sok baj van, nem kell neki tobb problema. Most lesz 2 eves, tunderi kicsi angyal, nem tudunk ugy egy utcat vegigmenni hogy ne szolitsanak le. Nagyon el vagyok keseredve, nekem van testverem, neki is van huga, de 8 ev van koztuk, tehat majdnem "egykekent" nott fel. En ezt elkepzelhetetlennek tartom, testver nelkul nem elet az elet. Hogyan gyozzem meg? Segítsetek!

Legjobb válasz: Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom,hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma,amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet,hogy tündéri a fiad,de az is lehet,hogy ezt csak te látod így.Lehet,hogy hisztis,vagy állandóan vele kell foglalkoznotok,vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod,és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke,ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön,hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel,akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad,én nem vállalnék ilyen hamar második babát.

Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom, hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma, amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet, hogy tündéri a fiad, de az is lehet, hogy ezt csak te látod így.Lehet, hogy hisztis, vagy állandóan vele kell foglalkoznotok, vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod, és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke, ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön, hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel, akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad, én nem vállalnék ilyen hamar második babát.
Az anyai ösztön tényleg erõs, de nem lehet fontosabb a gyerek érdekénél.Márpedig az, hogy lépj tovább, nem a gyerek érdeke.Tudom, hogy ma divat elválni, egyedül nevelni a gyereket, majd másik pasit keresni.De nehogy már ez legyen a követendõ példa.És egy apának nem kell becsukott szemmel járni, ha gondok vannak a gyerek miatt, Ettõl még szereti a gyerekét.Csak sok anya nem képes tudomásul venni, hogy nem minden gyerek kisangyal.Megkell egymással bezsélni a dolgokat.Az pedig aljasság lenne a férjjel szemben, és felelõtlenség a picivel, ha a férjet átrázva esnél teherbe.
Én írtam hogy szánalmas. És arra értettem, hogy valaki szerint ne vegye be a gyógyszert. Szerinted ez tisztességes módszer?
Nem értek egyett az elõttem szólóval. Nem szabad erõltetni, mert csak a károdra válik. Mi az "hogy lépj tovább?" Másik pasihoz? Gondolom, neked sem mindegy, hogy kitöl lesz. Ha nem szereted a férjedet és csak a gyerek köt össze, akkor más a helyzet.
Legyen aljas? Undorító nõi praktika. A férjed gondolom nem hülye, és kiderül, és oltári nagy balhé lehet belõle. Rettenetesen átvertnek érezné magát. Egy gyerek nem egy szülõnek a döntése, hanem KÖZÖS. Férfi vagyok egyébként, lehet lepontozni.
Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! Ne alkudjon meg? És a férje? Az nem baj hogy õ mit akar? Miért neki kéne engedni? Szerintem beszélj vele ahogy az elsõ mondta, és ha te nem tdusz lemondani egy másik gyerekrõl akkor se erõltesd rá!
"Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! " Szerintem meg ez a szánalmas. Nem hiszem, hogy 2 értelmes ember nem tud KÖZÖSEN közös nevezõre jutni. Nem kell eröltetni. ERÕVEL NEM MEGY, ÉRTS MÁR MEG!!!
Ebbe szoktak a kapcsolatok belehalni....sajnos. Próbálj meg eltávolodni a férjedtõl, ha neked a baba hiánya szomorúságot okoz, akkor érezteds, aztán vagy megváltozik, vagy tovább kell lépned. Mindenesetre ne alkudj meg!!! Az anyaság csodálatos, és az anyai ösztön mindennél erõsebb, még egy pasinál is. Kétgyerekes anyuka
Szerintem ez nem jó4 mármint egy apának nem azzal kell foglalkozni hpy mi a rossza a gyerekben hanem az hogy mi a jó! amúgy legyél egy kicsit "aljas" mondjuk ne szedd be a fogamzásgátlót!
Férfi vagyok, nagyon elkeserített egy-két hozzászólás. Egyes nõknek mindegy hogy kitõl lesz gyereke, csak legyen? Nem attól, akivel szeretitek egymást? Nem az a szép, ha szeretetben nevelitek fel a gyereket, amit közösen akartatok? És ha leléptek, mi a biztosíték arra, hogy találtok még gyerekre érdemes férfit? Vagy akkor többévi keresés után már végképp mindegy???? Úristen, áldom az eget, hogy nem ilyen a párom. Nyomhatjátok a lepontozást.
Kedves kérdezõ: "testver nelkul nem elet az elet" Nekem nincsen testvérem (meg egy csomó mindenkinek), akkor nekünk nincsen életünk? Ne haragudj, de ez nem így van. Nagyon jól megvoltam egyedül, semmiben nem szenvedtem hiányt, volt nagyon sok barátom és kész.
Pl az szerinted nem közös nevezõ, hogy most nem de mondjuk 2-3 év múlva igen. Szerintem ez közös nevezõ. Azért annyira nem "szemét" a férfi, mert van már egy gyerek, nem? Ha nem lenne, akkor más lenne a helyzet. És az még egy fontos kérdés, hogy szeretik-e egymást, mármint a szülök.
Szerintem ebben a kérdésben nincs közös nevezõ: vagy az egyik enged vagy a másik. Ha meg egyik sem akar engedni, akkor külön kell menni és keresni megfelelõ társat a vágyaihoz, a pasinak nõt, aki nem akar gyereket, a nõnek egy pasit, aki akar. Mégis mit lehet ezen megbeszélni? Maximum azt, hogy az egyik miért akar a másik miért nem . És utána ki fogadja el a másik álláspontját. Közös nevezõre nem lehet jutni. De kiváncsi lennék a te közös nevezõdre.
"ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? " Ez a közös nevezõ: leülni megbeszélni
Emlékszem Marsi Anikó ott hagyta annó a Palikot mert az nem akart gyereket, most meg már második van nekik és lehet hogy még lesz harmadik is. Persze kérdés kinek fontosabb a saját álláspontja. Ha õ mindenképp több gyereket akar, akkor tovább kell lépnie és ha fontosak a férjének akkor belemegy a második gyerekbe. Ha persze neki fontos a férje akkor pedig bele kell nyugodnia abba amit a férje akar.
ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? ez nem olyan mint a kanapé színe, vagy a mosógép márkája... vagy lesz gyerek, vagy nem! nincs köztes állapot, itt valakinek engednie kell. Kérdezõ, ülj le a férjeddel beszélgetni, kérdezd meg, mi a gond a jelenlegi gyerekkel, próbáljátok ezen segíteni. Szerintem is gáz, ha önzõ módon nem veszed be pl. a fog. gátlódat! Benne van a pakliban, hogy emiatt elhagy, de az is, hogy veled marad, csak a gyerekek miatt! Megéri ez? Szerintem nem. A legegyszerûbb az õszinte beszélgetés.
A kérdező hozzászólása: Nekem ugy tunik, hogy ti most egymassal vitatkoztok ahelyett hogy tanacsot adnatok. Termeszetesen nem arra gondoltam hogy atverem. Hogyan gyozzem meg, errol szolt a kerdes, es nem a veszekedesrol. Elore is koszonom.
bocs, utolsó elõtti
Utolsó ha valakinek fontosabb a gyerek mint a férje aki nem akar (épp) akkor miért ne hagyja ott? Sok nõ bármit megtesz a gyerekért. Inkább kényszeríteni kéne a pasit vagy becsapni?

Mit tegyek ha a babám 1 hónapos és cicifühhő lett? Állandóan szopni akar, de nem szopik, csak a szájában akarja érezni a cicit. A cumit próbáltam, nem fogadja el.

Napközben felóránkén akar enni ha ébren van, ezért próbálom altatni... Hogy tudnám leszoktani a cuclizásról és rávenni, hogy egyen ha cicin van?

Legjobb válasz: Nekem a babám olyan 2-3 hónapos korában fogadta el csak a cumit, addig fulldokolt tõle. Szerintem nem olyan nagy gond, ha ennyire az elején cumizza. Megnyugtatja õt a közelséged, az illatod. De, ha akadályoz abban, amit meg szertnél csinálni (házimunka pl) akkor meg lehet próbálni, hogy amint evett, még kicsit hagyod rajta punnyadni aztán elveszed tõle. Biztosan rossz lesz neki (ha csak nem bealudt) és sírni is fog. Eleinte talán 3/4-1 órát próbáld húzni az idõt, majd növeld. Amikor csak cicizik és nem szopizik is megy egy minimális mennyiségû tej hozzá. Nem lehet, hogy kevés, vagy nem elég tápláló neki? Rendesen étkezel? (Már bocsi, de pont a napokban olvastam errõl, ha a mama nem táplálkozik helyesen, a babához sem jut megfelelõ anyagok)

Nekem a babám olyan 2-3 hónapos korában fogadta el csak a cumit, addig fulldokolt tõle. Szerintem nem olyan nagy gond, ha ennyire az elején cumizza. Megnyugtatja õt a közelséged, az illatod. De, ha akadályoz abban, amit meg szertnél csinálni (házimunka pl) akkor meg lehet próbálni, hogy amint evett, még kicsit hagyod rajta punnyadni aztán elveszed tõle. Biztosan rossz lesz neki (ha csak nem bealudt) és sírni is fog. Eleinte talán 3/4-1 órát próbáld húzni az idõt, majd növeld. Amikor csak cicizik és nem szopizik is megy egy minimális mennyiségû tej hozzá. Nem lehet, hogy kevés, vagy nem elég tápláló neki? Rendesen étkezel? (Már bocsi, de pont a napokban olvastam errõl, ha a mama nem táplálkozik helyesen, a babához sem jut megfelelõ anyagok)
Cumi Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba idõnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot. A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belõle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtõl. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá õket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmû ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával. Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb idõt inkubátorban tölteni kényszerülõ babáknál fájdalomcsillapításra. Csak cumizik a cicin" Gyakran intik az édesanyákat arra, hogy ne hagyják, hogy a babájuk cumizzon a cicin... Amikor a baba szopizik, megkülönböztetünk nutritív, azaz táplálékfelvételre szolgáló, és nem nutritív, ún. komfortszopást. Ez utóbbira szokták azt mondani, hogy csak cumizik. A közhiedelemmel ellentétben ennek a cumizós szopizásnak is nagyon fontos funkciói vannak. Egyrészt a babának nagyon erõs igénye a szopizás a táplálkozáson túl is. Ilyenkor megnyugtató, ellazító hatású anyagok szabadulnak föl benne, ez jó érzés neki. És hát a cumizásnak a természetes helye az édesanya cicije, nem a gumicumi! Fontos észben tartanunk, hogy a cumit a valamilyen okból szopizni nem tudó babák számára találták ki az anyamell helyettesítésére. Az igény szerint szoptatott, komfortszopizni hagyott babák között nagyon kevesen vannak, akik cumit igényelnének vagy az ujjukat szopnák. Másfelõl az édesanyában is termelõdnek ilyenkor olyan anyagok, amik ellazítják a mamát. Sokan tapasztalják, hogy szoptatás közben ugyanúgy elbóbiskolnak, elálmosodnak, mint a kisbaba. A komfortszopizás a tejtermelés szempontjából is fontos, hiszen minél tovább van mellen a baba, annál több ingert kap a mell, és így annál több tej termelésére érez késztetést. Végül a baba szempontjából még egy nagyon fontos funkciója van: a komfortszopizás segít fölszabadulni azoknak az emésztõenzimeknek, amik megemésztik az elõzõleg elfogyasztott tejcsit.

Mit tegyek ha utál a babám hason lenni?

próbálom hogy a karomra fektetve repülõzünk, de semmi mást nem tûr. a hasamon sem szeret feküdni, sírni kezd. ti mit csináltatok ilyenkor?

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Azt szokták mondani ha egy baba nem szeret hason lenni annak oka van (nem tudja felnyomni magát, fáj neki stb.) ha olyan 6-7 hónapos akkor érdemes a védõnõt megkérdezni mit tegyél illetve esetleg egy Dévény tornászhoz elvinni egy ellenõrzésre. Ha picike akkor ne erõltessed, majd megszereti. Vannak babák akik nem szeretnek hason lenni, de azért fontos, hogy legyenek hason. tedd érdekes lepedõre amin minták vannak, ha 3 hónapos elmúlt akkor teheted úgy is hasra, hogy mellkasa alá egy törölközõt teszel feltekerve (így tud nézelõdni), vond el a figyelmét mikor hason van labdával, csörgõvel, csillogó dolgokkal, zenével, zancsokt aze nyém nagyon szerette.

Mennyi idõs? Azt szokták mondani ha egy baba nem szeret hason lenni annak oka van (nem tudja felnyomni magát, fáj neki stb.) ha olyan 6-7 hónapos akkor érdemes a védõnõt megkérdezni mit tegyél illetve esetleg egy Dévény tornászhoz elvinni egy ellenõrzésre. Ha picike akkor ne erõltessed, majd megszereti. Vannak babák akik nem szeretnek hason lenni, de azért fontos, hogy legyenek hason. tedd érdekes lepedõre amin minták vannak, ha 3 hónapos elmúlt akkor teheted úgy is hasra, hogy mellkasa alá egy törölközõt teszel feltekerve (így tud nézelõdni), vond el a figyelmét mikor hason van labdával, csörgõvel, csillogó dolgokkal, zenével, zancsokt aze nyém nagyon szerette.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! egyébként ma màr ügyes volt hason, nem sírt egybõl, leskelõdött
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajj, ne izgulj! Nálunk ugyanez volt, a védõnõnk és a gyerekorvosunk frászban volt. Mi inkább hagytuk, nem erõltettük. Majd megszereti a dolgot. És így is lett. Ahogy 4 hónapos korában elkezdett hasra fordulni, onnantól kezdve megváltozott a helyzet. Eleinte zavarta, és sírt, fordítsam vissza. Ilyenkor ugye nem mindig tudtam rögtön ugrani, mert pl. éppen rántást kavartam, és így kénytelen volt megszokni, néha várni kell. És aztán egyre több idõt töltött hason. Kb. 7 hónaposan már hasra fordulva aludt el. Nem kis idõ hozzászoktatni, de nem kell miatta görcsölni. A mozgásfejlõdése így rendben fog zajlani. Amikor pedig már õ maga dönt, mikor lesz hason és mikor nem, el fog tûnni ez a "hasonfekvés-utálat" játék közben. Pl. én kicsinek is állandóan hason aludtam, felnõttként is. A párom soha nem szeretett hason feküdni, kicsinek sem, soha nem szerette meg. Mai napig oldalt fekszik. Még az is lehet, hogy a te babád sem fogja szereti a hasonfekvést. (Csak mint írtam, mikor már maga dönt, már nem lesz ilyen éles a határ.)
A kérdező hozzászólása: ha akarom hogy hallja szívdobogásom, ugy sem jo, kínlódik csak. már büfizésnél sem tûri hogy a vállamra tegyem, nekem háttal kell lennie hogy lásson. a fejét azt tartja szerintem szépen. a tv-t is próbáltam hogy azt figyelje hason fekve, akkor tovább bírta sírás nélkül. egyébként állandóan jár keze-lába
Az én lányom sem szeretett hason lenni az elsõ hónapokban, pedig az orvos, védõnõ állandóan ezt akarták erõltetni. Mivel általában nagyon hamar sírt, rosszul érezte magát, én nem forszíroztam. Elvittem egy dévényeshez, az is jól rám ijesztett. Hiába, nem akart és kész. Sírt, kínlódott. Néhány percnél többet egy nap se voltunk hason. Amióta mozgékonyabb lett, pláne, amióta forog, kúszik, mászik, egy pillanatig nincs el a hátán. Azonnal fordul hasra, vagy négykézlábra. Meg nem áll egy pillanatig. Egy-egy tisztába tétel is komoly mutatványokat követel tõlem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet olyan baba, akinek semmi baja a világon, csak egyszerûen nem szeret hason lenni (mozdulatlanul)- valamilyen okból kifolyólag.
Ha a hasadra teszed? A szivedhez hogy hallja a dobogast ? Nalunk bevalt
Az én fiam is gyûlölt hason lenni! Mondta is az orvos, hogy nem tartja a nyakát, fejét rendesen, erõltessük a hasonlétet. Szóval, sokszor raktam hasra pár percre. Volt, hogy már 1 percnél sikított, visított, de mindig kitöltöttük az 5 percet. Nehéz volt, de a következõ orvosi vizitnél már mondta az orvos, hogy már szépen tartja magát, minden oké. Eltelt 2-3 hét és teljesen hozzászokott. Aludni is csak hason alszik már. :)
én babám sem szeretett ennyi idõsen hason lenni. Mai napig nem szeret sokáig azon lenni, max 5 percig, amíg meg nem unja a játékot, ezért általában az ölemben van (én félig fekszek egy nagy párnán), gy tud az ablakon iskifelé nézni és a plüss állatokra is amik végig vannak rakva a kanapén, hogy azokat nézegesse, lefoglalja magát. Azt mondták nekem, hogy tegyem le a foldre (persze szõnyeg, pokróc volt alatta). Pont a TV elé raktuk és valami fényes klipp ment benne, azóta többször teszem kevesebb ideig. Szépen tartja a fejét és már emeli a fenekét :) Próbát megér nektek is szerintem :)
A kérdező hozzászólása: pont 3 hónapos, és ujszülött korában a korházban hasra tették, ledörzsölte az orráról a bõrt. most egy kicsit leskelõdik aztán sírni kezd és nem érdekli hogy csörgök neki beszélek, énekelek...
Semmit! Az én fiam 5hónaposan kezdett hason lenni mert elõtte utálta semmi sem használt.....így hagytam az egészet és szépen lassan magától rájött hogy nem is rossz dolog, most 9hós. Most már háton nem marad meg :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!