Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek babómmal (1008 db)

Mit tegyek? Babám hajnalba mindig felkel pukizgatni, görcsöl a pocija. Félalomba probal pukkizni. Vmi jo modszer? Mert masszirozas nem segít

Legjobb válasz: Most felkel, vagy félálomban van? Ha az utóbbi akkor hagyd aludni, ha tényleg felébred-azaz felsír és nem alszik vissza magától- akkor fektetheted hasra. Akár már este is lerakhatod úgy. Elvileg hat hetes kortól lehet biztonságosan hason altatni, ha van légzésfigyelõd akkor gondolom elõbb is. Vannak olyan babák akiket születésüktõl hason altatnak. Egyébként ha leírnád mennyi idõs, mit eszik könnyebb lenne a válaszadás.

Most felkel, vagy félálomban van? Ha az utóbbi akkor hagyd aludni, ha tényleg felébred-azaz felsír és nem alszik vissza magától- akkor fektetheted hasra. Akár már este is lerakhatod úgy. Elvileg hat hetes kortól lehet biztonságosan hason altatni, ha van légzésfigyelõd akkor gondolom elõbb is. Vannak olyan babák akiket születésüktõl hason altatnak. Egyébként ha leírnád mennyi idõs, mit eszik könnyebb lenne a válaszadás.

Mit tegyek babámmal ha vagy cicizik vagy sír?

1 hetes babaám vagy cicizik vagy sír. Elalszik a cicin és ha elveszem t?le akkor felébred ordít, de nem alszik vissza. Emiatt vagy eszik vagy sír. Az el?bb is több, mint egy órát volt cicin.

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hónapig üvöltött, kivéve, ha cicin volt. Na, de nem hagyhattam õt fél évig cicin lógni, így próbáltuk õt ringatni, simogatni, tornáztatni stb... Most még nagyon pici a babád, így biztos sokszor vágyik a közelségedre. Lehet viszont, hogy hamarosan kinövi ezt. Ha pedig a hasa fáj, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan cicin legyen, mert attól még több levegõt is nyelhet, amitõl megint csak rosszabb lesz neki.

Az én lányom 6 hónapig üvöltött, kivéve, ha cicin volt. Na, de nem hagyhattam õt fél évig cicin lógni, így próbáltuk õt ringatni, simogatni, tornáztatni stb... Most még nagyon pici a babád, így biztos sokszor vágyik a közelségedre. Lehet viszont, hogy hamarosan kinövi ezt. Ha pedig a hasa fáj, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan cicin legyen, mert attól még több levegõt is nyelhet, amitõl megint csak rosszabb lesz neki.
jézusom azt olvastam hogy cigizik :D
Próbáltad a cumit? Nekünk az segített. És próbáld meg csak két-három óránként szoptatni. 20-20 perced. Ha tudod mérd is, Az valamennyire megnyugvást adott nekem, hogy tudtam eleget evett-e és nem azért sír.

16. hetes terhes vagyok úgy érzem felfáztam mert fáj a hasam és nehezen pisilek, mit tegyek? babára nézve ez nem káros? volt már közületek felfázva terhesség alatt? ilyen korban is okozhat vetélést?

Ma délután 2 órát töltöttem a szabadban egy helyben állva amíg a kisfiam játszott és éreztem ,hogy fázok,mostanra pedig tüneteim vannak létezik ilyen gyorsan ????

Legjobb válasz: Amit tehetsz: sok folyadék és citrom, meg kamilla ivása, hogy savanyítsd a vizeletedet, aztán irány majd a doki és kell egy középsugaras, mosakodás utáni vizelet tenyésztés, hogy kiderüljön aturpisság! A babónak nem lesz ettõl baja, ne izgulj!!!!! Boldog babavárást!

Amit tehetsz: sok folyadék és citrom, meg kamilla ivása, hogy savanyítsd a vizeletedet, aztán irány majd a doki és kell egy középsugaras, mosakodás utáni vizelet tenyésztés, hogy kiderüljön aturpisság! A babónak nem lesz ettõl baja, ne izgulj!!!!! Boldog babavárást!

Tisztelt doktor úr! 42 éves vagyok és a menszeszem júliusban volt meg, azóta semmi. Mit javasol, mit tegyek? Babát is szeretnék, de így nem tudom követni, hogy mikor van a peteérésem. Üdvözledttel, Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, s ott a megfelelő kivizsgálásban részesülhet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, s ott a megfelelő kivizsgálásban részesülhet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! 42 éves vagyok és a menszeszem júliusban volt meg, azóta semmi. Mit javasol, mit tegyek? Babát is szeretnék, de így nem tudom követni, hogy mikor van a peteérésem. Üdvözledttel, Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, s ott a megfelelő kivizsgálásban részesülhet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, s ott a megfelelő kivizsgálásban részesülhet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mit tegyünk? Babát várunk 23 évesen!

Párom szülei és az én szüleim is elég konzervatívak, mindig megszólják a házasságon kívüli gyerekeseket, meg azokat akik terhesen házasodnak.

Legjobb válasz: Sose akarj másnak megfelelni, mégha azok a szüleid is. Ha te nem akarsz valamit, ne tedd meg. Szerintem ezzel mindent megválaszoltam. Éld a saját életed, ne pedig a szüleidét. 24/N

Sose akarj másnak megfelelni, mégha azok a szüleid is. Ha te nem akarsz valamit, ne tedd meg. Szerintem ezzel mindent megválaszoltam. Éld a saját életed, ne pedig a szüleidét. 24/N
Azért azt nem hiszem, hogy te júniusban államvizsgázol min. 8 hónapos terhesen :) Párod mit csinál? Most passzíváltat és megy melózni? Vagy folytatja a sulit? Hol fogok lakni? Mibõl fogtok élni? A 2 milla az szinte semmi, ha mellette nincs más fix jövedelem! Pasid szépen tegye magát passzívra januártól és menjen melózni! Menjetek albérletbe! Egy koliszobába nem lehet szülni! A szülõk meg tutira dobnak egy hátast, hogy ennyi eszetek van! Gratulálok a gyerekhez, itt csak õt lehet sajnálni! :(
A titkos esküvõ nagyon jó ötlet és jó olcsó is! Ha a szülõket nem lehet beavatni, akkor nem kell b eavatni!!! Minek a felesleges veszekedés! Törekedj a nyugodt életre!!! És gratulálok a baba érkezéséhez!
http://www.youtube.com/user/jennieland01/videos Nezd meg ot, 19-20 evesen milyen nagy orommel varta akisbabajat. Nem vagytok 23 evesen olyan fiatalok.. Az meg, hogy a szulok mit szolnak... Akarmit is szolnak, ugyis megnyugodnak majd mire megszuletik a baba... Nem jo otlet titokban hazasodni. Nincs ertelme. Elmondjatok nekik, es kesz. Mit birnak? Lehet kiakadnak, de ugyis megnyugodnak majd, nincs mas valasztasuk. Orulni fognak vegul az unokanak.
Ezt gyorsan és egyszerûen fogom elmondani. A szüleid nem úgy fognak hozzáállni mint egy idegen/barát/ismerõs esetében. Mert és itt van a lényeg Te az Õ gyerekük vagy, és a Te gyereked az Õ unokájuk lesz. Egyébként a gyerek az áldás és összehozza a családot nem szétválasztja. (kivéve néhány szélsõséges esetet)
23 évesen annyira már nem vagytok fiatalok egy gyerekhez. De mégis hol fogod kihordani, meg felnevelni? A koliszobában? Oké, hogy van megtakarításotok, de az albérletre, meg a gyerekre az hamar elmegy. Vagy most mindketten otthagyjátok a sulit?
Egy újabb nõ, akit az állam a mi adónkból kitaníttatott, csak azért, hogy az illetõ a diplomát át sem véve lebabázzon, majd három évig otthon legyen, aztán 26 évesen, pályakezdõ kisgyerekesként nagyon csodálkozzon, hogy sehova sem veszik fel. Csak foglaltad a helyet azok elõl, akik érvényesültek volna az életben a diplomájukkal.
Ne haragudj meg de ezen megakadt a szemem: "babàt várunk" te és ki? Pàrod is terhes?
7-es! Egy szóval nem írta, hogy a szülõk tudnak az "együttélésrõl"! A koliszobás együttélés sose hivatalos! Hivatalosan nincsenek koedukált szobák, csak fiú- és lányszobák vannak. Az ember cserélgetéssel, ügyeskedéssel éri el, hogy a koleszban a párjával egy szobában legyen.
Most az egyikõtök GYES-re mehet. :D Neb törõdjetek senkinek a negatív véleményével. Ne kritizáljanak, hanem, mivel az õseitek, elemi kötelességük azon törni a fejüket, hogy hogyan segítsenek nektek. Akár azzal, hogy biztatnak, szeretnek, ha mást nem tudnak nyújtani. Az erkölcsi támogatás is nagy lendületet ad az embernek.
"Arra is gondoltunk, hogy titokban 2 tanúval összeházasodunk, és akkor egyszerre jelentjük majd be a kettõ dolgot." Nekem tetszik, én is ezt csinálnám ha ilyen helyzetben lennék...Viszont a szüleiteket ti ismeritek.
kicsit álszent a szülõk részérõl, h azzal nincs probléma, h együtt laktok, de a gyerekkel lenne... Amúgy nem hiszem, h ekkora ügyet kell csinálni ebbõl..Nektek kell megbeszélnetek, h mit szeretnétek, hogyan tovább...Onnantól kezdve pedig bejelentitek nekik, h naygszülõk lesznek és ennyi...23 évesen, ha vállalni szeretnétek a babát, akkor ideje felnõni..(és ezt minden rosszindulat nélkül) Mi is ennyi idõsek voltunk, szintén konzervatív szülõkkel(mondjuk ez abban nyilvánult meg, h annyit mondtak, h még a gyerek elõtt jó lenne összeházasodnunk, mi is terveztük), õk nagyon örültek az unokának..Mondjuk mi akkor függetlenek voltunk tõlük már teljesen...
Magadnak elj, ne masnak! Ennyi idosen mar reg szaladt a Fiam :) A legjobb eletemben, hogy O van nekem! Minket is megszoltak, hogy nekunk bizony egy forinttal se fognak segiteni nem vesznek kelengyet stb... Segitseg nelkul meg lett mindenunk, aposom aki legjobban magyarazott a Fiunk szuletesere adott 100ezret amit Nekem adott, hogy koszoni az unokat! -.-" Betettuk a nevere a bankba! 25 vagyok parom 28... Ket hazunk van, egy autonk 5 millio hitelunk ehhez segitseg nelkul... Ha jo par vagytok eros kapcsolatban hatarozott celokkal akkor ne feljetek... Mi azota se hazasodtunk ossze, nem is tervezzuk! 21 voltam mikor megtudtak a hirt :)
Hát nem hiszem, hogy nektek gyerek kellene, ha még magatok is annyira gyerekek vagytok, hogy féltek elmondani anyucinak-apucinak...
Majd megszeretik a babát, az unoka csodákra képes. Nem tetézném még a "bajt" azzal is, hogy titokban gyorsan összeházasodtok, akkor két dolgot kell beadagolni, és lehet, jobban megsértõdnének, hogy kihagytátok õket az esküvõbõl. Ha konzervatívak, az utóbbi lehet, jobban fájna nekik. Talán nem is csodálkoznak, ámulnak a kicsi érkezésén, hiszen gondolhatták, nem a tanulás (csak) miatt éltek együtt. Nagyon maradiak nem lehetnek, mert akkor az együtt élést is ellenezték volna.
Ha ti örültök neki, akkor semmi gond nincs. :) Hidd el, ha feldolgozzák, örülöni fognak majd idõvel õk is.
Keressetek albérletet, és költözzetek oda, oda szülessen a baba. Párod pedig keressen munkát rögtön diploma után. A nagyszülõk meg majd elfogadják.Elvégre nem nekik szülöd gondolom én.
"Azért azt nem hiszem, hogy te júniusban államvizsgázol min. 8 hónapos terhesen :) " Miért? Egyáltalán nem lehetetlen. 36 hetes voltam, amikor államvizsgáztam (közgáz osztatlan). 41+3 -ra szültem. A 30. hétig még dolgoztam is (gyerek után is visszavettek). Utólag visszatekintve: kemény volt az igaz, de áldom a fejem, hogy bevállaltam, gyerek mellett sokkal nehezebben ment volna. Több olyat ismerek, akik soha nem "ült vissza az iskolapadba".

Mit tegyek? Babám nem eszi meg a sárgarépát!

Próbáltam már krumplival, tápszerrel keverve is és sehogy, pedig az édesebb fajtából készítem Neki. Öklendezik t?le és kiköpi. Hagyjam ki és ne egyen répát???

Legjobb válasz: Hagyd egyenlõre, majd próbáld meg késõbb. Lehet, hogy Õ egyszerûen nem szereti, a felnõttek sem esznek meg mindent.

Hagyd egyenlõre, majd próbáld meg késõbb. Lehet, hogy Õ egyszerûen nem szereti, a felnõttek sem esznek meg mindent.
Én is mindig utáltam a sárgarépát. Egy darabig hagyd, ne adj neki, hátha még változni fog. De természetes, hogy néhány ételt nem fog szeretni, lehet hogy a sárgarépás ételek ilyenek lesznek.
Szerintem is hagy ki egy darabig! Pont néhány hónappal ezelõtt a babavilágban mondta az a szimpatikus gyerekorvos, hogy hagyni egy darabig, majd ahogy a többiek is mondják visszatérni rá.Nem írtad, hogy mennyi idõs a babád, de esetleg késõbb meg lehetne próbálni almával, vagy csirkemájjal. Az én babám sem ette meg, aztán rájöttem, hogy erõteljesebb, intenzívebb volt az íze, ezért ha a piacon látok zsengét, egybõl megveszem.
Kisfiam soha nem volt oda érte, már 13 hónapos, de ma se ette meg a levesbõl. Nem szereti és kész, mi se eszünk meg mindent.
össze töröd villával vagy teljesen lepürésíted? Nekem a lányaim kb 8-10 hós korukig csak a leturmixolt és átpaszírozott kajákat ették meg. így mindent. pont a répa amit nagyon nehéz még pürésíteni is, így mindenképpen paszírozni is kellett. de ki is hagyhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor hagyom egy darabig, hátha késõbb megeszi!
8 hónaposan meg nem ette volna, most, 10 hónappal késõbb nincs olyan répaföld ami eleget teremne ennek a nyúlgyereknek, annyi répát eszik :-) Hagyd, majd próbáld késõbb.

Mit tegyek babám hajnal 2től fent van 5ig?

Legjobb válasz: Mennyi idõsek vagytok? Sír is? Vagy csak fent van nézelõdik? Nálunk szopi után a mellkasomon elalszik és közben kicsit hintáztatom, símogaton a hátát. Aztán 10-15 perc múlva megpróbálom betenni a kiságyába, ha felébred, oda adom a cumiját, ha nem alszik így sem, kezdem elõrõl.

Mennyi idõsek vagytok? Sír is? Vagy csak fent van nézelõdik? Nálunk szopi után a mellkasomon elalszik és közben kicsit hintáztatom, símogaton a hátát. Aztán 10-15 perc múlva megpróbálom betenni a kiságyába, ha felébred, oda adom a cumiját, ha nem alszik így sem, kezdem elõrõl.
A kérdező hozzászólása: Ma vagyunk 6 hetesek pici még de szeretném már ahoz szoktatni hogy este aludjon!Fent van nézelõdik!Összekeverte a nappalt és az éjszakát?

Mit tegyek, hogy magától kakiljon babám, ne csak a hőmérőzéstől?

A kisfiam 20-án lesz két hónapos, 160-180 ml tápszert eszik naponta ötször.Széklete naponta, max. két naponta van, de magától már vagy két hete nem kakil, csak ha megh?mér?zöm kicsit.Mit tegyek, hogy magától kakiljon?

Legjobb válasz: Szia! nekem is volt így a kislányom,bár nem 2 hónaposan! Szerintem minnél hamarabb el kellene vinni orvoshoz! Elfogja mondani mit tegyél,mert ez semmiképpen nem jó a babádnak! Nekem azt mondták,itassak vele teát,de citromlé nélkül és tegyek bele cukrot! Javasolták még a kamilla teát is! De mindenképp vidd el orvoshoz!! Remélem segítettem,bármi kérdésed van írj!! Jobbulást a babának!!

Szia! nekem is volt így a kislányom, bár nem 2 hónaposan! Szerintem minnél hamarabb el kellene vinni orvoshoz! Elfogja mondani mit tegyél, mert ez semmiképpen nem jó a babádnak! Nekem azt mondták, itassak vele teát, de citromlé nélkül és tegyek bele cukrot! Javasolták még a kamilla teát is! De mindenképp vidd el orvoshoz!! Remélem segítettem, bármi kérdésed van írj!! Jobbulást a babának!!
Szia! Szerintem nincs baja a babádnak. Nekem mind a két gyerkõccel ugyan ez volt a probléma kb. két hónaposan. Az elsõnek adtam, még barackot is, de semmi. Én 10 nap után glicerines kúpot adtam neki, de mint utólag kiderült nem kellett volna. Ez magától is rendezõdik egy pár hét után. Ha mindig hõmérõzöd, akkor hozzászokik az ingerhez.
A kamilla tea jót tehet, vagy egyéb tea is, a lényeg, hogy sok folyadékot itass vele, hogy kicsit felhíguljon a széklet. Lehet, hogy túl sûrûre van keverve a tápszer.

27. hét közepén vagyunk a babával és pár napja főleg evés után alig kapok levegőt. Nagyon ilyesztő, féltem a babát és magamat is. mit tegyek?

Legjobb válasz: Hú,lesz ez még roszabb is.. Nem,ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy,egyre kevesebb a helye,így nyomja a tüdödet,gyomrodat is. Nagyon kellemetlen,én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam,most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj,ez teljesen normális!A terhességes vége felé,mikor a Babád beékelödik a medencédbe,a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen,kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél,többször kevesebbet,az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)

Hú, lesz ez még roszabb is.. Nem, ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy, egyre kevesebb a helye, így nyomja a tüdödet, gyomrodat is. Nagyon kellemetlen, én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam, most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj, ez teljesen normális!A terhességes vége felé, mikor a Babád beékelödik a medencédbe, a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen, kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél, többször kevesebbet, az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)
Ne aggódj szerintem sem, ez csak a légszomj és tényleg lesz még rosszabb is. Én vagyok úgy hogy fekvés közben is rám jön. 32 hetes
Nem akarlak elkeseríteni titeket, de nem biztos, hogy ez a terhesség vége felé elmúlik. Nekem csak akkor javult a helyzet mikor már kint volt a fiam. Bár õ nagy baba volt.
Szia!Én is hasonlóan vagyok.26.hetes vagyok, és vannak napok amikor elég jól érzem magam.De valamikor nehezen kapok levegõt, és enni is alig tudok.Azt ajánlották próbáljak meg többször keveset enni, és ne aggódjak mert ez természetes valakinél.Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat.Kicsit megnyugodtam.És azért is voltam megilyedve mert én is elég fitt voltam és ez az állapot ugye más, már tapasztalom.Mindenkinek boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így vagyok, hogy egyik nap a hegyet el tudnám mozdítani, máskor meg szinte még felöltözni is nehéz. Egészséges hátralévõ heteket kívánok neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!