Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek babámmal aki (58 db)

3 hetes babám szopi után éhesnek tünik, ezért cumisüvegből pótolom. De van, amikor 20 ml -t 10-15 perc alatt iszik meg. Van, amikor 50 ml is sikerül, de akkor még 2 óra múlva is felböfizik. Mit tegyek?

Azért vagyok tanácstalan, mert ha iszik üvegb?l, 3 órát kibír. Ha nem, 2 óránként tettem mellre, de a cicim sem bírja... Hogy több legyen a tejem, fejtem gépi mellszívóval, de max 20 ml,inkább kevesebb... Van aki azt mondja fejjek, de nekem ez nem jött be, hiszen fél óra fejés után van, hogy 5 ml... Van, aki azt mondja, inkább szoptassak gyakrabban, de akkor meg elmarad a napi 2-3 kaki.. Fejjek,vagy ne? Hogyan lesz több tejem a babám számára? neki már 90-100 ml.kéne ennie alkalmanként, de van, amikor csak 60ml szopik... pótoljam? vagy tegyem hamarabb mellre?

Legjobb válasz: Szia.Én is fejek,igaz kézivel.Nekem a védõnõm azt mondta,hogy elég kb.5 percig fejni,mert a stimuláció a fontos,még ha nem is jön belõle semmi.Én is 10-20 ml tudok csak lefejni,amit el is rakok,úgy,hogy gyûjtögetem 1 napig(lehet,semmi baja nem lesz)és utánna lefagyasztom(kb.így 100-150ml jön össze,amit már érdemes)de mivel nem mérem a babót,nem tudom mennyit eszik,de kiegyensúlyozott.Nem mindig esznek a babák ugyanannyit,az a lényeg,hogy gyarapodjon.Olyan van,hogy két mell kell neki,de akkor csak azt fejem,amelyiket elõször adtam oda.Ja,és Laktoherbet iszom csak.Remélem segítettem.1 hónaposak vagyunk.Szerintem inkább próbáld kicsit mindig húzni a szopit,míg eljuttok a 3 órához.Akkora már éhes lesz.Lehet kicsit lusta szívni a cicit,mert a cumisüvegbõl jobban jön.Szerintem ne pótolj,ha nem muszáj.

Szia.Én is fejek, igaz kézivel.Nekem a védõnõm azt mondta, hogy elég kb.5 percig fejni, mert a stimuláció a fontos, még ha nem is jön belõle semmi.Én is 10-20 ml tudok csak lefejni, amit el is rakok, úgy, hogy gyûjtögetem 1 napig(lehet, semmi baja nem lesz)és utánna lefagyasztom(kb.így 100-150ml jön össze, amit már érdemes)de mivel nem mérem a babót, nem tudom mennyit eszik, de kiegyensúlyozott.Nem mindig esznek a babák ugyanannyit, az a lényeg, hogy gyarapodjon.Olyan van, hogy két mell kell neki, de akkor csak azt fejem, amelyiket elõször adtam oda.Ja, és Laktoherbet iszom csak.Remélem segítettem.1 hónaposak vagyunk.Szerintem inkább próbáld kicsit mindig húzni a szopit, míg eljuttok a 3 órához.Akkora már éhes lesz.Lehet kicsit lusta szívni a cicit, mert a cumisüvegbõl jobban jön.Szerintem ne pótolj, ha nem muszáj.
Ha szeretnél szoptatni, akkor ne adj indokolatlanul pótlást a kisbabádnak. A pótlás például akkor indokolt, ha a gyarapodás nem jó, és nincs elég tejed, és nem is sikerül növelni a mennyiséget gyakoribb szoptatással. Akkor, ha nem bír ki három órát két szoptatás közt, nem pótlást kell adni, hanem gyakrabban megszoptatni. A gyomra még akkora, mint egy jókora cseresznye. Gyakran, keveset eszik a legtöbb újszülött, ha rajta múlik. Az ilyen elõírásokkal, hogy 90-100 millilitert kellene ennie alkalmanként, inkább ne törõdj. Annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Ez nem mindenkinél egyforma. És mi van akkor, ha nem ötször, hanem mondjuk, ahogy a legtöbb ilyen korú baba, 12-szer szopik? Akkor eleve túl sok volna ez a mennyiség. Nem érdemes mérni a szopásokat, hanem helyette csak a gyarapodást figyeld, (minimum napi két deka ebben az idõszakban), és azt, hogy van-e elég kakis és pisis pelusa (3-4, illetve 5-6). Ha szeretnéd, hogy több tejed legyen, elsõsorban gyakrabban kellene szoptatni, éjszaka is. Ha azt szeretnéd, hogy annál is több tejed legyen, mint amennyi adott esetben a kisbabádnak kell, akkor érdemes fejni.

Mit tegyek? Másfél éve próbálkozunk babával, de nem jön össze. Most alkalom lenne egy munkahelyváltásra. De mi van akkor, ha épp most jön össze a baba?

Nem szemétség az új munkahellyel szemben, hogy esetleg fél év, egy év múlva elmegyek szülni? Ti mit tennétek hasonló esetben?

Legjobb válasz: Engem biztos nem erdekelne. Es ha fel ev vagy egy ev mulva jon ossze a baba akkor mi van? Addig is meg kell elned valamibol, nem? Ha meg majd GYES-re mesz, keresnek mast, ez nem a te problemad. Egyebkent szerintem az interjun ne mondd meg nekik, hogy babat szeretnel, mert nem fognak felvenni. A sajat erdekeidet nezd, ne masoket, akkor nem jutsz elobbre.

Engem biztos nem erdekelne. Es ha fel ev vagy egy ev mulva jon ossze a baba akkor mi van? Addig is meg kell elned valamibol, nem? Ha meg majd GYES-re mesz, keresnek mast, ez nem a te problemad. Egyebkent szerintem az interjun ne mondd meg nekik, hogy babat szeretnel, mert nem fognak felvenni. A sajat erdekeidet nezd, ne masoket, akkor nem jutsz elobbre.

Van egy csaj akinek hiába hogy van párja rendszeresen írkál facebook-on az enyémnek. Már többször megkértem hogy ne tegye, de figyelmen kívül hagy. Babát várok és a csaj ezt se veszi figyelembe. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mit írkál? lehet csak közvetlen Ha nem lenne semmi, de semmi okod hogy kiakadj,(magyarul ha tényleg ártalmatlan baráti/ ismerõsi írogatás) és a párodat sem zavarná, sõt válaszolna is, akkor én sem hagynám abba (függetlenül a terhességedtõl) A véleményem annyi lenne, hogy hisztis féltékenykedõ nõ vagy, és sajnálnálak, hogy nincs ennyi önbizalmad sem. Hisztizz tovább, aztán akkor biztosan rendben lesz sokáig a kapcsolatotok.

Mit írkál? lehet csak közvetlen Ha nem lenne semmi, de semmi okod hogy kiakadj, (magyarul ha tényleg ártalmatlan baráti/ ismerõsi írogatás) és a párodat sem zavarná, sõt válaszolna is, akkor én sem hagynám abba (függetlenül a terhességedtõl) A véleményem annyi lenne, hogy hisztis féltékenykedõ nõ vagy, és sajnálnálak, hogy nincs ennyi önbizalmad sem. Hisztizz tovább, aztán akkor biztosan rendben lesz sokáig a kapcsolatotok.
De miért, mit irkál? Meg igy miért nem párod mondja neki hogy ne irkáljon, miért te? És egyáltalán honnan tudod hogy irkál neki?
Es a parod visszair?? Jobban nez ki a lany mint te vagy mitol tartasz?
Figyelmen kívül is fog hagyni, írhatsz akármit, ezt a párodnak kell elintéznie. Ha nem akarná, hogy irkáljon neki, vagy zavarná, amit ír, akkor letiltaná. Egyáltalán mit irkál? Nem mindegy.
Ilyen nálunk is volt. Egyszer a páromat megkértem, hadd beszélgessek a csajjal, ha úgyis csak barátok, és semmi nincs köztük, én miért ne láthatnám a beszéletést. Írt a csajszi a páromnak, én meg válaszoltam neki. Szándékosan félreérthetõen fogalmaztam, majd a csaj kibökte, hogy õ többet szeretne a páromtól mint barátság. Erre én közöltem, hogy: "szia X vagyok, Y párja. Eddig is velem beszéltél, REmélem te is várod hogy összefussunk!" A csaj pillanatok alatt lekopott. :)

Mit tegyek? Van egy 4 hónapos nagyon kedves, egészséges babám, akit nagyon féltek. Bővebben lent:

A férjem egyke volt, sok szempontból éretlen. Minden apróságtól bepánikol, dührohamot kap. Ilyenkor magánkívül ordítozik, csapkod, néha tör-zúz. Majd perceken belül lehiggad, bocsánatot kér, rendet rak. Sajnos a baba feje felett is üvöltözik. Hiába intem, hogy alszik, vagy csendesítem, hogy ne ijessze meg. Õ is tudja, hogy ezzel árt. Egyébként nagyon szereti a picit. Mindenben segít, de minden váratlan helyzett?l kiborul, úgyhogy bármelyik másodpercben robban. Nem tudom, mit tegyek. Azt mondtam neki, ha nem fegyelmezi magát elhagyom. Hiszen a munkahelyén soha nem rendez jelenetet. Nagyon sajnálom a kislányunkat, félek attól is, hogy eltanulja. Magamat is sajnálom. Miel?tt összeházasodtunk soha nem láttam ilyennek, de a 4 év alatt egyre csak többet enged meg magának. Többször igérte, hogy kezelteti magát, de ahogy megenyhültem iránta, "elfelejtette2 az igéretet, illetve dühösen indokolta, hogy miért nem. Legutóbb a pénz hiányra hivatkozott, ami igaz, hiszen 1/4 re csökkent a családi bevétel mióta terhes lette és szültem.

Legjobb válasz: Szerintem meg menjetek el dokihoz, erdeklodjetek meg ilyen esetbe kihez kell fordulni, hova kell menni. Nem kell egybol elhagyni, mert bajban van. :( Menj te is vele, igy konnyebben el tudjatok mondani mi valtozott meg, hogyan latod a viselkedeset. Ha ugy erzed, hogy teneleg veszelyt jelent rad vagy a babara akkor legyetek kulon egy ideig amig dokihoz jar, mondjuk szulokhoz koltozes. Hatha tudnak rajta segiteni, ha szereted akkor probald meg szerintem.

Mostanában annyi sok "NAGYON ROSSSZ" dolgot olvas a ember vigyázzatok magatokra! És persze szakemberhez forduljatok mindenféleképp!
Szerintem meg menjetek el dokihoz, erdeklodjetek meg ilyen esetbe kihez kell fordulni, hova kell menni. Nem kell egybol elhagyni, mert bajban van. :( Menj te is vele, igy konnyebben el tudjatok mondani mi valtozott meg, hogyan latod a viselkedeset. Ha ugy erzed, hogy teneleg veszelyt jelent rad vagy a babara akkor legyetek kulon egy ideig amig dokihoz jar, mondjuk szulokhoz koltozes. Hatha tudnak rajta segiteni, ha szereted akkor probald meg szerintem.
Nem vagyok szakember, de nekem ez meglehetõsen komoly problémának tûnik, amit mindenképpen kezelni kel.Továbbra sem hinném, h az egykeség az oka, valószínûleg mélyebb elõzményei vannak, és magától nem hogy elmúlni nem fog, de az is lehet, h rosszabbodni fog, mert ezentúl a kislánya miatt is aggódni fog.Próbáljatok valahogy anyagi keretet teremteni hozzá, mert ha megtanulja kezelni ezeket a félelmeit, õ is jobban fogja érezni magát, és persze az egész család is.
Szerintem se az egykeség az oka, egyszerûen nem tanulta meg a dühét kezelni.Ebben egy pszichológus tud segíteni. Beszélgess vele errõl, és mondd meg neki, h ha elkezdi a kezelést, segítesz neki, mellette állsz, de ha nem, elhagyod, mert már félsz tõle, és félted a kisbabátokat.
Szia! Pszichológus vagyok. Olvasva a történetet, nem igazán lehet eldönteni, h. milyen szituációkban jönnek elõ ezek a rohamok. Veled van ilyenkor problémája vagy a babával van vmi és azért ijed meg? Egyébként pedig minél elõbb keressetek fel szakembert (pszichológust v. pszichiátert), mert a párod problémája súlyosbodik (ahogy a szavaidból kivettem) és veszélyessé válhat. Egy babának a legfontosabb, h. szeretet és nyugalom vegye körül. Nagyon sokat árt neki, ha ilyen jeleneteknek a részese. Mondd meg a férjednek, h. a családért, a gyerekéért meg kell tennie, h. elmegy. Kísérd el, tõled is sok infot megtud majd a szakember. Remélem hamarosan túllesztek rajta, és javulni kezd. Üdv! Zs.
Már ne haragudj, de mi köze van ennek az egykeséghez? Én is egyke vagyok, mégsem jönnek rám ilyen rohamok. Lehet, hogy szorong valami miatt. Talán inkább megoldani kellene a problémát, nem elmenekülni elõle. Menjetek el a családsegítõbe, vázoljátok a problémát és õk el tudnak irányítani akár pszichológushoz is. Segíts a Férjednek, tudod: "jóban-rosszban"...
Valahogy csak össze kellene spórolnotok annyi pénzt, hogy tudjon pszichológushoz járni, mert ennek tényleg nem lesz jó vége. És igen, én is félnék egy ilyen ember mellett, lehet elhagynám ha nem megy orvoshoz.
Ne haragudj, de ahogy már elõttem is írták, ehhez az egykeségnek nem lehet köze. Én is az vagyok, mégsem viselkedtem soha így, nem a házasságomban tanultam meg bármit megosztani mással stb. A férjem nem egyke, mégis Én vagyok az kettõnk közül, aki mindent higgadtan képes megoldani, bármirõl legyen szó. Itt más a baj, hidd el, és Én is csak azt javasolnám, hogy minél elõbb szakemberhez kell mennetek, ha nem akarsz rövid idõn belül a gyermekeddel együtt egy koporsóban feküdni a férjed egy jobban elfajult dührohamát követõen. Én is valamiféle szorongásra, mániákus depresszióra gyanakszom....
elsõ vagyok: Köszi LEPONTOZÁST, szerintem a párod akor sem százas.
Én tényleg dobbantanék! Ilyen emberrel rémûlom lehet együttélni! És ha azt hiszed, hogy egy kislánynak ilyen apára van szüksége...Pszihológushoz alaphangon el kellene mennie, mert tényleg ön és közveszélyes, de szerintem kutyából nem lesz szalonna! Ez egy alap tulajdonság, ami nem nagyon fog javulni, sõt az évek múltával egyre csak romlik. Ha vele maradsz, szerintem 10 év múlva egy idegroncs leszel a kislánnyal együtt!! Ha addig nem történik katasztófa, ami ügye manapság nem ritka!
A gyermek és a saját magam nyugalma érdekében keményen rendberaknám. Vagy elmegy és kezelteti magát pszichológussal, vagy költözzön el. Az nem megoldás, hogy valaki dühöng és utána jön rá a bocsánatkérési mánia. Ez nem normális. Ezt az egészet pedig rajta és rajtad is megérzi a baba, és stresszes gyermekként nõhet fel.
<szakember!!!!Ez nem normális viselkedés......De nem is az 1keség az oka.Minél elöbb orvos, ne hogy baj legyen egy ilyen dühroham alkalmával.
Elhagynám, szerintem ön és közveszélyes:-((((
A kérdező hozzászólása: Ahogy írtam felmerült bennem, hogy azért egytre elkeseredettebb, mert azt hitte, hogy én illetve a házasságunk "megoldás lesz minden problémájára, félelmére"-ezt õ fogalmazta így meg, és csak most kezdem érteni. A legnagyobb félelmei az elszegényedés, a legnagyobb problémája, hogy a tehetsége ellenére "nem vitte semmire".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, valamennyire mindegyik kifejezi amit gondolok. Nem szeretnék elmenekülni, nem szeretném õt sem cserbenhagyni, meg a gyereknek is kell egy igazi apa és õ az lehetne, ugyanakkor kétségbeejt, hogy igy kelljen leélni akárcsak még 4 évet, de fõleg az, hogy milyen károkat okoznak a hangoskodásai a kislányunk lelkében, idegzetéban. Az egykeség, bocsánat, azért gond a férjemnél, mert minden problémát úgy él meg, mintha a világ csak körülötte forogna, mert a házasságban tanulja mi az megosztani az idejét, a szobáját, stb egy másik emberrel, hogy lemondásról, vállalásról ne is beszéljek. Ha pl a városban megelõzik, azért van mert hülyének nézik, ha a péztárgép elromlik csak õ ilyen pekkes, ha a baba nyûgös ellene teszem, ha nem mosoly rá, ellene nevelem. Amikor a korházból, császáros szülés után elindultunk haza, azt mondta, hogy direkt azért megyek lassan, hogy idegesítsem és otthagyot, elrohant a babával. Hibáztatja magát és engem, vádolja a szüleit. Az anyja 78 éves. Azon sopánkodik, hogy nem tudott elég idõt szánni rá kicsi korában, "mert dolgozni kellett". A gyerekkorát kulccsal a nyakában töltötte, hétvégén nyaralótt építettek 20 éven keresztül. A 18 éve megözvegyült édesanyja nem akarta, hogy megnõsüljön, "ne hogy aztán egy válással mindent elveszítsen és a híd alatt végezze." Amikor a rosszul megválasztott pelenkából valami kifolyt elsõ alkalommal mindennek lehordott, a köv. esetnél tette amit tenni kell. Dühös rám, mert nekem kellene elõrelátni, megvédeni, kivédeni, tudni, megmondani, felhívni, megírni, figyelmeztetni(hogy pl hozza a mobilját, a sluszkulcsot stb.) Egyébként még amiben sikeres, halad, ami öröme lehetne azt is elrontja az utolsó pillanatban, mintha tudatalatt nem akarna örülni, sikert elérni, haladni. Egyébbként jóképû, inelligens, kedves megbocsátó, saját hibáját képes belátni, bocsánatot kérni, szeretetre vágyó, elfogadó, hálás ... a következõ"rémületéig"! Most tényleg nincs pénzünk, hogy fizetõs helyre elmenjen. Bp-en hová lehetne fordulni?
A kérdező hozzászólása: Nem pontoztam le senkit. Mint írtam MINDEGYIK választ köszönöm. Sokszor én is úgy érzem nem százas a férjem, bár eddig szakemberek is elbagatelizálták a problémát, azzal, hogy a legtöbb férfi...meghogy az a bizonyos köldökzsinor... Lassan nekem is szükségem lesz pszihiáterre. Nem akarom elhagyni, de megmondtam neki, ha nem kezelteti magát, elhagyom a kislánnyal eddig. Beismeri, hogy szüksége van segítségre, csak reménykedni tudok. Szerencsére megvan a régi lakásom még, de ez ccsak átmeneti megoldás.
akkor ne szedd! fordulj orvoshoz.
Elnézést: http://www.sensolite.hu, nem com.
http://www.sensolite.com - nézz körül. A Sensolite polarizáltfény-kezelés fantasztikus hatással van az allergiára, és újszülött csecsemõvel is befekhetsz, alkalmanként 5 percre. A honlapon találsz kérdezési lehetõséget, ahol személyesen dr. Fenyõ Márta válaszol, a felteláló biofizikus professzor. Õ találta fel a Bioptron és az Evolite fényterápiát is, ez pedig a forradalmian új, teljestest-kezelésre alkalmas polarizáltfény-terápiás ágya. Nagyon sok Sensolite-rendelõ nyílt mostanában. Kérdezz a honlapon a professzorasszonytól, hogy várandósan is használhatod-e a kezelést. Ha igen, meglátod, csodát tesz.
Nem szabad terhesen szedni allergia gyógyszereket, rájuk is van írva! Ha nem jár az allergiád fulladással, egyéb súlyos tünettel, bírd ki gyógyszer nélkül. természetesen beszéld meg az orvosoddal, mielõtt bármit szednél!
Soha életemben nem voltam allergiás, de mikor terhes lettem nyáron majd meg haltam úgy bedugult az orrom levegõt alig kaptam, tüsszögtem állandóan. Azt mondta a nõgyógyász nem szabad rá semmit szedni, ki kell bírni õ is allergiás :) orrcseppet is csak napi egyszer engedélyezte hogy használjak. Miután lement a nyár vége is lett az allergiámnak, s szülés utáni tavaszon nyáron sem jött elõ! Már csak 2 hónap, bírd ki!
Menj el allergológushoz. Az sem mindegy, mire és milyen mértékben agy allergiás. Ha pollenallergiád van, akkor elvégzik a pollentesztet, így meg tudják állapítani mire és mennyire (hány keresztesen) vagy allergiás. Gyógyszert írnak fel, ha súlyos az allergia, egyéb esetben próbálkozhatsz homeopátiával is! Nálam a második gyermek szoptatása közben jelentkezett elõször az allergia, ekkor mentem el orvoshoz. Enyhe gyógyszert írt fel, majd a jövõ szezonban- amikor már nem szoptatok - kaphatok erõsebbet. Sajnos nálam aszmatikus köhögéssé fajult a nem kezelt allergia, azért célszerû orvoshoz fordulni. Rengeteg gyógyszer közül lehet már választani, súlyos esetben pumpás sprayt is felírnak. A baba egészsége mellett az anya egészségére is oda kell figyelni!
Nekem is allergiám van meg asztma is...semmit sem lehetett szednem, ondjuk szerencsére terheléses asztma nem fulladok gyakran, de akkor is, ha kellett volna fújhatok ventolinnal 1x...pff ..most is szipogok mert az esõ hozta az allergizáló cuccokat...
szia, mire lettél allergiás? mióta? eddig nem szedtél semmit? sztem kérdezd meg a nõdokit mielõtt bármi beszedsz. aúgy a csalántea jó az allergiára, de arról is kérdezd meg a dokit!
Szia. Én is ebben a cipõben jártam. Kérdezd meg az orvosod. Nekem nem engedték szedni, így még a szoptatás alatt is küszködtem. De hidd el a babád egészsége miatt megéri.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért estem kétségbe, mert párommal babát tervezünk és elkezdtem inni a cickafarkfûteát a peteérés elõsegítésére, de estére fehér kiütéseim lettek! Közben mostanában olyan babás érzéseim vannak, de már nem merek terhességi tesztet venni, mert annyiszor negatív lett!A bõrgyógyászhoz meg 07.hó 08-ra kaptam idõpontot, így inkább vettem a patikában gyógyszert bevettem két tablettát, mert többet nem mertem, de szerencsére el is múltak a pöttyök!Lehet azért ma vaszek tesztet, mert szeretnék biztosra menni, és olyan jó lenne, ha végre pozitív lenne!

1 éve szültem kislányom akkor 27 kg hiztam azóta 10 ment le már nem tudom mit tegyek hogy lejebb menjen a hasam olyan vagyok mint aki várja a következő babát. Bár még szopizik napi 4-szer. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez is nagyon jó eredmény gratulálok. De amíg szopizik inkább ne vidd túlzásba a diétát, mert nem lesz olyan tápláló a tejed. Majd ha abbahagyod lehet fogyókúrázni.

Ez is nagyon jó eredmény gratulálok. De amíg szopizik inkább ne vidd túlzásba a diétát, mert nem lesz olyan tápláló a tejed. Majd ha abbahagyod lehet fogyókúrázni.
Szerintem 1 évesen már nem a legfõbb táplálékforrása a tejcsi (persze lehet, hogy igen, akkor nem ér amit írok), ezért óvatosan elkezdheted a diétát. Pl: nem eszünk szénhidrátot (kenyér, zsömle, kifli, péksüti), és kevesebb adagokra térsz át, nem iszol csak vizet.. Az én fiam 6 hónapos, sajna már nem szopik, így én szedek még l carnitint, és járok szpinningre. Így sikerült lefogynom 5 kilót 3 hét alatt. Kitartást, és sok sikert!
Utolsó, úgy értettem, hogy nem eszünk fölösleges szénhidrátot. VAlamennyit be kell vinni, különben leesik a vércukor szinted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szia, az én fiam 14 hónapos. 75 kg-val kezdtem a terhességet, és 94 kg-val mentem szülni. Igazából volt pár fogyókúrás próbálkozásom, de mindig feladtam, mert hulla voltam bármilyen mozgáshoz. Most kb másfél hónapja kitartok, és szemmel láthatóan alakul át a testem, a hasam már majdnem lapos. Diétázok és sokat mozgok, minden másnap biciklizem és tornázok is mellette. Bár most 71 kg vagyok, mindenki megjegyzi mennyit fogytam, pedig inkább cm-ben látványos, a kilók valahogy megálltak, de nem adom fel!!! sok sikert Neked is!!!

Mit tegyek akkor, ha 14hetes terhes vagyok, és nem szeretném a babát megtartani?

egy gyermekem már egyedül nevelem, nehéz anyagi körülmények között, egyedül nem megy a kett?.

Legjobb válasz: A betöltött 12. hét után csak akkor veszik el a babát, ha az anyuka egészségét veszélyezteti, vagy, ha õ maga szenved v.milyen súlyos születési rendellenességtõl pl. Down-szindróma, nyitott hátgerinc stb. Az anyagi körülményekre hivatkozva a 12. hétig veszik el, de a harmadik hónapban akkor sem ajánlják.

Második újra: nem azt mondtam, hogy védekezés mellett kicsi a valószínûsége a teherbeesésnek, hanem annak kicsi az esélye hogy kombináltan jelenjen meg a két dolog: hogy védekezés mellett teherbeessen és emellett 14 hétig ne jöjjön rá, hogy terhes.
Az, hogy kicsi lenne a védekezés melletti teherbeesésre, íme az én példám: A második babám elég sokáig, két éves koráig szopizott. Annak rendje és módja szerint szedtem a szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. Nem is volt vele semmi baj addig, míg már úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha kislányom leszokna a szopizásról. El is mentem a nõgyógyászomhoz, aki felírt egy másik gyógyszert mondván, ennek nem fogja szeretni az ízét.. El is kezdtem szedni..A második hónapban azonban nem jött meg.. Elballagtam a nõgyógyászhoz, de õ azt mondta, nincs semmi baj, még nem állt be. Így volt ez a következõ hónapban is.. Aztán a harmadik hónapban ismét nála voltam, amikor rám nézett és annyit mondott, hogy :itt vagy baba van vagy daganat!Elküldött ultrahangra és 6 hónap múlva megszületett a gyönyörû, egészséges kislányom. Tehát nálam a 3x-os biztosítás (gyógyszer, szoptatás, orvos) sem volt elég védekezés!!! :) )
A betöltött 12. hét után csak akkor veszik el a babát, ha az anyuka egészségét veszélyezteti, vagy, ha õ maga szenved v.milyen súlyos születési rendellenességtõl pl. Down-szindróma, nyitott hátgerinc stb. Az anyagi körülményekre hivatkozva a 12. hétig veszik el, de a harmadik hónapban akkor sem ajánlják.
Úgy tudom, a 12-ik hét után már nincs arra lehetõség hogy abortuszt végezzenek el rajtad.Azt szerintem csak a 12-ik hétig tudják megoldani, utána csak akkor teszik meg, ha beteg a baba.Hogy-hogy csak most derült ki a várandósságod? Egy 28 hetes kismami
voltál orvosnál?erre a kérdésre igazából csak õ tud választ adni, hogy nem futottál-e ki az idõbõl túlzottan.
Sajnos készülj fel a babavállalásra. A harmadik hónap után az embrió hivatalosan magzat és jogilag külön személy, ezért , nem dönthetsz a sorsáról. Valamint a te egészségedet is kockáztatná, úgyhogy ilyenkor már nem abortálnak csak a fent leirt esetekben. De nem az ember kénye kedve szerint.
Tudom, hogy le leszek pontozva. De eddig nem jutott eszedbe? Hogy lehetsz ilyen felelõtlen?!
Neked meg kedves kérdésfeltevõ azt javaslom, hogy próbálj megnyugodni. Az abortuszon kívül is lehet más megoldást találni, ha végképp nem tudod vállalni ennek a picikének a felnevelését. Próbálj utána nézni, hogy mit tehetsz. Még van idõd, hogy eldöntsd, mi legyen. Most az a legfontosabb, hogy elmenj a terhesgondozóba, ott is tudnak tanácsot adni a védõnõk.
Második vagyok. Már elnézést de védekezés is létezik. Én úgy gondolom, nem mentség az, hogy nem védekezett csak max. megszakítással (azzal megindokolva, hogy ugye nem futja), és csak most tudta meg, hogy terhes. Felnõtt és intelligens emberek azért legalább tesznek az ellen, amitõl félnek. Ha védekezett és úgy esett teherbe és tényleg csak most tudta meg, hoyg terhes akkor bocsánatot kérek. De ennek fölöttébb kicsi az esélye!
A 3-ik válaszoló vagyok!Tudod, én nem ítéllek el, tudom hogy könnyû kifutni a 12 hétbõl, mert néha jele sincs a terhességnek.Most tudtad meg?
Köszönöm-köszönjük, hogy leírtad a remélhetõen végleges álláspontodat. Nagyon-nagyon szeretne jönni ez a baba, ha mi ennyien drukkolunk neki -és ha Te is meggondoltad magad. Akkor innentõl örömöt, optimizmust, szeretetet és sok-sok-sok szerencsét kívánok mindkét gyermekedhez!
A kérdező hozzászólása: a youtube.com-on utána néztem a videókat az abortuszról, és a halott gyermekekrõl, és sírva fakadtam. mégha elvennék, akkor sem tudnám megtenni. tudjátok egy ember életét megtudja változtatni egy kis jövevény érkezése, még ha nem is akarta azt a gyermeket
A kérdező hozzászólása: a youtube.com -mon videókat néztem az abortuszról, és a halott gyermekekrõl, és egyszerûen nem tudnám megtenni. sírva fakadtam mikor láttam ezeket a videókat. érzem ahogy mozog, és egyszerûen nem megy, és ha még el is vennék, akkor sem menne
A kérdező hozzászólása: 38000kapok. ebbõl 10000rel segítem anyumat, 9000 a hitelem. a többi meg csak a kislányra. na akkor milyen is a körülmény? és ezt a baba dolgot nem csak azért írtam. tudjátok egy ember életét idõvel megváltoztatja egy pici jövevény akármennyire is nem akarta az elején
Megtartja, nem megöli, reméljük ez így is lesz! Ne legyen már az -utolsónak mondom- hogy semmi nem jó... Azzal, ami eddig történt már nem lehet mit kezdeni. Reméljük, hogy ez a picurka kisbaba szeretõ családba kerül. Kérdezõtõl: mi történt, hogy megváltozott a véleményed? Mármint történt valami, ami miatt hála Istennek meggondoltad magad abortusz ügyben? Ha gondolod, írd meg, kérlek, tanulság lehet másoknak is. Köszi.
végre -végre hogy megváltozott a véleményed. Üyes vagy és így tovább!!!!! Szeressed a gyermekedet ha õ ragaszkodik hozzád, az élethez! NA nem is rosszak azok a videók az interneten ha egy ember döntését egy másik életrõl meg tudja változtatni. Többet kellene ilyeneket mutogatni Abortuszra váróknak is a kórházban. hmm :( Sok sikert az életben a 2 gyerekedhez majd. Úgy sem fogod megbánni és majd mindent kárpótolni fog ha rádmosolyog!
"Úgy sem fogod megbánni és majd mindent kárpótolni fog ha rádmosolyog!" Nagyon jól irtad kedves utolsó válaszoló!:) Minden jót mkinek! :) ))) Megyek megpuszilgatom az én drága fiacskáimat alvás közben (L)
Olvastam, hogy megtartod a babát, ennek örülök. Mégis írok, mert olyant szeretnék írni, amit még más nem írt le. Szóval a 12. terhességi hetet követõen valóban nincs lehetõség a terhesség megszakítására az anya válsághelyzetére hivatkozva, hanem csakis orvosi ok alapján lehet. Nem írták azonban meg neked, ha lenne is ilyen orvosi ok, akkor a 12. hét után már nem kaparással szakítják meg a terhességet, hanem az úgy tûnik el a méhbõl, hogy meg kell "szülni". Igazából nem szülésnek hívják, de én január 4-én estem át rajt, és egyszer már szültem, így van összehasonlítási alapom, ez igazi szülés volt, reggel 8 órától déltuán 4-ig vajúdtam, 5 perces, 3 perces, majd a végén 1 perces fájásaim voltak. Nagyon megszenvedtem vele, miközben tudtam, hogy a magzatom halva fog születni, mert a 17. héten azt vették észre, hogy nem dobog a szívecskéje. Szóval az a 14. hetes terhesség nem jön onnan (a méhbõl) ki csak úgy, csak szüléssel. Ha azonban most is "szülni" kellene, és a végén is szülni kell, akkor tényleg az a két választás van, hogy éljen-e a kicsi, vagy sem. Mivel elvetetni már nem tudod, "fent"-rõl az életet választották helyetted. Azonban valóban több olyan gyermekszeretõ pár van, akinek nem lehet gyermeke, akik sajátjukként tudnak szeretni és nem tõlük fogant kicsit is, ezért ha a helyzeted tényleg reménytelenné fordula - remélem, hogy nem lesz ilyen - akkor inkább fontold meg az örökbeadást, és ne államigondozásba kerüljenek. Persze ha már a lehetséges helyzeteket feszegetem, akkor inkább egy párra találj, akivel együttesen kisebb anyagi terhet jelentene a gyermekek felnevelése. Mindent jót, örömteli babavárást kívánok!
Szerintem akármilyen nehéz bíztos kialakul ha megszületik.Azoknak akik lehurrogtak azt üzenem nézzenek magukba mert mindenki hibázik, nem kell rögtön ítélkezni.Ha akarsz írj nekem privát e-mailt, ha nem sértödsz meg én küldenék pár babaruhát neked.28 hetes kismama
Szia!Én is írtam már korábban. Nagyon örülök, hogy megváltozott az elhatározásod. Én is láttam azok közül a videók közül néhányat... Én is szívesen segítek, ha úgy gondolod, írj!Nekem négy gyerekem van. Minket meg pont azért támadtak sokan, hogy minek nekünk ennyi gyerek...sajnos még a családból is. Meglátod, õt is nagyon fogod szeretni! A nagymamám azt szokta mondogatni:"Ahová Isten báránykát ad, oda füvet is készít!" Nem az a legfontosabb, hogy egy babának milyen drága holmija van, hanem az, hogy szeretetben nõjön fel. Fel a fejjel! Zs.
Kedves kétségbe esett!Biztos viharok dúlnak a lelkedbe, de ha írjam le milyen jó dolog történt velünk.Lányomnak nem lett babája, pedig már nagyon szeretett volna!De a mikulás hozott egy csodálatos 2 hetes babát!Nagyon nagy öröm az egész családnak!! Nagyon sokan vannak akinek nem lehet saját gyerekük, de õk is szeretnének szülõk lenni.Szerintem is örökbe kéne adnod, ha nem tudod válalni.
Szia! Elvileg elvetetni nincs már lehetõséged, viszont szülés után azonnal örökbeadni igen. http://www.bolcso.hu/ Ez a honlap a Bölcsõ Alapítvány honlapja, nekik tudod jelezni a problémádat, és teljesen anonim módom örökbe tudod adni a kicsit rögtön a születése után egy olyan párnak, akik régóta várnak babára, de nem lehet nekik.
ha megvan mindene, és csak felválalod a másik babát is, akkor csak nem olyan nehéz az anyagi körülményed...bár ezt csak te tudhatod, de lehet hogy csak ránk hagyod, azért irtad hogy megtartod...mindegy.ez a te döntésed egyedül.már milyen lehet a terhesség további szakasza, ha eddig nem akartad......
A kérdező hozzászólása: a baba megmarad.arra meg csak annyit, hogy ez nem kitaláció, mert mindenrõl papírom van, de ez lényegtelen. a baba megmarad. és én felnevelem a kislányommal együtt. még ha nehéz is lesz. a lányomnak is megvan mindene, semmiben nem szenved hiányt.
Önzõ. Megöl egy élõlényt, csak, hogy õ ne lássa.... Azt az egy gyerekét is sajnálom tõle... :S
Szia! Ha már így alakult az életed, akkor tartsd meg a babát és születése után add örökbe.Hisz nagyon sokan várnak babára!Már ne kapartasd ki magad, az rád is veszélyes lenne, no meg ne is beszéljünk arrol a pici lényrõl, amit már lehet, hogy 2-3 hét mulva érezni is fogsz! Szóval nem tudom, hogy hogy eshettél megint ugyanebbe a hibába, de ha már itt van a baba, akkor ne dobd el, kérlek!!! Remélem, hogy helyesen döntesz majd! 8hós kislány anyucija
én csak azt nem értem, ha egyedül neveled, és tudod hogy nem engedhetnél meg magadnak még egy babát, akit szintén egyedül nevelnél, akkor miért nem vigyáztál? Hány éves vagy? Sajnálom a helyzeted.De már késõ az abortusz.szerintem szüld meg, és add örökbe.Semmi segitséged nincsen? Létszi ha tudsz irj hamar, mert kiváncsi vagyok hogy mi lesz veletek.és szoritok hogy sikerüljön megtartanod, és felnevelned.Egy fiatal kismama.
na hát én nem tudnám örökbe adni. Még ha én nem ennék a babának akkor is lenne helye nálam!!!Gondolj bele hogy más ölelgetné, puszilgatná, altatná, stbb...... neked már van gyereked és tudod mit jelent ez!!! Jó Isten, én még gondolni sem tudnék az abortuszra!! nézegess ilyen korú videókat, képeket a magzatról és azután gondolj bele..... de mondjuk tényleg csak indokolt esetben veszik már el ilyenkor! de szegény gyerek, milyen sorsa lesz így, ha már magzatként sem akarja az ember. én sajnálom és a kérdezõt is. én nem bántani akarom csak ez kijött belõlem! 8 hós kisfiú anyukája
Nyilván az anyuka azért fordult hozzánk, hogy segítsünk, nem hogy le legyen hurrogva. 14 hetesen már valóban csak, ha gond van vetetheted el, így én is azt javaslom, hogy ha képes leszel rá születése után, add örökbe. Ne foglalkozz más véleményével, ha a babának is és nektek is így könnyebb lesz az életetek. Én sem vagyok híve az örökbe adásnak, nagyon közeli rokonom is lemondott a gyermekérõl, azóta sokszor megbánta, de ahogy elnézem azóta az életét, talán helyesen is cselekedett. Ha te nem teheted meg, addig is óvd a pici egészségét, az élete további részében gondoskodik róla tán az, akit te választasz, ugyanis van nyílt örökbe adás (így adta a rokonom is). Így legalább ismeri a szülõket, tudja, hogy jó helyre került.
Egyetértek azokkal, akik szerint az örökbeadás a jó döntés. Ilyenkor már ok nélkül nem veszik el. Õ már kész kis ember. Az csak gyilkosság lenne. Szerintem hord ki, és ha ez idõ alatt sem látszik javulni a helyzet, akkor add örökbe. Az sem lenne jó, ha megtartanád és csak szenvednétek mind a 3-an. nagyon sok pár szeretne babát és lehet, hogy a te babád az õ utolsó reményük, hogy gyerekük legyen. Gondold végig, és dönts magadtól. Mindenképpen sok sikert kívánok neked!
Egy anya akkor szereti igazán a gyermekét, ha jót akar neki. Azaz nem rosszat. Örökbeadás. Ettõl nehezebb, nemesebb dolgot el sem tudok képzelni... Ha már így alakult. Azok, akik megtartják a semmire, mondván, hogy egy anya nem ad örökbe- õk a szememben mélyen alatta vannak annak, akik a gyerek kedvéért életük legnehezebb, leglemondóbb, legkeservesebb döntését meghozzák az örökbeadással. Abortuszt végezni fájdalmat érzõ magzaton, csak mert nem tudom majd megfelelõen ellátni, vagy mert utólag gondolkoztam.... No comment.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.azért lenne most könnyebb elvetetni, mert még nem látom.de ha megszületne, és látom, a szívem szakadna meg, hogy örökbe kell, hogy adjam.lenne még egy kérdésem. a magzat apja szívbeteg, ami örökletes, nekem az elõzõ terhességemnél kialakuló trombózisom volt, injekcióztam magamat.és most mondta a védõnõm, hogy ha ez most is kialakul, veszélyes, hogy lebénulhatok. vajon ilyenkor elvégzik a terhességmegszakítást? hisz így a magzat élete is veszélyben, és az enyém is. mert még könnyebb elvetetni, mint az ember látja azt a csöpp gyermeket, és el kell engednie.
Furcsa pozitívan beszélni egy ilyen helyzetrõl. De így esélyes, sürgõsen beszélj róla a nõgyógyászoddal, õ meg fogja tudni mondani , hogy ez elegendõ indoknak számít-e.
Mi mindent megteszel, hogy tuttira elvegyék... Más, ha ilyen van a családjában azt reméli, ennek ellenére egészséges lesz a baba. Eszébe sem jut elveteteni. Te meg kitalálsz, felturbózol dolgokat, hogy biztosan megöljék a gyerekedet, vagy, hogy ne ítéljen el az orvos....
Én minden szándékom, ellenére NEM TUDOK terhes maradni. Nagyon felháborít, hogy egyesek így játszanak az élettel. Viseljétek a következmáényeit a tetteinteknek. Vagy legalább ne írjatok ide....
Megszakadna a szíved-írod... Ehelyett megszakítod inkább az övét. Te vagy a nagyobb, te döntöd el, nem õ. :S
14:34-es vagyok. Akkor szakadna meg a szived ha örökbe adnád? és akkor nem szakad meg, amikor az õ szivét szakitják meg az élettõl? miben különbözik az az érzés, hogy látod, vagy nem, mert még a hasadban van? szerintem te nagyon fiatal lehetsz.Egyszerûen képtelen vagyok téged megérteni.Itt idegeskedem miattatok, legfõképp a babád miatt, én akinek semmi köze hozzá...
A kérdező hozzászólása: a kicsit nem fogom örökbeadni. szerencsére találtam egy kis lakást hármónknak. ahol nyugodtan élhetünk, igaz nem úgy mint a kiskirályok, de a kicsiknek meglesz mindenük, mégha nekem nem is marad

Van 7, 5 honapos babám és sajnos babás barátaim nincsenek, jo lenne találni barátot akivel megbeszélhetem a mindennapi dolgokat. De hol? Probáltam több forumon, semmi eredmény! Pécsi vagyok és ugy látszik senki nem akar barátkozni, mit tegyek?

Ha valakinek van ötlete,vagy esetleg pécs kertvárosbol itt van és olvas irjon,privit is akár.

Legjobb válasz: Bárcsak pécsi lennék! Hasonló korú babával, hasolnó cipõben járok, csak én Zuglóban lakom Budapesten. :-) Ha sétálni mentek, akkor figyeld a babakocsis anyukákat. Ha találsz egy szimpatikusat, szólítsd meg. Ha mentek játszóházba, babaúszásra vagy bármi babás programra, ott is ismerkedhetsz.

Bárcsak pécsi lennék! Hasonló korú babával, hasolnó cipõben járok, csak én Zuglóban lakom Budapesten. :-) Ha sétálni mentek, akkor figyeld a babakocsis anyukákat. Ha találsz egy szimpatikusat, szólítsd meg. Ha mentek játszóházba, babaúszásra vagy bármi babás programra, ott is ismerkedhetsz.
Szia! Én már írtam neked priviben, de nem válaszoltál. Pedig két levelet is küldtem. Most kiírom ide a mailcímem hátha akkor írsz is választ. [email protected] Mi a TVT ovinál lakunk. Egy éves a kislányom. Üdv: Timi
Én Gödöllõn lakom, 6hónapos kislányom van és én is ebben a cipõben járok.:)
Én ezen a fórumon találtam rá egy nagyon-nagyon aranyos, jószívû anyukára, akivel azóta nagyon jó barátnõk lettünk. A kislányaink alig 2 hónap a korkülönbség. Egymástól 100km-re lakunk, de már egyszer találkoztunk, meglátogatott minket kis családjával. Hamarosan mi megyünk hozzájuk látogatóba. Az egész úgy indult, hogy a kiírt kérdésére írtam választ....
A kérdező hozzászólása: Most nézem amit irtam, szoval jo lenne találni barátnöt akivelmegbeszélhetem a mindenapi dolgokat, tapasztalatot tunánk cserélni.
annyi jelentkezõ van! nem hiszem, hogy v.kivel ne tudnál összejönni! egyébként már hónapok óta írogatsz ugyanebben a témában. hogyhogy eddig nem tudtál összeismerkedni senkivel?
engedélyeztem, és bocsi :)
A kérdező hozzászólása: kEDVES UTOLSO!sZIVESEN IRNÉK DE NEM ENGEDÉLYEZTED A PRIVIKÜLDÉSÉT, HA MEGTESZED IROK!
szia! ha ennyire unatkozol vagy rossz egyedül nekem is írhatsz én is kertvárosban lakom! Nyugodtan írj válaszolok! és talizhatunk is :D
szia.én is hasonló cipõben járok.pécsi vagyok én is kertvárosi.5 hónapos a kisfiam.ha gondolod irj.
A kérdező hozzászólása: PÉCSIEK NINCSTÖBB?IRJATOK!!!kÖSZI!
Utolsónak:lehet hogy nem tudta, hogy fogjon neki. Amúgy hasonló gondom van nekem is.Mondjuk neten még nem próbáltam, de itt a környékünkön nekem se sikerül ismerkedni...Valahogy nincs olyan anyuka/szituáció, amikor "leszólíthatnék" bárkit.Bocs az off-ért... Segíteni nem tudok, messze lakunk Tõled, én veresegyházi vagyok :(

Mit tegyek? Április óta nem szedek gyógyszert, mert babát szeretnénk. Mivel eléggé kevés, és kis ideig tartó vérzéseim voltak, elmentem a nőgyógyászhoz, aki vérvételt javasolt. Valószínűleg nincs PÉ-m.

Kétszer is voltam, de nem mentem vissza a dokihoz a 2. után, mert közbejött hogy mégis várunk még a babával, mert lehet hogy kimegyünk külföldre dolgozni. Én most 25 éves vagyok, Párom 31. Inkább szedessem rendbe magam, és vállaljuk a babát? Szeretném is.

Legjobb válasz: Most ezt nektek kell eldönteni, hogy vállaljátok-e a babát, de attól még mondhatod a dokinak, hogy szeretnéd ha helyretenné a PÉ-det, mert nekem ez volt 2 és fél évig kezeltek, majdmegint 6 hónap mire összejött a baba, mert PCOs lettem. Ilyenkor nem tud a pete megérni és betokosodik, majd tornyosul a petefészekben, így akadályozva a terhességet. Mivel neked ez március óta tart könnyen helyrehozható, de én a sok év után tele voltam ilyen tokos cysztákkal és azt nehéz volt megoldani, ráadásul a rá szedett gyógyszerektõl folyton rosszul voltam. Szóval bárhogy isdöntesz tapasztalatbólmondom, ne hanyagold el, mert utánanagyon keservesen fog sikerülni a baba. Amúgy én most 27 vagyok és két nap szülésig, de nem bánom, hogy végre sikerült, mert halesz második akkormég idõben leszek hozzá egészségileg, ugye mert a nõk így öregszenek ki a gyerekszülésbõl, a körülmények és a szervezet miatt.

Most ezt nektek kell eldönteni, hogy vállaljátok-e a babát, de attól még mondhatod a dokinak, hogy szeretnéd ha helyretenné a PÉ-det, mert nekem ez volt 2 és fél évig kezeltek, majdmegint 6 hónap mire összejött a baba, mert PCOs lettem. Ilyenkor nem tud a pete megérni és betokosodik, majd tornyosul a petefészekben, így akadályozva a terhességet. Mivel neked ez március óta tart könnyen helyrehozható, de én a sok év után tele voltam ilyen tokos cysztákkal és azt nehéz volt megoldani, ráadásul a rá szedett gyógyszerektõl folyton rosszul voltam. Szóval bárhogy isdöntesz tapasztalatbólmondom, ne hanyagold el, mert utánanagyon keservesen fog sikerülni a baba. Amúgy én most 27 vagyok és két nap szülésig, de nem bánom, hogy végre sikerült, mert halesz második akkormég idõben leszek hozzá egészségileg, ugye mert a nõk így öregszenek ki a gyerekszülésbõl, a körülmények és a szervezet miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Utolsó válaszoló! Teljesen igazad van! Nem szabad elhanyagolnom magamat, mert akkor jobban bánom, ha miatta nem lehet baba.
én azért utánajárnék, még ha halasztjátok is a babakérdést, pláne ha már belekezdtél. de természetesen te tudod.
Én is PCO-s voltam nagyon sokáig próbálkoztunk, míg nem elmentem egy akupunkturistához aki egyetlen kezeléssel helyretette a hormonjaimat és teherbe estem :) Most 6 hónapos a kicsi. Én kételkedtem ebben, de ez meggyõzött.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Igazatok van az utánajárással kapcsolatban. Januárban el is megyek a dokihoz, hogy helyretegyen. :S
Szia! Így van, jobb ha tudod , hogy rendben vagy, még ha most nem is lesz baba, hanem csak késõbb vágtok bele, de akkor már tudod, hogy veled minden rendben van, nem kell annyit görcsölni rajta. Jobb lesz ez így! SOk sikert!!!

Mit tegyek? Lehet hogy terhes vagyok, viszont van egy kisfiam aki 3 hónapos, és még nem állok készen egy másik babára, mert még a piurit sem ismerem igazán.

A párom sncs még kész egy másik babára, f?leg, hogy gyógzer mellett estem teherbe. Most is gyógyszert szedtem, és m volt egy halvány poz. Tesztem, csak remélem, hogy fals. Szeretnénk még babát, de nem most, szeretnénk eltervezni. Abortuszt nem szeretnék, mert már vol 1 és azt hittem nem élem túl, annyira fáj a szívem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: szia sztem tartsd meg, ha már megvan,, semmi képpen ne vetesd el, mire megszületik a másik baba is nagyobb lesz. sztem nagyon fogtok neki örülni, és a babáknak is jo lenne ha nem lenne sok idö köztük. én is kettöt szeretnbék, és ha igy alakulna én megtartanám. az eljén biztos nehéz lesz, de meglátod belejössz.. drukkolok és sok sikert. gratulálok. 32

szia sztem tartsd meg, ha már megvan, , semmi képpen ne vetesd el, mire megszületik a másik baba is nagyobb lesz. sztem nagyon fogtok neki örülni, és a babáknak is jo lenne ha nem lenne sok idö köztük. én is kettöt szeretnbék, és ha igy alakulna én megtartanám. az eljén biztos nehéz lesz, de meglátod belejössz.. drukkolok és sok sikert. gratulálok. 32
Igazából ebben mi a kérdés? :) Ha terhes vagy, akkor két lehetõséged van tudtommal, megszülsz, vagy abortusz. Mivel abortuszt nem akarsz ezért 1 lehetõség marad. Ha meg nem vagy terhes akkor meg nincs mirõl beszélni!
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy szerinted egyszerû, én egy kicsit másképp élem meg a helyzetet, mivel nem szeretnénk még babát, de az aburtuszra is szomorúan emlékszünk vissza.Bár tanácsra volt szükségem, azért köszi.
Szerintem, ha már így "jártál" ne vetesd el. Végülis 1 év korkülönbség lesz, olyan lesz, mintha ikrek lennének. Persze eleinte biztos nagyon nehéz lesz. De jól értem, hogy mindkétszer gyógyszer mellett estél teherbe? Mit szedsz? Rendesen szedted? Ez elég érdekes!
Szia! Szerintem is tartsd meg a picurit, fõleg ha egyébként is szeretnétek még babát. Az én kisfiam másfél éves, kb 2 lesz mire megszületik a kistesó! :) Tudom hogy nem lesz könnyû, de szerintem nincs az életben csodálatosabb dolog az anyaságnál! :) Sok kitartást és minden jót kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, elõszõr yadine-t szedtem, aztám most azaliat. Szerintem is érdekes. :( majd reggel csinálok még 1-et, aztán kiderül...
Hát akkor sok sikert, és kívánom hogy azt mutassa a teszt amit szeretnél! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!