Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek alacsony vérnyomás (13 db)

Mit tegyek alacsony vérnyomás ellen?

Nagyon keveset mozgok és az alacsony vérnyomás tüneteit tapasztalom. Egyrészt gondolom több mozgás és még egyéb tippek?

Legjobb válasz: Nekem is volt, rászoktam, hogy reggel iszok egy kávét, eleinte utáltam, de már nem. És sok vizet kell inni, higítja a vért, azóta nem vagyok álmos, mire erre rájöttem. Jó a rágózás is, mert legalább az arcizmod mozog.

Nekem is volt, rászoktam, hogy reggel iszok egy kávét, eleinte utáltam, de már nem. És sok vizet kell inni, higítja a vért, azóta nem vagyok álmos, mire erre rájöttem. Jó a rágózás is, mert legalább az arcizmod mozog.
Pont most jöttem az orvostól, mert reggel leesett a vérnyomásom és összeestem. Alapból alacsony(90-95 körül van) Mindössze annyit mondott, hogy sokat legyek levegõn, igyak sok vizet, és próbáljak meg kb egy idõben felkelni minden nap.
Honnan vetted h a sok mozgás majd felviszi a vérnyomásodat tartósan? Mert nem fogja, csak arra az idõre amíg sportolsz. Mennyi a vérnyomásod amúgy?

Mit tegyek alacsony vérnyomás ellen?

Mindig is alacsony volt a vérnyomásom, olyan 90/60 körüli. Azon szoktam viccel?dni, hogy nem gutaütésben fogok meghalni.:)

Legjobb válasz: Én ugyanez. Csak már 14 hós a babám, de amikor megjön elõtte olyan rosszul vagyok, hogy fekve szédülök. Sok folyadékot igyál, meg napközben is nyugodtan kortyolgass tejes kávét, esetleg teát. A kávéból a koffein hamar felszívódik a teából csak fokozatosan.

Én ugyanez. Csak már 14 hós a babám, de amikor megjön elõtte olyan rosszul vagyok, hogy fekve szédülök. Sok folyadékot igyál, meg napközben is nyugodtan kortyolgass tejes kávét, esetleg teát. A kávéból a koffein hamar felszívódik a teából csak fokozatosan.
Szia! Mindha csak magamról írtam volna. A védõnõ nekem azt mondta, hogy 1 héten 2-3X este 1deci vörösbort kéne inni és az segít. De én ezt kihagytam. Mást sajna nem tudsz tenni, nekem volt már 85/50 is, sötétség volt elõttem jó idejig. Én még délben is iszok egy kávét, az egész jó idejig órájig. 14 hetes kismama+ 14 hónapos kisfiú anyukája:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hiszem a teával megpróbálkozom, azt amúgy is szeretem. Ott inkább a sok cukor aggaszt, de nem lehet minden tökéletes:)
Szia! Nekem normális esetben is ilyen alacsony a vérnyomásom! Nagymamám mindig azt tanácsolja hogy igyak meg háromszor 2 dl vizet és az "felpumpálja" a vérnyomást! Nekem egyszerse vitte fel, de utána biztosan jobb! A fejfájás pedig szerintem az idõváltozás miatt lehet. Kismamaként szerintem még érzékenyebb vagy! Sok boldogságot a babához! 24/l

17 hetes kismama vagyok. Mostanában elég gyakran szédülök, hirtelen elsötétül körülöttem minden? Ez normális? Alacsony vérnyomásom lenne? Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: A szédülés és az alacsony vérnyomás is normális terhesség alatt. Mikor mérte a védõnõ a vérnyomásod? Vigyázz, el ne ess!! Igyál sokat, legalább 3 litert, sétállj levegõn-ha biztosnásgos és a továbbiakat a dokival egyeztesd.

A szédülés és az alacsony vérnyomás is normális terhesség alatt. Mikor mérte a védõnõ a vérnyomásod? Vigyázz, el ne ess!! Igyál sokat, legalább 3 litert, sétállj levegõn-ha biztosnásgos és a továbbiakat a dokival egyeztesd.
en is szedultemk es az alacsony vernyomasnak volt koszonheto, szoval beszeld meg a vedonoddel, tala valamit felir.
Én is igy vagyok pár hete, és ilyenkor lepihenek és megiszok egy 3 in 1 kávét sok tejjel, és utánna rendbe szoktam jönni-nekem a vérnyomásom szórakozik. 22 hetes mami
Szia, Vagy vérnyomás, vagy pedig nyom a kis drága egy fontos eret, amitõl úgyanúgy elzáródik a véráramlat.Tényleg érdemes lenne megmérni a vérnyomásodat bár nekem amióta terhes vagyok alacsonyról azóta lett normális.Ha a bab miatt van akkor ilyenkor próbálj másképp feküdni ülni .
alacsony vérnyomás, alacsony vércukor, rossz vérkép, gondolok itt a vashiányra-okozhatja, beszéld meg a dokival.Én is szédelgek, szednem kell vasat.Magyon vigyázz , amikor érzed hogy kezdõdik, próbálj meg olyan helyet , kapaszkodót keresni, ami biztonságos, ha tudsz leülni, és ha teheted víz mindig legyen nálad, akárhová mész.A doki, vagy védõnõ majd jelzi mitõl, csak említsd meg nekik.
Szia! Ennyi idõsen én is ettõl szenvedtem, sõt még el is ájultam! El kell tt vinni orvoshoz. A doki azt mondta hogy mivel nekem mindig alacsony a vérnyomásom és most a terhesség elõrehaladottságával nagyot változik a kismama szervezete ez normális, ugyanis elkezd helyreállni a normális vérnyomás. Ugyanakkor a baba miatt nagyobb terhelésnek van kitéve a szervezet. Nekem mindig 90/60 volt a vérnyomásom...most már 110-120 között van. Egy hetet vett igénybe a szervezetem helyreállása. Ha rosszulléteid vannak feküdj a bal oldaladra, mert ott vannak a fonotsabb szervek és igy jobb lesz a vérkeringés ami a babának is nagyon fontos. Ja. és polcold fel a lábad ha pihensz. Üdv. 22 hetes kismami

Mit tegyek hogy ne legyen ilyen alacsony a vérnyomásom?

16 éves vagyok átlagos fiú és 114/57 a vérnyomásom.

Legjobb válasz: Ha nem szeretnél koffein tartalmú italokat inni: mozogj! Kis kocogás feljebb viszi a vérnyomásod, vagy az úszás nem megterhelõ, de az is serkentõ. Vagy ha bírod a hideg-meleg zuhanyt felváltva az is jót tesz! De ha a könnyebb utat választod: kávé, energiaital. De ne ess túlzásba! Viszont ha sokáig fenn áll az alacsony vérnyomás, az más betegségre is utalhat-akkor mindenképp orvos-!

Ha nem szeretnél koffein tartalmú italokat inni: mozogj! Kis kocogás feljebb viszi a vérnyomásod, vagy az úszás nem megterhelõ, de az is serkentõ. Vagy ha bírod a hideg-meleg zuhanyt felváltva az is jót tesz! De ha a könnyebb utat választod: kávé, energiaital. De ne ess túlzásba! Viszont ha sokáig fenn áll az alacsony vérnyomás, az más betegségre is utalhat-akkor mindenképp orvos-!
A kérdező hozzászólása: Jelenleg kondizok és tavasszal fogok neki bringázni és futni is. Remélem az majd segít. Kávézni egyáltalán nem akarok mert nem szeretem. Köszi a választ. Jöhet még.
teában is van koffein, igyál sokat, azt gondolom mindenki szereti :D
hali, én közel 30 vagyok és ugyanez a problémám, csak nekem 90/50 szokott lenni. Ami biztos: a kávé és a sok koffein az ugyan rövidtávon felviszi vérnyomásod. Ez csak abból fakad, hogy a pulzus számot növeli nem a vérnyomást. Valójában hosszútávon a koffein lefelé viszi. én ebbe buktam bele, nem kicsit. Javaslatom, mint ahogy az elöttem szóló is mondta, sok és rendszeres mozgás, esténként egy deci vörösbor ami nálam bevált.
sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni... VISZONT! ha sok kávét iszol függõ leszel, ami nem túl egészséges... DE! így is inkább kávézz mint hogy energiaitalokkal tömd magad! nagyon nagyon egészségtelen..:/
NE TEGYÉL SEMMIT! teljesen normális a 114/57-es vérnyomás! Ha nincsenek napi rendszerességgel ezek a tüneteid: gyengeség, szédülés, koncentrációs nehézség, fáradtság hányinger akkor ne foglalkozz vele. Majd 50 év múlva visszasírod úgyis mikor 180/140 lesz!

Tíz hetes kismama vagyok, és nagyon alacsony a vérnyomásom, pedig mindig normális volt. Mit tegyek, vagy jó így?

Tegnap csak úgy kíváncsiságból megmértem, és elképedtem, mert 102/52 volt, holott általában tartja a szokásos 120-130/80-at. A pulzusom 73, ez jó, de a vérnyomásom aggaszt. Azt mondták, talán nem iszom eleget, de akkor mitől pisilek ennyit éjjel-nappal? A fejem nem fáj, de szerintem akkor se túl jó ilyen alacsony vérnyomással létezni? Vagy ne aggódjak, ha nincs tünetem?

Legjobb válasz: Nekem mindig alacsony vérnyomásom volt amiótta az eszemet tudom, Kislányomal 100 per 50 mértek rá is kérdezett sokszor a védõnõ még él ?:D Most második terheségemnél is ugyan így vagyok nem kell agódni . Nyáron vigyázz inkább magadra sok sok folyadék , ha elmész sétálni ne nagy sétákat tegyél inkább kisebbeket sok sok pihivel mert nyáron elájulhat az ember. Én már csak tudom elég sokszor estem össze persze nem terhesen . Kislányomal egyszer volt csak ájulás de szerencsére puhára estem. 18hkm Boldog Babavárást.

Nekem mindig alacsony vérnyomásom volt amiótta az eszemet tudom, Kislányomal 100 per 50 mértek rá is kérdezett sokszor a védõnõ még él ?:D Most második terheségemnél is ugyan így vagyok nem kell agódni . Nyáron vigyázz inkább magadra sok sok folyadék , ha elmész sétálni ne nagy sétákat tegyél inkább kisebbeket sok sok pihivel mert nyáron elájulhat az ember. Én már csak tudom elég sokszor estem össze persze nem terhesen . Kislányomal egyszer volt csak ájulás de szerencsére puhára estem. 18hkm Boldog Babavárást.
Nincs miért aggódnod.Én az egész terhességemet 90-100/60-nal csináltam végig.Semmi gond nem volt, csak sokat szédültem, de ennyi.Így van, igyál napi 2-3 liter folyadékot az segíthet, bár nekem az se. De, amugy ártalmatlan a babára nézve.
A terhesség miatt lett ilyen alacsony a vérnyomásod, a vértöbblet, illetve a kitágult erek okozzák. Ez normális, a legtöbb terhes nõ így van ezzel. Nekem is mindig normális volt, terhesen viszont a tiédnél még alacsonyabb értékeket mértem. Szédülgettem is rendesen, fõleg az elsõ trimesterben. Azon kívül, hogy kellemetlen, nem jelent problémát.
Valóban a pered egy kicsit alacsony, de a 102 az nem olyan alacsony.130/80 sok embernél már magas, akinek alacsonyhoz szokott a szervezete.
Nekem egész terhességem alatt a védõnõ mindig kb 90/60 mért én és a házi orvosom 120/75. most az Nst is 100 felett mérnek. Rá is kérdeztem a háziorvosnál hogy nem e alacsony azt mondta hogy a terheseknél megszokott az alacsony akkor van gond ha 130felett van. 39+1hkm

Mit tegyek az alacsony vérnyomás ellen?

16 éves lány vagyok.Már 2 éve nagyon alacsony a vérnyomásom,ami álltalában 95/50 és 100/60 között mozog. Ezen kívül álmosnak is érzem magam,és energiahiányosnak.Az otthoni vérnyomásmér?vel szoktam megmérni,ami biztosan nem rossz,mivel a családomnak mindig rendes értékeket mér.

Legjobb válasz: Képzeld én 33 vagyok és nekem ált 110/80Hgmm a vérnyomásom,és szültem kettõt ilyen vérnyomással.Nyugi ez nem betegség. Gyógymód a kávé fogyasztáson kívül nincs,de ezt16 évesen nem javaslom.Fáradékony lehetsz vashiány miatt is.Háziorvos és egy labor eldönti a kérdést.

Képzeld én 33 vagyok és nekem ált 110/80Hgmm a vérnyomásom, és szültem kettõt ilyen vérnyomással.Nyugi ez nem betegség. Gyógymód a kávé fogyasztáson kívül nincs, de ezt16 évesen nem javaslom.Fáradékony lehetsz vashiány miatt is.Háziorvos és egy labor eldönti a kérdést.
Szia, nekem ugyanez volt mindig kb 16 éves koromtól, Most 24 vagyok de néha még mindig nagyon alacsony. Nekem is a kávét javasolták, az használ h ne legyél nagyon álmos, illetve testmozgás. Ezzel együtt kell élned, sokkal jobb, mintha magas lenne.
Látom régi a téma, de ha valaki esetleg ide tévedne, annak írom, hogy az elõttem szólók nem merítették ki a gyógymódokat, az meg végképp nem igaz, hogy csak a kávé segít. Sõt, hosszú távon még alacsonyabb lesz tõle a vérnyomás, mert megszokja a szervezeted a támogatást, és amikor nem kap kávét, akkor eléggé leereszt... inkább hosszú távú megoldásokban érdemes gondolkodni, persze a kávé sem rossz dolog pillanatnyi mentõövnek. Ilyen hosszú távú megoldás lehet: Rendszeres reggeli tornával vérkeringésünket is tudjuk edzeni. Nyújtózkodjunk magasra, mintha fák lennénk, ami ágaival az eget akarja elérni. Majd végezzünk tízszer törzshajlítást. A bemelegítõ gyakorlatok után pár percig végezhetünk helybenfutást vagy akár ugrálókötelezhetünk is. A lényeg: minden reggel minimum 5 percen keresztül végezzünk tornagyakorlatokat. Végezzünk rendszeresen hidegmeleg váltott fürdõt! Járjunk szaunába. A szauna segít a vérnyomás normalizálásában, mivel edzi az ereket. Rendszeresen fogyasszunk káliumot, magnéziumot, vasat. Járjunk rendszeresen úszni, biciklizni. Igyunk zöldteát, rozmaringteát vagy ginzengteát, hogy felélénküljünk és felpezsdítsük keringésünket. Készítsünk magunknak keringésjavító fürdõt: a langyos fürdõvízbe cseppentsünk 55 csepp rozmaringot, borsmentát, citromot, bergamottot. 10-15 perc múlva vegyünk hideg villámzuhanyt. Gyógytea Pásztortáskatea: A pásztortáskák forrázatából készítsünk teát. Naponta igyunk meg belõle 2 csészével mindaddig, míg vérnyomásunk nem normalizálódik. A pásztortáskából készült tea mind a magas, mind pedig alacsony vérnyomás ellen ajánlható. (http://alternativgyogymodok.hu/magazin/az-alacsony-vernyomas.. Személy szerint én sokkal élénkebb vagyok, és kevesebb az alacsony vérnyomás miatti elgyengülésem, mióta totálisan kerülöm a kávét és a fekete teát. Ezek korlátozhatják a vasfelszívódást is, ami hasonló tüneteket eredményezhet: ájuldozás, állandó nyomottság, tompa látás, koncentrációs zavarok... Én inkább a homeopátiás és gyógynövényes, teás megoldásokkal kísérleteznék a folyamatos kávézás helyett. Egyébként ha az embernek két gyerek után kell folyton ugrálnia, nem is olyan nehéz. Minthogy folyton ugrálni kell, nincs idõ bepunnyadni, a mozgás meg csak segít kicsit megemelni a vérnyomást. A legjobb módszer ellene a mozgás, csak sajna nem mindig kivitelezhetõ.
A kávéban lévõ koffeinre minden ember szervezete másképp reagál. Alacsony vérnyomással jobban együtt lehet élni, mint a magassal. Nekem is alacsony van, de ez számomra csak nyáron dögmelegben, ill. frontváltozáskor okoz némi problémát. Napi egy-két csésze kávé - a kettõ között három, hat órányi külömbséggel nem árt meg. Vannak olyan napok, hetek, mikor nem iszok kávét, mert egyszerûen nem kívánom.

Menstruációt követő gyengeség, étvágytalanság, alacsony vérnyomás, hányinger, álmosság mitől lehet és mit tegyek, hogy megszűnjön?

Legjobb válasz: Üdv. Ahogy irtad, ez a menstruációval jár. Az álmosság ellen nem nagyon tudsz mit tenni (tehát alszol), de édességet(csoki,süti,croassant... a vérnyomás miatt) ehetnél. Ha még nem is kívánsz, legalább szénsavas üdítõitalt igyál a vércukorszint növelése érdekében.. Mindenki máshogy reagál, te jobban "kimerülsz".El kell fogadni. Pl nekem is így van ahogy neked, csak nincs hányingerem. Ha fáj a hasad, vegyél be gyógyszert. Gondolom sejtetted xD (de talán hányinger ellen is segít) Remélem vmennyit segítettem.

Üdv. Ahogy irtad, ez a menstruációval jár. Az álmosság ellen nem nagyon tudsz mit tenni (tehát alszol), de édességet(csoki, süti, croassant... a vérnyomás miatt) ehetnél. Ha még nem is kívánsz, legalább szénsavas üdítõitalt igyál a vércukorszint növelése érdekében.. Mindenki máshogy reagál, te jobban "kimerülsz".El kell fogadni. Pl nekem is így van ahogy neked, csak nincs hányingerem. Ha fáj a hasad, vegyél be gyógyszert. Gondolom sejtetted xD (de talán hányinger ellen is segít) Remélem vmennyit segítettem.
igyál sok folyadékot
Szedjél vasat.

Korábban eléggé alacsony vérnyomásom mostanában többször 140-re is felmegy, a per érték is 80-95 közötti, mit tegyek ellene?

Egyébként gondoltam a sómentes diétára is, vagy a zöldf?szerezésre, de hol lehet ezt beszerezni?

Legjobb válasz: Túlsúlyos vagy?Ha igen ez is okozhatja a magasvérnyomást.Nálam ,anyukámnál és sógornõmnél is ez a helyzet. 10kiló leadása után normalizálódott a vérnyomásom. Só kiiktatása is segíthet.Én nem eszem cukrosat,és finomlisztes dolgokat,nekem ez segített.

Túlsúlyos vagy?Ha igen ez is okozhatja a magasvérnyomást.Nálam , anyukámnál és sógornõmnél is ez a helyzet. 10kiló leadása után normalizálódott a vérnyomásom. Só kiiktatása is segíthet.Én nem eszem cukrosat, és finomlisztes dolgokat, nekem ez segített.
A kérdező hozzászólása: Nincs súlyfeleslegem szerintem /51 éves nõ vagyok, 162 cm, 63 kg/
Pár kiló azért van rajtad(3-4).Akkor valami más okozhatja.Esetleg nem ártana teljes kivizsgálás.

80/60 a vérnyomásom a védönö 2 különbözö vérnyomásmérövel mérte 4szer is azt mondta hogy hitetetlen hogy ilyen alacsony jo hogy nem ájulok el! mit tegyek hogy magasabb legyen?

és 1,5kg ment rám 10hetes kismami

Legjobb válasz: Igyál kávét .én is így voltam,sot még gyogyszert is szedtem rá az 1. terhességemnél,mert akkor nem ittam kávét.Most 33 hétben vagyok,megint az elején elhagytam a kávét ,állandoan rosszul voltam olyan alacsony volt,aztán elkezdtem újra inni,minden nap 2 kicsit és azota minden oké.Inkább iszom kávét,mint hogy szedjek tablettát.

Igyál kávét .én is így voltam, sot még gyogyszert is szedtem rá az 1. terhességemnél, mert akkor nem ittam kávét.Most 33 hétben vagyok, megint az elején elhagytam a kávét , állandoan rosszul voltam olyan alacsony volt, aztán elkezdtem újra inni, minden nap 2 kicsit és azota minden oké.Inkább iszom kávét, mint hogy szedjek tablettát.
Szia én 9 hetes 3 napos vagyok egy deka se jött fel pedig zabálok és nem hánytam eddig csak émelygek és hányingerem van de ezért eszek hát meg mindig éhes vagyok...
Nem kevés, én 13 hetes vagyok és 1, 5 kg-t fogytam.
Nekem egy dl pezsgöt javasoltak reggelihez, mert allitolag ha kajalsz a babahoz el sem jut annyi kis alkohol. Nekem bevalt, babanak sincs semmi baja.
Nekem is ilyen volt.
szia! napjában többször mozgasd át a végtagjaidat, mozogj minél többet. fõleg a reggeli torna befolyásolja a vérnyomást, de a keringésre mindig minden formájú mozgás nagyon jó.
Nekem is mindig ennyi, nem terhesen is. Kávé, vagy egy pohár diétás kóla reggelihez -a kávétól mondjuk undorodom most.. Ha szereted a vörösbort, fél deci naponta nem árt -állítólag, én nem szeretem az alkoholt amúgy sem 7 hetes km
Nekem mindig k.b. ennyi.Alkat kérdése is.Amúgy napi egy kávé rendbehozza és annyi még a babónak sem árt.
Szerintem meg nem kellene rászokni a kávéra. nézz utána neten hogy milyen természetes gyógynövények vannak, amik emelik a vérnyomást. Én 16 éve vagyok cukorbeteg, magas a vérnyomásom stb. Amióta belevetettem magam ezekbe a dolgokba, gyógynövények stb, azóta sokat javultam, szóval nem hülyeség, hidd el. És mégiscsak egészségesebb, mint a kávé. Hiába 1 csésze kávé, az attól még kávé, és a gyerek is megérzi.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek és 10hét alatt ez a 1, 5kg nem kevés??53, 5kg val kezdtem most 55kg vagyok!!!!!!
Nem derült ki, hogy miért szeretnéd, hogy magasabb legyen? Nekem mindig mikor mérte a védõnõ, akkor rámnézett, aztán azt mondja: hááát, beírjuk, hogy 90/60, jó? Mondom, nekem jó. Sose volt olyan magas :-) Sose iszok kávét, meg hasonlókat. Így vagyunk kitalálva, nekünk ez a jó :-)
Nekem nem-terhesen is ennyi volt a vérnyomásom, terhesen pedig még alacsonyabb. Pedig napi egy kávét is ittam, de nem segített. Az elsõ terhességem elsõ felében a munkahelyemen kb délig nem is voltam szinte magamnál, csak követtem a "fényeket", kóvályogtam össze-vissza és bármikor képes lettem volna elaludni. Inkább legyen a vérnyomás alacsony, mint magas. Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy majd a végére magas lesz, akkor épp az lesz a gond. Ebbõl annyi valósult meg, hogy kb a 35. héttõl volt olyasmi, mint most a tied, addig maradt a délelõtti kóválygás (bár kevésbé, mint az elsõ 20 hétben). A 1, 5 kg nem kevés, emiatt fõleg ne aggódj. Igazából az elsõ trimeszterben nem is kötelezõ hízni, sokan fogynak, vagy tartják a súlyukat. A másodikban, fõleg a 20. hét után lódul meg, akkor jelentkezett nálam a kívánósság is, akkor már sokaknak épp az a problémája, hogy nagyobb volumenû a hízás, mint amennyinek a dokijuk örülne. Most a második babámat várom, a vérnyomásom most is alacsony, most is álomkóros vagyok, most lépek a tizedik hétbe és eddig fogytam két kilót, pedig nem is émelygek, sohasem voltam még rosszul. És nem is nagyon van honnan fogyni (178 cm-hez 63 kg-mal kezdtem a terhességet úgy, hogy rengeteget sportolok a mai napig és szálkás izmos vagyok). Majd beindul szépen minden, emiatt ne aggódj! Legalábbis én tényleg mind a két dologgal úgy vagyok (vérnyomás és súly), hogy addig jó, amíg kevesebb, annál kevesebb probléma lehet késõbb.
Sziasztok! Nekem is 80/60 a vérnyomásom és 10 hetes vagyok.Eddig rendszeresen kávéztam.A védõnõ viszont azt mondta hogy a kávézás vetélést okozhat (amerikai tudósok kimutatták /állítólag/).

Mit tegyek, ha a vérnyomásom ingázik? Néha magas, néha alacsony, van amikor szédülök és émejgek.

Mit csináljak?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj egy orvossal, mert ez nem olyasmi, amit egyedül otthon biztonságosan kezelhetsz.

Mindenképpen beszélj egy orvossal, mert ez nem olyasmi, amit egyedül otthon biztonságosan kezelhetsz.
Hany eves vagy, nö, ferfi?Klimax elött?
A kérdező hozzászólása: 16L
Tinédzserkorban ez nem ritka. Akkor van baj ha nem növöd ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!