Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek a babám etetés (5 db)

Mit tegyek ha a babám etetés után kétszer-háromszor bukik?

Legjobb válasz: Szia. Próbáld többször büfiztetni.

Szia. Próbáld többször büfiztetni.
Szia! Gondolom nagyon kicsi még a babád. Sajnos szerintem semmit sem lehet tenni ellene, hacsak nem valóban a többszöri büfizetetés, bár az én lányom annakidején egyáltalán nem büfizett, ill. igen, miután rájöttem, hogy hasra kell tenni. Viszont így is rengeteget bukott. Az idõ majd megoldja, bár nálunk pl. hosszú hónapokig eltartott. Kitartás!

A babámat igénye szerint szoptatom, de szinte mindenki szerint átkéne állnom a kb.4 óránkéni etetésre mert nagy súlyú. Mit tegyek?

A babám 4300g-mal született 3 hete. Egy nap 8-9 alkalommal is szopik, kb.100ml-t 3 óránként. ( De van hogy a 3 órát sem bírja ki.) Sokan mondják, hogy éjszaka nem kéne ennie mert nem pici, nem lenne rá szüksége. 2x is felkel éjszaka ami már kicsit kimerít? de viszont sír ha nem eszik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Szép nagy baba, gratulálok! Szerintem csak magadra és a babára halgass, és etesd, ha kéri. Jobb, ha éjjel nem eteted és helyette sír? Lehet, hogy szomjas, nem is éhes, azért ébred éjjel. Én a helyedben úgy csinálnám, ahogy neki jó! Kitartást az ébredésekhez és jó babázást!

Szia! Szép nagy baba, gratulálok! Szerintem csak magadra és a babára halgass, és etesd, ha kéri. Jobb, ha éjjel nem eteted és helyette sír? Lehet, hogy szomjas, nem is éhes, azért ébred éjjel. Én a helyedben úgy csinálnám, ahogy neki jó! Kitartást az ébredésekhez és jó babázást!
tényleg etesd igény szerint!!! nem fog a végletekig hízni, mivel anyatejes, viszont simán apadhat a tejed is, ha most nem igény szerint eteted. Az én babám is 6-7 hetes koráig egész nap a cicimen lógott, most meg már beállt, nem is hízik már olyan sokat (eddig hízott)és csak egyszer kel fel éjjel, hajnalban. Hallgass a babádra, õ tudja mi kell neki, túletetni meg nem tudod: kipróbáltam direkt, ha nem volt éhes és akartam neki cicit adni már picinek is fintorgott és elfordította a fejét :) . Bízz magatokban!
Szia! Az én kisfiam 8 hetes koráig éjjel is 2 óránként evett. A védõnõ (aki mellesleg egy tündéri csaj)azt mondta próbáljak 3 órát tartani a 2 evés között. Persze nem lehetett, mert egy pici babának hogy magyarázod meg, hogy kisfiam még várjál egy órát!? Aztán egyik napról a másikra átaludta az éjszakát és áttért a 3-4 óránkénti evésre. :)
Szia! Az én kislányom 9 hónapos és még mindig nem tért át a 4 óránkénti evésre! Ugyan õ sokkal kisebb súllyal született, de egy-egy étkezésre akkora adagokat nyomott be, hogy a védõnõ szörnyûlködött. Nem attól nem eszik éjszaka egyik másik baba, mert nem pici, hanem mert az az igénye. Ne törõdj senkivel csak a babáddal, majd ha õ úgy érzi, hogy nem akar éjszaka enni, akkor majd nem eszik éjszaka.
Csak és kizárólag magadra hallgass a szoptatással kapcsolatban! Ha nem lenne éhes, nem kérne enni. Ha túleszi magát, úgyis vissza bukja. Ne hagyd magad elbizonytalanítani! A baba tudja, hogy mi kell neki, nem a rokonok, szomszédok, akármelyen önjelölt szakértõk. Én is próbáltam többféle módszert, mert mindenki mást mondott. Aztán akkor jött rendbe minden, amikor elkezdetem csak a babára figyelni, a sok kéretlen tanácsot meg elengedtem a fülem mellett. A te babád, és a saját megérzéseidet kell követned. A bizonytalanságod meg el fog múlni. Minden jót!
csinálj mindent ugyanugy, nem lesz semmi baj, mi is igy eszunk, akkor mikor a babika kéri.hiszen mi is ha megkívánunk vmit akkor esszunk nem?
Szia, Én is igény szerint szopiztam annó, és egy hónaposan a védõnõ azt mondta diétázzak, ne kapjak tápszert, amit sose kaptam, és csak teát kaphatok ha 4óránál elõbb kérek enni... Pedig annyi kajára volt akkor szükségem. Nem történt semmi, ha kajás voltam, és sírtam kaját kaptam... Semmi bajom nincs, max annyi, hogy nem belõlem élnek meg a gyógyszergyárak.... És nem lettem óriás felnõtnek.. sõt, egy idõ után rendesen beállt a kajálásom napi 4re.. Szoptasd nyugodtan a pici igénye szerint, mert lehet nem elég laktató egy hami...
Szoptasd tovább igény szerint! Ne foglalkozz a nagyokosokkal, bízd a babára! Pontosan tudja, mikor és mennyire éhes. Ha kér, kapjon, anyatejtõl nem hízik el. Akármilyen nagy súllyal született, az õ kis gyomrocskájának még kell a gyakori kaja. Az anyatejet nagyon könnyen emésztik, kb. egy óra alatt, így az sem csoda, ha óránként enni kér. Ne nézd az órát, csak a picur igényeit és nem hibázol. Amit olyan sokan mondanak neked, azok elavult régi nézetek. Nekem is mondogatták az elején, senkivel nem foglalkoztam, aztán a gyerekorvos is azt mondta, én csinálom jól. 5 és fél hós, anyatejes babám van. Szépen ritkulnak az etetések, ahogy õ kívánja. De még mindig szopizik éjjel kétszer-háromszor is. :-)
Én igény szerint szoptatok még ma is 9hós.És éjjel egyszer még kell neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat aranyosak vagytok!
Szia! Az én babám 4350 grammal született, és kb 130-150 ml-ket evett miután hazahoztam a kórházból, éjszaka is kétszer kelt. Aztán 5 hetesen már csak egyszer hajnali három fele, most meg már átalussza az éjszakát, ma is fél nyolckor kelt. Majd beáll nála. Ha meg éhes, etetni kell, nem tudsz mást tenni. Egy 11 hetes babó anyukája
Szia! Szopizzatok akkor, amikor szeretne. Elsõ babás anyukaként én beleestem abba a hibába, hogy hallgattam a csecsemõsökre, gyermekorvosra, védõnõre. 3 óránként szoptattam, alkalmanként 20 percig. Ezt súlykolták belém. Csodálkoztam, az én babám miért sír sokat, miért nem elégedett soha? A pocak nem fáj örökké! Azt mondták, õ ilyen fajta, szabad sírni, hiszen még kicsi. Ehhez képest most ott tartok, hogy remegve lesem mindig a mérleget, legalább a minimumot hízta-e? Mert tény sokat bukik...de elgondolkodtam. Mohón eszik=sokat bukik= keveset hízik. Pár napja már nem érdekel, mit mondtak eddig, mindenre csak bólogatok, és mindig várom ha alszik, mikor ébred szopizni, napközben pedig vígan cicizünk 2 óránként. Ami a legfontosabb: VÉGRE LÁTTAM ELÉGEDETTEN MOSOLYOGNI SZOPI UTÁN:) ) Biztosan vannak babák, akiknek bevált a 3-4 óránkénti szopi, hiszen különben nem szajkóznák. De sok babának más az igénye és azt csakis az édesanyja tudhatja. Mindenkinek magának kell megtapasztalnia mindent, mert az elvek csak irányadóak. Szóval a hosszú válaszomból kiderül: amikor csak NEKI jólesik!!
Jézusom nehogy ne szopiztasd azt a babát egyálltalán nincs vele semmi baj az én babám 4660 született most hat hónapos és még mindig 2-3óránként szopizik!ez a természetes!sok sikert!

4és fél hónapos tápszeres babámmal elkezdeném a hozzátáplálást, de eddig mindent kiköpött, és sírt. Ha etetés előtt adtam akkor is, és utána is. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy korán kezdted a hozzátáplálást. Mindent megtettél azzal, hogy megkínáltad. Várj még egy kicsit!

Ez azt jelenti, hogy korán kezdted a hozzátáplálást. Mindent megtettél azzal, hogy megkínáltad. Várj még egy kicsit!
Fokozatosan kell kezdeni.Túl savanyú dolgot ne adj neki.Eleinte a napi adag 1-3 kiskanál gyümölcs és 2 etetés között add, amikor már nincs túl teli a gyomra tápszerrel vagy anyatejjel de még nem is túl éhes.Nem megetetni kell csak kóstoltatni.1 hetég 1 fajta új ízzel.
Ha ennyire tiltakozik ellene, várj még egy kicsit. Talán egy hét múlva már eéfogadja, de lehet, hogy csak késõbb. Ne aggódj. :)


Mit tegyek? 3 hetes babám szörnyű nehezen kakil és pukizik. Próbáltam a kamillateát, espumisant, aloe activatort, minden etetés előtt tornáztatom, a hasát melegen tartom és masszírozom, hasra fektetem, de csak nagy ritkán sikerül magátol kakálni.

Az orvos szerint hagyjam h kínlódjon kicsit, de ez órákon át tart nála már több mint egy hete és közben megéhezik, de ha megetetem akkor mindent visszahány, mert már nincs hely a pociban, de nem jön ki ami benne van. Meg szoktam piszkálni picit a fenekét h?mér?vel és akkor nagyon hálás, de az orvos szerint ez elronthatja a reflexét. Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Nekem a dokim javasolta a lázmérõzést, és be kell valljam csak ez a módszer vált be. Most másfél éves a kislányom, és nincs gond a kakilásával.

Nekem a dokim javasolta a lázmérõzést, és be kell valljam csak ez a módszer vált be. Most másfél éves a kislányom, és nincs gond a kakilásával.
Mi a szélcsõnek vettük nagy hasznát, a lázmérõvel szemben kíméletesebb (mert rugalmas) és jobban kiengedi a szeleket. 26/N
Nálunk is a szélcsõ vált be , de nagyon , patikában vagy gyógyászati boltban tudsz venni 2000ft , ez egy vékony gumi csõ be kell popsi kenõcsel kenni a végét és meg van jelölve, hogy meddig dughatod be a kis popsijába(nem szokik hozzá, én volt hogy anno naponta 3 szor is használtam)mert nem csak a kakit indítja be, hanem a kellemetlen gázoktól is megszabadítja a babát, kúpot simán adhatsz 5-6 naponta(glicerin kúp 2g-os és egy felet szabad, amíg ilyen pici)de ha anyatejes csak akkor van hogy nincs kaki 4 napig ne aggódj:)
Szintén szélcsõre szavazok, nagyon jó!Nem szokik hozzá, és a szelek ellen igazán hatékony.
lavelocal szirup fél perc alatt helyrehozza a bendöjét amugy anyatejes babánál nem goind ha 5 napig nincs széklet
Nekünk nem használt a laevolac. MI lázmérõvel segítettünk neki, és nincs semmi baja. Igaz hogy nem szabad napi rendszerességgel, mert hozzászokik. Patikában vettem Glicern kúpot amitõl szinte azonnal kakilt, ez székletlágyító, de ezt csak ritkán szabad használni, mert hozzászokhat, szóval csak a legvégsõ esetben amikor már nem használ semmi.
rezgos pihenoszek valt be nekunk. a kakiloszek. bufizni is bufizett tole.
Lavelocal szirup.
Anyukák! 4-5 nap széklet nélkül még egy felnõttet is megkínoz, nemhogy egy csecsemõt, aki 3-4 óránként eszik! Fontos, hogy ebben az életkorban legalább napi egyszer ürítsen székletet, ellenkezõ esetben nemcsak hasfájás hanem egyéb komoly gond is adódhat. Az én kisfiam is székrekedésés, tudom, hogy nagyon nehéz dolog, de nagyon sok módszer létezik arra, hogy segítsünk a babánknak. Mindenképpen ki kell kérni szakember tanácsát és semmiképpen ne hagyd, hogy napokig ne legyen széklete. Egyébként érett újszülötteknél is elõfordul a belek éretlensége miatt bélrenyheség, amit idõvel ki fog nõni, addig is csináld mindazt amit felsoroltál és ha elkerülhetetlen jöhet a szélcsõ.

Szoptatok, de néha rábíznám az etetést másra, viszont a babám nem tud enni üvegből. Mit tegyek?

Aventes cumisüvegünk van, amit elvileg úgy alakítottak ki, hogy úgy tudjon bel?le enni, mintha anyamell lenne. Az els? babámnál láttam is, hogy pont úgy áll a szája, mintha cicin lenne, mozgott az állkapcsa, a fülei, minden. A férjem és anyósom szeretné egyszer-egyszer megetetni a lefejt tejemmel (bevallom, jól esne néha egy kis pihen?), de az egylyukú (azaz az újszülött) cumiból nagyon lassan eszik. Fél óra alatt 40-et nyámmogott ki, utána inkább mellre tettem. Adjam több lyukúból? Egyébként 6 hetes.

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy a nagyobbik lányom ovis, és amikor hazajön, szinte alig látom, mert a kisebbik ilyenkor délután sûrûbben van cicin. Nem marad el mellettem, míg szoptatok, mert hiába beszélgetünk, elunja magát, és inkább játszana velem. :(

A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy a nagyobbik lányom ovis, és amikor hazajön, szinte alig látom, mert a kisebbik ilyenkor délután sûrûbben van cicin. Nem marad el mellettem, míg szoptatok, mert hiába beszélgetünk, elunja magát, és inkább játszana velem. :(
Azért én 6 hetes szoptatott csöppséget nem büntetném azzal hogy szopi helyett egyen üvegbõl mert az " kényelmesebb". Nekem is a nagyobbik óvodás a kicsi még szopik és amíg a kicsi szopik addig a nagyobb mellettünk játszik, beszélgetünk, van hogy közbe mesét olvasok.
szia, Ha van rá lehetõséged akkor mellbõl etesd. Ne szoktasd a cumisüvegre. A csajszim 16 hós még mindig szopik, van hogy 5 percenként jön, hogy "cici"...most mit csináljak???? Néha már én is jobban szeretném, ha más ciciltetné...de "anya csak 1 van.."..:) )
A kérdező hozzászólása: Pont elõtted írtam, hogy nem tudja ilyenkor lekötni semmi. Se a mese, se az, hogy beszélgetünk, mert odahordja a fél szobát, és ugrabugrál, így viszont a kicsi nem a szopira figyel. Nem a kényelem miatt szeretném a kisebbiket üvegbõl etetni, ne érts félre direkt, légy szíves!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!