Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 6 hetes babám (14 db)

Mit tegyek? 6 hetes babám hasfájós volt (bár még most is) ezért állandóan felkapkodtunk és kézben aludt el, most korházban voltunk és szintén kézben altattam, na most már nem alszik el a kiságyában.

a kezemben alszik ahogy letenném az ágyában azonnal kinyitja a szemét és felsir, ha felveszem elhallgat és alszik tovább a kezemben, (persze vigyorog egyet rám). hogyan tudnám a kiságyához szokatni?

Legjobb válasz: Lassan..nagyon lassan.Nekem mind a két gyerekem fél évig mellettem aludtak, mert ott érezték jól magukat.Fiam 7 hónapos, már 1 hónapja simán betudom rakni a kiságyba aludni. Most a babáddal sok minden történt, sokat kínlódik ahogy olvasom..rád van szüksége.Ne aggódj hogy örökké így lesz..mert nem.Altasd csak kézben, vagy magad mellett..még nagyon picike..Ne akard szoktatni sehova..

Lassan..nagyon lassan.Nekem mind a két gyerekem fél évig mellettem aludtak, mert ott érezték jól magukat.Fiam 7 hónapos, már 1 hónapja simán betudom rakni a kiságyba aludni. Most a babáddal sok minden történt, sokat kínlódik ahogy olvasom..rád van szüksége.Ne aggódj hogy örökké így lesz..mert nem.Altasd csak kézben, vagy magad mellett..még nagyon picike..Ne akard szoktatni sehova..

Mit tegyek, 6 hetes babám éjjelente szinte semmit sem alszik /igy en sem meg a parom sem /. Folyton éhes, izeg-mozog, nyoszorog, teljesen nyugtalan. Mi lehet a baja?

Napkozben jó gyerek, kb 2-3 óránként eszik aztán alszik.Este 10korul kezdodik az orulet. Félóránként kell etetnem,mert teljesen nyugtalan, izeg-mozog a kis kezeivel,lábaival es csak a cicin nyugszik meg. Ha nem teszem ot cicire sír. Mindennel próbáltam ot megnyugtatni, beszéltem hozzá, énekeltem neki, simogatom,magam mellé vesze de semmi. Nem tudom,h a pocija faj-e,vagy vmi mas baja van. Mar arra is gondoltam,h a tejem nem eleg taplalo,de hetente jarunk sulykontrollra,es ¶zepen hízik,szovalfogalmam sincs.Lehet esetleg,h azert ilyen nyugtalan,mert en is eleg sokat strsszelek? (csaladi problemaink vannak) de a pici miatt igyekszem tartani magam. teljesen ketsegbe vagyok esve,allitolag minden anya osztonosen tudja mi a baja a gyermekenek,csak én nem???

Legjobb válasz: Ha iszik mar teat, megprobalhatod a harsfateat,ez kicsit altato..lenyugszik es alszik majd a baba..

Ha iszik mar teat, megprobalhatod a harsfateat, ez kicsit altato..lenyugszik es alszik majd a baba..
A kérdező hozzászólása: anyatejen kivul semmi mas folyadekot nem ajanl a doktornonk, mert a babam korosan kis sullyal szuletett (1660 g volt a 36.heten)es az ilyen kis sulyu babaknal eppen az emesztorendszer fejlodese hanyagolodik el, szoval jobb nem kiserletezni. De az edeskomenyteat is ugy "adagolom" neki, h én iszom, és ami a tejcin keresztul o is kap belole. Koszi a tanacsot, ki fogom probalni:-)
A kérdező hozzászólása: hú, nagyon szepen koszonom a kimerito választ. Anyukam szerint is fel van cserélve a kislányomnál a nappal és az éjszaka. Kezdhetem az átnevelést:-)
Erzsóknak tökéletesen igaza van. Tégy úgy, ahogyan Õ javasolta. Több ilyen válaszadó kéne erre a fórumra!!! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: koszonom a segitseget. Tegnap végre szépen aludt éjjel is, csak 2x kelt fel enni, és nyugodtan szundizott tovább. Napkozben probáltam ot picit ébrentartani, meséltem neki, énekeltem, nem hagytam ot rogton elaludni evés után. Nagyon orulok, h ilyen segitokesz emberek vannak ezen az oldalon:-) mar ettol jobb a kedvem. koszi nektek.
Szia. Örülök, hogy segíthettem. DE!! Ne keseredj el, ha az " átnevelés" után 1-1 éjszakátok nehéz. Ugyanis a picurik nagyon "frontérzékenyek". Akár napokkal elõre megérzik és ilyenkor felborulhat a megszokott rend.Ha fáj a pocija masszirozd, tornáztasd és nyugodtan használj cseppeket. Elõbb- utóbb elmúlik, addig lehet könnyíteni. Erzsók
Nekem is szokta ezt az izgos mozgosat a draga.Aztan felvettem, letettem simoztam a hasat, Hasra fektetettem, probaltam bufizteteni.Aztan 2talan 3napja csak neztem gondolodtam mi lehet a baj, erre par perc mulva abba hagyta.sirni nem sirt.Csak ahogy irtad izgett mozgott, meg nyogdecselt.Meg a csaladi problemakat probald megbeszelni.

Mit tegyek, ha a 6 hetes babám már nagyon kézhez szokott?

Hogyan lehetne leszoktatni, hagyjam sírni?

Legjobb válasz: 6 hét alatt kézhez szokott? Szerintem más lehet a baj. Mibõl gondolod, hogy ez a gond? Egybõl sír ha leteszed és csak kézben nyugszik meg? Ringatni kell, hogy elaludjon? Próbáltad már cicin altatni vagy ha tápszeres cumisüvegen? Alvó cumitok van? Írj bõvebben mert így elég nehéz rájönni hogy mi lehet a baja. Lehet hogy a hasa fáj vagy csak az idõ miatt nyûgös, nem biztos hogy kézhez van szokva.

6 hét alatt kézhez szokott? Szerintem más lehet a baj. Mibõl gondolod, hogy ez a gond? Egybõl sír ha leteszed és csak kézben nyugszik meg? Ringatni kell, hogy elaludjon? Próbáltad már cicin altatni vagy ha tápszeres cumisüvegen? Alvó cumitok van? Írj bõvebben mert így elég nehéz rájönni hogy mi lehet a baja. Lehet hogy a hasa fáj vagy csak az idõ miatt nyûgös, nem biztos hogy kézhez van szokva.
Igen, ha hagyod sírni, egy idõ után megszokja, hogy nem számíthat akkor ölelésre, testközelre amikor csak szeretné, ezért egy idõ elteltével már sírni sem fog. De ez miért lenne jó?
Nem szabad a babákat sírni hagyni, a késõbbiekben bizalmatlan lesz és persze h nem fog sírni, ha nem reagálsz rá mert rájön hiába kiabál nem kap segítséget. az ilyen picik ok nélkül soha nem sírnak. ebben a melegben lehet melege van , vagy fáj a hasa vagy csak a közelségedre vágyik, ez életkori sajátosság, amikor csak igényli vedd fel és babusgasd majd meglátod olyan hamar itt lesz az az idõ amikor már nem akarja h szeretgesd mert sokkal érdekesebb lesz a világ. de mindenekelõtt meg kell keresni az okot miért sír.vnõ
A kérdező hozzászólása: Van altató cumija, csak anyatejes baba. Azért gondolom, mert megetetem, tisztába van téve, s mégis sír ha leteszem, de kézben nagyon is elvan. Egyébként meg kora ellenére sokkal többet fent van, mint az átlag babák ilyenkor. Tehát nappal simán fent van kb. 5-6 órát. Most amúgy is nehezebb, mert sokkal többszõr kér enni, biztosan a fejlõdési ugrás miatt.


6 hetes babám nem hajlandó lenyelni az Infacol-t, mit tegyek? Vajon az Espumisan jobb ízű lenne? Nem merem mélyen a szájába nyomni, furcsán sír tőle s félek, hogy megnyuvad tőle.

Legjobb válasz: megnyuvad? Hát remek, ez mit jelent nálad? Csöppentesz a szájába és kész. A Konakiont vagy a Vigantolt hogy adod be? Na, az Infacolt is úgy kellene, fél pillanat.

megnyuvad? Hát remek, ez mit jelent nálad? Csöppentesz a szájába és kész. A Konakiont vagy a Vigantolt hogy adod be? Na, az Infacolt is úgy kellene, fél pillanat.
én kiskanálba csepegtettem az Infacolt, és úgy adtam be.Az én kisfiam is kiköpte egyébként.Az espumisan is jó, azzal nem volt gondunk, azt anyatejjel adtam neki szintén kis mûanyag kanálból.
megnyúvad? :O
Nem is kell mélyen a szájába nyomni, gondolom ez is szuszpenzió, szívókával. Felszívod és lassan nyomod, ennyi! Furcsán sír, mert gondolom nem valami finom! Megnyúvad? Nem vagyunk állatok, bár te lehet, mert ilyet írsz a kisbabádról! :-S Ilyenek szülnek gyereket, uram atyám!
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem el, hogy egy kifejezésen vagytok kiakadva, az eszetekbe sem jut, hogy talán más vidékrõl származunk és ez egy szóhasználat? Na mind1, köszönöm azt az egyetlen normális választ!:)
Az Espumisannak jobb íze van, ezért nem véletlen, hogy a babák jobban kedvelik, mint az Infacolt. Szerintem azt add neki, szeretni fogja és könnyen elfogadja.

6 hetes babámnak vírusos mandulagyulladása van. Mit tegyek? Mit csináltatok vele, gyógyszert nem kaptunk az orvostól. Azt mondta majd elmúlik, ha nem akkor viszont kórházba kell feküdnie.

Legjobb válasz: Én a helyedben másik orvost megkeresnék. Ha vírusos, akkor azt valahogyan kezelni kellene szegényemnek. Nagyon fájhat a torka tõle, nem beszélve a lázról és a szövõdményekrõl. Ha ez az orvos nem adott gyógyszert rá, akor próbálkozz másikkal, ha más nem vidd az ügyeletre, feltétlen, nehogy kórház legyen belõle. Nem értem ezt az ovost, volt rá valami magyarázata?

Én a helyedben másik orvost megkeresnék. Ha vírusos, akkor azt valahogyan kezelni kellene szegényemnek. Nagyon fájhat a torka tõle, nem beszélve a lázról és a szövõdményekrõl. Ha ez az orvos nem adott gyógyszert rá, akor próbálkozz másikkal, ha más nem vidd az ügyeletre, feltétlen, nehogy kórház legyen belõle. Nem értem ezt az ovost, volt rá valami magyarázata?
Szia!Vírusra nem szoktak felírni semmilyen antibiotikumot mert arra nem hat.Próbálj készíteni nagyon gyenge kamilla teát mert az gyulladás csökkentõ.A vizet épphogy szinezze meg.Nagyon pici a babád nem akarta az orvos antibiotikummal tömni feleslegesen.Ha szopizik akkor evés után 1 kávéskanálnyit 3 óránként.Ha cumisüvegbõl is eszik akkor üvegbõl lehet itatni de csak 1-2 kortyot mert nehogy hasmenést okozzon nála.Ha sír evés közben akkor ha van olyan kúp otthon amiben van egy kis fájdalomcsillapító akkor egy felet meg lehet próbálni.Kanalazás esetén egy picivel lehet erõsebb a tea világoszöld de ne sötét.Azonnal ne várj csodát csak türelem.Vagy hívd fel a közeledben lévõ gyerekkórház ügyeletét, hogy mit javasolnak Nem veszíthetsz semmit.Minden jót és jobbulást a babónak.30+4 hetes km.
Gyorsan keress más orvost elõször is. Másodszor használhatsz Aloe Verás termékeket, First-t, Acitvatort, gélt. És ügyeletre is elvinném
szerintem nem hibázott a dokid, a vírusra valóban nem hat a gyógyszer. Remélem szopik , mert a te immunanyagaid a legjobbak most neki amit a tejcsivel kap. Ha nem, akkor se ess kétségbe, kövesd az orvosod utasításait. Nem hanyag, csak nem akarja feleslegesen gyógyszerezni a babád.
Mi influenza vírusra Cebion cseppet kaptunk (C-vitamin), azt mondta az orvos, vegyek Nurofen Baby-t, mert fájdalomcsillapító van benne, és láz esetén is kiváló. Mivel nálunk nátha is volt, Sterimart vettem még, aztán ennyi. Vírusra nem adnak alapjáraton semmit. Azt mondta, antibiotikumot nem ad még, picik még hozzá.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Köszi a válaszokat. Ma mintha már jobban lenne, úgy látom hogy jobb kedve van. Szopizik a kicsikém.

A 6 hetes babámat nem lehet magára hagyni a kiságyában napközben, különben sír. Mit tegyek?

Nem éhes, szomjas, nem fáj a hasa, tiszta a pelusa stb. Ha kézben van, semmi baja. Nem akarom elkapatni és nem is lehetek egész nap mellette. Valaki azt mondja, hogy ki fogja ezt majd n?ni. De mikor? Tud valaki tanácsot adni? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Mi is ugyan így voltunk.én az ágya-fõlé tetem kis macikat vagyis lógnak el is éri ,ahogy a kis kezével hadonászik és mozognak nagyon tetszik neki ,beszélget és nevetgél nekik.Papirból is csinálhatsz neki (rajzoj) neki valamit . Nekünk be jött el van 1 órát is mert ök még nem tudják órákra le kötni magukat 1 óra alatt el is fárad és majd elalszik .Mi hason alszunk és mindig jelez ,hogy már ö álmos és meg kel fordítani.Vagy én még a hodozoba ki teszem és ki viszem magamhoz de amint látom hogy álmos röktõn viszem az ágyba hogy tudja az ágyban kell aludni mert megszokja és majd nem fog az ágyban aludni.Hát sok sikert. 8hetes anyuka.

Mi is ugyan így voltunk.én az ágya-fõlé tetem kis macikat vagyis lógnak el is éri , ahogy a kis kezével hadonászik és mozognak nagyon tetszik neki , beszélget és nevetgél nekik.Papirból is csinálhatsz neki (rajzoj) neki valamit . Nekünk be jött el van 1 órát is mert ök még nem tudják órákra le kötni magukat 1 óra alatt el is fárad és majd elalszik .Mi hason alszunk és mindig jelez , hogy már ö álmos és meg kel fordítani.Vagy én még a hodozoba ki teszem és ki viszem magamhoz de amint látom hogy álmos röktõn viszem az ágyba hogy tudja az ágyban kell aludni mert megszokja és majd nem fog az ágyban aludni.Hát sok sikert. 8hetes anyuka.
Kb. 3 hós korukra le tudják foglalni magukat hosszabb idõre játszószõnyegen, pihiszékben, játékokkal stb. Addig valószínû sokat lesz kézben. Késõbb tényleg jobb lesz a helyzet. 5 hós kislány anyukája.
Nem fogod elkapatni, ne félj! Valóban idõvel jobb lesz, ahogy egyre jobban érdeklõdik a környezete iránt. Addig tarts ki! :) Mi most 3 hónaposak vagyunk, de már 2 hónaposan kezdett jobban ellenni, persze csak akkor ha egy légtérben van velem - egyedül õ is sír, csak pár percet bír nélkülem. Jó ötlet a pihenõszék (így magaddal tudod vinni a lakásban), vagy a játszószõnyeg, de egy sima egyszerû pléd is megteszi, mielõtt kapok a fejemre... :) Az ágy fölé szerelt zenélõ forgó is jó dolog, lehet már használtat is kapni olcsón.
Szia! Én is ugynebben a cipõben vagyok 8 hetes lányommal. sinálja a blhét, ha nem vagyok mellette és nem vele foglalkozom. Semmit se tudtam már csinálni itthon. Elvittem tegnap dokihoz, hogy fáj a hasa. A dokim meg elmondta, hogy azzal tart maga mellett a gyerek. Csak dühbõl csinálja. Eltelt egy nap és lám, le tudja magát kötni és már nélkülem is elvan rövid ideig. Kicsit spártai megoldás, de szerintem ebben a korban kicsit sakkoznak a gyerekek a szüleik idegeivel! Imádom a gyerekem, de nem lehet mindig kézben vagy kézközelben! Bukott is néha... A has feszítése miatt volt, ami szintén a düh következménye... A családal megérttettem, hogy következetesek legyenek és én is többet audtam ma éjjel! Üdv 8 hetes kiscsaj anyukája

6 hetes babám sajnos tápszeres. Nem kakil minden nap és van úgy, hogy 3. nap csak és akkor is kemény a kakija. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem értem miért tápszeres, de ezt te tudod, az anyatejnél jobb táplálék nincs egy baba számára, akármilyen fantasztikus is egy tápszer. Azt én nem hiszem, hogy ne lenne, vagy ne lett volna tejed, mert van ha akarod és nem adod fel. Erre én vagyok az élõ példa, de ezt nem részletezem. Én küzdöttem, hogy legyen, pedig azt mondták lehetetlen, hogy szoptatni tudom, de azt teszem. Csak anyatejet eszik, igaz kínlódtam és sok sírás árán, de van tejem. A tápszer sajnos mû kaja. Ezért vannak ilyen gondok, mint a székrekedés. Teát kell mellé adnod, sokat, az hígítja a székletét. Minden etetéskor itasd is meg egy kis babateával, de cukrot ne tegyél bele, legalább ezzel ne terheled a pociját. Ne haragudj, de elítélem az olyan anyukát, aki nem akarja szoptatni a gyermekét. A mai, fejlett és fejlõdõ világban, nem hiszem el, hogy ne indulna meg a tej termelõdése, ha csak az alkoholmentes sörre gondolok, ami nem egy drága dolog, vagy a szoptatós teára, vagy a homeós szerekre, vagy a drágábbakra, mint a more milk kapszula.... És így tovább.De hát mindenki eldönti mit tud megtennei a gyermekéért. Minden jót és jó egészséget nektek.

Szia! Nem értem miért tápszeres, de ezt te tudod, az anyatejnél jobb táplálék nincs egy baba számára, akármilyen fantasztikus is egy tápszer. Azt én nem hiszem, hogy ne lenne, vagy ne lett volna tejed, mert van ha akarod és nem adod fel. Erre én vagyok az élõ példa, de ezt nem részletezem. Én küzdöttem, hogy legyen, pedig azt mondták lehetetlen, hogy szoptatni tudom, de azt teszem. Csak anyatejet eszik, igaz kínlódtam és sok sírás árán, de van tejem. A tápszer sajnos mû kaja. Ezért vannak ilyen gondok, mint a székrekedés. Teát kell mellé adnod, sokat, az hígítja a székletét. Minden etetéskor itasd is meg egy kis babateával, de cukrot ne tegyél bele, legalább ezzel ne terheled a pociját. Ne haragudj, de elítélem az olyan anyukát, aki nem akarja szoptatni a gyermekét. A mai, fejlett és fejlõdõ világban, nem hiszem el, hogy ne indulna meg a tej termelõdése, ha csak az alkoholmentes sörre gondolok, ami nem egy drága dolog, vagy a szoptatós teára, vagy a homeós szerekre, vagy a drágábbakra, mint a more milk kapszula.... És így tovább.De hát mindenki eldönti mit tud megtennei a gyermekéért. Minden jót és jó egészséget nektek.
Dícsérendõ az elõttem szóló elszántsága, viszont elõfordul, hogy valaki valóban nem tudja szoptatni a gyermekét, lehet ez egészségügyi, genetikai, vagy egyéb eredetû. Teljesen mindegy. Szerintem itasd a babád forralt és lehûtött vízzel, sõt, ha a védõnõdet megkérdezed, biztos tud ajánlani valami teát is, fõ a változatosság. Amúgy is meleg van, több folyadékra van szüksége. Ha ilyen picike a baba, talán még abban is tud segíteni a védõnõ, hogy anyatejet kapjon a gyûjtõállomásról.
A kérdező hozzászólása: Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam, hogy tudjam szoptatni, de sajnos az egészségem nem engedte és sajna el kellett apasztanom. Ha nem tudod az elõzményeket szerintem ne itélj el senkit.
Bocsi, elhamarkodott voltam, aki nem teheti meg hogy szoptat, azt persze nem ítélem el. Csak aki megtehetné az olyan anyukát nem értem. Én elég sok ilyen anyukával vagyok körülvéve és mindenki rácsodálkozik, hogy én szoptatok. Aki egészsége miatt kényszerül a szoptatás elhagyására, nem elítélendõ. Fõ a baba egészsége. Sokan viszont egyszerübbnek vélik a tápszert, azzal nincs sok gond. Na az iyet nem értem, hisz az anyukák 13%-a szoptat csak!!!Hát ez a dühítõ. Ma is egy ilyen anyukával akadtam össze, nem volt kedve szoptatni, hisz olyan jó tápszerek vannak!? Jó egészséget nektek és bocs a nem egyértelmû válaszért.
Itasd kamilla teával, ha nem segít beszélj az orvossal lehet másik tápszer kéne.Az unokaöcsémmel is ilyen bajok voltak és másik tápszer kellett.Nefoglalkozz az azért nem szoptatsz mert nem akarsz megjegyzésekkel! Vannak akik nem értik meg ha valami nem megy
Szerintem is tápszert kellene cserélni. Próbáld ki azt amiben van bifidusz baci, mert az általában rendbe teszi az emésztést. Az anyatej rengeteg ilyet tartalmaz, és általában az anyatejes babáknak nincs gondja a kakilással. (sõt, nálunk túl sokszor is van).
Mindenképpen itasd a kicsit, mert a tápszer mellett kell a plussz folyadék (én szoptatok és szerintem az anyatej mellé is, legalábbis a kislányom igényli) én a kamillateára esküszöm, ha pár napig nem kap sokkal nehezebben kakil.
Szia!Az én babám anyatejes volt és mégis volt, hogy 4-5 napig nem volt kaki, aztán elkezdtem neki tápit is adni, mi Humana hipoallergént használunk és mindennap volt rendes kaki.Kamilla teát adhatsz neki kb 60 ml-t és forralt vízet is hûtve , hogy minél több folyadék legyen a szervezetében.Lassacskán beáll a szervezete hisz õ még nagyon csöpp!Boldog babázást!
Szia!Készítsd a tápszerét kamillateával, mert így meg is issza azt a mennyiséget belõle ami szükséges ahhoz, hogy lazítsa a székletét.Az én kisfiam 8 hetes lesz és ugyanez a problémánk, de ez bevált.

Miért van az, hogy 6 hetes babám a hasamon órákig alszik, de ha leteszem 5-20 perc után felkel és nem is alszik vissza? Mit tegyek, hogy a kiságyában aludjon?

Sajnos eléggé hasfájós volt, (mostmár javul a helyzet) és mikor nagyon sírt és görcsölt csak a hasamon nyugodott meg, illetve ott tudott aludni. Tudom, hogy lesznek akik elítélnek ez miatt, és tudom, hogy valamilyen szinten én rontottam el, de melyik anya hagyná sírni a görcsölő babáját? Próbáltam mindkettőnk számára nyugtató megoldást keresni és csak ez vált be. Még mindig néha napján van hasfájása, de azt veszem észre, hogy már egyre kevésbé és nem olyan görcsösen, ezért úgy gondoltam, hogy még "idejében" megpróbálom a kiságyba szoktatni. Minden tanácsot szívesen meghallgatok, mert így semmit nem tudok a szabadidőmben csinálni.

Legjobb válasz: Én ugyanígy vagyok. És kipróbáltam, ha hagyom üvölteni, elõbb-utóbb (inkább utóbb) elfárad, elalszik, de kb 10c múlva újra kel és kezdõdik elölrõl. Nem mindig rakom le úgy, de nálunk bevált a hason alvás. Ha elaludt a karomban, úgy rakom le és akkor alszik egy darabig.

Én ugyanígy vagyok. És kipróbáltam, ha hagyom üvölteni, elõbb-utóbb (inkább utóbb) elfárad, elalszik, de kb 10c múlva újra kel és kezdõdik elölrõl. Nem mindig rakom le úgy, de nálunk bevált a hason alvás. Ha elaludt a karomban, úgy rakom le és akkor alszik egy darabig.
A kérdező hozzászólása: Pont ma én is kipróbáltam, de akkor meg mikor kezdett ébredezni, meg kellett ringatni a fenekét és ezt kb 20 percente. tehát így is le van kötve vele minden idõm. :( Nem tudom mit tegyek tanácstalan vagyok. Sokszor magam hibáztatom, hogy miért kelett rászoktatnom, de nem volt szívem hagyni, hogy szenvedve ordítson. Az egyikünknek sem volt jó.
Nem szoktattad rá, ne aggódj. Én kb 5 hónapig magamon altattam a babámat. Miután elaludt nem mertem letenni. Most lassan 7 hónapos lesz, de már el tudom altatni úgy is, hogy leteszem az ágyra. És nem kellett leszoktatnom róla.
Egyetértek, az nem "elrontás", ha nem hagyod õt kínlódni, hanem segítesz neki, sõt! Ha most még úgy látod, ezt igényli, akkor ne akard õt mindenáron leszoktatni szerintem. Persze próbálkozz nyugodtan ezzel-azzal (hason altatás is jó tipp), hátha bejön valami, de ha sehogyse látsz még változást, az azt jelzi, hogy most még nem kész az "önálló" alvásra. Ha fárasztónak érzed a hason alvást, próbálhatod a hordozókendõt is - ebben õ is tud aludni is és te is csinákhatod közben a dolgod, szabad a két kezed. Idõvel javulni fog, hidd el.
szoval akkor nem csak az en babam csinalja....:)
Egy ici-picit hosszú, de ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket és esetleg egy kis kutatást az alábbi kulcsszavakra: kontinuum elv, kötõdõ nevelés, babahordozás elõnyei. Sokkal szebben ki van fejtve, mind ahogy azt én le tudnám írni pár mondatban. Boldog, örömteli babázást Nektek! http://olbebaba.hu/hordozasrol/a-hordozas-lelektana/
Szerintem nincs ezzel semmi gond, nálunk is így volt, ez nem elrontás. Majd ha elmúlik ez a hasfájós idõszak, szépen-lassan leszokik róla a babád...legalábbis a mienk leszokott. Most már az a baj, hogy nem is alszik el rajtam:( Én sem tudtam semmit csinálni anno, de szerintem ez idõ kérdése csak, elõször esti alvásnál szokott le róla, majd nappal is. Most már ha elfárad leteszem és elalszik, ezt pár hónapja még lehetetlennek gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a bíztatást! Megnyugodtam, hogy nem rontottam el semmit, és hogy többen is vagyunk ebben a cipõben. A cikk is nagyon érdekes és elgondolkodtató volt. :)

6 hetes babámnak pelenkakiütése van és nem tudom neki elmulsztani mit tegyek?

Legjobb válasz: Másik pelenkát próbáltál már? Sudocream? Sok popószellõztetés?

Másik pelenkát próbáltál már? Sudocream? Sok popószellõztetés?
Szia Lehet a pelenkát, nem bírja. Váltanod kéne. Én nekem 23 hónapos a kislányom tiszta piros hólyagos volt a cunia váltottunk és 3nap alatt helyre tette de kentem pluszba a NIZORAL 2% krémmel de ez vényköteles sajnos. Remélem tudtam segíteni.
Nekünk a sudocream bevált, születésekor lett kiütéses a kórházi pelustól. Ajánlom még az ALSOL kenõcsöt, nagyon jó az is.
Addig vidd orvoshoz, amíg el nem múlik. Ha kell többször is.
Fújd be neki aloe vera spray-vel.
Jó minõségû pelus, és sudocream, vagy bepanten. Pelusból nekunk a pempers vált be.
Nekünk most múlt el, elég csúnya volt. A védõnõ megnézte, hogy nem gombás fertõzés-e. Elsõ ránézésre össze lehet keverni. Nem az volt szerencsére. Sudcream, szellõztetés és körömvirág teás lemosás minden tisztába tételkor. Fürdetéskor pedig sok fürdetõkenõcs. A teás lemosás csodát tett, mindig hagyom, hogy rászáradjon, nem törlöm le és nem használok törlõkendõt, szerintem az jobban dörzsölte, mint a teás vatta. Szépen rendbe jött. Most vagyunk 8 hetesek. Nagyon fontos, hogy megtaláld a jó módszert, mert késõbb lesz csak csípõs/savas PH-jú a kakija, az sokkal rosszabb lesz. Fogzáskor változik állítólag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Lehet hogy pelenkát kell válltanom mert amíg a liberót használtuk addig nem volt ilyen kiütés.

6 hetes babám berekedt. Mit tegyek?

Ha sír akkor olyan "repedtfazék" hangja van tegnap óta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!