Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 6 (433 db)

Mit tegyek 6 éves ki "rosszasággal"?

Kislányom születése óta egyedül nevelem. Mostanában nagyon eleven. Lehülyéz aztán bocsánatot kér ezt csinálja egész nap. Ha rászólok annál jobban mondja. Volt már csoki mese megvonás de nem érdeklisemmi akkor is mondja. Mások előtt is. Próbáltam beszéli vele hogy ez fáj nekem akkor megígér fűt fát aztán 10 perc mulva újra hajtogatja hogy anya hülye. Szájára még nem vágtam de bevallom néha nem sok hiányzik hozzá. Sajnos nincs apai szigor előtte. Páromat szereti de nem tart tőle. Mit tegyek? Pszichológus?

Legjobb válasz: Próbáld meg hogy nem veszel róla tudomást.6 éves már elég nagy,de gondolom nem voltál hozzá szigorú eddig sem.Az én lányom is 6 éves,de ilyet nem mondott még,nem is merné.Ha elmagyaráztad és nem ér semmit,most lehet hogy lehurrognak sokan,de lehet kapna egyet a szájára és megjegyezné...vagy ne foglalkozz vele,és akkor már nem lesz érdekes,bár ez inkább kisebb gyerekeknél jön be.

Próbáld meg hogy nem veszel róla tudomást.6 éves már elég nagy, de gondolom nem voltál hozzá szigorú eddig sem.Az én lányom is 6 éves, de ilyet nem mondott még, nem is merné.Ha elmagyaráztad és nem ér semmit, most lehet hogy lehurrognak sokan, de lehet kapna egyet a szájára és megjegyezné...vagy ne foglalkozz vele, és akkor már nem lesz érdekes, bár ez inkább kisebb gyerekeknél jön be.
Másokkal is ilyen, vagy csak neked szól? Én azért a szájonvágás elõtt megpróbálnám, hogy minden hülye szóért elveszem az egyik játékát és 2 napra beteszem egy dobozba, a szekrény tetejére. A bocsánatkérést elfogadnám, de a játék 2 napig tuti ottmaradna..
A kérdező hozzászólása: Elvettem már tõle ezt azt de nem érdekli anem igazán hatja meg a dolog.Másoknak nem mondja csak nekem.Tegnap meg jött ez a hülye szokása hogy köszörüli a torkát direkt.Elvittem orvoshoz hátha beteg fáj a torka de nem semmi baja.Egész nap nyomja már mindenkit megõrít vele.Ha rászólok akkor meg sír hogy nem direkt csinálja de látoma kis zsivány szemén hogy direkt.Tegnap elõvettem a fakanalat hogy akkor...... erre õ is hozott egyet úgyhogy inkább letettem.Vissza mert volna ütni vele.Néha azt érzem az én édes kislányomba ördög bújt.
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben elfogadja a nevelõapját.Nagyon szereti.Mondjuk az igazit is imádja.Évente 3 szor találkoznak külföldön lakik.Az tény hogy nem sokat tudok vele foglalkozni bennem is felmerült már hogy biztos ezért csinálja.Megígértem neki hogy a hosszúhétvégén csak ketten elmegyünk 2 napra Szilvásváradra és nagyokat játszunk kirándulunk.Kíváncsi vagyok uutánna hogyan fog viselkedni velem.Köszi a válaszokat.
Ne lepõdj meg, ha a hosszú hétvégétek után vissza minden a szokásos kerékvágásba ! Egy hosszú hétvége nem fogja megoldani a mindennapi problémákat, legfeljebb maga a hétvége jól sikerül. De õ maga is tudni fogja, hogy ez csak addig tart. Neki látnia kell, hogy a hétköznapokban is igenis rászánod az idõdet ami van, és jól elvagytok. Beszélgess vele, játsz vele, és sose mondj neki olyat amit nem tudsz betartani, de azért próbálj elõrelátó lenni, és igérni neki dolgokat. Pl. ha befejezed a fõzést, utána játszol vele amit õ akar. Akár segíthet a fõzésben, de ne elvárásnak vegye, hanem szórakozásnak. Takaríthattok is együtt zenére játékosan. Vegyél erõt magadon, hogy muszály a jövõtök érdekében eltöltened idõt vele élményben.
Szerintem legyél vele erélyesebb, kell hogy tartson tõled! Mert így egyre inkább rád fog szállni. Szerintem nem vagy vele eléggé kemény és azért ilyen. Ijessz rá, zárd be a szobába és majd elgondolkozik, hogy így nem szabad viselkednie veled szemben! Ne hagyd magad. Szerintem ilyenkor nem az kell hogy még te legyél kedves, hanem büntesd meg, de keményen és légy erélyes, ne sajnáld meg akkor sem, ha nekiáll sírni! Szerintem ez fog segíteni és majd rájön, hogy nem õ az atyaúristen!
Elõzõ vagyok: és ha tartani fog tõled, akkor aztán lehet vele kedveskedni meg foglalkozni vele, így tudni fogja, hogyan kell viselkednie.
Leirtad: nem adsz neki elég szeretetet (törödést) ezen kell probálnod változtatni vagy nem változik semmi legfeljebb romlik.

Mit tegyek? 6 hónapja próbálkozunk! Sajnos még most sem sikerült?

ismer?seim közül többen mondták,hogy menjek el orvoshoz kivizsgálásra,de én úhy tudom,hogy 1 év alatt nem vizsgálódnak! 6 hónap sok id??

Legjobb válasz: Ne aggódj mi 1 éve próbálkozunk és semmi!!!!A Bárátnõm már 1,5 éve próbálkoznakés makk egészségesek!!! Türelem! Majd jön ha akar! 6 hónap az nem sok idõ!!!!Kitartást!

Ne aggódj mi 1 éve próbálkozunk és semmi!!!!A Bárátnõm már 1, 5 éve próbálkoznakés makk egészségesek!!! Türelem! Majd jön ha akar! 6 hónap az nem sok idõ!!!!Kitartást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! csak tudod rosszul esik, mert ha találkozunk mindig ezzel cseszegetnek! és persze nekik összejött elsõre! de többen mondták, hogy az még nem sok idõ! meg amúgy már voltam, terhes, csak egészségtelen volt a magzat, és meg kellett szakítani a terhességet! szóval tuti hogy lehetek terhes, és akkor is 6 hónap alatt sikerült! köszi, és szorírtok neked is!
Szia tényleg ne aggódj.mi 9 hónapig próbálkoztunk.a 8 hónap sikertelenség után, azt mondtam, na akkor most pihi van.babaterv felfüggesztve egy picit.lakásfelújjításba kezdtünk, sitett hordtam ezerrel, dolgoztam mint egy állat.aztán azt vettem észre h már 2 napja megkellettt volna jönnie.de volt már ilyen, gondoltam.most 12 hetes terhes vagyok.Tehát ne számolgass, ne agyalj, csak éld a megszokott életed.6 hónap tényleg nem sok idõ.hogy mikor mész kivizsgáltatni magad az attól is függ h hány éves vagy.ha fiatal, akkor még nyugodtan várhatsz.
Én vagyok az elsõ válaszadó!!! Ne aggódj, fõ a nyugalom!Másoktól bizony nem szép dolog, hogy ezért cikiznek....ez az amirõl te biztos nem tehetsz! És hidd el ....ha sikerül....TE leszel a világon a legboldogabb anyuka!Vigyázz magadra....élj úgy mintha már terhes lennél.....egyél egészségesen, sétálj friss levegõn, és a legfontosabb: NYUGODJ MEG!!!!!! Nagyon szorítok!!!!Tuti sikerülni fog!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! aranyosak vagytok! a kor mnem zavar, mert még csak 23 éves vagyok, csak mindenki terhes körülöttem! de mostmár nem fogok foglalkozni a rosszakarókkal! én is szorítok neked!
Szia, ne aggódj, 6 hónap sikertelen próbálkozás még nem jelent semmit. Én is csak azt tudom javasolni, hogy ne görcsölj a dolgon, élj úgy, mint eddig, és akkor fog összejönni, amikor nem is gondolnád. Nálam ez volt a helyzet, sokáig figyelgettem a peteérésre, próbáltam a szervezetem történéseit pontosan figyelni, aztán mikor meguntam ezt a folyamatos kontrollt és nem figyeltem rá, egyszercsak összejött, ráadásul olyan szakaszában a ciklusomnak, amikor elvileg nem is lehetett volna. Máig sem értem, hogy csináltuk, de az a fontos, hogy összejött! Szurkolok Neked! És ne törõdj a cikizõkkel!
Az a probléma, hogy sok pár ilyenkor teljesen rááll, és minden nap, vagy 2 naponta akciózik. Próbáljátok ki, hogy pár hétig nem csináljátok, és csak a fogamzás napján csináljátok. Vannak a neten kalkulátorok, amik pontosan kiszámolják, hogy mikor vagy fogamzóképes. Nálam úgy volt, hogy szept, 19-én volt a menszim, és okt.3-án a fogamzás. Azon az egy napon reggel, hõemelkedéskor csináltuk és összejött. Próbáljátok ki!

Mit tegyek 6 hetes kislanyom 6 napos szorulasaval? Budiket pukizik (mint egy felnott) de semmi nem jon neki. Mar probaltam:lazmero, viz, tea, szilva le, has maszirozas de semmi.

Vigyem orvoshoz?Kb. 1.5 hete kezdtuk a tapszert mert mar keves a tejem.Mit pobalajak meg?Kup itt nincs(kulfoldon vagyunk).Szegeny nagyon szenved es probalkozik de nem sikerul neki.A hasat nem ereztem kemenynek csak amikor sir mert akkor befeszit.

Legjobb válasz: Laevolac szirup. Nem tudom kaphatja-e már, egyébként nem gyógyszer. Orvostól kérdezz utána.

Laevolac szirup. Nem tudom kaphatja-e már, egyébként nem gyógyszer. Orvostól kérdezz utána.
Minden képen vidd orvoshoz!6 napja nem kakilt akkor abból még bélcsavarodást is kaphat és az mûtét!Az orvos kiír neki valamilyen hashajtót de az is lehet, hogy beöntést kap a picúr.Ma még bizti rendel a gyerek orvos ne várj hétfõig!!!!!!
Szia Ezzel mi is kínlódunk pedig már 3 hónaposak leszünk. Sorolom mi mivel próbálkoztunk:-) - Espumizan /nem hat/ - Infacol /böfizni jó/ - Laevolac /beválik aponta 3X 5 ml/ - Angol víz / hááát nem tudom vannak fenntartásaim, de azért adjuk azt is Kamilla tea /jó/ Mindezek ellenére egész nap kínlódunk, állandóan nyom néha már fogalmam sincs mit, mert szerintem már nincs minek kijönni. Éjjel fél 3-kor ébred és 5-ig csak nyom nyom nem alszunk, de már legalább nem sír! Próbáld ki ezeket szerintem már több csodaszer talán nincs is:-)
Ugyan a kérdezõnek valószínûleg már nem aktuális, de pontosítanék! Az Espumisan csepp az nem kakira van, hanem puffadásra, konkrétan hasfájásra! Nekünk ez volt a csodaszer! Evés elõtt kell adni, és máris nyugodt az éjszaka. Hogy a témához is szóljak, a hat napos szorulás már sok! Gyermekorvoshoz kell vinni, és õ majd megoldja! Nem szabad várni, mert komoly bajokat lehet vele okozni!

Mit tegyek 6 napra elutaznánk otthoról, és a border colliem hozzá van szokva a napi4-5 óra mozgásra+ 1 óra tanításra?

Legjobb válasz: Túl fogja élni. Ha felnõtt, intelligens kutya akkor semmi baja nem lesz, ha az akire hagyod ennek csak a töredékét foglalkozik vele. Esetleg add be olyan panzióba ahol mozgatják. Mi ide szoktuk: http://www.tordaszoo.hu - egy munka border gazdija -

Túl fogja élni. Ha felnõtt, intelligens kutya akkor semmi baja nem lesz, ha az akire hagyod ennek csak a töredékét foglalkozik vele. Esetleg add be olyan panzióba ahol mozgatják. Mi ide szoktuk: http://www.tordaszoo.hu - egy munka border gazdija -
Az én kutyámat mûtötték és 3 hónap nyugalom van elõírva. Munkás nj, gondolhatod a mozgásigényét. Nem lett lelkibeteg. Hat nap nem a világ. Bár kutyája válogatja, miként jelzi a mozgáshiányt:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi!!
Én is a panziót javasolnám.
mivel egy border collierõl van szó szerintem panzió vagy ismerõsök :)
1, Maradj otthon 2, Add oda olyan embernek, akiben megbízol és tudod, hogy ugyanazt képes végigcsinálni a kutyával, mint te. Border Collie-t magára hagyod ilyen hosszú ideig, akkor nagy rumli lesz mire hazaérsz. Nem fog ölbe tett kézzel rád várni! Gondolom eléggé hiperaktív kutya.
Tamash: volt valaha bordered? Mindenki úgy állítja be a bordert mint egy idõzített bombát. Annyira nevetséges. Ide lehet jönni hozzánk, én elmegyek pár napra és meg lehet nézni h vajon mit csinál az erõsen munkavonalból származó (tehát nem az itthon fellelhetõ show típusú változat) borderem a lakással, ha csak napi 1, 5 órát van mozgatva. Megsúgom neked, semmit. Leginkább alszik. Ennyi. Pedig irdatlan mozgás és feladatigénye van, mégis intelligens annyira, h ezt ne "hûbelebalázs" módjára tegye, hanem csak akkor amikor erre lehetõsége van, de akkor 110%-on ég. A border colliekkal kapcsolatban akkora tévhitek vannak, h az már fáj.... bár annyira meg mégsem zavar, hisz nem lenne túl jó ha ezentúl minden hülyének bordere lenne, higgyék inkább az ellenkezõjét, addig jó a fajtának.
Kedves elõzõ, Nekem még kutyám sem volt, nemhogy borderem :D Az elrettentés nem véletlen, szükség van rá. Kellenek a tévhitek, megtévesztések a fajta védelmében. Nem örülnék neki, ha divatfajtává válna. Jó lenne ha maradna olyan kutyafajta, melyet jó eséllyel lehet terelõmunkára fogni. Sajnos egyre kevesebb kutya van szelektálva/hasznosítva igazi munkára, fõleg erre erre a speciálisra.

Mit tegyek, 6 hetes babám éjjelente szinte semmit sem alszik /igy en sem meg a parom sem /. Folyton éhes, izeg-mozog, nyoszorog, teljesen nyugtalan. Mi lehet a baja?

Napkozben jó gyerek, kb 2-3 óránként eszik aztán alszik.Este 10korul kezdodik az orulet. Félóránként kell etetnem,mert teljesen nyugtalan, izeg-mozog a kis kezeivel,lábaival es csak a cicin nyugszik meg. Ha nem teszem ot cicire sír. Mindennel próbáltam ot megnyugtatni, beszéltem hozzá, énekeltem neki, simogatom,magam mellé vesze de semmi. Nem tudom,h a pocija faj-e,vagy vmi mas baja van. Mar arra is gondoltam,h a tejem nem eleg taplalo,de hetente jarunk sulykontrollra,es ¶zepen hízik,szovalfogalmam sincs.Lehet esetleg,h azert ilyen nyugtalan,mert en is eleg sokat strsszelek? (csaladi problemaink vannak) de a pici miatt igyekszem tartani magam. teljesen ketsegbe vagyok esve,allitolag minden anya osztonosen tudja mi a baja a gyermekenek,csak én nem???

Legjobb válasz: Ha iszik mar teat, megprobalhatod a harsfateat,ez kicsit altato..lenyugszik es alszik majd a baba..

Ha iszik mar teat, megprobalhatod a harsfateat, ez kicsit altato..lenyugszik es alszik majd a baba..
A kérdező hozzászólása: anyatejen kivul semmi mas folyadekot nem ajanl a doktornonk, mert a babam korosan kis sullyal szuletett (1660 g volt a 36.heten)es az ilyen kis sulyu babaknal eppen az emesztorendszer fejlodese hanyagolodik el, szoval jobb nem kiserletezni. De az edeskomenyteat is ugy "adagolom" neki, h én iszom, és ami a tejcin keresztul o is kap belole. Koszi a tanacsot, ki fogom probalni:-)
A kérdező hozzászólása: hú, nagyon szepen koszonom a kimerito választ. Anyukam szerint is fel van cserélve a kislányomnál a nappal és az éjszaka. Kezdhetem az átnevelést:-)
Erzsóknak tökéletesen igaza van. Tégy úgy, ahogyan Õ javasolta. Több ilyen válaszadó kéne erre a fórumra!!! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: koszonom a segitseget. Tegnap végre szépen aludt éjjel is, csak 2x kelt fel enni, és nyugodtan szundizott tovább. Napkozben probáltam ot picit ébrentartani, meséltem neki, énekeltem, nem hagytam ot rogton elaludni evés után. Nagyon orulok, h ilyen segitokesz emberek vannak ezen az oldalon:-) mar ettol jobb a kedvem. koszi nektek.
Szia. Örülök, hogy segíthettem. DE!! Ne keseredj el, ha az " átnevelés" után 1-1 éjszakátok nehéz. Ugyanis a picurik nagyon "frontérzékenyek". Akár napokkal elõre megérzik és ilyenkor felborulhat a megszokott rend.Ha fáj a pocija masszirozd, tornáztasd és nyugodtan használj cseppeket. Elõbb- utóbb elmúlik, addig lehet könnyíteni. Erzsók
Nekem is szokta ezt az izgos mozgosat a draga.Aztan felvettem, letettem simoztam a hasat, Hasra fektetettem, probaltam bufizteteni.Aztan 2talan 3napja csak neztem gondolodtam mi lehet a baj, erre par perc mulva abba hagyta.sirni nem sirt.Csak ahogy irtad izgett mozgott, meg nyogdecselt.Meg a csaladi problemakat probald megbeszelni.

Mit tegyek? 6. osztályból vettek át a Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskolába 9. osztályba egy egy éves elõkészítõre az év elvégzése után pedig elküldtek a BETISZK Terézvárosi Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskolába.

A probléma csak az, hogy ha jól emlékszem említették a beiratkozásnál a 7. és a 8. osztály leigazolását de nem kaptam meg az év végén a bizonyitványomat helyette kaptam az egyéves elõkészítésrõl egyet, ha én vissza megyek az általános iskolás bizonyitványommal akkor azt a 7-8 at le fogják igazolni?

Lopott a gyerek. Mi tegyek? 6 éves Van értelme büntetni?

Boltban vásároltunk, a kis oldaltáskája rajta volt. Láttam, hogy turkál benne, megkérdeztem mi az, és tagadta, azt mondta az övé. Voltak még benn olyan dolgok is,amit az előző üzletben rakhatott el.Azt nem vittem vissza, azt kellett volna, hogy szégyenlje magát. mikor hazaértünk mondtam adja oda, hogy visszavigyük, és azt mondta már kidobta, még a kukát is kitúrattam vele. Nem akarta visszaadni, eldugta. Szépen elmagyaráztam rosszat csinált. Drasztikus büntetés kell, lássa rajtam, hogy nagyon haragszom, vagy nem tudom mi lehet a jó megoldás. Elváltam, mostanában sokat van az apjánál, egész nap dolgozom, nem tudok vele lenni oviig. Nála mindent lehet, büntetést nem kap, reggeltől-estig mozi. Nem érdekli semmi, csak szeresse a gyerek. Így, hogy a másik fél nem érdekli van egyáltalán értelme a büntetésnek? Inkább mamánál legyen, ahol be lehet ezt tartattni? Vagy még kicsi ehhez?

Legjobb válasz: Az en gyerekem is lopkodott, fõleg az iskolában, az osztalytarsaitol, ráadásul olyan dolgokat, mint pl félig rágott alma, radirdarab, törött ceruza, stb. A tanár a megszégyeníteses módszerrel élt, en meg a magyarázóssal. Aztan a gyermekpszichologus lett a megoldás: a legtöbb ilyen gyerek tobb figyelemre vágyik, keves neki amit kap es ugy van vele, hogy ha rossz, akkor legalább törõdnek vele. A tanár ellenkezésének ellenére, a pszichologusi javaslattal végül is az igazgató ugy döntött, hogy megpróbálják a jutalmazás módszert. Ha a gyerek bármit jol csinált, azonnal dicsérték, a legapróbb dologért is. A módszer bevezetése utan mar nem fordult elõ többször lopás es ennek mar pár eve. En is dicsértem persze mindenért otthon es beszélgettünk is négyszemközt arról, hogy miért nem szabad elvenni, ami a másé.

Az en gyerekem is lopkodott, fõleg az iskolában, az osztalytarsaitol, ráadásul olyan dolgokat, mint pl félig rágott alma, radirdarab, törött ceruza, stb. A tanár a megszégyeníteses módszerrel élt, en meg a magyarázóssal. Aztan a gyermekpszichologus lett a megoldás: a legtöbb ilyen gyerek tobb figyelemre vágyik, keves neki amit kap es ugy van vele, hogy ha rossz, akkor legalább törõdnek vele. A tanár ellenkezésének ellenére, a pszichologusi javaslattal végül is az igazgató ugy döntött, hogy megpróbálják a jutalmazás módszert. Ha a gyerek bármit jol csinált, azonnal dicsérték, a legapróbb dologért is. A módszer bevezetése utan mar nem fordult elõ többször lopás es ennek mar pár eve. En is dicsértem persze mindenért otthon es beszélgettünk is négyszemközt arról, hogy miért nem szabad elvenni, ami a másé.
muszáj hogy nagyon ideges legyél rá, mert ha nem szídod le akkor máskor is lopni fog, és senki nem akarja hogy buckalakó legyen a gyerekbõl (rézbõrû) szóval szídd le jól, üss rá a kezére és ennyi.. lehet megsértõdik, de ha mégegyszer arra gondolna hogy lopna visszafog gondolni erre
Sajna ez nálunk is elõfordult...:-( Kislánykám 4 éves ugyan, de van már annyi esze hogy ez nem jó.. Ráadásul nem egyszer történt.Elõször nem is én vettem észre hanem az eladó....Majd elsüllyedtem..Aztán hosszas monológ után átmentünk a gyógyszertárb, ahol szõlõcukrot vett el.Visszavitettem vele és bocsánatot kérettem vele...Itt is égett a képemrõl a bõr.Kérdeztem hogy nem kap meg mnindent amit a száján kiejt...stb stb stb....Azóta eltelt 1 év és nem történt még semmi....De napokig éreztettem vele hogy mérges vok rá.
Ugye a büntetés meghatározása elõtt azt kellene kideríteni, mi okból lopott. Sok oka lehet, és szerintem ennek fényében kellene megszabnod a büntetését is, méghozzá a gyerekeddel együtt. Vagyis, én így csinálnám.
Az enyém is épp hatévesen akart lopni csokit egy boltból. Már a pénztárnál álltunk, és láttam, hogy nagyon szöszmötöl valamit a polcnál és túl közel áll. Vártam, mi sül ki belõle, nem akartam idõ elõtt közbelépni, hátha tévedek. Hát nem tévedtem. Egy rágót suvasztott volna épp a zsebébe, amikor rászóltam, hogy azt most azonnal visszateszed. Egybõl bekönnyesedett, hogy tetten értem. A fizetés után nagyon szigorú hangon mondtam el neki, hogy meg ne lássak ilyet még egyszer, mert nagyon kikap, milyen dolog ez? Talán nem vettem meg neki, amit eddig kért. De - volt a válasz, és mondta, hogy többé nem tesz ilyet. Persze ki tudja? Régen volt, már el is felejtette a sztorit. Magamból és a testvérembõl kiindulva (szegények voltunk) lehet, hogy késõbb meg fogja próbálni, mert nekem is nagyon fájt a fogam egy kihúzós filcre, amit el is csentem a boltból. Azóta is furdal a lelkiismeret. :( Soha nem vinne rá a lélek, hogy lopjak, és remélem, õ is ilyen lesz.
Igen kell a büntetés mégis mi alapján jön rá, hogy ilyet nem lehet egy ejnye-bejnyébõl?

Mit tegyek? 6 hetes babám hasfájós volt (bár még most is) ezért állandóan felkapkodtunk és kézben aludt el, most korházban voltunk és szintén kézben altattam, na most már nem alszik el a kiságyában.

a kezemben alszik ahogy letenném az ágyában azonnal kinyitja a szemét és felsir, ha felveszem elhallgat és alszik tovább a kezemben, (persze vigyorog egyet rám). hogyan tudnám a kiságyához szokatni?

Legjobb válasz: Lassan..nagyon lassan.Nekem mind a két gyerekem fél évig mellettem aludtak, mert ott érezték jól magukat.Fiam 7 hónapos, már 1 hónapja simán betudom rakni a kiságyba aludni. Most a babáddal sok minden történt, sokat kínlódik ahogy olvasom..rád van szüksége.Ne aggódj hogy örökké így lesz..mert nem.Altasd csak kézben, vagy magad mellett..még nagyon picike..Ne akard szoktatni sehova..

Lassan..nagyon lassan.Nekem mind a két gyerekem fél évig mellettem aludtak, mert ott érezték jól magukat.Fiam 7 hónapos, már 1 hónapja simán betudom rakni a kiságyba aludni. Most a babáddal sok minden történt, sokat kínlódik ahogy olvasom..rád van szüksége.Ne aggódj hogy örökké így lesz..mert nem.Altasd csak kézben, vagy magad mellett..még nagyon picike..Ne akard szoktatni sehova..

Anyukák, mit tegyek? 6, 5 hónapos a babám, két hete kezdtem a hozzátáplálást, nagyon ügyesen eszik kanállal. Tegnap este óta azonban nem fogadja el. Fogzás miatt lehet?

Anyatejes baba, a cicib?l eszik, csak ugye már nincs annyi tejem. A foga miatt lehet? régóta duzzadt az ínye, most fehéredik. A cs?röspoharat sem veszi a szájába, pedig már kezdett ügyesen inni bel?le. Egyébként nagyon vidám baba, amilyen szokott lenni, csak éjszaka gyakrabban kel. Mit tegyek?

Legjobb válasz: tuti fogzás miatt van, nálunk detto ugyanez van. éjjel kel stb. chamomilla vulgarist szoktam neki adni napközbe, este meg viburcol kúpot ha nagyon szenved. áttörés elõtt kétszer van szükség nurofenre. kibújik a fogacska és újra minden a régi lesz :)

tuti fogzás miatt van, nálunk detto ugyanez van. éjjel kel stb. chamomilla vulgarist szoktam neki adni napközbe, este meg viburcol kúpot ha nagyon szenved. áttörés elõtt kétszer van szükség nurofenre. kibújik a fogacska és újra minden a régi lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Kisfiam láthatóan nem szenved. Ömlik a nyál a szájábóll, de nem sír sokat, talán kicsit nyûgösebb, de még ezt sem mondanám. Szóval, "csak" nem eszik, cask cicibõl tejet, és nyálfolyamot termel.
most az utolsó fognál az én lányom se szenvedett különösebben. kicsit nyügis volt de estére meglett a fog.
A kérdező hozzászólása: és nála is volt étvágytalanság? Jajj, cask jönne már ki az a fogacska, hosszú hetek, sõt, hónapok óta várjuk! :)
igen volt. általában fele annyit evett vagy annyit se. rengetegszer öntöttem ki a kaját mert nem kérte vagy párat kortyolt :(
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam. Eddig olyan szépen evett kanállal, ízlik neki minden (kivéve a sütõtök). Remélem, hamarosan kibújik a fogacskája. Várok még tapasztaltokat, ha vaakinek volt hasonló, írja meg, kérem!
nyugi minden amit leírsz tuti a foga miatt van. kitartás :) minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Az én lányom is 6 hónapos és tegnap csak a cumisüveget fogadta el.Én is a fogzásra gondoltam...

Véreset kakilt ma reggel a kutyánk, pár napja hasmenése van, mit tegyek? 6 napja van nálunk, Illatos útról hoztuk, bő 1 éves, állatorvoshoz csak szombaton tudjuk vinni.

B? 1 éves, labrador vizsla keverék. Mikor hazahoztuk kissé híg és zöld volt a széklete, aztán egész jól "megjavult", volt már teljesen normális is. Az orvos azt mondta, keverjünk a kajájába egy marék f?tt rizst, és szárazzal etessük egyel?re. A párom az els? 2 napon adott neki konzervet is. Tegnap és tegnap el?tt a séták alatt többször fészkel?dött, és felvette azt a pózt, de aztán mégsem kakilt. Olvastam, hogy a kutyáknak sok mindent?l lehet hasmenése, de ha változik a kosztjuk, attól valószín?leg lesz. Mi mással etetjük, mint amit az Illatos úton evett. (Nem mondták, hogy egy darabig kapja azt). És ez nem sima hasmenés, hanem véres. Ha folyamatosan ilyen probléma lett volna vele ott is, gondolom felt?nt volna. Lehet, hogy direkt elhallgatták, vagy nálunk alakult ez ki? Mit adjak neki enni, vagy mit tegyek? Els? kutyánk. Tudok rá valamiféle "pelenkát" tenni, hogy a lakás mégse legyen olyan? Orvoshoz csak szombaton tudjuk vinni. Nagyon aggódon érte.

Legjobb válasz: Parvo vírus is járhat ilyen tünetekkel, ami kezelés nélkül halálos is lehet.

Parvo vírus is járhat ilyen tünetekkel, ami kezelés nélkül halálos is lehet.
Jó eséllyel nem éli meg a szombatot, ha ma nem kap injekciót, igen ronda bélfertõzést szedett össze. 1 nap koplalás, utána rizs sütõtökkel, de mindenképp MÉG MA ORVOS!
Lappanghatott is benne, lehet, hogy még az Illatoson fertõzõdött meg, az is lehet, hogy kint az utcán, gyakorlatilag bármi lehet. Milyen tápot adtok neki egyébként?
Mindenképp oldjátok meg, hogy eljusson dokihoz, ne várjatok vele szombatig!
Chapi... az nem kaja. Már bocs. Valszeg a noname konzerv is jobb mint a chapi egyébként.. Az legalább nem indokolatlanul drága.. Vegyetek neki brittet mondjuk bárányos rizseset vagy esetleg BRIT Care-t ezek legalább láttak húst.
Ugy tûnik van egy nagyon komoly bélgyulladása a kutyának. Ha van otthon Sumetrolim , akkor abból lehet neki reggel-este, 1 teáskanál. És fõtt nyákos rizs, valami száraz hussal. (pl. csirkemell) Viszont valahogy meg kéne oldanotok a dokit, mert ma még csak csütörtök van, nem jó ám a véres széklet.
Az én kutyámnak is volt bélgyulladása, õt menhelyrõl hoztuk. Egyáltalán nem biztos, hogy nem a gyepin szedett össze vmit a kutyátok. A miénken sem vették észre, mert akármilyen lelkiismeretesek is a gondozók, 250 kutya között nem tûnt fel. A miénknek nagyon durva hasmenése volt, véreset is produkált egyszer. Az orvos humán gyógyszert írt rá, azt kellett neki 3 hétig napi 4-szer beadni és nagyon szépen rendbe jött, bár utána még hónapokig nagyon meg kellett nézni, hogy mit adunk neki enni, mert sok mindentõl fosott. Aztán pár hónap után kezdtünk a táp mellé adogatni neki mást is.
" Azt mondta, ha 1 hét után sem jön rendbe, menjünk vissza" Lehetõleg másik orvoshoz vidd, mert ez nem orvos, aki ilyet mond! Ha a 8. kerület közel van, akkor tudom ajánlani az Auróra utcában, Dr, Németh Zsoltot, nagyon lelkiismeretes orvos, mintha egy másik kérdésnél azt írták volna, hogy még mindig õ van ott, én tíz éve vidékre költöztem, de addig hozzá jártunk mind a négy kutyánkkal. Kis OFF: tápot én csak csemegének adtam a kutyáimnak, csirkefar-hát, marha tüdõt-lépet stb. fõztem nekik, rizzsel tésztával, grétimixxel, és köszönték szépen, vígan eléltek táp nélkül, és negyed annyiba került a kajájuk.
Most már mindegy, de azért megosztom, a tapasztalatom. Amikor ideiglenes kutyát hozok, nálam az elsõ napokban fel sem merül más csak rizs, hisz tényleg gyakorlatilag minden mentett kutya hasmenéssel küzd. Aztán szépen fokozatosan elkezdek hozzá valamilyen sovány csirke vagy pulyka aprólékot adagolni (eleinte csak jutalomfalatnak, aztán már a kajájába is). És utána fokozatosan szoktatom át valamilyen kímélõ bárányos tápra. Így is szokott gond lenni, de minimalizálható a probléma. A másik, amit én láttam, hogy szinte az összes mentett kutya "egészségesen" jön ki a menhelyrõl, mert ott olyan stressz van, hogy nem mutathat gyengeséget, tartja magát. És ahogy elkezd megnyugodni, oldódni, na akkor kezdenek el kijönni a mindenféle nyavaják, a köhögéstõl a hasmenésen át minden. Tehát készülni kell állatorvossal. Azért mielõtt itt parvó pánikot keltenénk, légyszi próbáld leírni, hogy hogyan és mennyire volt véres az a kaki. Mert simán lehet, hogy az erõlködéstõl repedt meg egy hajszálér a végbélben, és az vérezte össze. Másképp néz ki, ha a bélrendszerbõl jön a vér, és az általában már inkább alvadt, feketés. Az is lehet, hogy a csont sértett fel valami. És nagyon remélem, hogy a válaszolótársaim nem veszik el a kedved a kérdezéstõl! Tudod, nagyon sok a felelõtlen gazdi, és nagyon sokunknak elfogyott már a türelme, de te bevállaltad a legnehezebbet és egyben a legnagyobb segítséget azzal, hogy az illatosról hoztál kutyát. Nagy kihívás, teljes más, mintha ideiglenes családból fogadtad volna be, épp amiatt, hogy ismeretlen a természete, a fizikai állapota, minden. Ne ess pánikba, és ha bármiben bizonytalan vagy, inkább kérdezz! Nehogy a lehurrogás miatt ne tudj meg fontos infókat, kezdõ kutyásnak muszáj kérdeznie! Ne vedd zokon az osztást, tudd be annak, hogy mindenki erején felül küzd a kutyákkal, meg a sok felelõtlen gazdával, és nehéz türelmesnek lenni, de ne vedd magadra! Kitartást, és sok sikert! Nem tudom merre laktok, de ha kell jó állatorvos, jelezd, mert sajnos köztük is nagyon sok a nem törõdöm, tudatlan. Nehéz megtalálni azt, akiben meg lehet bízni.
A kérdező hozzászólása: Mindazonáltal köszönöm a linket.
Valószínû mindegy milyen tápot adtál volna neki, akkor is lebetegedett volna. Valószínû bélgyulladás. Jó fél év, 1 év mire helyre jön, legalábbis az én kutyám így volt. Fontos a kitartó diéta. Én rizst, csirkemellnyesedéket adtam fõtt répával hónapokon át. Késõbb átváltottam érzékeny emésztésre való tápra (Royal Canin vált be nekünk, másnak lehet hogy más segít). Aloe Vera gél reggel és este 1-2 evõkanállal. Probiotikum (Normaflore, illetve lehet kapni kifejezetten kutyáknak való probiotikumot, én az Zooplus.hu-n szoktam rendelni a tápppal együtt.) Amíg tartott a vérzés és utána hónapokon át 5-5 ml Ulcogant szirup reggel este evés elõtt vagy után 2 órával, ami védõbevonatot képez a nyálkahártyán (fekély, felmaródás esetére). Illetve Quamatelt 20 mg-osat napi 2-szer evéskor, ez savlekötõ. Mindezt az állatklinikán tanácsolták. 20 kg-os kutyára való adag. Jó fél éven át adtam az Ulcogantot, Quamatelt, Normaflore-t. Aloe Vera kúraszerûen, de gyakran. Helyrejött a kutyám, de már 9 éves és kicsit mindig érzékeny marad az emésztése már. Hozzáteszem, nálunk nem menhelyi probléma volt. Inkább drasztikusra sikerült a fogyókúra, plusz túl késõn jöttem rá, hogy a kutyusom már idõsnek számít (olyan lüke volt, mint kölyökként), és nem váltottam idõben (7 éves kora körül) idõseknek való tápra.
A kérdező hozzászólása: Na, hazaértünk a dokitól. 3 fogaskerekû megálló le (zötykölõdés és iszonyat hang), át a városmajoron. A széklete egész jó volt, mintha egy kicsit lett volna csak benne valami pirosas. El a dokihoz. Kapott injekciót illetve bolus adstringenst írt fel neki. Továbbra is rizs + szárazkaja, virsli. Mivel habzsol, ezért többször keveset, és ez a sétára is vonatkozik. Ha nem javul vasárnapig, akkor kell hívni. Kombinált oltást kapott októberben. Februárban kell menni arra, ami a betegségek ellen való. Visszafelé megint kis hasmenéseset kakilt. Városmajoron át, 3 fogas kerekû felfelé, halálra volt szegény rémülve. Remélem megszokja, mert jó idõben jönne velünk futni a Margit szigetre :) Kedves Utolsó Két Hozzászóló! Köszönöm a jó tanácsokat és a biztatást. Nem vettem magamra a válaszokat (lehet rosszul értelmeztem, de én a segítõ szándékot olvastam ki a legtöbbõl :) ) ), igazából csak az egyik hozzászóló hitetlenkedését nem értem, hiszen itt az ember név nélkül kérdez. Minek mondanám, hogy volt már orvosnál, ha nem lett volna? Nem mondom, hogy százezer százalékosan elõre felkészültünk a kutyafogadásra. Régóta mondogattuk már, hogy de jó lenne, lenne rá idõ/pénz/szeretet, a lakók aláírását is megszereztük, hogy a hátsó kertbe, az erkélyünk elé egy kis kennelt csináltassunk neki, ha nyáron jobban érezné ott magát. Ez 3 éve egyéb okok miatt nem jött össze. Most szilveszter elõtt annyi cikket olvastam arról, hogy hány kutya tûnik el a tûzijáték és a petárda miatt, hogy úgy gondoltam, ha nincs is meg az összes, és legjobb dolog, ami a kutyának kell, akkor is jobb mindenkinek, ha december 30-án hozzuk el, és nem január 5-én, amikorra meglenne minden. Így egy kutyával több kapott még egy kis idõt. Tegnap kivettem a könyvtárból 3 könyvet, de ahogy itthon olvastam õket, szerintem sikerült a három legértelmetlenebbet kivenni :D Szóval holnap megyek vissza. Szegény teljesen ki van, itt alszik mellettem. Annyira aranyos, remélem kigyógyul. És tényleg köszönöm a válaszokat!
Jól tetted hogy elvitted a dokihoz , jó kutyusozást és hosszú életet kívánok (A KUTYÁNAK, NEKED IS !)sOK SZRENCSÉT TÜNDÉRI ÁLLATOK, TALÁN MÁR ÍRTAM A MÁSIK KÉRDÉSEDNÉL NEKÜNK IS VAN KETTÕ!ELNÉZÉST A NAGY BETÛÉRT NEM AKAROK KIABÁLNI CSAK ÚGY MARADT A GOMB ÉS BERAGADT!SZIA
"Kapott injekciót illetve bolus adstringenst írt fel neki. Továbbra is rizs + szárazkaja, virsli. Mivel habzsol, ezért többször keveset, és ez a sétára is vonatkozik. " Keverj a rizsbe sütõtököt, jót tesz a kutyusnak, nekem is az állatorvos javasolta, amikor bélfertõzése volt.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a tippet, meglesz. Mintha már tegnap is írta volna valaki a sütõtök ötletet, de akkor sajna átfutottam fölötte, pedig pont tegnap fõztünk sütõtökkrémlevest, kaphatott volna õ is.
Az is én voltam, de ne a krémlevesbõl adjál neki, hanem saját levében fõzd "takonnyá", és azt keverd a rizshez. Íze is jobb, és nem lesz száraz "nyögvenyelõs" a rizs.
A kérdező hozzászólása: Ja, nem úgy értettem, hogy a levesbõl, hanem a sütõtökbõl :)
Egyébként a sintértelepen (állítólag)szuperprémium tápot etetnek. Mikor ott voltam, épp a Hill's volt programon, most ha jól tudom, Eukanuba.
A kérdező hozzászólása: Ha nagyon akarod beszkennelem neked azt, amit az állatorvos pecsételt az oltási könyvébe. Azt mondta, ha 1 hét után sem jön rendbe, menjünk vissza. És a 4 nap alatt volt teljesen normális széklete is, nem csak "problémás". Pl. tegnap is, ezért szerintem jogosan gondoltuk azt, hogy ez a javulás folyamata.
Letelt a két nap amit ilyenkor várni szoktak, ráadásul azóta rosszabbodott. Ne haragudj de elég nehéz elhinnem hogy valóban látta orvos, vagy ha igen akkor ott valami nem oké. Egyépként nem mondta ha pl. 2 nap mulva nem javul akkor szeretettel vár vissza? (Mert esetleg nem jött be a rizses diéta amit az orvos tanácsolt) Egyáltalán legalább felhívtad hogy szóban elmondd? Kétlem hogy azt mondaná etesd rizzsel. http://www.allatorvos-szekesfehervar.hu/?main_menu=cikk&sub_..
Akkor jó :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbáljuk ma elvinni, de legkorábban csak 5-6 körül tudjuk. A párom tegnap kezdett új munkahelyen, nem tud elõbb eljönni, én pedig nem tudok vezetni :(
A kérdező hozzászólása: Az lehet, hogy már nálunk kapott el valamit, a 6 nap alatt? Nem volt még kutyánk, az Illatos úton különösebb használati utasítást nem adtak. Normális kaját vettünk neki, vittük sétálni a kishegyre, kaja után nem ugráltattuk. Oltásokat megkapta, miután elhoztuk, másnap elvittük dokihoz (mondjuk õ túl sokat nem csinált). Mitõl kaphat ilyen betegséget?
A kérdező hozzászólása: A szárazkaja az Chappi, azt hiszem marhahúsos. A konzervnek nem tudom a pontos márkáját, de nem valami "híres" márka. Ezen kívül kapott csontot (nem csirkét) egy kis maradék husival, és jutalomfalatot, mert olyan ügyesen ült. Illetve 4 napja reggelente egy marék rizst a száraztáppal. Próbáltam utánaolvasni, hogy mibõl mit adjak neki, de annyiféle vélemény volt. Igazából arra jutottam, hogy ki kell próbálni, mit eszik szívesen (normális keretek között) és azt adni neki.
Chappi atya ég. Akkora hulladék táp, hogy nem csodálnám, ha ettõl szedett volna össze valamit.
A kérdező hozzászólása: Na basszus, akkor jót választottunk szegénynek :(
Brit Prémium v Brit Care, ezek tényleg jók és még megfizethetõk. Netrõl tudod legolcsóbban megrendelni. Itt nézz szét: http://www.dogshop.hu http://www.zoofast.hu
Az a baj hogy nem ti tehettek róla.. A normális tápokat nem igazán reklámozzák. Amit a tv-ben látsz tápokat mind rosszak. Vegyetek neki Brit-et az 15kg 7-8ezer forint. Vagy van a Brit-care ami lehet neki jobb lenne jelenleg mert gabona mentes. 12kg 10.000 körül van. Jah és webshopokban vegyetek kutya kaját mert 2-3-4ezer forintal vagy mégtöbbel olcsóbb mint a boltokban.
Mivel gondolom kezdõ kutyás, fogalma sincs, hogy melyik táp jó... Gondoljátok az illatoson suprem tápot adnak a kutyának? Egy kezdõ gazda aki a tv-bõl látja esetleg, hogy a reklámba mit hirdetnek nem tudhatja , hogy egy rossz tápot vesz/vett! El kell magyarázni és nem nem lehurrogni!És nem hiszem, hogy a chappitõl van bélgyulladása, az illatosról hozott kutyák 70 % fosik illetve beteg! Nem egy kutyát hoztam már ki onnan! kedves kérdezõ, válts valami jó minõségû tápra, chappi, pedigree és társai nem jók! Illetve a kutyát minél elõbb lássa állatorvos, ha esetleg parvó akkor minden perc számít!
hivjátok fel az állatorvost, lehet kimegy házhoz...
A kérdező hozzászólása: Igen, látta állatorvos, és elmondtuk neki azt, amit itt is. Erre tanácsolta a rizst. Nem tudom, mit kellett volna vele csinálnia, hogyan kellett volna megvizsgálnia. Feltettük az asztalra és ott nézegette, meg tapogatta. Az utazásos hányásra õ is azt mondta, hogy belefér, illetve máshol is azt olvastam/más kutyás ismerõseimnek is vagy bírja a kutyája az utazást, vagy nem. Megpróbálok elkéredzkedni, és hazamenni. És köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
Nem hurrogtam le, csak elborzadtam. Tán tilos? Pontosan tudom, hogy nem tehet róla és nem érzem úgy, hogy lecsesztem volna ezért. Ha a kérdezõ úgy érzi, akkor bocs. Egyébként pedig sok esetben, ha nem írjuk le drasztikusan, h mennyire alja tápok, amikkel adott esetben a kérdezõk etetnek, sokszor nem érzik át a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Nem éreztem lecseszésnek. Mikor kiválasztottuk én sem gondoltam, hogy a legjobb, direkt nem is vettünk túl nagyot, de mégis úgy gondoltam, egy noname-nél jobb, és majd meglátjuk ízlik-e neki, vagy mire váltsunk.
Hasonló szituban vagyok. 7 napja hasmenés, véres széklet, erre kiderült aranyerem van!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!