Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 4 (680 db)

Mit tegyek? 4 éves kisfiam annyira féltékeny a kistestvérére, hogy elviselhetetlen. Folyton üti, nem engedi semmivel játszani, hisztizik. Már pszichológusra gondoltam, mert az őrületbe kerget, ma is egész délután állt a bál.

Legjobb válasz: Mióta van ez? Mikor õ hároméves volt, a pici pedig újszülött, azt hogy viselte? Azért érdekel, mert nálunk is pont 3 év van köztük, a nagy imádja a tesót és hordja neki a játékokat, pedig csak 4 hónapos. Lehet, hogy késõbb lesznek gondjaim? :S Szerintem ha kezdettõl fogva nem szereti, hogy tesója van, addigra növi ki, mire a pici is beszél, és együtt tudnak játszani, addig csak egy plusz fõ akire többet figyelnek (szerinte), mit õrá. Ha az elején még jóban volt vele, hááát...akkor a játékaira lehet pipa, hogy azokat félti, próbáld rávezetni, hogy õ hogyan tud a picicvel játszani, keltse fel õ a baba érdeklõdését, nevettesse meg, az ilyen sikerélmények lehet, hogy feledtetnék vele a sérelmeit. Meg vegyél/adj a nagynak olyan játékot mikor csak kettesben játszotok, amivel csak õ tud (legó, kirakó, ceruza, állatfarm, orvosos cucc, gyurma) és magyarázd el õ milyen nagyfiú már, a tesó meg még pici, mi a különbség a játékok között, õ kevesebb dologgal tud még játszani, mert nem elég ügyes még a többihez, ezért ami neki is való, azt ne vegye el tõle...én ilyeneket mondok, szerintem megértik ezt (átérzik!) sajnáltasd vele a babát egy kicsit :) Én is hirtelen haragú vagyok, Sedatif PC és jóga vált be, meg valami hobbit vagy otthoni munkát találj!

Mióta van ez? Mikor õ hároméves volt, a pici pedig újszülött, azt hogy viselte? Azért érdekel, mert nálunk is pont 3 év van köztük, a nagy imádja a tesót és hordja neki a játékokat, pedig csak 4 hónapos. Lehet, hogy késõbb lesznek gondjaim? :S Szerintem ha kezdettõl fogva nem szereti, hogy tesója van, addigra növi ki, mire a pici is beszél, és együtt tudnak játszani, addig csak egy plusz fõ akire többet figyelnek (szerinte), mit õrá. Ha az elején még jóban volt vele, hááát...akkor a játékaira lehet pipa, hogy azokat félti, próbáld rávezetni, hogy õ hogyan tud a picicvel játszani, keltse fel õ a baba érdeklõdését, nevettesse meg, az ilyen sikerélmények lehet, hogy feledtetnék vele a sérelmeit. Meg vegyél/adj a nagynak olyan játékot mikor csak kettesben játszotok, amivel csak õ tud (legó, kirakó, ceruza, állatfarm, orvosos cucc, gyurma) és magyarázd el õ milyen nagyfiú már, a tesó meg még pici, mi a különbség a játékok között, õ kevesebb dologgal tud még játszani, mert nem elég ügyes még a többihez, ezért ami neki is való, azt ne vegye el tõle...én ilyeneket mondok, szerintem megértik ezt (átérzik!) sajnáltasd vele a babát egy kicsit :) Én is hirtelen haragú vagyok, Sedatif PC és jóga vált be, meg valami hobbit vagy otthoni munkát találj!
Türelem türelem türelem. Valóban neki is nagyon nehéz. Ha kiabálsz vele, az nem segít, csak még jobban ront a helyzeten. Nem szabad agresszíven reagálnod, próbálj higgadt maradni. Beszélgess vele, szeretgesd még többet.
Majd kinövi.Türelem, neki is nehéz...
3 napig kellett 5 golyót adnom.
Próbáld meg hogy veszel neki játékokat amivel tényleg csak õ játszhat vagy próbáld meg õket külön tartani mást nem tok
szerintem hülye példa, de én is ismerem. Nálunk 3 éves és 16 hós a két fiú. Bármennyit is foglalkozom a naggyal, nem elég. Mindig többet voltam a naggyal, a kicsi meg örül, ha kap pár percet. Irtó féltékeny a nagy, bármit is csinálok, csak õ ülhet az ölembe, csak õt foghatom. Eleinte nem bántotta, csak mikor a kicsi rákapott a játékaira. Sajnos látom, hogy a kicsi is belemar, üti a nagyot, nem is lehet tudni, ki kezdte. Ha elkülönítem õket, mennek egymás után. Csak annyit tudok mondani, hogy nem szabad ütni, és vissza kell adni a játékot és tilos elvenni a kicsitõl. A kicsinek is tilos elvenni a nagytól!!
És megkérdezted a nagyfiad, miért csinálja? Az én fiam nem volt 3 éves és az elsõ jelnél, megkérdeztem és nagyon pontosan elmondta az érzéseit, sérelmeit, bánatát. És amiket elmondott, teljesen igaza volt, megoldást kerestünk a dologra és nincs testvérféltékenység azóta sem. Kb 1 napig tartott nála. Kommunikáció, egy ekkora gyerekkel már kéne tudnod. és el kéne tudnia mondani, mi pontosan a problémája. Aztán megoldani és kész. Nem pszichológus kell neki, mert mit gondolsz õ mit csinál? Beszélget vele, furcsa, hogy egy idegenre van szükséged, hogy beszélgessen a saját fiaddal, mert te nem vagy képes rá. Persze ha tényleg nem vagy képes rá, akkor kérj meg egy idegent, de mit fog ez megoldani?
A kérdező hozzászólása: Ismerem a könyvet, próbálom megérteni a helyzetet. Otthoni munkára vagy hobbira nincs idõm, levelezõn tanulok, sokat kell arra is készülni, ezért is vagyok türelmetlenebb sokszor, mert kéne tanulni is, de nem tudok. És ez már így sok. A tanfolyamot nem akarom feladni. És ha halasztanék, sem lenne jobb. Egyébként az elején nem volt annyira vészes, de ugye a kisebbik is növekszik és õ is a nagyobb játékaival akar játszani, rosszabbodott a helyzet.
Sajnálom :( Próbálj meg higgadtan, egyformán foglalkozni velük!
A kérdező hozzászólása: Oviba jár a nagyobbik, de egész nyáron itthon volt velünk. Anyóshoz nemigen akarom vinni a picit, hosszú, hogy miért, az én anyukám meg messzebb lakik.
A kérdező hozzászólása: 1 éves a kisebbik. Nem hagyom õket egyedül, de egy másodperc elég egy taslira, hiába ülök ott én is. Ha hozzányúl a játékhoz, már hisztizik a nagyobb, pedig 1 építõkockával megelégszik a pici, de még az is sok. Ma ráadásul nem aludt délben a nagyobbik, gondoltam, hogy baj lesz.
A kicsit vidd a nyagyihoz addig legyél a nagytesóval, ne egyszere altasd öket amig alszik a kicsi játsz a másikkal, ha oviba jár pár hónapra esetleg vedd ki vagy csak délig legyen bent. Ha látod hogy bántaná a kicsit tereld el a figyelmét, segitsen pelenkázni.
Mennyi idõs a pici? Gondolom egyedül nem hagyod õket. Nem szabad hagyni, hogy bántsa a kicsi a picit. A kicsi talán úgy érzi, hogy elvette tõle az anyukáját a pici tesó, s így próbálja felhívni magára a figyelmet. Még több szeretet adni neki, s bevonni otthon a dolgokban, hogy hadd segédkezzen. Le kell foglalni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy türelmesnek kell lennem, de nagyon nehéz, mert hirtelen természet vagyok, magamat is próbálom átnevelni, de amikor már többedszerre veri meg a kicsit, begurulok.
A kérdező hozzászólása: Ahogy nõ a kistestvér, annál rosszabb a helyzet, egyszerûen szörnyû. Már otthon sem nagyon akar lenni, mindig a mamához akar menni, mert ott csak õ van. Ma is egész délután kiabáltam vele, mert már elszakadt a cérna, most meg nagyon lelkiismeretfurdalásom van.
Lõdd ki egy katapultból!

Mit tegyek? 4 hetes a kisfiam. Tudok szoptatni, de kevés a tejem.4 napja kap éjszakára tápszeres pótlást. Kezdetektõl bimbóvédõvel szopizik, mégis nagyon félek a tápszert cumisüvegbõl adni neki, mert félek, hogy lusta lesz szopizni.

A kisfiam egyébként két héttel elõbb érkezett, a kórházban az 5. napon indult meg reggelre a tejem, addigra már annyira bestresszeltem, hogy végigsírtam az éjszakákat. A gyerekem éhezett, a kórház viszont annyira szoptatáspárti volt (én is nagyon és megértem, hogy jót akartak), hogy hiába kértem, még egy kis teát sem adtak neki. Nagyon lefogyott, emiatt késõbb is engedtek minket haza. A csecsemõs nõvérek mutattak sok technikát, segítettek, de a bal mellbimbóm nagyon vaskos volt, a jobb túl puha, emiatt megengedték, hogy használjak bimbóvédõt. Medelásat szereztem be, azt mondták, a za legjobb.Annyira boldog voltam, hogy azzal végre sikerülni látszott a sikeres szoptatás, hogy azóta is azt használjuk. Viszont sokat hallottam arról, hogy a bimbóvédõvel való szoptatáskor nem érik olyan ingerek a mellet, mint "natúrban", emiatt elõbb elapadhat a tej. Mi észrevettük pár napja, hogy sajnos kevés is neki. Egész nap és éjjel cicin akart lenni, ha nem , akkor ordított. Azt hittük, fáj a hasa, ráfogtuk a frontra stb...De sajnos rá kellett jönnöm, hogy éhes. Két napig sírtam, hogy nem tudom neki biztosítani a kellõ mennyiségû tejet. Mindennel próbálkozok, hogy szaporatsam a tejem:tea, homeós bogyó, szopi után fejés, rengeteg folyadék, de sajnos kell az éjszakai pótlás.Most attól félek, ha azt a pótlást, -amibõl gondolom idõvel majd napközben is kell neki, ha csak nem szaporodik valami csoda folytán a tejem- cumisüvegbõl kapja, akkor végleg leszokik a cicirõl. Én pedig belebetegszem, ha nem jön szopizni. Egyszerûen imádom, mikor ébred és "megérkezik" a mellemre és néz azokkal a kis bogár szemeivel, miközben szívja a tejecskét. Legalább azt a napi kevéskét szeretném megadni neki a tápszer mellett.Ez egyenlõre megnyugtat. Szerintetek, ha amúgy is bimbóvédõvel szopizik, akkor nem kavarja meg a cumisüveg? Vagy erõltessem a poharas megoldást? Vagy tanuljunk meg bimbóvédõ nélkül szopizni, hátha több lesz a tej? (Próbálta már anélkül is, de csak nyüglõdik rajta.)Segítségeteket elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Este ha éhes, egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell. Ez a legjobb a tejszaporításra, hogy minél többet szívja a cicit, érje az inger! Na meg egyél sok táplálót! Tészta, rizs, krumpli. Napközben minden szopi után fejj, ha csak 5-10 mili marad, gyûjtsd, s este jó lesz pótlásnak! A lényeg, minél többet szopizzon, annàl több lesz a tejed! Próbáld elhagyni a bimbóvédõt, jobban tud anélkúl szopizni a baba, hatékonyabban tudja szívni, jobb vákumot tud anélkül csinálni.

Este ha éhes, egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell, megint egyik mell, másik mell. Ez a legjobb a tejszaporításra, hogy minél többet szívja a cicit, érje az inger! Na meg egyél sok táplálót! Tészta, rizs, krumpli. Napközben minden szopi után fejj, ha csak 5-10 mili marad, gyûjtsd, s este jó lesz pótlásnak! A lényeg, minél többet szopizzon, annàl több lesz a tejed! Próbáld elhagyni a bimbóvédõt, jobban tud anélkúl szopizni a baba, hatékonyabban tudja szívni, jobb vákumot tud anélkül csinálni.
Elõször is, NYUGODJ MEG!!!Tudom, nem könnyû, de ez az elsõ lépés ahhoz, hogy jól menjenek a dolgok!Akkor is jó anya vagy ha szoptatsz és akkor is ha tápszert adsz! Na ha ezt kipipáltuk, akkor mehetünk tovább:) Én mindkét fiamat fél éves korukig bimbóvédõvel szoptattam.Az elsõnél még görcsöltem, hogy leszokjunk, nem ment, aztán fél évesen egyik napról a másikra már tudott nélküle szopizni, a másodiknál már nem idegeskedtem.Szóval szoptass nyugodtan azzal, nem lesz baj, nem lesz kevesebb tej! Semmi baj az éjszakai pótlással, de még nagyon pici a babád!Az elsõ 6 hét, a gyermekágyas idõszak minimum arról szól, hogy beálljon a kereslet kínálat, tehát annyi tejed legyen amennyi kell.Nem feltétlen az a baj, hogy kevés a tejed, hanem lehet hogy keveset eszik és hamarabb éhes lesz, nem?Én lehet mérném, de csak akkor, ha ez neked nem okoz újabb frusztrációt, ha e miatt is aggódnál akkor hagyd!Nekem segített, ezért írtam! Lehet már kapni nagyon jó újszülött cumisüvegeket, amibõl nem dõl a tápszer, szerezzetek be egy ilyet.De mindig elõbb szoptass, és ha úgy veszed észre, hogy közvetlen szopizás után nyügös, éhes, akkor keverj be neki tápszert.De mindig a szoptatás legyen az elsõ!!!Ha viszont megnyugszik a ciciden és legalább 1-1, 5 órát elvan utána akkor szerintem nem kell pótlás, ha sír, megint tedd rá a cicidre, de a másikra!Ha kettõbõl szoptatsz, akkor arra, amibõl utoljára evett. Szerintem a pohár még neki nagyon korai!Korábban jött, pici még, orális inger kell neki!Esetleg azt is kipróbálhatjátok, hogy szopizás után elfogadja-e a cumit.Mert ha igen és cumizásra, ringatásra megnyugszik, akkor tuti nem éhes!! Hát remélem tudtam segíteni, ne aggódj, minden rendben lesz, és jól csinálod, bele fogsz jönni mindenbe, csak próbálj kicsit lazítani:)
2-es vagyok, igen, ahogy elsõ írja az ivás mellett baromi fontos a fehérje bevitel, egyél rendesen!!!
Én 2 nap után kezdtem bimbóvédõt használni, mert nagyon fájt, igaz, azzal is. Nálam igaz volt, hogy lecsökkent a tej tõle, pedig az elején rengeteg volt. Én is mindent bevetettem (az egyetlen tudományosan is hatékony szer a görögszéna, ill. azt hiszem a kecskeruta. Én görögszénát szedtem (napi akár 6 tbl), a másikban azért nem vagyok biztos. És az tényleg segìtett. De az esti tápszert csak akkor tudtam elhagyni, amikor bimbóvédõ nélkül mertem szoptatni. Akkor 1 nap alatt annyi tejem lett, hogy az arcába spriccelt :) Mivel azt ìrod, Neked muszáj a bimbòvédõ, nem tudom, hogy lehetne elhagyni. Esetleg szoptatási tanácsadó segìthet. De van, akinek olyan a melle, h tényleg csak azzal megy. Azért próbálkozz nélküle is. Nálunk a cumisüveg nem zavart be, Mam-osat használtunk, annak jó az alakja. Kitartás!
Elõször meg kellene nyugodnod és kipihenni magadat amennyire lehet. Ez is segít a tejtermelésben. A bimbóvédõ nem ördögtõl való dolog és 9+10 hónapig szoptattam azzal, mert anélkül nem ment. A pótlás se ördögtõl való. Tedd minél többet mellre, tanuljatok. Én is kínlódtam az elsõ gyerekemnél, annyira akartam. Egy pár hét után éreztem azt, hogy menni fog, akkor megnyugodtam. Ha elõbb gondolkozok, lehet hogy én is kerestem volna szoptatási tanácsadót. Egy telefont neked is megérne, az lll-nél segítséget kérni.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon szépek köszönöm a kedves, nyugtató szavaitokat, valóban az lenne a legjobb, ha valahogyan meg tudnék nyugodni. Most azon vagyok és ezt fõleg most Nektek köszönhetem.Megfogadom és kipróbálom a tanácsaitokat. Egyébként vettünk mi is 3 féle cumisüveget, a MAM-os cumija nagyon hasonlít a mellbimbóhoz, arra gondoltam, ha sikerülne letenni a védõt, akkor abból próbálkoznánk pótolni, a bimbóvédõhöz pedig a másik, egy Dr Browns nevezetû cumisüvegünk cumija hasonlít, most egyébként ebbõl adom neki a pótlást, kipróbáltam mindegyik cumisüvegünket és ebbõl olyan lassan jön, hogy az éjszaka 100 ml-t 3/4 óra alatt szívott ki belõle, szóval dolgozott reggel a cicin is.Csak tudjátok, már azért is elkeseredtem, mert volt, aki azt mondta, hogy az is baj (tejügyileg), hogy 30 éves vagyok, késõi gyerek, minden macerásabb.(Egyébként azért szültem most, mert most jött össze.)Mégegyszer köszi nektek mindent!
Jaj, ne viccelj, a korodnak semmi köze a szoptatási nehézséghez. Ezt meg kell oldani és kész. Én majdnem 34 évesen szültem az elsõt, 36, 5 voltam a másodiknál. A nagyobbnál küzdöttem a szoptatással, tanultuk, a másodiknál könnyebb volt, õ egybõl rákapott, én meg már nagyjából képben voltam. De szerintem semmi sem megy nehezebben 30 felett, mint fiatalabban. Én fizikailag sokkal jobban voltam a második gyerek születése után, mint a majd' 10 évvel fiatalabb szobatársam, szintén második gyerek után. Nem ettõl függ. A Medela bimbóvédõ szerintem is a legjobb. Esetleg azt nézd meg, hogy melyik méret van, lehet belõle kétfélét is kapni. (5.vagyok)
5 napig hagyták éhezni????Hát gratulálok.Ok szopizzon a baba én is ezt támogatom, félreértés ne essék, de ez azért kicsit sok idõ szerintem.Amúgy nyugodj, meg ez az elsõ.Tedd minél többször a melledre és ha már kicsit nagyobb és ügyesebb lesz, a bimbóvédõ nélkül is tud majd szopizni.A tápszert lehet csõrös itatópohárból adni, vagy rendes pohárból.vagy nagyon jó cumisüvegek vannak, amik hasonlóan mûködnek mint az anyamell.Pl nagyon jó a medela cumisüveg is, mondjuk nagyon drága.Amúgy azt már próbáltad, hogy fejsz?Még az is segíthet, meg lehet, hogy van még ott tejcsi, csak nem tudja kiszopizni az egészet.Ha a szopizások után még alkalmanként le tudnál fejni akár 10-20 ml-t akkor éjszakára lehetne neki azt adni és nem kellene tápszer.Sok sikert

4. napja nincs kaki! Mit tegyek? 4, 5 hób a gyerekem. Nem feszül a pocija.

6-szor eszik naponta, abból 4szer csak anyatej, és 2szeranyatej és pici táp. 2 napja kezdtük az almázást, de el?tte már 2 napig nem volt kakija.

Legjobb válasz: Az alma okozhat székrekedést.

Az alma okozhat székrekedést.
Nincs semmi baja. Anyatejes babáknál elõfordul hogy napokig nincs széklet. Viszont ha lesz széklete akkor érdemes megnézni hogy mennyire volt kemény a széklete, ha kemény volt akkor más gyümölccsel próbálkozz.


Anyukák! Mit tegyek? 4, 5 hós kisfiam az utóbbi napokban a délutáni alvás előtt úgy üvölt, mintha kínoznák! Utána a szoptatás (16h) alatt elalszik, és belealszik az éjszakába, ha nem ébresztem.

A délutáni alvás el?tt ugyanazok a tünetek, mint a délel?ttinél, de míg délel?tt lerakom és alszik, délután nekiáll ordítani. Aztán nagy nehezen megnyugszik, nem alszik, majd szoptatás alatt nagyon bealszik, órákat durmol, volt, hogy éjjel 12kor kelt. Ébresszem fel, mit tegyek?

Legjobb válasz: mi még nagyon az elején voltunk így, én néha felkeltettem fürcsi kaja aztán vissza is aludt.

mi még nagyon az elején voltunk így, én néha felkeltettem fürcsi kaja aztán vissza is aludt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és utána magától elmúlt ez, beállt?

Mit tanácsoltok, mit tegyek? 4 és fél hónapos fiamat ölben altatjuk vagy cicin alszik el, majd óvatosan berakjuk a kiságyba és alszik mint a bunda.

Két napja azonban nehezen alszik el, és ha be akarjuk tenni a kiságyba egyb?l felriad. Egyébként két napja kapta meg a rota elleni "oltást", nem tudom, hogy van-e összefüggés.

Legjobb válasz: Minél elõbb szoktassátok rá, hogy egyedül aludjon el, mert késõbb csak rosszabb lesz!!

Minél elõbb szoktassátok rá, hogy egyedül aludjon el, mert késõbb csak rosszabb lesz!!
Nálunk a rota elleni oltás nem okozott kellemetlenséget, de olvastam a tájékoztatóján, hogy nyûgösebb lehet tõle a baba. Ha felriad, próbáld meg, hogy simogatod a hátát, dúdolsz neki, lehet, hogy elég neki a jelenléted és megnyugszik, aztán visszaalszik. Ha nem, akkor persze ölben megnyugszik, de cicire ne tedd vissza. Nálunk a babazene is nagyon bevált. Kicsit elálmosította a lányomat, beraktam az ágyába, egy kis nyöszörgés után magától elaludt. Most már teljesen egyedül alszik, sõt, ölben nem is tud elaludni. Kényelmesebb az ágyikója. Egyébként az is lehet, hogy ezentúl nem fog elaludni szopi után. Gyakran csapott be engem is a lányom, bealudt cicin, letettem, azonnal felébredt. Kicsit játszott, elfáradt és utána aludt csak. Figyeld meg, próbálkozz, aztán kiderül.
Nálunk is minden oltás után ez volt. én azt láttam rajta h az oltások után mintha jobban ragaszkodott volna hozzám, mintha attól félt volna h megint valami rossz fog vele történni ha lerakom az ágyikójába.ilyenkor többször ki kell venni és megnyugtatni, én ilyenkor vagy visszarakom a cicire és ott elalszik vagy egy kicsit ringatom, de van amikor 3-4-szer is eljátszuk mire elalszik. kitartás!
Valószínû hogy az oltás okozta "trauma"miatt ragaszkodik jobban (bár ugye ez nem szuri!De biztos furcsán érzik magukat utána! Nálunk amúgy mindig ez ment a cicin elalvás!Ha megriadt nálunk csak kicsit kellett megölelnem (persze úgy hogy kivettem)ÉS mikor elpilledt betettem az ágyába!8 hós és a mai napig együtt elalvás van, majd viszem az ágyába, mert közöttünk meg utál aludni, kiskora óta dobálja magát és látványosan szenved!Szóval nálunk mûködik!Kb két hónapja csinálja ha már nem éhes akkor elfordul odatolja a popsiját, hogy összeérjünk és úgy alszik el!Nagyon édi!Utána simán átviszem és alszik!Szóval nekem ez így tökéletes, nem bánom hogy nem tud még egyedül elaludni!Egész nap mozog, kúszik, felfedez, legalább este meg a nappali alvásoknál hagy ölelgessem egy kicsit! :)
A Rota megzavarhatja a pocijukat, attól lehet kicsit nyugtalan. De tényleg el kell döntened, hogy mit szeretnél. Ha azt hogy egyedül aludjon el, akkor most el lehet kezdeni, ilyenkor nem kivenni, csak simogatni, nyugtatni, beszélni hozzá, kimenni. Aztán ha újra nyûgizik akkor visszamész hozzá, nyugtatgatod, stb. Viszont ha szeretnéd még továbbra is ölben altatni, akkor miután elaludt (vagy úgy tünik) még várj 20 percet az ágyba rakással, ennyi idõ kell nekik míg mély alvásba esnek.
Szerintem meg már kezdi kinõni, hogy egybõl elaludjon a ringatástól vagy a cicitõl. Egyre éberebb lesz, több inger éri, többet mozog (forgolódik) ezért egyre nehezebb lesz igy elaltatni. Szerintem is ki kellene találni egy másik altatási módot, mert az ölben altatás meg a ciciztetés úgysem hatásos altatási módszer késõbb.

Mit tegyek? 4, 5 hónapos fiam himlős

Kisfiam himl?s lett, mit tegyek, mit ne tegyek, hogy hamar túl legyünk rajta? Mire számíthatok? Álmatlan éjszakák és nappalok? Volt már akinek ilyen fiatal korban lett himl?s a babája? Hogy viseltétek?

Legjobb válasz: Az enyém is ennyi idõs volt, mikor a nagyok hazahozták a himlõt. Rendesen aludt, nappal se volt nyûgösebb. Igaz, még csak szopizott. Így nem volt rajta túl sok pötty. A gyógyszertárban kapható vmi hûsítõ hab, azzal kentem a kis testét.

Az enyém is ennyi idõs volt, mikor a nagyok hazahozták a himlõt. Rendesen aludt, nappal se volt nyûgösebb. Igaz, még csak szopizott. Így nem volt rajta túl sok pötty. A gyógyszertárban kapható vmi hûsítõ hab, azzal kentem a kis testét.
Milyen himlõje van?
A kérdező hozzászólása: Piros pöttyös hólyagos bárányos :-)
Orvoshoz elvitted??Ilyen pici korban igen veszélyes is lehet!!! Elöfordulhat láz, nem alvás, sokkal nyügösebb lehet.Az is lehet, hogy átvészeli nyugodtan... gondolom az orvos ellátott tanácsokkal. Jó egészséget nektek!
Fura! Pont ma olvastam, hogy az elsõ 6 hónapban természetes védettséget kapnak a mama által. Akkor ez sem igaz. Jobbulást nektek!!!

Mit tegyek 4-esre állok matekból és nekem 3-as kell mit tudok csinálni hogy jobban álljak ebből a tantárgyból egyszerüen nem értem és nem tom hogy hogyan javítsam ki?

Legjobb válasz: Gondok csak akkor vannak, ha magyar osztályozási rendszerben tanul az illetõ :) Van olyan, ahol az 1-es a legjobb... ha meg mégsem, akkor vicc, vagy csere...

Gondok csak akkor vannak, ha magyar osztályozási rendszerben tanul az illetõ :) Van olyan, ahol az 1-es a legjobb... ha meg mégsem, akkor vicc, vagy csere...
Na. Most olvasd el még egyszer amit írtál. És fogalmazd meg újra a kérdést...
Látom gondok vannak a számokkal.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat... sokat segítettetek ma írtunk egy dogát remélem hogy jó lesz...
Szurkolunk!
3. vagyok: ha kell msn-es segítség, írj privátot! Örülök, hogy jól sikerült a dogád! Hajrá! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat ez a dogám 3-as lett
juhé!
gratu!!!:)
Gratulálok, ügyes vagy! :)
Kedves kérdezõ, feleslegesen játszod a sértettet, honnan a büdös francból kellett volna akárkinek is tudnia, hogy te Szlovákiában élsz?? Amúgy gyakorlás valóban célravezetõ. Nekem apu mesélte, hogy õ annak idején egy emelt matekos osztályba került gimibe, és õ volt a leghülyébb matekból, de folyton csinálta a feladatokat. Pár hónap múlva már róla másolta mindenki a "megoldhatatlan" házi feladatokat is:D
Keress egy magántanárt, vagy a saját tanárodat. Osztálytársat annyi nem ajánlanék.. Esetleg neten is kereshetsz valakit, aki szívesen segít neked mondjuk msn-en vagy skype-on keresztül.. Egyépként hanyadikos vagy, vagy mit vesztek?
kérd meg az egyik osztálytársadat, hogy korrepetáljon. Ha jóban vagy olyannal, aki érti, akkor baráti alapon mehet tábla csokira a dolog. Ha ezt nem szeretnéd, akkor bizony vagy megkéred a tanárodat magát, hogy segítsen, vagy kéred, hogy õ ajánljon egy tanárt. Egyébként meg (utálom ezt mondani) gyakorolni kell. Nézd meg a tankönyvben a típus példákat, és old meg õket utána magadtól külön, aztán szépen sorjában a feladat gyûjteményt. rohadt egy munka, de használ.
Menj magántanárhoz. Amúgy ez egy magyar oldal, tehát legközelebb ennek függvényében írj ki kérdést.
utolsó elõtti válaszoló voltam aki a jegyeid iránt érdeklõdött..nem az utolsó.)
amúgy milyen jegyeid vannak?elõzõ válaszoló
Najó, de most a harmadik általánosba jársz, vagy az egyetemre? Mit tanultatok mostanában matekból?
vagy tanárt nem tudom mid van:) )elõzõ voltam
nincs a környezetedben valaki esetleg, aki tud segíteni?vagy a tanárnõt nem lehet megkérni egy kis korrepetálásra?írtok még nagyobb dolgozatot?mert ha az pl.jól sikerül az felfelé viheti a jegyet lehet...vannak részek amik jobban mennek vagy úgy nem érted az egészet ahogy van?amúgy megértelek én is íg voltam régen...
A kérdező hozzászólása: képzeljétek szlovákiában élek és ott az 5-ös a legrosszabb jegy... na akkor mit tegyek 2-esre állok matekból és nekem 3-as kell mit tudok csinálni hogy jobbal álljak ebbõl a tantárgyból egyszerüen nem értem és nem tom hogy hogyan javítsam ki? így már megfelel a kérdés, és most normáli valaszt várok...
Én jó vok matekból. Hanyadikos vagy? MSN korrepetálás jó ötlet.

Mit tegyek 4 hónapos terhesen, magam?

4 hónapos terhes vagyok és az élettàrsam magamra hagyott. Együtt éltünk 4 hónapot Angliàban de haza kellett jönnöm. Magamra hagyott túlzott féltékenysége miatt a senkire hiszen a làbamat nem tettem ki a hàzból. Amúgy õ arab. Mit tegyek??

Legjobb válasz: Próbáld a családod segítségét kérni.Mindenképen kell támasz,ha rosszul is esik.A barátod nem biztos hogy lezárta az ügyet veled.Nem bíztatlak,de nekem a barátnõm férje ott hagyta terhesen,fiatal volt a kölyök,nem akart foglalkozni a témával.Majd a gyerek megszületett,gondolom én csak kíváncsi volt a gyerekére,meglátogatta õket.Lassan ismét mintacsaláddá váltak :) Hidd el,ha nem is akar foglalkozni a témával,rá fog jönni,hogy nagy dolgot halogat el. Nyugalom :)

Próbáld a családod segítségét kérni.Mindenképen kell támasz, ha rosszul is esik.A barátod nem biztos hogy lezárta az ügyet veled.Nem bíztatlak, de nekem a barátnõm férje ott hagyta terhesen, fiatal volt a kölyök, nem akart foglalkozni a témával.Majd a gyerek megszületett, gondolom én csak kíváncsi volt a gyerekére, meglátogatta õket.Lassan ismét mintacsaláddá váltak :) Hidd el, ha nem is akar foglalkozni a témával, rá fog jönni, hogy nagy dolgot halogat el. Nyugalom :)
A kérdező hozzászólása: Kösz, hàt az én tàrsam túlgyorsan visszajött.
:)

Mit tegyek /4 honapos lusta baba//?

nemsokàra nègy honapos lesz a kislànyom,ès ha hasra rakom,nem hajlando emelni magàt,csak max 1 percre,utàna fordul vagy balra vagy jobbra ès cumizza azujjàt,ha kiveszem a szàjàbol,àtfordul a màsik oldalra ès megint.csaka fejèt forditja,nem akarodzik àtfordulni se,pedig tudna ha akarna.mert màr volt rà pèlda.

Legjobb válasz: Nem lusta, bõven ráér átfordulni még... ne erõltesd, úgyis akkor fogja csinálni ha megérett rá. Tedd többször hasra ha tiltakozik akkor fordítsd vissza.

Nem lusta, bõven ráér átfordulni még... ne erõltesd, úgyis akkor fogja csinálni ha megérett rá. Tedd többször hasra ha tiltakozik akkor fordítsd vissza.
Nem szokott hason fekve a karjára támaszkodni?
A kérdező hozzászólása: de csak nem a teljes kèzzel, hanem csak konyoknèò behajlitva tàmaszkodik egy keveset..de annyira minimàlisnak tartom hogy lehet szuksèges valami segitsèg neki.amugy nagyon èlènk, mosolygos baba.
az én kisfiam is most 4 hónapos, kb 10 percet bír hason, aztán csak véletlenszerûen fordul meg esetleg, mert még azt sem szokott nagyon. szóval ne aggódj szerintem, minden baba más és más.

Mit tegyek? 4 éjszakája nincs meg!

Van egy kandúr cicám másfél éves. Sose ment el tőlünk eddig még egyetlen napra se.Mindig várt rám mikor hazaértem.Most pedig már az 5. éjjel jön nélküle. Szerintetek hazajön még? (nincsen ivartalanítva) Vagy elkapta valami állat.Kutya,sas stb. Érek valamit azzal,ha körbe járom a környéket?

Legjobb válasz: Szia! ha 1 hét után nem jön akkor nem valószínû,hogy valaha is visszajön.Sajnos a gázolás nagyon gyakori.Ha ráérsz járd körbe a környéket,jobb mint ülni és várni! Üdv

Szia! ha 1 hét után nem jön akkor nem valószínû, hogy valaha is visszajön.Sajnos a gázolás nagyon gyakori.Ha ráérsz járd körbe a környéket, jobb mint ülni és várni! Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a bíztatást azért én sajnos még mindig nagyon aggódok.Félek, hogy elkapta valami.Vagy elgázolták.Vagy nem talál haza... Azért köszi! Komolyan 4 hónap után haza jött?
Volt nekem egy kandúr cicám aki jó 4 hónap csavargás után jött haza. Én még nem adnám föl a helyedben, de érdemes ivartalanítani több okból is: 1. nem fog csavarogni, 2. nem szed össze betegségeket.
nekem volt olyan, hogy a szobacicám kiesett az ablakból és nem volt meg egy hétig, és akkor volt kint életében elõször, szóval ne izgulj, csak keresd, és hívogasd kedvesen, az enyém is úgy jött elõ :)
Nekem annak idején két hetekre elmentek kandúr cicáim. Nyugi, azaz no para, lehet meglesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!De szerintetek ha elmegyek és hivogatom a környéken annak lenne eredménye??
Vagy elment szaporodni.:) Majd elõ kerül. Ne aggódj.
Lehet hogy véletlenül bezárták.(vagy direkt) Vagy lehet egy nagyobb bagoly is.Nálunk is az gyilkolja a macskákat.Igaz azok kölykök, de egy -két nagyobbat is elvitt. Vagy valami macskaimádó hazavitte ha olyan szelíd.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom már körbe mentem, de nem láttam sehol elütött állatot. Tehát ha holnap még nincs meg ne aggódjak?
Másfél éves kandúr simán elmegy ilyenkor tavasszal egy hétre. Nem ártana ivartalanítani
A kérdező hozzászólása: már több mint egy hete nincs meg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!