Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 2 éves kislányom (29 db)

Mit tegyek 2 éves harapós kislányommal?

Itthon nem harap egyáltalán, még próbálkozása sincs. De viszont a bölcsödében! Ok nélkül, "sunyin" harapja meg a bölcsis társait. Már szóvá tették nekem a gondozón?k, hogy ez van nap mint nap, de mit tegyek, ha nem vagyok ott sosem, amikor harap! Félek hogy hamarosan elterjed a kislányom híre, és félni fognak t?le, a szül?k pedig tiltani t?le a saját gyermeküket.

Legjobb válasz: majd egyszer megtalál harapni valakit aki visszavág azt rájön hogy nem olyan jó poén

majd egyszer megtalál harapni valakit aki visszavág azt rájön hogy nem olyan jó poén

2 eves kislanyomnak hasmenese van, nem akarja bevenni a gyogyszert, amit a doktorno felirt, nem akar enni, inni semmit, felek, nem tudom mit tegyek, valaki tud tanacsot adni?

Legjobb válasz: Igen,egy 4 éves autista kislány anyukája vagyok.Azt mondták ne nagyon reménykedjek,hogy normálisabb lesz,de megcsináltam,fejlesztettem,és majd bele döglöttem,úgyhogy nekem ne mondja senki,hogy nem lehet elérni valamit egy gyereknél. Tényleg sajnálom a kicsidet kérdezõ,de mivel a gyerek egészségét szolgálja és nagy baj lehet,igen is meg kell tenni bárhogy. Mikor mi rotások voltunk már azt is megcsináltam,hogy teletettem a fürdõkádat poharakkal,még ha mindegyikbõl egy kortyot is ivott,de ivott.

Igen, egy 4 éves autista kislány anyukája vagyok.Azt mondták ne nagyon reménykedjek, hogy normálisabb lesz, de megcsináltam, fejlesztettem, és majd bele döglöttem, úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy nem lehet elérni valamit egy gyereknél. Tényleg sajnálom a kicsidet kérdezõ, de mivel a gyerek egészségét szolgálja és nagy baj lehet, igen is meg kell tenni bárhogy. Mikor mi rotások voltunk már azt is megcsináltam, hogy teletettem a fürdõkádat poharakkal, még ha mindegyikbõl egy kortyot is ivott, de ivott.
Gondolom folyékony gyógyszer. Fecskendõvel kapja a szájába, az elején mi is lefogtuk a gyereket, volt, hogy ketten kellettünk hozzá, mert a száját is ki kellett feszíteni. Aztán jött a fordulat, "finom gyógyszer" felkiáltással mondhatni örömmel veszi be a gyógyszert ha kell.
ha folyékony a gyógyszer add be a nurofen adagolójába.nem olyan nagy mennyiség hogy ne nyelje le egyszerre.esetleg a végére szívj fel neki egy kis szörpöt igy nem lesz keserû.
itt a nagyobbik gond a nem ivás. próbálj akármilyen szörpöt, teát, üdítõt, bármit. színes poharakat, vagy amibõl mindig apa szokott kávézni. színes szívószálat. ha nem megy, tényleg orvoshoz kellmenni, ügyeletre is akár. figyeld, nem válik-e bágyadttá, aluszékonyá, szeme fényes-e, ajka, szája nedves-e, bõre csippentés után visszaáll-e eredeti állapotába. ha ezek a jelek tapasztalhatóak, akkor elkezdett kiszáradni. ennek súlyos következményei lehetnek, olyanok, amiknél egy infúzió sokkal de sokkal jobb.
véletlenül nem a smecta nevû gyógyszert nem akarja bevenni?
és még egy dolog: van éppen elég bajod, ne törõdj az olyan bunkókkal, akik ahelyett hogy segíteni próbálnának, még téged cseszegetnek, hogy a saját gyerekeddel nem tudsz bánni. azért van ez az oldal, hogy segítsünk egymásnak. senkit sem fog letartóztatni a rendõrség, ha nem jön ide.
Nekem is ugyanezt mondta a dokinénink, hogy mi az hogy nem birok a gyerekemmel.Akkor kórházba kerül az én hibámból.Megfogták az aszisztensel, kétoldalról megfogta az arcát, enyhén benyomta, mire kitátotta és nem tudta összecsukni a száját, zutty a gyógyszer.Mivel nyelési ingere volt lenyelte rögtön.Otthon is ezt alkalmaztam, 1-2 ilyen alkalom után magától tátotta, és lenyelte.Itatni muszály, ha mást nem mikor félálomban van, nekem akkor sikerült.Kitartást.
Milyen mennyiségû gyógyszert kell neki bevenni? Elsõ van gyermeked???
Mindig meglep, hogy emberek nem bírják nevelni a saját gyereküket. Válasz: Be kell vennie a gyógyszert, de ezt magadtól is tudod.Ha nem, akkor mehettek a gyerekkórházba. Ennie nem muszáj, csak innia.
Aki lebunkózott, kívánok neki annyi jót, mint saját magamnak.Sõt, kívánok neki három ilyen gyereket.Akkor lesz tapasztalata és megváltozik kicsit az életszemlélete. Én nyugodt lelkiismerettel fekszem le, nem vinnyogok itt, hogy hogyan kell egy hót beteg 14 kilós gyereknek gyógyszert beadni.
nem én írtam, hogy bunkó, de írhattam volna, gratula a gyerekeidhez.és tény igazad van, mert egy gyógyszert ha teszik ha nem be kell adni, de attól még lehet kérdezni, mert gondolom, nem akarta rögtön lenyomni a torkán.A stílusoddal van gond.de nem is kevés.tovább lehet állni ha valami nem tetszik.
az a helyzet, hogy nemcsak bunkó vagy de rosszindulatú is, ez meglehetõsen ellenszenves párosítás. hallottál már arról, hogy az átkozódás visszaszáll az átkozódóra? talán ha megpróbálod továbbvinni ezt a gondolatmenetet... amúgy azon is gondolkodtam, mit keresnek a poharak a fürdõkádban? a kádban lévõ vizet issza a gyerek? az az orvos is eléggé a helyzet magaslatán lehetett, aki erõszakkal adta be a gyereknek a gyógyszert. ha félrenyel és tüdõproblémái lesznek, az persze már a szülõ gondja. továbbá szeretném ismételten leírni gyengébbek kedvéért, ez egy kérdezõs oldal, ide kérdezni jönnek az emberek, meg segíteni egymásnak, ha tudnak. ha nem tudsz segíteni még egy jó szóval se, akkor miért nem maradsz csöndben? azt már mindannyian vágjuk, hogy nagyon elégedett vagy magaddal, akkor hajtsd nyugodtan álomra az önelégült fejedet de aki épp bajban van, azt ne rúdgosd.
Nevetségesek vagytok...Elégedett vagyok, tényleg.És nincs bennem rosszindulat, csak nem csípem a gyengeséget.Fõleg azt nem, aminek egy gyerek issza meg a levét. Végül is kérdezõ sikerült beadni a gyógyszert?
A kórházban se tüncibünciznek, ott is ezzel a módszerrel adják be a gyógyszert, mivel nyelési ingert vált ki nem nyelik félre(mivel nincs idõ könyörögni)Hogy kicsit megvédjem a dokinkat....én is csak segíteni próbáltam.Nem annyira brutális mint elsõre látszik, kb a 3. után simán engedte a lányom.Remélem kérdezõ megoldódott a probléma.
ja tényleg nincs benned rosszindulat csak azt kívánod, hogy autista legyen a gyerekem (mer nehogy már másnak jobb legyen), valóban egy tündérmackó vagy, ne is higgy annak, aki mást mond
Szerintem semmilyen gyereked sincs, úgyhogy nem értem miért vered a nyálad. Ha te lebunkózhatsz a saját tapasztalataimért ami talán többet ér annál, hogy nyalogatom bajtársnõm kis sebét szerintem ez belefér.De folytathatjuk privin, tényleg kiváncsi vagyok, mennyi eszed lehet.

2 eves kislanyom nem akar aludni delutan . Mit tegyek?

2 napja csinalja,hogy mindent kitalal ,hogy ne kelljen aludni ker vizet meg be is kakil csak,hogy huzza az idot.A vege mindig az,hogy o ordit egy oran at es vegul kiveszem.Delutanra mar annyira faradt,hogy mindenek neki megy ,elesik,ordit,semmi nem jo.Tanacsokra lenne szuksegem mit lehet ezzel kezdeni?

Legjobb válasz: Csak saját tapasztalatot tudok írni, de nem biztos, hogy bejön nálatok is. Az én 2 évesem csak akkor alszik délután, ha látja, hogy mi is lefekszünk, és nem történik nélküle semmi. Persze, ha elaludt már fel tudunk kelni csinálni a dolgunkat.

Csak saját tapasztalatot tudok írni, de nem biztos, hogy bejön nálatok is. Az én 2 évesem csak akkor alszik délután, ha látja, hogy mi is lefekszünk, és nem történik nélküle semmi. Persze, ha elaludt már fel tudunk kelni csinálni a dolgunkat.
A kérdező hozzászólása: Azt nem ertem, hogy eddig o maga indult el ebed utan , hogy jon a csicsi es egyedul el is aludt magatol.
Ne aggódj, ez feltehetõen átmeneti, mi is most estünk át rajta! :) A fiam 2 éves múlt nemrég, és volt egy 2-3 hetes periódus decemberben, amikor ugyanezt eljátszotta pontról pontra, mint a lányod. Gondoltam, itt a vége, lerövidült az alvásigénye. Na nem, mint kiderült, ez is csak a dackorszak része volt, ebben is akaratmegnyilvánulás volt, semmi más! Most alszik, mint a kisangyal ugyanúgy, mint eddig. :) Ja, és el ne felejtsem, hogy néhány napon át esténként is leadta ezt a mûsort! Nem volt könnyû, de nagyjából túl vagyunk rajta. Most megint mondja ebéd után, hogy "anya, menjünk csicsikálni". :) Mi 1-2 alkalommal ráhagytuk, mert tehetetlenek voltunk, és nem aludt ebéd után. Ekkor voltak az ünnepek, így zajlott az élet, nem volt gond, hogy mivel teljen el az idõ, mindenki itthon volt.:)
Ilyen nálunk is volt még este is, el fog múlni.Légy határozott, feküdj mellé, nálunk az vált be, aztán mikor láttam hogy mindjárt elalszik mondtam hogy kimegyek pisilni, mire visszaértem aludt is.


2 éves kislányom nem akar kakálni. Mit tegyek? Olyan, mint aki fél. Néha eltelik 1, 5-2 hét mire kijön belöle valami, máskor pedig naponta. Nem árt neki, ha 2 hétig nincsen széklete?

Legjobb válasz: Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.

Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.
Én ápolónõ vagyok és mi 5 nap után már beöntést adunk! 1-2 hét az nagyon sok idõ! Mindenképp meg kell oldani valahogy, mert bélcsavarodása lesz. Vidd el dokihoz! A hasfogós ételeket teljesen számûzzétek, minél rendszeresebb székletürítésre kell szoktatni, hogy ne féljen tõle. Nekem már ha 2 nap kimarad utána nem kellemes a vécézés. El sem tudom képzelni 2 hét után mit élhet át az a szegény gyerek. Ki kell tapasztalni milyen ételektõl lesz lazább a széklete. Mit evett akkor amikor naponta volt?
Én kiskoromtól "hasfájós " voltam, 18 évesen derült ki, hogy krónikus székrekedésem van-volt mindig is. Akkor már 3 hete nem volt székletem-és ezt nem lehet elmondani, hogy milyen érzés, ezt csak érezni lehet, de ne érezzétek! Mindenképp vidd belgyógyászhoz és találjátok meg az okát, mi okozza a széklethiányt! Nekem fél év volt, mire rájött a doki-de rájött!!!- és másfél év alatt kezelt ki. Azóta semmi gondom, naponta van székletem. Ne hagyd, ez nagyon nagyon nem jó több szempontból is. Valószínü azért fél, mert fájdalmas neki a székletürítés.

2 éves kislányom 2 hete beteg, először gennyes volt a torka, mostmár csak "köhög" és folyik az orra. De a köhögés rohamokba jön rá, mit tegyek, vigyem bölcsibe, vagy orvoshoz?

Az a baj,hogy szeptemberbe kezdte a bölcsit,és igy nem tud beszokni,tegyem hozzá magánbölcsir?l van szó,tehát tiszta ráfizetés.

Legjobb válasz: Szerintem vidd el orvoshoz,mert lehet piros a torka,vagy az orrmandulája bedagadva esetleg,és kapjon otthon Fenistil cseppet Sajnos az eleje a bölcsinek így megy,mi is szeptember végén kezdtünk,a 6 hétbõl 3 hetet volt beteg a gyerkõc,2 részletben,rá kell szánni az idõt az immunrendszere megerõsödésének

Szerintem vidd el orvoshoz, mert lehet piros a torka, vagy az orrmandulája bedagadva esetleg, és kapjon otthon Fenistil cseppet Sajnos az eleje a bölcsinek így megy, mi is szeptember végén kezdtünk, a 6 hétbõl 3 hetet volt beteg a gyerkõc, 2 részletben, rá kell szánni az idõt az immunrendszere megerõsödésének

2 eves kislanyom allandoan keson alszik el, este 1 ora korul. Probaltam, hogy delutan ne hagyjam annyit aludni, vagy reggel hamarabb koltsem, fel, de semmi eredmenye. Mit tanacsoltok, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem a te gyerekeid kérdezte, bocs, hanem, hogy mit tegyen... Tudja õ is, hogy akkor kellene aludni... Anyuka, próbáld meg a kicsilányt fürdés után közös meseolvasásra szoktatni, ami már csak kislámpával történjen, legyen nagyon csend olyankor és a mese végén maradj ott vele, simogasd, míg el nem alszik. Feltétlenül suttogj hozzá és ne hagyd, hogy ettõl eltérítsen. (pl ha szomjas...készíts be innivalót, aztán gyorsan bújjon vissza) Kérd õt, hogy hunyja le a kisszemét, mert már hallod az álommanókat, akik kedvesen õrzik egész éjjel az álmainkat, nekik mindig el kell mesélni, hogy mi történt aznap velünk...kérd õt, hogy õ is meséljen nekik... persze magában és csak akkor, ha a mesére nem aludt el. Nagyon fontos, ha nem is alszik még, de ne beszélgessetek, hanem csend legyen, mondd, hogy most te is mesélsz a manóknak, közben simogasd. El fog aludni. Nagyon türelmesnek kell lenned most és segítened neki, és hipp hopp nagyon hamar õ is kilenckor már aludni fog :) sok szerencsét, várom a fejleményeket!

Nem a te gyerekeid kérdezte, bocs, hanem, hogy mit tegyen... Tudja õ is, hogy akkor kellene aludni... Anyuka, próbáld meg a kicsilányt fürdés után közös meseolvasásra szoktatni, ami már csak kislámpával történjen, legyen nagyon csend olyankor és a mese végén maradj ott vele, simogasd, míg el nem alszik. Feltétlenül suttogj hozzá és ne hagyd, hogy ettõl eltérítsen. (pl ha szomjas...készíts be innivalót, aztán gyorsan bújjon vissza) Kérd õt, hogy hunyja le a kisszemét, mert már hallod az álommanókat, akik kedvesen õrzik egész éjjel az álmainkat, nekik mindig el kell mesélni, hogy mi történt aznap velünk...kérd õt, hogy õ is meséljen nekik... persze magában és csak akkor, ha a mesére nem aludt el. Nagyon fontos, ha nem is alszik még, de ne beszélgessetek, hanem csend legyen, mondd, hogy most te is mesélsz a manóknak, közben simogasd. El fog aludni. Nagyon türelmesnek kell lenned most és segítened neki, és hipp hopp nagyon hamar õ is kilenckor már aludni fog :) sok szerencsét, várom a fejleményeket!
ok, várom :) nagyon sok türelmet kívánok és jó éjszakát nektek :)
Szia! Éjjel 1 kor alszik el??? Reggel mikor kel, délután mikor szoktad lefektetni és mennyit alszik? Nekem a középsõ gyermekem 2 éves, de õ legkésõbb 9kor már alszik, meg a másik két gyermekem is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a tanacsodat, meg ma ki is probalom! Leirom majd, milyen eredmennyel.
na mizujs?
A kérdező hozzászólása: Meg probaltam igy elaltatni, nem nagyon ment. Annyi haladas van, hogy most mar ejfelkor alszik. Remelem idovel elalszik hamarabb.Mindenkepp meg folytatom, hogy este meseljek.
oh, sajnálom, szorítok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom.

2 éves kislányom nem hajlandó a meleg kaját megrágni, ezen kivül mindent rág ( pl: mogyoró, kekszek, péksütik stb. ) mit tegyek hogy ez ne igy legyen?

Legjobb válasz: Van nagyobb testvére? Nálunk az segített (bár igaz, nem két évesen volt ilyen probléma, hogy látott nagyobb gyereket enni és így õ is azt akarta, kénytelen volt megrágni.És ha ehetne kézzel? Tudom ez kanalazás után nagy visszaesés, de ha kézzel mehetné akkor talán utánna könnyebb lenne a kanalazásra visszaszoktatni. Persze ezek csak tippek, de azt kéne feltárni, hogy miért nem hajlandó rágni ha egyszer a "nasikat" képes normálisan enni.

Van nagyobb testvére? Nálunk az segített (bár igaz, nem két évesen volt ilyen probléma, hogy látott nagyobb gyereket enni és így õ is azt akarta, kénytelen volt megrágni.És ha ehetne kézzel? Tudom ez kanalazás után nagy visszaesés, de ha kézzel mehetné akkor talán utánna könnyebb lenne a kanalazásra visszaszoktatni. Persze ezek csak tippek, de azt kéne feltárni, hogy miért nem hajlandó rágni ha egyszer a "nasikat" képes normálisan enni.

2 eves kislanyom ki akarja nyirni az egyeves kishugat! Mit tegyek?

Szoval tudom,hogy szereti a kicsit,de sokszor rajtakapom,hogy veri es folytogatja.Rendesen felek egyedül hagyni öket egy helysegben.Az utobbi 2 honapban valami törtent közöttük,mert elötte annyira vigyazott ra.Ja es mostanaban a fejenel fogva akarja felemelni.Mi ütött bele?

Legjobb válasz: Lehet..hogy megkéne valamilyen gyerekszakorvost hogy mik lehetnek az okai...

Nálunk 14 év van köztük, tök ideális... de próbáld a nagyot közösségebe vinni és kellenének olyan nap, amikor csak vele elmész a játszóra vagy moziba... eddig csak neki voltál..
Lehet..hogy megkéne valamilyen gyerekszakorvost hogy mik lehetnek az okai...
Nálunk is ez van, 20 hós korküllel. De a kicsi az, aki el akarja venni a nagy játékát, a nagy meg fojtogatja, a kicsi visít, kész õrültekháza. Mindegyik veszélyes a másikra, a kicsi 14 hós, a nagy még nincs 3. Kicsi harap és mar, nagy ráül a kicsire, veri a fejét. Rettenetes. Korábban ez nem volt, csak mióta a kicsi utazik a nagy játékaira.
Nem elõzõ, azóta elsõ, beelõztek :)
Az én fiam is azon van amióta betöltötte a kicsi az 1 évet, hogy kinyírja. Elõjött a testvérféltékenység. ez nem kizárólag nevelés miatt van, mi is mindent megtettünk, hogy ne legyen féltékeny. 1, 5 éve minden nap azon küzdök, hogy túlélje a napot. Mi voltunk szakembernél, azt mondta vannak gyerekek akik nehezen viselik a testvért. Õ pl olyan hogy nem két éves korába kellett volna jönnie a tesónak hanem késõbb. De ki tudta ezt. Azt is mondta hiába szereti, féltékeny és kész. el fog idõvel múlni. Egyébként megnyugtatlak, mostmár azért van néhány óra amit szépen el is tudnak játszani. 2 és 4 éves múltak. Kitartás
Köztem és a nõvérem között 1, 5 év van, de mivel viszonylag hamar a "fejére nõttem" folyamatosan ki akart nyírni féltékenységbõl.... Ez megy 20 éve :( Ne hagyd, hogy bármiben "versengjenek" egymással, így a nagynak kevésbé fog feltûnni a dolog, élesen különböztesd meg õket egymástól! Remélem tudtam segíteni! D.
Elõzõ vagyok. Nem tudok okos lenni, a nõvérem a mai napig teljesen kezelhetetlen, uralkodó típus, és persze depressziós, hogyha nincs kit sanyargatnia, márpedig nagyon is eljött az idõ, amikor már nem hagytam magam... Sajnálom, hogy nem tudlak megnyugtatni, remélem te választ találsz erre a rejtélyre, és ügyesebben megoldod, mint nálunk volt. Esetleg lehet életkori sajátosság is, van rá esély, hogy kinövi :)
ez elég félelmetes :O
8.42 ezért írtam h természetesen van kivétel! De ez a fejlõdéslélektan- ami a pszichológia egy ága- teljesen elfogadott tény: ha 3 évnél kevesebb a korkülönbség két gyerek az testvér viszályhoz fog vezetni. Esetleg ki lehet küszöbölni neveléssel, és persze sok múlik a gyerek alaptermészetén is, de ez az általános. Ami az anyás elméletet illeti. Lehet benne igazság, nõvérem barátjáéknál pl, de az én barátoméknál nem igaz. Az õ anyja sem nem érzelgõs, sem nem kivételezõs. Igaz, õk nem is akarták kinyírni egymást egyszerûen csak olyan a viszonyuk, mint két szomszédnak.
EX-haverom NYOLC éves korában született kisöccsét már babakorában folyton agyba-fõbe verte titokban. Késõbb is ész nélkül, mikor már férfiasodott és 15-16 éves lett. Undor. Kényeztetés, egykeség, érzelgõs anya...
Utolso valaszolo: nem jo a meglatasod. En irtam korabban, az en gyermekeim kozott bo egy ev a korkulonbseg es semmi, de semmi hasonlo jellegu problema nincs. A szomszedgyerekek kozott kb 3 ev van (nem honapra pontosan), a kisebbik 4 eves koraig a tulelesre jatszott, allandoan annyit lehetett hallani, hogy a nagyobbik bantja, lokdosi, labdaval rugdossa, stb. Mindketto fiu egyebkent. Baratnom nagyobbik lanya picivel tobb, mint 3 evvel idosebb a huganal ugyanez volt a helyzet, most 2 eves a kisebbik es most jutottak el odaig, hogy mar nem bantja a nagyobbik, csak amikor epp olyan napja van. O is siman megrudugdosta, direkt razarta az ajtot a kezere, barmit megcsinalt vele, ha ugy erezte, hogy epp lehetoseg van ra. Oket sem lehetett fel percre sem egyedul hagyni. Szoval en lekopogom, hogy nalunk ilyen gond nem volt.
Ezért mondják h két gyerek között az ideális korkülönbség minimum 3 év. Barátom és húga között 11 hónap van másik húga 8 évvel fiatalabb. Na melyikkel jön ki jobban? Nyert, nem azzal amelyik 11 hónappal fiatalabb. Nõvérem barátja és az öccse között is egy év van, õ meg akarta etetni az öccsét a szomszéd kutyájával. Szóval már mindegy de én tényleg azt figyeltem meg a környezetemben h azok a jó testvérek akik között minimum3 év különbség van. Nyilván van ellenpélda.
A nagy eddig egyedül volt, mindent megkapott, ezt várja a jövõben is, a kicsi meg azonnal elvonja róla az emberek figyelmét, tehát meg akarja szüntetni. Ez egész normális. A szülõk nem, akik elkényelmesítik a gyereket, utána meg babusgatják a kicsit.
Verekedés még oké, de ki az az elmebeteg aki meg akarja fojtani?
Az biztos, hogy ne hagyd oket kettesben egy pillanatra sem. Csinalj nekik kozos jatekokat is, de minden nap szeparald el a nagyobbik gyereket, legyen kulon jatektere, ahova elvonulhat, te pedig olyankor foglalkozz vele. Mondjuk amikor a pici alszik, vagy epp a ferjed tud vele foglalkozni. A kicsit szedd le rola, ha nagyon piszkalja a nagyobbikat. Teny, hogy az egy evesek hatalmasat tudnak harapni, csipni, dobni veletlenul a jatekkal. Sajnos ettol jobbat nem tudok tanacsolni. Nalunk is bo egy ev a kulonbseg a ket gyerek kozott, nekem ez az idealis (azert a 14 ev kulonbseg nem atlagos, szerintem extrem), viszont nem igazan hagytam meg kettesben oket soha, pedig direkt meg nem akarta bantani a nagyobbik a kicsit. Ok egyebkent mindketten fiuk, lehet, hogy ez is szamit.
A kérdező hozzászólása: Pedig megprobalok mindent, hogy ne legyen feltekenysegre ok.Szerintem a nagyobb nem is feltekeny, hanem tetszik neki, hogy van nala kisebb a csaldban akin uralkodhat.Szegeny picikemet mindig leüti. :(
A szülõ, mint szellemi nevelõ feladata a kisgyermeket megfelelõen felkészíteni a testvér érkezésére. Ha konfliktus van, ennek a kezelésére. Eleve a neveléssel úgy alakítani, hogy ne konkurrenciát, hanem játszótársat és barátot lásson a másikban. Sohase versenyeztetni. A játékok ne mind legyenek közösek, hanem mindenkinek legyen elég saját. És saját idõ a szülõkkel, kizárólag õneki, amikor csakis rá figyel mindenki.

2 éves kislányom az idegeimre megy, mit tegyek?

Nagyon értelmes , 18 hós kora óta szinte folyékonyan beszél, szociálisan lrzékeny, kedves, szeretetreméltó kislány. Ám az utóbboi hónapokban mintha megsüketült volna.. Elszalad ha magamnhoz hívom, kergetnem kell a lakésban, nem veszi fel a cip?jét , nem mos kezet, nem engedi hogy megfésüljem. Folyton elszalad, én üvöltözve futok utána, estére már kikészülök t?le.

Legjobb válasz: talán ne kiabálj vele:) valószínûleg a következetesség hiány a gond nálad.

talán ne kiabálj vele:) valószínûleg a következetesség hiány a gond nálad.
Nekem is ekkora a fiam + egy féléves baba is van. Nagyon nehéz türelmesnek lenni, de nyelj egy nagyot és valóban légy következetes. Kérd meg párszor szépen, ha nem megy akkor se ordítva de legyen következménye a dolognak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Átgondolom a dolgokat és próbálok máshogy állni a dologhoz. alapvetõen nem csinálom rosszul a dolgokat csak egyetlen egy hibám vann, ami talán a legfontosabb egy gyermeknevelésben ez pedig a türelem hiánya. Érdekes hogy ma mintha érezné hogy mami kezd kikészülni, ma valahogy egész jó napunk volt. Lehet h már csak az is segített h leírtam mi nyomja a lelkem.
Utolsó vagyok. Sose üvöltözz vele, mert annál rossazbb lesz. Inkább normál hangerõvel, leguggolva hozzá, hogy kb egymagas legyél vele, mert akkor partnernek tart majd, szóval így beszélj vele. Mert tudod, azt kapsz, amit adsz!
Szia! Nekem 3 kisfiam van, a kicsi majd õsszel lesz 2 éves, és tudom, õis elkezdi majd, de nekem bevállt az, hogy ha nem akarta felvenni, akkor azt mondtam neki: " Tudod, mit? Inkább ne vedd fel a ciõpõt, de akor a zoknit is vegyük le, mert ha mezítláb leszel, kilyukad a zoknid!" vagy ha a boltban ott akart hagyni, csak annyit mondtam, hogy akkor amit neki akartam venni, visszateszem, mert akkor nincs kinek vegyek, ha õ nincs itt. Szóval próbáld mindig az ellenkezõjét kérni, mint amit el szeretnél érni, vagy meggyõzni õt valamivel. Nekem még most, hogy a nagy már iskolás, még mindig bejön nála is ugyanez a módszer.
Terrible twos ("borzasztó kétévesek"): a szakirodalom így nevezi, és tényleg része a normál fejlõdésnek. Bár ezt tudva sem könnyebb megélni, de legalább nem ostorozom magam, hogy végleg elrontottam a nevelését. Én elsõsorban azt a módszert alkalmazom, hogy megpróbálom elkerülni a hisztit, tehát az életveszélyes és alapvetõen tilos dolgokon kívül mindent csinálhat egyedül, és egyszerû kérdésekben (pl.: melyik szandált húzza fel, milyen gyümölcsöt kér, merre sétáljunk, motorral menjünk vagy rollerrel stb. stb.) õ dönthet. Igényli is ezt, én pedig nem vagyok egy autokrata személyiség, nem tudok hitelesen kényszeríteni. Én a belátásban hiszek. Ha valamit kérek Tõle, és nem csinálja meg, akkor elmagyarázom, megindokolom. Ha nem hajlandó, akkor szépen csinálom a dolgom, nem könyörgök, nem üldözöm. Ha hisztizik, nem vitatkozom vele, megvárom, amíg lecsillapodik, és elmagyarázom még egyszer. Ha teljesen kifordul magából, beküldöm a szobájába, hogy akkor jöjjön ki, amikor befejezte, és hajlandó normálisan viselkedni. Egy idõ után lenyugszik, szépen megcsinálja, amit kértem, sokszor egy-egy jelenet után átölel, békül. Az utcán, nyilvános helyen kicsit más a helyzet, ott mindig van közönség, és ezt a gyerekek jól tudják és kihasználják. Ma is megjegyzést tettek rám, amikor az üvöltõ gyerekemet kézen fogva vezettem, mert mindenáron a parkolóban akart futkározni. A verés nálunk nem opció, de néha én is rákiabálok. Attól egyébként sokkal rosszabb lesz, tehát a valódi büntetés ebben a korban a figyelemmegvonás, ha nem megy bele az ember ebbe a "ki a fõnök" játszmába. Az enyém is nemsokára bölcsibe megy, én is azt gondolom, hogyha nem napi 24 órát leszünk együtt, õt is és engem is érnek más ingerek, akkor valahogy kevesebb lesz a felesleges konfliktus. Meg a beszédben is kénytelen lesz fejlõdni, mert nem leszek ott, hogy a hümmögésébõl kitaláljam a gondolatait. Arra alapozom ezeket a reményeimet, hogy mással tisztára kezesbárány, a férjemnek is egybõl szót fogad, megpróbálja elmondani, mit szeretne (szótagok, egy-két rövidebb szó, mutogatás) tehát kifejezetten csak rajtam szeretne uralkodni, tõlem várja el a gondolatolvasást. Bocs a litániáért, de rövidebben nem tudtam leírni.
Ez egy ilyen fázis, túl lesztek rajta. :o) Õsszel lesz 3, már sokkal jobb. Szerintem a szigor nem mindig vezet célra. Nálunk éppen az jött be, hogy ha nem erõltettem a dolgokat. Elõfordult, hogy másfél óra volt, mire felöltözött. :o) Igaz, én akkor már terhes is voltam, nem bírtam fizikailag sem, hogy utána rohangáljak. SZépen elmondtam, mit szeretnék és megvártam míg megcsinálja...
volt olyan már hogy azt mondtad neki: "kislányom ha nem csinálod ezt vagy azt, akkorsz kikapsz, vagy bünti lesz" és mégsem lett?
Szia! Rettenetes érzés, de ilyenkor elõ kell venni a pedagógiai vénát. Következetes nevelés: figyelmeztetés, aztán büntetés, és megbeszélés. Kettõ éves is tudja már mi helyes és mi nem. A lehetséges következmények azért tudják a picit terelni, s talán neked is jobb lesz. Ne kiabálj, csupán légy vele határozott, s ha bünti van akkor bünti van.
A kérdező hozzászólása: Mi aug. ban kedzjük a bölcsit és most úgy vagyok vele hogy végre nem engem fog asírba vinni, de akkor meg tuti hiányozni fog az együttlét. Talán ha nem leszünk ennyit együtt akkor másként viselkedik..ebben bízom. Jó lenne néha egy nagymama aki elvinné õt pár órára, de sajna senki nincs aki megtenné.
Szia! Ennyire durva dolgokat még nem csinál, de mostanában én is kikészülök a kislányomtól (21 hós), nem akarok kiabálni vele, így ilyenkor kimegyek a konyhába és elszámolok 10-30-50-100-ig... :( Amúgy imádom, csak néha tényleg az agyamra megy, fõleg, amikor ahogy nálatok is van, az ellenkezõjét csinálja annak, amit mondok neki. Nem tudok "gyógymódot", sajnos. Naálunk annyi jó van, hogy azért ezek ritka napok, de tényleg sokszor ott tartok, hogy legszívesebben becsapnám magam után az ajtót és elmennék 1-2 órára, viszont haragudni sem tudok rá, mert tényleg annyira aranyos és amikor érzi, hgoy túllõt a célon utána odajön, megpuszil, átölel, és minden haragom elszáll :) Fel a fejjel!! A kislányom szeptembertõl megy bölcsibe, én meg vissza dolgozni, tuti akkor meg az együtt töltött napok fognak hiányozni.
az õszinte véleményt lehet lepontozni! A nem õszintét megén pontoztam le végig.

Mit tegyek még, hogy meggyógyuljon 2 éves kislányom?

Már két hete betegeskedik. Kiütésekkel kezd?dött, de azt mondták, hogy nem bárányhiml?. Aztán belázasodott és betaknyosodott. A láz rövid id? alatt elmúlt, maradtak a náthás tünetek. Majd pár nappal kés?bb hasmenés, ami 4 napig tartott. Az is rendbe jött, de mostmár annyi váladék termel?dik, hogy nem gy?zöm porszívózni az orrát, és nagyon csúnyán köhög is. Szinte állandó h?emelkedése van. Már 5x voltunk orvosnál. Ma 5-ik napja szedi az antibiotikumot, de semmit nem használ. Tegnapel?tt óta köptet?t is kap+antibiotikumos orrcseppet, C vitamint, Sinupret cseppet, probiotikumot... Éjjel sokszor csak a száján tud leveg?t venni, és akkor hiába porszívózom, éjszaka alig tud ürülni. Nagyon aggódom, hogy miért nem jön már rendbe, Írjatok légyszíves, aki járt hasonló cip?ben! El?re is köszi, és elnézést, hogy ilyen hosszú lett...

Legjobb válasz: Az én kétévesem 3 hétig volt beteg, már annyira untam a porszívózást, meg a mindenféle gyógymód próbákat, hogy azt mondtam vége. Semmit nem adok a gyereknek, semmilyen gyógyszert, nem porszívózom tovább az orrát, mert eleget kínoztam azzal is és a sírógörccel küzdve imádkoztam, hogy mindez nélkül legyen már ennek vége. És két napon belül elmúlt, vége lett a betegségnek. Már allergiától kezdve mindenre gyanakodtam.. és ennek megfelelõen antibiotikumoktól kezdve a homeos bogyókig mindent próbáltam és a semmi gyógyította meg. Az, hogy egyik napon, úgy csináltunk, mintha egészséges lenne, csak az orrát törölgettem, és hallgattam a köhögéseit nagyokat nyelve, de egyre azt vettem észre, minden tünet csökken. Hát nem tudom, nem azt mondom, hogy te is ezt csináld, de ha lázas, ne kúpot adj neki, hûtõfürdõzd. Hõemelkedésre semmi, az jót jelent, dolgozik a szervezete, védekezik. nekünk is az volt folyamatosan, 37,6. Nem adtam rá semmit. Higgy abban, hogy holnapra meggyógyul, s a lelkét ápold, vele is hitesd el, hogy nem beteg, mosolyogjatok, nevessetek sokat, az fog meggyógyítani már, hidd el!

Az én kétévesem 3 hétig volt beteg, már annyira untam a porszívózást, meg a mindenféle gyógymód próbákat, hogy azt mondtam vége. Semmit nem adok a gyereknek, semmilyen gyógyszert, nem porszívózom tovább az orrát, mert eleget kínoztam azzal is és a sírógörccel küzdve imádkoztam, hogy mindez nélkül legyen már ennek vége. És két napon belül elmúlt, vége lett a betegségnek. Már allergiától kezdve mindenre gyanakodtam.. és ennek megfelelõen antibiotikumoktól kezdve a homeos bogyókig mindent próbáltam és a semmi gyógyította meg. Az, hogy egyik napon, úgy csináltunk, mintha egészséges lenne, csak az orrát törölgettem, és hallgattam a köhögéseit nagyokat nyelve, de egyre azt vettem észre, minden tünet csökken. Hát nem tudom, nem azt mondom, hogy te is ezt csináld, de ha lázas, ne kúpot adj neki, hûtõfürdõzd. Hõemelkedésre semmi, az jót jelent, dolgozik a szervezete, védekezik. nekünk is az volt folyamatosan, 37, 6. Nem adtam rá semmit. Higgy abban, hogy holnapra meggyógyul, s a lelkét ápold, vele is hitesd el, hogy nem beteg, mosolyogjatok, nevessetek sokat, az fog meggyógyítani már, hidd el!
http://www.homeopatia.info.hu oldalon megkeresheted a tüneteinek legjobban megfelelõ bogyókat. Az én fiamon ez segített. 3 hónapig volt ilyen jellegû hullámzó náthája.
Elsõ vagyok. Elõzõnek : szívmelengetõ és nagyon megfontolandó, amit írtál! Lehet törölni az elõzõ hozzászólásomat? :-D De komolyan. Ne rám hallgass, ez a "semmi gyógyszer" jó lehet!!!
azért ezt szerintem ki kellene vizsgáltatni. szegénykének elég gyenge lehet az immunrendszere, majd szedess vele béres cseppet vagy multivitamint. a hoosza láz jelez valamit. lehet, hogy majd másik antibiotikum hazsnálni fog, sokszor van, hogy váltani kell. de lehet allergia is, és azért nem használ az antibiotikum. nekem tizenévesen volt ez, hogy hetekig náthás voltam, köhögtem, mint az állat, mire rájöttek, hogy allergiám van.
Ha nem lenne láza, hõemelkedése én is azt mondanám, hogy ne csinálj semmit. Persze az antibiotikumot végig kell szedni. De az orrszívással át lehet esni a ló túloldalára, mert ha nagyon intenzíven szívod, akkor egyre több termelõdhet. Én pl ha éjszaka alszik, akkor nem keltem fel még akkor sem ha látom, hogy csak a száján tud levegõt venni, vagy esetleg horkol a váladék miatt. Az alvás nagyon fontos. És ha már tapasztaltad is, hogy nem segít a szívás, akkor tényleg felesleges ezzel gyötörni. Persze reggel, ha felébredt le kell szívni. Csak nem olyan sûrûn. Ha végigszedtétek az antibiotikumot és visszamentek a dokihoz kérd ki a véleményét, hogy mi lenne, ha nem szedne semmit (esetleg csak köptetõt). Végülis ha csak hõemelkedése van az lehet rendezõdik majd magától is. És még 1 tanács: nem tudom milyen sûrûn méred a lázát, de ha nem érzed forrónak szerintem elég csak este. Legalább így magadat sem idegesíted vele.
Az orrszívással nem árt vigyázni szerintem... nagyon sok kisgyereknek - ha nem tud kiürülni a váladék - elõbb-utóbb a fülére megy a dolog, ebbõl lesz aztán a szép kis középfülgyulladás. Úgyhogy ha van váladék, mindig meg kell próbálni eltávolítani (ha fújja kifújni, de ha nem megy, sajna szívni kell, orrszívás után pedig orrcsepp, lefekvés elõtt mindenképp).
Hogy vagytok?
Sziasztok! Nagyon köszönöm mindannyiótoknak, hogy írtatok! Lassan javulunk. Pénteken visszamentünk a gyerekorvoshoz, aki javasolta, hogy menjünk el fül-orr-gégészhez. Szombaton délelõtt sikerült is beiktatni, mert volt magánrendelés. A dokibácsi nagyon rendes volt. Pillanatok alatt megvizsgálta, szinte fel sem fogta a lányom. Aztán elmagyarázta, hogy kb. 2-3 éves korig az arc- és orrüregekben kocsonyás anyag van még, ami miatt nehezebben ürül ki a váladék. Azt is mondta, hogy a porszívó errõl a helyrõl nem igazán tudja kiszívni a pangó trutyit, és egy vékony csõvel leszívta az orrocskájából az oda nem valót. Na ez nem tetszett szegénykémnek, de szerencsére nem tartott sokáig. Az antibiotikumot végig szedte (7 napig, el is fogyott), és a doki azt mondta, hogy nem javasolja, hogy szedjen másikat, mert a torka nem piros, a füle rendben van, és az orra is. A hõemelkedése valószínûleg amiatt van, hogy begyulladt egy kicsit az orrmandulája. Köptetõt és antibiotikumos orrcseppet kap még, emellett C vitamint, mézet és propoliszt, Sinupretet. Bízom benne, hogy 1-2 nap és elfelejtjük az egészet! Még egyszer köszi a válaszokat és az érdeklõdést! Jó egészséget kívánok Mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!