Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 2 éves (232 db)

Mit tegyek? 2 evesek lesznek az iker fiaim, es mar legalabb 6honapja hajnal 4.30 es 5.30 kozott felkelnek es kiugranak az agybol es nem akarnak vissza aludni. Arrol nem beszelve meg ejszaka is 2szer felkelnek. Hogyan altassam vissza oket?

Igy napkozbe van mikor mar reggel 8tol iszonyu hisztisek altalaba ilyenkor lefektettem oket de ha nem akkor 11.30korul fekszenek le kb 1-masfel orat alszanak. Este vacsi utan kapnak 300ml tejet es 7.30kor fekszenek le aludni. Van e valakinek valami jo tanacsa velemenye evvel kapcsolatba? Elore is koszonom. Tenaj

Legjobb válasz: Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.

Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.
vagyis fél 8kor :) Szerintem ez tényleg iszonyat korán van, nem fognak már 12 órákat aludni egyhuzamban.
Este 9 körül feküdjenek le, és akkor szépen ki fog tolódni a reggeli ébredés.
2 évesen túl korai a fél 8-as fekvés! Bõven ráér este 9-kor letenni õket, itt a jó idõ, még délután ki lehet menni, rohangáljanak, fáradjanak le, vacsi, fürdés, este 9-kor alvás és tuti alszanak reggel legalább 7-ig. (a délutáni alvást pedig idõzítsd 12 és 15 óra közé)
Nekem a 3 éves fiam csinálja ezt 3 hónapja. Hajnali 4:00 és 5:00 között kel. Akkor közli, hogy kialudta magát, aztán ráncigál kifelé a nappaliba, hogy menjek vele kirakózni, mesét olvasni stb. Nagyon ritkán sikerül csak visszaaltatni. Kipróbáltunk már sok mindent. Például heteken át kilenc után fektettük le, nem jött be, akkor is négykor kelt. Két hete amikor megfázás miatt a gyerekorvosnál jártunk rákérdeztem, õ mit javasol. Azt mondta nem tudok mit tenni, a fiamnak most ilyen a biológiai órája, hogy 4:00 órakor ébred, és higgyem el, ezen én nem fogok tudni változtatni. Legyek türelemmel idõvel vissza fog állni, a régebbi 6:00 - 7:00 órai kelésre. Annak idején a nagyfiam is csinált hasonlót így tél vége felé, csak sokkal rövidebb ideig (kb. 5 hétig), és akkor hagyta el a korai kelést, amikor a tavaszi óraátállítást követõen az esti lefekvés elõtt is kimentünk futkározni, játszóterezni. Most is ebben bízok, mert akkor már csak néhány hétig kell kihúzni. Néha már szabályosan sírva fakadok reggel, mert annyira szeretnék még aludni 1-2 órát, és a gyerek nem hagy.
Az én iker lányaim is korán kelnek 5-6 között. De már néha sikerült fél 7-ig is aludni, úgyhogy remélem változik a helyzet. Egyébként ezt tényleg õk érzik, hiába alszanak el késõbb, akkor is ugyan úgy kelnek.
Tanácsot nem tudok adni Neked, de nálunk is ez volt kb. 2, 5 évesen. 4, 30-5, 00 között ébredt a fiam. Kb. 3 hónapig. Próbáltunk mindent, kitolni az esti lefekvést de semmi nem segített. Egyszer csak valamikor a tavaszi óraállítás után elmúlt. Abban igazuk van a többieknek, hogy fél 8-kor fektetni korai már ebben a korban. Kitartás és türelem:)

Valaki adjon tanacsot mit tegyek 2 eves kisfiammal, akit korhazi kezeles utan lelki trauma ert?

1.5 honappal ezelott bekerult az intenziv osztalyra es nem lehettem vele. Azota borzasztoan anyas lett, nem mozdulhatok mellole egy centit sem, ejszaka nem jol alszik, hisztis, mindenert sir.

Legjobb válasz: Sok szeretet és türelem, lassan majd oldódik. Ha már jól beszél érdemes játékterapeutától megérdeklõdni, milyen mesékkel segíthetsz neki(legjobb ha már õ is el tudja játszani, bár még elég kicsi)

Sok szeretet és türelem, lassan majd oldódik. Ha már jól beszél érdemes játékterapeutától megérdeklõdni, milyen mesékkel segíthetsz neki(legjobb ha már õ is el tudja játszani, bár még elég kicsi)
a pszichológus segít :)

Mit tegyek? 2 éves kapcsolat

Barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt, és őrülten szerelmesek vagyunk, legalább is én. Csak az a baj hogy nagyon sokat vitázunk, hetente legalább 4x... Nem nagy dolgokon, pl: én nem szeretem ha mondjuk cicanadrágba megy valahova vagy hasonló, nem értem hogy miért nem lehet egy k*rva női farmert felvenni...na mindegy. A másik hogy festi a haját, de csak ilyen bemosós hajfestékkel, barna eredetileg és feketére festi, amiatt nagyon kiakadtam a multkor... 3. Hogy nagyon féltékenyek vagyunk egymásra... nem csalt még meg, de még amikor körülbelül 6-7 hónapja jártunk, akkor pasikkal "flörtölt" meg nyomult rá 1 srác és nem utasította vissza "úgy értem hogy csak msnen" Én is tettem érte hogy féltékeny legyen, túlzásba vittem a lányokkal való barátkozásomat és ez őt kikészítette, de mostanra már nem is beszélek lányokkal. Mit lehetne tenni? Minden nap találkozunk. Mindkettőnknek első szerelem, velem volt minden először, csók petting szex stb... Van megoldás vagy menthetetlen? Már 3. napja nem vitázunk és ez nagy szó. 19/F 17/L

Legjobb válasz: Szerintem nem kellene beleszólnod, hogy milyen nadrágot vesz föl.

Szerintem nem kellene beleszólnod, hogy milyen nadrágot vesz föl.
Elõzõ vagyok: Miken szoktatok vitázni? A másfél éves flörtölést szerintem már nem kéne felhánytorgatni, ha akkor megbeszéltétek.
Ha ezt csináljátok tovább, nem fog menni. Nálam is ez volt a helyzet a volt barátommal. Nem rég szakítottunk.Olyan féltékeny volt, mint az állat.Megszabott dolgokat (mit vegyek fel- ezt úgy értsd, hogy nem csak egy bizonyos felsõ, vagy nadrág, ami nem tetszik neki, hanem egészen a bugyiig./ kivel beszéljek-egyetlen szót is)Annyira féltékeny volt, hogy fenyegette a fiú ismerõseimet, szóval már fiúkkal nem is beszéltem.Sokat veszekedtünk, szakítottunk, de most végleg beleuntam! Eddig tûrtem neki, õ is nekem, de ennek így semmi értelme. Ezt még lehet menteni, de ahhoz le kell ülnötök és komolyan elbeszélgetni.Nálunk ez sem hatott..remélem nálatok fog. Szurkolok.
Becsüld meg amid van fiam.... meg amíg van kit...
Kölykök vagytok az a baj.
Nadrágon meg hajfestésen nem hiszem hogy ki kéne akadnod. Inkább hagyd rá. Viszont ha az a baj, hogy az utóbbi idõben túlzásba viszi a szépítkezést, és neked meg nem tetszik hogy "plázacica" lett, akkor már lépni kéne valamit. Vagy megbeszélni, vagy esetleg szakítani. Persze akkor ha zavaró a dolog. 21 l
A kérdező hozzászólása: Sajnos el tudom képzelni hogy érezheti magát... Gáz, de ebben a kapcsolatban én sokkal többet sírok mint Õ. Tudom hogy nem férfias, de én legalább merem vállalni még elõtte is. Nem egyszer könyörögtem már neki hogy találkozzunk és beszéljük meg, és hát sikerült, de hatalmas papucsnak éreztem magam, arról meg ne is beszéljünk hogy már azon agyalok hogy nem szeret... Teljesen ki vagyok készülve már...
Hallod, a fejemet fogom, mert annyira ismerõs, amiket írsz, csak a lány szemszögébõl. Nagyon szurkolok Neked, hogy ne válj olyanná, mint az én exem (meg a barátnõdnek, hogy neki ne kelljen azt átélnie, amit nekem anno...) Az, hogy egy férfinak sem szégyen sírni, NEM azt jelenti, hogy cirkuszolásból (esetleg részegen stb.) sírhat. Más, ha pl. azért sír, mert meghalt egy rokona, vagy a kutyája, stb., akkor a barátnõje is együtt érez vele és megvigasztalja - de a cirkuszolásból, önsajnáltatásból, érzelmi zsarolásból sírás, az egyenlõ hisztizés, az tényleg nem férfias, és nem vonzó. (Nõtõl sem.) A vonzó énedet mutasd, akibe beleszeretett, aki levette a lábáról. Ne azért maradjon Veled, mert Te cirkuszolsz vele, hanem azért, mert vonzó vagy számára. Neked is úgy éri meg. Éreztesd, mutasd ki (és ne mondjad, hanem úgy viselkedj!), hogy Neki is megéri Veled maradnia, mert egy jó ember és jó partner vagy. De fontos, hogy ne szavakkal hanem viselkedéssel "gyõzd meg".
A kérdező hozzászólása: elmondtam neki hogy megváltozok és nem szólok bele semmibe, de most meg mintha nem is akarná azokat mint amiket nem engedtem meg. fura...
"sokszor nyúlok az alkoholhoz hogy ne készüljek ki, de rájöttem hogy kicsit sem megoldás... :\ a legrosszabb az hogy csak magamnak akarom és senkimásnak és emiatt elfogom üldözni :\" Úgy tûnik, már Te magad is látod a problémát, ez már egy jó kezdet a változtatáshoz! Az alkohol nem fogja megoldani (sõt a részegen cirkuszoló, féltékenykedõ pasi még visszataszítóbb!), neked kéne magadtól egy kicsit lehiggadni! Most még szerintem át tudnád gondolni, és visszafordulni arról az útról, hogy cirkuszoló-birtokló pasi legyél, akit a barátnõje megutál és elhagy. Biztosan szeret Téged a lány, hogy ha ennyi veszekedés után még nem hagyott el, de ez nem jelenti azt, hogy majd a végtelenségig tûri a birtokló hozzáállást! Volt ilyen barátom, tudom, milyen ez! Fiatal vagy még, tudnál változtatni a hozzáálláson úgy, hogy megmaradjon a kapcsolat. Csak próbáld meg néha elképzelni, hogy õ hogyan érzi magát.
A kérdező hozzászólása: sokszor nyúlok az alkoholhoz hogy ne készüljek ki, de rájöttem hogy kicsit sem megoldás... :\ a legrosszabb az hogy csak magamnak akarom és senkimásnak és emiatt elfogom üldözni :\
"Azért szólok bele ilyen kis dolgokba mert nem akarom hogy plázap1csa legyen, meg hogy ne öltözködjön ku*vásan." Tökmindegy, hogy miért teszed, õt ez zavarni fogja, hogy beleszólsz! Te nem vagy nõ, nem tudod elképzelni, hogy ez milyen kiábrándító a partner részérõl! Talán az alaptalan féltékenykedéshez tudom hasonlítani - Téged is idegesítene, ha a barátnõd ok nélkül gyanúsítgatna. Na, az öltözködésbe belekötni ehhez hasonlatos mert hát miért zavar, azért, mert félsz, hogy így mások is észreveszik. De az az õ döntése, hogy megcsal-e vagy nem, ha nem akar megcsalni mert szeret, akkor "k.rvásan" öltözködve se fogja megtenni! Egy 17 éves lány, szeretné próbálgatni a szépségét, nõiességét a külsõségek terén, meg befolyásolja a divat is, ha tényleg ennyire szereted, és vele akarod leélni az életed, türelmesebbnek kell vele lenned ebben az idõszakban.
A kérdező hozzászólása: A baj az hogy nem nagyzolok de olyan nõ, hogy akármelyik nõt eldobnám érte, még ha nem is ismerném. Azért szólok bele ilyen kis dolgokba mert nem akarom hogy plázap1csa legyen, meg hogy ne öltözködjön ku*vásan. Vele akarom leélni az életem, és nem akarom úgymond kiélni magam, mert többet ér vele egy összebújós kis este mint egy buli... Õ a legjobb barátom is egyben, és én is az övé, szóval ha szakítanánk akkor nem igazán lenne értelme az életemnek. Azért kérdeztem ezt itt meg mert itt már gondolom vannak sokat látott és sok mindent tapasztalt emberek, és hát csak tudnának adni jó tanácsokat mint eddig is :) Örülök hogy nem trollkodott ide senki, és nem hordtak el mindennek emiatt, mert tudom hogy nem normális, de nagyon nehéz ezzel élni elhihetitek :\
Nem hiszem, hogy menthetetlen, de térj észhez sürgõsen, különben elveszíted. A másik külsejével kapcsolatban maximum véleményt mondani vagy kérni lehet, de nem basáskodni, tiltani, balhézni. (A cicanadrágot gondolom, divatból viseli, a barnáról feketére festette, hát már ne is haragudj, az nem egy drasztikus változtatás.) Láthattad, hogy milyen a stílusa, ízlése, amikor összejöttetek, utólag ne balhézz miatta (hiszen Te is örülsz, ha csinos, nem?) Illetve egy ilyen fiatal lánynál még változásokkal is számolni kell. De szerintem ilyenek miatt kár egy egyébként szerelmi kapcsolatot tönkretenni. Ahogyan másfél évvel ezelõtti flörtök felhánytorgatásával is butaság tönkretenni a jelent. Azóta sok idõ telt el, remélhetõleg mindketten komolyodtatok, ahogy a kapcsolat is. Ne hõbörögj ilyesmin, mert meg fog unni és kidob, tapasztalat, én is dobtam már ki valakit pont hasonló okok miatt.
:) :) Vicces, de jogos probléma. Az én kapcsolatomban is vannak ilyen problémák. :) Na elõször is. A cicanaci ! : Csak hogy tudd, az én véleményem szerint a legkényelmesebb ruhadarab, én a farmertõl rosszul vagyok, pláne ha egy egész napig rajtam van. Nem kényelmes, persze valaki lehet nem így van vele:) Kérdezd meg tõle, õ miért szereti ennyire?:) Én is festem a hajam, valószínû barátnõdnek ez tetszik, ez áll a lelkéhez közelebb. Én sötétbarnáról festem világos szõkére. Gondolhatod:) De barátomnak szerencsére így tetszik. De most hagyom ezt a rizsát. Hidd el, ha igazán szeret, és már két éve veled van, nem másnak akar tetszeni. Bár biztos benne van, hogy örül ha csininek tartják, hisz kibe nincs. De õ így érzi magát jól. Én a több mint 2és fél éves kapcsolatomban, egyszer sem tettem olyat, amivel másnak szeretnék tetszeni, nem a páromnak. Pedig õ is gondolta így, hogy biztos azért húzok kivágottat, vagy azért festem ki magam stb-stb. de NEM! 1. Így értem magam jól, ez a stílusom. 2. Örülök ha megnézik hogy húú milyen jó csaja van, mert tudom hogy ilyenkor büszke. :P:) Viták nálunk is vannak. Akármilyen hülye azt mondja, hogy egy igazi kapcsolatban nincs vita, elne hidd. Van!!! Pláne ilyen kis apróságokon. Ezt egyébként meglehet oldani, meglehet beszélni, kompromisszumot kötni. Én sokszor mondom egy vita után a páromnak, hogy látod már megint milyen hülyék voltunk, mások jogos problémákon vitatkoznak, mi meg összekapunk kis apróságokon. Aztán mosolygunk egyet, és kész. Az ilyenre nem is emlékszik aztán az ember. Mi legalábbis sosem. Vitatkozunk okés, de min ?:D:D Ohh féltékenység az itt is van!!! :D:D Hol nincs?:D Itt is voltak félreérthetõ dolgok, meg amiket aztán megbánt az ember, a kapcsolat elején, kb. akkora volumenû mint nálatok. Én azt mondom, az már régen volt. Megbánta az ember? Meg... Örülj neki hogy akkor volt, és nem most 2 év után jönnek a problémák. Én úgy vagyok vele, az elején kell hogy minden tisztázódjon , hogy kijöjjenek a hibák, tapasztaljon a hibáiból az ember. Mert akkor még nem veszett a dolog, de ha 2 év után jönnek a bonyodalmak, az már gázabb. :S Itt, nálunk is ez az elsõ nagy szerelem, elsõ minden. Úgy látom, hasonló cipõbe jártok mint mi. Bár nálunk inkább én dramatizálom túl a dolgokat jobban . De a barátomban is van nyafi bõven:D Próbáljatok túllépni ezeken az apró dolgokon, hisz semmi igazán komoly problémát nem vélek nálatok felfedezni. Sok-sok-sok boldogságot még együtt! Vigyázzatok egymásra !:) Remélem tudtam valamicskét segíteni !. :)

Mit tegyek 2 éves harapós kislányommal?

Itthon nem harap egyáltalán, még próbálkozása sincs. De viszont a bölcsödében! Ok nélkül, "sunyin" harapja meg a bölcsis társait. Már szóvá tették nekem a gondozón?k, hogy ez van nap mint nap, de mit tegyek, ha nem vagyok ott sosem, amikor harap! Félek hogy hamarosan elterjed a kislányom híre, és félni fognak t?le, a szül?k pedig tiltani t?le a saját gyermeküket.

Legjobb válasz: majd egyszer megtalál harapni valakit aki visszavág azt rájön hogy nem olyan jó poén

majd egyszer megtalál harapni valakit aki visszavág azt rájön hogy nem olyan jó poén

Mit tegyek 2, 5 éves kisfiam durvasága ellen?

Lehet,hogy ez a dackorszak,de teljesen tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: szia! szegény, nagyon át tudom érezni a helyzetedet! az én fiam most 2 éves és nem ilyen durva, de észrevettem egy ideje, hogy szabályosan vicces neki, ha valakit megüt, megharap, fájdalmat okozhat. szerencsére játszótéren csak egyszer fordult még elõ, hogy meglökött egy másik gyereket, de nálam folyamatosan kalimpál a vészcsengõ, hogy tennem kell az agresszív viselkedés ellen... nekem eddig csak az vált be, hogy büntibe küldöm (persze ezt csak itthon lehet). a sarokba megy, leül és persze ki is jön rövidesen. ekkor addig viszem vissza, amíg komolyan nem veszi a dolgot. nem szólok közben hozzá, nem kergetem, csak nyugodtan fogom és visszateszem. az elsõ alkalmakkor jópárszor megcsináltam ezt, mire egy percet végigült (ennyi a büntiidõ, ezt látja is az órán), akkor kihívom és leülünk megbeszélni a tettét. most ott tartunk, hogy tudja, nem érdemes kijönni a büntibõl, mert visszaviszem, és már õ fújja a végén, hogy "nem szabad másokat bántani". azt megfigyeltem, hogy ha ideges leszek az agresszív viselkedésére, akkor annál rosszabb - szóval muszáj nyugodtnak maradni! tudom, nagyon nehéz... sokat nem tudtam segíteni, de remélem, lesz még itt jó tanács! kitartást Neked!

szia! szegény, nagyon át tudom érezni a helyzetedet! az én fiam most 2 éves és nem ilyen durva, de észrevettem egy ideje, hogy szabályosan vicces neki, ha valakit megüt, megharap, fájdalmat okozhat. szerencsére játszótéren csak egyszer fordult még elõ, hogy meglökött egy másik gyereket, de nálam folyamatosan kalimpál a vészcsengõ, hogy tennem kell az agresszív viselkedés ellen... nekem eddig csak az vált be, hogy büntibe küldöm (persze ezt csak itthon lehet). a sarokba megy, leül és persze ki is jön rövidesen. ekkor addig viszem vissza, amíg komolyan nem veszi a dolgot. nem szólok közben hozzá, nem kergetem, csak nyugodtan fogom és visszateszem. az elsõ alkalmakkor jópárszor megcsináltam ezt, mire egy percet végigült (ennyi a büntiidõ, ezt látja is az órán), akkor kihívom és leülünk megbeszélni a tettét. most ott tartunk, hogy tudja, nem érdemes kijönni a büntibõl, mert visszaviszem, és már õ fújja a végén, hogy "nem szabad másokat bántani". azt megfigyeltem, hogy ha ideges leszek az agresszív viselkedésére, akkor annál rosszabb - szóval muszáj nyugodtnak maradni! tudom, nagyon nehéz... sokat nem tudtam segíteni, de remélem, lesz még itt jó tanács! kitartást Neked!
az én kislányom tegnap tõltõtte a 2 évet.2 hete bõlcsibe járunk és azota velem meg a dadusokkal ilyen agressziv.ütt csip karmol mikor beviszem a szobába meg hogy a dadus átveszi tõlem.nem tudom miért csinálja de legfõkép azt nem hogy milyen modszer van rá hogy ne tegye.
Szintén 2, 5 éves kisfiam ugyanezt csinálja. Sokszor lila foltokkal vagyok tele. Persze erõvel megakadályozom, meg rá is szólok, hogy hagyja abba, de sokszor már késõ. Sajnos nincs ellene hatékony eszköz, mert nincs olyan dolog, ami megakadályozni, vagy arra késztetné, hogy hagyja abba. De állítólag idõvel kinövik.
Nem szabad hagyni hogy elfajuljon. Kérjetek szakmai segitséget! elég figyelmet kap? tettél valamit közvetlenül az ököllel arcbaverés után? rászóltál? ha felboritja a kukát pl. teszel valamit vagy hagyod mert gondolkodsz hogy mit tegyél. Apjára se hallgat???
Én ilyenkor egy nagyon határozott hangnemben szoktam rászólni a lányomra, hogy EZT NEM, és társítom egy csúnya nézéssel, és persze megfogom a karját.Nem kiabálok, csak megváltoztatom a hangnemem szigorúbbra, amit ezekre az alkalmakra tartogatok. Egyébként ököllel szokott megütni, ha rászólok akkor már csak a nyelvét meri nyújtogatni, ha ezért is rászólok akkor abbahagyja, mert ha nem akkor 3 perc büntetésbe megy. A büntetõsdi meg úgy zajlik, mint az elõttem írta valaki.Semmi duma a gyerekkel, majd szólok hozzád, ha a sarokban maradsz, és letelt a 3 perc. És ha hagyod magad kihozni a sodrodból akkor az tényleg csak olaj a tûzre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mikor durva és agresszív én is csak mérgesen rászólok, hogy nem szabad, de ettöl még inkább durva lesz.Még a büntit nem próbáltam, de szerintem ki fogom.Soha nem szoktam bántani, nem szoktam kiabálni vele, mindig megpróbálom szépen megmagyarázni neki miért rossz amit tett, de eddig semmit sem értem el vele.Tegnap egy boltban nem vettem neki autót, mire hasravágta magát és hiába próbáltam felvenni rúgott, ütött és visszafeküdt.Elõször kértem ne csinálja, utána nem szóltam hozzá csak álltam mellette.Kb.:20 perc után felállt megfogta a kezem és mondta menjünk haza.De az autót akkor sem vettem meg, de már nem is kérte.

Dadog a fiam mit tegyek? 2, 5 éves és nemrég vettük észre hogy dadog eddig nem volt gond a beszédével. Ez már így marad? Nagyon kétségbe vagyok esve mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem marad így. Nme ijedt meg valamitõl? Esetleg valaki jobb kézre akarja szoktatni, pedig õ balkezes? Lehet, hogy gyorsabb a gondolata, mint ahogy beszélni tud, azért dadog. Vag ymost szokik a bilire, és stresszes tõle. Ne pánikolj! Ha nem ijedt meg, nem erõlteti senki, akkor várj egy-két hónapo Ha akkor is dadod, majd elviszed a nevelési tanácsadóba, és kap logopédust.

Nem marad így. Nme ijedt meg valamitõl? Esetleg valaki jobb kézre akarja szoktatni, pedig õ balkezes? Lehet, hogy gyorsabb a gondolata, mint ahogy beszélni tud, azért dadog. Vag ymost szokik a bilire, és stresszes tõle. Ne pánikolj! Ha nem ijedt meg, nem erõlteti senki, akkor várj egy-két hónapo Ha akkor is dadod, majd elviszed a nevelési tanácsadóba, és kap logopédust.
nem marad így!!! Ne aggódj! Az én kislányom is elkezdett dadogni 2 évesen kb. két hónapig tartott aztán, ahogy jött elmúlt. Neki gyorsabban pörgött az agya, mint ahogyan el tudta volna mondani. Nem ijedt meg semmitõl, nem történt semmi változás. légy nyugodt és próbálj meg neki segíteni, ha tudod mit akar mondani mondd ki helyette a szót.

Mit tegyek? 15 éves lány vagyok és már találtam 2-3 őszhajszálat, a sötét, gesztenyebarna hajamba ami sajnos egy idő után feltűnő.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is korán kezdett õszülni a hajam. Elõször, amíg még 2-3 szál volt csak, akkor szemöldökcsipesszel kiszedtem, most már sokkal több van, festetem a hajam (olyasmire,mint az eredeti hajszínem), mert nagyon zavar. 20/L

Szia! Nekem is korán kezdett õszülni a hajam. Elõször, amíg még 2-3 szál volt csak, akkor szemöldökcsipesszel kiszedtem, most már sokkal több van, festetem a hajam (olyasmire, mint az eredeti hajszínem), mert nagyon zavar. 20/L
Szerintem ne szedd ki semmiféle képpen sem, mert ha kiszeded akkor csak több nõ a helyére és csak erõsebb lesz. 2-3 õszhajszál még semmiség, észre sem lehet venni.
Utolsó vagyok. Ha nagyon zavar akkor esetleg vág le szinte tövig.
Nem õszülsz!!!! A testedben biztosan kevés a színezõ anyag, ezért nem festi be a hajad. (Nekem is így volt! Sõt ismerek olyat, aki a bõrével volt így!)
Vasalod a hajad? Mert ha igen, akkor lehet, hogy attól van.
A kérdező hozzászólása: nem vasalom..csak az utobbi idõben észrevettem egy pár hajszálat

Cumi? Mit tegyek? 2, 5 éves

2,5 éves lesz a Kislányom.

Legjobb válasz: Jól teszed, hogy leszoktatod, de szerintem tuti nem a cumitól feketék a fogai. :) Az elõzõ kérdésedet nem láttam...

Jól teszed, hogy leszoktatod, de szerintem tuti nem a cumitól feketék a fogai. :) Az elõzõ kérdésedet nem láttam...
Gondolj csak bele, hogy ha neked kellene leszokni egy kedvenc idõtöltésrõl vagy szokásról, neked mennyire menne könnyen? Semennyire. Pedig te felnõtt vagy. Megérted, hogy meg kell tenned. Hiába a szép történet szerintem õ azért annyira nem érti a dolgot. Légy türelmes és kitartó. Nem lesz könnyû.
Három gyerekem van. Mindegyiknek "feketék"(voltak) a fogai.Elvittem az elsõt orvoshoz, a doki kérdezte, hogy nem-e ütötte be a fogát mostanában. Hát attól színezõdik el a fog, hogy beüti, és megsérül. Lehet szürke, barnás színû is...tuti nem a cumitól. A nagyfiam fogából letört egy darab is, na az övé nagyon bebarnult...

Mit tegyek? 15 éves vagyok és teherbe estem. A barátommal 2 éve vagyunk együtt.

Minden alkalommal rendesen védekeztünk, most sajnos baleset történt. Mit tudnánk csinálni mindketten meg szeretnénk s?t meg fogjuk tartani. Lehetséges emelett hogy befejezem a sulit még 3 évem van vissza?

Legjobb válasz: A szüleiddel is meg kell beszélni, elvégre is az õ nyakukra fogod szülni, mert nagyon szép, hogy ti mindenképp megtartjátok, csak sajnos még titeket is õk tartanak el, tehát a babát is õk fogják.

A szüleiddel is meg kell beszélni, elvégre is az õ nyakukra fogod szülni, mert nagyon szép, hogy ti mindenképp megtartjátok, csak sajnos még titeket is õk tartanak el, tehát a babát is õk fogják.
Amikor felnõttként válaszoltok egy ilyen kérdésre, akkor felelõsségteljesnek gondoljátok magatokat? Mindenkinek megvan a véleménye, de ezt a kislányt, mert egy 15 éves még GYEREK! mi a fenének kell bátorítani? Válasz! Ha eldöntöttétek, hát a Ti dolgotok, de az alábbiakat próbáld meg mérlegelni. - Még az igazi kamaszkort se érted el, még nem önállósodtál. Hogy fogsz tudni felelõsséget vállalni egy babáért? - Se Te , se a barátod nem tudjátok mi az az élet, talán még a bulikig se jutottatok el igazán. - Általános dolog, nem rosszindulat, de belegondoltatok abba, hogy egy 13 éves korba köttetett "barátság" elsõ szárnypróbálgatás meddig tart? Ha nagyon jók vagytok, talán 17-18 éves korotokig. Mert addigra fogtok kinyílni igazán. Addigra fog az értékrendetek annyira kialakulni, hogy eltudjátok dönteni, hogy mit is vártok a másiktól. Egy életre viszont még 17 évesen is csak nagyon kevesek tudnak életreszóló döntést hozni. Bocs, ha indulatnak látszik, de ha belegondolok, hogy a 15 évesem ezzel állna elém, ugyanerre hívnám fel a figyelmét. Gyerekek vagytok még! Nem vagy még alkalmas anyának. Szülni már képes vagy, de felelõsséget vállalni NEM! Szüld meg, ha édesanyád felneveli, de csak akkor ha tudja, hogy az Õ dolga lesz. Tudom, hogy úgy érzed képes leszel rá, de NEM! Amire el tudsz menni dolgozni, a gyereked már szinte iskolás lesz. Akkor kinek is szülöd?
"Ha megszületik a baba hány éves korba lehet bölcsibe vinni?" Ezért akarsz gyereket szülni, hogy minél hamarabb bölcsibe adhasd?A gyerek érdekét nézd, ne a sajátodat! Mennyi pénz kell?Sok, több mint gondolnád.Ne akard "nevelni" azt a gyereket, hidd el, nem olyan rózsaszín az.Ha egyedül maradsz vele, mihez kezdesz?Honnan fogsz havi szinten leakasztani soktízezer forintot?Szép dolog a "megtartjuk mert jaj de jó", de abból nem lehet megélni.
Ha akarod, támogatnak a szüleid, akkor be tudod fejezni a sulit, elvégre annak se dõl össze az élete, aki 25 évesen, munka mellett esik teherbe. Gondolom, anyád megy GYES-re, a pasid csepegtet kb. ötezret, csak az a kérdés, hogy meg tudtok-e élni eggyel többen, ha apád lesz az egyetlen kenyérkeresõ?! A másik, hogy három évet kihagysz, és ha a gyerek már oviba jár, te meg mész vissza tanulni.
en biztosan nem tartanam meg ebben a kiszamithatatlan vilagba, en csak akkor vallalnek ha lesz biztos anyagi hatter. A kerdesedre hogy valaszoljak meg lehet mindent oldani csak segitseg kell hozza.
Ha bele gondolok, hogy 24 évesen szültem, házasságban, fedéllel a fejünk felett és még így is sokszor esek kétségbe, hogy valóban tisztességesen fel tudom-e nevelni a lányom, háááát akkor marhára elgondolkodok rajta, hogy 15 évesen milyen gondolatok kavaroghatnak egy lány fejében ! Mondhat bárki bármit, gyereknek nem kell gyerek, mert nem tudja felfogni mit jelent ! Éretlen vagy hozzá, mégha nem is így gondolod, sõt biztos nem így gondolod .
Iskolazott, intelligenciaval megaldott szulok gyereke 13 evesen biztosan nem esik teherbe. Ez a lany, ha nem kamu a kerdes ezt tuti nem mondhatja el magarol. Es O az a lany akinek a gyereke is 13-14 evesen fog teherbe esni vagy 16-17 evesen ejt teherbe valakit mert esze semmi, fog meg jol. Ez a kiscsaj megeri a penzet! De a 15 eves is.
Na tessék, most már csak 15 éves vagy, kedves védekezés mellett teherbeesõ? Ennyire sivár az életed, hogy csak ilyen hülyeségeket tudsz kitalálni? Vagy ennyire unatkozol? Szánalmas vagy.
Es hogyan vedekeztel? Az, hogy vedekezes mellett teherbe esel 15 evesen, meg nem jelenti azt, hogy meg is KELL szulni. Ha akkor nem volt eszed mikor szet tetted a labad mert..., akkor vedd elo most, mar ha van Neked ilyen egyaltalan! Az irasaidbol itelve nem igazan vagy megaldva. Ha meg szorakozol Velunk es ennek a fele sem igaz, akkor meg tenyleg egy nevetseges kis hulye vagy!:-))))))
a 19:50-es nagyon otromba, már-már nevetséges!!! Estin befejezheted a sulit, még évet sem kell kihagynod.
A kérdező hozzászólása: Nos..a kérdés nem kamu...tisztában vagyok a következményekkel. Igen ha már "szét tudtam tenni a lábam" védekezni is tudtam de nem én is nem a párom tehet arról hogy kilyukadt a gumi...tisztában vagyok vele hogy lehet hogy félre fog dugni esetleg elhagy de ugyérzem hogy errõl nem tehet a babám és nem neki kell ezt megszívnia. http://www.valsagterhesseg.hu/abortusz_kepek.html ha még ezek után is azt mondjátok hogy vetessem el holott nem ez volt a kérdésem akkor lehet hogy nem én vagyok az éretlen és a szánalmas.
dehogynem... az a baj hogy nem látsz tovább az orrodnál (és arról ki tehet hogy nem vettél be eseményutánit, ha már ennyire "felelõsen" viselkedtél?)
Minden lehetséges, ha a körülmények adottak hozzá...
Akkor arra válaszolj, hogy mibõl és hol, hogyan fogtok élni?
Szuld meg, a sulit meg fejezd be estin. Banom is en mit csinalsz, nem az en gondom, es hala az egnek nem is az en eletem. Es mekkora igazad van! Ha kiszakadt a gumi akkor annak oka van, es meg kell szulnod! Nagyon jol gondolkozol! Ez a helyes, nincs abban semmi rossz, hogy 15 evesen anya leszel! Hajra!!!! Sok boldogsagot!!
Ez most kicsit olyan, hogy teherbe estem, ennek oka van, igy kellett lenni, megszulom ha jonni akar jojjon. Nem vetetem el mert gyilkos nem leszek es fuuuu meg waaaa. (kozben meg nem errol van szo, szulni akar mert sikkesnek tartja) Akkor az aki nem esik teherbe evekig az is torodjon bele, ne forduljon orvoshoz es a tudomany fele segitsegert mert ha nem akar jonni, ne jojjon????!! Mert ezt most kb. ilyen szitu...ubergaz!
Miert, van aki 13 eves es terhes?? Ne kabitsatok!!:) :-( Mondjuk mit csodalkozok amikor 13 evesen ejszakazni jarnak, isznak, drogoznak es mint olvasom... teherbe esnek mert arra amire esze kellene legyen, na, arra nincs! De frankon tudja mi az ami kell Neki!aaaaaa......
nagyon de nagyon egyetertek a 19.50 sel!! teljesen igazad van 15 evesen nem a gyereknevelesen meg a dugason kene gondolkozni, hanem a TANULASON MEG AZ ELETEDDEL HOGY MI LESZ (VALIK BELOLED) DE UGY tunik mar eldolt az eleted...
Estin be tudod fejezni a sulit. A terhesség alatt pedig ezt az évet még nappalin kijárhatod. Más kérdés, hogy a szüleid, mit szólnak mindehhez. A barátod hány éves? Nem egyszerû, de nem is lehetetlen. Ismerek olyan asszonyt, aki olyan idõsen szülte az elsõ babáját mint te. Várandósan még megnyert egy matekversenyt az iskolájának. Baba, késõbb babák mellett tanult tovább, jó szakmája van, dolgozik, jól élnek a férjével.
A kérdező hozzászólása: A barátom áprilisban lesz 18. Apám elhagyott minket. A mamánk támogat minket apám helyet. Ha megszületik a baba hány éves korba lehet bölcsibe vinni? És kb mennyi pénz kell szülés utánig összeszedni?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso nem mondom ki rolad a véleményem mert nem akarom h kitiltsanak az oldalról. Fogalmad sincs az életemrõl...azon hogy én mennyire vagy mennyire nem vagyok érett egy gyerekhez...nem azt kértem hogy fikázatok hanem adjatok tanácsot hogy fejezzem be a sulit. Az értelmes válaszoloknak köszönöm.
Ajánlom figyelmedbe az abortuszt! Nem kell még egy kölök amit az államnak kell majd eltartani. 15 évesen meg még nem kellene nemi életet élni. Anyád erre tanított?? Hát, gratulálok az egész családodnak! Két éve vagy együtt a barátoddal???Mióta élsz te nemi életet?
az a helyzet, hogy mivel te meg a barátod nem tudjátok a babát felnevelni, eltartani (még magatokat se) ezért nem csak a kettõtök döntése. annak is szava van a dologban, akire a felelõsséget pakoljátok. õ gondolom anyud lesz. mit szól õ a dologhoz?
Ne haragudj, de valaki nem mézes mázoskodik neked, azért ne szóld le. Képzeld nekem megfelelõ anyagi háttérrel és megkomolyodott párral, kiélve magunkat, még most se könnyû egy gyereket nevelni.Nektek mi van, még annyi eszetek se, hogy ha észrevettétek a balesetet, akkor eseményutánit szerezzetek.
Kedves 15 éves hölgy! Örülök, hogy nem az abortusz az elsõ gondolatod! Én 16 éves volta amikor teherbe estem. Sokan mondták, még a szüleim is , hogy vetessem el. 2hónapja ismertem csak a párom. Megtartottam. Leérettségiztem estin. Lett már kistesó is. 22 éves vagyok. Minden rendben lesz!De egy biztos:pokoli nehéz lesz, sokat sírtam én is. De megérte! Ha jönni akar, hajrá! Én drukkolok!! Ne hagyd magad lebeszélni!sok sikert
hahó, nem akarsz reagálni, kérdezõ? vagy csak magunknak pattogunk?
Szívem mélyén remélem ez csak egy kamu kérdés !
Ez a kérdés nektek nem hasonlít a 13 éves kislányéhoz?????Kicsit fura:)
Bocs, utolsó, az elõtted szóló szerintem pontosan úgy gondolja, ahogy Te is!

Mit tegyek? 21 éves vagyok, egyetemre járok .2 éve nem volt normális kapcsolatom . Egyébként eléggé szűkszavú, visszahúzódó vagyok.

Az el?z? barátn?mmel volt az els? szexuális kapcsolatom , bénázás volt a javából , jó ha 3 percig tartott az egész. Ett?l annyira elkeseredtem , hogy inkább szakítottam vele , nem tudtam elviselni , hogy ennyire szerencsétlen vagyok. A középsuliban nevetség tárgya voltam , de akkoriban le tudtam kötni magam a tanulással . Iluminált állapotban , csináltam hülyeséget , pl lányok fogdosása , ez arra döntésre késztetett , hogy többet nem iszom , vagy csak keveset és visszafogom magam. A volt osztálytársaimmal egyálatlán nem beszélek ( legyen az lány , fiú ) , 4 évig el kellett viselnem a [email protected]ásukat , most úgy kezelem ?ket mintha mind meghaltak volna. Az elmúlt 1 hónapban azonban mindent?l elment a kedvem. Nem tudok semmire se koncentrálni , csak hogy legyen egy barátn?m .Szeretnék találni magamnak egy

Legjobb válasz: Kicsit antiszoc vagy ezen kéne változtatni. A szûkszavúság meg a visszahúzódás meg kezelhetõ. Egyetemen sok jó nem tiniribi lány van van csak kicsit elébe kell menni a dolgoknak :) Az meg hogy elsõ alkalommal nem teljesítettél, hát és akkor? Szerintem ha kedvelt akkor nem is zavarta egyáltalán.

Kicsit antiszoc vagy ezen kéne változtatni. A szûkszavúság meg a visszahúzódás meg kezelhetõ. Egyetemen sok jó nem tiniribi lány van van csak kicsit elébe kell menni a dolgoknak :) Az meg hogy elsõ alkalommal nem teljesítettél, hát és akkor? Szerintem ha kedvelt akkor nem is zavarta egyáltalán.
3. : Pontosan. Simogathatod selyemtörlõkendõvel a buksiját, de bizony az életben csak olyanokkal fog találkozni, mint az elsõ kommentem.. Szóval ha tényleg segiteni akarunk neki, ezzel kellene szembesesiteni és ráébreszteni arra, hogy elnyomják, és bizony ki kellene állnia magáért végre - ha már egyszer tökökkel született, használnia kellene.
1.lazíts 2. néz körül 3.szólísd meg, tarsd meg 4.engedj az érzéseknek:) Ugye egészen egyszerû:) Bízz magadba és akkor mindent elérsz, és rendben lesz!
Hát bocs de én valahogy ezt az õrmester taktikát elég nagy idiótaságnak tartom, én is voltam már mélyponton és nem az rángatott ki hogy még belém rugtak a földön, ez csak az olyan alfa hímek mint te hiszik, hogy mûködik. Rá kell világítani hogy rossz kép alakult ki benne magáról és biztatni, mert csak így nyerhet erõt a változáshoz.
Ha saját magad nem találod, hogyan várod el azt, hogy majd egy párkapcsolatban felelõsségteljesen viselkedj és boldog legyél. Összefoglalva: aki nem képes egyedül normális boldog életet, igényekkel, elvárásokkal kialakítani az nem érett még egy normális párkapcsolatra. A sex nem a kapcsolat fõ mozgatórugója, 100%, hogy más volt a szakítás hátterében. Nagyon szomorú életed lesz ha nem szeded össze magad. Legyél önálló, a barátnõ nem old meg semmit. Kellenének barátok, el kéne járogatni ide-oda ahol jól érzed velük magad. Akkor idõvel megoldódik. De verd ki a fejedbõl, hogy most azonnal barátnõ KELL!!!
22L Szerintem elõször az önbizalmadon kellene változtatni. Jó tanács(nem muszáj megfogadni) chatet felejtsd el nehéz kifogni a normális kategóriát.(tapasztalat) Az idõ és a méret szerintem nem lényeg, fõ hogy mindketten élvezzétek.Ha esetleg hamarabb élvezzel el mint a lány akkor kis pancsi után elégítsd ki a száddal, tutira elfelejti azt hogy mennyi ideig tartott. Üdv
A kérdező hozzászólása: Ja , csak a szüleim is , , hátráltatnak, , , mindig azt hangoztatják hogy nekem nincs más dolgom csak tanulni , ha netán meg szeretnék valamit csinálni magam pl : fûvet nyirni (jaj kisfiam megráz áram ) , 1, 5 évig tartott mire elengedtek valahova autóval , márpedig nagyon jól hajtok , 2 ismerõssel át akartunk menni a másik városba secondhand cuccokat venni , apámmal , , megbeszéltem , , hogy a mi autónkkal megyünk , az utolsó pillanatban meggondolja magát , akkor k.urvára felbaszottam , ismerõs autójával mentünk , többet fogyasztott , hazaérek , erre apám éppenséggel mehetettek volna a miénkel is . Akkor azt hittem hogy lerugom a fejét! ennyire félti a kocsit . Ilyenkor ugy érzem hogy egyáltalán nem biznak bennem... igy nehezen lesz önbizalom . az orvoshoz velem jönnek, mondván nehogy elveszz... A szex tabu , akármit kérdeztem anno nem jött válasz , gondoltam hát ha ti nem akkor a pornóújságok, internetes pornó , az is megtanít , csak nem a valóságra.... anyám mindentõl óv .... a k.urva életbe 21 vagyok !!!! Ilyenkor azt érzem nem fiút akartak... Arra nem gondolnak hogy nem élnek 300 évig !!! Kiskoromban elkényeztettek, most meg nem akrnak elengedni , mert mi lesz velem .....
Az egyik tanárom ritka bolond volt nagyon konzervatív és meg volt a véleménye dolgokról és próbált minket befolyásolni, de nem tudott, viszont a fiát annyira rövid pórázon tartotta hogy mára már megbolondult. Az ilyenre szoktam már azt mondani hogy vagy megszoksz vagy megszöksz. Szerintem van eszed, egy kis áldozat árán már ki tudnál venni egy olcsó albérletet és elhúzni a családi házból. Esetleg valami haverral közösbe kiveszed, ha bármit mondanak annyit mondasz rá hogy 21 vagy, ha mondjuk makacskodnak hogy mit tudom én megvonják a támogatást vagy akármi akkor se add be a derekad ha kitartó vagy elõbb fogják õk, és szerintem ha ki kerülnél onnan akkor megtapasztalnád a világot rendesen és tuti hogy kis idõn belül akár még kapcsolat is összejöhet.
A kérdező hozzászólása: mert õk csak jót akarnak , azt elismerem , hogy mindent megtesznek , de ezt igy nem lehet , basszus ha kimennék táborozni egy hétre garant mindennap hivnának mivan , nem pedig hagynának nyugodtan pihenni , hülyéskedni meg minden . szüleim se járnak semerre , haverok se jönnek hozzájuk illetve hozzánk ... elmegyek gyurni , 1 kor ebéd gyere haza ... basszus majd jövök egyszer ... meg még sorolhatnám ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!