Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek végzek ugyan, de (3 db)

Mit tegyek? Ülőmunkát végzek ugyan, de már most nem bírom.8 hetes vagyok, fáj a derekam, hányingerem van, állandóan aludnék. Napi 9 órát dolgozom, + 1-1 óra utazás! Estére úgy érzem magam mint akit "agyonvertek". Menjek el táppénzre?

Legjobb válasz: Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)

Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)
Én a helyedben elmennék táppénzre, mert a baba ilyenkor a legfontosabb, fõleg, hogy sem szellemileg sem fizikailag nem bírod. Nem vagyunk egyformák, mindenki saját magáról tudja és érzi, hogy mit bír. Én nem szerettem volna az elején táppénzre menni, mert jól éreztem magam, de addig húztam még bevéreztem, pedig csak olyan tüneteim voltak mint neked. Aztán jött a hasgörcsölés. Szerintem ne várd meg még rosszabb lesz, igaz, hogy ezek a tünetek a terhesség legelejére jellemzõk, de nem véletlenül jelez a szervezet. Boldog babavárást!
Gratula a babához! szerintem is ha , nem gond anyagilag elkellenne menned táppénzre.ne hogy túl hajszóld magad! egyébként ez az elalvás általában egy-két hétig tart, és a rosszúllétek is elmúlnak majd, általában a 12-15.héttõl. boldog babavárást
Én is hasonló cipõben jártam!(10 óra munka + 3 óra utazás) Én nem mehettem táppénzre egyéb okok miatt, kinlódtam 3 még hétig. Aztán elmúltak ezek a panaszok. a 16. héttõl nem dolgozom, már kezdek unatkozni. Ha akkor megtehettem volna, tuti táppénzre megyek! Ezt a kis idõt ki kell használni, mert ha megszületik a baba nincs pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a táppénz mellett döntöttem, ma vagyok utoljára. Most mindennél fontosabb hogy a babám egészséges legyen!
Járj példával. Mutasd meg neki te, hogyan kell azt csinálni. Egy hét alatt meg fogja tanulni.
Sajnos vannak ilyen macskák. Nálunk az egyik csak kakilni megy bele, pisi az csak körülötte. És ezt azóta csinálja, hogy megmûtötték húgykõvel és egyéb ehhez kapcsolódó betegséggel. Próbálj meg beszélni állatorvossal, lehet, valami szervi baja van azért csinálja.
én úgy látom, ha MELLÉ megy, akkor benne van a "jószándék" Nem túl zárt a doboz, és fél bemenni? mi levettük a lengõajtót Vagy, a cicék elég kényesek, ha a szagot érzik, már nem mennek bele. vannak jó és kevésbé jó almok. nekünk a K.a.tzor vagy a benti jön be. idõnként fertõtlenítõvel jól kiáztatom a dobozt, mert sajnos a szagokat tárolja a mûanyag.
pl egy dobozba tedd az almot, aminek magas a fala, így nem lóg ki belõle a valaga. csak egy kis nyílást vágj rá, amin bemegy meg kijön
nekem a cicám elsõnek belement de a mamáméknál nagyon sokáig kellett küzködni míg rájöttek a megoldásra!Amikor látod, hogy pisilni vagy kakilni akar, és nem az alomba akkor vidd oda és rakd bele, és ahányszor ki akar mászni rakd vissza!amúgy nemtudom mijen a wc-je de ha van rajta tetõ vedd le, mert a cicák nem szeretik az csak az embereknek jön be!!!
2 naponta? Bocs, de az meglehetõsen kevés. A macska nem piszkít már használt alomba, nézd meg a szakirodalmat, mindenütt ezt írják. Ha mellé csinál, akkor keresné a tiszta almot, de mert nincs, így jelez az igényére. Figyelj, nem feltétlenül kell márkás alom, jó a hamu, homok, faforgács is, csak ha belepiszkít, kapirgálás után azonnal csere szükséges. Egyébként tényleg magasabb falú tál kell a cicának, de javasolnám, hogy teríts a tál alá néhány réteg újságpapírt, és akkor arra kaksizik.

1 éve járunk a barátommal, és nagyon szerelmes vagyok bele, de ő ősszel elmegy egy másik városba egyetemre, ami 400 kilométerre van. Én csak 1 év múlva végzek. Ugye szakítanunk kell, mikor elmegy, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell szakítanotok, ha a kapcsolatotokkal amúgy minden rendben. Én is éveken keresztül távkapcsolatban éltem a fõiskolai évek alatt, de ez nem is volt olyan nehéz, mint mondjuk régen. Az internet volt a segítség. Napi kapcsolatban voltunk a neten, chateken és e-mailben. Egy-két hetente hétvégéken pedig láttuk egymást, mert valamelyikünk megtette a szükséges távolságot a másikhoz. Ha csak egy évrõl van, azt simán ki lehet bírni így. Eleinte nehéz lesz persze, de ha ügyesen szervezitek az életeteket, akkor tudtok alkalmazkodni.

Szerintem nem kell szakítanotok, ha a kapcsolatotokkal amúgy minden rendben. Én is éveken keresztül távkapcsolatban éltem a fõiskolai évek alatt, de ez nem is volt olyan nehéz, mint mondjuk régen. Az internet volt a segítség. Napi kapcsolatban voltunk a neten, chateken és e-mailben. Egy-két hetente hétvégéken pedig láttuk egymást, mert valamelyikünk megtette a szükséges távolságot a másikhoz. Ha csak egy évrõl van, azt simán ki lehet bírni így. Eleinte nehéz lesz persze, de ha ügyesen szervezitek az életeteket, akkor tudtok alkalmazkodni.
Amikor a párommal (azóta a férjem) megismerkedtem köztünk 300 km volt. Mégsem szakítottunk soha. Hétvégente találkoztunk, vagy õ jött (ez volt a gyakoribb) vagy én mentem. Olyan is volt, h ogy félúton találkoztunk. Szerintem a távolság nem lehet akadály, ha két ember szereti egymást. Ja és eszünkbe sem jutott, hogy másfelé kacsingassunk. És még egy dolog, nem vagyok öregasszony, mindez 4 éve történt.
Az én barátom három éve ment el 300 km-re tanulni, két évre. Péntekenként hazajött, néha én mentem. Ma a férjem.:) ) Valóban néha nehéz, olykor nagyon tud a másik hiányozni, de egy szerelemnek ennél többet is ki kell bírnia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!