Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ostályos fiam nagyon sokat (1 db)

Mit tegyek? 5. ostályos fiam nagyon sokat változott az utolsó 2 évben.

Azelött az osztály rémjei közé sorolták, tanulásban sem remekelt. Viszont ebben a tanévben elérte azt, hogy rengeteget tanul(kitün? tanuló!), példamutató az osztályban. A nagy problémánk az, hogy teljesen kihasználják a többiek, vele íratják a leckét... A leg durvább, hogy akik a haverjai voltak állandóan verik ?t, nem bírják elviselni, hogy nem úgy viselkedik ahogy ?k (cigi,koncsorgás,tanulás). Már ott tartunk, hogy könyörög vigyem el másik suliba, amit nem szertnék. Mondtam neki, hogy ne hagyja magát és üssön vissza, ha bántják. De ez is hülyeség, eddig az ellenkez?jét fújjtam neki. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Csak azt amit a fiad kért,vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam,és két gimibe,hidd el,csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet,akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben,szó nélkül megtenném,amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés,de nem lehet azt csinálni,hogy a "haverok" verik,meg leckét íratnak vele,mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van,mint egy doboz szögnek,mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás,hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett,akkor akár egy másik,jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!

Csak azt amit a fiad kért, vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam, és két gimibe, hidd el, csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet, akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben, szó nélkül megtenném, amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés, de nem lehet azt csinálni, hogy a "haverok" verik, meg leckét íratnak vele, mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van, mint egy doboz szögnek, mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás, hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett, akkor akár egy másik, jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!
Vidd el másik iskolába! Ha õ is ezt szeretné... Úgy látszik jó sokat változott az utóbbi idõben, ami természetes ebben a korban, így nem baj ha a környezet is kicsit megújul körülötte.
Az erõszak semmire sem lenne válasz, ugyanazt kapná vissza az osztálytársaitól. Hidd el nekem is vannak tapasztalataim (18 éves vagyok, frissen egyetemista), általános iskola felsõ tagozatban én sem voltam hajlandó betagozódni a cigizõs, bandázós társaságba, ezért folyamatosan szekáltak. Mondjuk annyiban jól jártam hogy tûrtem (habár 8.-ra enyhén depressziós lettem), hogy bekerülve középiskolába, az ottani osztályom egyszerûen fergetegesen jó volt, rengeteg barátom lett, köztük a legjobb barátom is :) . Ha a fiad kéri, hogy vidd át másik iskolába, akkor tedd meg! Sokkal jobb lesz neki, mivel ez a fajta közösség eléggé tönkre teheti az önbizalmát is, ami pedig a mai világban már szinte elengedhetetlen. Nekem is újra kellett szereznem nagy részét gimiben, és jórészt sikerült is (szerencsére).
Én most amugy 7.es vagyok...És most évelejétõl kezdtem egy másik suliban mert az osztályfõnök utált és így szívatott is ahol tudott...:( Írasd át egy másik suliba mert addig pokol lesz minden napja a suliban...
szerintem is boldognak kellenne lenned, hogy ilyen jó fiú lett.és ha kiakar szakadni ebbõl a kõrbõl segíteni kell neki ebben.irány egy másik suli!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!
Nem szabad elvinni sehova! Ami nem öl meg az megerõsít....
Az elõzõ kommentelõ vagyok! sztem kicsit rövidre sikeredett. Szóval: én egy mindjárt 15 éves fiú vok. Általánosban állandóan szekáltak, (fõleg alsóbb osztályban) és utáltam oda menni. Aztán 8. félévre rájöttem, hogy csak hülyéskednek, és ha nem veszem komolyan, jobban járok. z uccsó fél évem uán azt mondtam, hogy kár, hogy eddig nem így volt. Aztán elkerültem középsuliba, ha lehet, ott még hülyébbek vannak, de még jól is érzem magam köztük:) Tehát: Ha elmentem volna, nem nyerek tapasztalatot, és most is pokol lenne az életem. Tehát neked is csak azt tom tanácsolni, hogy ki kell bírnia a fiadnak:)
Szerintem vidd el másik suliba. Nekem a nõvéremet megverték amikor 8.os volt, én meg 5-es, ez október elején volt, még kb 2 napot jártunk suliba, aztán már egy másik suliban folytattuk, 8osztályos gimiben, és most is ott vagyunk :) én vagyok 8.-os a tesóm 11.-es:) 13/L

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak?

Mindig is sok barátra volt szükségem. Csak nem mindig kaptam meg. Egy időben nagyon sok barátom volt, akikkel elég sokat beszélgettem és találkoztam.Sajnos ez az egész már megváltozott, eltávolodtunk egymástól. Sok haverom van, de őket nem nevezhetném barátnak. De viszont van barátom akivel már 4 hónapja együtt vagyunk. De mostanában elég sok köztünk a vita. Megismertem egy fiút, akivel elég sokat beszélünk mostanában és mindig felvidított. Talán el kezdtem érezni valamit iránta, de lehet ez csak egy fellángolás.
Most lett barátnője, már nem is beszélünk.. Attól félek ez miatt, végleg elveszítem. Nincs kivel megbeszélnem ezt az egészet pedig jó lenne.. És nem is tudom,hogy mit csináljak.
Kérlek segítsetek! 15/l

4

Mért nem engednek el?

a szüleim nem engednek el az éjszakai aquaworldbe, pedig 17 vagyok, mit csináljak??

6

Elég motiválatlannak érzem magam az utóbbi időben. Céljaim is vannak, de hogyan 'rázhatnám fel' magamat?

19l vagyok. Még gimibe járok (sajnos). 12.-es vagyok, jövőre fogok érettségizni (5 évesbe jelentkeztem).

17 éves korom óta 'A' megyei rádióban dolgozom ('háttérmunkákban', és kitelepüléses dolgokban munkálkodom, ha szólnak, hogy szükség van rám). E mellett 2011 óta egy kisebb, helyi rádióban vezetek műsort, kisebb-nagyobb megszakítással. E mellett suliújságot is írok, és az sulirádiót is én 'viszem'.

Egyértelmű, hogy mi szeretnék lenni, ha 'nagy' leszek. Viszont nagyon-nagyon motiválatlan vagyok, ami az iskolát illeti. Nagyon sok hiányzásom van, és a jegyeim sem a legfényesebbek. Voltam az itteni fősulin (egyáltalán nincsenek olyan ambícióim, hogy Budapesten, vagy más városban fogok egyetemre / fősuliba járni. A kezdetektől fogva tudtam, hogy a helyi fősuliba fogok járni), és a ponthatárokat, és az egyéb dolgokat hallva tudtam, hogy nem valószínű, hogy felvesznek (kommunikáció és médiatudomány szak, nem érdekel, hogy büfé szak, de a fentiek után szerintem 'egyértelmű', hogy ezzel a szakkal szimpatizálok). Viszont említettek egy olyan lehetőséget, hogy a fősulinak van OKJ-s képzése (ebben a fentebb említett szak is szerepel), és ha 1 évet ráhúzok még, rendes diplomát kapok (értelemszerűen kevesebb pont kell a bejutáshoz, de még így is kérdéses, hogy jövőre indítanak e olyan szakot).

De így is motiválatlan vagyok, annak ellenére, hogy vannak céljaim (és kapcsolataim).

Mit kellene tennem?

2

A világ legnagyobb fájdalma. Hogyan éljem túl?

15 éves lány vagyok. Édesanyámnál valószínű rosszindulatú mellrákot észleltek ( a pontos eredmény jövő héten érkezik ), de bennem egy világ omlott össze, nagyon félek.. félek attól, hogy elveszítem. Tudom, hogy ha megműtik és megfelelő kezelést kap jók az esélyei és nem is olyan öreg, de nagyon félek a kiújulástól, esetleg mástól, hogy le tudja e győzni. Kérlek segítsetek, nagypn félek, egész nap csak sírok, nem tudnám magam túltenni rajta.. Minden olyan szép és jó volt, de hirtelen a semmiből kiderült, azóta életkedvem sincs..

17

19 eves lanyom meg kamasz?

12

Mit csináljak, hogy elviseljem apám maximalizmusát?

16 éves lány vagyok, egy viszonylag erős gimnáziumba járok (a megyénkben a legerősebb), 4,3-4,4-es átlagom van, inkább humán tantárgyakból vagyok jó, ezen a vonalon is akarok továbbmenni, reál tantárgyakból,tesiből és rajzból 3-4 vagyok. Viszont apámnak ez nem felel meg, folyton piszkál, hogy így nem fogom vinni semmire, meg tanuljak többet, stb. Csak azt nem tudom, mire? Fizikából, matekból járok különtanárhoz, a többi tantárgyra tanulok, ahogy tudok, de egyszerűen nincs időm, mert edzéseim vannak, angoltanárhoz is járok (nyáron akarok C1-es nyelvvizsgát letenni), és azért szerintem teljesen elfogadható, hogy 16 évesen szeretek a barátaimmal is időt tölteni.
Apám mindig is ilyen volt, általánosban már a négyes miatt hisztizett (akkor kitűnő voltam, de egy elég gyenge suliba jártam, ahhoz képest szerintem nem rossz a mostani átlagom), mostanában elfogadja, csak a hármasok miatt van kiakadva, de egyre elviselhetetlenebb a kritikája, miszerint én így nem viszem semmire, sehova nem fognak felvenni, és sokszor a sírás kerülget emiatt.. Mit tehetnék?

6

Kamaszok, nektek van kis jegyzetfüzetetek, noteszetek, vagy hasonló, mit írtok bele?

Szülinapomra a nővéremtől kaptam egy nagyon szép és picike noteszt. Õ arra gondolt, hogy írjam bele a történeteimet, ilyesmi (mert szeretek írni), de ilyen kis füzetkébe nem szeretek írni hosszabb dolgokat, és most ötletem sincs mire használhatnám.
Ahhoz, hogy csak hülyeségeket firkantsak bele, túl szép.

Szerintetek mit kezdhetnék vele?

16L :)

14

Mit szólnátok ha a fiatok azzal állna elő, hogy pár barátjával a melegfelvonulásra akar majd felmenni, mint békés résztvevő?

17 évesek.

33

Szülők! Így megengednétek, hogy a 17 éves lányotok a barátjával aludjon?

Messze lakik a barátom és nyáron jön 1,5 hétre. Viszont panelházban lakunk, nincs vendégszobánk. A barátom lenne a szobámban, én meg a tesóm szobájában aludnék a vendégágyon de az számomra borzasztó úgyhogy maradna a padló. Nem csinálnànk semmi "rosszat", még várnék a szexel és ezt a barátom is tudja/elfogadja. Meg nyilván nem akkor csinálnánk amikor az egész család itthon van, főleg,hogy kb minden áthallatszik. De mint mondtam még várnék a szexel. A szoba ajtó is nyitva lenne.

13

Mit csináljak hogy végre felfogja hogy mit mondok?

Anyám mindig feltekeri nálam a fűtést, mert itt a számítógép, és fázik.. de nem fogja fel hogy ha 24 fok van, nem tudok elaludni, reggel 4.45kor kelek, és nemigazán szeretek küszködve elaludni 12 után.. Ennek ellenére sunyiban mindig felcsavarja. (Aztán meg sír hogy nincs tüzifa már, de amikor alig volt hideg bent 26-29 fok volt, én meg alig bírtam már létezni..)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!