Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ostályos fiam nagyon sokat (1 db)

Mit tegyek? 5. ostályos fiam nagyon sokat változott az utolsó 2 évben.

Azelött az osztály rémjei közé sorolták, tanulásban sem remekelt. Viszont ebben a tanévben elérte azt, hogy rengeteget tanul(kitün? tanuló!), példamutató az osztályban. A nagy problémánk az, hogy teljesen kihasználják a többiek, vele íratják a leckét... A leg durvább, hogy akik a haverjai voltak állandóan verik ?t, nem bírják elviselni, hogy nem úgy viselkedik ahogy ?k (cigi,koncsorgás,tanulás). Már ott tartunk, hogy könyörög vigyem el másik suliba, amit nem szertnék. Mondtam neki, hogy ne hagyja magát és üssön vissza, ha bántják. De ez is hülyeség, eddig az ellenkez?jét fújjtam neki. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Csak azt amit a fiad kért,vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam,és két gimibe,hidd el,csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet,akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben,szó nélkül megtenném,amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés,de nem lehet azt csinálni,hogy a "haverok" verik,meg leckét íratnak vele,mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van,mint egy doboz szögnek,mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás,hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett,akkor akár egy másik,jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!

Csak azt amit a fiad kért, vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam, és két gimibe, hidd el, csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet, akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben, szó nélkül megtenném, amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés, de nem lehet azt csinálni, hogy a "haverok" verik, meg leckét íratnak vele, mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van, mint egy doboz szögnek, mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás, hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett, akkor akár egy másik, jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!
Vidd el másik iskolába! Ha õ is ezt szeretné... Úgy látszik jó sokat változott az utóbbi idõben, ami természetes ebben a korban, így nem baj ha a környezet is kicsit megújul körülötte.
Az erõszak semmire sem lenne válasz, ugyanazt kapná vissza az osztálytársaitól. Hidd el nekem is vannak tapasztalataim (18 éves vagyok, frissen egyetemista), általános iskola felsõ tagozatban én sem voltam hajlandó betagozódni a cigizõs, bandázós társaságba, ezért folyamatosan szekáltak. Mondjuk annyiban jól jártam hogy tûrtem (habár 8.-ra enyhén depressziós lettem), hogy bekerülve középiskolába, az ottani osztályom egyszerûen fergetegesen jó volt, rengeteg barátom lett, köztük a legjobb barátom is :) . Ha a fiad kéri, hogy vidd át másik iskolába, akkor tedd meg! Sokkal jobb lesz neki, mivel ez a fajta közösség eléggé tönkre teheti az önbizalmát is, ami pedig a mai világban már szinte elengedhetetlen. Nekem is újra kellett szereznem nagy részét gimiben, és jórészt sikerült is (szerencsére).
Én most amugy 7.es vagyok...És most évelejétõl kezdtem egy másik suliban mert az osztályfõnök utált és így szívatott is ahol tudott...:( Írasd át egy másik suliba mert addig pokol lesz minden napja a suliban...
szerintem is boldognak kellenne lenned, hogy ilyen jó fiú lett.és ha kiakar szakadni ebbõl a kõrbõl segíteni kell neki ebben.irány egy másik suli!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!
Nem szabad elvinni sehova! Ami nem öl meg az megerõsít....
Az elõzõ kommentelõ vagyok! sztem kicsit rövidre sikeredett. Szóval: én egy mindjárt 15 éves fiú vok. Általánosban állandóan szekáltak, (fõleg alsóbb osztályban) és utáltam oda menni. Aztán 8. félévre rájöttem, hogy csak hülyéskednek, és ha nem veszem komolyan, jobban járok. z uccsó fél évem uán azt mondtam, hogy kár, hogy eddig nem így volt. Aztán elkerültem középsuliba, ha lehet, ott még hülyébbek vannak, de még jól is érzem magam köztük:) Tehát: Ha elmentem volna, nem nyerek tapasztalatot, és most is pokol lenne az életem. Tehát neked is csak azt tom tanácsolni, hogy ki kell bírnia a fiadnak:)
Szerintem vidd el másik suliba. Nekem a nõvéremet megverték amikor 8.os volt, én meg 5-es, ez október elején volt, még kb 2 napot jártunk suliba, aztán már egy másik suliban folytattuk, 8osztályos gimiben, és most is ott vagyunk :) én vagyok 8.-os a tesóm 11.-es:) 13/L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szólnál ha a 16 éves lányodnak egy 23 éves fiú udvarolna?

A fiú nem ismeretlen számodra. Ismered a családját és őt is kiskora óta. Nem csajozós típus és megbízható.

29

Szégyelljem én magam?

Elsősorban lányos anyák és lányok válaszát várnám priviben. Tegnap este rajtakaptam a nevelt lányomat! Tanácsra lenne szükségem.

21

Mit szóltok az ötletemhez?

Most ballagok majd 8.-ból. A legjobb barátnőm az osztálytársam, nagyon fontos nekem, mindent meg tudok vele beszélni, soha nem vesztünk még össze. Arra gondoltam, hogy egy papírra írok neki valami idézetet, meg emlékeket, kinyomtatom egy közös képünket, és odaadom neki ballagáskor. Szép gesztus lenne? Vagy felesleges? Ez amolyan "örökreemlékezzrám" ajándék lenne, mivel mindketten kollégisták leszünk és messze fogunk majd tanulni egymástól.
Esetleg tudtok nekem pár idézetet írni?

Előre is köszönöm!

6

Ti hogy viszonyultok az élsport kérdéséhez szülőként?

A fiam 13 éves, jövő szeptembertől lesz középiskolás. Úszni jár és judózik is, az előbbit versenyszerűen, a másikon edzésre jár néha, de az úszás miatt nem versenyzik judóban. Az edzői szerint mindkettőben tehetséges, de el kellene dönteni, hogy melyiket szeretné tovább csinálni, még a judo sem késő.
Én apaként leginkább azt szeretném, ha egyiket sem, megmondom őszintén. Annak idején én fociztam NB I-es ifistaként, még külföldre is eljutottam próbajátékra, végül az anyám nyomására hagytam abba, igaz egy szerencsétlen sérülés is közbeszólt. Õt akkor nagyon utáltam ezért, de most már teljes mértékben megértem, és hálás vagyok neki, hogy inkább a tanulást választottam a versenysport helyett (persze lehet egymás mellett a kettőt is).
Én nagyon féltem őt az élsporttól, a dopping miatt. Ne legyenek kétségeink, nagyon komoly probléma. Több ismerősöm is versenyzett különféle sportágakban, és tolták magukba a "kokszot", néha edzői segédlettel/utasításra. Én fociztam, az nem volt akkoriban annyira doppingérzékeny sport, de ott is volt rá példa.
Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy van-e jogom ilyen szinten beleszólni a fiam életébe? Igaz, hogy még csak 13 éves, de ez hatással lesz a későbbi életére. Én azt szeretném, ha sportbarát maradna, de csak hobbi szinten.
Mi a véleményetek?

11

Tegnap mondták a suliba, hogy orvosi vizsgálat lesz, ott mit fognak csinálni? 13/L

7

Nem tudom mit tehetnék. Lelkifurdalásom van. Szerintetek?

Hétvégén elmentünk szórakozni én a barátnőm a párom és a barátnőm párja.
Én és a barátnőm párja nagyon berúgtunk. A barátnőm és a párom hamarabb hazamentek, mert ment az utolsó buszuk. Nekem később volt a busz, de lekéstem így a barátnőm párjánál aludtam. Együtt aludtunk átölelve, de nem történt köztünk semmi. Aztán tegnap összefutottunk a városba és elmentünk megint egy picit szórakozni és megint együtt aludtunk. Mikor hazaértem reggel facebookon kaptam tőle egy üzenetet hogy nagyon jó volt velem aludnia és hogy ma este is találkozzunk most értem haza. A találkozón csókolóztunk és azt mondta belém szeretet. Nem tudom mit tehetnék?
18/L

8

Ez a 'normális' a mai fiatalság körében?

Egyik barátnőm két DJ-vel is lefeküdt és egy azt hiszem 42 éves férfival is, akitől iPhone-t kapott. Valamiért a 30 körüli pasikkal kezd, mert szerinte ők az 'értelmesek'.

Ez a normális?

17l, ő 19

10

Munkát szeretnék! Nem lenne ciki így? (lent)

Vendéglátós iskolába járok, pincér szeretnék lenni. Van egy kocsma ahova gyakran járok le. Gáz lenne, ha csak úgy odamennék a pultoshoz, hogy nem-e lenne számomra munkalehetőség?
16/L

8

Lehet cigarettázni, mint végzős diák, a banketten?

A tanárok előtt ?

4

Kamaszok, mennyire szerettek azon a településen élni, ahol éltek?

Mit szerettek benne, mit nem?

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!