Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ostályos fiam (1 db)

Mit tegyek? 5. ostályos fiam nagyon sokat változott az utolsó 2 évben.

Azelött az osztály rémjei közé sorolták, tanulásban sem remekelt. Viszont ebben a tanévben elérte azt, hogy rengeteget tanul(kitün? tanuló!), példamutató az osztályban. A nagy problémánk az, hogy teljesen kihasználják a többiek, vele íratják a leckét... A leg durvább, hogy akik a haverjai voltak állandóan verik ?t, nem bírják elviselni, hogy nem úgy viselkedik ahogy ?k (cigi,koncsorgás,tanulás). Már ott tartunk, hogy könyörög vigyem el másik suliba, amit nem szertnék. Mondtam neki, hogy ne hagyja magát és üssön vissza, ha bántják. De ez is hülyeség, eddig az ellenkez?jét fújjtam neki. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Csak azt amit a fiad kért,vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam,és két gimibe,hidd el,csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet,akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben,szó nélkül megtenném,amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés,de nem lehet azt csinálni,hogy a "haverok" verik,meg leckét íratnak vele,mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van,mint egy doboz szögnek,mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás,hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett,akkor akár egy másik,jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!

Csak azt amit a fiad kért, vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam, és két gimibe, hidd el, csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet, akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben, szó nélkül megtenném, amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés, de nem lehet azt csinálni, hogy a "haverok" verik, meg leckét íratnak vele, mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van, mint egy doboz szögnek, mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás, hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett, akkor akár egy másik, jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!
Vidd el másik iskolába! Ha õ is ezt szeretné... Úgy látszik jó sokat változott az utóbbi idõben, ami természetes ebben a korban, így nem baj ha a környezet is kicsit megújul körülötte.
Az erõszak semmire sem lenne válasz, ugyanazt kapná vissza az osztálytársaitól. Hidd el nekem is vannak tapasztalataim (18 éves vagyok, frissen egyetemista), általános iskola felsõ tagozatban én sem voltam hajlandó betagozódni a cigizõs, bandázós társaságba, ezért folyamatosan szekáltak. Mondjuk annyiban jól jártam hogy tûrtem (habár 8.-ra enyhén depressziós lettem), hogy bekerülve középiskolába, az ottani osztályom egyszerûen fergetegesen jó volt, rengeteg barátom lett, köztük a legjobb barátom is :) . Ha a fiad kéri, hogy vidd át másik iskolába, akkor tedd meg! Sokkal jobb lesz neki, mivel ez a fajta közösség eléggé tönkre teheti az önbizalmát is, ami pedig a mai világban már szinte elengedhetetlen. Nekem is újra kellett szereznem nagy részét gimiben, és jórészt sikerült is (szerencsére).
Én most amugy 7.es vagyok...És most évelejétõl kezdtem egy másik suliban mert az osztályfõnök utált és így szívatott is ahol tudott...:( Írasd át egy másik suliba mert addig pokol lesz minden napja a suliban...
szerintem is boldognak kellenne lenned, hogy ilyen jó fiú lett.és ha kiakar szakadni ebbõl a kõrbõl segíteni kell neki ebben.irány egy másik suli!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!
Nem szabad elvinni sehova! Ami nem öl meg az megerõsít....
Az elõzõ kommentelõ vagyok! sztem kicsit rövidre sikeredett. Szóval: én egy mindjárt 15 éves fiú vok. Általánosban állandóan szekáltak, (fõleg alsóbb osztályban) és utáltam oda menni. Aztán 8. félévre rájöttem, hogy csak hülyéskednek, és ha nem veszem komolyan, jobban járok. z uccsó fél évem uán azt mondtam, hogy kár, hogy eddig nem így volt. Aztán elkerültem középsuliba, ha lehet, ott még hülyébbek vannak, de még jól is érzem magam köztük:) Tehát: Ha elmentem volna, nem nyerek tapasztalatot, és most is pokol lenne az életem. Tehát neked is csak azt tom tanácsolni, hogy ki kell bírnia a fiadnak:)
Szerintem vidd el másik suliba. Nekem a nõvéremet megverték amikor 8.os volt, én meg 5-es, ez október elején volt, még kb 2 napot jártunk suliba, aztán már egy másik suliban folytattuk, 8osztályos gimiben, és most is ott vagyunk :) én vagyok 8.-os a tesóm 11.-es:) 13/L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok, nyaralni mindig a családotokkal mentek, vagy a haverjaitokkal, barátaitokkal is szoktatok?

12

Ezt anyám miért csinálja?

A minap bent tévézek a nappalinkban, 6 éves húgom lent a földön játszott. Felgyűrte egy kicsit a szőnyeget, de én nem vettem észre. Pár perc múlva anyám bejön a és elkezd velem ordibálni, hogy miért gyűrtem fel a szőnyeget. Mondom neki, hogy ne kiabáljon, mert a húgom volt, de ő engem hülyéz és csapkod. Most 17 évesen kaptam észbe, hogy eddig is ezt csinálta, de most főleg azóta amióta mostoha apám itt hagyott minket hasonló gondok miatt. Ezt miért csinálja anyám? Ezt élvezi(a húga is ugyanezt csinálja a saját gyerekeivel) vagy.... nem tudom. Más szülök, ha olvassátok ezt és tudjátok mi gondja van anyámnak, válaszokat nagyon megköszönném de más kamaszok válaszát is :DDD

7

Középsulisok, mit csináltok nyáron ha otthon vagytok?

Azért kérdezem, hátha kicsit megihletődöm, mit is lehetne csinálni, mert én már egy hónapja otthon vagyok, és néha csak úgy eltelnek a napok, és úgy érzemm, semmi hasznosat nem csináltam :(
Szeretnék dolgozni a nyáron, de sajnos eddig még semmi nem jött össze, így amikor éppen otthon vagyok, kéne találnom valami hasznos/érdekes elfoglaltságot. Szoktam segíteni otthon, takarítok is meg főzök is ha kell, ezzel sincs gond. Barátokkal is szoktam találkozni, de mivel nem egy helyen lakunk, nem naponta hanem kicsit ritkábban Ezen kívül olvasni szoktam, filmeket/sorozatokat nézni, meg netezni, esetleg tévézni. Még így is sokszor van, hogy nem tudom mit csináljak. Ti mit szoktatok egész nap csinálni otthon? Kort is írjatok, köszi a válaszokat :)

9

Mennyire lenne kínos?

Idén megyek gólyatáborba és az iskola elől fog indulni a busz.Anyukám pedig minden áron elakar kísérni a suli elé.Nem tudom,hogy ez mennyire szokás vagy,hogy másoknak is ott lesznek a szülei.És én csak nem akarom hülyén érezni magam,hogy mindenki szülő nélkül és csak velem van ott.

7

Hogyan találjak így normális barátot magamnak?

17 éves vagyok,fél éve nincs párkapcsolatom.Eddig volt egy 1 éves és egy 2 éves.A 2 éves kapcsolatomban vesztettem el a szüzességem,és ez a kapcsolat jobban is megmaradt a szívemben és most ez is egy mérce számomra,hogy minimum ezt várom el egy kapcsolatban,mint amit ő nyújtott nekem(lelkileg nagy plusz volt).Viszont most egypár dolog akadályoztatja a kapcsolat létesítését és fenttartását,ezek a következőek:
1.Mostanában a pasik 60%-a vagy csúnya és fiatal,vagy pedig b*zis és még fiatalabb,vagy pedig öreg és ezzel együtt sajnos pedofil,vagy alkoholista.
2.A legtöbb azt állítja magáról a társkeresőn,hogy ő becsületes,aztán mondom nekik,hogy jelöljenek be Facebookon,azt mondják,hogy nem jelölnek,rájuk keresek és általában az ilyenekről mindig kiderül,hogy van barátnőjük.
3.Aki rendes,helyes,kedves és tényleg becsületesnek látszik az messze lakik.
4.Méhszájsebem van jelenleg,július 15.-én megyek nőgyógyászhoz fagyasztatni magam,és hiába lenne barátom és hiába feküdnék le vele fél év után csak,akkor is bennem maradna az,hogy mi van akkor,ha megint előjön,megint fájni fog..stb.,így görcsölnék tuti szex közben is ezen.(Kapcsolat a kettő között a volt barátom,akkor még nem tudtam,hogy van ez és úgy voltunk együtt és utána nagyon szédültem,mert fájt..)
5.Jogosítványt akarok szerezni(ez még majd kiderül kedden,hogy most megyek-e a nyáron vagy máskor,de akkor már a saját pénzemből),jövő évben pedig érettségire kell tanulni,aztán nyelvvizsga,utána pedig 2 év OKS-s képzés lesz.Félek,hogy kevés időm marad így is,nem hogy még egy pasi mellett..igaz,hogy én nem játszok még olyat,hogy aludjon nálam..stb.Erre nem vágyok,meg szerintem 17 évesen ez teljesen felesleges.:')

De főleg az a durva,hogy mennyire nőiesek ezek a mai fiúk..régen az ilyeneket kicikizték volna a tényleges fiúk.Múltkor az askon voltam olyan marha,hogy megkérdeztem az egyik 13 éves "kisfiút",hogy "ki van rúzsozva a szád?" És odaírtam neki,hogy nem bántásból,hanem őszintén kérdezem.
És szegényke odaírta,hogy nincs..de az akkor is látszott,nem a rossz fényviszonyok miatt látszott úgy.A másik..ma láttam ugyanezen az oldalon egy másik fiút..az még videót is csinál arról,hogy hogyan grimaszol.Tőle meg megkérdeztem,hogy ha már levideózza magát,akkor miért nem beszél?XDDD
(nem néma,ezt tudni lehet).

17/L

6

A 15 éves lányom egy hét szobafogságot kapott, jogos ez? Ti mit tettetek volna a mi (szülők) helyünkben? (részletesebben lent)

A lányommal jó kapcsolatban vagyok,mindent megbeszélünk és ennek örvendek. Az utobbi napokban a barátjával és a többi barátaival ült kint 22.00-23.00 óráig,a hazajövetelel nem volt gond,mert haza kisérték,egészen a kapuig. Csak nem ennyi volt beszélve,azt mondtuk neki(a férjemmel),hogy 21.00-22.00-kor legyen a házban! Megsokaltuk,hogy nem jött pontosan. Utolsó este éjfélre jött,ami véglegesen kiverte a biztosítékot. A férjem egy hét szobafogságott szabott ki,megérdemelte? Illetve ti,a vele egykorú gyereketeket meddig engednétek ki?
A barátai szerint,nagy a szigor nálunk és az már súlyos dolog,hogy nyáron nem engedjük ki 23.00-00.00 oráig. Helyes ez így? 43/N

28

Mitcsináljak a 14 éves húgommal ha depressziós és vagdossa magát meg folyton az alkoholba menekül? (többi lennt)

Nagyon szeretem őt és nagyon rossz így látni.Egyedül én tudok arról,hogy iszik meg vagdossa magát mert csak bennem bízik.sírva könyörgött,hogy ne mondjam el senkinek.:/ Azóta ilyen mióta anyánknak új barátja van és azóta anyánk leszar minket.Próbálok beszélni erről anyámmal,hogy többet kellene velünk foglalkoznia,de nem érdekli.már én is annyira kivagyok a húgom miatt már sírva alszom el miatta,hogy így kell látnom.Régebben olyan boldog volt.Most meg...:/

7

Milyen lett az evvegi atlagotok?

Osztalyt is kernek. :)

38

Rajztamfolyamra szeretnék járni, de hova?

16 éves vagyok,imádok rajzolni,és a környezetem szerint szépek is .Valaki tudna ajánlani valami tanfolyamot/iskolát ahol ennyi idősen is tudnám fejleszteni a rajztudásom ? Később milyen szakmák jöhetnek szóba ?

1

Mikor fogok "átalakulni" nővé? Mikor fogok "felnőni"?

17 éves lány vagyok. Egyáltalán nem nőttem fel, sőt.
12 éves koromig egy magabiztos lány voltam, de ahogy elkezdtünk felnőni, minden lány egyre csajosabb, nőiesebb lett, de, bár külsőre én is, belül azonban nagyon gyerek maradtam. Mindenki "Megszépült", ápolt, csajos lett, én meg úgy érzem megcsúnyultam. A legjobb barátnőm közölte, hogy csúnya vagyok, az öltözködésemen poénból viccelődtek.
Változott a helyzet, van barátom is azóta, de úgy érzem, hogy KISLÁNY maradtam. Ha kisminkelem magam, ha felveszek lányos ruhákat, akkor is olyan kislányos kisugárzásom van, és annak is érzem magamat. Nem járok fiús ruhákba(hordok cicanadrágot, harisnyát, szoknyát, karidgánokat, stb)-szóval nem ez a teljes "fiúsabb" öltözködés. Mégis csúnyának érzem magam, és kislányosnak.
Félig-meddig örülök ennek, hiszen ez vagyok én.
Másrészt meg nem tudom hogy kezelni. Mindjárt 18 éves vagyok, és tényleg alapból úgy viszonyulnak hozzám az emberek is, mint egy 15 éveshez, mert SUGÁRZIK rólam. Nem lehet engem nőnek mondani.
EZ magától og változni, vagy tennem kell valamit?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!