Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ostályos (1 db)

Mit tegyek? 5. ostályos fiam nagyon sokat változott az utolsó 2 évben.

Azelött az osztály rémjei közé sorolták, tanulásban sem remekelt. Viszont ebben a tanévben elérte azt, hogy rengeteget tanul(kitün? tanuló!), példamutató az osztályban. A nagy problémánk az, hogy teljesen kihasználják a többiek, vele íratják a leckét... A leg durvább, hogy akik a haverjai voltak állandóan verik ?t, nem bírják elviselni, hogy nem úgy viselkedik ahogy ?k (cigi,koncsorgás,tanulás). Már ott tartunk, hogy könyörög vigyem el másik suliba, amit nem szertnék. Mondtam neki, hogy ne hagyja magát és üssön vissza, ha bántják. De ez is hülyeség, eddig az ellenkez?jét fújjtam neki. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Csak azt amit a fiad kért,vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam,és két gimibe,hidd el,csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet,akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben,szó nélkül megtenném,amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés,de nem lehet azt csinálni,hogy a "haverok" verik,meg leckét íratnak vele,mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van,mint egy doboz szögnek,mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás,hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett,akkor akár egy másik,jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!

Csak azt amit a fiad kért, vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam, és két gimibe, hidd el, csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet, akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben, szó nélkül megtenném, amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés, de nem lehet azt csinálni, hogy a "haverok" verik, meg leckét íratnak vele, mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van, mint egy doboz szögnek, mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás, hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett, akkor akár egy másik, jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!
Vidd el másik iskolába! Ha õ is ezt szeretné... Úgy látszik jó sokat változott az utóbbi idõben, ami természetes ebben a korban, így nem baj ha a környezet is kicsit megújul körülötte.
Az erõszak semmire sem lenne válasz, ugyanazt kapná vissza az osztálytársaitól. Hidd el nekem is vannak tapasztalataim (18 éves vagyok, frissen egyetemista), általános iskola felsõ tagozatban én sem voltam hajlandó betagozódni a cigizõs, bandázós társaságba, ezért folyamatosan szekáltak. Mondjuk annyiban jól jártam hogy tûrtem (habár 8.-ra enyhén depressziós lettem), hogy bekerülve középiskolába, az ottani osztályom egyszerûen fergetegesen jó volt, rengeteg barátom lett, köztük a legjobb barátom is :) . Ha a fiad kéri, hogy vidd át másik iskolába, akkor tedd meg! Sokkal jobb lesz neki, mivel ez a fajta közösség eléggé tönkre teheti az önbizalmát is, ami pedig a mai világban már szinte elengedhetetlen. Nekem is újra kellett szereznem nagy részét gimiben, és jórészt sikerült is (szerencsére).
Én most amugy 7.es vagyok...És most évelejétõl kezdtem egy másik suliban mert az osztályfõnök utált és így szívatott is ahol tudott...:( Írasd át egy másik suliba mert addig pokol lesz minden napja a suliban...
szerintem is boldognak kellenne lenned, hogy ilyen jó fiú lett.és ha kiakar szakadni ebbõl a kõrbõl segíteni kell neki ebben.irány egy másik suli!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!
Nem szabad elvinni sehova! Ami nem öl meg az megerõsít....
Az elõzõ kommentelõ vagyok! sztem kicsit rövidre sikeredett. Szóval: én egy mindjárt 15 éves fiú vok. Általánosban állandóan szekáltak, (fõleg alsóbb osztályban) és utáltam oda menni. Aztán 8. félévre rájöttem, hogy csak hülyéskednek, és ha nem veszem komolyan, jobban járok. z uccsó fél évem uán azt mondtam, hogy kár, hogy eddig nem így volt. Aztán elkerültem középsuliba, ha lehet, ott még hülyébbek vannak, de még jól is érzem magam köztük:) Tehát: Ha elmentem volna, nem nyerek tapasztalatot, és most is pokol lenne az életem. Tehát neked is csak azt tom tanácsolni, hogy ki kell bírnia a fiadnak:)
Szerintem vidd el másik suliba. Nekem a nõvéremet megverték amikor 8.os volt, én meg 5-es, ez október elején volt, még kb 2 napot jártunk suliba, aztán már egy másik suliban folytattuk, 8osztályos gimiben, és most is ott vagyunk :) én vagyok 8.-os a tesóm 11.-es:) 13/L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tetoválást nem lehet elfedni korrektorral/alapozóval?

Csak elméletbeli a kérdés. Mindenhol olvasom, hogy ha lehet, ne tetováltasson magára senki semmit, mert pl. munkakeresés szempontjából nagy hátrányt jelenthet. Az oké, hogy ha valakinek mondjuk az egész karja tele van varrva, akkor azt igen nehézkes eltüntetni, de pl. egy 1-2-3 centis, kis ábrát? Azt lehetséges, nem?

7

Nagyon féltem őt, valaki segítene? !

Kétségbe vagyok esve.... Édesanyámnak mellrákja van, kapott kezelést, nemsokára megműtik. Nagyon félek attól, hogy valahol máshol előjön majd neki mostanába elalvás előtt csak sírok, annyira szeretem őt és nem akarom elveszíteni.. :( Mennyi az esélye, hogy rendbejön és nem újul ki neki máshol? Előre isköszönöm. :( 16/L

3

Hogy reagálnátok, ha a 17 éves kamasz fiatok beállítana a 15 éves barátnőjével, hogy a kishölgy terhes?

11

A katolikus egyház milyen véleménnyel van a tinédzserterhességről? Ha erőszakból fogant a baba, ti megtartanátok?

15-16 éves gimnazistaként teherbe esik valaki, miután megerőszakolják. Megtartsa-e a babát, vagy sem? Az egyház milyen véleménnyel van erről(fontos az iskola stb. miatt)?

11

Suli kezdés? Hogyan lesz ez?

Lassan itt a szeptember és kezdodik a suli.
Kozepsuliba megyek,senkit nem fogok ismerni,szval magamra leszek utalva.
Hogy van ott a ismerkedes? vagy valamit mondanátok?
Félek h nem lesznek barátaim ott
15/l

11

Mit csináljak? Segítség!

Anyámmal kell lennem 3 napig.. Annyit kell rólunk tudni hogy nem szólunk egymáshoz.. Vagy ha mégis, akkor csak ordít, ezt megunom kb 1 óra után és visszakiabálok és lelépek.. De most ezt majd nem tehetem meg, mert idegen helyen leszünk.. Ott kell lennem mellette majd egész nap és nem tudom mit csináljak majd.. Filmezni csak mobilon tudok, de azon is csak 2-3 órát naponta, mert lemerül és egész nap nem lesz a közelben konektor.. könyvet is olvashatok, de nincs itthon túl sok érdekes könyv, csak 1, de az is vékony és max 5 órába tellene kiolvasni... (200-250 oldal körül van)

4

Kamaszok! Van itt olyan, akinek a szülei, vagy valamilyen rokona abban az iskolában tanár vagy igazgató, ahova ő jár? Szokta érte csúfolni? Mi a pozitívum, mi a negatívum?

Nekem mindig a fejemhez vágják, hogy kivételeznek velem, mert anya itt dolgozik... tanár az anyukám.

15

Ezt a megalázást hogy éljem túl? Mit mondjak anyának, hogy ne kérdezgessen?

Annyira szörnyű és azóta csak sírok,eszek és hányok felváltva.Még sosem volt olyan,hogy én lettem volna a figyelem középpontjában,de most mindenki rólam beszél,nem merek felmenni Facebookra se emiatt...
Augusztus végén nyelvvizsgázom és arra is kéne készülnöm,de így nem megy.
Anya pedig kérdezi folyton,hogy mi történt,mert általában mindent megbeszélek vele,de ezt nem mondhatom el neki.Este már olyanokat mondott,hogy felhívja a barátnőimet,ha nem mondom el és hasonlókat.

16L

27

Apa-fia, és sok probléma ebben a kapcsolatban?

16 éves fiú vagyok. A problémám az, hogy apámmal nem éppen az a jó a viszonyom, nem tudom, hogy túlreagálom-e.
Rengeteg problémánk van, anyagi gondokkal kiegészítve, felsorolásként nézve:
- Olyanoakt néz ki belőlem, amire meg sem tanított. (Leszólta a fejemet, mert nem tudtam, mi az a dekopír fűrész, az életben nem mutatta meg, de erre bezzeg válaszolni nem tudott.)
- Még kissebb dolgokon is idegbetegeskedik. (Pl. ferdén vágtam a kenyeret.)
- úgy érzem, hogy ő arra nevel, hogy egy érzéktelen sz*rember legyek. (pl. ne tiszteljem a nőket, valamikor ezt mondta.)
- A mi házunk lakható, ám kívül eléggé csúnya (nekem ez egyébként tetszik is valamennyire), ő meg az adonyi telkét csinálná. (értem, hogy neki az öröm lenne, de azért ne hagyja félbe...)
- Anyámat néha a szemei előtt sértegeti. (és én érzem rosszul magam emiatt, hogy anyám néha boldogtalan és sokat veszekednek.)
- Néha kifolyik egy kis pénz. (pár nap alatt sok sört vettük legutóbb, igaz azóta nem.) Meg néha elvisz engem valami étterembe, ebben az a kis baj, hogy kivételen velem, mert én vagyok az egyetlen fia (félnővérem anyámtól van) meg stb.
- Nem találtva a múltkor felakasztva a szószoskanalat (ott volt az, csak a tálca mögött, kicsit alrébb, én találtam meg) és egyből ordibálni kezdett.
- Nem elégedik meg néha velem. (év végén 4.78-as átlag (ami szerintem jó) egy nyelvi előkészítős osztályban, matekból meg egy másik tantárgyból lettem csak 4-es, a matekból jófej volt a tanár és megadta, én nagyon örültem, neki meg az volt a válasza, hogy szétszórt vagyok, meg nem figyelek (a fenéket nem...)
- Iszonyatosan félek a darazsaktól, meg a hasonló kis zümmögő szemétláda fullánkosoktól, szerinte ez lányos.
- Sokszor a szememre hányja, hogy nem vagyok elég kommunikatív, és hogy ez az én hibám, mert nem javítok rajta. (Nem igazán jövök ki a kortársakkal, másak a nézeteink, pl. ők leragadnak az idióta hülyeségeknél. Ezért nem vagyok olyan jó beszélgetőtársuk, nehezen is megy (kivéve ha autókról, vagy metálzenéről van szó, de "ezeknél" nincs olyan.)
- Néha egyküld a fenébe, ilyen "hess innen" módon, ezért a pöchendi lerázásért úgy fejenvágnám egy fakanállal.
Néha úgy agyonvágnám egy serpenyővel, de néha jól megvagyok vele. Lehetne a vele való kapcsolatomat javítani?

6

Kiskorút bántalmazhat nagykorú?

Az lenne az én igazi nagy bajom, hogy történetesen az unokanővérem élettársa és az ő rokona aki az exem folyamatosan fenyegeti és olykor még bántalmazzák is a mostani páromat már több mint egy éve. A párom nem szeretne bajt ezért vissza sem tud vágni hiszen még amikor a szüleivel lakott voltak rendőrségi ügyei amik egyenlőre lezáratlanok illetve most lesz az utolsó tárgyalása ami akár felfüggesztéssel is járhat. Szeretnék egy olyan segítséget kérni, mivel a rendőrség nem hiszem, hogy tesz ez ellen hisz már szinte az egész falu mellettük áll mivel ez egy ilyen szekta banda vagy mi és a rendőröknél már próbálkoztunk és amikor fel akartuk jelenteni és megtudták kiről van szó leintettek, hogy ezek túl súlyos vádak és még mi ütjük meg a bokánkat úgyhogy hagyjuk. Már egyszer késsel is rátámadtak és ez nem mehet tovább, mivel megpróbáltam megvédeni és megfenyegetni, hogy feljelentem őket, azt mondták addig ütik míg el nem megy még a falu környékéről is.Most nagyon félek, anyának szóltam és ő meg az unokanővérem miatt nem akar velük haragba lenni , neki ő a legfontosabb. Nincs erre valami ifjúságvédelmi akármi? hallottam már róla, csak azt nem tudom pontosan ilyen dologgal hova fordulhatnék. Rettegek már.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!