Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ostályos (1 db)

Mit tegyek? 5. ostályos fiam nagyon sokat változott az utolsó 2 évben.

Azelött az osztály rémjei közé sorolták, tanulásban sem remekelt. Viszont ebben a tanévben elérte azt, hogy rengeteget tanul(kitün? tanuló!), példamutató az osztályban. A nagy problémánk az, hogy teljesen kihasználják a többiek, vele íratják a leckét... A leg durvább, hogy akik a haverjai voltak állandóan verik ?t, nem bírják elviselni, hogy nem úgy viselkedik ahogy ?k (cigi,koncsorgás,tanulás). Már ott tartunk, hogy könyörög vigyem el másik suliba, amit nem szertnék. Mondtam neki, hogy ne hagyja magát és üssön vissza, ha bántják. De ez is hülyeség, eddig az ellenkez?jét fújjtam neki. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Csak azt amit a fiad kért,vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam,és két gimibe,hidd el,csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet,akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben,szó nélkül megtenném,amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés,de nem lehet azt csinálni,hogy a "haverok" verik,meg leckét íratnak vele,mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van,mint egy doboz szögnek,mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás,hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett,akkor akár egy másik,jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!

Csak azt amit a fiad kért, vidd el másik suliba!Miért nem szeretnéd?Én is 2 ovi ba jártam, és két gimibe, hidd el, csak pokollá teszed a mindennapokat.Ha nagyon rossz a heéyzet, akár most azonnal is fogadják máshol.Ha az ém gyermekem lenne eben a helyzetben, szó nélkül megtenném, amit kér.Ez nem a probléák elöli elmenekülés, de nem lehet azt csinálni, hogy a "haverok" verik, meg leckét íratnak vele, mint egy csicskával!A tanároknak meg annyi fegyelmezõ erejük van, mint egy doboz szögnek, mert az oktatási tv. sorozatos átalakításával kivettek minden fegyelmezõ lehetõséget a kezükbõl.Tehát az sem megoldás, hogy naponta jársz az igazgató nyakára.Ha meg annyira jó tanuló lett, akkor akár egy másik, jobb iskola jobb megoldás... Gondold már végig!
Vidd el másik iskolába! Ha õ is ezt szeretné... Úgy látszik jó sokat változott az utóbbi idõben, ami természetes ebben a korban, így nem baj ha a környezet is kicsit megújul körülötte.
Az erõszak semmire sem lenne válasz, ugyanazt kapná vissza az osztálytársaitól. Hidd el nekem is vannak tapasztalataim (18 éves vagyok, frissen egyetemista), általános iskola felsõ tagozatban én sem voltam hajlandó betagozódni a cigizõs, bandázós társaságba, ezért folyamatosan szekáltak. Mondjuk annyiban jól jártam hogy tûrtem (habár 8.-ra enyhén depressziós lettem), hogy bekerülve középiskolába, az ottani osztályom egyszerûen fergetegesen jó volt, rengeteg barátom lett, köztük a legjobb barátom is :) . Ha a fiad kéri, hogy vidd át másik iskolába, akkor tedd meg! Sokkal jobb lesz neki, mivel ez a fajta közösség eléggé tönkre teheti az önbizalmát is, ami pedig a mai világban már szinte elengedhetetlen. Nekem is újra kellett szereznem nagy részét gimiben, és jórészt sikerült is (szerencsére).
Én most amugy 7.es vagyok...És most évelejétõl kezdtem egy másik suliban mert az osztályfõnök utált és így szívatott is ahol tudott...:( Írasd át egy másik suliba mert addig pokol lesz minden napja a suliban...
szerintem is boldognak kellenne lenned, hogy ilyen jó fiú lett.és ha kiakar szakadni ebbõl a kõrbõl segíteni kell neki ebben.irány egy másik suli!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!
Nem szabad elvinni sehova! Ami nem öl meg az megerõsít....
Az elõzõ kommentelõ vagyok! sztem kicsit rövidre sikeredett. Szóval: én egy mindjárt 15 éves fiú vok. Általánosban állandóan szekáltak, (fõleg alsóbb osztályban) és utáltam oda menni. Aztán 8. félévre rájöttem, hogy csak hülyéskednek, és ha nem veszem komolyan, jobban járok. z uccsó fél évem uán azt mondtam, hogy kár, hogy eddig nem így volt. Aztán elkerültem középsuliba, ha lehet, ott még hülyébbek vannak, de még jól is érzem magam köztük:) Tehát: Ha elmentem volna, nem nyerek tapasztalatot, és most is pokol lenne az életem. Tehát neked is csak azt tom tanácsolni, hogy ki kell bírnia a fiadnak:)
Szerintem vidd el másik suliba. Nekem a nõvéremet megverték amikor 8.os volt, én meg 5-es, ez október elején volt, még kb 2 napot jártunk suliba, aztán már egy másik suliban folytattuk, 8osztályos gimiben, és most is ott vagyunk :) én vagyok 8.-os a tesóm 11.-es:) 13/L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak köztünk alszik nyugodtan. Meddig elfogadható ez?

12

Ti át szoktátok adni az idős embereknek a helyet a buszon, villamoson?

Én csak akkor, amikor látom rajtuk, hogy normálisak, kedvesek. A bunkó, tolakodó, parasztoknak nem.

25

Kamaszok, valaki jó angolos?

Mi a különbség a took,és a taken között?

9

Szerintetek engedjem?

Van egy 16 éves meleg fiam. Teljesen jól tanul, ergo nem menne a tanulás rovására. Előbb mondta volna le ő, mint én ha a tanulásból venne el időt! És ugye a barátját nagyon jól ismerem, a fiam klónja ebben a tekintetben, aranyos, kedves, megbízható! A számomra kérdőjeles tevékenység az, hogy hagyjam-e őket szombat este együtt aludni?

31

Kamaszok, ti kb. hány foktól vesztek fel kabátot, amikor reggel iskolába kell menni?

Pl. 5-10-15 fokban vesztek magatokra kabátot, úgy hogy nincs eső?

11

Kamaszok! Milyen óráitok lesznek holnap?

Nekem Földrajz,Kémia,irodalom,nyelvtan,angol,matek.
És nektek?
Én 8.-os vagyok. És ti?

34

Jó ötlet lenne ez? A fiam nagyon be van sózva.

Először is: nem feltűnősködésből írom az alábbi sorokat, de máshogyan nem tudom vázolni a helyzetet.
Egy külső peremkerületben lakunk, ahol kb. 15 éve vettünk egy óriási házat. 2 emeletes, plusz egy nagy tetőtér, amit nem használunk. Kb. 6-7 éve épült egy második ház is a kert másik részében, afféle "partyházként". Ezt is alig használjuk, de kompletten be van rendezve, 2 emeletes ,konyha, 2 fürdőszoba, jakuzzi, szauna, bútorok mindenhol, óriási mozivászon a nappaliban, a kertben meg egy még nagyobb úszómedence, szóval komplett lakóházként is elmenne, sőt.. Fiam azt gondolta ki, hogy ő átköltözne a buliházba, de ezt nem nagyon merjük neki megengedni, mert még csak 15 éves. És ki tudja hogy mennyire fajulnának el az amúgy is durva házibulijai, főleg ha külön házban tartaná őket.. Meg azért 190-200 m2 kicsit sok lenne szerintem egyedül.. Ezt ne "igazi" költözésnek gondoljátok, természetesen enni a rendes házba járna, meg ott is lenne azért. Megbízható gyerek, meg már majdnem olyan mint egy kis felnőtt, de azért mégis, nem tudjuk hogy hogy döntsünk. Én még lehetséges/végső megoldásként a tetőteret gondoltam ki, végtére is fent is külön fürdő, és 2 nagyobb meg egy kisebb szoba található. Szóval egy komplett lakásként ez is elmenne. Szerintetek? Azonban csak úgy nem akarom hogy megkapja, valamit ezért tennie is kéne, mert nagyon el van kényeztetve. Valami feladatot ajánlanátok?

17

17 évesen korai még a szex szerintetek?

11

Mivel lehet a legjobban javítani a mozgást?

Gyakorlatilag sosem sportoltam semmit rendszeresen, néha voltak rövidebb időszakok amikor például úsztam, satöbbi, de nem mondható, hogy komolyan foglalkoztam volna a dologgal. Mindig is nyúlánk, vékony típus voltam, laza izomzattal, viszonylag hajlékony is vagyok, viszont a mozgásom förtelmes. Ügyetlen, csetlő-botló, szétesett, rossz még csak nézni is. Most pedig előállt egy olyan helyzet, hogy nagyon fontos lenne ezen mielőbb változtatni. Milyen sport, tánc lenne a legmegfelelőbb? Tényleg szörnyű a mozgásom, szóval olyasvalami kellene, aminek tanulása közben nem röhögnek ki. :D 14/L

2

A 13 éves lányom szeretné megvizsgáltatni a mellét a háziorvossal, mert a legjobb barátnője is megvizsgáltatta. Engedjem neki?

Panaszmentesek. megkérdeztem miért mire azt mondta: ez nagylányos.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!