Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek kisfiam egyik (86 db)

Mit tegyek? Kisfiam 4 hós és elkezdenénk a hozzátáplálást! Adtam már neki reszelt almát de az én kisfiam nemcsak 1-2 kanállal kér hanem egyböl megenne egy fél almát!

Ugyanigy vagyok az ivólével azt is elöször adtam neki 3 kanállal de elkezdett sirni hogy kér még és megivott 50 ml!

Legjobb válasz: Õ egy ügyes baba!!! Volt valami hasfájás a több almától vagy gyümilétõl? Ha nem, akkor a fõzitõl sem lesz nagy valószínûséggel. Gondolom a tápitól sem volt hasfájása sosem:) ki van éhezve az új ízekre, ebbõl látszik, hogy érett a hozzátápláláshoz. De mivel elég pici még, a fõ kajája a tápi kell hogy maradjon. Szép lassan váltsd ki az étkezéseket, nem kell rohanni. Ha most a kostoltatás elején két evés közt adsz neki fõzit/gyümit nassként, az teljesen jó, had egye. Ha még kér, adj neki nyugodtan. Azért egy üveggel úgysem fog megenni, ne aggódj!

Õ egy ügyes baba!!! Volt valami hasfájás a több almától vagy gyümilétõl? Ha nem, akkor a fõzitõl sem lesz nagy valószínûséggel. Gondolom a tápitól sem volt hasfájása sosem:) ki van éhezve az új ízekre, ebbõl látszik, hogy érett a hozzátápláláshoz. De mivel elég pici még, a fõ kajája a tápi kell hogy maradjon. Szép lassan váltsd ki az étkezéseket, nem kell rohanni. Ha most a kostoltatás elején két evés közt adsz neki fõzit/gyümit nassként, az teljesen jó, had egye. Ha még kér, adj neki nyugodtan. Azért egy üveggel úgysem fog megenni, ne aggódj!
Szia! Én is ugyanígy voltam a kislányommal!:) Tápszeres!Mi is 4hósan kezdtünk a hozzátáplálást!Elõször almalével és 5kanállal akartam csak neki adni, de a végére 70ml volt amit "megevett".3 napra rá jött a reszelet alma, és abból is kicsivel több mint felét megette!!1 hónapra rá már szinte mindent megevett amit egy 4-5hós baba ehet! És most is nagyon ügyesen megeszik mindent! Ha nem fáj a pocija attól amit elõször megkóstoltatsz vele, akkor bátran adjál neki annyit amennyit csak akar! Ügyes baba!:) Én a tápi elött adtam neki kb.fél órával, vagy közvezlen elõtte, mert ha egyszer elkezd enni akkor addig kell még jól nem lakik!!!:) 10hós kislány anyukája

Mit tegyek? Kisfiam 8 hós és 2 napja felállt a kiságyába! Mikor alvás van akkor is feláll és nem akar aludni! Eddig nagyon szépen elaludt egyedül de most hogy felállt nemtudom mit tegyek!

Hagyjam ott az ágyba és majd ha elfárad akkor lefekszik?

Legjobb válasz: Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.

Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.
hagyd ott egy kicsit és bizonyos idõszakban nézz rá.Ha elfáradt ugyis elalszik.Én ezt ugy csináltam hogy megittam egy kávét ránéztem ha nem aludt szoltam neki hogy tente és visszafektettem, aztán kimentem egy rövid idõre és mikor bementem már aludt.
Amikor ez volt nálunk, egyszer csináltam, hogy mindig visszafektettem. Ugyanúgy feláll, és üvöltött. Aztán ott hagytam. Mostanában is szokott ilyet csinálni, de nem foglalkozom vele. Ha elfárad, megunja, lefekszik.

Mit tegyek, hogy egyen a kisfiam?

9hónapos a kisfiam. 74cm és 9600gr-tehát jó súlyban van,de hetek óta alig akar enni-szopizni szopizik-tehát,szerintem az étvágyával nincs baj,meg jókedély? is. Csak úgy eszik,hogyha elterel?dik a figyelme,akkor szépen nyitogatja a száját.Nem tudom mit tehetnék,mert elég fárasztó állandóan "szórakoztatni",meghát nem is jó-tudom!Még a fogára gondoltam,mivel most jön neki a 4föls?.A véd?n? is megijesztett,mert mondta,hogy ugye a szopi már nem egyáltalán nem elég neki.

Legjobb válasz: Szerintem az én kisfiam is ennyi idõs lehetett amikor elkezdte a "nem eszem"dolgot,én is beszéltem a dokival és azt mondta ne parázzak ha éhes úgyis enni fog.Csak attól rémültem meg hogy volt egy kialakult kis rendszer a reggeli tízórai stb.és egyszer egyszer kimaradtak a tízóraik meg az uzsonnák.Már nem izgulok mert tudom ha éhes lesz enni fog sovinak sem mondanám 14 hónapos lesz és több mint 13kg még egyszer szopizik,szóval ne izgulj.

Szerintem az én kisfiam is ennyi idõs lehetett amikor elkezdte a "nem eszem"dolgot, én is beszéltem a dokival és azt mondta ne parázzak ha éhes úgyis enni fog.Csak attól rémültem meg hogy volt egy kialakult kis rendszer a reggeli tízórai stb.és egyszer egyszer kimaradtak a tízóraik meg az uzsonnák.Már nem izgulok mert tudom ha éhes lesz enni fog sovinak sem mondanám 14 hónapos lesz és több mint 13kg még egyszer szopizik, szóval ne izgulj.
Én egy rosszul evõ, általunk igencsak elrontott kisfiú anyukája vagyok. Azt javaslom, semmit, de semmit ne tegyél. Magamról tudom, ez a legnehezebb, de hidd el, hogy ha erõlteted, teljesen megmakacsolja magát. Nálunk ez a sztrájk most is tart sajnos ( 4 éves!!! ) és 7 hósan kezdõdött. Az az igazság, hogy nagyon huncut ám a baba! Észreveszi, hogyha valaminek túl nagy jelentõséget tulajdonítasz, és sajnos rájátszik. Nálunk ezt már nem lehet "visszacsinálni" bár még most jutottam csak el arra a szintre, hogy az se érdekel, ha egész nap (!!! ) nem eszik. Tudom, hogy nem lesz baja tõle. Ilyen és kész. Ennek ellenére októberben látta utoljára a gyerekorvos, mert az én etióp menekült státuszú gyermekem végigjárta a telet úgy az oviban, hogy volt, hogy csak öten jártak a csoportból, mert mindenki influenzás volt. Most alig üti a 14 kilót.....
Serintem se eröltezsd.Én lusta vagyok enni, ha egyedül vagyok nem is eszek délutánig amig az apuka haza nem ér.Majd talán, ha a lányom egyedül fog enni akkor igen, a fimnál is igy volt. Rengeteg rossz emlékem van és én igy nem eröltetem nekik soha.Egy 6 éves és egy 14 hónapos baba anyuja.24 kg és 13 kg.Én sajna kevés.


Mit tegyek, ha egy éven belül két vetélésem is volt, és mivel már van egy kisfiam, a doki azt mondta, hogy véletlen, balszerencse, stb. és nem küldött el vizsgálatokra?

Higgyek neki, vagy keressek másik orvost? Nem szeretném még egyszer átélni a vetélést!:(

Legjobb válasz: Igen sztem másik orvos a kulcs aki kérne egy totál kivizsgálást mert változhatott a szervezetedben vmi ami miatt most nem jön össze . A dokinak nem lesz sürgõs nem Õ éli át... ennek ellenére sztem nem kell hogy az orvosod sértve érezze magát .

Igen sztem másik orvos a kulcs aki kérne egy totál kivizsgálást mert változhatott a szervezetedben vmi ami miatt most nem jön össze . A dokinak nem lesz sürgõs nem Õ éli át... ennek ellenére sztem nem kell hogy az orvosod sértve érezze magát .

Mit tegyek? Van egy 6 hónapos kisfiam. Karácsony előtt voltam gyomor-és vastagbéltükrözésen, most lett eredménye a biopsziának.

Persze nem mondják meg az eredményt, én pedig csak 2 hét múlva tudok elmenni érte,mert nem tudom rábízni a kisfiam senkire, mindenki dolgozik, a kórház pedig 30km-re van és vagy 6 átszállás.Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Ird meg hogy hol laksz, es lehet hogy van itt valaki, aki ugyanabban a varosban, faluban lakik mint te. Akkor odatudnad vinni hozza hogy vigyazzon a kisbabadra egy vagy fel napot. Nagyon fontos lenne, hogy elmenjel minel elobb az eredmenyert, mert a 2 het is sokat szamit egy betegsegnel. A masik ami eszembe jutott most, beszelj a vedonovel, es mondd el a problemadat. A vedono mindennap jar kismamakhoz, remelem tud neked segiteni, egy kismamat mondani akihez odatudnad vinni a kisbabadat.

Ird meg hogy hol laksz, es lehet hogy van itt valaki, aki ugyanabban a varosban, faluban lakik mint te. Akkor odatudnad vinni hozza hogy vigyazzon a kisbabadra egy vagy fel napot. Nagyon fontos lenne, hogy elmenjel minel elobb az eredmenyert, mert a 2 het is sokat szamit egy betegsegnel. A masik ami eszembe jutott most, beszelj a vedonovel, es mondd el a problemadat. A vedono mindennap jar kismamakhoz, remelem tud neked segiteni, egy kismamat mondani akihez odatudnad vinni a kisbabadat.
Szia!Küldtem egy privit.Kérlek ha tudsz válaszolj rá.Köszi
Hogy vagy?Mi lett az eredmény?

Mit tegyek? Kisfiam első osztályos, már egy hónapja tart a suli, de Õ még minden reggel sír, hány, nem akar menni, de amint beül az iskolapadba mintha elvágták volna.

Engem már teljesen kikészít, nem tudom mit csináljak! Kérlek adjatok tanácsot!!!!!

Legjobb válasz: Nem tudsz mit tenni ezzel. A lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy kivagy (tudom, könnyû mondani), mert akkor még inkább zsarol érzelmileg. Elõbb utóbb kinövi ezt a gyerek. Én is ilyen voltam, hónapokig cirkuszoltam az elsõ osztályban, pedig bent tényleg jól éreztem magam. Ennek már jó pár éve, de anyukám még mindig úgy emlékszik vissza erre, hogy menniyre borzalmas volt az iskola kezdés. Nem tudom mire volt jó ez, emlékszem én még az öcsémet is próbáltam behülyíteni, hogy csinálja ezt a cirkuszt.

Nem tudsz mit tenni ezzel. A lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy kivagy (tudom, könnyû mondani), mert akkor még inkább zsarol érzelmileg. Elõbb utóbb kinövi ezt a gyerek. Én is ilyen voltam, hónapokig cirkuszoltam az elsõ osztályban, pedig bent tényleg jól éreztem magam. Ennek már jó pár éve, de anyukám még mindig úgy emlékszik vissza erre, hogy menniyre borzalmas volt az iskola kezdés. Nem tudom mire volt jó ez, emlékszem én még az öcsémet is próbáltam behülyíteni, hogy csinálja ezt a cirkuszt.
Szegényke...nagyon sajnálom, meg téged is. Próbálj meg az Õ fejével gondolkodni, és mondd ki hangosan neki, hogy mit érezhet minden reggel. Pl.: tudom, hogy nagyon nem szeretsz iskolába menni, mert csúfolnak a társaid amiért sírtál az elsõ napon. Remélhetõleg már senki nem emlékszik erre, csak neked rossz emlék ez. Próbáljunk meg reggelente nevetni, vidámnak és boldognak lenni, mert ezt a jókedvet észre veszik rajtad a többiek is, és többé nem kell már sírnod, félned, hogy kinevetnek.Meg hát Te is tudod, hogy mikor már ott vagy az iskolában, magától is elszáll a rosszkedved ..stb. stb. Ezen kívül reggelente elõzd meg, és kezdj el rögtön magadról beszélni hangosan mondjuk a férjednek , de a gyerek füle hallatára, hogy " Jaj, annyira nincs kedvem ma bemenni dolgozni, mert múltkor mindenki rajtam nevetett amiért kiborítottam a kávémat az asztalra, és nagyon el voltam keseredve, szégyelltem magam. Na de mind1, remélem mára már el is felejtették, mert nincs más választásom, be kell mennem dolgozni." Remélem valamelyik beválik:) sok sikert, és kitartás!!!
Én is mindig sírtam reggel... "Anyu fáj a hasam, a fejem a torkom" mindig volt valami, csak ne kelljen suliba menni. Persze egy idõ után már gyanús volt anyunak, aztán maradt a sírás reggelre, hogy nem akarok menni. Az okom az volt, hogy az osztály legrosszabb gyerekét ültették mellém, és mindig piszkált, elvette a cuccaimat, meg amúgy is utáltam korán kelni. Anyu hiába kérte a tanítónéniket, 6.-ig a srác mellett ültem, volt is a szüleink között konfliktus emiatt. A tanárok szerint mellettem legalább kicsit visszafogta magát. Az nem számít, hogy én hogy indultam minden reggel iskolába, vagy hogy idegileg kikészülve mentem haza már 10 éves koromban is. Mindenképpen járj utána a dolgoknak, annak is hogy kik nem hagyják békén, és ne hagyd annyiban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is remélem, hogy hamar rendbejövünk:)
Óóó, sajnálom! Jó hogy kiderült, így tudtok tenni ellene. Szívbõl remélem hogy minden rendbe jön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azért sír minden reggel, mert szivatják az elsõ nap óta, amikor elõször sírt.
Azt elmondja a kisfiad hogy miért nem akar menni? Nem vagyok a dolgok túldrámázásának a híve, de az indokaira érdemes odafigyelni. Az is jelzés értékû, ha nem akarja megmondani miért nem akar menni, pedig látod rajta hogy van valami. Ebbõl a szempontból tényleg segíthet a szakember. Elég durva dolgokat hallottam már az általános iskolákban a kicsik "szivatásáról", a nagyok sokszor extrém dolgokat csinálnak "poénból". Szerencsétlen kicsik pedig nem mernek szólni. Ismerõsöm családjában történt ilyen és csak késõn derült ki, amikor már komoly fizikai és lelki sérülés lett a dologból. Szóval én azt mondom nagyon oda kell figyelni, alaposan körül kell járni a témát. Inkább 100x feleslegesen, mint hogy egyszer ne vegyétek észre hogy tényleg baj van.
Sztem szakembertõl is kérj tanácsot, õ abban is segít, h mit tegyél, és hogyan kezeld.
Sajnos képes:( csak persze õket még nem a rossz szándék vezérli mint a felnõtt embereket.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is erre gondoltam, de egy ekkora kisember képes érzelmi zsarolásra? Kicsit morbid az egész...
Hát nem is normális az iskola rendszer hogy 7-8 éves gyerekeknek hajnalban fel kell kelniük készülõdni... Járnának inkább délelõtt 11 re!! Reggel lehet a legjobban aludni!! A korai kelés kimerítõ!! Felnõttként is utálom nem is kelek fel 9 nél elöbb soha!! Azt meg ne kérdezzétek mibõl élek! Titok!

Mit tegyek, hogy egyen a 11 hós kisfiam?

2 hónapos korától kizárólag tápszeres. Állati nehezen ment mindig is a hozzátáplálás, alig szeret valamit, illetve amit a múlt héten még megevett, azt ezen a héten kiköpi. Rémesen keveset eszik. Tápszert elfogadja, azon kívül napi egy kisjoghurtot, hipp gyümölcspépet (azt a minit), ill. 10 kiskanál f?zeléket...mindenkit?l azt hallom, hogy az ennyi id?s babája fal, az enyém meg alig eszik. Amúgy még csak két foga van alul, tehát rágni nem tud. Ti babátokkal hogy van? Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Azért,hogy nincs foga,még tud rágni már 6 hósan is. Az ínye elég erõs hozzá. Próbálj meg a ti kajátokból adni nekei,azt valószínûleg megeszi. Unja már az ízetlen,egyforma kaját.

Azért, hogy nincs foga, még tud rágni már 6 hósan is. Az ínye elég erõs hozzá. Próbálj meg a ti kajátokból adni nekei, azt valószínûleg megeszi. Unja már az ízetlen, egyforma kaját.
Szia.Nekem 10 és fél hós a kislányom.Volt idõszak amikor nekünk is kész rémálom volt az evés.Dee mióta felnött kaját eszik eszméletlen étvágya van.Bevág tízóraira egy fél szelet kenyeret vmivel fözelék husival is megy szépen.Uzsonnára kap csak gyümölcsöt keksszel vagy joghurt ilyesmi.És hozzáteszem eddgi egy fél foga van és nagyon szépen elmajszol m, indent.Szóval én azt tanácsolom próbálj meg neki kenyérfalatokat adni olyan felnöttes kaját.gyümölcsöt és a joghurtot sztem már az is lehet h unja.Remélem segítettem.....
Szia! Az én kisányom 10, 5 hónapós ás neki is 2 foga van alul, és hihetetlen mi mindent meg tud enni.Szerintem is unja már a sok iztelen kaját amit kap, mondjuk az én lányom mindig is jó evõ volt de amióta kap a mi kajánkból még jobban eszik.Persze ez nem azt jelenti h már mindent megehet, én ugy szoktam h mindig kiveszek neki az ételbõm mielõtt izesiteném teljesen.És probálkozz a kenyérrel, ilyenkorban már ehet felvágotat is meg sonkát.Azonkivül még amit megtehetsz h változtasd az étrendjét, adj neki olyan amit még nem evett.Sok sikert neked, remélem tudtam segíteni!!!
Szia!11 hós a fiam, és szintén jobban izlik neki az amit mi eszünk.Reggel este szopik még, de reggeli kenyér, tettem rá már margarint, rio-mare patét, májkrémet, sonkát, reszelt sajtot.Evett hozzá uborkát(mert látta tõlünk)Ebégre ha nem fõzi van, akkor leves amiénkbõl, utána pl:krumplis, túrós, sajtos tészta, milánói, evett palacsintát, buktát, reggelire kalács lekvárral, egy fél kifli magába.Én mindenbõl próbálok adni neki, van ami neki se kell még.De elrágja a sûlt husit, a halat.Próbálkozz, de fontos hogy véletlenül se erõltess semmit.Sok sikert!
Próbálj meg nem pépet adni neki szerintem. Az ínyükkel is szépen tudnak rágni a babák állítólag. A kisebbikem pl sose evett pépeket, 2 hónapig küzdöttem, de nem volt hajlandó, aztán rájöttem, hogy õ darabos kaját szeretne. Mondjuk neki sok fog volt, van, most 12 hós, és 16 kinn van már. 11 hósan már elég sok mindent ehet, lehet meg kellene azt próbálni, amit ti is esztek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, megpróbálom!

Mit tegyek? Van egy 3 éves kisfiam, aki minden éjjel bepisil.

Minden este visit,hogy nem kell neki a pelus,mikor elaludt akkor csúsztatom rá!Már kipróbáltam,hogy 1 hétig nem adtam rá,hát úszott minden a pisit?l!Annyira mélyen elalszik reggelig,hogy felébreszteni se lehet!

Legjobb válasz: Ja,és urológusnál voltunk vele,mert meg kellett mûteni a kukiját,mert teljesen rá volt nõve a bõr.A dokinéni azt mondta,majd megerõsödik,de én nem bizom ebben!

A kérdező hozzászólása: Ja, és urológusnál voltunk vele, mert meg kellett mûteni a kukiját, mert teljesen rá volt nõve a bõr.A dokinéni azt mondta, majd megerõsödik, de én nem bizom ebben!
Én 6 éves koromig pisiltem be, anyukám nem szólt semmit, max hogy menj el wc-re alvás elõtt. De azóta egyzser sem pisiltem be... na jó a lényeg az hogy én 6 éves koromig pisiltem be, ez embertõl függ, hogy mikor fejlõdik nála ez ki. 12/F
Szerintem nem kell felébresztened, csak vidd be a biliét(biztos megvan még) és ültesd rá, és súgd a fülébe pisiljél. Ezzel igazából nem zökkented ki az álomból, de mégis megpróbálod a pisilést. A lepedõ alá szoktál tenni valami védõ huzatot(bõr darabra gondolok)? Ha igen akkor a lepedõt elég csak öblíteni, és mégis olcsóbb mint a pelus. Igaz munkaigényesebb. Egyébként 5 éves korig, normális dolog, és nem igazán foglalkoznak vele. Ne erõltesd, még agyilag nem érett meg rá. Kitartást és sok sikert
Az éjszakai felébresztés nem vált be nálunk.Miért nem várod meg hogy magától megérjen rá? Ezekkel a módszerekkel lehet hogy csak hátráltatod a dolgot.
Elsõ vagyok. Utána sem tudhatod, hogy nem-e fog egyszer-egyszer annyira fáradtam és mélyen aludni, hogy bepisil. Ez még egy 6 évessel is elõfordulhat. A lényeg, hogy amikor ilyen fog történni, úgy kell viselkedned, mintha ez tök természetes lenne. No akkor megkapod a másik szép kék ágynemûdet. Semmi baj. Nálunk is elõfordult fél évente, hogy még bepisilt. Az nem baj. Mostmár nem, már 9 és fél éves.
Nagyon szívesen! úgy sem megy, ha felemeled? Vagy hideg vizes kézzel érj az arcához. Vagy icipicit megrázod. Persze úgy, hogy ne okozz vele semmiféle fájdalmat. Azért próbálkozz, hátha bejön valamelyik.
Szia! Keresztlányommal is ugyanez volt a helyzet, õt felkeltettük fél 3-kor is kivittük pisilni, akkor nem pisilt be reggel. Õ is 3 éves volt. Szerintem próbáld meg felébreszteni, hátha ez beválna. Késõbb már fel sem kell majd keltened, ki fogja bírni reggelig. És elalvás elõtt is mindenképp menjen pisilni.
3 évesnél nem baj ha bepisil éjjel. Még nagyobbaknál is elõfordulhat.
Én 3 és fél évesen is tettem rá éjszakára pelust. Utána szokott le, de akkor már száraz volt a pelus reggel és lekapta magáról és ült a bilire. Várj vele 1-2 hónapot, vagy vedd le róla a pelust, azt hallottam 2 hét után nem pisil be.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a jótanácsokkal ellátott választ az utolsó válaszolónak.Nagyon szemléletes volt! Hát a kicsi semmibe se szenved hiányt, mindig meg van hallgatva és a nagyobb tesói is sokat foglalkoznak vele!Azért nem értem ezt az egész bepisilést, mert a nagyobbak már 2 évesen mind szobatiszták voltak és véletlenül se pisiltek be. Veszek olyan lepedõt és kipróbálom azzal a pelenkanélküli éjszakát!:) ))
Én vagyok a tanácsosztogató. Nagyon szívesen. Az én fiam is bepisilt és 8-9 éves volt amikor egyik napról a másikra elmúlt, mintha sosem lett volna. Én is kerestem a megoldást, és ezért néztem ennek jobban utána, és ha gondolod, privátban szívesen megosztom a miérteket.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a hasznos tanácsokat, párat igénybe vettünk és képzeljétek, most már 1 hónapja nem pisil be és nem is tettem alá pelust, felébred magától hajnal 4-kor, hogy ki kell mennie!Hát azért biztos erre is meg kellett érnie!:) )) Mindenkinek további sok boldogságot az életben!:) ))
Én emlékszem rá hogy óvodás korban végig bepisiltem, sõt 1 osztályos koromban is volt rá példa, de már nem olyan gyakran. Egyszer csak kinõttem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, tudom, hogy káros következmények is lehetnek, ezért is lettem volna kiváncsi a különbözõ módszerekre és tényleg sokba van a pelus, már nem igazán tudom megvenni! Köszönöm a sok választ és jótanácsot, majd próbálkozunk!Ha van még ötlet, köszönettel fogadom!!
http://www.vital.hu/themes/psyc/agybaviz2.htm?page=0%2C0# A nem megfelelõ szoktatásnak káros következményei vannak. 5 éves korig nem probléma ha ágybavizel- Nyilvánvaló a kisfiad még nem érett meg rá Persze jó lenne kevesebb pelenkát használni? Csak úgy szoktasd hogy gyermekednek is sikerélmény legyen.
Szia.Indíthatnátok egy kis füzetet és ha nem pisil be kap egy piros pontot a füzetbe, ha összegyûlik neki 10 piros pont kaphat egy matricát, vagy egy kis csokit.Ha bepisil, mert ez is elõfordulhat kap egy fekete pontot.10 fekete pont után áthúztok egy piros pontot.:) Mi így csináltuk persze már 6 éves és 5 évesen már nem pisilt be.(: Sok szerencsét. 3 gyermekes családanya
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat!Majd kipróbálok minden lehetõséget, meglátom mi válik be! Mindenkinek kellemes szép napokat!
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, lefekvés elõtt magától elmegy a w.c.-re pisilni!Próbáltuk felébreszteni, de annyira mélyen alszik, hogy képtelenség!De azért köszi, hogy válaszoltál!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Pont azért szeretném most leszoktatni, hogyha nagyobb lesz, akkor már ne legyen bepisilés!Ezért kérek sok ötletet, tanácsot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Akkor várok vele még és megpróbálom levenni!
pisilj helyette

Mit tegyek? Van egy 5hós tündéri kisfiunk. A gondom az hogy amióta hazahoztuk a férjemmel a kórházból folyton "lóg" nálunk valaki.

Ezt érts szó szerint. Reggel felkelünk és ha szerencsénk van talán 11-ig nem jön senki. Ha az egyik elmegy fél órán belül jön a másik. Már próbáltuk velük finoman közölni hogy nem kell minden nap itt lenni de nem igazán értik meg. Figyelmeztetés nélkül jönnek és nem értik meg hogy szeretnénk egy kis nyugalmat. Már készítettem egy kis táblát is amit kiakasztottam az ajtóra mert volt olyan hogy szoptatás közben is bejöttek és ha nem szólok rájuk simán végignézik. Kezdek kikészülni már ett?l, nem tudom mit tehetnék még hogy végre legyen egy kis magánéletünk. Minden ötletet szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Ajto bezar, csengetesre nem reagal. Nem egyertelmu?

Ajto bezar, csengetesre nem reagal. Nem egyertelmu?
Annak idején volt egy kérdés, amiben hasonló problémája volt valakinek, hogy mit tegyen, ha állandóna átjárnak hozzájuk. Talán te tetted fel. Ez esetben gondolom nem jöttek be a kapott tanácsok. Párod nem próbált beszélni velük? Ha a szép szó nem használ, lehet kicsit keményebben, persze nem bunkón! Ha titeket ennyire zavar, mindenképpen tudassátok velük úgy, hogy meg is értsék, mert elõbb utóbb nagyobb baj is lehet belõle! Ha nem elég a kiakasztott tábla, zárd be az ajtót. Ha meg dübögnek, mert tudják, hogy otthon vagytok, akkor meg menj ki felháborodva és eréjesen közöld velük, hogy pihenni szeretnétek! Ha erre megsértõdnek, akkor legalább lesz egy kis nyugtotok! Ne legyenek annyira buták, hogy ezt bnem értik meg! Ha meg besértõdnek, így jártak! Kit büntetnek ezzel? Magukat! Igenis állj a sarkadra!
Hát én bizony megmondanám, hogy érzek. Lehet udvariasan is, de a magánéletem az a magánéletem.
Hááát, 5 hónap után én már nem törõdnék az udvariassággal... miért a látogatók törõdnek? Gondolom, nem mindenki közeli rokon és gyermekkori jóbarát?! Kezdd el leépíteni a távolabbi ismerõsöket.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem ilyen egyszerû a dolog. Nagymamával lakunk együtt és így nem könnyû megvalósítani amit írtál.De már megpróbáltam elhiheted.
A kérdező hozzászólása: Ne én tettem fel azt a kérdést, de meg fogom keresni.A válaszokat köszönöm és azt hiszem tényleg egy kicsit durvábban kell most már fellépnem. Amúgy a nagyszülõkrõl van szó.Pontosabban az anyósaimról. Igen nekem több is jutott.

Hova forduljak, vagy mit tegyek az egy eves kisfiam egyensulyvesztese miatt?

Egy eves es egy honapos kisfiam harom heten elindult szepen egyedul is. Ket napig nem sokat kellett vezetgetni, nagyon szepen, ovatosan ment. Viszont egy oriasit esett es bevagta a kis fejet egy kofalba. Azota nem hajlando egy tappotat sem egyedul lepni, csakha vezetjuk. Vajon az egyensuly erzeke veszett el, vagy csak egyszeruen megijedt? Mikor fog egyedul menni mar vegre? Kerlek irjatok, hogy mire szamithatok. Koszonom.

Legjobb válasz: Anya szerint velem is ez történt.Nagyon megijedtem és két hónapig stagnáltam, aztán gyõzött a kalandvágy.:)ne aggódj, semmi baja nincs, csak kicsit meglepõdött. az én lányom elég vakmerõ, most kezd kapaszkodva felállni(nyolc hónapos), én is félek az esésektõl, de ha puhább felületen van , hagyom koppani.Még nincs veszélyérzete és a saját érdekében rá kell jönnie, hogy ha nem vigyáz, az fájhat.

Anya szerint velem is ez történt.Nagyon megijedtem és két hónapig stagnáltam, aztán gyõzött a kalandvágy.:) ne aggódj, semmi baja nincs, csak kicsit meglepõdött. az én lányom elég vakmerõ, most kezd kapaszkodva felállni(nyolc hónapos), én is félek az esésektõl, de ha puhább felületen van , hagyom koppani.Még nincs veszélyérzete és a saját érdekében rá kell jönnie, hogy ha nem vigyáz, az fájhat.
Frászt kapott! Az egyensuly ott van, de nem akaródzik használni, nehogy megint csattanjon a falon, nagyon is okos baba! Majd elfelejti, adj idõt neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!