Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ki (2362 db)

3 éves kisfiam azt állítja, hogy apósom megverte! Nem látok rajta sérülést, és a család is tagad. Mit tegyek, kinek higgyek?

Ma 2 óra hosszára ott kellett hagynom a kicsit életemben el?ször ,mert orvosnál voltam, és fiam azért sírt egész este,hogy ? többet nem megy oda. Apósom tényleg agressziv fajta, az egész családot verte anno.

Legjobb válasz: hát...az hogy verte a családod,az az mellett szól,hogy lehet,hogy bántotta.viszont van egy történetem:van egy irtó rossz 4éves hugom.itt volt nálunk pár órát,és kiakasztott.odacsaptam a fenekére,amikor a kutyáimat bántotta.este felhívott az anyja,hogy tényleg megverted a kislányt?tegyük hozzá,hogy akkorát csaptam,hogy utána kiröhögött.:-)én meg elmondtam,hogy mi volt. Szóval azért az ilyen kicsi gyerekek szeretnek túlozni.de ez csak egy példa volt,én nem szoktam verekedni.

hát...az hogy verte a családod, az az mellett szól, hogy lehet, hogy bántotta.viszont van egy történetem:van egy irtó rossz 4éves hugom.itt volt nálunk pár órát, és kiakasztott.odacsaptam a fenekére, amikor a kutyáimat bántotta.este felhívott az anyja, hogy tényleg megverted a kislányt?tegyük hozzá, hogy akkorát csaptam, hogy utána kiröhögött.:-)én meg elmondtam, hogy mi volt. Szóval azért az ilyen kicsi gyerekek szeretnek túlozni.de ez csak egy példa volt, én nem szoktam verekedni.
3 éves gyerek ilyet nem talál ki. Ha megtörtént és a család tagad, én azon se lepõdök meg. Én is kaptam a nagyszüleimtõl gyerekként, még olyanért is, amit nem én csináltam, meg olyanért, amiért ma normális ember nem üt meg gyereket, emlékszem, nem is egyszer, csípõs vesszõvel... stb, és persze soha nem jó semmi, ritka a kivétel, amikor mégis, a testi fenyítések szóbeli folyamatos szurkálódásokra módosultak részükrõl, eltávolodtam nagyszüleimtõl (másik oldalról csak nagyapámat ismertem, de õt se sokáig), szeretem õket, de távolról. Mai napig bennem maradt a gyerekkori rossz emlék, és hidd el, nem jó ez így. Anyukám szülei, vele se bántak/bánnak jobban. Egyik unokaöcsim apukája nem az a tipikus "mintaapa", sõt, a nagyszülõk folyamatosan szidták apukát a kissrác elõtt is, és azt érték el vele, hogy kb. 3 éves korban (ugyanígy, mint a te kisfiad) ezek hatására kislány akart lenni, mert folyamatosan azt hallotta, hogy az apja rossz, és ebbõl azt szûrte le, hogy a fiúk rosszak. Ez már nem fog kiderülni, ahogy írod, de figyeld a kicsi viselkedését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek, érdekesen alakultak a dolgok azóta is. Apósom azóta volt nálunk, és a fiam bebújt a szekrénybe, és nem akart kijönni, míg ott volt.Nem sírt, mikor kértem, jöjjön ki, azt mondta, hogy õ most szomorú... Az egész család kivan, eléggé felfújták anyósomék, és persze én találtam ki mindent. A gyerekemnek hiszek, a férjem is , bár õ lehet hogy csak azt mondja.
Azért azt érdemes lenne tudni, hogy "csak" egy fenekelés történt-e, vagy komoly bántalmazás. Az nem számít, hogy van-e nyoma, mert nyom nélkül is eléggé meg lehet ütni egy ilyen kicsi gyereket, de lehet, hogy tényleg csak a fenekére ütött egyet a nagypapa. Bûr ettõl függetlenül, szerintem ez is túlzás, én sose kaptam ki a nagyszüleimtõl, õk mindig úgy tartották, hogy a szülõ dolga az ilyesmit lerendezni. És ez így is van. Azt nem kérdezted meg a kisfiadtól, hogy miért kapott? Mert én azt is el tudom képzelni, hogy csinált valami rosszaságot, ezért a fenekére lett csapva és kapott egy oltári nagy leb*szást, és ez benne úgy maradt meg, hogy meg lett verve, és persze nagyon rossz élmény neki ami történt és ezért nem akar többet odamenni.
huye kerdes, de talan segithet eldonteni. gondolom megviselte a manód, csinalt valamit, ami ezt alatamasztja? ugyertem pl bepisilt, pedig nem szokott, vagy ilyesmi? szerintem nem ok nelkul ellenkezik a gyerek, hogy nem akar tobbe odamenni, gondolom eddig szeretett..
Hát, elég nehéz helyzet, nem irigyellek...valami összetûzés biztosan volt a gyerek meg a nagyapa között, viszont egy kérdésem lenne: a kicsi tud az apósod elõtörténetérõl? mármint hogy bántotta a családját? ha nem, akkor szerintem biztos igazat mond. Ekkora hazugságot ennyi idõsen még nem találnak ki. Ha esetleg tudja, akkor is csinálhatott valamit az após, azt viszont valóban lehet, h kiszinezte.
A kérdező hozzászólása: Hát ezek után biztos nem viszem el apósékhoz a gyereket, viszont anyósomnak megszakad a szíve.Soha nem kaptam még füllentésen a gyerekem, bár õ azt állítja, hogy nagyon kikapott. A férjem az apjáéknak hisz, és most ezért áll a bál itthon is.
Szia! Van egy 3, és egy 6 éves gyerekem.Tapasztalataim szerint irok. A gyerekek kitalálnak dolgokat, ez tény. Élénk a fantázia! Viszont! Verésröl/odaütésrõl még soha nem hallottam, hogy ne lett volna igaz! Tehát szerintem, 1 verést a gyerek nem talál ki! Én töbször rákérdezem pl. hová ütött?ha a gyerek mindig ugyanazt a választ adja, és szavahihetõen, én elhiszem. Ha még egyszer megtörténik, a Picúr igazat mondott!ÉN nem várnám meg!
Hat igen, tulozni szoktak, de pl. en tudom hogy a fiam mikor hazudik es mikor oszinte, ezt minden anya megerzi.Szembe kell allitani aposoddal es kerni a gyereket hogy mutassa meg hogy hol utotte meg.
3 éves kisfiú még nem szokott ilyen szinten hazudozni... Fõleg nem ilyen komoly dologról. Ha eddig is verte a családját, szerintem a kicsit is bánthatta... Ha nem komoly, márpedig nem láttál rajta sérülést, akkor nem tudsz mit tenni, csak távoltartani a kicsit a nagyapjától..
Én a helyedben nem is gondolkoznék azon, hogy hogy is történt a dolog. A kisfiadnak rossz élmény volt az ott töltött idõ, mindegy, hogy tulajdonképpen miért. Én nem vinném oda, ha õ nem akar menni. Majd, ha azt mondja, hogy szeretne ott maradni, csak akkor hagynám ott legközelebb. Mivel bármilyen formában is, de valami trauma mindenképpen érte õt, ha nem akar maradni, és mégis ott hagyod, úgy érzi majd, cserben hagytad. Ennyit meg nem ér az egész.
Az utolsó válaszolóhoz: Az lehet, hogy a gyerekeknek élénk a fantáziájuk, de akár hiszed, akár nem, van olyan nagyszülõ (szülõ is), aki igenis elkalapálja a pici gyerkõcöt is, akkor is, ha nem vétett a gyerek akkorát, hogy ilyent érdemeljen. Én is kaptam (nem játszhattam nagyszüleimnél homokozóban, mert poros lett a leghétköznapibb ruhám is... ezért is elkalapáltak), tesóm is kapott, anyukám is, életre szóló rossz emlék, fõleg, hogy nem állt egyikünk mellé se senki, még mindig emlékszem a csípõs vesszõ fájó suhintására a lábszáramon, milyen érzés, éveken keresztül remegett a kezem, orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. (most se múlt el teljesen, 24 leszek) A kérdezõhöz: Az, hogy szembesíteni lehet a gyerkõcöt a nagyapával, jó ötlet, sok múlik azon, a gyerek hogy áll hozzá, és a nagyapának mi a reakciója. De most én még nem tenném, hagynám lenyugodni a kedélyeket, csak ha még egyszer elõfordul hasonló. A gyerek apját nem értem, én a helyében minimum kételkednék a nagyapában egy picit, hiszen tudja, milyen ember.
Hát tényleg furcsa a férjed viselkedése...fõleg, hogy ismeri az apját milyen volt! Én nem hagynám magam, és a gyereknek hinnék. Mondd meg, hogy mivel elsõ alkalom, természetesen neki hiszel, hisz még sosem hazudott, (ennyi idõsen...?). Ha netán mégegyszer elõfordul, akkor majd kiderül azért kinek volt igaza, de természetes, hogy a felnõttek tagadnak, hisz nekik van rá okuk!!! Szerintem amíg nem akar, ne hagyd ott náluk, majd meglátod, hogy viselkedik a nagyszülõkkel ezentúl. DE! Amíg nem bizonyított, hogy egy gyerek hazudik, addig igenis kötelességed hinni neki, fõleg ilyen pici korban, amíg nem is áll érdekükben a hazugság! Ha már rajtakapod majd a füllentésen, onnatól már kételkedhetsz!
Nem mindenkivel értek egyet. De az biztos, hogy egy 3 éves gyerek nem talál ki ilyen hazugságot. Állítsd szembe tényleg õket és kérdezd meg hol ütötte meg. A férjednek meg melletted kellene hogy álljon, hiszen a felesége vagy és a gyereke anyja. Ha ennyire az apja mellett áll, akkor rossz apa az ilyen, már bocsánat a szóhasználatért.
Ha azt írod, hogy anno mindenki kapott a családban akkor valószínû, hogy a picidet is megverte! De van még egy fontos dolog: a részeg és a kisgyerekek MINDIG!!! igazat mondanak! Én azért jobban hinnék a saját gyermekemnek, és rákérdeznék az apósom elõtt hogy hol ütötte meg! Akkor látnád mind a gyermeked, mind az apósod reakcióit!
A kérdező hozzászólása: A gyermek nem tud(hat) arról, hogy apósom milyen (volt). Soha nem említettük neki. Rákérdeztem, miért kapott ki, azt mondta, mert "nézte a tévét.."--Bár itt én gondolok arra, hogy kapcsolgathatta a távirányítót, mint itthon is szokta. De apósomék, meg még a 12 éves sógornõm is azt állítja, hogy jó kisfiú volt, nem történ még ez sem meg. A combját, meg hátul a nyakát fájlalja, azt mondta, ott kapott ki nagyon. Hozzáteszem: soha nem kapott még tõlünk ki, tehát nincs ilyen jellegû tapasztalata. A férjem persze a síró anyósomékat vigasztalja, én meg kétségek közt vagyok. Tényleg jó gyerek szokott lenni máshol, viszont apósom tényleg verekedõs. Szerintem ez már sosem derül ki :(

A baratnom asszem ki akkar bekulni 2 hete szakitotunk es 1 evet voltunk egyut mit tegyek ki bekuljek?

eltudnam donteni cak van meg 2 csaj akivel a 2 het allat ossze jottem es akkora hulyeseget csinaltam. A regit szeretem mert olyan le irhatattlan s a masik ket csaj kozul is az egyik oalyan mint en szoktak mondani h folta a zsakjat meg kapta kit valasszak segitsetek plz. vagy tartsam meg mind kettot csak az a baj hismerik egymas es1 suliba jarnak. mitevo legyek ????

Legjobb válasz: Nézd, a szívedre hallgass és úgy válassz! El kell döntened hogy kihez húz jobban a szíved: akivel 2 évet töltöttél el együtt, vagy aki jobban hasonlít hozzád. De ami fontos, hogy közöld velük, hogy kitõl mit is akarsz, mert ne okozz vele nekik fájdalmat! Mindenkivel tisztázd a dolgot, aki csak vár tõled valamit!Szerintem ez nagyon fontos. Sok sikert! Remélem jól választasz! :)

Nézd, a szívedre hallgass és úgy válassz! El kell döntened hogy kihez húz jobban a szíved: akivel 2 évet töltöttél el együtt, vagy aki jobban hasonlít hozzád. De ami fontos, hogy közöld velük, hogy kitõl mit is akarsz, mert ne okozz vele nekik fájdalmat! Mindenkivel tisztázd a dolgot, aki csak vár tõled valamit!Szerintem ez nagyon fontos. Sok sikert! Remélem jól választasz! :)
Vagyis akivel 1 évet töltöttél.
Menj visszaa régihez, ha õt szereted. Lehet, hogy most úgy tûnik, hogya másik csaj úgymond a "foltod", de még nem is ismered, lehet, hogy teljesen más. De ne járj mindkettõvel egyszerre, rettentõ aljas dolog így kibaszni azzal, akit szeretsz!
A kérdező hozzászólása: de a regi egy barom megint csak ossze torne a szivem mert a tegnap mondta h ki szeretne bekulni es ma peddig azt mondja h nem akkar semmit csak egy csokot mit tegyek

Mit tegyek kit Értesítsek hA Emberi csontokat találtam? ! Kit kell értesíteni?

Kit kell értesiteni? mit csinálnak ilyenkor?

Legjobb válasz: Talán rendõröket, vagy olyan számot mit m.o.-on a 112. Nem tom. hol találtad õket?milyen helyen? temetõben hadd világositsak fel, normalis ha csontot talalsz. privibe irj!!! (10/L) kivánxsi leszek mi.ennek a the end.

Talán rendõröket, vagy olyan számot mit m.o.-on a 112. Nem tom. hol találtad õket?milyen helyen? temetõben hadd világositsak fel, normalis ha csontot talalsz. privibe irj!!! (10/L) kivánxsi leszek mi.ennek a the end.
Ez engem is érdekelne.. Hívd a rendõröket!
A kérdező hozzászólása: A csontokat az egyik energia szolgáltató emberi dolgoztak és az ásás végén gondoltam bele nézek a gödörbe és akkor pillantottam meg egy csontot.. és nézelõdtem benne tovább kapirgáltam és akkor jöttem rá hogy egy ember csontjai! a földben kb 1-1.5 m mélyen volt! a földet visszatemették a csontokkal együtt! gondolom valami régészek vagy ilyesmit kellene értesiteni
na mi lett?:DDD


Mit tegyek, kit válasszak?

Van egy 2,5 éves kapcsolatom, aránylag jól megvagyunk, szeret engem, de én nem mindig érzem úgy, hogy ? lenne az igazi. Viszont van egy másik lány, akivel megirmerkednék, elég sokat látom, és nagyon be jön, bár még nem beszélgette, vele, mégis gyakran elképzelem, milyen lehetne vele, mármint egy kapcsolat, és csak az hátráltat meg, hogy van barátn?m, sztetek merjek próbálkozni, vagy nem éri meg a bizonytalan, hogy felrúgjam a kapcsolatom?

Legjobb válasz: Kérdés az, hogy mit jelent az aránylag jól megvagyunk!? Az meg, hogy a másik jobban érdekel az természetes. Mert új, mert nem a tiéd, de meddig lenne ennyire érdekes az a másik lány? Ameddig új, utána ott is lehetne egy "megszokás" érzeted és akkor megint jön egy másik lány aki tetszik és megint felrúgnád a meglevõ kapcsolatod? Persze az más ha azt érzed, hogy nem szereted akkor ki kell lépni a kapcsolatból. A másik nézet az az, hogy az emberek többsége úgy gondolja hogy rossz a rosszal de rosszabb a rossz nélkül. Tehát nem akarnak egyedül maradni. Gondold végig mennyit ér a mostani barátnõd, és azt is hogy mit veszíthetsz vele! Sok sikert a jó döntéshez. Rami

Kérdés az, hogy mit jelent az aránylag jól megvagyunk!? Az meg, hogy a másik jobban érdekel az természetes. Mert új, mert nem a tiéd, de meddig lenne ennyire érdekes az a másik lány? Ameddig új, utána ott is lehetne egy "megszokás" érzeted és akkor megint jön egy másik lány aki tetszik és megint felrúgnád a meglevõ kapcsolatod? Persze az más ha azt érzed, hogy nem szereted akkor ki kell lépni a kapcsolatból. A másik nézet az az, hogy az emberek többsége úgy gondolja hogy rossz a rosszal de rosszabb a rossz nélkül. Tehát nem akarnak egyedül maradni. Gondold végig mennyit ér a mostani barátnõd, és azt is hogy mit veszíthetsz vele! Sok sikert a jó döntéshez. Rami
Ha te már nem szereted a barátnõd akkor hagyd h találjon olyat aki tényleg szeretni fogja! Te meg akkor kezdj új életet akár azzal a másikkal, de a 2 és fél évet tartsd tiszteletben, és elõször szakíts a barátnõddel, és csak azután próbálkozz a másiknál.
Elég bizonytalan, barátkozz azzal a lánnyal is, de csk baráti alapon, és hátha nem is olyan jó, mint ahogy elképzeled. De ahoz több idõ kell, mert lehet, hogy eleinte bejön, de hosszútávon nem biztos, hogy elviselhetõ vagy összeilletek! Tapasztald ki elõbb szerintem. :)
Ha már felmerül benned, hogy kit válassz, akkor nem is szereted igazán a párod és csak látszatkapcsolat. Szakíts vele, ne szédítsd és menj csak a ... után. Ganéság egy kapcsolatban benne maradni, közben meg már a következõt keresni és ha megvan az ideális jelölt, akkor kilépni. Legyen merszed felvállalni magad, állj a párod elé és mondd meg neki, hogy vége, aztán menj utadra és viseld a következményeit, ha jó, ha rossz...
Én is voltam ilyen hülye, mint te. Kockáztattam a kapcsolatom, összejöttem az új fiúval és nem telt el sok idõ, rájöttem, hogy mekkora hülye voltam. Mai napig azért küzdök, hogy helyrehozzam a hibámat:( Remélem neked jobban alakul, ha mégis úgy döntesz feladod a mostani kapcsolatod! De arra jó volt ez a másik fiú, hogy tudjam ki az igazi számomra, illetve máshogy lássam a dolgokat. Ha most sikerül helyrehoznom a hibámat, akkor soha többé nem hagyom el:) Szurkoljatok!

Nagyevõ a 7 hetes kisfiam. Mit tegyek? Kire hallgassak?

A múlt hètig 130 ml-ket evett, amit màr akkor sokalt a védõnõ. Az egy hónapos stàtuszon 4600 gr volt ès 58 cm(3300-al jöttünk haza). Nèhàny napja mindig sìrt evès után, kèt òrànkènt evett, èjszaka az egy evèsrõl ùjra rátèrt a hàromra. Most 160 ml tápszert kèszìtek neki ès pròbálom nem mindet odaadni neki. 140 ml körül elveszem tõle de van hogy vissza kell adnom a maradèkot mert ûvölt. Amùgy nyugis baba, eszik alszik, nem hasfàjós. A bátyja ugyanilyen nagyètkû volt. A mai napig rengeteget eszik. Imàdja a fõtt kajàt,nem nasizik. 5 èvesen 27 kg ès 128-as ruhàkat hord.

Legjobb válasz: igen nekem :) kislányom még ennél nagyobb étvágyú volt :) 1hónapos kortól 240ml evett 4óránként. eleinte a mi védõnõnknek se tetszett de a doki be szólt neki hogy õ így állította be magának az étkezést. én mindig a dokira hallgatók :) ha azt látod hogy még éhes akkor adj neki még. egyszer nézd meg hogy meg e eszi a 160ml és meddig bírja ki a következõ etetésig. nyugodtan növeld a tápszerét fõleg ha éjjel is többször fel kell. több mint valószínû hogy egy növekedési ugrásnál vagytok :)

igen nekem :) kislányom még ennél nagyobb étvágyú volt :) 1hónapos kortól 240ml evett 4óránként. eleinte a mi védõnõnknek se tetszett de a doki be szólt neki hogy õ így állította be magának az étkezést. én mindig a dokira hallgatók :) ha azt látod hogy még éhes akkor adj neki még. egyszer nézd meg hogy meg e eszi a 160ml és meddig bírja ki a következõ etetésig. nyugodtan növeld a tápszerét fõleg ha éjjel is többször fel kell. több mint valószínû hogy egy növekedési ugrásnál vagytok :)
Nyugodtan adj neki annyit, amennyit kér. Kisfiam egy hónapos kora óta eszik 150 ml-t. Van, mikor 2 óránként kéri. Elõször Beba pro 1-est kapott, azt hittük, hogy az a baja, hogy nem lakik jól vele, de most a Milumillal is ugyanaz a helyzet, sõt még kakilni se tud tõle. Egy alkalommal anyukám vigyázott rá, mielõtt elmentünk megetettem, utána 1 órával megint kapott 120 ml-t anyutól. Azt hittem, hogy valami baja lesz, de hála istennek semmi. A mi dokink azt mondta, a csecsemõk még tudják, hogy mi nekik az elég. Fiam 3300 g-mal született, 3200 g-mal hoztuk haza, 3 hetesen volt 4100 g
Nincs ezzel semmi baj, az a baj sok védödnõ és gyerekorovs nagykönyv szerinti dolgokat tartja csak jónak minden más eset már nem normális. Csak az a baj azt a nagykönyvet a csecsemõk nem olvasták... Ha túl sokat hizik az a baj ha kevesebbet mint a nagykönyvben van akkor az a baj. Minden ember más és ez már igaz a scecsemökre is. Ha a nagyobb is ilyen volt és egészséges midnen ok vele akkor egyértelmû hogy ninsc ezzel semmi gond és a kicsivel sem lesz. Hallagass az anyai ösztöneidre, nem gondolhatják komolyan hogy amjd éhesen hagyod a babádat. Hallagasd meg amit mondanak egyik füleden be másikon ki. Te ismered látod a babádat hogy mire van igánye. Ha ennyire fafejû a védönö és akadékoskodik mondj kevesebbet az evés mennyiségeirõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, a szivem mèlyèn èn is ezt gondolom. A mennyisèget viszont hiába nem vallom be, 100 ml-tõl nem hízik ennyit :-) mindenesetre nagyon jó tudni hogy nem vagyok egyedül ezzel.
Nem vagy egyedül. Én is így vagyok vele. Nagyon sokat eszik a babám. Már a kórházban megette a 70 ml. Tápszert. Mindig modnta a védõnõ és a doki is hogy ne adjak neki ilyen sokat mert meghizik hamat. De mit tudok csinálni hadjam éhezni és halgassam, hogy sír?? Még mit ne. Engem is zavart hogy ilyen sokat eszik és hogy mennyit hízik. De õ jóval nagyobb mint az Õ korabeli babák, nagyobb súllyal is született 4520 grammal. Most 5 hónapos és 9200 gramm. Már forgolódik nyugis baba, nem tudok mit csinálni hogy ekkora, õ ilyen majd lemozogja. Aggódtam, hogy mennyit eszik meg minden de én adtam neki amennyit kért. Adj neki amennyit kér ne törõdj senkivel te tudod mi a helyes és cselekedj is úgy. Most 160 ml vízbõl csinálok neki tápszert abból lessz 180 ml. És utána tea.
Kisfiam 2 és 3 hónapos kora körül/között volt éhenkórász. Néha alig bírt ki két étkezés között 2 órát (150 ml-t evett). Mondta a doki, hogy csak 3 óránként egyen. (Köszi, te meg hallgasd, ahogy ordít :) ) Aztán sikerült 3 óránként ennie, legközelebbi mérésnél már 4 órát mondott... Felszedett akkor egy kis husitartalékot, de végül is késõbb már kevesebbet igényelt. Akkor széltében nõtt, azóta meg hosszában.
Nekem sose mondták, hogy fogyóztassam a fiamat. Most 3 hónapos, 8100 g, 65 cm. Csak szopik, de nem tudom már megmérni hogy mennyit. Akkor kap enni, ha kér, és annyit, amennyit kér. Igen, van combocska. És? Boldog, kiegyensúlyozott baba. Miért ne ehetne egy tápos baba is annyit, amennyi jólesik, miért kéne korlátozni csak azért mert üvegbõl kapja és nem cicibõl? Esetleg cseréld kisebb lyukúra a cuclit , hogy meg kelljen dolgoznia a lakáért.

Most mit tegyek? Kinek mi az ötlete?

Szóval most tavaszi szünetem van. (Idáig volt jó,) ugyanis egy versenyre kell készüljek. Át kell vennem az idei, sőt tavalyi anyagot is. Ez persze nem kis munka, eléggé fáradt is vagyok.(a verseny péntek du. 2-kor lesz) Viszont ma megtudtam, hogy a hőn szeretett angoltanárom feladott házit (amikor én beteg voltam, UTOLSÓ TANÍTÁSI NAP!!). Mégpedig ez a házi: van egy ún. szókártya csomag, ebből (nem tudom pontosan a nevét) a phrasal verbs-ös verzióból 20-at kell megtanulni. (Ez úgy 30-40 mondat idióta kifejezésekkel.Azért idióta, mert a tanárom nem tud válaszolni arra a kérdésre sem, hogy az egyiknél miért pl.: get away, a másiknál már go away. Ugyanez get on vagy go on) Kinek mi a javaslata mit tegyek? (Nyilván nem kívánok karót kapni, de önhibámon kívül időhiányban szenvedek!)

Legjobb válasz: Mikorra kell tudni az angolt? Amelyik elõbb lesz, azzal próbálkozz. Az én tanárom azt mondta, hogy pl. tedd ki a szobádba amit megszeretnél tanulni, és amikor elmész mellette mond fel és így hamarabb megtanulod a szavakat:)

Mikorra kell tudni az angolt? Amelyik elõbb lesz, azzal próbálkozz. Az én tanárom azt mondta, hogy pl. tedd ki a szobádba amit megszeretnél tanulni, és amikor elmész mellette mond fel és így hamarabb megtanulod a szavakat:)
A kérdező hozzászólása: Hétfõre kell tudni. Ezzel a módszerrel a mondatokat is meg lehet tanulni???
Elég fika anyagot kell megtanulnod, nekem 100 képletet kell tudni felrajzolni, plusz vagy 200 oldalt.. na ehhez képest a tiéd egy bakfitty
1. vagyok, megpróbálhatod a mondatokat is! Sok sikert!
get away = elszabadul, szabaddá teszi magát, megszökik, megúszik valamit, stb. Nem azonos a go away-jel. get on = pl. felvesz (ruhát, cipõt) go on = továbbmegy, folytat, tovább csinál vmit Mit kéne neki ezen magyarázni? Két különbözõ igérõl beszélünk. Ha az "idióta" kifejezéseket nem tanulod meg, soha nem fogsz tudni angolul. Te sem értesz meg majd semmit és téged sem értenek meg. Szavakat nem érdemes angolul tanulni, csak kifejezéseket, mondatokat. Sok sikert!

Mit tegyek? Kit válasszak?

3 hónapja vagyok együtt a barátommal, de 2 hete nagyon furcsán viselkedik és teljesen megváltozott a kapcsolatunk. Szeretem öt, de kell a változás. Felajánlottam, hogy szüneteltessük a kapcsolatot ö pedig beleegyezett.

Legjobb válasz: Hát most még figyel, majd késõbb derül ki h az újjal meddíg birod. Várj még 1 picit a régivel, csináljatok pár izgalmas dolgot együtt hátha megint lángralobban vmi. Hülye kérdés eléggé h kit válassz. Majd eldöntöd.

Hát most még figyel, majd késõbb derül ki h az újjal meddíg birod. Várj még 1 picit a régivel, csináljatok pár izgalmas dolgot együtt hátha megint lángralobban vmi. Hülye kérdés eléggé h kit válassz. Majd eldöntöd.
Udvarláskor mindenki játssza a szépet! Gondold meg, nehogy a két szék közé ess.
A kérdező hozzászólása: 15:29 Persze, hülye kérdés de már annyira kétségbe vagyok esve .. Lövésem sincs, hogy mit tegyek. Köszönöm a válaszod! 15:30 Ez már bizony érv :) Neked is köszönöm a válaszod!
Hány éves vagy és mennyi idõ után jöttetek össze?
A kérdező hozzászólása: 15:35 16 éves vagyok és kb. 3 hónap után jöttünk össze
Pedig döntened kell. Két vasat ne tarts a tûzben mert mindkettõ megégethet. Válaszd valamelyiket, aztán reménykedj. Nincs más megoldás. Lehet, hogy tévedek.
Ha így áll a helyzet szerintem egy próbát megér a másik srác.Még fiatal vagy, nem is volt túl komoly udvarlás, szerintem belevághatsz egy jobbnak ígérkezõ kapcsolatba nyugodtan.

Mit tegyek, kit válasszak? !

Eléggé nehéz helyzetben vagyok!:s Van 2 lány, de nem tudom kit válasszak! Az egyikükkel már majdnem 1 éve jóba vagyok, a másikkal pedig 1 hónapja ismerkedtem meg! Az 1éves barátság alatt nálam kialakult egy er?sebb érzés mint baráti, de nem lett több mivel Õ nem akarta! Majd tavasz elején már voltak jelei hogy ?is kezd megszeretni, de tagadta ezt! A másik lány úgy jön a képbe, hogy az egyik ismer?s-gyüjt?s oldalon irt nekem levelet, és vett fel msnre! Na hát vele lett tali is ami jól sikerült, ezt még 4 tali követte! Közben a másik csajjal picit kevesebbet beszéltünk, mivel sosem értünk rá talizni, valam mindig jöt valakinek közbe. A baj az, hogy a szerelem iránta csökkent, nála viszont fellobbant eléggé! A másikukkal pedig jól elvagyunk, már már szinte kapcsolati szint!(kézfogás, szájra puszi) Szerintetek mit tegyek???!!! Bocsi, hogy hosszú lett, és köszi a válaszokat! Én 20 vagyok, Õk mindketten 19

Legjobb válasz: A boldogító "igen'-t ne mondjuk ki helyetted? 20 éves vagy fiú vagy, elvileg nagykorú, elvileg "felnõtt". Az lenne a minimum, hogy tudod dönteni, ki legyen a párod. Nem segíthetünk.

A boldogító "igen'-t ne mondjuk ki helyetted? 20 éves vagy fiú vagy, elvileg nagykorú, elvileg "felnõtt". Az lenne a minimum, hogy tudod dönteni, ki legyen a párod. Nem segíthetünk.
Szerintem azt válaszd, akivel már kapcsolati szinten vagy, ott már elkezdõdött vmi, ne hagyjátok félbe szerintem, õ volt a gyorsabb, õ lett a nyerõ, menj a biztosra, ne add fel egy bizonytalanért
nevezzük azt a lányt, akit 1 éve ismersz X-nek akit 1 hónapja, õt Y-nak Szóval X-szel már megpróbáltad, mégse sikerült, mert õ nem akar semmit, a késõbbi jeleket már lehet hogy csak te magyaráztad be magadnak, miközben nála azok csupán baráti dolgok voltak.. Már elég régóta ismered, tudnod kéne, hogy milyen lány, de mivel egy éve van egy fiú barátja, aki már be is próbálkozott nála, több mint valószínû hogy nem akar semmi többet a barátságnál.. Mert ha beléd szeretett volna az 1 év alatt (ami általában könnyen megesik egy fiú-lány barátság során), akkor örült volna hogy bepróbálkozol nála, ez helyett mégse történt semmi...Nem beszélve arról, hogy ha ezt a dolgot tovább erõlteted, úgy, hogy õ nem akarja, akkor még rámehet a barátságotok is. Y-nál viszont más a helyzet, és én õt választanám. Megismerkedtetek, eleve azzal a szándékkal, hogy közelebbrõl akar megismerni, meg találkozgattok, meg stb, érezhetõ hogy nem egy szimpla barátot akar magának. Ha meg már eljutottatok arra a szintre, hogy kézfogás, meg szájrapuszi, meg minden, akkor meg már szerintem ezt érdemes folytatni. Ha meg X mégis megsértõdne, amiért Y-t választottad, akkor nem lehet egy szava sem, mivel te már megpróbáltad, mégsem adta semmi jelét hogy szívesen összejönne veled. Nekem ez a véleményem. 17/L
"Ha nem tudsz választani két ember között, kérdezd meg magadtól: kinek mondanád azt, hogy: Hiányozni fogsz... és kinek azt, hogy: Könyörgöm ne menj el!"
Én keresnék egy harmadikat és azzal jönnék össze!

Mit tegyek? Kihez forduljak?

Egy héttel ezelõtt kezdõdött hogy megfáztam nagyon fojt az orrom,egy ilyen átlagos megfázásról volt szó,elmentem a háziorvosomhoz megvizsgált írt fel antibiotikumot be is szedtem ugye bár,és úgy éreztem teljesen megjavultam 1 napig teljesen rendben voltam aztán másnap éreztem hogy valami nincs rendben nagyon köhögtem és estére be is lázasodtam valamint újból elkezdett fájni a torkom 2-3 napig így voltam mert ugye hétvége volt és nem bírtam elmenni házi orvoshoz (39 fokos volt a lázam).Hétfõn el is mentem a dokihoz ismét megvizsgált írt fel egy újabb antibiotikumot amit mai napig szedek de nem segít, a torkom már nem fáj de annyira be van dugulva az orrom hogy levegõt egyáltalán nem kapok így éjszaka óránként fel vagyok hogy az orromat cseppentsem.A magas lázam már annyira nincs de 37,5 38-ig még most is felmegy,és ami a legjobban idegesít hogy rettenetesen fáj a fejem a tarkómnál és a homlokomnál is,valamint mikor köhögök is.Szóval nem tudom mit kellene már tennem!? Megint forduljak dokihoz? Bármilyen segítséget elfogadok mert már annyira ideges vagyok hogy még az agydaganat is megfordult a fejemben :( Várom válaszotokat,és elõre is köszönöm szépen! További szép napot! 17/L

Legjobb válasz: Most járvány van, édesapám, és néhány ismerõsöm is ilyenben szenvedett hetekig. Bár enyhe tél volt, lehet, hogy kimerült a szervezeted, esetleg kevés vitamin gyümölcs stb. miatt. Ezt ki kell feküdni, gyógyszerrel. Ha rosszul vagy, változnak a tüneteid, vagy sokáig nem javul, mindenképp menj el orvoshoz. Sok folyadék, próbálj meg eleget enni is, esetleg antibiotikum mellé valami probiotikumot(Normaflore v hasonlók? gyógyszertárban megmondják), hogy a bélflórádat ne amortizáld le a gyógyszerrel, ha sokáig kell szedned. Agydaganatod biztos nincsen, csak nyomja a fejedet a betegség, át tud terjedni, ne aggódj emiatt. Laikusként az arcüreg / homloküreggyulladás esélyesebb, inkább menj el még egyszer a doktorhoz, ha azt még nem látta. Tarkód lehet a sok fekvéstõl is. Jobbulást kívánok!

Most járvány van, édesapám, és néhány ismerõsöm is ilyenben szenvedett hetekig. Bár enyhe tél volt, lehet, hogy kimerült a szervezeted, esetleg kevés vitamin gyümölcs stb. miatt. Ezt ki kell feküdni, gyógyszerrel. Ha rosszul vagy, változnak a tüneteid, vagy sokáig nem javul, mindenképp menj el orvoshoz. Sok folyadék, próbálj meg eleget enni is, esetleg antibiotikum mellé valami probiotikumot(Normaflore v hasonlók? gyógyszertárban megmondják), hogy a bélflórádat ne amortizáld le a gyógyszerrel, ha sokáig kell szedned. Agydaganatod biztos nincsen, csak nyomja a fejedet a betegség, át tud terjedni, ne aggódj emiatt. Laikusként az arcüreg / homloküreggyulladás esélyesebb, inkább menj el még egyszer a doktorhoz, ha azt még nem látta. Tarkód lehet a sok fekvéstõl is. Jobbulást kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!