Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek hogy beszéljem (39 db)

A párom fiatalabb korában nagyon ivott, aztán 15 évig egy csepp alkoholt sem fogyasztott, de most megint kezdi az ivást. Az ital eszélyes számára. Mit tegyek, hogyan beszéljem le az ivásról?

Legjobb válasz: 1. Mennyit iszik most és milyen rendszerességgel. 2. Az, hogy sokat ivott, mit jelent? Alkoholista volt, vagy csak nem tudott 1-1 buli alkalmával mértéket tartani? Ha csak a mértéktartással volt gond, akkor azóta eltelt 15 év, már másként gondolkozik, nyugodtan ihat néha. Nem szólnék bele. Ha látom, hogy annyit iszik, hogy már árt magának, leülnék vele elbeszélgetni. Válaszút elé állítanám, vagy én vagy a pia. És ha a piát választja, úgy legyen, akkor nem veszítek semmit.

1. Mennyit iszik most és milyen rendszerességgel. 2. Az, hogy sokat ivott, mit jelent? Alkoholista volt, vagy csak nem tudott 1-1 buli alkalmával mértéket tartani? Ha csak a mértéktartással volt gond, akkor azóta eltelt 15 év, már másként gondolkozik, nyugodtan ihat néha. Nem szólnék bele. Ha látom, hogy annyit iszik, hogy már árt magának, leülnék vele elbeszélgetni. Válaszút elé állítanám, vagy én vagy a pia. És ha a piát választja, úgy legyen, akkor nem veszítek semmit.
Akkor viszont, ha ez még egyszer elõfordulna, vagy kiraknám a lakásból, hogy majd akkor jöjjön vissza, ha kijózanodott, és nem csinál több hülyeséget, vagy én költöznék el, és csak akkor mennék hozzá vissza, ha megígéri, többet ilyent nem csinál. Csodálom, hogy a múltban kitartottál mellette. Én valószínûleg a legelsõ agresszívabb magatartásánál elhagytam volna.
Sajnos saját tapasztalatból mondom, hogy vannak emberek, akik nem tudnak mértéket tartani és nagyon könnyen válnak függõvé, legyen az alkohol, cigaretta, kábítószer, gyógyszer stb. Sajnos náluk soha nem fog mûködni az, hogy megiszik 1-2 sört, vagy pár pohár bort és akkor mi van. Mert ahogy elkezd inni, nem bírja abbahagyni, ha valaki ebben próbálja meggátolni (ember, vagy pénzhiány), akkor meg agresszív lesz. Náluk csak egy megoldás van: nulla alkohol. Nagyon nehéz ilyen emberrel együtt élni, mivel õ maga is szenved és minden nap megküzd az érzéssel, hogy igyon, vagy ne. Hiába nem alkoholista, de szerintem sokat segíthetne neki, ha elmennétek együtt egy ilyen közösségbe, ahol sokan megosztják a tapasztalatukat. Az anonim alkoholisták biztos, hogy tudnak segíteni.
Hidd el, hogy aki valaha keményen ivott, annak 1 üveg bor csak a kezdet... szóval pont ezért nem szabad egy kortyot sem innia, mert az agya adja ki a parancsot, ez jó, még még még. Aki nem volt függõ, annak fogalma sincs róla, milyen érzés, amikor folyton csak azon jár az agyad, hogy bármi áron, de piához kell jutni.
Az az ember aki valaha függött valamitõl az élete nehezebb idõszakában visszaeshet. Gondolkozz el, mi lehet most az a nehezebb idõszak háttere ami miatt ujra inni kezdett. Ha ezt sikerül orvosolni abbahagyhatja az éppen elkezdett ivást. Ha nem sikerült ezt az okot megtalálni akkor vesztett ügy. Érdemes lenne még olyan szenvedélyt találni neki ami elfoglalja de nem káros, esetleg még hasznos is.
Én összecuccolnék az elsõ ilyen alkalomnál, és ha majd összeszedte magát, akkor visszamennék. Kapjon egy második esélyt, de ha azt is eljátssza, akkor kalap kabát. Végleg,
Hadd igyon ha szomjas! Napi 2-3 liter folyadék kell a szervezetnek (fõleg nyáron).
Engem speciel a húsos fenék jobban érdekel mint a mell. Férjed hogy van ezzel? Lehet hogy nem is lenne okod a szégyenlõsségre. Ha hiányzik neki a szenvedély kell neki valami más. Oké hogy az ivás a legrosszabb ötlet ennél még az is jobb lenne ha elhagyna. Azonban ép ezért lehetséges menteni az egészet mert nem akar elhagyni. De ehhez te is kellesz. Ne az ivásról akard lebeszélni hanem hozzatok létre valami olyant ami miatt nem érdemes inni.
A kérdező hozzászólása: Azért vagyok szégyelõs mert nagyon kicsi a mellem. De az, hogy nincs szex még nem kellene, hogy okot adjon az ivásra.
Ha nem nagyon szereted a szexet akkor veled a szex nem is az igazi... Tudja hogy nem élvezed? Mert ha élveznéd akkor szeretnéd a szexet s szégyenlõs se lennél...
"hozzatok létre valami olyant ami miatt nem érdemes inni." Akkor meg attól a dologtól fog függeni, amivel helyettesítik az alkoholt. Ez az ember felnõtt. Õ maga tehet arról, hogy iszik, senki más.
A kirándulófüggõség elég hasznos. A mûvészetfüggõség se egy rossz dolog. A szexfüggõség se. Ez az ember társas. Vagyis a társával közös tevékenységek kellenének. Addig amíg másik társat nem választ. (Ez mindkét félre érvényes)
Amúgy nem az alkoholt kell "helyettesíteni". Ép az alkohol az ami helyettesit egy normális dolgot. Pl. egy normális kapcsolatot. Persze ha a másik ilyen nemtörõdöm, "felnõtt ember, stb." akkor abból nem is sül ki semmi jó. Meg kellene érteni hogy egy kapcsolatban az egyik ember felelõs a másikért is és ha a másiknak valami baja van akkor nem lerázni kell hanem mellé állni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem õ genetikailag ilyen.
"A kirándulófüggõség elég hasznos. A mûvészetfüggõség se egy rossz dolog. A szexfüggõség se." A függõség mindig rossz. Te példád: ha otthon remeg, izzad, nem jár be dolgozni, ideges, kiabál, hogy nem mehet kirándulni, az ugyanolyan rossz, mint ha a pia miatt csinálná mindezt. A függést meg kell szüntetni, nem átvezetni valami másra.
Az a baj hogy nagyon függõségben gondolkodsz. Egyszerû fogalmazásból rögtön a legrosszabbra gondolsz. Ezt nevezik negativ gondolkodásnak és ép olyan probléma mint bármilyen függõség. Próbáld meg inkább meglátni mindenben a szépet és jót. Mégis miért remegne otthon bezárva a felnõtt embered? felkel és elmegy kirándulni ha azt szereti. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Van szex, csak napközben nincs mivel egy kicsit szégyellõs vagyok.
Valami hiányzik az életébõl. Gondolom nem azért ment hozzád hogy ne legyen szex. Szeret, megcsalni nem akar, marad az ital...
A kérdező hozzászólása: Õ nem alkoholista. Amúgy a szex és az ital hogy függ össze egymással?
A kérdező hozzászólása: Régen ha volt pénze az összeset el itta pl három liter bor.. Ha akkor hazajött tört zúzott nem egyszer ki kelett zárjam a lakásból. Pénteken megivott két liter bort mert csak annyira volt pénze de félek, hogy nem áll meg ennyinél.
A kérdező hozzászólása: Ha nem iszik akkor kenyérre lehetne kenni de ha egy kicsit részeg... Most még nem csinál hülyeséget de félek, hogy újra fog. Amúgy szerintem egy üveg bór még nem a világ csak ne csináljon belõle rendszert.
A kérdező hozzászólása: Az, hogy iszik önmagában még nem is baj, csak az ital hatása alatt nehogy megint hülyeséget csináljon. Ha mondom neki az a felelet ne agódjak, nem lesz baj.
Függõ betegre nem tudsz zsarolással hatni, bármilyen egyszerûnek is tûnik. Nem véletlenül egyedülálló, vagy magányos sok alkoholista.
A kérdező hozzászólása: Sajnos rajtam kivûl nincs senkije. Nem tudom, hogy mi miatt iszik megint pedig tanúlhatot volna a múltból.
Fel kéne dobni ezt a kapcsolatot valamivel ami neki is tetszik. Szex kirándulás stb. Kapjon egy uj nõt. Próbálj valamin változtatni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én nem nagyon szeretem a szexet õ pedig sokszor napközben is közeledik ilyenkor mindig visszautasítom.
Akkor már meg is van a válasz hogy miért iszik...
Egy alkoholistát akarsz lebeszélni az alkoholról.Ez olyan, mint ha egy gyereknek akarnád megmagyarázni, hogy soha többé nem ehet édességet, mert az nem jó.Mondjuk egy gyerekre még lehet hatni, a párodra már nem, felnõtt ember, kialakult személyiséggel.Te gyakorlatilag a lehetetlent akarod megpróbálni. Nézd, én is próbálkoztam.Majd jövök én, és na bumm, majd összeszedi magát.Persze nem így történt, pluszban tönkrementem mellette idegileg és anyagilag.Szerintem ez senkinek nem hiányzik.
"Szerintem õ genetikailag ilyen." Biztos hogy akarsz változtatni valamin?

Nem tudom mit tegyek, hogy beszéljek vele, vagy még nem!? Értelmes válaszokat, ha lehet.20/L

Együtt élünk a párommal, kb 5 hónópja és mostanában szexpartnerkeres? oldalakt nézeget, én meg nyomozgatok utána, hogy kiket néz, milyen fórumokat olvasgat a "csajokról". Tudom hogy nem szép dolog, de biztosan ti sem örülnétek ennek, ha ebben a helyzetben lennétek. Kb. 2 hónapja tart ez nála és pár napja megtaláltam a telefonkönyvében, pár ilyen csaj ("prostituált")telefonszámát. Nem véletlenül írta bele. Ezek a csajok a megyénkben "tevékenykednek". nem értem miért csinálja ezt, vagy egyáltalán mit akar elérni vele, mert jóra nem fog vezetni. Nemtudom hogy szóljak-e neki, vagy még ne, mert egyre nehezebben bírom lelkileg, hogy ne mondjak neki semmit, másrészt meg várni akarok még vele, mert csak így tudom követni nagyjából hogy miket csinál. Épp ezért fogalmam sincs mit tegyek. Ti voltatok már ilyen helyzetben, vagy mit tennétek? A szexuális életünk eddig jól m?ködött, de mint írtam, kezd elhidegülni, érzelmileg és szexuálisan is.

Legjobb válasz: Hát szerintem meg kéne beszélned vele a dolgokat, mielõtt rosszabbra fordulna a helyzet (ha lehet ennél rosszabb...), nem érdemes nyomoznod utána, mert ha megtudsz valamit, az benned is nagy sebeket ejthet, és te is egyre jobban elhidegülhetsz tõle. Persze ez csak az én véleményem, nem szólhatok bele, de a helyedben én mindenképpen leülnék vele megbeszélni a dolgokat. Persze nem úgy, hogy lerohanod, hogy hogy lehet ilyen szemét, meg ilyenek, hanem egyszerûen megmondod neki, hogy valami komoly dologról kell beszélned vele, és megkéred, hogy ha lehet, ne szóljon bele, hallgasson végig, aztán ha elmondtál neki mindent, hogy hogy jöttél rá, meg hogy tulajdonképpen nem is érted pontosan, hogy mért van ez, akkor megkérheted, hogy mondjon el neked mindent õszintén, mert nem akarod, hogy rosszul süljenek el a dolgok kettõtök között, és ezt is, mint minden problémát, együtt kell megoldanotok. Remélem segítettem, és ha beszélsz vele/beszéltél vele, kérlek írd meg, mi volt.

Hát szerintem meg kéne beszélned vele a dolgokat, mielõtt rosszabbra fordulna a helyzet (ha lehet ennél rosszabb...), nem érdemes nyomoznod utána, mert ha megtudsz valamit, az benned is nagy sebeket ejthet, és te is egyre jobban elhidegülhetsz tõle. Persze ez csak az én véleményem, nem szólhatok bele, de a helyedben én mindenképpen leülnék vele megbeszélni a dolgokat. Persze nem úgy, hogy lerohanod, hogy hogy lehet ilyen szemét, meg ilyenek, hanem egyszerûen megmondod neki, hogy valami komoly dologról kell beszélned vele, és megkéred, hogy ha lehet, ne szóljon bele, hallgasson végig, aztán ha elmondtál neki mindent, hogy hogy jöttél rá, meg hogy tulajdonképpen nem is érted pontosan, hogy mért van ez, akkor megkérheted, hogy mondjon el neked mindent õszintén, mert nem akarod, hogy rosszul süljenek el a dolgok kettõtök között, és ezt is, mint minden problémát, együtt kell megoldanotok. Remélem segítettem, és ha beszélsz vele/beszéltél vele, kérlek írd meg, mi volt.
Én elküldeném a fenébe.Ha egy kapcsolatban az egyik fél kikacsingat az már régen rossz.Szerintem már nem kielégítõ számára ez a párkapcsolat.Fiatal vagy még élvezd az életet!Ja és osztom a 16:32 véleményét, ne várd meg azt hogy haza vigyen vmi nemi betegséget.
20 éves vagy, elõtted az élet és örülj, hogy ez még most az elején kiderült, milyen embert választottál. Ha már most ezt mûveli, mi lesz késõbb? Ne akarj te is a keserû sorsú, gyerekeit egyedül nevelõ nõk sorsára jutni. Bármit is érzel iránta, erre nincs magyarázat, ne legyél buta és lépj le minél hamarabb. Semmi hiszti meg tányérdobálás, büszkén húzd ki magad és köszönd meg, hogy nem ba...ta el az életed.
Dobd ki a fenébe!!!!!Magadra vess, ha az elsõ ilyen netes alkalom után is képes vagy vele együttlenni...undorítóak vagytok mind a ketten.23L
Ez kegyetlen xD Elolvastam a kérdést, meg az elsõ pár szót és ugy jött ki, hogy: Szerintetek beszéljek vele? A párommal 5 hónapja vagyunk együtt xD
Szerintem küldd el a p*csába, mert már ebbõl is látszik, hogy mekkora elvtelen p*cs. Most mit gondolsz szólsz neki aztán jobb lesz? A fenét lesz jobb, max még jobban fog vigyázni, hogy ki ne szúrd a dolgot. 20f
A nemibetegség elkerülése végett nem ártana minél hamarabb tisztázni a dolgotokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de épp ha nem nyomozok utána tovább, akkor ha megcsal valamikor késõbb fogok rájönni. Meg ha beszélnék vele, akkor lehet megígérné, hogy nem fog megcsalni, meg nézegetni õket, de honnan tudjam, hogy nem fogja egy idõ után mégis. Akkor meg már kínosan ügyelni fog minden részletre, hogy rá ne jöjjek valahogy.
Mondjuk az elég kemény ha 5 hónap együtt élés után már megunt volna. Mindenképpen hozd fel ezt a témát. Ezt jobb nem halogatni mert a végén még tényleg prostikhoz fog járni amíg vele vagy.
az utolsó hozzászóló vagyok.Bocsi rossz idõt írtam.A 16:43-al értek egyet.

Mit tegyek, hogy beszéljek vele?

Barátommal egy hónapig voltunk együtt, de a szerelem az én oldalamról hamar megvolt.Aztán érthetetlen okok miatt szakított velem, s én elköltöztem külföldre.Õ akkor érettségizett.Most újra elkezdtünk beszélni msn-en.Tavasszal hazamegyek, és megbeszéltük hogy találkozunk-vagyis igazából én kértem a találkozót, mert tisztázni akarok vele egyet s mást- de most mindig írja hogy szeret, és hiányzom, és sokat gondol rám, de közben hogy tavasszal meg fog szivatni.Nem tudom hogy kéne viselkednem a találkán, és nagyon idegesít.Azt se tudom,msn-en hogy kéne beszélgetnem vele..Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha erthetetlen okokbol szakitott veled, benne van a pakliban, hogy ujra megteszi. Azt tisztazhatod vele MSN en is, hogy miert tette, azert kar vele talalkoznod.Csak rosszabb lesz, ha megint becsap teged. Azzal, hogy te kerted a talalkozot, nyeregben erzi magat, es ez arra fogja sarkallni, hogy megint atrazzon. Szerintem ne eroltesd. Keress mast. Ez persze csak az en maganvelemenyem.

Ha erthetetlen okokbol szakitott veled, benne van a pakliban, hogy ujra megteszi. Azt tisztazhatod vele MSN en is, hogy miert tette, azert kar vele talalkoznod.Csak rosszabb lesz, ha megint becsap teged. Azzal, hogy te kerted a talalkozot, nyeregben erzi magat, es ez arra fogja sarkallni, hogy megint atrazzon. Szerintem ne eroltesd. Keress mast. Ez persze csak az en maganvelemenyem.
A kérdező hozzászólása: köszi..


Megszokottá vált a szerelmi életünk. Mit tanácsoltok mit tegyek, hogyan beszéljek a párommal ez ügyben?

éve boldog párkapcsolatban élünk és én szeretnék kipróbálni több sex pózt is a szeretkezésünk közben nem mindig csak a megszokott 2-3 fajtát de ? nem akarja , többször próbáltam már beszélni vele err?l de mindig csak veszekedett velem , én nem vágyom szadomazó meg ilyen rondaságokra csak egy két erotikusabb , izgatóbb dologra hogy ne laposodjon el a szexuális életünk (azt hiszem ez nem baj vagy igen?).

Legjobb válasz: Hát igen...Te irtál nekem emailt? NpNg

Hát igen...Te irtál nekem emailt? NpNg
Szia!Hát szerintem a párod ilyen tipusú ember ha már az elején sem akart belemenni ilyesmibe, , pedig álltalában a férfiak mindent ki akarnak próbálni(új pózok)..néztem a linket amit megadtál..nagyon jó..érzéki de egyben extrém is, szerintem egész jó..személyszerint szivesen kipróbálnám a abrátnõmmel.. Hát próbálj beszélni vele...vagy felkelteni az érdeklõdését a pózzal kapcsolatban...vagy egyszerûen mikor együtt vagytok térj a tárgyra, vagyis helyezkedj a póznak megfelelõen..ha ebben a pózban nem csinál veled semmit mint férfi most nem azért de levizsgázott... Csak annyit irj meg h hány éves a barátod? NpNg
a / az 6 akart lenni? :) Az sok idõ, egyszerûen már uncsi neki a szeretkezés VELED!
A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem írni hogy ha lefekszem mellé és nincsen kedve semmihez akkor még ha simogatom akkor is belém veszik , és felhúzza magát hogy miért nem elégítem akkor ki minek simogatom és piszkálgatom pedig csak gyengéd akarok és romantikus akarok lenni vele és ez a gondolkodás ami neki van ez néha bánt. Bár õ 12 évvel idõsebb mint én lehet ez a baj és én vagyok neki az elsõ komoly kapcsolata.
A kérdező hozzászólása: igen bocsika 6 akart lenni:-) De miért uncsi? Hisz mindenebn meg tök jól megvagyunk és boldog velem.
A kérdező hozzászólása: meg nem csak most nem akar kipróbálni velem uj pozokat hanem soha nem is akart még a kapcsolatunk elején sem.
The Big NpNg... éppen elõtted írtam én, megimsersz a 62%omról :)
Hát nem tudom mi a gondja , nekem tetszik ez a póz:D Szerintem itt komolyabb gondok vannak a hátérben...ha veszekszik ha már simogatod:S
A kérdező hozzászólása: én 23 éves vagyok a párom 35 , kedves utolsó milyen problémákra gondolsz? Kifejtenéd? Kedves második. Köszönöm a válaszodat , aranyos vagy. Szerintem is tök jó póz én is szivesen kipróbálnám csak nicsen kivel:-((( Ha tõlem kérdezted akkor nem én írtam nekem mailt. Te mennyi idõs vagy?(2.válaszoló)

A Hgom 13-éves és van egy 16 éves barátja! És már arra készülnek hogy lefeküdjene, k holott még csak 1 honapja vannk együtt! Mit tegyek? Hogyan beszéljem le erröl öket!

A multkor haza mentem a boltbol és felmentem az emeletre/ emeltes lakásunk van/ és hogy leindultam a lépcsön halotam ,hogy sexröl beszélgettek,hogy mikor kéne és hogyan!! És én az este leültem a hugommal beszélni ,hogy még nagyon korai és ö aszt mondta, hogy ehez seemi közöm és azota áll,velem szoba amiota megprobáltam beleszolni!!! A szüleinkre nem ,számithatunk,mert nem foglalkoznak velünk!! Mégis mit tegyek??? Nagyon féltem ,hisz még gyerek!!! Egy 17-éves lány

Legjobb válasz: Esetleg megpróbálhatnál beszélni a barátjával de õszintén szólva nem hinném hogy különösebben meghatná õt a problémád... najóóó, ha szereti a húgodat akkor lehet hogy elérhetsz vele valamit. Egyébként kérdezz rá nála hogy miért akar már ilyen fiatalon szexelni... hátha valami olyant mond amirõl be tudod neki bizonyítani hogy hülyén gondolja

Esetleg megpróbálhatnál beszélni a barátjával de õszintén szólva nem hinném hogy különösebben meghatná õt a problémád... najóóó, ha szereti a húgodat akkor lehet hogy elérhetsz vele valamit. Egyébként kérdezz rá nála hogy miért akar már ilyen fiatalon szexelni... hátha valami olyant mond amirõl be tudod neki bizonyítani hogy hülyén gondolja
Én is a fenyegetést választanám, persze nem durván, csak úgy adnám elõ, hogy érezze a súlyát a dolognak. A fiúnak is el kellene mesélni, hogy bûncselekményt készül elkövetni, még akkor is, ha a kislány önszántából vállalkozna rá. Jól teszed, hogy nem hagyod folyni az eseményeket. Ha a szüleitekkel nem lehet ezt megbeszélni, akkor fõleg ne hagyd magadra a hugodat. Ha hallagat rád, késõbb hálás lesz neked, mikor érettebb éssze fel tudja fogni. Remélem sikerrel jársz, a kislány érdekében fõleg!
gondolkozz, mielött ilyet írsz. 14 év alatt nincs pardon. Ha valami baj van, akkor az orvos hivatalból tesz feljelentést, a fiut bezárják, és ha kiderül, hogy a tesója tudott róla elõre, akkor még akár õt is lazán... Ezzel nem lehet szórakozni. Meg próbáljon utána a szülõk szemébe nézni...
Tényleg azt hiszitek hogy ezzel visszatarthatjátok a lányt?:( ebbõl az lesz hogy a hogod nem osztja meg veled ha megtörtént és valami baj van.. szerinted akkor kitõl fog segitséget kérni? Szerintem beszélgess vele a párkapcsolatokról és sajnos ha nem tudod lebeszélni akkor mond meg neki hogy rád mindenben számithat. Én 14 voltam és a 26 éves nõvérkém segitett mindenben. Most 21 vagyok és azóta is hálás vagyok neki azért amiket akkor tett értem.
mondd meg nekik, hogy tökmindegy, hogy õk mit éreznek és gondolnak, amíg a hugod nem múlik el 14, addig konkrétan bûncselekmény és te ennek megfelelõen fogsz eljárni, ha nem bírnak várni... te leszel a szemét, de hatni fog.
Tudom h most ez miatt lefogtok pontozni de kegyetlenül de én azt tanácsolom, h hagyd rá az egészet. Rengeteg ilyen kérdést olvastam már ezen az oldalon, és majdnem mindrõl ez a véleményem. Akár szépen fogsz vele beszélni ezekrõl a dolgokról akár megtiltod neki ígyis úgyis megcsinálja szal minél jobban tiltod annál jobban megfogja tenni. Azt javaslom h vond bele ebbe a szüleidet. Ha eddig nem foglalkoztak veled ezután a történet után biztos fog. Szerintem azért akarja a hugod ennyi idõsen elveszteni mert gondolom a suliban is ezt látja/hallja h már mindenki milyen "felnõtt" mert lefeküdt ezzel, azzal. Hidd el... Ha bekövetkezik a baj (terhes lesz, betegsége lesz) akkor ráfog jönni h hinnie kellett volna benned. Tudom eléggé "visszataszítóan" hangzik amit írok de gondolj csak bele... Ha rájön mit csinált akkor többet nem fogja. És ha õ ennyire akaratos és ez a gondolat van a fejében: "márpedig akkor is megfogom csinálni akár mit mond ez a hülye nõvérem" (bocsi) akkor úgyis megfogja tenni!!! Ne foglalkozz vele... (bocsánat ha szemetül fogalmaztam) cukorfalat
Csatlakozom a legutóbbi válaszolóhoz......
Mondd el a hugodnak és a barátjának is hogy ezért lazán lecsukhatják a srácot. Persze nem tudom mennyire érdekli ez õket, ha nem tudsz mit tenni legalább segíts neki, védekezés, akármi. Esetleg elmondhatod hogy mennyire fáj az elsõ hátha megijed...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , a válaszokat de emiatt ne veszen ösze senki!!! Én megprobálok mindent amit lehet tenni és ha mi a szüleinkre nem számithatunk makd beszélek a pasi szülievel öket tuti hogy érdekelni fogja!! Ténleg köszönöm a válaszokat!!! Mindenkinek
Szia! Mondd meg neki hogy 1 hónap nagyon kevés, hogy várjon még 1 évet(sztem ne mondj ennél többet mert nagyon távolinak fog nekitûnni) hogy tényleg tudja nem csak szexet akar és tényleg mûködik-e a kapcsolatuk, mert ha nem nagyon erõsen meg fogja bánni.
Ez nagyon komoly dolog. Az biztos, hogy beszélgetéssel nem valószínû, hogy meg fogod tudni gyõzni, de ha fogod és beszélsz a fiúval, meg persze a szüleivel és megmondod, hogy fel is fogod jelenteni a rendõrségen, biztos, hogy meg fogja majd gondolni. Nem a hugoddat kell lebeszélni, hanem a srácot, ugyanis biztos vagyok benne, hogy érdekli, ha nem jönne össze, akkor ténylegesen menj el a rendõrségre és tegyél a srác ellen feljelentést, ezzel megakadályozod az esemény megtörténtét, mert a rendõrség biztos, hogy nyomozni kezd, de persze te leszel a szemét, de hidd el, hogy jót teszel vele, mind a hugodnak, mind a srácnak. A rendõrségi nyomozás, ugyan megfogja erõsíteni, hogy az esemény nem történt meg és ezért a feljelentõt terheli a nyomozás költsége, viszont tiltó határozat is születik a srác és a hugod kapcsolatával kapcsolatban ami természetesen 3 évig is lehet hatályos és nem tehet se a srác se a hugod ellene semmit. Az összeg nem olyan hatalmas, mivel csak egy orvosi vizsgálat és helyszini kiszállás költségét tartalmazza. Velem megtették 12 éve és azóta is hatalmasan fáj a leányzó után a szívem, de velem senki nem akart beszélni, csak simán feljelentettek, mondjuk nem is tudtam, hogy a leányzó kiskorú volt és csak sétálgattunk, nem történt semmi, de nem azóta se volt egyetlen kapcsolatom se, ami azért elég szánalmas, de hát félelem bennem van. Na a lényeg, hogy tegyél egy kísérletet a srácnál majd a szüleinél és biztos, hogy megfogja érteni a dolgot.

S. O. S Mit tegyek? Hogyan beszéljem le?

Van egy kedves ismer?söm aki hamarosan férjhez megy. A csaj még csak 20 éves és akivel össze készül kötni az életét elég z?rös pasi és 9 évvel id?sebb nála. De nem is az a baj, hogy id?sebb hanem, hogy a tag nem olyan rendes mint ahogy beállítja magát. A csaj azt mondja, hogy szerinte megváltozott, de ez nem így van. Csak elvakítják az érzelmek. Hogyan beszéljem le?

Legjobb válasz: Rohanj be a templomba mielött kimondják az igent és kiabált el magad. A filmekben ez beválik.

Rohanj be a templomba mielött kimondják az igent és kiabált el magad. A filmekben ez beválik.
Ha van bizonytékod, mutasd meg neki. Ha nincs, akkor sehogy, sajnos akkor magának kell rájönnie majd.
Ne akarj helyette dönteni a véleményed elmondhatod de semmi több. mivel szerelmes sajnos az lenne a vége h te féltékeny vagy és tönkre akarod tenni.. ne akard elveszíteni ha ennyire fontos neked. inkább maradj mellette és ha tényleg neked van igazad akkor rá fog jönni és akkor legyél mellette.. mint az igaz barátja.. sajnos ennél többet nem tudsz tenni...

Mit tegyek, hogy beszéljen 17 hónaposom?

Mondókázzunk vagy mit tegyünk ?

Legjobb válasz: Semmit. Másfél évesen nincs elkésve a beszéddel. Ha mondókázol neki biztos örülni fog neki, de beszélni akkor kezd ha megérett rá.

Semmit. Másfél évesen nincs elkésve a beszéddel. Ha mondókázol neki biztos örülni fog neki, de beszélni akkor kezd ha megérett rá.
Mondókázzatok, énekeljetek, de azért mert jó együtt játszani, nem pedig azért, h hamarabb beszéljen. Fiamnak újszülött kortól kezdve verseket mondtam énekeltem, mégis két éves elmúlt, mire megszólalt.:)
1., olvass kevesebbett olyan szuperbabákról, akik már 20 hósan számolnbak, szineket felismernek és beszélnek folyékonyan:) 2., ezen ne stresszeld magad , nem kell még beszélnie! Van még ideje! Mondókázás az jó kis móka, szeretik nagyon, de ne azért tedd hogy beszéljen, hanem mert jól érzitek magatok! Fog beszélni ne aggódj! :) Aztán majd csak gyõzz szóhoz jutni.
Játsz vele, beszélj hozzá sokat, énekelj, mondókázz neki, de ne várd, hogy beszéljen! Ezek nagyon jó játékok, segyítik a beszédértést, de nem céljuk a beszéd megtanítása! A kisfiúk általában késõbb, kb 2-2, 5 éves koruk körül kezdenek beszélni. Ha a tiéd észrevehetõen megérti a rövidebb felszólításokat, a ti beszédeteket is érti, a maga nyelvén halandzsázik, jó úton halad a beszéd felé! A csodagyerekekrõl szóló történeteket meg ne halld meg! Nem mind arany, ami fénylik :) Az én fiam 2 éves koráig csak mutogatott, meg ööö-zött, mégis mindent meg tudott velünk értetni... 3 évesen meg már hosszú mondatokban beszélt. A tiéd is ráér még...
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint már kellene szavakat mondania ! Köszönöm
17 hónapos fiam 1 szót mond, azt sem tisztán: cica. Védõnõ szerint ráér még, a fiúk amúgy is késõbb kezdenek el beszélni szerinte. 3 éves korig nincs gond (pedagógiából ezt tanítják legalábbis).
19 hós a kisfiam, 3 szót tud, ebbõl 2-t a napokban tanult meg viszont állathangokat tud utánozni, azok közül már sokat, pl múúú, gágá, stb én a neten olvastam, hogy az állathangokat hamarabb megtanulják mint a szavakat, meg a mondókázás, éneklés is hasznos de nem kell ezt erõltetni szerintem, fog õ beszélni, nem kell aggódni, nem késtetek le semmirõl, a védõnõ meg hülye

Mit tegyek hogy beszéljünk?

Van egy lány aki tetszik és egy buszon szoktunk menni néha de a buszmegállóba ott szokott lenni és sosincs bátorságom beszélni vele mert amikor közeledek és ránézek elmegy a bátorságom.

Legjobb válasz: Ez csak bátorság kérdése! 50-50%, ha odamész leszólítod, melléülsz vagy bármi, és elbeszélgetsz vele. Vagy bejössz neki és elindul valami vagy nem! Vagy jófej és finoman utasít vissza, vagy idióta és kinevet, megaláz valami lepattintós szöveggel mások elõtt, hogy szórakozzon egy jót! Ezt embere válogatja, mindenféle lány van! A kudarccal ne foglalkozz ne félj tõle, mert akkor sosem szólítod le! Hajrá!

Ez csak bátorság kérdése! 50-50%, ha odamész leszólítod, melléülsz vagy bármi, és elbeszélgetsz vele. Vagy bejössz neki és elindul valami vagy nem! Vagy jófej és finoman utasít vissza, vagy idióta és kinevet, megaláz valami lepattintós szöveggel mások elõtt, hogy szórakozzon egy jót! Ezt embere válogatja, mindenféle lány van! A kudarccal ne foglalkozz ne félj tõle, mert akkor sosem szólítod le! Hajrá!
Szia! Amennyiben az érzelmeid õszinték, akkor lépj oda hozzá bátran, és mond meg neki nyíltan amit érzel iránta! Néma gyereknek anyja sem érti a szavát! Ezután két verzió jön számításba! 1, A lány megmondja, hogy Te nem jössz be neki! Akkor legalább nem kell toporognod, hanem megtudod, hogy Õ mit érez irántad! 2, A lány is lehet, hogy ugyanúgy érez irántad, de Õ sem mer lépni! Egyébként az esetek többségében illik a férfiaknak kezdeményeznie! Nyugodj meg, nem fogja átvágni a torkod, nem fog pofán vágni! Tudod van egy olyan mondás, miszerint aki nem mer, az nem nyer! Ez is ilyen szitu! :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: kösz mindkettõtöknek
elöször is mondneki hogy szia:) ha ez meg van utánna beszélünk:D
Vagy csináld úgy, mint a Trópusi viharba! -> "...egyszerû mint az ásóbot, a sarkadra állsz, belenézõl egyenesen a szemeibe, aszondod, hé bébi te meg én mostan randizunk oszt ennyi a sztori..." :) )
Oxa ezt inkább ne:D

Mit tegyek? Mi lehet a megoldás és mit tegyek, hogy az a tűz, ami talán kiégett, újra fellángoljon? Hogy beszéljem meg vele, hogy szeretném folytatni, de úgy, hogy ő is ugyanannyit tegyen a kapcsolatért, mint én?

Hétvégén majdnem szakítottunk Én meg átb?gtem 2napot, mert rájöttem, h elvesztettem /majdnem/. Most kibékültünk és azon gondolkozom, h jol tettük-e. Lehet csak azért érzem így, mert én tepertem ezalatt a 8hónap alatt a legtöbbet? Én teperek, ? meg ül a babérjain és még azt mondja, hogy nem tudja, kibéküljünk-e. Aztán mikor mondtam, hogy jó, akkor haggyuk. sajnálom. és indultam elfele, utánam jött és mondta, hogy nem bírná ki nélkülem.. de most meg én nem tudom mit akarok. ez az a se veled se nélküled kapcsolat? :( légyszi segítsetek..

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Ha nagyon fiatal, akkor fõleg azt mondom, kár erõltetni. Még annyi élményben lesz részed! Az tök normális dolog, hogy így élted meg a majdnem szakítást! Én tini koromban minden kapcsolatomról azt hittem, hogy na, ez aztán már tuti életem végéig fog tartani! Mindig én voltam az, aki kapart egy kapcsolatban, amikor már éreztem, hogy vmi nem stimmel. Aztán a vége mindig szakítás. Mindig megfogadtam, ez volt az utsó, hogy én teperek! Aztán 2,5 éve megtaláltam azt az embert, akirõl tudtam az elsõ percben, hogy Õ az IGAZI! Pedig mindketten tartós kapcsoltaban éltünk... Szóval a lényeg: ha úgy érzed, nem az igazi és csak Te próbálsz meg azért tenni, hogy jobb legyen, kár! Inkább lépj tovább!!!

Hány éves vagy? Ha nagyon fiatal, akkor fõleg azt mondom, kár erõltetni. Még annyi élményben lesz részed! Az tök normális dolog, hogy így élted meg a majdnem szakítást! Én tini koromban minden kapcsolatomról azt hittem, hogy na, ez aztán már tuti életem végéig fog tartani! Mindig én voltam az, aki kapart egy kapcsolatban, amikor már éreztem, hogy vmi nem stimmel. Aztán a vége mindig szakítás. Mindig megfogadtam, ez volt az utsó, hogy én teperek! Aztán 2, 5 éve megtaláltam azt az embert, akirõl tudtam az elsõ percben, hogy Õ az IGAZI! Pedig mindketten tartós kapcsoltaban éltünk... Szóval a lényeg: ha úgy érzed, nem az igazi és csak Te próbálsz meg azért tenni, hogy jobb legyen, kár! Inkább lépj tovább!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, h válaszoltál! Tudom, vagyis lehet, h ez lenne a legjobb megoldás... de nagyon rossz lenne :( amugy 18 vagyok Õ pedig 19, de neki Én vagyok az elsõ komolyabb kapcsolata és fél tenni érte valamit? vagy nemtudom... elsõnek is belém szerelmes... nekem már volt elõtte egy másfél éves kapcsolatom, de nagyon rossz volt, megcsalt meg hazudozott nagyon sokat, és másfél év után már ki is égett belõlem a szerelem és ugy szakítottam vele. hál'istennek ugy könnyebb volt, hogy megutáltatta magát velem. de ez a mostani barátom.. aranyos velem.. csak.. nem mondja, h szeretlek.. és ha hibázik az mindegy, de ha én hibázok akkor szemét vagyok... és mindenkinek vannak hibái, van akinek többször is elõfordul ugyanaz.. de próbálok énis túl lépni a hibáimon... és megoldani õket... :(

Ha bármi aggaszt, legyen az ő családjával kapcsolatos, legyen a baráti körrel kapcsolatos, mindig elmondom neki, hogy mi az ami zavar. Mi tegyek, hogy ne beszéljek annyit a férjemnek?

Az én családomról nincs mit mondjak mert azt megmondom nekik egyb?l és vitatkozom velük, de anyósomékkal pl.nem vitakozhatok.

Legjobb válasz: Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.

Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.
Szerintem is jól csinálod, csak egy kicsit változtass: - elõször is, nézd meg, nem túl fáradt-e? Vagy, ha közben kiderül, állj le. - gondold meg, hogy FONTOS-E az adott probléma? Ha nem, inkább csak 2 szót szólj róla. Majd kérdez, ha érdekli. - végül: MINDENKÉPPEN kérd meg, beszéljen õ is többet a problémáiról. Nem jó, ha csak gyûjti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!