Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek hónapja (815 db)

A barátom azt mondta, hogyha egy hónapon belül nem fekszem le vele, nem bírja tovább és elhagy, pedig nagyon szeret. Mit tegyek?

Huszonévesek vagyunk mindketten, én még sz?z. Petting, orális szex b?ven volt már, de én rettegek attól, hogy belémhatoljon (azt sem engedem, hogy megujjazzon, az is nagyon fájt egyszer próbálta). Próbálkoztunk már, de mindig begörcsöltem lelkileg és fizikailag is, nem ment. Lassan 3 hónapja próbálkozunk, ? mindent megpróbált, de nem megy. Most ezzel próbál hatni rám, hogy határid?t adott. szeretem, kívánom is, de a félelmem er?sebb. Nem akarom kínozni ?t sem. vagy ne lassan akarjuk megtenni, hanem tegye be gyorsan és essek túl rajta, hátha a félelmem is elmúlik?

Legjobb válasz: egyáltalán nem csak lefektetni akar. de azért gondolkodj, õ már 26 éves. te pedig nem egy 15-16 éves tinilányka vagy, aki még tépelõdik folyamatosan, hogy megtegyem? ne tegyem meg? neki már nemilyen nõre van szüksége, fõleg hamár hónapok óta együtt vagytok. õ 26 éves, nem 15, vagy 16. és tesem vagy már 16. énis nagyon ellene vagyok az ilyeneknek, hogyha nem fekszel le velem, elhagylak, de nem ilyen esetben, mint a tietek. gondolkozz, hónap óta együtt vagytok, és 20on felüliek, õ már közel a 30hoz. itt most neked kéne lépéseket tenned, ha nem akarod õt elveszíteni. és nem rögtön durr bele szex-szel, hanem elõször pettinggel. kezdjétek el újra az ujjazást, de csinálja lassabban, és gyengédebben. fokozatosan fogsz majd tágulni, és nemfog fájni már késõbb egyáltalán. használsz tampont? ha nem, akkor jobb lett volna, ha használsz, mert azis tágít, és most kevésbé lennének ilyen problémáid. én azt javaslom, hogy kezdjétel el a projektet, mert nem húzhatod a végtelenségig. ha õt most elveszíted, itt maradsz 21 évesen szûzen, jön majd egy követekzõ barátod, akivel meg ugyanez lesz a helyezet, h nemmersz majd lefeküdni, mert fáj. és még vmi, ha tényleg ennyire drasztikus a helyzet, h ennyire szûk vagy, és semmi sem megoldás, akkor ezegy betegség. vaginizmusnak hívják.

egyáltalán nem csak lefektetni akar. de azért gondolkodj, õ már 26 éves. te pedig nem egy 15-16 éves tinilányka vagy, aki még tépelõdik folyamatosan, hogy megtegyem? ne tegyem meg? neki már nemilyen nõre van szüksége, fõleg hamár hónapok óta együtt vagytok. õ 26 éves, nem 15, vagy 16. és tesem vagy már 16. énis nagyon ellene vagyok az ilyeneknek, hogyha nem fekszel le velem, elhagylak, de nem ilyen esetben, mint a tietek. gondolkozz, hónap óta együtt vagytok, és 20on felüliek, õ már közel a 30hoz. itt most neked kéne lépéseket tenned, ha nem akarod õt elveszíteni. és nem rögtön durr bele szex-szel, hanem elõször pettinggel. kezdjétek el újra az ujjazást, de csinálja lassabban, és gyengédebben. fokozatosan fogsz majd tágulni, és nemfog fájni már késõbb egyáltalán. használsz tampont? ha nem, akkor jobb lett volna, ha használsz, mert azis tágít, és most kevésbé lennének ilyen problémáid. én azt javaslom, hogy kezdjétel el a projektet, mert nem húzhatod a végtelenségig. ha õt most elveszíted, itt maradsz 21 évesen szûzen, jön majd egy követekzõ barátod, akivel meg ugyanez lesz a helyezet, h nemmersz majd lefeküdni, mert fáj. és még vmi, ha tényleg ennyire drasztikus a helyzet, h ennyire szûk vagy, és semmi sem megoldás, akkor ezegy betegség. vaginizmusnak hívják.
Mondjuk úgy hogy összeszeded magad és leállsz a hisztivel. Mert ha tényleg nem ért lelki trauma ami miatt feszengj, akkor ez csak hiszti. Hihetetlen hogy 23 évesen ennyire rettegj a szextõl. Ha nem akarod ne tedd meg, de akkor elhagy, jogosan, és majd jön egy másik aki szintén. Azért huszonéves korban már normális hogy valaki nemi életet él a szerelmével.
Egyszer pedig túl kell esni rajta. Utána meg majd sajnálni fogod, hogy nem hamarab vágtál bele. Szerintem egyszer szorítsd össze a fogad, aztán bírd ki, meglátod utána pár alkalom még max nem az igazi, de aztán csak azt akarod majd csinálni.
Ha igazából szeretne, nem zsarolna ilyenne, hanem megvárná, míg eljön az az idõ, amikor Te is szeretnéd. Nem szabad elsietni. Pláne nem az elsõt...
ezesetben mégis mirõl beszélünk? a félelmed erõsebb a szeretetnél. el fog hagyni a 'csába és már bocs de ezesetben meg is érdemled 18/F
szembe kell nézni vele mint minden más fóbiával/félelemmel. még midnig 18/F :D egyszer tegye be egyközepes-gyors sebességgel lesz egy ÁÚÚÚ aztán 2-3 alkalom és már jó is lesz minden nem kell ráparázni, akkor csak összeszorítod magadban és jobban fog fájni.
Két eset lehetséges: 1- Te valójában 14-15 éves vagy, és egy húszéves fiú meg akar fektetni. 2- Kifogtál egy olyan 20 év körüli arcot, aki meg akar fektetni.
biztos vannak olyan lelki sérült emberek akiknek nem könnyû az elsõ szex. De azért nem hiszem hogy ha semmi ilyen nem áll a háttérben ennyire rá kelljen görcsölnöd. Mitõl félsz? nem mûteni fognak.Nem a hibáidat fogja nézni a testedben, hanem végre fizikálisan is ki akarja mutatni mennyire szeret és kíván téged mint nõ, úgy ahogy vagy. A kisebb-nagyobb hibáiddal együtt, senki nem tökéletes. ha állandóan görcsölsz akkor sajnos el fogod veszíteni. Már nem tizenéves kis csitri vagy, aki azt hiszi ha nincs gyertyafény meg rózsaszirmok akkor már nem is lehet jó. Magadban kell ezt megoldanod.
Ha ez a helyzet, akkor orvos. Sürgõsen!!! Azt is megteheted, hogy megkéred az orvost a szûzhártya átvágására. Beszéld meg a fiúddl.
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: Nem azért kértem segítséget, mert nem akartam megoldani a problémát. NAgyon szeretnék vele lefeküdni, de nem megy. Ha hisztinek tartod, nyugodtan tedd azt, szíved joga, de nem vagyok hisztis, egyszerûen nem érted, hogy mi a kérdésem lényege.
Szerintem Te nem igazán szeretnél lefeküdni vele.Te csak itt puffogsz mert megpróbálják megoldani a problémádat.Segíteni.Te meg minden segítséget elhalasztasz.Szerintem megérdemelnéd, hogy a barátod elhagyjon.Kövezzetek meg de szerintem nem érdemelsz meg egy ilyen fiút.Lehet, hogy az egészet csak azért csinálod , hogy a barátod veled foglakozzon és most, hogy ultimátomot adott elkezdesz hisztizni.Még jobban hisztizni. :S
Keress valami meditációs technikát az majd segít ellazulni. Esetle próbálkozzatok a tantrával. A szerelemre koncentrálj és arra, hogy mennyire vágysz rá. Ha elõjön egy gondolat akkor próbáld meg felismerni, hogy mitõl félsz. Nézz szembe vele és majd menni fog a dolog. Sok sikert!
Az õ részérõl volt már orál köztetek, úgy értem õ csinálta már neked? Mert szerintem úgy könnyebb lenne...
Gyakoroljatok minél többször. Mondd meg neki, hogy izgasson fel rendesen és akkor nem fog fájni. Orál is lehet aztán ha már várod akkor megpróbálhatja betenni.
Szerintem meg te értettél félre engem, de mindegy :)
A kérdező hozzászólása: Feldühíteni meg leoltani? Te jó ég, nagyon félreértettél. Ha szerinted ilyen valaki, amikor dühös, akkor nem sok dühös emberhez volt dolgod.
Jól van na, már bocs, hogy értelmes választ próbáltam írni, olyan ötletet, amit még más nem írt. Nem kéne így felháborodni, hiszen megértettem a problémád, az alkohol pedig igenis ellazít, de te tudod. Akkor mégis mit vársz, hogy még azt a válaszolót is leoltod, aki tényleg segíteni próbál és nem fejmosást tart? A másik alternatíva pedig tényleg az, hogy menj szakemberhez, mert ha ilyen súlyos a problémád, akkor kétlem, hogy itt tudunk segíteni. Ha meg ilyen könnyû feldühíteni, még az is lehet, hogy tényleg hisztis vagy. De azért remélem sikerül ellazulnod! Egyébként 19:12-es és 19:13-as válaszoló voltam 22/L
A kérdező hozzászólása: 19.32 és 19.45-ös ugyanaz vagy?:)
Értjük, hogy segítséget kérsz, de Te meg azt értsd meg, hogy rossz helyen teszed. Ha ennyire kihat Rád ez a régi rossz élmény, gondolhatod, hogy nem mi fogjuk most Neked megoldani. Mi gátol meg abban, hogy pszichológushoz fordulj? Te is rájössz ha végiggondolod, hogy nincs más megoldás, ha ennyire nem tudsz magadtól úrrá lenni mindezen. Sokan szeretnének itt segíteni, de õszintén, mit tehetnénk mi? Látjuk a problémát, de nemt eszel érte. Kérj segítséget olyantól, aki tud is segíteni!
Én fiú vagyok. Szerintem keres másik barátot. Én soha nem kényszerítenék senkit arra, hogy lefeküdjön velem, mert különben elhagyom. Keres olyasvalakit aki tényleg megbecsül és szeret. Mert õ szerintem nem az
A kérdező hozzászólása: Semmi gond.
Helló a tegnapi19:45 vagyok. Ma átolvastam és átgondoltam, hogy mit írtam.Sajnálom ha megbántottalak:S.Valószinûleg tévedtem amikor hisztisnek tituláltalak.Átolvastam a kommenteket és tényleg tévedtem. Szóval bocsánat kérek mert nem gondoltam végig a válaszom és tényleg butaságokat írtam.:S:S Remélem sikerül megoldanod a problémadat. És tényleg bocsánat.
A kérdező hozzászólása: Oké, igazad van. Látszik, hogy ez a %-os dolog ennyire érdekel, hogy inkább hagyatkoztam az azonos stílusra, mint erre a meglehetõsen fontos adatra...:)
19:32-es vagyok. A 19:45-ös válaszoló nem én voltam. Nézd meg, hogy én 87%-ban, õ pedig 81%-ban ad hasznos válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Egy szerintetek normális pasi mennyit tud várni? Többen írtátok, hogy 3 hónap már nagyon sok. Nem évek óta vagyunk együtt, de azt sem hiszem, hogy az a normális, ha az elsõ este vagy az elsõ hét az ágyban végzõdik.
Ha tényleg ugy érzed hogy szereted, akkor próbáld meg leküzdeni a félelmedet, mert hidd el, csak egyszer kell túlesni rajta, és utána már nagyon is élvezni fogod. A barátod pedig nagyon rendes lehet, biztos, hogy nem csak lefektetni akar, de egy ilyen 26 éves pasinak nagyon is szüksége van a szexre, és bármennyire is szeret, hidd el a pasikat akkor is az ösztönök vezérlik.. 20L
Ha nem hiszti, akkor szerintem orvosi segítségre van szükséged. Amúgy akik a barátot támadták, nem értem miért? 26 éves egy fél éve(!) vár a barátnõjére. Nem gyerekszerelem ez, hogy évekig húzzák a szexet.
Az a baj, hogy valamit kezdened kell magaddal, mert ez a dolog magától soha nem fog megoldódni, tehát 30 évesen is ugyanezt fogod érezni, teljesen mindegy, hogy fiút váltasz-e. EZT AJÁNLOM A FIGYELMEDBE, könnyen lehet, hogy ez a te problémád: http://www.vaginizmus.hu
képzelem hogy szerethet.
Én azokhoz csatlakozom, akik azt tanácsolják neked, hogy fordulj szakemberhez. AZ erõszak valóban nem kis dolog, még akkor sem, ha nem történt meg, mert sikerült leállítanod valahogy a másik felet. Sajnos, én nem voltam ilyen szerencsés. Kikészültem évekre, és a szex gondolatától is felállt a szõr a hátamon. Hál' Istennek, ezt sikerült leküzdenem, de nem durr bele módon. Aki ezt tanácsolja, az nem biztos hogy tisztában van az emberi test mûködésével. Ilyen fokú félelemnél, fõleg ha nem is nedvesedsz rendesen, ha csak úgy beléd hatol dirr durr, akkor lehetséges az, hogy a hüvely izmaid úgy összeszûkülnek, hogy ki sem tudja húzni egy jó darabig. Ez, persze relatív kevésszer fordul elõ, de megeshet, és igen kellemetlen lehet így kihívni a mentõket. A "szépen lassan fokozatosan" meg eddig sem mûködött nektek, ha 3 hónapja próbálkoztok, így mindenképpen menjetek el egy szexuálpszichológushoz. Remélem megoldódik a problémád. Sok sikert..
megértem a pasidat egy kapcsolat alapja a szex és 26 évesen meg mit várjon az ember fél évig már nem tizenévesek vagytok.
23 évesen még szûz vagy? Hûha. Megértem a párod, ha türelmetlen.
Szerintem is az lesz a legjobb ha gyorsan túlestek rajta. tapasztalatból mondom, nekem is fájt az elsõ és az elsõ pár löket is, de utána megszoktam!!! Ne félj tõle, magadért tedd meg úgy mint pl aki fél a magasságtól, menjen fel a legmagasabb háztetõre h leküzdje a félelmét! A múlttal meg ne foglalkozz, nehéz lesz, de élj a mában és add magad oda annak akit igazán szeretsz!
A srác nem fenyegeti. De egy egészséges kapcsolatban egy 23 és egy 26 éves félnél a szex is hozzátartozik. És a 26 éves srác próbálkozik, a csaj meg visszautasítja a félelemei miatt. És az sem normális, illetve úgy fogalmazok, hogy nem egészséges, hogy egy fiatal nõnek terápiára kéne járni egy rosszul végzõdõ kapcsolat miatt. Másokat két gyerekkel hagynak egyedül a semmibe és talpra tudnak állni. Csak összehasonlítás képp mondtam. és senki nem b*szogatja a kérdezõ, csak próbáljuk felvilágosítani, hogy ez amit most csinál nem müködõképes, és kb 20 tanács jött ahogyan ezt meg tudná oldani. Ennyi erõvel semmibe ne kezdj bele, mert minden végzõdhet rosszul is. Fejedre esik egy tégla munkába menet és akkor többet nem mész dolgozni.
Ne b*szogassátok már! Az a bajotok, h õ még nem szexelt 15 évesen, mint a mai fiatalok?? Szerintem beszéljétek meg a barátoddal, h te szakemberhez fordulsz, õ pedig várja meg, amíg hatásos lesz a terápia. Ha emiatt otthagy, nem is érdemelt meg. Azzal, h fenyeget, csak ront a dolgon.
De te most melyik félelmedrõl beszélsz? volt egy kapcsolatod ami alapod adott arra hogy a szextõl félj? vagy volt egy kapcsolatod ami alapot adott hogy attól félj, hogy elhagynak? Azért ennyi idõsen már az ember túl tudja magát tenni dolgokon, mindenkinek voltak szarul végzõdõ kapcsolatai, szenvedtek utána, de túltették magukat. Most ott van valaki aki szeret téged, te meg az elõzõ hülyeségekre koncentrálsz ahelyett, hogy a srácra figyelnél és az érzéseire. Gondolom neki sem esik túl jól, hogy õ mindent elkövet, hogy rendben legyetek, te meg az elõzõ kapcsolatondál tartasz még...
Ha sehogy sem megy a dolog és ennyire erõs a félelmed, akkor mindenképp tanácsolom, hogy fordulj egy szexológushoz! Akár neten keresztül is kérdezhetsz tõle. Mert ha ennyire félsz, akkor szükség lesz egy szakember tanácsaira is! 22/F
A kérdező hozzászólása: Volt egy olyan kapcsolatom, ami alapot adott ennek a félelemnek, szóval nem hiszti...csak nem tudok túllenni azokon a rossz emlékeken.
OFF Ez nem érdem kérdése. ON Esetedben erõsen gyanús, hogy valami komoly pszichés ok állhat a háttérben, nem csupán az, hogy elsõre fájt. Sõt, az is lehet, hogy a kapcsolat fordított, és csak AZÉRT fájt, mert a lelki ok ott van a háttérben. Ezt messzirõl nem lehet megítélni, de szerintem megérné foglalkozni vele. Persze ez arra az esetre igaz, ha egészséges vagy, nincs semmi szervi bajod, megfelelõen fel voltál izgulva, nincs gombás fertõzésed, nem voltál túl száraz stb. Tehát ha elvileg minden rendben volt az elsõ alkalomnál természetes izgalmat leszámítva és mégis ennyire begörcsöltél, akkor.
A kérdező hozzászólása: De pont az a kérdésem, hogy hogyan tudnám ezt a félelmet leküzdeni, hogy ne hagyjon el.
A kérdező hozzászólása: Miért, van valami szabályozás arról, hogy 15 fölött már ciki? Nem az a bajom, hogy 23 évesen szûz vagyok...azért nem vesztettem el a szüzességemet 3 évvel ezelõtt, mert le tudtam állítani egy fiút, aki majdnem megerõszakolt. Azóta nem igazán volt kedvem a szexhez valahogy...most elõször tartok ott, hogy szeretném, de nem megy, mert mindig az az emlék jön elõ és ezért félek.
14:55-ös vagyok. Bingó! Errõl beszéltem. Kínlódhatsz még vele egy darabig, de kérhetsz segítséget is. Irány a szakember, nincs ezen mit szégyellni! Feltételezem, ha egyedül is menne, márt ment volna, hiszen a tudatos akarat részedrõl megvan, ezt írtad. Így az "ess rajta túl hamar!" típusú tanács számodra nem az igazi. Ha képes lettél volna erre, már megtetted volna, nem? OFF Én nem is értem. Az embereket. Mármint ha tönkremegy a TV-jük, se perc alatt kihívnak hozzá egy szakember szerelõt. De ha az életük készül tönkremenni, akkor csak állnak és néznek, mintha az ciki lenne, hogy nem ért mindenki a tudatalattihoz, és nincs mindenkinek pszichológiai képzettsége. Agyrém. ON
A kérdező hozzászólása: Nem a fájdalomtól félek, értsétek már meg. Nem az, hogy kicsit fáj és abbahagyjuk, hanem úgy fáj, hogy nem bírom tovább, mert nagyon görcsös vagyok és tényleg nem tudok ellazulni. Az alkohol sajnos nem hat, mert elég lassan árt meg és részeg meg azért mégsem szeretnék lenni.
Nem értem miért kapsz ilyen "kedves és megértõ" hozzászólásokat. A fiúk itt nagyon könnyen beszélnek, mert nekik az elsõ sem fáj.Nekem fájt azért, de persze én is kicsit rágörcsöltem a dologra. Szerintem akkor is jobb, ha ujjazással kezditek.. Mi elõször behatolással próbáltuk, de fájt és kb. két hónapra el is ment a kedvem az egésztõl..Azt mondtam, hogy én ezt még egyszer nem akarom érezni :-D Aztán oldódtam, és jött az ujjazás, mint alternatíva..Bevált, kezdjétek így ti is! Szóval én megértelek, én is csak 5 hónapja veszítettem el a szüzességemet, a barátom rám is várt majdnem fél évet :-) Azóta viszont minden tökéletes, már semmi kellemetlent, szúrót, fájdalmat nem érzek. Na szió :-) 18/L
Elõzõ vok. Persze ne feledkezzetek el a fog.gátlásról se.
Szerintem az alapvetõ probléma itt az, hogy cseppet sem tudsz feloldódni (javíts ki, ha tévedek). Sajnálom, hogy volt ez a rossz élményed, ami szerintem se kis dolog... A szakember is jó ötlet. És ne ítélj el a tanácsomért, de nem próbáltad még esetleg, hogy iszogatsz kicsit? Hátha feloldódnál kicsit és menne minden. Pl. eltervezhetnéd, hogy x napon meg fog történni a dolog. Elmehetnétek aznap valami szórakozóhelyre, iszogatnátok kicsit, és ha már kellõképp jó a hangulat, akkor elvonulhatnátok hozzád, vagy õhozzá, kezdhetnétek pettingel, majd egy "kis" orál és ha már eléggé belemelegedtetek, jöhetne az is... Szerintem ha elõször sikerülne feloldódnod, utána már nem lenne gond, nem lenne mitõl félned. És egyáltalán nem biztos, hogy fájni fog...
23 évesen már nem kéne félned a szextõl. Mit kell azon 3hónapot próbálkozni? A szüzesség elvesztéséhez nem kell sok elõkészület, mármint az elõjátékon kívül:) Sõt, ajánlanám a síkosítót is. Nekem is fájt az elsõ, és mégis túléltem. Második próbálkozásra már sikerült. Nem azt kell h jujj fáj és abbahagyom, akkor még 1 év múlva is szûz leszel... Ugorjatok neki! És itt nem a fiúd a hibás h el akar hagyni, egy 23 éves lány már ne kéresse így magát. Az elsõ fáj, de azon át kell esni. Utána már minden könnyebb. Sok sikert:)
Csak nagyon halkan merem megjegyezni, de lehet, hogy épp a barát ultimátuma oldja meg ezt a problémát. Legtöbbször nagy, sorsfordító erõt kell szembeállítani egy ilyen mélyen gyökerezõ problémával. Ha nem így lenne, elmúlt volna már rég magától. Azt nem mondom, hogy szép dolog amit a barát tesz, vagy hálásnak kell lenni érte, de azt határozottan, hogy a sors, mint erõ így mûködik. ez a megfigyelésem. Az is egy lehetõség, hogy a kérdezõ és a barátja szakítanak. És a kérdezõ késõbb még rosszabb állapotba kerül. Elõbb-utóbb el kell jutnia egy olyan rossz állapotba, amikor már kénytelen lesz tenni valami komolyat az ügyben, mert nem lehet tovább halogatni. (Azt már ne is említsem, hogy meghalhat valaki szûzként is, nincs semmi orvosi akadálya.) :( Szóval nekem nem olyan egyszerû ez, hogy rögtön ítélkezzek.
Szia! Mindenképpen kérd egy pszichológus v szexuálpszichológus tanácsát! Azzal nincs baj, hogy szûz vagy, én is az voltam ennyi idõsen, de nálam semmi probléma nem volt és egy percig sem féltem, sõt én akartam! Ezért mondom, hogy normál esetben érett vagy rá, tehát nem szabadna félned. Kérlek, kérj segítséget, akár a fiúddal közösen beszéljétek meg, és menjetek el szakemberhez! Mondjuk a fiúd nem túl toleráns, mert igazán észrevehetné hogy itt komolyabb bajok vannak, és azzal, hogy elhagy nem old meg semmit. Bírom az ilyen önzõ [email protected] Ha igazán szeretne ki nem ejtene ilyesmit a száján. Inkább azon ténykedne, hogy megoldjátok a problémát. Sok sikert!
"És az sem normális, illetve úgy fogalmazok, hogy nem egészséges, hogy egy fiatal nõnek terápiára kéne járni egy rosszul végzõdõ kapcsolat miatt. " Mi az, h nem egészséges, h terápiára kell járnia? Basszus, akinek vmi gondja van, annak terápiára kell járnia és kész, ez nem választás kérdése. Nyilván õ sem hobbiból ilyen, amilyen!
Én fvagyok 23éves.A barátnõm 21.5és féléve járunk és 2éve kérem hogy feküdjön le velem.Õ is hasonlóan fél mint te és nem értem mitõl.Megbeszéltük hogy mitõl terhesség, de ez ellen lehet számtalan módon védekezni, fájdalom, egy kis fájdalmat szerintem mindenki kibír.Gondolj bele ha majdan gyereket akarsz, azt kihordani ezerszer több kin lesz.És lehet nem is fog fájni.Ezt nem tudhatod.És hogy nem nedvesedik be eléggé.Persze hogy nem ha stresszel.Ha igazán szereted és ugy látod nem csak a szexéhség vezeti a párod akkor tedd meg vele!Add át magad neki, lazulj el és még az is lehet hogy a következõt már te fogod sûrgetni...
A kérdező hozzászólása: Én 23, a párom 26 és ha csak le akart volna fektetni, nem lenne velem több mint fél éve, hanem az elsõ kísérlet után továbbáll. sokkal könnyebb lenne, ha így lenne, mert akkor kirúgnám vagy hagynám menni és kész, de tényleg szeretjük egymást, ezért nehéz, hogy a félelmem még ennél is erõsebb.

újabb hónap újabb csalódás, nem akar összejönni a baba . Mit tegyek?

tavaly augusztusban volt a 10. héten egy missed ab-om üres petezsák miatt, azóta nem akar összejönni a baba. Szedek folsav, e-vitamin, propolisz nem segítenek. Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Hányszor tettem fel ezt a kérdést 1.6 évvel ezelõtt!És mindig elgondolkoztam, ha azt olvastam, hogy ne görcsölj rá. Hiszen hogyan tudnám elfelejteni egy pillanatra is hogy miért nem sikerül a baba, pláne, hogy körülöttem mindenki babát várt, gyermeket szült, boldog volt. Minden hónapban sírtam, nekem miért nem adatik meg ez az ajándék. Átértékeltem az egész életem, a hibáimat, mindent.Végül eldöntöttem. A jó Istenre bízom a dolgot. Ha nem lehetek szülõ, mert valamiért a sors nem akarja, akkor elfogadom, nincs mit tennem. Ha viszont majd megadatik, döntse el a baba, mikor szeretne jönni. Addig is megpróbálom élni az életemet, úgy hogy senkiért nem tartozom felelõsséggel. Tudnod kell, mikor ezt elhatároztam, én nem próbálkoztam semmilyen gyógyszerrel, a lombikot pedig kizártam vallásos okokból. Szóval mindenképpen magától szerettem volna hogy jöjjön a csoda. Mikor ezt kigondoltam, és lemondtam, rá 1 hónap múlva pozitív lett a tesztem. Szóval ekkor jöttem rá, hogy tényleg igaz! Nem szabad görcsölni, és sikerülni fog. Ahhoz viszont, hogy ne görcsölj, általában fel kell adnod, mire erre a szintre eljutsz, már sok csalódáson túl vagy. Mégis én azt tanácsolnám, bármennyire is nehéz, hogy légy türelemmel, döntse el a baba, hogy mikor szeretne jönni. Ha pedig eljön az idõ, légy majd nagyon hálás érte, hogy téged, titeket választott.

Hányszor tettem fel ezt a kérdést 1.6 évvel ezelõtt!És mindig elgondolkoztam, ha azt olvastam, hogy ne görcsölj rá. Hiszen hogyan tudnám elfelejteni egy pillanatra is hogy miért nem sikerül a baba, pláne, hogy körülöttem mindenki babát várt, gyermeket szült, boldog volt. Minden hónapban sírtam, nekem miért nem adatik meg ez az ajándék. Átértékeltem az egész életem, a hibáimat, mindent.Végül eldöntöttem. A jó Istenre bízom a dolgot. Ha nem lehetek szülõ, mert valamiért a sors nem akarja, akkor elfogadom, nincs mit tennem. Ha viszont majd megadatik, döntse el a baba, mikor szeretne jönni. Addig is megpróbálom élni az életemet, úgy hogy senkiért nem tartozom felelõsséggel. Tudnod kell, mikor ezt elhatároztam, én nem próbálkoztam semmilyen gyógyszerrel, a lombikot pedig kizártam vallásos okokból. Szóval mindenképpen magától szerettem volna hogy jöjjön a csoda. Mikor ezt kigondoltam, és lemondtam, rá 1 hónap múlva pozitív lett a tesztem. Szóval ekkor jöttem rá, hogy tényleg igaz! Nem szabad görcsölni, és sikerülni fog. Ahhoz viszont, hogy ne görcsölj, általában fel kell adnod, mire erre a szintre eljutsz, már sok csalódáson túl vagy. Mégis én azt tanácsolnám, bármennyire is nehéz, hogy légy türelemmel, döntse el a baba, hogy mikor szeretne jönni. Ha pedig eljön az idõ, légy majd nagyon hálás érte, hogy téged, titeket választott.
Ne görcsölj rá.:) Mikor jönni akar úgyis jön.
Szerintem sem lehet rágörcsölni.Nekünk van egy 3, 5 éves kislányunk. Tavaly tavaszig nem akartam egyáltalán kistestvért, de utána valamiért megváltozott bennem a dolog. 4 hónapja próbálkoztunk mire összejött. Sajnos decemberben a 11 héten missed abortusz lett a vége. Aztán megint jött az érzés, hogy tényleg nem kéne a második gyerek. Most, hogy eltellt 5 hónap ismét próbálkozunk. Vicces, de most én is ezzel fekszem és kelek. Nem bírok másra gondonli. Fõleg, hogy még parázom is, hogy mi lesz ha ismét baj lesz vagy nem is jön össze. Totál hülyének érzem magam!:) Az én tanulságom az, hogy bár már régen próbálkoztunk volna a másodikkal. Kár volt várnom ennyi évet. Nem azért mert idõben nem fér bele. Csak úgy érzem, hogy most kapom a pofont az élettõl a makacskodásomért.:(
Dehogy kell, majd meglátod :) Mi nagyon sok idõt elvesztegettunk egy dokinal, ha elõbb megjön az eszem, szerintem elõbb járnánk jóval. Most várjuk az elso babankat! Szorítok Utolsó voltam!
A kérdező hozzászólása: remélem nekünk nem kell ennyit várni, kedves utolsó 1 gyereked van?
mi egy vetélés után 4 évet vártunk a babára (nem elrettentés) :) végül lombikkal sikerült nem lehet nem rágörcsölni sajnos... esetleg egy d-vitamin szintet is nézethetnél, az is okoz(hat)ja, hogy nem jön a baba
A kérdező hozzászólása: májusban megyek vissza a nõgyógyászomhoz, nem fogok belenyugodni míg nem küld el hormon és pajzsmirigy vizsgálatra
Hogy lehet nem görcsölni? Nekem egy hét múlva lesz peteérésem, de már állandóan ezen kattog az agyam....
Hormonszintet (3, 21. napi) nem néztek? lehet hogy sok az ösztrogéned, kevés a progeszteronod stb. Ezt egy ált. vérvételbõl nem látni. Nézess T3, T4, TSH-t is, hátha a pajzsmirigyed rendetlenkedik. Az inzulin-rezisztenciát terheléses vérvétellel nézik, endokrinológusnál, általában a nõgyógyászok elbagatellizálják. Keress fel speciaistát, azt javaslom.
Mi is 2, 5 éve várunk a csodára! De nem akar megfoganni. :(( Minden hónap egy borzalmas csalódás, negatív tesztek sorozata, elegem van... A mensim nekem is elég össze vissza jön meg, elkezdek rá barátcserjét szedni, hátha attól beáll és talán sikerül a baba.
A kérdező hozzászólása: voltam nõgyógyásznál mindent rendben talált: elég vastag a méhnyálkahártyám 9mm-es, peteérésem is van. milyen tünetei vannak az IR-nek? menstruációm van össze vissza missed ab óta: 24-36 napig jön meg :( lehet ez a baj, bár kislányom természetesen úton fogant akkor is össze vissza menstruáltam. Voltam teljes vér és vizelet vizsgálaton orvos szerint ettõl szebb nem is lehetett volna az eredmény.
Nekünk sem sikerül a baba :( nekem is missed ab- om volt a 11 hétnél tavaly majdnem akkor amikor neked. Annyit tudol tenni hogy elmész az orvoshoz vagy vársz még vele abban a reményben hogy össze fog jönni orvos nélkül is.
Hormonjaid rendben vannak? Nincs IR-ed? Tudom, hogy nagyon nehéz, mi is 3, 5 évet vártunk a babára, de próbálj meg mással foglakozni. Itt a jó idõ, menjetek kirándulni, libegõzni, strandolni, bulizni, kapcsoljatok ki.
szerintem is jó lenne pár vizsgálat :) Nekem vetélésem volt, egy évnél is több eltelt, mert a dokim nem akart velem semmit csinálni (pedig szóltam, hogy szerintem nem oké valami) dokiváltás után kiderült, hogy elzáródott mindkét petevezetékem (spontán babánk volt az elsõ), ritkán, de ilyen is elõfordulhat.
Volt valami kivizsgálás azóta? Elõfordulhat valami hormon probléma! Eltelt majdnem egy év simán mêg fognak már csinálni pár vizsgálatot!
õszintén... hagyd... adj magatoknak egy kis idõt míg nem görcsölsz, nem csalódsz... mi az elsõ fiunkra 1 évet vártunk és az utolsó hónapban mikor a gyógyszert szedtem (closti) hogy õ lehessen, tökéletesen leírtam a gyógyszert, hogy eddig nem hatott mostmár nem is fog stb... erre 3 hét múlva pozitív lett a tesztem. Most 3 éves a Fiúnk 2 éve próbálkozunk és nem sikerült. szilveszterkor megbeszéltük, hogy tisztalappal kezdjük az évet, nem akar hozzánk megérkezni a baba így elfelejtjük, megyek vissza dolgozni és újjítgatjuk a házunkat (tavaly vettünk egyet egyenlõre szétvertük most fel kéne húzni :) Január 29.-én jött meg utoljára... Most 12 hetes vagyok (sajnos mennem kell genetikára viszont mert úgy néz ki rendellenesen fejlõdik :( az öröm nem teljes mostmár, de bízok benne, hogy nem véletlen választott ki minket és nem egy próbát kaptam az élettõl.. Mindig akkor "sikerült" mikor lemondtam róla... Mikor már tudtam, hogy nekünk ez nem jön össze! Hagyd ezt a nyarat élvezd ki Pároddal együtt ki tudja... Lehet most fog megajándékozni az élet egy babával... Ne görcsölj a dolgon sokkal jobb a szex is ha nem a teljesítményre megyünk :)
Utolsó vagyok. Szóval nem lehet nem rágörcsölni. :)

Első hónap 17. nap és még mindig vérzek. Mit tegyek ha a 2. levél gyógyszernél is ugyanezt tapasztalom?

Milligest mellett egész hónapban vérezgetek,hol er?sebben hol gyengébben. Már kérdeztem ez ügyben és irtátok,hogy majd rendez?dik a 2. hónapban. De már lelkileg kivagyok ,mert mit tudok tenni ha mégsem múlik el? Abbahagyni nem merem hóközben.Lehet gyógyszert váltani ugy ,hogy ezt nem szedem végig? Még egy hónapot igy nem birok ki az biztos.A doki meg csak dec4-re adott id?pontot(akkor meg már b?ven szedni fogom a 2. adagot)Sajnos igy a szex sem megy.Adjatok tanácsot! Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! Ha ez vigasztal, szinte teljesen ugyanabban a cipõben járunk, csak a gyógyszer más, és én 18 napja vérzek. Engem is nagyon kiborít és megvisel a dolog, folyton arra gondolok, hogy mi van, ha nem múlik el, és kezdhetem elölrõl az egész szarságot... Ennek ellenére szerintem várjunk hónap végéig, az mindenképpen károsabb, ha nem szeded végig. Az orvos is azt javasolná valószínûleg, hogy a második levélig tarts ki. Én olyan gondolatokkal tartom magamban a lelket, hogy sokan mondták, mennyire szar volt az elsõ hónap, 21 napos vérzések, stb, aztán második hónapra minden helyrejött. Ki tudja.. Kívánom neked a legjobbakat! Nem hinném, hogy nagy segítség volt, de legalább van egy sorstársad.. Üdv!

Szia! Ha ez vigasztal, szinte teljesen ugyanabban a cipõben járunk, csak a gyógyszer más, és én 18 napja vérzek. Engem is nagyon kiborít és megvisel a dolog, folyton arra gondolok, hogy mi van, ha nem múlik el, és kezdhetem elölrõl az egész szarságot... Ennek ellenére szerintem várjunk hónap végéig, az mindenképpen károsabb, ha nem szeded végig. Az orvos is azt javasolná valószínûleg, hogy a második levélig tarts ki. Én olyan gondolatokkal tartom magamban a lelket, hogy sokan mondták, mennyire szar volt az elsõ hónap, 21 napos vérzések, stb, aztán második hónapra minden helyrejött. Ki tudja.. Kívánom neked a legjobbakat! Nem hinném, hogy nagy segítség volt, de legalább van egy sorstársad.. Üdv!
Elsõ hónapban nekem alig volt olyan nap amikor nem véreztem, már kezdtem azt gondolni, hogy ez a fogamzásgátló mechanizmusa, hogy a folyamatos vérzés lehetetlenné teszi a szexet...De aztán végül a7 napos szünetben mintaszerûen megjött, rövidebb volt mint általában és nem fájt, majd az új levél kezdete óta egy csepp vér sem volt;). Kitartás!
Huh, jó volt végig olvasni, mert én is aggódtam, nem tudtam mire vélni ezt a jelenséget. Nem is hallottam, h ez "normális" én is most kezdtem el gyogyit szedni és már 8napja..de még mindig megvan. Remélem nekem is elmúlik:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki megnyugtatóan irt. Igazatok volt! Már minden rendben van:) Remélem a hasonló gondokkal küszködõk is olvassák ezt és megnyugszanak Õk is. Szép napot mindenkinek!
Nyugi minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: 21.nap... semmi változás sajna:( Kezd a remény elszállni...
Elsõ válaszoló vagyok: nekem elmúlt ma, tehát van remény:)
A kérdező hozzászólása: Sorstársaimmal együtt azért szedjük a fogamzásgátlót mert biztonságban szeretnénk érezni magunkat és felszabadultan szeretkezni, nem a terhesség miatt aggódni. Persze mint minden másnál , itt is vannak rossz tapasztalatok és gyógyszer melletti teherbeesés. Szerencsére azért ez ritka.Az, hogy Nálad gondot okozott, az sajnálatos. Remélem nekem bevállik a gyógyszer és nem lesznek panaszaim tovább. Pár napot még kibirok aztán majd eldõl.Nem vagyunk egyformák! Én ezt választottam mert kényelmes.Nem vita fórumot akartam nyitni, csak megnyugodni szerettem volna kicsit, hogy ez még rendbejöhet nálam. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Hogy miért szólok bele?Mert szedtem én is, engem is nyugtattak, hogy elmúlnak a kezdeti tünetek, amik el is múltak, aztán minden második hónapban, amikor a jobb petefészkem "dolgozik" cisztám lesz...És mindez miért???Mert annyira tönkretette a szaros fogamzásgátló a hormonháztartásom!És ha olyan jó, akkor miért van az, hogy rengeteg nõnek nem lehet évekig vagy soha többet gyereke?Vagy hormonproblémával születnek stb???És nemcsak a gyógyszer létezik, mint fogamzásgátló, úgyhogy nem erre kéne fogni!Inkább utána kéne járni, hogy még milyen módszerek vannak!Érdekes 4 éve abbahagytam, más módszert választottam, még mielött visszatámadnál, nem a gumit, és egyszer se mentem abortuszra!Szóval nincs hiányom tapasztalatban, és nem egy ismerõsöm van, akinek szintén rossz tapasztalatai vannak, amik nem feltétlenül a gyógyszerszedés közben jelentkeznek, hanem utána...Arról nem is beszélve, hogy rengeteg nõ gyógyszer mellett lesz terhes, mert elég egy vírusos betegség vagy egy hányás, és kiürül a napi mennyiség...Errõl ennyit!
Csak az elsõ hónapban vannak kisebb mellékhatások, nem kell izgulni, el fog múlni! A kettõvel elõtti pedig minek szól bele, ha nem tud róla semmit! Én inkább szedem a fog. gátlót, mint 2 havonta járjak abortuszra!
B***g. Mindenkin sokat segítettél, köszi.
Ha saját magatokon is tapasztaljátok, hogy mennyire negatív hatású a fogamzásgátló tabletta, mi a szarnak szeditek?Én is nekiálltam és évek óta szemvedek a hatásai miatt!Több a mellékhatása, mint amennyit használ!A nõgyógyászok meg csak a pénz miatt írják fel, mert minden egyes doboz tabletta után százalékot kapnak!
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy igazatok lesz!:) A várakozáson kivül most per pill ugysem tudok mást tenni... Köszönöm , hogy irtatok! Kicsit megnyugodtam......
Én is milligestet szedek az elsõ hónapom teljes káósz végig véreztem..szerintem ne ess kétségbe hiszen nekem a második levél elõtti mensimmel teljesen elmúlott. Ne izgulj..:) Tényleg felesleges.
Nyugi a 2. hónapra el kell múlnia! Ezzel majdnem mindenki így van!Kitartás, már csak 4 szem van hátra!
A kérdező hozzászólása: megnyugtatlak, azóta is minden rendben van:) ne aggódj!

6 éve járok a barátommal, szakítottunk 3 hónapja, kiderült h más lánnyal kavart míg szüneteltünk, Nemrég kibékültünk a barátommal, de most h ez kiderült nem tudom mit higgyek/mit tegyek? Hagyjam ott? Hogy gondolja ezt ló nincs szamár is jó?

Nem jöttek össze a lánnyal (gondolom),de tagadja h köze lett volna a lányhoz. És nem a barátomtól tudok a "titkos kapcsolatukról".mivel ? tagadja

Legjobb válasz: De most komolyan, mi az hogy szakítottatok 3 hónapra?? Ha szakítottatok, akkor azzal dug, akivel akar.. Vagy Te ezt úgy képzelted, hogy vonuljon kolostorba, amíg te a 3 hónap alatt kiéled magad? Ha ez zavar minek szakítottatok? Hová fajul ez a világ Istenem...

De most komolyan, mi az hogy szakítottatok 3 hónapra?? Ha szakítottatok, akkor azzal dug, akivel akar.. Vagy Te ezt úgy képzelted, hogy vonuljon kolostorba, amíg te a 3 hónap alatt kiéled magad? Ha ez zavar minek szakítottatok? Hová fajul ez a világ Istenem...
Nincs ilyen, hogy szünet, ezt mégis hogy gondoltad. Szemrehányás olyanért, ami akkor történt, amikor együtt sem vagytok? Szerintem ne fáraszd és szakíts vele, egyszerûbb, ennek így mi értelme van?
Hagyd ott! Jobb lesz neki végre. (Azt sem tudod, hogy mi történt a "szünet" alatt. "Kavart". Mit is jelent az konkréten? De fel vagy háborodva.)
Ha szakítottatok, akkor azt csinál, amit akar, ezt nem vetheted a szemére. Az megint más téma, hogy korán vigasztalódott. Mert még alig szétmentetek, õ egy másik lánnyal kavart és akkor valóban felmerülhet benned, hogy mennyit is értél neki, ha 3 hónapot sem bírt ki más nõ nélkül. De azért egyet ne felejts! A szex nem az érzelmeken múlik. A szex a testi vágyaink kielégítése és nem azzal, akit szeretünk, hanem azzal, akit megkívánunk. És attól, hogy õ egy másik lánnyal volt, még nem jelenti azt, hogy téged elfelejtett, csak lehet így próbált meg elfelejteni vagy csak szexhez volt kedve. Van aki képes rövid idõn belül mással lenni és van aki nem. Õ az elsõre példa. De még egyszer mondom, ettõl az érzései nem biztos, hogy változtak irántad.
A kérdező hozzászólása: Az h "kavart" aztjelenti h találkoztak, sex stb. de nem jártak, miközben "szünteltünk" végig keresett h szeret csak idõre van szüksége, talizgattunk és párhuzamosan talizott a másik lánnyal is ezért vagyok felháborodva.
Ez a szünet dolog akkora marhaság, hogy az hihetetlen. 6 év után meg gondolom örült, hogy végre kapott más nõt is. Ha már szünetre van szükség egy kapcsolatban, az már régen rossz. Én ilyenbe bele se mennék.
Mit gondoltál?Egyébként meg milyen kapcsolat az hogy szünet van?A szünetet úgy értem hogy szabad vagyok!, habár soha nem volt szünetem senkivel, de ha mégis biztos keresnék valakit! 38F
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

3 hónapig jártunk a barátomal és közben sokszor öszevesztünk.3hónap után kimondta h vége! fájt. az benne a legrosszabb h vele volt az elsősex és most amikor csak beszélünk vitáznikezd! én szeretem! mit tegyek hogy hejre hozam a kapcsolatunkat?

Legjobb válasz: Semmit,aki menni akar had menjen.Én is jártam így 16 évesen,és nekem is az elsõ szex volt,és õ is csak lefektetni akart,és én is nagyon szerettem.Fel a fejjel,heverd ki(nekem hónapok kellettek),aztán kacsongass más palik felé. No meg egy olyan kapcsolat,amiben 3 hónap alatt sokat veszekednek a felek,a késõbbiekre sem mutatna túl sok jót.Hidd el valami olyan pasiból lesz jó kapcsolat,akivel nem veszekszel az elsõ 3 hónapban,de még nagyon az elsõ fél évben sem.

Semmit, aki menni akar had menjen.Én is jártam így 16 évesen, és nekem is az elsõ szex volt, és õ is csak lefektetni akart, és én is nagyon szerettem.Fel a fejjel, heverd ki(nekem hónapok kellettek), aztán kacsongass más palik felé. No meg egy olyan kapcsolat, amiben 3 hónap alatt sokat veszekednek a felek, a késõbbiekre sem mutatna túl sok jót.Hidd el valami olyan pasiból lesz jó kapcsolat, akivel nem veszekszel az elsõ 3 hónapban, de még nagyon az elsõ fél évben sem.
hát, nem is tudom, ha sokat veszekedtetek, akkor alapból nem kellett volna lefeküdni vele... meg nem 3 hónap után. figyelj, ha minimum fél évig együtt lettetek volna, szex nélkül, akkor úgy már kiderül, hogy tényleg nem csak azt akarja, hanem szeret is téged. ez a 3 hónap pont egy ilyen idõ, hogy az már azért valamennyi, szal nem "csak a szexet akarom" gyanús dolog, viszont annál többet egy pasi nem bír ki egy lány mellett, ha nincsenek felé érzelme, vagy legalább emberi szeretet és ragaszkodás. ez a fiú egy pöcs volt. lépj rajta túl. tudom, hogy nehéz, nekem 2 éve volt egy olyan esetem, amikor "jártam" egy fiúval, és vele volt az elsõ csókom. két hétig tartott, utána ki is jelentette, hogy nem is akar tõlem semmit. trófea. még jó, hogy nem lett belõle több. akkor azt hiszem, talán 13 lehettem. 2 évig nem bíztam utána se fiúban, se lányban, és elég nagyot csalódtam az emberiségben. nem azért, mert szerelmes lettem volna, mert nem voltam az., csak érted, a helyzet. annyira utáltam mindenkit, hogy senkivel nem találkoztam, ismerkedni még ismerkedtem neten (mindig ott szoktam, személyesen gátlásos vagyok nagyon), de nem találkoztam senkivel. egy év múlva ez egy kicsit felengedett, akkor volt olyan, aki szeretett volna velem kapcsolatot létesíteni, de nemet mondtam. 2 év után jutottam el a szintre, hogy képes legyek annyira megbízni valakiben, hogy szeretni tudjam. persze még mindig nem hiszem el, hogy õ is szeret, pedig fél éve vagyunk együtt, még ne feküdtünk le, és tényleg elég sokszor bizonyítja... szóval ne kövesd el ezt a hibát még egyszer, meg azt sem, amit nekem sikerült. üdv. ha számít, akkor 16 éves vagyok.
Szerintem a veszekedeseket megunta. az en barataom egy es fel ev utan akartt szakitani emiatt..s megigertem neki h elfogadom ot ugy ahogy van, nem fogom probalni megvaltoztatni es a veszekedeseket is elhagyom. Meg dolgozunk rajta h jobb legyen a kapcsolatunk, mert nem konnyu, de szeretjuk egymast, ugyh benne vagyunk mindketten. Ferfiakat nagyon de nagyon eltudja ijeszteni egy cirkusz.Erre gondolj mindig.! Mond meg h elso volt, neked sokat szamitott, es ha meg van mit menteni akkor igen, es h tobbte nem lesz veszekdes.mert mindenki erdemel egy masodik eselyt

Ebben a hónapban kényszerültem munka vállalásra, egy hónap próba idős vagyok, s kiderült babát várok. Mit tegyek?

Ebben a hónapban kényszerültem munka vállalásra,egy hónap próba id?s vagyok,s kiderült babát várok,aminek nagyon örülünk,de nem tudjuk ,hogy kezeljük a munkáltatóval a dolgot.Mikor mondjam meg s hogyan,elbocsájthat e emiatt?Hány hónaposan érdemes elmondani?Segítsetek kérlek,nem tudom mit tegyek:(

Legjobb válasz: szerintem legyél öszinte! aztán közöld számíthat rád a munkában az utolsó "pillanatig"..... mást nem tehetsz hiszen orvosi vizsgálatokon kell majd részt venned és hamarosan látható lesz hogy babát vársz! ha nem felel meg neki inkább most küldjön el és esélyed van mást találni aki foglalkoztat pár hónapig állapotosan is, mint hogy 1-2 hónap múlva láthatóvá válik az állapotod és hirtelen közli többet nem kell bemenned!

szerintem legyél öszinte! aztán közöld számíthat rád a munkában az utolsó "pillanatig"..... mást nem tehetsz hiszen orvosi vizsgálatokon kell majd részt venned és hamarosan látható lesz hogy babát vársz! ha nem felel meg neki inkább most küldjön el és esélyed van mást találni aki foglalkoztat pár hónapig állapotosan is, mint hogy 1-2 hónap múlva láthatóvá válik az állapotod és hirtelen közli többet nem kell bemenned!
szerintem se szolj, mert akkor tuti elküldenek, ha véglegesitenek akkor is elküldhetnek, ez az uj törvény.én is igy jártam 3éve dolgoztam a munkahelyemen, terhes lettem, állandoan hánytam meg veszéjes anyagokkal meloztunk, igy kiirtak tápénzre, egy ideig huzták a munkaügyesek de kiderült miért vagyok tápénzen igy elbóocsájtottak, de visszamenöleg megjár valamenyi tápénz, ugy hogy nekem elég volt szülésig.gratulálok a babához.8 hónapos kisfiú anyukája
Próbaidõ alatt indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat a munkáltató. Tehát ha táppénzen vagy éppen, akkor is. Szerintem is jobb, ha kivárod a próbaidõ végét, addig az esetleges rosszullétet ráfoghatod vírusra is. Én is így vártam ki a próbaidõ végét, pedig az három hónap volt. Lehet, hogy nem rúgnának ki, de ezt csak utólag tudod meg. Ha viszont nem tudod leplezni, és próbaidõ alatt már elmész táppénzre, azért még nem valószínû, hogy kirúgnak. Ha elmondod hogy terhes vagy, akkor szinte biztos. A terhesség alatt ugyanis nagyon komoly védelemben részesülsz, a munkakörülmények tekintetében is, és ez nem kifejezetten szolgálja a munkáltatók érdekét.
Nem tudom pontosan, hogy a próbaidõ alatt is él-e az a szabály, hogy táppénz alatt nem lehet felmondani...de ha él és ha van folyamatos biztosításod az elõzõ mh-eidrõl, akkor már most elmehetsz táppénzre.És ha lejár a próbaidõ, akkor jelenteni be a terhességet és élni a védettséggel...ez sok helyrõl vérzõ válasz...sok benne a kérdõjel, de gondoltam azért leírom, hátha Neked is segít vmicskét...
Szia, teljesen egyet ertek a kettovel elottem szoloval.. En raadasul ugyanabban a cipoben jartam mint te. Nekem 2 honapos probaidom volt, es mar 4 hetes voltam amikor elkezdtem itt dolgozni (mondjuk csak az otodik heten csinaltam tesztet). En megvartam a probaido lejartat (1 honap tenyleg nem sok) es csak egy hettel utana mondtam meg. A pockom csak ezutan kezdett el latszani egyebkent.. szoval neked sem lesz gond. Szerintem meg ne szolj nekik, mert par honapos terhesen TUTI nem fogsz masik munkat talalni. 32 hetes kismama (aki meg mindig dolgozik es a kollegaim nem utalnak miatta :)
Nálam a pénz döntött arról, hogy mit tegyek. Nem tudom mennyire vagy rászorulva a táppénzre, gyedre, mennyit dolgoztál elõtte. Járj utána, mikor milyen juttatást kapsz, én eszerint döntöttem. Nekem 4 hónapja van munkaviszonyom, és elmentem vona táppénzre, csak nincs meg a 180 napom, így most dolgozok, inkább 17, 000, -ftért 2 hónapot, hogy jogosult legyek szülésig a táppénzre. ha dolgozni akarsz, várd meg a próbaidõ végét, ha nem, azonnal elmehetsz táppénzre. Sokmindentõl függ, nem ismerjük a helyzeted, de érdemes kicsit átgondolni, hogy mivel jársz jobban.
Szia. Ha ki tudod húzni a próbaidõ végéig, akkor ne mondd el, mert szinte biztos, hogy elküldenek. Utána már nem küldhetnek el. Én már betöltöttem a 3. hónapot, amikor elmondtam. Sok sikert.
Szerintem sem érdemes a 3.-4. hónap elõtt megmondani, mert sajnos nem minden terhesség marad meg. S aztán esetleg se baba, se munka. Pesze azt kívánom, hogy ez ne következzen be!
Általában a 3. hónap után szokták elmondani-addig nem is látszik, és ha nem vagy rosszul nem is tudják meg. Próbaidõ alatt elküldhetnek, hogy emiatt megteszik e, az csak az Õ jóindulatukon múlik. Viszont ha kivárod a végét a próbaidõnek és ott maradsz, táppénzre is jogosult vagy. Szerintem állapotosan nem nagyon fogsz állást találni, ez olyan mint kisgyerekkel keresni-ha nem rosszabb. Én lehet, nem mondanám még el-kivárnám a próbaidõ végét. És ameddig tudnék dolgozni addig maradnék, aztán táppénz. Szerintem ezt Neked kell érezni, tudni.
Az elõttem szólónak nem egészen van igaza, ugyanis ha lejár a próbaidõ akkor már nem küldheti el mert a törvény védi a kismamákat.Szerintem nem érdemes elmondani amíg nem jár le a próbaidõ, mert valószínûleg elküldenek.

Babát szeretnénk, de sose jött ki úgy a lépés, hogy ovu környékén legyünk együtt. Mindig belémmegy, de már 6 hónapja próbálkozunk, és nem jön össze. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Teherbe esni csak akkor lehet, amikor van benned egy érett petesejt. Egy hónapban kb 3 nap ez, az ovulációd, és még utána kettõ. Muszáj pont akkor szeretkeznetek, különben kb soha nem leszel terhes... Hogy minél pontosabban tudd, érdemes hõmérõznöd (és nem hónaljban mérve...). Ha nem akkor próbálkoztok, amikor termékeny vagy, akkor nem is értem mit vársz. Amúgy meg 6 hónap az csak 6 alkalom, szóval nem olyan vészes, ha hatodszorra nem esel teherbe, van akinek évek alatt sikerül csak. Amúgy meg nem is értem, hogy ha rendszeres szexuális életet éltek, akkor hogyan tudjátok pont azokat a napokat elmúlasztani...

Teherbe esni csak akkor lehet, amikor van benned egy érett petesejt. Egy hónapban kb 3 nap ez, az ovulációd, és még utána kettõ. Muszáj pont akkor szeretkeznetek, különben kb soha nem leszel terhes... Hogy minél pontosabban tudd, érdemes hõmérõznöd (és nem hónaljban mérve...). Ha nem akkor próbálkoztok, amikor termékeny vagy, akkor nem is értem mit vársz. Amúgy meg 6 hónap az csak 6 alkalom, szóval nem olyan vészes, ha hatodszorra nem esel teherbe, van akinek évek alatt sikerül csak. Amúgy meg nem is értem, hogy ha rendszeres szexuális életet éltek, akkor hogyan tudjátok pont azokat a napokat elmúlasztani...
Szerintem beszéljetek egy dokival, hasznosabb tanácsokat ad, mint bárki itt.
Próbáljátok megúgy, hogy ovu környékére essen.
A kérdező hozzászólása: Ok, csak mert itt olyanokat is olvasni, hogy bármikor teherbe lehet esni, meg elõváladék, meg stb..
"Bármikor teherbe lehet esni" Igen tõlem ;) Viccen kívül, kértek már fel "Nemzõ Apának" :)
Csak akkor lehet teherbe esni, ha van benned egy megtermékenyítésre váró érett petesejt, semmikor máskor nem. Nem is értem, ha lógtál biológia óráról, akkor ne szülj inkább gyereket, mert az is hülye lesz...
A kérdező hozzászólása: miért lennék hülye? mások meg azt irkálják, hogy már megszakitással is teherbe lehet esni, meg hogy bármikor, akkor most mi van?
Kedves kérdezõ azért írják, mert a spontán pete érésre gondolnak. Ez változó, van akinél soha nem fordul elõ ilyen, és van akinek minden nagyobb orgazmusnál. Egyébként dokihoz kellene menni, azt hiszem az elsõ lépés a vitamin kúra. Ha azután egy évvel sincs eredmény, akkor komolyabban utána kell nézni. Egyébként az orvosok is azt mondják, hogy legalább egy év próbálkozás után mondhatni azt, hogy na akkor nézzünk utána mi lehet a gond.

Mit tegyek, ha 2 hónapja rendeltem egy internetes webáruházból ételpárolót, 3 hetet vártam, mire megkaptam (3-4 napot írtak szállítási időnek). Ezt vissza vittem, hogy kicseréljék, mert esztétikai hibás volt, és már 1 hónap eltelt azóta is?

Igazából nem zavart volna nagyon, az az esztétikai hiba, de úgy nézett ki, mint egy féreg. Arra is gondoltam, hogy majdnem 17.000 Ft-ért azért mégis adhatnának hibátlan terméket. Erre nincs jogszabály, hogy mennyi id? alatt kötelesek kicserélni egy ilyen ételpárolót?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem érdeklõdj a fogyasztóvédelemnél, általában készségesen segítenek, és õk tudnak pontos választ adni erre, de úgy gondolom, hogy 1 hónap alatt réges régen biztosítani kellett volna egy hibátlan terméket.

Szia. Szerintem érdeklõdj a fogyasztóvédelemnél, általában készségesen segítenek, és õk tudnak pontos választ adni erre, de úgy gondolom, hogy 1 hónap alatt réges régen biztosítani kellett volna egy hibátlan terméket.
A kérdező hozzászólása: Szia! Felhívtam ma a fogyasztóvédelmet, annyit mondtak, hogy írjak a webáruháznak ez ügyben, vagy menjek be a webáruházba és ott írjak be a vásárlók könyvébe. Nem erre számítottam. :(

A barátnőmmel szakitottunk 4 hónapja de összejártunk az utolsó kettőben, volt minden. Jó volt az egész erre szombatra csak ugy lett valakije. Összetörtem teljesen. Mit tegyek azóta nem beszél velem, semmi .7 évet voltunk együtt, mehet ez tovább?

Mit tegyek ??? Segitsetek ... Haggyam kicsit pihenni a dolgot ? Imádom , Õ az életem :(

Legjobb válasz: Nem értettem sosem, hogy mire jó az, hogy szakít egy pár, de utána még jópár hétig/hónapig összejárnak, együtt töltik a szabadidejüket...akkor miért szakítottak? Egyébként a barátnõdnek csak addig kellettél, míg nem talált más párt, hogy addig se unatkozzon, vagy ne érezze magát egyedül. Mit tegyél? Semmit, lépj túl. Amúgy sem lett volna szabad belemenned, hogy még összejárjatok, pláne, hogy még totál odavagy érte. Mit gondoltál, hogy elõbb-utóbb úgyis újra egy pár lesztek? Ki lettél használva rendesen...próbáld meg elfelejteni, próbálj meg mással foglalkozni, elõbb-utóbb jobb lesz neked is. Azzal semmit nem érsz el, ha zaklatod, vagy mész utána, fõleg, hogy már beszélni sem akar veled. Így csak belekavarsz a dolgaiba, amiért mégjobban el fog távolodni tõled, és valószínûleg az új párja sem fogja sokáig jó szemmel nézni ezt...

Nem értettem sosem, hogy mire jó az, hogy szakít egy pár, de utána még jópár hétig/hónapig összejárnak, együtt töltik a szabadidejüket...akkor miért szakítottak? Egyébként a barátnõdnek csak addig kellettél, míg nem talált más párt, hogy addig se unatkozzon, vagy ne érezze magát egyedül. Mit tegyél? Semmit, lépj túl. Amúgy sem lett volna szabad belemenned, hogy még összejárjatok, pláne, hogy még totál odavagy érte. Mit gondoltál, hogy elõbb-utóbb úgyis újra egy pár lesztek? Ki lettél használva rendesen...próbáld meg elfelejteni, próbálj meg mással foglalkozni, elõbb-utóbb jobb lesz neked is. Azzal semmit nem érsz el, ha zaklatod, vagy mész utána, fõleg, hogy már beszélni sem akar veled. Így csak belekavarsz a dolgaiba, amiért mégjobban el fog távolodni tõled, és valószínûleg az új párja sem fogja sokáig jó szemmel nézni ezt...
Nem jól értelmeztétek az utolsó két hónapban egymás közelségét. Amíg te gyengéd érzéseket táplálsz felé, addig õ komolyan gondolta a szakítást és kereste a következõ párját, ez idõ alatt csupán szüksége volt egy kis egészségügyi hempergésre. Azt tanácsolom felejtsd el az illetõt, ugyanis ha tud mással együtt lenni, akkor már nem szeret téged.
Szerintem te nem a papa vagy:DD
A kérdező hozzászólása: Õ is szeret , tudom ... Nem hivott voolna állandóan , meg érzetette is , egyik napról a másikra összejött olyan gyerekkel akit edig egész életében szidott .. kis cigánygyerek
Azért szakított, hogy tudjon melletted pasizni. De azért még kellettél neki, amíg nem talált mást. Valószínüleg rádunt. Kár volt ebbe belemenned, hogy szakítás után még összejártok. Téged használt, ameddig tudod, de azt se hozhatod fel neki, hogy lett valakije, hisz nem jártok.
Hát ha egy "kis cigánygyerekkel" jött össze akkor nagyon messzirõl kerüld el, még az ágynemût is felégetném utána. Ki a fenével voltál te együtt 7 évig?
Gyerekek a kérdezõ egy nõ:DD
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok nõ te idió.a ...
A kérdező hozzászólása: Kivel voltam együtt ? :) Nagyon megváltoztt azóta hidd el , nagyon aranyos csaj ( volt addig ) :( akkor hagyjam a fenébe ?

Elegem van. Mononukleózisom volt 2 hónapja. Már vagy egy hónapja aftákkal küzdök. Mit tegyek?

Ahogy elmúlik az egyik már jön ki egy másik. Az egyik nagyon lassan gyógyult, nagyon fájt és nagy volt, az végre begyógyult, hát ki jött egy másik, az múlik, most megint egy újabb. kenegetem az jót is tesz neki, szedek C- vitamint, meg multi tabsot. Tehetnék még valamit, hogy ne jöjjenek ki? Régebben is volt de nem ilyen gyakran.

Legjobb válasz: szedj olyat ami egy kicsit felrazza az immunrendszered,mert az ilyenkor meg nagyon a padlon van. isoprinosin nagyon jo ra,vagy homeopátiás szerek (nekem a lymphomiosot valt be,de ha ezt valasztod akkor azt 3 honapig napi 2× vagy 3× kell bevenni,mert annyi egy kura.)

szedj olyat ami egy kicsit felrazza az immunrendszered, mert az ilyenkor meg nagyon a padlon van. isoprinosin nagyon jo ra, vagy homeopátiás szerek (nekem a lymphomiosot valt be, de ha ezt valasztod akkor azt 3 honapig napi 2× vagy 3× kell bevenni, mert annyi egy kura.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!