Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek gyozzem (20 db)

Mit tegyek? Hogyan győzzem le "magam"?

Bocsi, de hosszú lesz. 22 éves vagyok, egy 2 éves kisfiú anyukája. Van egy szerető férjem, meleg lakás, ahova haza jövök, munkahely, viszonylag jó anyagi helyzet. És még sem jó nekem? :( A magán életben nincsenek gondjaim. A munkahelyemen sok stressz ér, de úgy gondolom, hogy el tudom különíteni a munkát a magánélettől. Szülés után depressziós voltam, majd kilábaltam belőle. Mostanában azonban nem tudom, hogy mi van velem. Nem jó semmi. Úgy érzem, hogy valahogy nem teljes az életem, pedig a világ legboldogabb embere kellene hogy legyek. Imádom a kisfiam, bármit megtennék érte, és én vagyok a világon a legszerencsésebb, hogy Õ van nekem. A férjemmel ugyan ez a helyzet. De sokszor türelmetlen vagyok velük, úgy érzem elhanyagolom őket, pedig a környezetem szerint nem. A fiammal is türelmetlen vagyok, sokszor nagyon rossz anyának érzem magamat (már azért is, mert 18 hónaposan bölcsibe kellett mennie). Állandóan rossz a kedvem, és levert vagyok, egyszerűen nem érzem magam boldognak. Emiatt is rosszul érzem magam, hiszen nincs okom arra, hogy nyavajogjak, meg van mindenem ami kell. De akkor mi a baj velem? Miért nem tudok örülni annak, amim van? Vajon mit kellene tennem, hogy lerendeződjenek bennem a dolgok, és végre felhőtlenül jól legyek?

Legjobb válasz: anya vagy,feleség, dolgozó nõ, mindez 22 évesen, Mikor voltál utoljára kicsit is meggondolatlan, egy hangyányit önzõ? Mikor röhögtél utoljára egy jót? Mikor vettél utoljára magadnak valamit amire semmi szükséged lehet hogy soha nem hordod,viseled,használod majd de engedtél a kísértésnek? Nem ismerlek nem tudom milyen típusu ember vagy de biztos vannak olyan dolgok amik kicsit kikapcsolnak, néha fújd ki a levegõt,nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni sokszor valami apróság is elég, vagy ha úgy játszol a gyerekkel hogy közben te is kicsit gyerek vagy :-) pl nemrégiben eszembe jutott hogy annak idején volt egy Hupikék Törpikék magnókazettám és nagyon szerettem, elõkerestem a dalokat a neten hogy megmutassam a gyereknek, annyira jót szórakoztunk folyt a könny a szemembõl a nevetéstõl :-) :-) :-)

anya vagy, feleség, dolgozó nõ, mindez 22 évesen, Mikor voltál utoljára kicsit is meggondolatlan, egy hangyányit önzõ? Mikor röhögtél utoljára egy jót? Mikor vettél utoljára magadnak valamit amire semmi szükséged lehet hogy soha nem hordod, viseled, használod majd de engedtél a kísértésnek? Nem ismerlek nem tudom milyen típusu ember vagy de biztos vannak olyan dolgok amik kicsit kikapcsolnak, néha fújd ki a levegõt, nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni sokszor valami apróság is elég, vagy ha úgy játszol a gyerekkel hogy közben te is kicsit gyerek vagy :-) pl nemrégiben eszembe jutott hogy annak idején volt egy Hupikék Törpikék magnókazettám és nagyon szerettem, elõkerestem a dalokat a neten hogy megmutassam a gyereknek, annyira jót szórakoztunk folyt a könny a szemembõl a nevetéstõl :-) :-) :-)
Elözõ válaszoló vagyok, visszaolvasstam amit írtam és az elsõ mondatom egy kicsit félreérthetõ, nem kritizálni akartam a korodat, arra akartam célozni hogy fiatal korod ellenére nagyon felelõsségteljes vagy:-)

Jajj, mit tegyek? S e gítsetek! Hogyan győzzem le?

Nagyon el vagyok keseredve. 8 hónapos a fiam, akit mindennél jobban imádok, nem is ezzel van a gond. Egyre kevesebb türelmem van, ahogy kezdődnek a hisztik, vagy valami gond van, pl nem eszik rendesen. Meg akarok felelni, jó anya akarok lenni. Rossz családi hátterem van, talán ebből is adódik, hogy mindenkinek, és mindennek meg akarok felelni, már-már tökéletes anyukája szeretnék lenni a fiamnak, azt akarom, hogy neki a legjobb legyen, de így nem lesz. Ha hisztizik, és beteszem az ágyba, rögtön bűntudatom lesz, hogy miért hagyom sírni?! Rossz anya vagyok. Ha nem eszik szépen, és kicsit mérgesebb leszek (persze nem bántom) rögtön az jár a fejemben, hogy rossz anya vagyok. Tulajdonképpen mindig ez jár a fejemben, hogy "jajj mindent jól akarok csinálni, mert különben rossz anya vagyok" Mit tegyek, hogy ez ne így legyen?

Legjobb válasz: "Ha nem eszik szépen, és kicsit mérgesebb leszek (persze nem bántom) rögtön az jár a fejemben, hogy rossz anya vagyok." Ez mit jelent? Nem úgy eszik ahogy TE gondolod? Már ne is harahudj, de adok neked olyan 4 hónapot még, és elmeháborodottan fogsz futkosni a lakásban fel s alá. Miért nem hagyod a gyereket? És miért nem hagyod magadat lazítani?? Hát eszik ahogy eszik! Alszik ahogy alszik! Legyél rugalmasabb. Miért hisztizik? Mi az a hiszti? És miért teszed be a kiságyba? Idegesít ha sír? Honnan tudod, hogy hiszti? Miért hagyod sírni, segíts neki. Nem hisztiznek õk még ilyenkor, valamit akar. Egyidõsek a fiaink..hátha tudok segíteni. LAZÍTS, mert belefogod magad kergetni egy ördögi körbe! Most tanul kúszni mászni, az is lehet a baj, hogy menne már, de még nem tud, azért bõg. Vagy nem ér el egy játékot. Kinek akarsz megfelelni? Ne támassz irracionális követelményeket magaddal szemben. Attól, hogy valaki mérges a gyerekére még nem rossza anya. Vagy ideges, vagy ingerült....Nyugi:-)

"Ha nem eszik szépen, és kicsit mérgesebb leszek (persze nem bántom) rögtön az jár a fejemben, hogy rossz anya vagyok." Ez mit jelent? Nem úgy eszik ahogy TE gondolod? Már ne is harahudj, de adok neked olyan 4 hónapot még, és elmeháborodottan fogsz futkosni a lakásban fel s alá. Miért nem hagyod a gyereket? És miért nem hagyod magadat lazítani?? Hát eszik ahogy eszik! Alszik ahogy alszik! Legyél rugalmasabb. Miért hisztizik? Mi az a hiszti? És miért teszed be a kiságyba? Idegesít ha sír? Honnan tudod, hogy hiszti? Miért hagyod sírni, segíts neki. Nem hisztiznek õk még ilyenkor, valamit akar. Egyidõsek a fiaink..hátha tudok segíteni. LAZÍTS, mert belefogod magad kergetni egy ördögi körbe! Most tanul kúszni mászni, az is lehet a baj, hogy menne már, de még nem tud, azért bõg. Vagy nem ér el egy játékot. Kinek akarsz megfelelni? Ne támassz irracionális követelményeket magaddal szemben. Attól, hogy valaki mérges a gyerekére még nem rossza anya. Vagy ideges, vagy ingerült....Nyugi:-)
Ne görcsölj. A gyermeked szeretni fog téged, bármilyen hibáid is vannak. Sok türelem kell egy gyermekhez. Ha hisztizik meg kell nyugtatnod, és nem szabad felhúznod magad. Ne feledd, õ csak egy kisgyerek, nem felnõtt, nem tudja felméri , hogy jót vagy rosszat tesz. Azért sír mert csak így tud üzenni neked, hogy valami nem oké. Légy hozzá türelmesebb. Szerintem még nagyon fiatal vagy. Biztos korán jött a baba, és nem voltál rá felkészülve. Sok türelmet kívánok. Attól ne félj, hogy rossz anya vagy. Rossz anya akkor leszel, ha ütöd vágod a gyereket, csak elhagyod. Egyébként ha kicsit türelmetlenebb vagy még nem vagy rossz anya. Meg kell tanulnod jól kezelni ezt a gyermeket, mert a tied, a véred, és kötelességed maximálisan helytállni. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Kajálás: Igaziból nem érdekel, hogy "koszosan" eszik, mert megmosom, elmosom, kimosom. Inkább a súlya miatt aggódom, mert az utóbbi 2 hónapban hízott összesen 400 grammot. Doki szerint normális, én még is aggódom emiatt kicsit. Õ a kincsem, és nem szeretném, ha baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Hasna! Köszi, nagyon hasznos tanácsokat írsz. :) Asszem most egy szellemi frissítés fog következni nálam, odaadom apának a gyereket, én meg elmegyek kikapcsolódok, és átgondolom, mit hogyan kellene ezek után tenni. Egy biztos, megfelelni már nem akarok, sem bizonyítani, mert sok jóra nem vezethet... Mindenki másnak is köszönöm a választ!
Természetes nyugtatóra gondoltam, tudod macskagyökér...nekem van, mert én is elég feszült, ideges tipus vagyok (szülés óta) és gondoltam segítek magamon, bár a bor is beszkott jönni, de az azért mégsem járja, hogy ennyit igyak:-))) A neve Wörishofener Nevenpflege, dm-ben vettem. Semmi gyógyszer!! 100°%-ig természetes!
3-ik vagyok hasnával egyett kell értsek. annyit tennék hozzá, hogy bizony ne szedj nyugtaót inkább boxolj. az sokkal többet ér ha levezeted dühödet (na persze kicsit sem a gyereken) mint hogy magadba tartod. toporzékolj egyet és ülj vissza a gyerek mellé, habár gondolj bele mindent megtanul a gyerek amit lát töled. Kislányom másfél éves már kanállal egyedül eszik, de persze állandóan nyakig kikeni magát, ha nagyobb a falat és nem megy be kanálla benyomja ököllel, majd bele törli a kezét amibe éri. ez van. ezellen teszek nek elökét, ott ülök mellette, és törlöm a kezét. már lassan megtanulja hogy ha a keze koszos mutatja és letörölhetem. Most pl olyat csinált hogy megszerzett egy tubus krémet, sikerült kinyitnia, és végig kente a bilijén, majd tudta hogy fel kellene törölni és végig kente a törölözövel, majd jött hozzám nagy sajnálkozva. Szerinted megbüntettem? Fenéket, én hibám én hagytam elö a krémet ö tanulni akart, felfedezni. Egyszerüen oda mentem adtam neki is törlö papírt és én is fogtam egyet, majd elmondtam neki hogy ajajaj ez nem volt jó, és nem szabad a krémet kinyitni mert kijön belöle. ennyi, együtt feltöröltük, és ö kidobta a kukába papírt. nem ö volt a bünös hanem én. értelmi szinte még nincs egy tubus krém használatához, megakarta nézni mi van benne. én elmondtam neki hogy ezt nem volt szép, de a bünt én követtem el mikor elölhagytam.
Írtál már ki kérdést a hisztivel kapcsolatban ma? Válaszoltam ott is. Figyelj. Elveszed tõle oké, sír, nem baj, majd abbahagyja. hagyd a földön, adj neki aonnal valami mást, csörgess elõtte csörgõt, TERELD el a figyelmét az elõzõ játékról. Ne vágd be a kiságyba, ez nem megoldás! Segítened kell neki!Ezeket a helyzetekt meg kell tanulnod kezelni, és fõleg megoldani! Második: Kaja. Most majdnem csúnyát írtam. 8 hónapos a gyereked, miért is várod el tõle, hogy ne "koszosan" egyen? Az én fiam kaja közben szopja az ujját, ami könyégig kajás szokott lenni, amit beleken mindenbe, a ruhájába a hajába, az én hajamba mindehova. Ha nem vagyok szemfüles egy másodprec alatt belenyúl a kajába és már repül is szanaszét. De most ez van. Majd elmúlik, kinövi, egy idõ után nem lesz neki érdekes. Neki minden új még, többek között ez is. Ha nem reagálsz túlzottan, pl kiabálsz, vagy nevetsz ezeken akkor nem fogja olyan érdekesnek tartani, mert nincs reakció. Csendben anyázhatsz és pakolhatsz utánna:-) Boxolás: Szedj természeset nyugtatót.Komolyan mondom. Biztos meg fog jönni, azért vagy ilyen, vagy a hidegfron miatt. Na most elolvsom mit írtál még, mert elfelejtettem:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi, hasznosak nagyon a válaszok. :) A nem eszik szépen arra vonatkozik, hogy mindig lelöki a kaját a kanálról, beveszi a kezét a szájába a falat helyett ilyesmi. Igyekszem nyugodt lenni, levezetni a dühöm (párnát boxolok ilyenkor). Tökéletes szülõ nincs, igen, tudom. A férjemnek szeretnék megfelelni, és az anyámnak meg bizonyítani, hogy jobb vagyok mint õ. Az ágyba hisztikor teszem be, ami abban nyilvánul meg, hogy pl elveszek tõle egy olyan dolgot, amivel nem játszhat (kutya játéka, ilyesmi) akkor jön a könnyek nélküli hatalmas üvöltés. Nem szoktam az ágyban sírni hagyni, kb 3* fordult elõ a 8 hónap alatt, de akkor is max 2perc, mert tudom, hogy ez nem megoldás, az is leginkább azért, hogy én lenyugodjak, nyugodtabban menjek hozzá.
Most meg kiírta...na mindegy.
Elõzõ vagyok, valamiért nem írta a nevemet. Az is lehet, hogy jön a foga...annyi minden lehet.
Az elsõ szabály, ne akarj tökéletes szülõ lenni, mert olyan nincs.
Na, hogy vagy? :-)

Hogy győzzem meg, mit tegyek?

Sziasztok! Az a helyzet,hogy az udvarunkban van 4 gyönyör? ezüst feny?. Körübel?l 20-30 évesek lehetnek,egyszer?en gyönyör?ek. Egymás mellett állnak és egy csoda szép kis részét képezik az udvarnak. Vettünk oda kertibútorokat mindent. Na már most az anyósom velünk él,jobban mondva mi élünk vele és a fejébe vette,hogy hármat kivágat és a templomnak ajándékozza ?ket karácsonyra. Nem elég,hogy rengeteg madár fészkel bennük,még szó szerint ocsmány is elsz az a rész ha ki lesznek vágva.Smemi alakja nem lesz az udvarnak. Párom és a lányunk is már könyörgött neki,hogy ne adja oda,hagy maradjanak meg,mert tényleg nagyon szépek,de azzal jött,hogy ? ültette ?ket ? is parancsol ebben.Csak az a bökken?,hogy én vágtam le az ágait,szóval mi gondoztuk ?ket. Tudom fura,hogy pár fáért ekkora mizériát csapok,de tényleg nagyon ellesz rontva az udvar ha kivágja ?ket. Férjemnek plusszba még emlékei is vannak vele,mert még az édesapjával ültette ?ket,aki már sajnos elhunyt. Mit tegyünk szerintetek? El?re is köszönöm! 34N

Legjobb válasz: Egyébként kijöttök vele? Ha igen egy ebédnél ülj le és beszélgessetek el barátságosan. Vagy vigyél neki egy dolgot amit szeret és kettesben dumálj vele. Mivel nem ismerem egyenlõre csak ilyen hadi technika jut eszembe. Igenis lehet együtt lakni. Mi 25 éve lakunk együtt teljesen külön bejáratú nagy lakásaink vannak. Most épít a harmadik generáció. Az a gyepes duma, hogy minél messzebb annál jobb egy hülyeség. Embere válogatja. Régen is lakott több generáció együtt és baromi sokat tudtak egymásnak segíteni. Persze kanál csörrenés nélkül nincs, mint jelen esetben is. De még mindig jobb így lakni mint más idegenekkel egy társas házban. A fenyõvel meg vigyázz mi most közös megegyezéssel kettõt vágunk ki õsszel, mert állatira megnõttek, és kezdenek megdõlni. Nyugtasd meg anyósod, hogy úgyis ez lesz a fák sorsa csak még várjon egy két évet.

Egyébként kijöttök vele? Ha igen egy ebédnél ülj le és beszélgessetek el barátságosan. Vagy vigyél neki egy dolgot amit szeret és kettesben dumálj vele. Mivel nem ismerem egyenlõre csak ilyen hadi technika jut eszembe. Igenis lehet együtt lakni. Mi 25 éve lakunk együtt teljesen külön bejáratú nagy lakásaink vannak. Most épít a harmadik generáció. Az a gyepes duma, hogy minél messzebb annál jobb egy hülyeség. Embere válogatja. Régen is lakott több generáció együtt és baromi sokat tudtak egymásnak segíteni. Persze kanál csörrenés nélkül nincs, mint jelen esetben is. De még mindig jobb így lakni mint más idegenekkel egy társas házban. A fenyõvel meg vigyázz mi most közös megegyezéssel kettõt vágunk ki õsszel, mert állatira megnõttek, és kezdenek megdõlni. Nyugtasd meg anyósod, hogy úgyis ez lesz a fák sorsa csak még várjon egy két évet.
mondd meg neki, hogy te inkább kifizetsz 3 fenyõt karácsonykor a templomnak, addigra meg elfelejti :D karácsonyig még szerintem meggondolja magát, amúgy meg a férjednek kell lerendeznie szerintem
Én csak azt mondom, hogy ha nem élnétek együtt, a pároddal ketten mindent meg tudnátok beszélni, és oldani. De így, hogy az anyóssal laktok, valakinek inaskodnia kell, és úgy látom, ti lesztek az ranglétra alján. És ez nem csak a fákkal kapcsolatban lesz így, hanem mindennel. A mama kitalál valamit, és nektek szemet kell hunyni, vagy elköltözni.
nem lehet hogy a pap kezelgeti a mamit?
most akkor a férjed vagy az anyósod ültette?
A kérdező hozzászólása: Na látjátok ez fel sem tûnt. Az anyós azt mondta, hogy õ, de a párom meg mesélte, hogy még az édesapjával hozták õket egy falu beli bácsitól.Majd utána járok.De a lényeg, hogy nagyon megmakacsolta magát a mama.Mondtam neki, hogy szerzek máshonnan fát, miért a miénet kell, meg persze töb felajánló is lenne, de õt ezek nem érdeklik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Végtére jól kijövünk egymással, bár "kibeszéljük" egymást. Õ a lányomnak panaszkodik rám, mert a szemembe nem mondja meg, én pedig a páromnak, szóval eléggé hasonlítunk ebben.Szemtõl szembe soha nem mondjuk meg ha valami bajunk van, bár õ már túlzásba viszi, mert nem hiszem, hogy pont a 12 éves lányommal kellene kibeszélnie, na de mindegy. Most, hogy így vissza olvastam azért még sem jövünk annyira jól ki, csak a látszat. Majd azért megpróbálok beszélni vele! Utolsó: Biztos, hogy nem.73 éves az anyósom és ki sem nézném belõle, a papunk pedig 46 és van élettársa illetve gyereke is. Ezen jót nevettem...
(fili) Figyu látod azt írod, hogy kijöttök aztán azt, hogy talán mégse, de meg is tudod nevezni az okot. Tehát nagyon okosan látod a probléma gyökerét. A mai világban ez a nagy baj, hogy az emberek nem õszinték és nem kommunikálnak. A hozzáállásodból, azt látom, hogy értelmes vagy, nem vagy rosszindulatú tehát ismét azt mondom próbálj vele ezekrõl a dolgokról õszintén beszélni. Meséld el neki mi fáj neked és kérdezd meg neki mi esik tõletek rosszul. El sem hiszed milyen más jobb lehet a kapcsolatotok a jövõben. Tuti, hogy elájulna és azt érezné, hogy fontos nektek, neked. Magyarul érezne egy kis szeretet ezzel pedig egy vadállatot is meg tudsz szelídíteni. Lehet, hogy másnap már sütné is a kedvenc sütid.

Mit tegyek? Hogyan gyozzem le a felelmeimet? Menreg megismerkedtem a pasimmal akivel eleg belsoseges kapcsolat alakult ki kozottunk visoznylag rovid ido alatt..

Nemreg megismerkedtem a pasimmal akivel eleg belsoseges kapcsolat alakult ki kozottunk viszonylag rovid ido alatt.. nem csak fizikai hanem lelki belso erzelmi kapcsolat is. Beszeltunk olyan dolgokrol amirol meg sosem beszeltem massal a kapcs korai fazisaban, mind a ketten megnyiltunk a masik elott, (nalam ez meg sosem fordult elo mert elegge zarkozott felenk lany vagyok). de vahogy vele mas volt a kezdetek ota, vhogy minden olyan termeszetes annyira biztonsagban erezem magam mellette mint meg soha.

Legjobb válasz: A szkeptikussag uj randiknal nagyon jo dolog. De felelemmel es rettegessel parositva az kevesbe. Szerintem nem akar ez a fiu atverni teged. De miutan most kezd a testenek elege lenni az eddigi torturakbol, gondolom megszolalt a csengo is, hogy basszus ott leszek a lannyal valami biztos lesz es mi van ha nem mukodik a szerszam? Nem tudhatod, hogy miket szedett eddig. Ez nem a te hibad inkabb csak szerencsetlen veletlen ez. HA beszeltek nyugodtan mondd el neki a felelmeidet. Mondd el neki, hogy nagyon orulsz hogy van o neked es hogy az agyaddal tudod es megerted az erveit azonban mar annyit csalodtal, hogy felsz minden lemondott randitol. Tudod, hogy nincs okod ra, hogy ne higyj neki, de sokszor pofara estel mar tehat a kisordog odabenn nem alszik. Probalj ne gorcsolni! Ebben csak te tudsz magadon segiteni. Te tudod ott benn eldonteni, hogy megnyered ezt a csatat vagy ujra vesztesre iteled sajat magad. Remelem minden rendben lesz es megtalalod a boldogsagot!

A szkeptikussag uj randiknal nagyon jo dolog. De felelemmel es rettegessel parositva az kevesbe. Szerintem nem akar ez a fiu atverni teged. De miutan most kezd a testenek elege lenni az eddigi torturakbol, gondolom megszolalt a csengo is, hogy basszus ott leszek a lannyal valami biztos lesz es mi van ha nem mukodik a szerszam? Nem tudhatod, hogy miket szedett eddig. Ez nem a te hibad inkabb csak szerencsetlen veletlen ez. HA beszeltek nyugodtan mondd el neki a felelmeidet. Mondd el neki, hogy nagyon orulsz hogy van o neked es hogy az agyaddal tudod es megerted az erveit azonban mar annyit csalodtal, hogy felsz minden lemondott randitol. Tudod, hogy nincs okod ra, hogy ne higyj neki, de sokszor pofara estel mar tehat a kisordog odabenn nem alszik. Probalj ne gorcsolni! Ebben csak te tudsz magadon segiteni. Te tudod ott benn eldonteni, hogy megnyered ezt a csatat vagy ujra vesztesre iteled sajat magad. Remelem minden rendben lesz es megtalalod a boldogsagot!
Átutalni is lehet, nem feltétlenül kell bankárrtya, csak akkor lassabb.
Banki átutalással is fel lehet tölteni, ennek nincs veszélye.
A kérdező hozzászólása: Köszii :)

Szüleim nem engednek el a barátnöimmel a közeli nagyvárosba mozizni? Mit tegyek? Hogy gyözzem meg hogy elengedjenek és nem lesz semmi bajom? 15\l

Legjobb válasz: mndjuk ez attol fugg mikor akarsz menni mozizni, hany orakor, milyen barátnövel mész melyik városba... még az is lehet hogy igazuk van :D

mndjuk ez attol fugg mikor akarsz menni mozizni, hany orakor, milyen barátnövel mész melyik városba... még az is lehet hogy igazuk van :D
Mond meg nekik, hogy viszel paprika sprayt.
Nincs nagy tesód aki elkísérne?
2-esnél a pont. Én sem engednélek, ha a lányom lennél, pl. este, hogy 9-10 óra után gyere haza. Nem azért mert egy maradi ásatag szülõ vagyok, hanem mert féltelek. Másrészt, ha feltûnõsködõ, mindenekilóg barátnõkkel mennétek fullsminkben, visongva, ráadásul gyanítanám, hogy isztok is valamit, nagyon izgulnék, mert csak úgy vonzanátok az idiótákat. Én nem tudnék odamenni, hogy megmentselek, mert persze akkor jól jönnék mint szülõ, ha valami bajból kell kimenteni, csak ne pofázzak bele, hogy mit csinálsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mondtam hogy 8ra hazaèrek meg a nem azafajta társaságvagyunk mint Amit az utolso irt
Én sem engednélek el közeli nagyvárosba szórakozni! Próbáld megérteni a szüleidet! Közelebb nincs mozi? Esetleg úgy, hogy valamelyik szülõ elvisz a mozihoz, nem úgy, hogy egyedül csatangoljatok egy másik nagyvárosban!

Nem akar sem hazassagot, sem gyereket, hogyan ertsem meg, gyozzem meg? Mit tegyek?

Elettarsammal 3 eve vagyunk egyutt, sajat lakas, allasunk is van. Igaz o most fejezte be a tanulmanyait, es most nagyon lelkes, tele van karrier tervekkel. Nemreg volt egy nagy beszelgetesunk, hogy o sem nosulni, sem pedig gyerekeket vallani nem akar, egyenlore.... Legalabbis addig, amig el nem erte minden almat, ami sajat ceg, olyan sikerek, amiket szivbol kivanok neki, de nekem mar szinte ugy tunik elerhetetlen almokat kerget. Azt mondja, azt el tudja kepzelni, hogy kb 10 ev mulva esetleg, de lehet akkor sem. En 10 ev mulva 37 leszek, gondolom, nem kell reszleteznem, mi ezzel a problemam :S Mikor felhoztam, hogy egy ilyen idos no, nem igazan esik teherbe termeszetes uton, azt mondta, majd orokbe fogadunk. Kerdeztem, megis en akkor hol szerepelek a terveiben? Mire o, hogy nekem kell eldontenem, hogy varok, amig o elhatarozza magat, ami lehet 1 ev, lehet sosem, vagy keresek valakit, aki valora valtja, amit en szeretnek, persze o ezt sajnalna, mert szeret. Erre megkerdeztem, mindez olyan fontos, hogy el is veszitene miatta, de akkor mondta, hogy ezt nekem kell eldontenem. Mit tegyek? Szeretem, nem tudom elhagyni. De 27 vagyok, tudom, meg nagyon fiatal, de meg epp idoben, hogy keressek valaki mast? Erdemes varni? Volt mar valaki ilyen helyzetben, vagy ismer valakit/kiket, ahol a ferfi/no meggondolta magat? Nagyon szomoru vagyok, mert szamomra hihetetlen, hogy ugy akar megoregedni, hogy a penzt hajszolja, de kozben meg tok egyedul legyunk :((((

Legjobb válasz: Én azért megkérdezném,mi lenne ha becsúszna?Ha rajta múlna még el is vetettetné veled? Neharagudj,de ahol 3 év alatt nem alakultak ki közös célok,annak ellenére,hogy közös lakásban éltek együtt,ott nagy gondok vannak. Ráadásul el vagy bizonytalanodva,hogy talán mégsem õ az igazi!Az írásban már meg is fogalmaztad tulajdonképpen,hogy nem maradnál vele hiába.Szóval még nincs késõ kilépni a kapcsolatból! 1-2 éven belül pedig biztos találnál magadnak egy igazi érett,családcentrikus férfit,akitõl gyerek is hamar lenne:)Kívánom a legjobbakat!23N

Én azért megkérdezném, mi lenne ha becsúszna?Ha rajta múlna még el is vetettetné veled? Neharagudj, de ahol 3 év alatt nem alakultak ki közös célok, annak ellenére, hogy közös lakásban éltek együtt, ott nagy gondok vannak. Ráadásul el vagy bizonytalanodva, hogy talán mégsem õ az igazi!Az írásban már meg is fogalmaztad tulajdonképpen, hogy nem maradnál vele hiába.Szóval még nincs késõ kilépni a kapcsolatból! 1-2 éven belül pedig biztos találnál magadnak egy igazi érett, családcentrikus férfit, akitõl gyerek is hamar lenne:) Kívánom a legjobbakat!23N
Én bizony mennék. Fájjon is bármennyire, de ha biztos az egzisztenciád, egy fiatal önálló nõ vagy. Találhatsz magadnak új társat ha ezt kihevered, és teljesülhetnek a Te álmaid is. Ha õ nem hajlandó kicsit átalakítani a céljait, a jövõbeni terveit azért, hogy együtt maradjatok, akkor... Ennek így nem túl sok értelme van. Miért Neked kéne engedned? Miért nem tud õ alkalmazkodni? Az álmok fontosak, persze, de az is, hogy alkalmazkodjunk valamennyire ahhoz, akit szeretünk.
Akkor is lúdtalpas zsidó. A gyereknél semmi sem lehet fontosabb.
Na akkor már világos mint a nap.Gondolom az egész eddigi életében, vagy nagy részében nélkülöznie kellett és állandóan ábrándozott, szeretett volna ezt meg azt megkapni, de nem kapta meg, mert pénzfüggõ lett.Most pedig mindent megakar valósítani, amit elérhet karrier és pénz szempontjából. Én ennek tudatában biztos nem maradnék vele, nagy kockázat....Valami olyasmi lehet, aki a gyermekkori traumálat is felnõttként tovább hordozza...Sõt általában akinek sok testvére van, vagy nem akar gyereket, vagy maximum 1-et, de azt is csak nyögve...
A kérdező hozzászólása: Orulok, hogy masokat "szeretnek", es mar nagyon koran tudjak, hogy mikent fog zajlani az eletuk. Egyebkent baratom fiatalabb, mint en, o csak 25, talan ezt elobb is irnom kellett volna. Es nagyon szegeny a csaladja, bar 5-en vannak testverek, gondolom, ez is kozre jatszik. Amikor latja, hogy szomoru vagyok, mindig azt mondja, hogy nem ert meg engem, hisz, nem azt mondja, hogy SOHA, hanem, addig ne legyen csalad, amig o nincs ra keszen. De ez nekem, epp ugy hangzik, mint a soha, mert en nokent nem varhatok nagyon sokaig. Ejjh, sehogy sem hangzik ez jobban, csak sajat magam probalom meggyozni. Mondta, hogy szeret, de nem fog semmi olyat megigerni, amit kesobb nem tudna valora valtani, ez vegulis fair. Csak nagyon szar, most nekem itt evelodni. Lehet semmiert, mert magatol jon majd nala is 2 ev mulva a vagy, amikor annyi idos lesz, mint en. Fiuk!? Hasonlo eletkoruak! Ti el tudnatok most kepzelni, hogy megnosuljetek, gyerekeitek legyenek?
[az enyhén antiszemita válaszoló vagyok] Szerintem próbálj a lelkére beszélni. A házasság pl. nem kerül semmibe, de egykézni sem egy eget rengetõ feladat. Aztán majd akkor lesz több gyerek, ha majd összejött neki.
Kár, hogy a kapcsolat elején nem derültek ki ezek a dolgok. Mi az 1. perctõl kezdve azt tervezgetjük, hogy majd összeházasodunk, és fiatalon gyerekeket szülök... És közösen tervezzük, a barátom ugyanúgy gondolkodik ilyen dolgokban, mint én. Mindketten úgy állunk hozzá, hogy amint végeztünk az egyetemen, és összeszedtünk egy kis pénzt, jöhet a család. Ez nálunk már az 1. fél évben kiderült, és most, 3, 5 év után egyre jobban körvonalazódik, hogy hogy alakul a közös jövõnk (például most fogunk összeköltözni, de ezt már 2 évvel ezelõtt így terveztük...). Tudom, hogy még fiatalok vagyunk, de a lényeg az, hogy a barátom már 20 évesen ezt gondolta, így tervezi az életét. Én azt nem értem, hogy Nálatok hogy nem derült ki 3 év alatt, hogy ennyire más az elképzelésetek a jövõrõl? Nem tudom, hogy van e így jövõje a kapcsolatnak. Nem biztos, hogy ha eddig nem sikerült "meggyõznöd" a párodat, akkor ezután sikerülni fog. Mert ha szeret, rá kellett volna jönni neki is, hogy mi fontosabb számára- közös jövõ veled, vagy mihamarabb meggazdagodni... Ha ennyi idõ alatt nem ez lett az elképzelése, akkor lehet, hogy ezután csak egyre több vita lesz belõle... Azon gondolkozz el, hogy végig tudnád e így csinálni az életed... Egyébként elég nagy különbség van aközött, amit neki kéne feláldozni, és aközött, amit Neked. Te vagy a nõ, szóval ha jön a gyerek, akkor Neked kell otthagyni a munkahelyed, és feláldozni a karriered. A párodnak semmi gondja nem lenne a karrierjével, ha családot alapítanátok, csak kicsit kevesebb pénzt tudna magára költeni... De ha igazán szeretne, és fontos lennél neki, akkor úgy vélem, inkább az lenne a célja, hogy legyen közös családotok, és szívesen áldozná abba a pénzét. Nem egyenrangú a két dolog- ha Õ lemond egy kis pluszpénzrõl egy közös család kedvéért, de meg tudja valósítani az álmait, csak kicsit "lassabban" vagy ha Te lemondasz a családról, gyerekrõl, talán egy életre... Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy a párod tiszta szívbõl szeret, mert akkor Veled akarná a közös jövõt, méghozzá úgy, hogy mindkettõtök álmai teljesülhessenek. 20/L
Elhiszem, hogy a barátod a maga módján szeret, de ahhoz képest elég önzõn viselkedik. Ha ennyire más céljaitok vannak, talán nem vagytok egymáshoz valók. 23/L
Mit vársz tõlünk?
A kérdező hozzászólása: Hat, igy is fel lehet fogni, de ilyen egyszeru lenne? Csak ugy lelepni? Konnyu mondani, de ha szeretsz valakit, akkor nem fogod otthagyni. Legalabbis, most ugyerzem, nem birnam.
Te állásod oké és egyenlõen viselitek a terheket? Kié a lakás stb?
Mi lenne ha õt kérdeznéd meg mi az oka? Vagy tudod mi az oka? Hát elmondta, õ még 10 évig nem szeretne. (Legalábbis így gondolja) Ha ez neked nem jó akkor tipli.
A kérdező hozzászólása: :) ))) Jo, de, en akkor is ezt a ludtalpas zsidot szeretem, es valahol megertem, hogy kiszabadult a sulibol, es ki akarja magat probalni, en nem is holnap akarok gyereket, de hogy gyozzem ot meg? Jah, ovoneni vagyok, szal kicsit sem imadom a gyerekeket, azt el sem tudom kepzelni en sem, hogy pont nekem ne legyen sajatom.
A kérdező hozzászólása: En vagyok a no, a baratom nem akar gyereket
A kérdező hozzászólása: Biztos allasunk van, minden kozos, lakas, sporolt penz, kocsi...
Bocsi, de a barátnõd egy lúdtalpas zsidó. Erre nincs szebb szó.
Jelenleg én sem akarnék nõsülni és gyereket. 32 vagyok. Házasságnak nem látom értelmét, gyereket nem akarok még. Nem tudom, hogy fog-e változni ez az érzés.

Szeretnék kistesót, de apa nem! Van (volt) valakinek hasonló gondja? Mit tegyek, hogy győzzem meg?

Legjobb válasz: Mivaaan? Meggyôzni? Ha tiszta szívbõ em akarja ne erõltesd basszuuuus :/

Mivaaan? Meggyôzni? Ha tiszta szívbõ em akarja ne erõltesd basszuuuus :/
Ha nem akar, hát nem akar, miért kell erõszakoskodni? Amúgy meg hogy bírod apának hívni a férjed? Ez annyira visszataszító.
Most akkor kistestvérre szeretnéd rábeszélni apukádat, vagy a férjedet arra hogy legyen még egy gyereketek? Bocsi, de nem teljesen egyértelmû....
látom sokan félreértették..!a kérdezõ már felnõtt, és nem magának akar kistestvért.. :D
Ezt bízd a szüleidre, egy gyerek nagy felelõsség.
Úristen apa nem???? Hogy hívhatod a férjedet apának? Vagy tipikusan ti megszûntetek férfi és nõ lenni a baba érkezése után?
Figyelj, ez nem úgy mûködik, hogy apa, kistesót szeretnék. Egy gyerek komoly dolog, téged felneveltek, biztos nem akarják elõrõl kezdeni. Majd anyukáddal eldöntik. :) Majd meglátod, hogy nem egyzserû, ha te is odajusu a férjeddel...
Azaz odajutsz.
Gyõzd meg anyukádat, hogy szüljön neked kistesót! WTF Hogy lehet egy kérdést így feltenni? apa helyett talán írd azt, hogy a párod/férjed akármid... lol beszéld meg vele, ha nem akar ne erõltesd, ennyi!
A kérdező hozzászólása: Nem, most nem akar......majd késõbb, de én már nem vagyok mai gyerek és lehet késõbb már késõ lesz...... :(
Elsõ vagyok. Õ akar mèg egy gyereket a fèrjètõl!
Akkor most te a feleség vagy?
Az hát :D
Amennyiben te akarsz gyermeket es a parod nem..nem tudsz mit tenni..el kell donteni magadban meg tudsz e birkozni ezzel es tudod e igy elni az eleted. En ebbe a cipobe vagyok csak nekem kesobb se akar a parom. Megbeszeltuk..vannak ervei is. Szeretem nem fogom elhagyni..sose beszelek neki errol..de titkon varom hatha egyszer majd megvaltozik a velemenye..ha nem fog attol meg ugyanugy kitartok mellette ra eroszakolni meg tuti nem fogok egy gyereket.

Hogy győzzem meg az apámat hogy elengedjen egy buliba? (living room)? Mit tegyek?

Nem akar elengedni,és az a buli 16-tól van,én meg pont akkor leszek 17,és pont pár nappal a buli előtt találja ki hogy beszéljük meg,de már 3hete mondom nekik a bulit,anya simán bele menne de együtt kell megbeszélniük,és ma este lesz az a nagy megbeszélés,de nagyon mérges vagyok és úgy érzem h ez nem igazságos!!!!!!

Legjobb válasz: A legyeg, hogy ne kovetelozz... Szerintem bele fog menni apud is, csak le akarja fektetni a jatekszabalyokat, amit meg is ertek... Eleg veszelyes a bp-i ejszaka nem csak enniy idosen. Ha lany vagy, akkor meginkabb. Ha en megyek esetleg a baratnoimmel csajos buliba, akkor a parom is mindig bejon elem a szorakozohelyhez, vagy ha a buszhoz elkisertek a tobbiek, akkor megvar az otthoni buszmegalloban, pedig csak 3 perc gyalog. Probalj egyezkeedni veluk, hogy akkor menjenek erted x idopontban, akkor kevesbe aggodnanak. De lehet semmi ylesmi nem lesz, csak a "szentbeszedet" akarjak megtartani... 26/n

A legyeg, hogy ne kovetelozz... Szerintem bele fog menni apud is, csak le akarja fektetni a jatekszabalyokat, amit meg is ertek... Eleg veszelyes a bp-i ejszaka nem csak enniy idosen. Ha lany vagy, akkor meginkabb. Ha en megyek esetleg a baratnoimmel csajos buliba, akkor a parom is mindig bejon elem a szorakozohelyhez, vagy ha a buszhoz elkisertek a tobbiek, akkor megvar az otthoni buszmegalloban, pedig csak 3 perc gyalog. Probalj egyezkeedni veluk, hogy akkor menjenek erted x idopontban, akkor kevesbe aggodnanak. De lehet semmi ylesmi nem lesz, csak a "szentbeszedet" akarjak megtartani... 26/n
Ha mégsem jön össze, akkor gondolj arra, hogy a living room különben is egy szar hely...
2. Amugy egyet ertek..... 1. Vagyok
miért pont a living room? undorító szar fos hely
Osztom az utolsó véleményét.Habár bnõm ott találta meg a mostani szerelmét.
Gondolom azért menne a living room-ba a kérdezõ, mert oda beengednek 18 év alattiakat is (kb. azokkal van tele). Mondd meg neki, hogy vigyázni fogsz az értékeidre, fõleg telefonra , pénzre.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi, ma fogjuk meg beszélni, csak ez az elsõ bulim megértem õket, de most nagyon gyerekként kezelnek.

Mit tegyek? Hogy győzzem meg? (nem lovat akarok vásárolni)

A barátn?m szeretne lovat.De még nem is tud olyan jól lovagolni.Amit meg akart vetetni azt már megvették és most egy angol telivért akar.Hiába mondtam hogy elsö lónak nem egy angol a legjobb.Nem hallgat rám!Igazából nem is tud jól lovagolni de zsoké akar lenni!Félek vágó lesz a vége!Ezzel nem azt akarom mondani hogy gazdagok vagyunk de több a pénzünk mint nekik és mégis azt mondják a szüleim hogy nem tudnánk eltartani egy lovat!Szóval ..nem tom mert már hazudott nekem pl.azt mondta egyedül üget de egy másik ismerösöm lovára nem mert rá ülni.De akkor is ha megveszik neki?

Legjobb válasz: Honnan veszitek, hogy a kérdezõ hímnemû? Máskülönben attól, hogy valaki a barátnõje még nem biztos, hogy járnak, lehetnek csak barátok is, a magyar nyelvben ezt általában akkor is így fejezik ki. Érdekes, amikor egy nõ mondja, hogy a barátnõjével elutaznak, akkor nem gondoltok arra, hogy romantikus kapcsolatban vannak egymással...

Honnan veszitek, hogy a kérdezõ hímnemû? Máskülönben attól, hogy valaki a barátnõje még nem biztos, hogy járnak, lehetnek csak barátok is, a magyar nyelvben ezt általában akkor is így fejezik ki. Érdekes, amikor egy nõ mondja, hogy a barátnõjével elutaznak, akkor nem gondoltok arra, hogy romantikus kapcsolatban vannak egymással...
Az ilyen makacs ember, csak a saját pofára esésébõl tanul. Ok vegyen atv-t, de az megszellõzteti, õ mehet a kórházba, a lóra utána rá sem fog nézni, így az megy hozzáértés nélkül vagy kupechez, vágóba, ha szerencséje van egy jó gazdához. Én a szüleivel is beszélnék, illetve rávennám õket, hogy beszéljenek a csaj oktatójával, hogy neki mi a véleménye errõl.
A kérdező hozzászólása: Én ezt mind tudom hogy drága!Nagyon könyû haragos !Ha nem megyek át hozzá már lecsesz és hogy én mindig [email protected]!Én meg amúgy is egy békés kedves teremtés vagyok 5%szégyenlöséggel!De majd mondom neki!Az a baj hogy elmeséli majd a barátnõnknek is (õsszesen 4 vagyunk)és biztos õ is le akarja majd beszélni mert õ is tudja mi egy ló mert van saját lova.És akkor majd elkezd izélni hogy senki nem akarja hogy boldog legyen és hogy menjünk a francba!Szóval nehéz vele bànni!de megpróbálom neki finoman elmagyarázni bár szerintem nem fogja érdekelni amit mondok!
A kérdező hozzászólása: Ennél amúgy csúnyábakat mond csak én nem akarom leírni!
A kérdező hozzászólása: Meg a barátnõnknek lovát egyszer le ápoltuk meg adtunk neki almát és nem tudot oda adni egy almát mert mindig eldobta!És amikor ápoltuk akkor meg úgy bánt a lóval mintha porcelán lenne!Nem merte megfésülni a farkát, amikor a barátnöm ugrott és ott álltunk közel az akadályhoz ott rémüldözött!Ja és már meg akar tanulni ugratni!Mondjuk azóta már vàgtázott úgy tudom!
Küldd el neki ezt a linket egy ismeretlen email-címrõl (pl. [email protected]), ezzel a szöveggel: Kedves leendõ lóvásárló! Segíteni szeretnénk neked álmaid lovának megvételében és tartásában! Kérlek olvasd el az alábbi linkre kattintva hasznos cikkünket, mely nélkül nem érdemes megkezdeni a vásárlást. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/l.. Üdvözlettel: haziallat.hu
Az e-mail jó ötlet, bár lehet hogy azt hiszi majd hogy mindent megtanult csak mert elolvasta amit linkeltél. Szerintem még érdemes lenne összebeszélni a többi barátnõddel hogy kedvesen mondják meg õk is neki hogy még van mit tanulnia mielõtt lovat vesz.
Neharagudj de ez kicsit túlzás amit csinálsz. Nem te fogod eldönteni hogy kap e lovat vagy sem, nekem ez úgy tûnik kicsit irigy vagy. Azt gondolod hogy a barátnõd lenne az egyeddüli aki úgy kap lovat hogy kevésbé ért hozzá? Nekem unokatestvérem is ugy kapott lovat hogy lovagolni sem tudott, de lovardába kellõen odafigyeltek rá és nem lett semmi baj belõle.... Nem kell túl dramatizálni a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok rá irigy!De szerinted elbána egy angol telivérrel??Amúgy nem lovardában tartanà hanem otthon!
A kérdező hozzászólása: És nem az volt a kérdésem hogy hogy beszéljen le egy lóról hanem hogy egy angoltelívérröl!
angoltelivérbe is van amit lovagolhatnak gyerekek is. Sõt, akkor mondok neked egy újdonságot : Vannak olyan lovardák/tanyák/magánlótartók akik galopp pájáról ANGOL TELIVÉREKET hoznak le és átlovagolják iskolalónak hogy gyerekeket/felnõtteket lovagoltatnak rajtuk.
Utolsó! A lényeg az átlovagolt-on van! Kiscsaj vesz egy fullpapíros lovat galoppról, mert szezon végén a nyeretlen lovakat szaré-hugyér adják. Igen ám, de azt valakinek át is kell lovagolnia, és nem hiszem hogy õ lenne az, aki alkalmas lenne rá. Nem azzal van a gond, hogy atv-t akar, bár elsõ lónak nem a legjobb, de ha még soha nem látott pályát talán elboldogulna vele. Majd az élet megtanítja.
hát valahogy akkor mindenképp beszéld le róla.mond meg neki hogy nagyon nagy felelõsség egy ló nem mehetsz a barátnõiddel hülyülni mert a ló vár rád.ha beteg vagy ha nem a ló mindíg ungyanazt az énedet várja.ha nem is tud olyan jól lovagolni meg csak kamuzik akkor neki inkább egy hintaló való.vagy egy falabella.azon nem lehet lovagolni de legalább lenne tapasztalata lótartással hogy mennyit is eszik egy falabella is mennyit kell "almozni" alóla meg ilyesmik
Az biztos hogy 12 évesen még nem elég érett egy saját lóhoz. Az ilyen kislányok tényleg hajlamosak arra hogy egyszer esnek egy aprócskát aztán a ló közelébe se mennek menni. Én mindenképpen a szüleivel beszélnék a helyedben. Az lehet hogy elõször te leszel a rossz szemétláda de utána rájöhet hogy amit csináltál azt azért mert a legjobbat akarod neki is meg a lónak is. De neki is megmondhatod hogy nem elég érett hozzá és a lovastudásán is van mit csiszolni. Csak azért kedvesen mert ha ilyen kis elkényeztetett divatlovas akkor könnyen vetet egy lovat csak azért is hogy ne neked legyen igazad.
Jaaaaaa :) )) Így már érthetõ! :)
Hány éves a barátnõd?Tanuló még?Egy lóval rengeteget kell foglalkozni...
A kérdező hozzászólása: Nincs óktatója a nem tudom milyen rokonának van lova és ott tanul de nem sokszor megy mert messze van tölük!Ha beszélek a szüleivel én leszek a , , rosz "és mindenek lefog hordani.A szülei könyelmûek a ház Álitolag régen volt lovuk de el kellet altatni!Nagyon féltem a lovat meg a barátnõmet is!:/
A kérdező hozzászólása: Azt mondja nagyon szeretné!Okés de azzal nem lakik jól a ló!12éves én is annyi vagyok de tudom hogy ez lesz a vége!:/A másik barátnõmnek is van lóva és a lova megtorpant és neki a kerítésnek!:/Most meg vágóra akarják vinni!:/Mondjuk hála égnek nem biztos!
Mennyi barátnõ! Mennyi ló!
A kérdező hozzászólása: Na ja sok lovas barátnõm van!:D
Joisten.xd. Elsonek:rakattintottam a kerdesre, unalmasnak tunt, de megis. Aztan:olvasom, na mondom ok.Van egy pasi meg a csaja.ok. Utanna:azt olvasom, h a pasi egy 12 eves 'pasi'.de ez még nem minden A 12 eves pasinak nem egy, hanem ketto baratnoje is van.Na emberek, ez a mai vilag.12 eves kiskolok.ennyi....
bakker pont tnap vagy azelõtt találtam itt egy csajt aki levelet akart írni a szüleinek, hogy vegyenek neki lovat LOL. kicsit sok az elkényeztetett kiscsaj mostanság. Én is lovagoltam évekig, de még a sport vagy társtulajdoni tartást se tudnánk megengedni magunknak, még ennyi éves takony fejjel is megértettem -.- ráadásul az, hogy már az is nagy szenzáció ha a csaj egyedül üget, úúúú mi lesz egy atv-el :D bízom benne az õsök vannak olyan okosak, hogy el tudják neki magyarázni, hogy miért nem kaphatna lovat.
A kérdező hozzászólása: XD én lány vagyok nem a csajom!!!:D
Ezért kérdeztem hogy hány éves?Gyanús volt a dolog :) ))
A kérdező hozzászólása: Bocsi de nem úgy értetem hogy sok Lovas barátnõm van!Lány vagyok!Nagyon féltem mind kettõjüket!
Utolsó : És TE honnan tudod hogy a galoppról vesz lovat? :DDDD miért csak ott vannak telivérek? felmész a lovasok.hu-ra rengeteg nem galoppos angol telivér található, rengeteg olyan amit GYEREKEKNEK, KEZDÕKNEK ajénlanak....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!