Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek a gyógyszert már január (2 db)

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.

Probléma lenne a gyomrommal. Januárban kezdődött még érettségi előtt, semmit sem találtak, annyit állapított meg a doki, hogy refluxos vagyok, kaptam gyógyszert és a hasmenésem abba maradt. Most ismét visszajött, mit tegyek?

Voltam újra orvosnál,az ultrahangon se találtak semmit,és ismét nem tükröztek meg,azt mondták diétázzak,de nem igazán használ...Nem érzem magam stresszesnek.Mintha átszaladna a kaja a gyomromon,és már 20 percre rá hasmenésem van..Mit csináljak,nagyon rosszul vagyok??

Legjobb válasz: Mindenképpen menj vissza a dokihoz és "követeld" hogy tükrözzenek meg, ilyenkor ez a legfontosabb. Valakit már egy kis gyomorfájással is tükröznek, valakit meg több hónapos panaszokkal sem? Járj szépen a doki nyakára, amíg nem tesz valamit! Gasztroenterológusnál jártál már vagy csak a házi orvosnál? Mindenképpen kérj beutalót, ne tedd tönkre magad. Ha nem használ a diéta visszamész, megmondod nem használt, mondjon mást, kész... nem kell ilyenkor finomkodni, sõt nem is szabad. A saját egészségedrõl van szó, nem õ érzi azt amit te!

Mindenképpen menj vissza a dokihoz és "követeld" hogy tükrözzenek meg, ilyenkor ez a legfontosabb. Valakit már egy kis gyomorfájással is tükröznek, valakit meg több hónapos panaszokkal sem? Járj szépen a doki nyakára, amíg nem tesz valamit! Gasztroenterológusnál jártál már vagy csak a házi orvosnál? Mindenképpen kérj beutalót, ne tedd tönkre magad. Ha nem használ a diéta visszamész, megmondod nem használt, mondjon mást, kész... nem kell ilyenkor finomkodni, sõt nem is szabad. A saját egészségedrõl van szó, nem õ érzi azt amit te!
Nekem is hasonló volt, háloistennek a refluxig nem jutottam el. Ahogy az elsõ válaszoló mondta, menj el gaasztroenterológushoz, gyomortükrözésre. Hasmenésre szedj normaflore-t, mert a sok hasmenés tökre teszi a bélflórát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Gasztroenteorológusnál már voltam, és normaflort is szedek.. Most éreztem, mintha sokat ettem volna...többet, mint amit a gyomrom bír...miért van ez?....Ettõl lenne tán hasmenésem...
Csak csatlakozni tudok a többiekhez , vissza a gasztroneterologushoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!