Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek 7 (457 db)

Mit tegyek 7. -és vagyok jövőre felvételizek egészségügyre, van alkalmam hogy letegyem az ELCD vizsgát de a tanárom olyan hogy hülyének nézi az egész osztályt és nem hajlandó komolyan tanítani minket félek letenni a vizsgát, mit tegyek?

Legjobb válasz: Megnézel mindegyik programról 1-1 videót ami elmondja az alapokat és kész, ennyi bõven elég lesz, hogy letedd. Ha csak csapkodod a billentyûzetet a vizsgán, mint egy majom akkor is nagy valószínûséggel átmész rajta. Én pl semmit se készültem rá alig vesztettem 1-2 pontot vizsgánként.

Megnézel mindegyik programról 1-1 videót ami elmondja az alapokat és kész, ennyi bõven elég lesz, hogy letedd. Ha csak csapkodod a billentyûzetet a vizsgán, mint egy majom akkor is nagy valószínûséggel átmész rajta. Én pl semmit se készültem rá alig vesztettem 1-2 pontot vizsgánként.
Vagy próbálj meg vlkit találni aki már letette (Az elmondja, miket szoktak kérdezni)
Hasonló, mint egy középszintû infó érettségi, ha azokat megtod csinálni akkor az ECDL gyerekjáték lesz.

Mit tegyek? 7 hós fiam éjszaka többször sír éjszaka, forgolódik, nyöszörög. Összefügghet fogzással? Napközbeni alvásból is sírva ébred.

Legjobb válasz: Akár fogzással is, és van egy ún. szeparációs szorongás nevû jelenség, ami szintén hozhat ilyesmit magával. Sõt, akár álmodhat rosszat is. Sajnos mi is küzdünk ezzel, nekem 3 éves a lányom, de még mindig sokszor rosszkedvûen, sírva ébred. Próbálom neki az elalvást nagyon meghitté, nyugodttá tenni, hogy szívesen menjen, ébredésnél is igyekszem kedvében járni. Mondjuk ilyen korban könnyebb már megvigasztalni (pl egy kis túró rudival :D). Fiamnál az éjszakai nyöszörgés sokszor azért van, mert melege van (1,5 éves). Erre pl elég nehezen jöttem rá. Sokáig nem akartam elhinni, h 22-23 fokban egy szál pizsiben, totál takaró nélkül akar aludni (és nem fog megfázni). Pedig így van :) Remélem megtaláljátok Ti is a megoldást! :)

Akár fogzással is, és van egy ún. szeparációs szorongás nevû jelenség, ami szintén hozhat ilyesmit magával. Sõt, akár álmodhat rosszat is. Sajnos mi is küzdünk ezzel, nekem 3 éves a lányom, de még mindig sokszor rosszkedvûen, sírva ébred. Próbálom neki az elalvást nagyon meghitté, nyugodttá tenni, hogy szívesen menjen, ébredésnél is igyekszem kedvében járni. Mondjuk ilyen korban könnyebb már megvigasztalni (pl egy kis túró rudival :D). Fiamnál az éjszakai nyöszörgés sokszor azért van, mert melege van (1, 5 éves). Erre pl elég nehezen jöttem rá. Sokáig nem akartam elhinni, h 22-23 fokban egy szál pizsiben, totál takaró nélkül akar aludni (és nem fog megfázni). Pedig így van :) Remélem megtaláljátok Ti is a megoldást! :)
Az én kisfiam 8 hónapos és õ is hasonlóan viselkedik többször kell fel éjszaka van hogy 2 óránként folyamatosan kell de szerencsére még szopizik ráteszem cicire és vissza is alszik egybõl én a fogzásnak tudom be mert látom is hogy felül bevan dagadva az ínye a 2 elsõ fog mellett. De azt is észre vettem hogy ha egy nap több dolog éri pl. több ember veszi körül jönnek a vendégek vagy ha leviszem játszóra akkor éjszaka többször kell fel ez lehet álmában ahogy feldolgozza a nap eseményeit.
Nálunk is ugyanezt csinálja a lányom 6 hónapos korától (pedig elõtte átaludta az éjszakákat, és reggel mosolyogva ébredt, illetve napközben is). Most meg 2-3 óránként sírva ébred, szopizik és alszik tovább. (vagyis ébredt, mert 2-3 napja ismét nyugisak az éjszakák). Nálunk másfél hónapig tartott ez az õrület, gondoltam már mindenre, fogzásra, éhségre, melegre, szorongásra, de egyszer csak magától elmúlt. Sajnos nálunk nem volt rá "gyógymód". Kitartás és sok türelem!
Az én lányom is mostanában ezt csinálja! Nagyon be van duzzadva a fogínye, remélem, már lassan kinõnek neki! Én a fogzásnak tudom be, mert amikor elõször csinálta, hogy álmában keservesen sírt, másnapra duzzadt be neki nagyon! Azóta is szinte minden nap, minden másnap kel fel sírva, vagy van, hogy csak hüppög álmában, és míg fel nem keltem, abba sem hagyja! Úgyhogy szerintem a fogzástól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Lehet tényleg fogzástól van, mert tegnap vettem neki dologélt és végre átaludta az éjszakát:)

Mit tegyek? 7-es voltam és jött 1 új fiú az osztályba

többször is a tudtomra adta hogy szeret meg hogy bejövök neki de most nagyon hanyagol :( mit tegyek ? vagy várjak hogy kezdődjön a tanév és újra találkozzunk ? előre köszönöm a válaszokat 14 vagyok most leszek 8. os

Legjobb válasz: vegyél neki egy lamantint. Garantált siker!

vegyél neki egy lamantint. Garantált siker!
Mutasd meg neki a sarjadzó csecseidet.
Írj rá FÉSZBÚKÓN.
A kérdező hozzászólása: már írtam de szerintem fél kimutatni mit érez
szerintem kétségkívül kecske


Mit tegyek? 7 Hónapja együtt élek Párommal/aki egy47 éves 15 évig egyedül élő Nő/, az elején"megzabált"kb 1 hónapig. / Aztán szépen lassan elkezdtek elmaradnidolgok

Szóvá tettem ezt megsértődött, "mert csak kötözködni akarok, Van egy Fia/27 éves/aki anyuci kicsi9 fiacskája volt, és most rendesen féltékeny vagyok, mert görcsösen mindig a Fia jár az eszében, Ha a Fia jelen van, AKKOR ÉN ELTÜNÖK FELEDÉSBE MERÜLÖK, bálványozza a Fiát, és én mintha ottsem lennék. Nemlehet megölelnem a párom, nemlehet puszit adni, nemlehet hozzáérni. //MERT MEGLÁTJA A FIA//az őrület határán vagyok, már sokat veszekedünk, A szex őrült jóvolt eleinte. Mostmár lassan csak a kifogások maradtak, mert ha éjjeles akkor azért /régebben nemvolt baj/mostmár ha délelőttös azsem jó, MINDENRE MEGVAN A GYÁRTOTT INDOK. és nekem ez nagyon fáj, mert szerintem elhidegül tőlem. Én nagyon szeretem, és ezt Õis tudja. SEGITSÉG. /tudnák még irni nagyon sokat. SEGITSÉG.Õ miért nem akar megölelni néha ?ezt kérnem kell ? miért nem simit meg néha ? miért nem Õ jön oda néha?/Az elején azt mondta hogy Õbújós tipus./én nemezt érzem.A szexben azt mondja,tökéletes vagyok,és imád./mostmár jó ha egy héten egyszer együtt vagyunk/és jönnek A KIFOGÁSOK,és azt mondja"dehát mindig együtt vagyunk."ijenkor tudnék felrobbanni,mert tudom hogy már egy hete nemvoltunk együtt./neken pedig szükségem lenne a rendszeres szexre.MIT TEGYEK.

Legjobb válasz: A leírásod alapján én úgy látom,hogy túlságosan is ráakaszkodsz.Ok,hogy szereted,de nyílvánvaló,hogy zavarja,ha pl a fia jelenlétében is "nyalni-falni" akarod.Legyen egy kis önkontrolod mert ezzel a viselkedéssel elriasztod magadtól.

A leírásod alapján én úgy látom, hogy túlságosan is ráakaszkodsz.Ok, hogy szereted, de nyílvánvaló, hogy zavarja, ha pl a fia jelenlétében is "nyalni-falni" akarod.Legyen egy kis önkontrolod mert ezzel a viselkedéssel elriasztod magadtól.
Te hány éves vagy? Nem túl nagy köztetek a korkülönbség?
Egy 47 éves, 15 évig egyedül élõ nõvel vagy együtt és heti egy szex neked nem elég? a rendszerességrõl meg ne beszéljünk mert szerintem nem ismered akkor a szó jelentését... Igen, néha külön kell kérned dolgokat, mert ami neked evidens, az a másiknak nem feltétlenül. Felteszem egyedül kellett felnevelnie a fiát, megküzdeni a gyerek és a munka körül felmerülõ problémákkal úgy, hogy 15 évig senkitõl nem kapott támogatást. Ne csodálkozz rajta ha közben megkeményedett és nem olvad egybõl ha meglát, már nem 16 éves tinilány. Ha te több törõdést igényelsz, akkor meg kell neki mondanod pontosan úgy ahogy ide leírtad. De egy ponton túl ne várd el hogy mindenben a te igényeid szerint fog alakítani saját magán és az életén, mert errõl szól az együtt élés. Mindenki igazodik a másikhoz. Pl. te megmondod neki hogy rosszul érint hogy a fia elõtt tabu az érintés stb., megkéred hogy ezen változtassatok, nyugodtan elejthetsz egy-egy simogatást ha elhaladsz mellette, de ne rendezz már féltékenységi jelenetet csak mert ott van a fia. Neked sokkal több idõd van a nõvel lenni, ne akard hogy akkor is az öledbe üljön. Társaságban amúgy se árt teret adni a másiknak, egyrészt mert etikátlan, gusztustalan és gyerekes ha folyton egymáson lógtok, másrészt meg egy idõ után halálra idegesíted, úgy fogja érezni hogy megfojtod és akkor még ennél is kevesebb törõdést fogsz kapni. Ha hagyod kicsit levegõzni, utána magától is oda fog bújni hozzád. Megsértõdhetsz azon amit írtam, de el is gondolkodhatsz rajta. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy az átlagnál érzékenyebb, érzelmesebb férfi vagy, de azt ne felejtsd el hogy nem minden nõ vágyik ilyen társra. Elõfordulhat hogy a párod úgy érzi, hogy miután a fia kirepült, most megkapott téged, aki ugyanannyi figyelmet igényel, mint egy gyerek és ez kimeríti így majdnem 50 évesen. Szóval elõször is gondolkozz el, és halld meg amit mond, meg amit nem mond ki. Aztán nem ártana kezdened valamit a féltékenységeddel mert ez nem egészséges. Fel kellene ismerned hogy nem ugyan olyan minõségben vagytok jelen a párod életében, mint ahogy gondolom a legjobb barátnõre sem vagy féltékeny amiért figyelmet kap tõle. Csak azért mert az illetõ szintén hímnemû? Ez elég hímsoviniszta hozzáállás lenne... Megoldás lehet az is ha te is nyitsz a világ felé. Barátkozz, keress hobbit, edzõtársakat, akikkel ugyan olyan jól el tudod tölteni az idõdet mint a pároddal. A lényeg, hogy ne úgy tekints rá mint az egyetlen szeretetforrásra az életedben, mert nagyon sok helyrõl kaphatnál még támogatást, és akkor a párod sem érezné úgy hogy kiszipolyozod és nem hagysz neki idõt hogy új energiákat vigyen a kapcsolatotokba.
A kérdező hozzászólása: Csak annyi a probléma, hogy Õ KEVÉS IDÕT HAGY ARRA HOGY "KEDVESKEDHESSÜNK EGYMÁSNAK.HA EZT A KEVÉS IDÕT IS AZ ÖNURALMAMMAL TÖLTÖM EL, AKKOR MINEK ÉLÜNK EGYÜTT ?PL FONTOSABB A TV./HAZAÉREK ESTE A MELÓBÓL, ÉS MÁR NEM ÖLEL ÁT MINT RÉG, HANEM NYUGODTAN NÉZI A TV-T.HA GONDUNK VAN, ÉS MEGKELLENE BESZÉLNÜNK, AKKORIS TV-T NÉZ.A SZEXRE PEDIG MÁR SZINTE NINCS IS ALKALOM, MERT MINDIOG MEGVAN MAGYARÁZVA, HOGY "MOST MIÉRT NEM. AKKOR MIT TEGYEK ?MENJEK HAVEROZNI ?MERT AKKOR AZ A BAJ.//KEVÉSBÉ FOGLALKOZOK VELE AKKOR AZ A BAJA HOGY HIDEG VAGYOK.//MÉGIS MIT KELLENE TENNEM.?IRIGYKEDVE HALGATOK HAVEROKAT, HOGY NÁLUK "ROHADTJÓ A SZEX"ÉS NEMTUDOM HOGY MI A BAJ.

Mit tegyek? 7 év után mélyen elkeseredett apa vagyok.3 gyermekünket neveljük, én Londonban dolgozom hogy jobb legyen, addig ő hűtlenné vált és már nem nézi a gyerekek érdekeit sem, visz mindenem.

Hogyan lehet az hogy bennem több a felel?sségtudat mint az anyában? Szeretném fel nevelni gyermekeim, szerettem volna boldog lenni. Egy ?rült anyai döntés miatt összed?lt minden ami az életem értelme volt.

Legjobb válasz: Sajnálom,ami veled történt. Megint beigazolódott a sejtésem.A hûtlen nõknek mindig rendes férjük van,és jobban megbecsülik õket,nagyobb becsben vannak, mint a rendes hûséges feleségek. Te is gondolom ,megpróbálod majd megmenteni a kapcsolatotokat,fõleg a gyerekek miatt. Te is megtehetted volna ,hogy megcsalod,amíg külföldön vagy,mégis õ tette meg. Elítélem emiatt,bár a körülményeket nem tudom. Átérzem a fájdalmad, mert én meg megcsalt feleség vagyok. Fel a fejjel!

Sajnálom, ami veled történt. Megint beigazolódott a sejtésem.A hûtlen nõknek mindig rendes férjük van, és jobban megbecsülik õket, nagyobb becsben vannak, mint a rendes hûséges feleségek. Te is gondolom , megpróbálod majd megmenteni a kapcsolatotokat, fõleg a gyerekek miatt. Te is megtehetted volna , hogy megcsalod, amíg külföldön vagy, mégis õ tette meg. Elítélem emiatt, bár a körülményeket nem tudom. Átérzem a fájdalmad, mert én meg megcsalt feleség vagyok. Fel a fejjel!
Miért gondoljátok, hogy az anya nem a gyerekek érdekét nézi? mert megcsalta az apát? Annak ehhez semmi köze. Annak csak a magányossághoz van köze. Valószínüleg szereti, ellátja, neveli, fejleszti a gyerekeket. És megtalálta újra a szerelmet. Ezt a rizikót a férj is bevállalta amikor külföldre ment dolgozni.
Szia!Azért a másik oldal helyzetét is figyelembe kell venni.Kimentél külföldre.Egyedül volt 3 gyerekkel. Valószínûleg nagyon ritkán jártál haza.Gondolom eltávolodtatok egymástól.Tudod milyen szar érzés csak úgy lebegve lenni.Mert ez a távkapcsolat az.Lógsz a gyerekeiddel a levegõbe.Nem ölel meg senki nincs aki támaszt nyújt aki szeret.Semmi a pénz e nélkül.A telefon nem ölel meg.Idõben fel kell ezt ismerni.Az én párom 5 hónapja van kint.Most adtam ultimátumot.Vagy hazajön és velünk él vagy vége.A feleséged abban hibázott, hogy elõbb csalt meg és nem kérte, hogy gyere haza.Vagy kérte????
Mindig az olyan nõnek jut rendes férfi, aki nem becsüli meg :/ Ezek nem is érdemelnek rendeset. Mit tegyél?Gondolom, el fogtok válni és akkor legalább egy gyerek szerintem nálad maradhat.Persze ez sovány vigasz, de nem tudom, érdemes lenne-e próbálni megmenteni ezt a kapcsolatot?
Testvéreket nagyon-nagyon ritkán választanak szét, szerintem annak az esélye, hogy egyet neki ítélnek, nem túl nagy... Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek ez az egyik legrosszabb megoldás. Nem tudnátok megjavítani a kapcsolatot..?
Nincs az a bíróság aki elvenné a gyereket az anyától!Miért venné el?Mert megcsalta apukát?Fõleg, hogy eddig is az anya nevelte õket egyedül!Gondolom a kérdezõ nem is akarja az anyától elvenni a gyerekeket.Külföldre meg nem is viheti õket az anya beleegyezése nélkül.Hazajönni gondolom nem akar.Meg már minek? Elõbb kellett volna.Egy nõ ok nélkül nem megy félre 3 gyerekkel a háta mögött.
Agyonig lehúztátok azt a szegény nõt közbe semmit nem tudtok.Kérdezõ semmi rosszat nem ír róla csak hogy megcsalta.Lehet , hogy jó anya miért venné el tõle a gyerekeket?Azért nem jó anya mert megcsalta az apát?
A helyzet az, hogy a gyermekek általában jobban járnak azzal, ha az apához kerülnek, feltéve persze, hogy megfelelõen tud róluk gondoskodni. A férfi általában jobban keres, ha új nõ jön a házhoz, az sokkal elfogadóbb a gyermekekkel, mint az új férfi.
Mivel az apa nem válaszolés csak találgatok, de szerintem õ azt gondolja, ha az anya megcsalja, felrugja a házasságot, az már a gyerekek ellen van. Ez nem igaz. Ha a gyerekek érdekét nézzük akkor inkább egy válás és boldog szülõk, mint egy elhidegült házasság.
Harcolj a gyermekeidért, bízz meg egy jó ügyvédet. A házastársi hûtlenség igenis számít egy bontóperben, a bíróság az összes körülményt figyelembe veszi a gyermekelhelyezésnél (hová kerülnének a gyerekek, milyen érzelmi biztonság garantálható pl. az új pár mellett, õ milyen életmódot folytat, az anya milyen életmódot folytat, stb.) Annak pedig örülj, hogy vége, mert ez a nõ nem érdemel meg téged. Nehéz lesz, de a vég egyben új kezdet is, tiszta lappal. (Aki azt mondja, hogy egy nõtõl nem várható el, hogy hûséges maradjon, mert a magány így meg úgy... nem tudom, hogy ugyanezt a választ írta volna-e, ha a nõ dolgozna külföldön és a férfi lett volna hûtlen. Valamiért gyanítom, hogy nem mentegetné a férfit, hanem azt írná, hogy miért nem bírt görcsöt kötni a fa**ára a szemétláda.)
A kérdezõ írta, hogy nem a gyerek érdekeit nézi az anya, ezért is kérdeztem rá, hogy ez miben nyilvánul meg, mert nem mindegy, hogy õket is otthagyva lép új kapcsolatba, avagy velük együtt, úgy hogy róluk továbbra is gondoskodik, szereti õket... Higgyétek el van olyan anya, aki képes elhagyni a gyerekeit is egy új szerelemét, nem tudhatjuk ebben az esetben mi történt!
Mégis mi történt? Milyen örült anyai döntésrõl van szó??
Harcolj a gyerekeidért. Ha az anya már nem az érdeküket nézi, akkor te is kezdeményezd, hogy nálad legyenek elhelyezve.
Sajnos ez a baj az ilyen kapcsolatokkal. Az egyik fél az esetek 90%-ában nem bírja ki... Elég közeli tapasztalatom van vele, no comment. (Szüleim) Ha váltok, mindenedet nem viheti, a közösen szerzett vagyonotok fele téged illet! Ezen felül nem tudom hogy értetted azt, hogy nem nézi a gyerekek érdekeit!? Lemondana róluk? Vagy csak nem akar a gyerekek miatt sem békülni? Azt tudnod kell, hogy bármi is történjék, ha jó apa voltál, akkor a gyerekeid ki fognak állni melletted. Támogasd õket anyagilag és lelkileg amennyire csak lehet. Ha megállapítanak kötelezõ gyermektartást és azt is csak addig adnám az anya kezébe, amíg kiskorúak, utána a gyerek kezébe menne, hogy arra költse, amire neki szüksége van! Keresd velük a kapcsolatot, hívd õket minél többször, stb stb. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de jó embernek tûnsz, nem hiszem hogy gond lesz a továbblépéssel! Csak gondolj sokat a gyerekekre, mert ez nekik a legnehezebb általában!
hát ez így szokott lenni. Sajnálom. Nem is értem. Komolyan. Amúgy minden rendben volt, vagy voltak elõjelek?
Kissé egyoldalú ez a sztori, és részleteket sem mondasz. MIndenki leírja hogy milyen jó férj vagy, de közben semmit nem tudunk rólad. Egy kapcsolat elromlásához is két ember kell, próbálj ezen kicsit elgondolkodni, vagy válaszolni a kérdésekre amik itt feléd elhangzottak.

Mit tegyek? 7, 5 hos babám antibiotikumot szed, mert náthás, kohog és szegénykémnek ráadásul még a foga is jon. Tov. Lent.

Azt szeretném kérdezni, hogy mitol lehet az hogy sokat fosizik is. Ha csak pukizik egyet és megnézem a pelusát, már ott is van a pici foltocska. A doktorno vett mintát, de azt mondta lehet az antibiotikumtol is. Szerintetek?

Legjobb válasz: Az antibiotikum felboríthatja a bélflórát. Kap a babád Normaflort? Ha nem, vegyél és add neki. Segít rendbe hozni odabent :) Jobbulást a picinek!

Az antibiotikum felboríthatja a bélflórát. Kap a babád Normaflort? Ha nem, vegyél és add neki. Segít rendbe hozni odabent :) Jobbulást a picinek!
így van, még "normál" felnõtt emberi szervezetet is befolyásol az antibiotikum, és sajnos még jobban egy pici babáét. Normaflore , én is sok jót hallottam róla!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen! Remélem fog segíteni:)
Igen Normaflór, az étvágyat is javítja és a gyógyulást is felgyorsítja:)

Mit tegyek? 7 hónapos kisfiam egy hete leállt az éjszakai evésekről, végigaludná az éjszakát. Én keltem fel, de csak sír, nem issza a tápszert.

Tudom, hogy más anyuka örülne, ha aludna a baba, de az a helyzet, hogy nagyon rossz ev? a kicsim, napközben jó, ha 500-600 ml-t eszik. Ez a mennyiség sajnos azóta sem n?tt, mióta éjjel nem eszik, így nagyon hiányzik az a 200 ml, amit éjszaka megevett.Az utóbbi másfél hónapban összesen 34 dkg-ot hízott (most 7340 gramm,3 kg-mal született), igaz, közben kibújt két fogacskája is. Mit lehetne tenni, hogy többet egyen napközben, vagy újra egyen éjjel?

Legjobb válasz: Napközben próbálj meg neki adni sokszor kevesebbet. Add a kezébe a cumisüveget, az én fiam nagyon élvezte ennyi idõsen, hogy már egyedül eszik.

Napközben próbálj meg neki adni sokszor kevesebbet. Add a kezébe a cumisüveget, az én fiam nagyon élvezte ennyi idõsen, hogy már egyedül eszik.
Ennyi idõsen a napi tápszer adag alig több, mint fél liter.Amit írtál elég, csak ki kell egészíteni fõzelékkel, gyümölccsel, husival...
Szia! Elkezdted már a hozzátáplálást? Mondjuk az én lányom anyatejes volt 7 hós koráig, de 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Õ sem hízott sokat havonta talán 20-20 dekákat, de miután rendszeresen evett fõzit, husit, gyümit behozta a lemaradást. Én nem erõltetném az evést. Ha a babád nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor annyit egyen szerintem amennyit õ igényel. Ha pedig azt látod rajta, hogy nem stimmel valami menj el vele a dokihoz. 9, 5 hós kislány anyukája
tejpép, rizspép, sinlac, hidd el hízni fog lassan de biztosan. Éjjel hagyd aludni mert alvás közben fejlõdnek a legtöbbet. Anyukám mesélte hogy én is nagyon rossz evõ voltam, lassan híztam, de egészséges voltam és vagyok. Lehet hogy neki ez az üteme.Lehet hogy a fogak is bezavarnak.
Legyél benne biztos, hogy a baba tudja, mire van szüksége.Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, akkor bizti nincs gond!A doki mit mond?Egyéként, ha felkelted és nem eszik, akkor semmi értelme piszkálni.Tényleg próbáld meg a sokszor keveset.Nem tudom mit adsz neki, de semmiképp ne adj emiatt hízlaló ételeket, mert ha attól növekszik is a súlya, még nem lesz egészségesebb.
jó írtad 7 hónapos? mit eszik a tápszeren kivül?váltottál 2-es tápszerra!
Ma úgyis nagyon meleg lesz, ne adjál neki mást inni a tápot csináld langyosabbra és úgy add neki. Ebben a melegben szomjasabbak.
gyümit- zöldséget sinlacot nem probáltad? Este adhatnál cumisüvegböl sürü sínlacot.És jo laktató!Éjszaka aludni kell akár milyen vékony az alvás alatt fejlödnek és pihennek a szervek.
Az utolsó válaszoló vagyok. Lehet, hogy nálunk rátett a kistesó érkezése, meg valószínûleg én sem kezeltem jól a problámát, mindig kapkodtunk az evéssel, mert nemcsak a fiam türelmetlen típus, hanem sajnos én is.... Minden jót nektek :-)
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm Neked is (utsó válaszoló), ezek szerint nem egyedi eset a fiam. Bár nem túl bíztató, hogy 1 éven túl is kínlódás lehet az evés. Mindig reménykedtem valamiben, hogy majd változik a helyzet, javul. Amikor 3 (!) hónaposan leválasztotta magát a cicirõl (ordított, ha meglátta a mellemet), abban bíztam, hogy majd a tápszer jobban megy. Aztán a hozzátáplálástól vártam a csodát. Most abban reménykedek, hogy a darabos kaja, amit maga ehet már, majd javítja az étvágyát. Nagyon nehéz ez, együtt tudok érezni a rosszul evõ babák anyukáival. Mindig irigykedve olvasom, hogy a legtöbb baba mennyit eszik és milyen nagy már...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a bíztatást! A gyümölcsöket sosem adom magában, mindig tejpéppel, Sinlaccal, babakeksszel vagy zabpehellyel kapja, hogy ne csináljon savat.
Szerintem nem kell erõlteni az evést. Az én 9 hósom is gyümibõl, fõzelékbõl 120-130 ml eszik meg egyszerre, ami izlik neki abból többet, tejpépbõl 180ml iszik este cumisüvegbõl, tápszer is kb ennyi amit meg tud inni reggel.Havi hízása 300-500g között. Én azért sem aggódom mert a keresztlányom még 1-1.5 évesen is ennyit evett nem hízott sokat hiszen leugrálja. Vékonyka és alacsony testalaktú mint az anya. Nem fog annyit enni mint egy vaskosabb magasabb baba. Nem? A bukás lehet attól, hogy savas az étel. (én legalábbis ezt tapsztaltam) Ami savas gyümi, fõzi ahhoz teszek rizspelyhet vagy rizspépet és az megfogja. 6-12 hós hízás 170-400 g átlag havonta. Mert nõnek is közben:) Szerintem ne aggódj. Jó babázást.
Szia.Én teljes mértékben megértelek. Az én kislányom 8 hós lesz jövõ héten 6300gr és 70cm. Nagyon-nagyon rossz evõ:( De mondjuk szerencsére általában a tápszert elfogadja, a fõziket gyümiket szereti, de mikor milyen napja van, úgy és annyit eszik belõle.Most jön a 2.foga és már napok óta alig eszik, éjjel eszik, szinte alva de 170ml-it :) Én mindig próbálok + adni neki, kis gyümit, tejpépet, kisebb nagyobb sikerrel...Nagyon ügyes amúgy, és rendkívûl sokat mozog, mondhatnám meg sem áll.Már 1 hónapja eygedül felül, és állandóan állni akar.A múlt hónapban 27dkg-ot hízott, elötte 2 hét alatt 2dkg-ot.Nálunk nem kért a doki kivizsgálást mert nem bukik, nem hány, szépen fejlõdik... azt mondja vannak ilyen babák, nem kell aggódni, nem biztos, hogy felnött korába is ilyen lesz :) Minden jót
A kérdező hozzászólása: Voltunk már orvosnál, 2 napig kórházban is megfigyelésen, mert bukik és hány is napi rendszerességgel. De nem találtak semmit, minden lelete tökéletes. Egyébként tényleg nyugodt, vidám, élénk baba, nem is értem az egészet.
A kérdező hozzászólása: Igen, 7 hónapos. Beba HA AR-t eszik, illetve nem eszik, mert napközben egyáltalán nem fogadja el a tápszert. Egyébként mindent eszik már, gyümölcsöt, Sinlacot, tejpépet, fõzeléket, fõzök is neki, meg üvegeset is. De semmi nem tetszik neki igazán, szerintem utál enni. Ha 120-130 ml-t megeszik egyszerre, már örülök. Az egyedüli normális mennyiség eddig az éjszakai volt... Langyosan adom a tápszert.
Ne keltsed.Hozzászokik. Meg ha csak nyüglõdik akkor õ is aludna, nem igényli. van akinek a babája ennyit eszik, van akijé többet és mégse hízik, mi is ennyi idõsek vagyunk, és 20 dekát hiztunk egy honap alatt, pedig mindenbõl 240ml-eket megeszik egy evésre. lemozogja, de hát már nem is hizhatnak egy kilót havonta!!!ha jókedvû, nyugis baba akkor hagyjad hadd aludjon!!!

Mit tegyek? 7 hetes vagyok. Minden kijön belőlem.

1 hete egyfolytában hányok, és egész nap hányingerem van. nem tudom mit tegyek, mert megiszok 1 fél pohár vizet és az is kijön. eszek, és azonnal kijön. b6-ot vettem be, meg homeopátiás szert napközben elvoltam, de este minden ismét visszajött. a hányástól jártányi er?m sincs, és undorodom a kajától. meddig tart ez az id?szak, és hogy vészeljem át?még dolgoznom is kéne, de nehéz.el?re is köszi!féltem a babát és magam is!

Legjobb válasz: szörnyû érzés. kortyonként próbálok inni, de félek. jó lenne minél hamarabb túlesni ezen a szakon.köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: szörnyû érzés. kortyonként próbálok inni, de félek. jó lenne minél hamarabb túlesni ezen a szakon.köszi a választ!
nekem a gyömbérs keksz segített kicsit. De szerintem is menj dokihoz a kiszáradás veszélye miatt. Max hazaküld. Jobbulást
Nemtom. De elmegy. Miért ne menne? Win 7 Hülyeség amit halottál.
sztem menni fog xp-n is, a többi stimmel.
Szerintem elmegy rajta, a többi játék meg ugyan miért ne menne win7-en? Egyébként játékra most a 7 a legjobb.

Van egy két éves lányom és nappal egyszerűen nem hajlandó aludni, ha el is alszik akkor olyan du.4-5 fele és akkor 7-8-kor kel fel, ami azt jelenti, hogy este 11-12 mire elalszik. Szerintetek mit tegyek még?

Már annyi mindent próbáltam:ebéd után betettem a kis ágyba, de így sem aludt.Nem hagytam délután aludni, de akkor még ny?gösebb lett.

Legjobb válasz: ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel,akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel,és legyetek jó sokat kint a levegõn,sétáljon ugráljon,jósokat.aztán ebéd felé,nézzen olyan mesét amit szeret,egyen ebédet,és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni,7 fél 8 felé fürdés mese alvás,és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.

ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel, akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel, és legyetek jó sokat kint a levegõn, sétáljon ugráljon, jósokat.aztán ebéd felé, nézzen olyan mesét amit szeret, egyen ebédet, és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni, 7 fél 8 felé fürdés mese alvás, és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.
Köztes megoldás: ebéd fél egy körül, egy óra játék, motorozás, bujócska odakint, 2-kor letenni aludni, alszik négyig, igy tizig biztos ujra kidõl. Én ezt teszem.
Nálunk hasonló volt. Egy-két napot próbálj meg így: -7kor reggel keljen fel, hogy ebéd után le tudd tenni. -12:30kor alvás -amikor gondolod, de 7-8körül jön az esti alvás. Ha nem akarod reggel felkelteni, próbáld meg, hogy egy nap nem teszed le aludni, húzd az idõt és olyan 7kor tedd le, egész napos alvás nélkül. Pár nap és átáll, NEKÜNK BEJÖTT!!!
nagyon érzékeny gyerek, voltak ilyen próbálkozásaink, és elkezdett bepisilni.azt mondta a pszihológus álljunk le ezekkel a drasztikus módszerekkel, mert baj lesz belõle.Ha eddig kibírtuk, ha meleg lesz kint és tovább lehet rohangálni, akkor úgyis változik majd
Na figyelj!!!!!Nálunk most a 2, 5 éves lányommal ugyanez ment!!!!Nekem van még mellette egy 5 hós.A kisebbik már 9-kor feküdt, a kislány 11 körül.Éjszaka 2x fenn van.6-kor kel a kicsi és én utánna vissza sem alszok.Belehülyültem.Éjfél elõtt le sem tudom tenni a fejem.A kislány sem alszik délben.De most bekeményítettem, mert ez nem állapot, fõleg hogy szeptemberbe megy oviba, (már be van íratva)és ott aludni kell.Reggel fel keltettem!7-kor.Délbe ment is a hisszti, álmos volt.Kiabálások árán elaludt, de már világát nem tudta.Már most pár napja, elég gyorsan átállt és azóta éjszaka is alszik.Legyél kitartó és határozott mert bele lehet fáradni!Kelltsd fel reggel kíméletlenül ne hagyd aludni!!!!!!Ha meg mégis fáradt nem hagyd du aludni!!!!!!Kínlódjon.Borzasztónak hangzik amit írok, de muszály, ez neked sem és neki sem jó!!Ez nem jó rendszer!!!
Hasonló az én két éves lányom is. Igen, nyûgös, ha nem hagyom délután aludni, de csak egyszer kell kibírni, és a nap végén úgyis beájul kora este. Nálunk 7-8 között. Így fel tud kelni korán, és ha másnap odafigyelek, hogy egész délelõtt a szabadban fagyoskodva rohangásszunk, akkor délután rendes idõben alszik, és este is nagyobb eséllyel fektetem le idõben. Igaz, tartósan még sosem sikerült megvalósítanom ezt a rendet, valami mindig elcsúszik valamiért, de ha összeszedem magam, és az után a bizonyos kezdeti nemalvós nyûgös nehéz nap után tényleg odafigyelek, hogy korán keljen és feküdjön, és sokat mozogjon a szabadban, akkor ideig-óráig mûködik a dolog.
Hasonló a helyzet utolsó elöttiével.Reggel 10 kor kel, emiatt 1kor nem lehet lefektetni, mire elalszik délután 3 óra.Ha alszik 5ig, akkor éjjel 1ig nem hajlandó elaludni.Mindent kipróbáltunk.Ha nem hagyom, hogy a megszokott idejében aludjon, akkor hisztis egész nap.Ha nem hagyom délután aludni, akkor katasztrófális az éjszakánk.Remélem, ha kint melegebb lesz, akkor majd többet tudunk kint lenni, és hamarabb elfárad majd este.
Ja azt nem is néztem hogy neked ráadásul elég sokat alszik nappal, nekem ha el is alszik max fél órát.
Ismerõs az én 2, 5 éves kisfiam is dettó ezt csinálja. Sajnos még én sem jöttem rá a megoldásra.Ha egyszer-egyszer alszik nap közben normálisan és este is emberi idõben elalszik, másnap megint jön a nem alvás. És az a helyzet hogy meg kell hogy cáfoljam az elõttem szólókat (bár nem tudom nálatok hogy van), de az én kicsi fiacskám annak ellenére hogy éjfél-1 körül alszik el, reggel hatkor már ott áll az ágyam mellet és ébresztget. Pedig egész nap játszunk, rohangálunk még sem képes elfáradni!!Komolyan mondom olyan, mit akinek infúzión van bekötve az energia ital.
Elsõ vagyok, így van, egyszer felkelted idõben reggel, egy hisztis délelöttöt kell kibirnod, és aznap ki fog dõlni ebéd után, ha kilevegõzi magát.
Én ha nem hagyom aludni nappal, és leteszem mondjuk este 8kor, akkor 10kor felkel, mintha délutáni alvás lett volna.Rémes volt az éjszakánk, tegnap délután nem aludt, és csak fél 11kor tudtam este lefektetni.12kor már ébren volt, megint altatás és ez nem tudom hányszor megtörténik reggelig.2 hétig aludt rendesen, akkor most mi van, kivagyok egészen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!