Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek élek. A (1881 db)

Mivel tegyem el a befőttet? Cukor vs. édesítö?

Azt hallottam, hogy az édesít? szer káros a magzatra is és a várandós kismamára is! Ti mit hallottatok err?l?

Legjobb válasz: tudni kell hogy az édesítõszer forralás hatására megkeseredik.. cukrász.

tudni kell hogy az édesítõszer forralás hatására megkeseredik.. cukrász.
Én cukor párti vagyok, mert az egy természetes dolog, míg az édesítõ csupa mesterséges, nagyobb mennyiségben káros anyag, a befõtt be pedig azért kell belõle bõven! Na meg édesítõszerrel csak pár hétig 1-2 hónapig áll el a befõtt!
cukrot mézet édesitöt ne föleg ha késöbb a picinek is adsz majd belöle
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
Szerintem is cukor! Sõt, van kifejezetten befõzésre gyártott cukor!
esetleg fruktóz, finomítatlan barna nádcukor vagy xilit? én ezt a hármat szoktam használni leginkább.

Mibe tegyem el a mostani meleget télire?

szobába van vagy 30 fok és ezt szeretném elraktározni télre mibe kéne tennem , hogy elálljon ? befőttesüveg lefóliázva ,vagy be kéne zacskózni és hajgumival lezárni ? úgy kéne, hogy téli hideg napokon előtudjam szedni kis adagokban kinek van ötlete ? válaszokat ellőre is köszönöm !!!

Legjobb válasz: Zacskó nem jó erre sajnos. Kellene venned ilyen nagyobb boros hordókat, tudod, azt a mûanyagot, amin van egy kis csap is ahol lehet engedni a bort. Na azokba kell összegyûjteni, az jól is zárható, légmentesen, nem tud belõle kijönni a meleg. Ha jól teleraktad vele, akkor elrakod, télen csak elõszeded, kinyitod a kis csapot, és azon kifolyik a meleg, amikor elég meleg van akkor addig megint elzárod a kis csapot.

Zacskó nem jó erre sajnos. Kellene venned ilyen nagyobb boros hordókat, tudod, azt a mûanyagot, amin van egy kis csap is ahol lehet engedni a bort. Na azokba kell összegyûjteni, az jól is zárható, légmentesen, nem tud belõle kijönni a meleg. Ha jól teleraktad vele, akkor elrakod, télen csak elõszeded, kinyitod a kis csapot, és azon kifolyik a meleg, amikor elég meleg van akkor addig megint elzárod a kis csapot.
Sokkal egyszerûbb, bár türelem igényes módszere is van. Veszel zsákokat, és kiskanállal a napon állva telemered a zsákokat. Télen mindig kicsire kell nyitni a száját, és fokozatos meleg jön ki belõle. 100-150 zsák elegendõ 1 hónapra. Viccet félretéve ha valaki ezt tudná, már milliárdos lenne, és Bill Gates mehetne a francba. :)
Vagy ahogy Béláék vitték be a fényt a kunyhóba, az is simán jó megoldás lehet. Mert ahogy bevitték a fényt, szerintem azzal ment a meleg is. Próbáld ki ezt a módszert!!! http://www.youtube.com/watch?v=gGTC2jTJ8L0
Szólj Sándornak, Józsefnek, és Benedeknek. Majd õk zsákban hoznak meleget.
A kérdező hozzászólása: http://www.demotivalo.net//pic/1330868023.7091-3888742284859.. ha ezt a zsákot megvenném akkor kitartana egész télen ? :D írtam emailt , de még nem válaszolt se Sándor, se József , se Benedek addig biztos ami biztos telemertem 60zsákot, de csaltam egy kicsit , mert merõkanállal csináltam kiskanállal sokáig tartott volna :D boroshordónak is utánanéztem, de az drága :S

Nem tudom mit tegyek el szeretnék menni a páromtól de van egy 2, 5 éves gyerekünk es ő a gyereket nem hagyná mit tegyek hagyam itt neki a gyereket?

25 es es vagyok es van egy 2,5 éves gyerekem. El szeretném hagyni a barátomat de tudom hogy sajnos nem tudnánk normálisan el válni és a gyereket se hagyná hogy el vigyem. Fiatal voltam amikor össze jöttem velle es felelőtlen. Nem is akkartam a gyereket csak rám erőszakolták ő es az annya. Most meg csak a gyerek miatt vagyok itt de minden napom kín szenvedés.Ha elmenék akkor is félek a következményektől mert hat a párom elégé sőtét figura,abba meg bele se merek gondolni hogy ha a gyerekkel menék mit csinálna vellem.Sehogy se jó mit csináljak?

Legjobb válasz: Nálad "sötétebb figura" nem lehet. Nem is értem, miért szülnek egyesek csak azért, mert nekik azt mondták. Nyilván a gyereket sem lenne jó elhagyni. Menj el és egyezzetek meg a láthatásban vagy gyerekelhelyezés. Mert azt elég nehéz elképzelni, hogy egy anya semennyire sem kötõdik a gyerekéhez.

Nálad "sötétebb figura" nem lehet. Nem is értem, miért szülnek egyesek csak azért, mert nekik azt mondták. Nyilván a gyereket sem lenne jó elhagyni. Menj el és egyezzetek meg a láthatásban vagy gyerekelhelyezés. Mert azt elég nehéz elképzelni, hogy egy anya semennyire sem kötõdik a gyerekéhez.
Most nem igazán értem, mit akarsz! A gyerekedet ott hagyni és új életet kezdeni vagy gyerekkel együtt menni? Mondjuk egy anyánál akár mekkora sötét figura az apa, semmiért sem hagyná ott!!!Persze ilyen normális anyánál van csak!!! Most állj a sarkadra és viselkedj úgy mint egy anya!! Azt sem igazán értem, hogy tudtak így befolyásolni? A te életed, te döntésed, de a gyereket ne hagyd ott!
Ok. Kösz a pontosítást. Egyetértek az elõzõvel. Nagyon kellene egy ügyvéd.
Add be a gyerekelhelyezési kérelmet a bíróságra, és kérj ideiglenes elhelyezést is (!!!), amint azt megkaptad, összecsomagolsz, és elmész, amikor nincs otthon, mivel a gyerek nálad van jogilag elhelyezve, tehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Nem azt irtam hogy nem kötõdöm a gyerekhez hanem hogy nem terveztem. A gyerek jobban kötõdik hozzam mint az apjához.
A kérdező hozzászólása: Nyugotan lehett sötétnek hívni meg hasónló nem ismertek nem tudjátok a dolgokat csak nagy vonalakban. Én nem sötétnek láttom magam inkább könnyen befolyásolhatónak és persze nagyon felelõtlen voltam ez tény.Pedig mindig szedtem fogamzásgátlót csak pont akkor fogyott el :( 1 alkalom :( es utana is szedtem de akkor meg mar késõ volt.El vetetni nem tudtam mert mar együtt is éltünk és nem hagyta volna inkább szüljem meg és mennyek. Persze mostmár imádom a gyerekemet és ezert is vagyok még itt különben már rég elmentem volna.De bele örülök hogy a fiatalságom meg rá. Amugy megy igen egyedül nem is mernék de van valaki akire számíthatok de ra is csak utána ha ki lépek a házból vagy igy vagy úgy. Azt is tudom ha esetleg el megyek utána kezdhetnek mindent elõrõl és sokan le is fognak emiatt nézni.
Ha nem nagyon kötõdsz a gyerekedhez, a barátod viszont igen, akkor lehet, hogy jobb a gyereknek, ha az apjánál hagyod. Gondold át, hogy a gyereknek nálad vagy az apjával lenne-e jobb. Az sem ártana, ha beszélnél egy ügyvéddel.
"Fiatal voltam amikor össze jöttem velle es felelõtlen. " Ha 22 évesen fiatal és felelötlen voltál, akkor még 22 évig biztosan az is maradsz. Miért nem jo neked az eddigi párod?
Hát elég komoly, amit leírtál. Normál esetben azt mondanám, hogy körömszakadtáig harcolj a gyerekért. De a te esetedben azt mondom, hogy menj. De békével menj és úgy, hogy vissza tudj térni minél gyakrabban és valamilyen módon anya tudj maradni. Sajnos tanulatlan vagy és nincs sok esélyed egyedül megfelelõ környezetet biztosítani a gyerek felneveléséhez, tekintve, hogy nemcsak a képesség, hanem az akarat is hiányzik ehhez belõled. De az élet elég hosszú ahhoz, hogy fejlõdj és jóvá tedd a hibáidat és értékes, értelmes, szeretni és felelõsséget vállalni tudó emberré válj. Sok sikert és kitartást hozzá!
Ha tudod, hogy a párod ilyen "sötét, alvilági figura", akkor képes lennél otthagyni a gyereket nála? Persze, nyilván nem tenne semmi olyat a gyerekkel, vagy remélhetõleg hagyná másra stb. de akkor is. Én a helyedben összepakolnék amikor nincs otthon, és gyerekkel együtt mennék, majd bíróságra vinném az ügyet, hogy a láthatást és a gyerektartást elintézzem. Addig míg nem zárul le az ügy, nem feltétlenül mondanám el neki, hogy hol tartózkodom. Egyébként hogyan lehet belekényszeríteni valakit a gyerekvállalásba? Talán az anyuka ott állt az ágyatok mellett minden egyes együttlétkor? Nagyon felelõtlen voltál, de szerencsére rájöttél, hogy az ilyen kapcsolat nem biztos, hogy jóra vezet. Bár én már akkor leléptem volna, amikor "kényszeríteni" akartak, hogy gyereket vállaljak...
A kérdező hozzászólása: Hat igen ez lenne a megoldás de felek azól hogy véletlen történe vellem valami baleset....sajnos ebbõl az emberbõl mindent kinézek. Valamikor lehett velle beszélni valamikor meg be kattan és akkor nem számít semmi :(

Mit tegyek ha akutyám sétálni viszem huzz a porázon mindennek ami mozog neki akar menni, autó, járó kelők, nem hallgat rám egyálltalán! Mi tegyek hogy ne huzzon, figyeljen rám? Mivel érhetem el a figyelmét? Vagy ezen már nem tudok segíteni?

? egy 1éves am.staffordshire kutyus,az udvaron belül minden feladatot teljesít amire kérem,sétál szorosan láb mellet is!!De amint kilépünk a kapun mint ha elvágták volna tölem!Semmire nem hallgat!

Legjobb válasz: szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)

szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)
Nézd meg ezeket az anyagokat: http://arm.uw.hu/newsite/downloads.html ...és ha megnézted kezd is el Õket alkalmazni, bár sokkal jobb lenne hogy kutyaiskolába vinnéd de ez a megoldást itt valamiért mindig lehurrogják. :(

Most mit tegyek? Nincs a környéken egy normális hely ahol el tudnám engedni a kutyáimat. (többi lent)

A múlthéten írta a helyi újság ,hogy a kutyákat kitiltják 2 parkból is és 3 kutyafuttatót helyeztek el, az egyik az rohadt kicsi a másik kettő meg elég messze van, most mit csináljak??panelban lakok két kistestű kutyám van ,az egyik kölyök 2 naponta kimentünk a parkba egy jó nagyon sétálni és így jól lelehetett fárasztani, sok szag volt, a másik kutyám idősebb ,ő már nem szaladgál annyit de szereti ha elvan engedve és szaglászhat,ezek a kutyafuttatók nem jönnek be, sose volt még itt ilyen,de azért az hogy bemennék ,de a gazdi közli ,hogy az ő kutyája nem jön ki a többivel és nekem várnom kell mire bejussak ,ez azért túlzás..nem vihetem akkor be amikor akarom és időm engedi, ahol eddig volt egy mező és az közel volt,ott foci pályát csináltak,nagyon örültem :/ szabályt szegni nem akarok ,mert 20-30 ezer ft a bírság ha a parkba viszem a kutyákat.. Mit tegyek szerintetek?? még itt a környéket felkutatjuk majd ,hátha van vmi jó hely ahol ellehet őket engedni..

Legjobb válasz: Mond meg az ilyen embereknek, hogy nem fogsz arra várni, hogy õ kijöjjön, ha egyszer neked sincs idõd. Fogja pórázra, vagy ne is hozzon le olyan kutyát, amely veszélyes a többire. Vagy tegyen rá szájkosarat, és akkor engedd el te is a kutyádat. Vagy vegyél egy 5 m pórázt, és azon szabadabban mozoghat a kutya.

Mond meg az ilyen embereknek, hogy nem fogsz arra várni, hogy õ kijöjjön, ha egyszer neked sincs idõd. Fogja pórázra, vagy ne is hozzon le olyan kutyát, amely veszélyes a többire. Vagy tegyen rá szájkosarat, és akkor engedd el te is a kutyádat. Vagy vegyél egy 5 m pórázt, és azon szabadabban mozoghat a kutya.
Az egyetemi erdõ környékén tudod õket elengedni. Van erdõs rész, aszfalt, meg egy csomó szántás. Plusz vannak még erdõk a város szélein (Tölgyes, Babati erdõ), meg az Alvégen is nagy szántások. A központban sajnos nem maradt jó hely.
A kérdező hozzászólása: sajnos nem Táncsics Mihály úton lakok... az a baj , hogy én nagyon bent a központba és innen a szabad területek messze vannak :( köszönöm az eddigi válaszokat!!
Nem a Táncsics Mihály úton vagy esetleg? Mert ha ott vagy akkor a Teva-nál van egy erdõs rész az új autópályán túl.
Az egyetem mögött van egy elhagyatott aszfalt út.Ott szokták sétáltatni a kutyusokat.
A kérdező hozzászólása: Igen Gödöllõ nincs jogsim és így kocsim sincs tényleg kéne vmi jó hely
Nálunk a városban egyáltalán nincs kutyafuttató. Vagy pórázon sétálunk, vagy szabályt szegek. Vagy a másik eset, amit mostanában egyre sûrûbben megteszek, hogy kocsiba ülünk és kimegyünk a város szélén a mezõre.
Szerintem Gödöllõ, legalábbis ott pont ez a helyzet most...
Esetleg írd le hol laksz, hátha valaki tud a környéken jó kutyázós helyet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) akkor majd elmegyünk oda :)

Mit tegyek? Van egy szuka és egy kan kutyám (fiatal). Szeretném ivartalanítani a kant, de a szüleim nem engedik és persze a másik kutyát sem. Mit tegyek ha a szuka tüzel, zárjam addig őket el? Vagy vigyem el beoltani a szukát.

viszont az meg nem jó hosszú távra és nem egészséges

Legjobb válasz: Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.

Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.
Valamelyikkel kezdeni kell valami, ha nem akarsz kölyköt.
A hormon injekció nem jó, de idõt lehet vele nyerni. Ha úgy gondolod, hogy fél-1 év alatt esetleg ivartalaníttatni tudod valamelyiket akkor ezt ajánlom. Gondolom tudod, hogy az injekció megnöveli a méhgyulladás kockázatát, de én anno ezt választottam, mint egy esetleges alom kockázatát. Nálunk nem volt gond.
Magyarázd el szépen a szüleidnek, hogy ha szaporodik a 2 kutya az nekik is oltári nagy probléma, gond! Mindet etetni kell, oltatni kell, gazdát keresni nekik! Ha csak az egyiket ivartalanítod, már meg is van oldva. 6 hónapos kor után azt hiszem már simán elvégzik, ha csak nem épp tüzel a szuka, de ezt úgyis kérdezi az állatorvos. Mivel indokolják a szüleid hogy nem engedik a mûtétet?

Két yorkim van panelben lakom. Sikerült barátoknál tényleg jó helyet találni neki. Õ érezheti hogy el fog holnap menni? Neki i rossz? Mit tegyek azzal a kutyával aki marad hogy ne viselje meg? Mi mit tegyünk hogy ne fájjon ennyire?

Sajnos a fiu kutyánk ugy ugat ha postás jön hogy a felettünk lakó már a közös képvisel?vel jött és 2 hetet kaptam hogy megoldjam az elhelyezését!Barátoknál tényleg nagyon jó helyet siker?lt neki tal?lni kertes házban.M ielköltözni nem tudunk:((

Legjobb válasz: Ezt a postás dolgot már sehogy nem tudjátok megoldani? Például kikapcsolhatnátok a csengõt vagy valami. Alattunk pl.egy tacskó és egy beagle naponta órákon át hisztizik, mégsem panaszkodik senki. Pont egy yorkit akarnak tõletek eltávolítani?:(

Ezt a postás dolgot már sehogy nem tudjátok megoldani? Például kikapcsolhatnátok a csengõt vagy valami. Alattunk pl.egy tacskó és egy beagle naponta órákon át hisztizik, mégsem panaszkodik senki. Pont egy yorkit akarnak tõletek eltávolítani?:(
Nem ha ugyan ugy foglalkoztatokvelemint eddig
Túl fogja élni. Minden kutya túléli. Ha jó helye lesz, akkor ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Kaputelefon kikapcsolva, csengõ kikapcsolva de õ ha kopognak is rohan az ajtóra ezerrel:(((felettün kaz öreg lány egyedûl él tök csöndben senkihez nem szólva :((Szemben van egy francia buldog ha az röfizik arra is ugat azt sem birja az öreglány:(((Tényleg jó helye lesz royal canint fog kapni és szoba kutyus lesz egy pincsi mellett!Csak olyan rossz.
Én biztos nem adnám!!! A kutya azért van, hogy õrizze a házat/lakást. Természetes, ha ugat amikor vki az ajtóhoz megy. Ez a "dolga". Ezért nem kérhetik, hogy válj meg tõle!! Semmi "törvénybeütközõ dolgot" nem tett!! Majd, ha rendõrség szólít fel, hogy vmi gond van... De addig?? Bolond vagy, ha odaadod!! (Egy csecsemõ is sokat hangoskodik... Mégse kéri senki az anyát, hogy adja oda másnak a gyerekét...) Máshol kínozzák az állatot. Azért nem szól senki... :(((
Nem és ne is éreztesd vele. Megszokja majd az új helyét, ha szeretik. Nekem is el kellett ajándékoznom az egyik kutyámat. Fél év után elmentem meglátogatni. Örült nekem, azt sem tudta, hogy a fenekembe bújjon, vagy a nyakamba ugorjon. De mikor végre leültünk, akkor a gazdija lábához telepedett. Egyik szemem sírt, a másik meg nevetett, mert láttam, hogy szeretik egymást.
Az otthon maradó kutyussal meg foglalkozz sokat, hogy ne érezze a játszótárs hiányát.

Mit csináljak? Szőrös a fenekem a végbélnyílásnál is, de a barátomnak meg nem vettem észre, nagyon ciki, mit tegyek ha a barátom meglátja? Mit fog hozzá szólni? Mit tegyek h ne látszodjon vagy h tüntessem el?

Legjobb válasz: Amikor együtt vagytok borotváld le:) Ne sûrûn,csak ha láthatja. Akkor nem is erõsödik nagyon,szal ne csinálj belõle rendszert:))

Amikor együtt vagytok borotváld le:) Ne sûrûn, csak ha láthatja. Akkor nem is erõsödik nagyon, szal ne csinálj belõle rendszert:) )
Szerintem nem lehet mindig úgy szeretkezni, hogy ez ne tûnjön ki, mert hát oda is tévedhet a keze... Nyugodtan borotváld le, ha ez zavar téged, mert úgy együtt lenni, hogy gátlásaid vannak, nem az igazi.
Nekem is van ilyen "problémám", néha leborotválom. Ha már hosszabb ideje lesztek együtt, már nem lesz olyan kérdéses a dolog, mert természetes lesz hogy leborotválod. Csak ne a fiú elõtt. :)
Ha igazán szeret a barátod szerintem nem fog elhagyni mert szõrös a végbélnyílásod , de meg is beszélheted vele hogy õ miként vélekedik errõl .Gyakorlatilag nem rejtegetheted örökre a végbélnyílásodat elõle.Olyan is elõfordulhat hogy éppen így a jó neki.
Sötétbe szeretkezz, de félretéve a hülyeséget, ha szeret nem azt fogja nézni, meg ne hátulrol csináljátok ha neked ciki, akkorr sose fogja meglátni, amugy meg ha szert mindegy neki!

Keddi diszkó óta cseng a fülem folyamatosan, mit tegyek? El fog múlni? Mi lesz?

Legjobb válasz: Ha holnapra nem múlna el, menj fülészetre.

Ha holnapra nem múlna el, menj fülészetre.
A kérdező hozzászólása: mibõl gondolod ezt?
Valószínûleg nagyon nagy volt a hang... Én is jártam már így, koncerten, de nekem másnapra elmúlt. Hallgass az elsõre.
jaaaj te! :D azért van, mert nem basztál be eléggé :P
A kérdező hozzászólása: még várom a véleményeket. orvos egyelõre nem

Ha 3 éve élek szexuális életet és még nem sikerült a hüvelyi orgazmus akkor már nem is fog? Mit tegyek? EL vagyok keseredve.

Legjobb válasz: nem értek hozzá, nekem sincs, de egyszer tán sikerülni fog, ha el leszel lazulva és egy megfelelõ partnerrel csinálod.

nem értek hozzá, nekem sincs, de egyszer tán sikerülni fog, ha el leszel lazulva és egy megfelelõ partnerrel csinálod.
csréld le a csávód gyíkarc , vagyunk itt ketten helyete beszarsz az örömtõl
nem
csináljátok apátokal!!!!
csiklós orgazmusod sincs?
A kérdező hozzászólása: de. csikló van. az viszont könnyen
akkor nincs semmi okod a búslakodásra! :-) a lényeg, hogy VAN ORGAZMUSOD! ha az a problémád, hogy a barátoddal együtt nincs, azon úgy segíthetsz, hogy szeretkezés közben te, vagy õ kényezteti a csiklód, és akkor közben is élvezni fogsz! :-) ha ráadásul könnyen megy a csiklós, akkor elég sokat! :-D + ha már "benne vagy" az élvezésbe, akkor a hüvelyi is könnyebben jöhet, mert a hüvelyösszehúzódás által lehet, hogy a farka pont jó szögben fogja érni a g pontod, hogy azon keresztül is élvezz! illetve a másik lehetõség, hogy szex elõtt a barátod megujjaz. megkeresitek a g pontos, és az ujjával élvezel belül. sajnos nem mindenkinek áll megfelelõ szögbe a farka, hogy szex közben is izgassa
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó!!:)
A hüvelyi orgazmus tanulható. Csak ügyesen! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!