Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, van egy macskám, és (12 db)

Van Egy 8 hetes kiscicám. Egy hete van nálam 3 napja megy a hasa, és azóta mióta nálam van folyton összeragad a szeme. Mit tegyek? Ez egy macska betegség?

Legjobb válasz: Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.

Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.
Igen betegség, macskanátha. Ha nincs oltva a cicák anyja, akkor a kicsik könnyen megkapják, el is pusztulhatnak tõle. Vidd orvoshoz. (Úgyis aktuális lenne az elsõ oltása, féreghajtása.)
Ha tejet kap, a hasa mehet attól, ha laktózérzékeny.
Vidd el állatorvoshoz! Úgyis 8 hetesen kapják meg az elsõ oltást a macskanáthára.
MACSKANÁTHA!!! Vidd el mielõbb állatorvoshoz!

Van egy macskám és sok a rossz szokása mit tegyek?

van egy kb8 hónapos kiscicám elkényeztetem mindene megvan és bent alszik a legjobb minőségű macskaeledelt veszem neki és mégis mindig kiszökik és van egy rossz szokása ezen kívül mindig mikor játszok vele a kezemet támadja és a fejemet már tiszta fognyom és csikarás a kezem mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet, hogy egyedül érzi magát, esetleg nem foglalkozol játszol vele eleget. Nekem is volt cicám, nekem is még mindig sebhelyes a kezem, pedig már vagy 2 éve nincs velünk. Kérdezz esetleg egy szakértõt.

Lehet, hogy egyedül érzi magát, esetleg nem foglalkozol játszol vele eleget. Nekem is volt cicám, nekem is még mindig sebhelyes a kezem, pedig már vagy 2 éve nincs velünk. Kérdezz esetleg egy szakértõt.
Keveset mozog a szabadban szerintem. Adj neki egy kicsit nagyobb teret. Néha engedd ki a lakásból amikor ki akar menni. A kezed helyett pedig adj neki valami más játékot és ne hagyd, hogy harapdálja.
Ilyenek a macskák :) Imádnak kiszökni, csatangolni és játszani (karmolósan, harapósan):) Néha engedd ki az udvarra, ha olyan helyen laktok...persze ha belvárosban vagy fõút mentén akkor ne!
A kérdező hozzászólása: Nincs egyedül van egy másik cicám és én is mindig játszom vele és van neki saját játéka és nem játszik vele és nem tudom kiengedni mert városban lakom :(
KI van kasztrállva? Az 1. vagyok és eszembe jutott, hogy azok az állatok, amik nincsenek ivartalanitva, vadabbak és erõs a vágyuk, hogy kiszökjenek, találkozzanak más macskákkal és megjelöljék a területüket.
A kérdező hozzászólása: De a macska még kölyök még nem csinál ilyet és gondolkodtam rajta és ha ivar éredt lesz ivartalanítom
8 hónaposan már ivartalaníttathatod, én 2. évig vártam, de kicsit beleõszültem, meg össze-vissza karmolt-harapott...mi a 10-en lakunk és úgy oldottuk meg, hogy az erkélyládába ki tud feküdni, ha akar.idejön, szól, kiengedem és boldog.fiú vagy lány?az enyém fiú, szeret néha "vadulni", olyankor néha komolyan megijedek, körbekerget a lakáson, utána "bunyózunk", amikor meg elfárad, hozzámbújik és dorombol...azt szoktam mondani, hogy elmúlt róla az ötperc :D ennyit tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: nekem is fiú és ugyan ezt csinálja kis bolond nem akarok ilyen hamar ivartalanítatni mer lehet hogy hozok egy kislány és akkor valamire jó lesz :D

Mit tegyek, ha van egy macskám, és egy kiskutyát (tacskót) akarunk a házhoz hozni?

Félek, hogy a macskám féltékeny lesz, és elszökik!!!

Legjobb válasz: Szerintem elõször hagyd, hogy a kiskutya körülszaglásszon, addig te vidd oda a cicust, és cicát fogd le, mert lehet, hogy ijedtében megpofozza, vagy ilyesmi, és tedd az orrukat tedd össze, hogy megszagolják egymást! Nekem ez vált be, de ha nem válik be, próbálgasd több napon át! Gabica

Szerintem elõször hagyd, hogy a kiskutya körülszaglásszon, addig te vidd oda a cicust, és cicát fogd le, mert lehet, hogy ijedtében megpofozza, vagy ilyesmi, és tedd az orrukat tedd össze, hogy megszagolják egymást! Nekem ez vált be, de ha nem válik be, próbálgasd több napon át! Gabica
Szia Szerintem a kutyus nem fogja bántani ha kölyök maximum a cica fog rá fújni, de ez nem baj, fogd meg a cicát és tedd oda a kutyushoz és talán de leginkább összeszoknak és nem fogják egymást bántani!!!!a kutyus a testvérének vagy a anyának tekintheti a cicát ha összaeszoknak!!!


TUDNATOK SEGITENI? abban kellene hogy 2 macskam van egy kicsi es egy nagy es sehogy nem akkar a nagy macskam meg baratkozni a a cicaval peddig a kicsi prtobalkozik, mit tegyek?

Legjobb válasz: várj türelmesen! amúgy milyen nemûek? ha mind a 2 kandúr lehet a nagy betolakodónak tartja a kicsit

várj türelmesen! amúgy milyen nemûek? ha mind a 2 kandúr lehet a nagy betolakodónak tartja a kicsit
Mióta vannak együtt a cicák? Nekünk is volt olyan, hogy új macskát hoztunk (egy picit) és a nagy 3 napig egyfolytába verekedett vele. Ugye nem tudod mindig szétválasztani õket, mikor nem vagy otthon, vagy alszol, stb...de három-négy nap után békénhagyta a nagy és azóta imádják egymást. Sõt, ha az egyik bajban van (pl. beszorult valahova) a másik jelez.
Ha mindkettõ kandúr, akkor a herélés egy megoldás lehet. De az nem elég, ha csak az egyiket, mert akkor a másik még ugyan úgy harcolni fog a területért.
Nálunk a lányokkal is ez volt a helyzet, sõt, vegyes párossal is. Idõ, és összeszoknak, sõt megszeretik egymást.
A kérdező hozzászólása: koszonom de mind ket lany ezert vagyok tanacstalan
Nekem is így volt...Volt egy lány és egy fiú, aztán jött még egy lány...Elõször a két nagy félt a kicsi lánytól, de most már együtt alszanak...:) Nem szükséges bármit is csinálnod...:)

Mit tegyek? Ha van egy kerti tavam amihez 10-15 macska odaszokott és kapkodják ki a halaimat. Várom a javaslatokat.

Legjobb válasz: Szia! Nekem amióta van kutya azóta egy macska sem jön az udvarra. Esetleg van kutyád? Vagy van rá lehetõség,hogy tarts egyet? Még esetleg azt tudom javasolni néz körül egy állatboltba érdeklödj vannak különbözõ macska ill. kutya távoltartó berendezések. Amit csak õk hallanak. Én egyébként valamilyen módon "átpasszolnám" õket a szomszédnak. :D

Szia! Nekem amióta van kutya azóta egy macska sem jön az udvarra. Esetleg van kutyád? Vagy van rá lehetõség, hogy tarts egyet? Még esetleg azt tudom javasolni néz körül egy állatboltba érdeklödj vannak különbözõ macska ill. kutya távoltartó berendezések. Amit csak õk hallanak. Én egyébként valamilyen módon "átpasszolnám" õket a szomszédnak. :D
Ha van kerti tavad, akkor azt jelenti házban laksz. Ezek után a megoldast Canis Lupus Familiarisnak hívják. Magyarul: kutty :)
nekem van körbe kis rács igaz a gyerek miatt de vas telepen kapni 2m x 5m tulajdonképpen vashálo 4 e betonvasbol és kb 5x15 ös osztással zöldre festve méd jol is néz ki és levágtam kb 70 cm magasra ezt raktam a to mellé
Hûû, nekem 2 kutyám van, és amikor nyaraltunk-kutyák lepasszolva-arra jöttünk haza, hogy az összes hal teteme kihalászva a kert különbözõ részein el volt hagyva....Ez ellen nem jó a növény, vagy a kerítés, sajnos csak kutya, vagy vmi mozgás érzékelõ cucc ami elkezd visítani, hogyha oda megy egy állat.Nézz kõrbe a kínain ott van minden kütyü.
3as: A rács biztosan jól véd az örökmozgó gyerkõcök ellen, de szégyellje magát az a macska amelyik nem tud átmászni egy akármilyen rácsos keritésen! :) )))
5. válaszadónak: Ez nem túl jó javaslat. :D A macskagyökér vonzza a macskákat(és a gilisztákat, nem is akárhogy), és nem taszítja. :) Amúgy tényleg egy kutya, vagy egy infrás mozgásérzékelõs ultrahangos macska/kutya/állat riasztó a legjobb megoldás.
nem hiszitek el de nem megy át a keritésen különben meg hogy jönne ki onnan utána nem tud ugrani a vizben különben is ugy tom fél a viztõl a macska vagyis automata locsolo berendezést kell oda tenni mozgás érzékelõvel ez esetben deeeee most nem aktuális
ültesd körbe a tavacskát macskagyökér nevü zöldnövénnyel, attól elmenekülnek a macskák mert utálják.
Vagy ott a jó öreg villanypásztor. Érdemes vízszintesen közvetlenül a víz partjára kiépíteni 10-15cm-es sávban, így nem tud elég közel menni a macska a vízhez, hogy halásszon, és az öszképet se csúfítja annyira. Átugorni meg csak nem fogja, bele a vízbe:D
A macskagyökeret utálják???? Nem igaz, meg vannak veszve érte, olyan nekik, mint a kábítószer! A legjobb megoldás valóban a kutyus, akkor nem mennek át a macsekok "pecázni" :-))
csúzli :D
a kávézaccos trükköt én irtam még "anno" bevált ha megkérdezhetem? én még 13éves vagyok, anyum szokta a cicák járta területet lekávézaccolni. nekünk bevált =).
Y alakú bodza vagy orgona ág, kétszer 20 cm tejgumi, egy kis bõrdarab+ egy él marék apró kavics mindezek egyenlõ CSÚZLI! Viccet félre téve bármelyik állatkereskedésbe árulnak macska riasztó vagy távol tartó spray-t.
"A válaszolók összekeverik a macskagyökereket a macskamentával. A macskamentát imádják a cicuk, a macskagyökérbõl gyártják a valerianat. A macskák egyiktõl sem fogják elhagyni a kertet. Ha ez ilyen egyszerû lenne! :D" Nem kevernek semmit semmivel. :) A macskamenta, és a macskagyökér (igen a valeriana officinalis :P ) egyaránt megbolondítja, és vonzza a macsekokat. Próbáld ki. :)
Nem tudom, hogy írta-e valaki, de legradikálisabb megoldás a vizelet. Egyszer- kétszer emberi (ha van kisgyerek, legegyszerûbb:D) vizeletet kell tenni a tó köré, ez állítólag jól használ. (Egy ismerõsünk így üldözte el a macskákat, mert félt, hogy a gyermeke elkap valamit tõlük.)
Én a citrusfélék héjáról hallottam, hogy távol tartják õket. Nemrég láttam egy újságban föld alatti villanypásztort, ez nem csúfítja el a kertet és távol tartja a macskákat. Páran írták a kutyát, szerintem csak azért ne tarts kutyát, hogy macskariasztó legyen, egyrészt, mert nem biztos, hogy kergeti õket, az enyém sem csinálja, másrészt etetni kell, sétáltatni naponta legalább 1, 5 órát, nevelni, kutyaiskolába vinni, ez azért elég idõigényes, drága és nem mindenkinek van hozzá türelme. Ha nem csak ezért tartanál kutyát, akkor OK, de egyébként nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat azt hiszem a kávézaccos trükköt kripobálom.
A válaszolók összekeverik a macskagyökereket a macskamentával. A macskamentát imádják a cicuk, a macskagyökérbõl gyártják a valerianat. A macskák egyiktõl sem fogják elhagyni a kertet. Ha ez ilyen egyszerû lenne! :D
Rakd körbe kaktusszal, egyik ismerõsömnél így van és teljesen bevállt.
szia! Amikor lefõzöd a kávét(ha kávézol) az utána megmaradt kávézaccot vidd ki az udvarra a kerti tavat szórd vele körbe, oda is rakj ahol sejtésed szerint átjön a macsek. De VIGYÁZZ!! Ha van kutyád és a tó körül szokott hancóruzni éjszakára zárd be, nappal ügyelj rá hogy ne szimatolja a kávémaradékot, mert attól ún. "elmegy a szimata" (mármint a kutyának, hogy nem fogja érezni a szagokat.) Ez arra is jó ha a cica ide oda piszkol, ahová nem kellene. remélem hasznos volt a tanács, ha nem akkor bocsi az idõpazarlásért..=)
igazad van villanypásztor nekem van is egy elado 12.000 ft ha valakit érdekel emberre nem veszéjes
LÉGPUSKA!!:D

Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.

Nekem van egy kani macskám 2éves. És hát bent nőt fel és minden nap haza jót eni meg aludni szinte egész nap bent volt. Ám egy nap nem jót haza. Nagyon agódom érte. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Párosodni ment akár hónapokig is távol maradhat de az is lehet hogy nem is jön vissza ugyanis a többi kandúr megölheti, mérgezett egeret ehet, elüti az autó, megfogja egy kutya. Sajnos nekem több kandúr macskám örökre eltûnt de volt olyan is amely 2-3 hónap után járt haza, így ment ez évekig. A legjobb ha a kandúrt ivartalanítod akkor nem kóborol el.

Párosodni ment akár hónapokig is távol maradhat de az is lehet hogy nem is jön vissza ugyanis a többi kandúr megölheti, mérgezett egeret ehet, elüti az autó, megfogja egy kutya. Sajnos nekem több kandúr macskám örökre eltûnt de volt olyan is amely 2-3 hónap után járt haza, így ment ez évekig. A legjobb ha a kandúrt ivartalanítod akkor nem kóborol el.
Biztosan csajozott. Sajnos akkor megeshet az is, hogy tapasztalatlansága miatt nem tud verekedni, a többi kandúr megfojtja vagy súlyosan megsérül. Nekünk egy cirmosunkat fojtották meg, a harmadik szomszéd találta meg.

25 hetes terhes vagyok. Van egy 14 éves cicánk. Pár napja erősen folyik az orra, köhög és prüszköl. Lehet macska nátha. Ártalmas lehet rám és a babámra nézve? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum),megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.

Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum), megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.
Állatorvoshoz vidd el és kérdezd meg.
Ivartalaníttasd. Sokkal nyugodtabb lesz, kevesebbet mászkál majd. Inkább egy mûtét, mint elüsse egy autó, nem?
Ivartalaníttasd, bár ettõl az esze nem fog megjönni, csak a kódorgási kedvét lohasztod le. Gondolom, nõ után menne. Addig meg természetesen zárd el, ne kockáztass.
A kérdező hozzászólása: Elõször is nincsen ivartalanítva és kb 6 hónapos
Az a kérdés, hogy néhány napja mi változott meg a környezetében, vele vagy a környéken. Szóval, hogy mitõl változott meg a viselkedése. Mennyi idõs és ivartalanított?
Szerintem nem nagyon tudsz vele mit csinálni, mert a macskák eléggé önfejûek, nehezen idomíthatók, ha még pici akkor is nehezen menne a betanítása. Nem igazán tehetsz ez ellen semmit, hacsak nem bezárva tartod a házban. Üdv. T.
A kérdező hozzászólása: mennyibe kerülne egy ilyen mûtét?
Ha mindig kimegy az útra akkor elõbb utóbb el is ütik ivartalanítsd én ezt tudom ajánlani
Kijárós cicát minden esetben ivartalanítani kell a nem kívánt szaporulat megelõzése, a szökések és a brutális verekedések miatt, amit a kandúrok rendeznek egy tüzelõ nõstény cica miatt. Az már csak bónusz, hogy így ivarszervi daganata sem lehet már. Szóval mindenképp megéri megcsináltatni a mûtétet, 5-10 e ft körül van, helytõl fõggõen és másnapra kutya baja lesz a kandúrodnak.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy néz ki hogy ivartalanítani kell mert elég sokszor meglátogatja a fõútat. Amúgy meg nem érdekel mennyibe kerül mert ha így meégvédhetem a veszélyektõl akkor az minden pénzt megér.

Van egy 6 éves macskám. Kb.3 napja reggel ha megeszi a konzerv adagját egy fél óra múlva kihányja. Majd kis idő múlva kér tejet és egy kis száraz tápot. A szárazat már nem pakolja ki. Voltunk dokinál de semmit nem talált nála. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Változtass a konzerven. Ha eddig egyhangúan etetted most ideje más konzervet is kipróbálni. (Ismerõsöm a macskáját mindig ugyanolyan konzervvel etette és egy idõ után vese elégtelensége lett, az orvos ezt tanácsolta neki és nála bevált.) Lipton:)

Változtass a konzerven. Ha eddig egyhangúan etetted most ideje más konzervet is kipróbálni. (Ismerõsöm a macskáját mindig ugyanolyan konzervvel etette és egy idõ után vese elégtelensége lett, az orvos ezt tanácsolta neki és nála bevált.) Lipton:)
vannak olyan tápok, amik megakadályozzák a szõrcsomó-képzõdést a gyomorban.érdemes kipróbálni.lehet, hogy nem a konzerven van a hangsúly, hanem a sorrendiségen.mivel a konzervet eszi elõször, azt hányja ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!