Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, van egy macskám, (18 db)

Van Egy 8 hetes kiscicám. Egy hete van nálam 3 napja megy a hasa, és azóta mióta nálam van folyton összeragad a szeme. Mit tegyek? Ez egy macska betegség?

Legjobb válasz: Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.

Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.
Igen betegség, macskanátha. Ha nincs oltva a cicák anyja, akkor a kicsik könnyen megkapják, el is pusztulhatnak tõle. Vidd orvoshoz. (Úgyis aktuális lenne az elsõ oltása, féreghajtása.)
Ha tejet kap, a hasa mehet attól, ha laktózérzékeny.
Vidd el állatorvoshoz! Úgyis 8 hetesen kapják meg az elsõ oltást a macskanáthára.
MACSKANÁTHA!!! Vidd el mielõbb állatorvoshoz!

A családban folyamatosan konfliktus van egy macska miatt! Mit tegyünk?

A két nagyobbik lányom (12 és 8 évesek) már nagyon régóta akartak macskát. A tesómék macskái most ellettek, és mi is kaptunk egy kölyköt. A lányok gondozzák, szeretik, játszanak vele, DE ez a macska borzalmas. A házba nem engedem bejönni, de folyton belóg. Tiszta szőr minden. Múltkor a tálalószekrények egyikében találtam meg a macskát, azt hittem, ott ülök seggre. A kert tiszta macskaszar. A legkisebb lányom, mióta itt van a macska, tüszög. A férjem nemrég kiverte a balhét. Nem elég, hogy a macska fölmászik a kocsik tetejére, úgy kell onnan lerángatnunk, még az autóba is bemászik. Van egy cabrionk, a férjem múltkor azzal ment dolgozni. De itt hagyott valamit, visszajött, a kocsit letette a kertbe, a tetejét sem csukta vissza. Mire visszament az autóhoz, a macska ott kaprta a bőrülést. A férjem majdnem a kerítéshez vágta a macskát. Meg a szomszédok is panaszkodtak a macskaszarra. Mondtuk a két nagyobb lánynak, hogy macska nem maradhat sokáig, hű, na azt a reakciót. Folyamatosan balhéznak azóta, veszekednek velünk, látványosa utálnak minket, a kishúgra is mérgesek, mert "minden miatta van". De a macska akkor sem maradhat, hát a legkisebb lányom köpni-nyelni nem tud az allergiától, plusz még a többi dolog. De én békességet akarok, mi legyen?

Legjobb válasz: 1. Macska csak az udvaron lehet. Így nem lesz mindenhol szõr, a lányod sem tüsszög. 2. Pár ezerért van macskakakiltató, kis doboz, bele homok, a macskát meg beleszoktatni, hogy oda járjon.

1. Macska csak az udvaron lehet. Így nem lesz mindenhol szõr, a lányod sem tüsszög. 2. Pár ezerért van macskakakiltató, kis doboz, bele homok, a macskát meg beleszoktatni, hogy oda járjon.
Egy macskát is kell nevelni... Egyrészt vegyetek neki alomtálcát. Ez havonta egy ezres körüli kiadás. Rá lehet szoktatni. Másrészt ha valami rosszat csinál akkor http://img02.taobaocdn.com/bao/uploaded/i2/646751223/T2snpBX.. lefújjátok vízzel, nagyon hatásos. Nekem is van szobacicám, de jól van nevelve, soha nem tett tönkre bútort, mindig az alomtálcájába ürít. (pedig õ totálisan benti macska, szóval nem is megy ki) Amúgy a kicsilányt meg vigyétel el allergia vizsgálatra, mertha tényleg allergiás akkor csak kint lehet macska, vagy még ott se. És nem értem, hogy a szomszédok miért panaszkodnak a macskaszarra? Azért ez nem kutya, hogy mindenhova odapottyant. Meg bejárnak a kertetekbe?
Három cicánk van, kinti és benti. Allergiát a gyerek kinõheti, (orvos mondta) mert hozzászokik a szervezete. Gondolom, gyerek cicák, és ilyenkor még csinálnak károkat. Autót bezárni, mi sem hagyjuk az ablakot sem lehúzva. Ennyi erõvel bemegy a légy, darázs, bármi. Macsek öntörvényû, de taníthatók. Szekrény ajtót ne hagyd nyitva, szeretik az eldugott helyeket. Ha olyan helyre mennek, ahová nem kellene, vízzel lespriccelem õket. Nem mennek többet oda, legalábbis, amikor látom. Macska kakit elkaparják, megtanulják. Ennyi erõvel a szomszéd macska is intézheti ott a dolgát. Macsekot meghagynám, a gyerekek is tanulnak felelõsséget, és ha a szívükhöz nõtt, borzasztó lenne elvenni tõlük. Te meg legyél óvatosabb, tanítsd a dögöt, ügyelj, ne csináljon kárt. Kis macska olyan mint a gyerek. Éretlen, játékos. Ahogy idõsödik úgy lenyugszik, késõbb, nagy korában pedig a nap 90%-át végig henyéli. Jó az alvókája.
Én nagy macskarajongó vagyok, a mostani cicusom már 18 éves. Szerintem nincs nagyobb öröm egy macskánál, rengeteg szeretetet ad.Ha öregszik akkor már kevesebb gond lesz vele, a macska meg gyorsan felnõ.Ha ivarérett lesz akkor vigyétek el állatorvoshoz és ivartalanítsátok.Sokkal kezelhetõbb cicus lesz és nem kap el különbözõ betegségeket.Egy macska tartása sok türelemmel jár, de bõven megéri mert kompenzálja a cicus.
Rosszul nevelitek a macskát. Igen, nevelni kell. Házat be kell zárni, ne legyen tárva-nyitva az ajtó, autó ugyanez. Milyen idõs? Nem lehet, hogy túl korán került el az anyjától? 8 hetesnek legalább kell lennie ahhoz, hogy ne hiányolja az anyját. Ráadásul a macskának is van jelleme, lehet, hogy õ érzékenyebb, hiányoznak neki a többiek, és így jön ki rajta. A szõrével is kezdeni kéne valamit, ennyire nem szabadna, hogy hulljon. A macska nem játék, hogy dobáljátok, meg nem maradhat! Tessék beszerezni egy könyvet, hogy hogyan kell nevelni. És fõleg ne legyetek agresszívek vele, mert a macska nem érti, hogy mi a baj. A lélek szót hallottad már? A macskának is van. És neked? Gond van vele, hát eldobjuk? Javaslok családi programot is: leülünk a gyerekkel és együtt foglalkozunk a macskával: játszunk vele, gondozzuk ésatöbbi. Az allergiára nem tudok mit mondani, az orvos majd megmondja. El is múlhat, gyógyszerrel, gyógynövénnyel karban tartható, végsõ esetben a gyerek kerülje a macskával való kontaktust (udvaron ez megoldható). Télen is kint lehet a macska, nálunk is mindig kint van, addigra nõni is fog, nem fog megfagyni. Ki lehet neki alakítani egy kis kuckót, régi ruhával, faforgáccsal, ahova elbújhat. Ha van kutya, próbáljátok meg összeszoktatni õket (könyvekben vannak jó tippek, macskaszagú holmi a kutyához kezdetben és fordítva, így megszokják egymást). Az én macskám odabújik a kutyához, így melegítik egymást, amikor fáznak.
macska kakitlató, és macska szõr kefe! a macska gondozásában nagy szerepet játszik az, hogy a macska szõrét rendszeresen kikeféljük....
"Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket." Ugyan már... amíg kicsi a macska, meg kell nevelni (nekünk van jelenleg 3, nem mennek fel soha az asztalra, székre, csak 1 fotel van ahova mehetnek, ezt tudják jól. Az alom használatára meg kell tanítani.) de egy felnõtt macskával már nem kell 0-24 óráig foglalkozni. Etetés, kis játék, aztán kész, ha kint van, elfoglalja magát. A mi macskáink is elvannak magukban, nem is igényelnek többet, nem igazán jönnek oda hozzánk. Van mellettük 2 kutyánk, foglalkozunk mindegyikkel, mégis van idõnk dolgozni/tanulni. Neveljétek meg a cicát amíg fiatal, aztán nem lesz gond vele.
Gondoltam én is rá, hogy leírom a macskaápolás ilyen esetekre vonatkozó elõírásait. Kizárt, hogy õk ezeket megcsinálnák, mikor még az alap dolgokkal sem törõdnek.
Egy súlyos allergia tényleg elképzelhetõ, hogy arra kényszeríti az embert, hogy elajándékozza a kedvencét, ezt elismerem. Bár van, amikor az is elég lenne, ha nem engedik be a házba. Ami engem itt ledöbbentett, pl.: "Tiszta szõr minden....A kert tiszta macskaszar....Mire visszament az autóhoz, a macska ott kaprta a bõrülést. A férjem majdnem a kerítéshez vágta a macskát." Könyörgöm, hány évesek vagytok a férjeddel? Öt-hat? Mert már egy ilyen idõs gyerek is felelõsebb állattartó, mint ti. Kíváncsi vagyok, mit gondoltatok, mikor macskát vettetek? Hogy nem játszik, nem hullik a szõre, nem kakil, csak ott ül egész nap egy párnán, mint egy dísz? Összetévesztitek a plüssmacskával! Mondjuk élõ állatot nem is lett volna szabad magatokhoz vennetek már eleve! Megértem én, hogy allergiás a kislány, de ettõl függetlenül nagy hibát követtetek el, mikor felvállaltatok egy állatot, mert az állat felelõsséggel jár, amit nem gondoltatok át. Így most ez rossz lesz az állatnak, rossz lesz a lányoknak. Sajnos még mindig gyerekesen fogod fel "De én békességet akarok, mi legyen?" Ahogy az elõbb is írtam: komoly bocsánatkérés! Nem bújhatsz ki örökké a felelõsség alól, ha valami hülyeséget csinálsz, ami aztán másoknak is érzelmi problémát okoz, fõleg, ha a gyerekeidrõl van szó! Ideje felnõnöd és felelõsségteljes emberként viselkedned! A férjedrõl nem is beszélve, akinek nincs annyi esze, hogy lecsukja a kocsi tetejét ha tudja, hogy a macska bemászik, sõt még a macskától várná el, hogy több esze legyen, mint neki (lehet, hogy több is van) és mérgében a kerítéshez vágná. Ilyet én büntetnék, ha állatot tart. Hagyjátok meg az állattartást legközelebb az állatbarátoknak, kérlek!
Egyáltalán akkor mi a fenéért hoztatok macskát? Atyaég és ilyenek gyerekeket vállalnak. Ha õk is elkezdenek rosszul viselkedni akkor lecseréled õket? Tudod még a nagyobbik is csak most kezd kamaszodni. A legrosszabb még hátravan
"A macska mindenképp menni fog, ezt már akkor eldöntöttem, mikor kiírtam a kérdést. A kérdés az, hogy a két gyerekkel mit tegyek?" Semmit, mert nekik van igazuk. Egy élõlényt nem dobálunk ide-oda. Ha eleve nem bírod a macskákat és a férjed sem bírja, nem kellett volna magatokhoz venni egyet, hogy a lányaid megszeressék, aztán meg elszakítsd tõlük. Lehetne kinn tartani a cicát és megértetni a gyerekekkel, hogy a kicsi allergiája miatt fokozott óvatosság szükséges! De itt a leginkább arról van szó, hogy neked és a férjednek eleged van a cicából és a könnyebb megoldást választod. Ismétlem: ilyen hozzáállással nem szabadna állatot vállalni! Nem szeretheti mindenki a macskákat, ezt meg lehet érteni, de ha ennyire irritál, akkor nem kell odavinni egyet a gyerekeknek, akik viszont késõbb megszeretik. Az állat nem játék! Felelõtlen voltál és buta. Most viseld a következményeit, nézz szembe a gyerekeid haragjával és kérj bocsánatot, ismerd be a hibádat!
32-es vagyok. A gyógyszerekrõl annyit hogy van mikor az sem segít hiába szedem. A portól fulladok be a legjobban meg a libatolltól, de a macskaszõrtõl is eléggé. Gyógyszer ide oda, amikor úgy ég a szeme az embernek órákon át hogy nyitvatartani alig tudja és már fáj a tüdeje annyit trüsszög tõle, akkor nehéz ám nem idegesnek lenni. Hugom meg direkt rátett mindig... Aki nem allergiás nemfogja megérteni milyen kellemetlen egy dolog
Ha a lányod allergiás a macskaszõrre, akkor az õ érdekei az elsõdlegesek. Egész életemben súlyosan allergiás voltam rá én is, nem nõttem ki, nem használ rá semmilyen gyógyszer, és az sem megoldás, ha kertben van a macska. Bárhol megérzem a macskaszõrt, akár kint akár bent, akkor is, ha a macskát még nem is látom, tudom hogy van. Nem teheted ki a lányodat ennek, nekem az egész gyerekkoromat tönkretette, hasonló okokból, csak nekem a bátyám hisztizett hogy legyen macska, és az én szüleim voltak annyira hülyék, hogy rám erõltették a dögöt, mert hogy majd úgyis megszokom. Megértem az állatbarátokat is, de a macska sosem lesz olyan fontos mint az ember saját gyereke, és ha választani kell hogy melyikük szenvedjen, akkor evidens hogy a macska repül.
#32, ha így áll a helyzet, akkor jogosan balhézhatsz - a húgoddal. A macska viszont nem tehet róla.
Na, az allergia elég fontos infó, meg kellett volna említened. De akkor se a macskát kellett volna dobálni, hanem a tesónak elmagyarázni, ha sokadszor fordult elõ, akár le is szidni (elvégre az egészségedrõl van szó).
Nem értem én se miért írtad ki a kérdést, hogy értesd meg a gyerekekkel, mit vársz, ezt úgyse fogod megúszni sírás, harag, fájdalom nélkül. Úgy látom nem alkalmazod a gyerekeid nevelésében a következetességet.Beleegyeztél, a gyerekeid szívéhez nõtt, megszerették most meg elveszed tõlük.Erre mindig emlékezni fognak majd.Persze jó indokaid vannak miért, igaz ezek áthidalható dolgok lennének, de a kompromisszumok, megoldások, hogy mindenkinek jó legyen Téged úgyse érdekelnek.A lényeg, hogy elhúzzon a macska.Akkor meg mire vársz?Minél több ideig vársz a gyerekeknek annál rosszabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Jaj, látom megtalált minden macskafanatikus... Akik ráadásul azt sem tudják, mi fán terem az allergia (kedves valahányadik válaszoló, a homepátia nem két perc alatt hat, ezt vésd az eszedbe, ráadásul nem is igen jó az allergiára). Nos, a macska az egy MACSKA. Nem egyenértékû egy emberrel, számomra legalábbis egyáltalán nem. Senki ne várja, hogy a macska érdekeit elõbbre helyezem a lányom érdekeinél (miben fogadunk, hogy a válaszadók többségének nincs is gyereke?). És bármilyen furcsa is egyeseknek, ahhoz sem vágok jó képet, hogy egy macska felbojgatja a napi rutint. Nem tudom, ti pl. mit szólnátok, ha összekarcolná a BMW-t a macska (igen, mi ilyen szívtelenek vagyunk, még a kocsit is többre tartjuk az állatnál) Nem az volt a kérdés, hogy a macskával mit csináljak. Azt én is tudom. Nem is azt kértem, hogy hibáztassatok vagy felelõsségre vonjatok. Hanem segíséget, hogy a CSALÁDI BÉKÉvel mi legyen. Azt nem nagyon kaptam.
Akkor nagyon sokan nagyon hülyek vagyunk, mert a kérésed nekem egyértelmûen a macskára irányult. Mivel a családi békével mit kell tenni, azt nem kell kérdezni, hanem megteremteni vagy megtartani kell. Ahhoz pedig, hogy ez mûködjön, a macskával kell kezdnei valamit. Az allergia része már az én válaszom után jóval derült ki. É. Megértem, hogy úgy érzed, hogy nem volt jõ döntés a macska, viszont azt nem értem, hogyha van egy ilyen probléma, asaját gyerekeiddel ezt miért nem tudod megbeszelni? 12 és 8 évesek, az egyikük még szenved is tõle. El lehet szépen magyarázni, hogy sajnos az egészségére ártalmas, így nem maradhta az állat...stb Egy a baj, hogy a macska nem igazán emiatt megy, hanme minden más miatt én ezt érzem, a többi válaszadõ nevében nem nyilatkozhatom. A kérdésed valahol provokatív, ert ha felteszed a kérdést úgy Hogy van egy cicátok, aki sok bosszúságit okoz, fõleg azt, hogy kiderült a gyereked allergiás rá, ezért nem tartjátok meg, hogyan adagold a gyerekeidnek úgy, higy ne haragudjanak, az megt más. De te jotttél, hogy miatta veszekedtek, összekarcol ezt, azt, bemászik...stb... Ha a családi béke nem áll stabilan egy macska miatt, akkor megnéznélek titeket akkor amikor kamaszodnak a yerekeitek. Az nagy menet, az én szüleimnél is majdnem válás lett, (igen ott is volt már egy alap dolog, ami feszültségmentesen nem kozott gondot, de amúgy...hajjaj, ....de így legalább megoldották) Tehát csúnya a hozzáállásod ehhez a kérdéshez, ehhez nem kell macskafannak lenni. Remelem tanulsz az esetbõl, és ha utálsz valamit, akkor nem vállalod be, fõleg, hgy az a te felelõsséged onnantól, mivel te vagy a felnõtt...
egy elszánt ember + légpuska + ásó = Boldogság :D
Én vagyok az egyetlen, akinek a macskája elkaparja maga után a dolgát, és még télen is kint van? 12 éves lesz lassan és semmi baja, szóval...
Na, természetesen nem válaszolt. De neki a családi béke a szent, aha.
#50, tudod, mi békén hagyhatjuk - meg õ is megteheti, hogy átugrik válaszokat - a valódi kérdés az, hogy majd ha õ 70-80 évesen azon fog rinyálni, hogy nincs, akitõl egy pohár vizet kérjen, akkor vissza fog-e emlékezni ezekre a döntéseire. (saját anyámból kiindulva nem hiszem)
de miért karcolná össze a BMW-t? Nekem is vannak macskáim és gyerekem is. Még soha nem tettek tönkre semmit. Soha nem ettek bele a kajába... Az, hogy mindent összeszõröz az hozzá van a macskához. az ember is hullajtja a haját. Egyszerûen nem tudom megérteni, hogy minek az ilyen embernek egyáltalán állat? A kérdezõ mint kiderült egy agyhalott, aki egy kérdést sem tud feltenni normálisan.
Nem hagyjuk békén, mert egy idióta és nem is fogja fel, mi a baj vele, miért támadja szinte mindenki. A lányai nem rinyáltak, hanem kérték, minden gyerek kér ezt-azt. Sõt, egy normális szülõ magától is hoz 1-2 állatot a házhoz, ahol kert is van, mert a gyereknek jót tesz, ha gondoskodhat róluk, ezzel is tanul. Kivéve, ha a gyereknek nem kell, vagy allergiás lesz, de utóbbit nem lehet elõre tudni általában. Sõt, ebben a helyzetben sem tudjuk, hogy az-e, mivel a gyerek nem volt orvosnál nagy valószínûséggel.
A kérdezõt hagyjátok békén. A lányai rinyáltak érte így jártak.
Ennyire nem lehet sötét egy felnõtt ember!!! Mit gondoltál, hogy a macska leül egy helybe és olyan mint egy csinos váza? Nekünk a lakásba számtalan dolgot tönkretett a macska, de tudtuk , hogy a macskatartásnak ez velejárója. Ezzel számolni kell az elején, ezért van szükség a nevelésre, hogy rendet tanuljon. Ha te elõre tudtad hogy, nincs idõd a macskával foglalkozni, minek vittétek oda?? Akit nem érdekel a macskatartás az minek tart macskát? Ez nem csak egy használati tárgyacska mint a BMW, hogy leb.aszod az udvarra és minden oké.
Ha valaki fél attól, hogy valami össze lesz karmolva, lesz kaki, lesz szõr és nem bírja a macskákat sem õ, sem a férje olyannyira, hogy mérgükben legszívesebben a kerítéshez vágnák, mi a jó francért vesz MACSKÁT (de ha már vesz, akkor mi a jó francért nem tudja lecsukni annak a nyûves kocsinak a tetejét)? Ja, persze, a lányok kedvéért! Nem tudom, lehet velem van a gond, de én ha állatot akarok, elõször utánajárok, mivel jár, mik a szükségletei, nekem mit kell nyújtanom neki és ha tudom, hogy nem lesz jó helye annak az állatnak nálunk, a vele járó dolgokat nem tudjuk majd viselni (mert ezt azért lehet tudni), akkor NEM VESZEK, akkor sem, ha a gyerek szerint cuki. Tádáááááám! :) Jó, a lányod allergiás, nem marad a cica, keress neki JÓ, SZERETÕ gazdit, ha lehet, hozzátok közel (ha már így [email protected], szánj rá kis energiát, legalább a gyerekek miatt) mondd el a lányoknak, hogy sajnos nincs más megoldás, de a cicának jó helye, jó dolga lesz, õk meg meglátogathatják, ha akarják. Ettõl függetlenül biztos haragudni fognak rád, amit meg is érdemelsz mert ne haragudj, hülyeséget csináltál ezzel a macskabeszerzéssel.
Ja, elfelejtettem valamit: itt javasolták, hogyan kellett volna feltenni a kérdést. Tuti, hogy akkor nem szidtak volna annyira. Nem csoda, ha az allergiát csak kifogásnak érzem, neked nem ez az igazi problémád.
Te nagyon hülye lehetsz, ha nem érted. Elõzõ válaszoló: nekem is (és biztosan sokaknak még) úgy jött le, hogy a macska bármit csinálhat, akkor is egy rossz dög, akinek takarodnia kell, mert anyuci nem képes elviselni. Kérdezõ: leírtuk néhányan, hogy mit csinálj a családi békéért. Arra miért nem reagálsz? Leírom megint: leülsz a gyerekekkel (nem az udvaron szólsz oda nekik), hogy sajnos a kicsi allergiája miatt a cicát vissza kell vinni, te szerettél volna a kedvükbe járni, de nem tudhattad elõre, hogy allergiás lesz a kicsi. Bocsánatot kérni. Sajnálom szót használni. Kedvesen, nyugodtan beszélni, õszintének tûnni. Karmolást, szõröket, házba való bejárkálást meg se említeni (normális embernél ez nem lenne ok ugyanis, mert ezek miatt nevelné, nem eldobná, ne húzd a gyerekeket még ezzel is). Könnyen lehet, hogy a gyerekek elkezdenek pityeregni. Könnyeket letörölni. Felajánlani valamilyen más állatot, könyvet, kirándulást (állatkert elég nyerõ lehet). Mindezek mellett is könnyen lehet, hogy dühösek lesznek egy ideig. Ne hisztizz velük emiatt, ne morogj rájuk, fogadd el, mert jogos. Ha nem így teszel, hanem ilyen fennhéjázó stílusban beszélsz velük, mint velünk, ha szidod a macskát, ha elintézed annyival, hogy "elegem van, a macska repül", neadjisten a tudtuk nélkül viszed el, garantálni tudom neked, hogy ezt még akár évek múlva is a fejedhez vágják, ha van egy kis vita vagy hasonló szituáció. Nagyon erõsen javaslom azt is, hogy a gyerekekkel együtt vidd vissza a macskát, így biztosan lehetnek benne, hogy nem a patakba ölted bele (mert én errõl egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve). Nem, nincs gyerekem, de én voltam gyerek! És az egyik kutyánkat a tudtom nélkül vitték el (akkor voltam kb. 5-6 éves, nem emlékszem, hogy beteg volt-e), a mai napig emlékszek arra, hogy milyen rosszul esett, hogy még el se tudtam búcsúzni tõle. Na, itt egy válasz, kíváncsi vagyok, fogsz-e reagálni...
Allergiás vagyok rá trüsszögök fél napig a macskától. A kert nagy állat ide nemjön be ezt szüleim is közölték vele. Hugomat nem érdekelte, a macskája így járt.
30-as, nem vagy normális. Élõlényt nem dobálunk. Nem összeszedni kell, hanem kialakítani egy helyet, és a macskát oda szoktatni. Ezzel a gyereket is neveled, nem csak a macskát.
Sok gyökér hagyjátok békén a kérdezõt. Én megértelek. Gyûlölöm a macskákat hugom macskája egyszer jött be a házba 5m-t repült úgy hajítottam ki. Szerencsére most nincs. Lányaidnak mndmeg hogy vagy minden nap összeszedik a szart utána vagy lemondanak a macskáról.
"Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket. A kérdés inkább az (lehet, hogy nem jól tettem fel), hogy mit tegyek a lányokkal, akik nem bírják elfogadni...." Nézd Kérdezõ (#9), a valóság az, hogy ilyen módon semmit sem tudsz tenni... most úgyis neked lesz igazad hatalmi szóval, a jövõ az meg a jövõ... annak pl. hogy anyám nálam manapság egy pohár vízért se túl nagy sikerrel aspirálna, vastagon ott van az okai között mások mellett pár ilyen "állatos ügy" IS az anno gyerekkoromból...
Ha eldöntötted, minek tetted fel a kérdést? Add tovább, kényelembõl, nem törõdve a gyerekeid lelki világával. Hadd tanulja meg, ami nem kell, eldobjuk továbbadjuk, nem kell a felelõsség egy másik érzõ lény miatt. Ne sírj, ha majd beraknak egy szociális otthonba, mert nem viselkedsz öreg korodra rendesen... Ha úúútálod a macskát, minek hoztad el, minek egyeztél bele?? Most meg kidobnád....:(
Igen, a másik macska mellé jó ötlet (fõleg testvér). De ha mennie kell: legalább vissza menjen az anyjához, a testvéreihez, ne idegenekhez (elég sokkot okoztatok már ti neki a kiabálással, hurcolással). A gyerekekkel leülni és szépen megbeszélni, hogy ez nem megy, miért nem megy, bocsánatot kérni (!!!!!!), amiért csalódást okoztok nekik. Arra számíts, hogy legalább egy ideig haragudni fognak a gyerekek rátok, abszolút jogosan. Nem elég, hogy csalódást okoztok a gyereknek, felelõtlenek is vagytok (egy gyereket is így dobálnátok, nem tetszik a szeme színe, hát kicserélem?). A problémákat meg kéne oldani. Ez esetben megtanulni együtt élni a macskával és fõleg megtanulni nevelni.
Akkor viszont nem értem a kérdést. Ha így is, úgy is, mennie kell, akkor keress neki egy olyan gazdát aki törõdik vele.
Érdemes lenne még egy macskát hozni hozzá, egy macska nem macska, együtt jobban ellennének.
12 évesen igenis elég nagy a neveléshez. Iskolaidõre meg a nagy mánia szerintem elmúlik, megszokják (csak azért ne unják meg). Még egyszer mondom, a macska nem dobálnivaló játék!
A kérdező hozzászólása: Én viszont nem vagyok macskarajongó, sõt, nem is szertem a macskákat. Viszont úgy voltam vele, hogy a gyerekekért elviselem. Viszont az allergia nem fog elmúlni, csak mert a macska a kertben van. A gyerekek szemmel láthatóan nem tudják megnevelni, csak gondozni, nekem meg se idõm, se kedvem. A férjemet a hányinger fogja el a macska gondolatától is. Tehát egyértelmû, hogy nem maradhat. Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket. A kérdés inkább az (lehet, hogy nem jól tettem fel), hogy mit tegyek a lányokkal, akik nem bírják elfogadni, hogy vissza fogjuk adni a macskát a tesóméknak.
Nálunk volt több cica is. Nevelni kell... Én simán a lakásban hagyhattam a makát amíg kiszaladtam, a nagy tál hússal, még a székre sem mászott, sõt az egyterü alsószinten csak a járólapos rész mehetett. )ezek mind az életem során tartott 6 macskára igaz volt) Viszont az utolsõ cica sok bosszúságot okozott. Lepisilte a téli krumplit, bemászott a kocsicsomagtartóba, ott is jelõlt...stb...ráadásul a kornyéken valaki lgpuskával vadászott rá (egy füle ellõve, fél szemü lett...stb) Végül elajándékoztuk, vagyis édesapa elvitte a munkahelyére, ami egy telephely volt, igaz, apa már nem dolgozik ott, de a macskának királyi helye van, nagy területe, isteni kaja, sok szeretet, még saját fb profilja is van... Ha nem tudjátok nevelni, akkor addig kell rábízn másra amíg kicsi. Vagy megtanulni a nevelését de sürgõsen...
Meg lehet tanítani macskaalomra is. Mikor látod, hogy végezné a dolgát megfogod és a macskaalomba teszed. Egy idõ után megtanulja.
A kérdező hozzászólása: A macska átjár a szomszéd kertbe.
Ezt nagyon elrontottátok! Elõre kellett volna gondolkodni, mert ez nem így megy, hogy felelõtlenül bevállaltok egy macskát (vagy bármilyen állatot), aztán ha nem megy minden simán, akkor megszabadultok tõle. Milyen példa ez a lányaitoknak? A házba hogy szökik be? Nekünk is van kinti macskánk, de eszébe nem jutna belógni. A tieteket nem lehet, hogy párszor direkt engedték be a lányok, és ezért megszokta hogy bemehet? Talán itt is a vízipisztoly a legcélravezetõbb. Az udvar tiszta [email protected] Füvesített udvarotok van? Ha igen, kell neki egy homokos rész ahol tud kaparni, DE amúgy meg roppant egyszerû: minden nap össze kell szedni. Ha a lányok cicát akartak, akkor szépen minden nap fogják a zacskót, és felszedik a macskaszart. A kocsira terítsetek ponyvát, a vízipisztolyos trükk pedig itt is érvényes. Az állattartáshoz mindenképp kell tolerancia és türelem, de nektek úgy látszik egyik sincs. Talán jobb is, ha olyan helyre kerül a cica ahol szeretik és foglalkoznak vele. Nálatok egyértelmûen azért alakult így, mert [email protected] rá!
Ha eldöntötted én sem értem a kérést... Mi voltunk az elajándékozók, se mi sem a bosszúság miatt tettük, csak õ pint olyan volt, hanem a légpuska miatt:(...hiszen 4 évig küzdöttünk a nevelésével, , , Ha a gyerekedet nem tudod megnevelni azt is beadod az intézetbe? (Tudom nem egy kalap a kettõ, csak, azért írtam, hogy prõbálj kicsit belegondolni.hogy nem lehet a felelõsség elöl elfutni. Hiába 12 éves a nagyobb, és valamennyire nár tudna nevelni, de még mindig nem elég nagy hozzá, kell a szülõi, tehát a ti támogatásotok. Ráadásul ezzel a gyerekekbe azt neveled bele, hogy nem teszünk a problémák megoldásáért, hanem arrébbtoljuk... Hiába. A gyererek kapták, es hiába 12 éves
Ha valaki allergiás a családból a macskaszõrre, akkor nem lehet macskát tartani, sem bennt, sem kinnt. Aki nem ezt mondja az nem tudja mit beszél. Szerintem ülj le a lányokkal egy nyugodt pillanatban megbeszélni, hogy ez így nem mehet tovább. Elég nagyok már ahhoz, hogy megértsék, hogy ha a testvérük allergiás arról nem õ tehet.
Nekem is volt cicám, de nem volt tele szõrrel a lakás...mégis milyen fajta? Ha pedig alapból nem kedveled a macskát, minek vitted oda...hogy örüljenek a gyerekek, aztán x idõ után el is viszed. Ha az enyémet elvitték volna, miután megkapom, hisztiztem volna :S Szerintem rá kéne bízni a gyerekekre a cicanevelést, és nem beengedni a lakásba.
Mindig is szerettem volna cicat, es 10 eves koromban kaptam is. En is allergias voltam a macskaszorre, de elmult. Ha termeszetgyogyasz vagy, tudhatnal a homeopatiarol valamicsket. Es ha megsem mulna el a lanyodnak, megis mit artana a macska a kertben? Az osszes macskatol tusszog, ami elmegy a hazatok elott? Nem hiszem. Szabalyok kellenek a lanyoknak. Van cicazos ruha, amit amint beernek a hazba, atcserelnek, es kulon helyen tartjatok, amihez a kislanyod nem fer hozza (pl. masik helysegben, bezacskozva, es kulon kell mosni oket). Utana alapos kezmosas, hugit nem fogdossuk ossze szoros kezzel. En sokmindenre megtanitottam a cicamat. A gyerekeid pont megfelelo korban vannak hozza, felelossegre tanithatod oket, hogy a cicat tanitani is kell, nem eleg neki, ha kajat kap es simogatjak. Nalunk sem akarta anyukam a cicat (bar mara mar o is imadja), es megmondta, hogy nekem kell vele torodnom, etetnem, takaritanom utana, tanitanom. Ha olyan helyre vegzi a dolgat, ahova nem kene, belenyomod egy picit a fejet, hogy nem szabad. Betemeted folddel a kakijat. Lehet nem szocializalodott, tul koran elhoztatok, meg kell mutatni neki. Ha rossz helyre megy, vizipisztoly. Mielott etetitek a cicat, mondjatok egy "vezenyszot", minden etetes elott. Igy be lehet kesobb hivni a cicat. Kutyaknal csinaljak ezt, nekem most tengerimalacaim is vannak, veluk is mukodik. Mondd meg a lanyaidnak, hogy a cica akkor maradhat, ha tanitjak. A kiabalas viszont nem tanitas, attol csak megijed es bizalmatlan lesz. Utni sem szabad sohasem termeszetesen. Turelem kell hozza, de a cica okos allat, gyorsan tanul. Adj neki idot, par honapot, mielott elajandokozod. Milyen pelda lenne ez a gyerekeknek? Ha mar nem kell, vagy nem ugy mukodik valami, eldobjuk? Az en cicam mar 16 eves, nem cserelnem el semmire a vele toltott eveket. Ne foszd meg ettol a gyerekeidet. Adj egy eselyt a cicanak.
Mit gondoltál, hogy leülteted a macskát egy sarokba, és õ ott marad, mint egy dísz tárgy és akkor hú de jó, lehet benne gyönyörködni? Vagy, hogy a gyerekeid 100%osan felelõsséget tudnak majd érte vállalni ? Ku.rvára nem gondoltad át mivel jár egy háziállat tartása!!! Nekünk is van egy benti perzsánk, de én nem pazarlom az idõm arra , hogy le írjam min kéne változtatni mert páran már leírták. Másrészrõl te meg a férjed elhatároztátok, hogy utáljátok õt és mindenképpen meg akartok tõle szabadulni, így eszetekbe se jutna nevelni õt. Legközelebb plüssmacskát vegyetek a gyereknek, azzal tényleg nincs gond. 19/L
Az megoldás lehet, hogy a nagyobbik gyerek legalább látogathassa a macskát, ha nem laknak messze azok, akiktõl jött. Ugyanis oda fog ugye visszakerülni. Ahhoz képest, hogy a kérdés kiírásakor eldöntötted, hogy a macska megy, jó nagy körítést írtál. Ha allergiás a gyerek (bár orvos ezt nem mondta ki), akkor elég lett volna ennyi indokot írni, felesleges volt leírni azt is, hogy mennyire nincs agyad felnõtt létedre, hogy még az ajtót se tudod bezárni, meg a kabriót se vagytok képesek bezárni. Mi se csuknánk be a kertkaput mindig, amikor lemegyünk a kertbe, ha nem lenne kutyánk (mivel a hátsó kert maga nyitott, elkóborolhatna). Meg bezárjuk az ajtót, az ablakokon meg van (levehetõ) szúnyogháló, így se a macska, se a kutya, se légy nem jön be.
Ó, a természetgyógyászoktól mentsen meg az ég...Ti még a rákra se szednétek gyógyszert. Egyáltalán nem tilos allergiára gyógyszert szedni (legalábbis így általánosságban nem jelenthetõ ki). Itt van, hogy mit tegyél (bár már korábban írtam): a macskát vissza, ahonnan jött (nem máshova, elég sokk volt már neki rövid életében), a gyerekeknek szépen elmagyarázni és bocsánatot kérni, eltûrni, hogy egy ideig haragudni fognak, de igyekezni valami mást adni nekik. Ha természetgyógyász vagy, nyilván a gyerek nem is volt orvosnál, de jó kifogás ez arra, hogy macskautáló anyuka megszabaduljon a macskától.
A kérdező hozzászólása: Természetgyógyásznak tanultam, és szerintem ti még nem voltatok allergiások. A macska hiába van a kertben, a lányom tüsszögni fog tõle akkor is. Egyetlen megoldás, hogy nincs macska. Ezzel a gyógyszerrel meg ne jöjjetek, magyar ember hülyesége, hogy mindenre gyógyszert szed. Allergiára tilos gyógyszert!!! A macska mindenképp menni fog, ezt már akkor eldöntöttem, mikor kiírtam a kérdést. A kérdés az, hogy a két gyerekkel mit tegyek? Ezért van ebben a kategóriában.
Ha a lányaid csak fele annyira szeretik a macskákat, mint én, és te el akarnád a cicát távolítani otthonról, én meggyûlölnélek. Erre készülj fel, hogy lehet, hogy õk is így fognak reagálni. Ha nagyobb lesz a macska, nyugodtabb lesz, többet fog aludni. Az ivartalanítás is jó ötlet. Az allergiára meg ott vannak a gyógyszerek, meg kerülni kell a gyereknek a macskát. Ennyi. Itt szerintem nem ez a fõ probléma, hanem hogy te nem szereted a macskát. Ezt így nagyon elcseszted, de próbálj meg összebarátkozni vele.
Egy macskától hogy lehet MINDEN szõrõs? Bemegy a szekrénybe? Ajtó nincs? Ja, hogy megkarmolja a cabrió bõr ülését? Bocsi ez más súlyos indok!
Az allergiával kapcsolatban orvoshoz kell menni elõször, hogy õ mit mond. Azok a cikkek, amiket én olvastam errõl, azt hangsúlyozták, hogy a lakásban ne legyen a macska. A kertben szerintem attól még lehet. A kislánynak meg kell tanulnia, hogy ne nagyon érintkezzen a macskával (simogatás után rögtön mosson kezet, de ennek szerintem mindenkire evidensnek kéne lennie), és ha a macskával nem nagyon játszik, akkor a macska nem nagyon fog hozzá rohangálni, az nem olyan, mint a kutya, hogy odamegy mindenkihez. Gyógyszerekkel meg kordában tartható. Neki lehetne a feladata az, hogy a kaját adja neki oda, így gondoskodik is róla, de nem kell fogdosnia.
A macskának a történet után valóban mennie kell. Nem szabad vele kísérletezgetni, hogy kinövi-e a gyerek az allergiát. Másrészt meg a gyerekek úgysem nevelik meg, ti meg nem szeretnétek. Szerintem a legjobb megoldás a kompromisszum. Megy a macska, de kapnak helyette olyan állatot, amit a szülõk is elviselnek. (tengerimalac v hal stb...) Akkor a gyerekek is gondozhatnak állatot és talán a macska miatt sem lesznek annyira mérgesek. Nekem is van szobacicám, akit valóban meg kellett nevelni és ez nem kisgyerekeknek való feladat, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Én sem engedem meg, hogy bemenjen a házba, de valahogy mindig bekerül. A lányom meg nagyrészt a kertben van. Macskaalom nem sokat használ. Nekünk is van, de hasztalan. Meg aztán télen ígyis-úgyis a házban lenne. Igazság szerint én ki akarom rakni a macskát, de "félek"a lányaim haragjától.

Van egy macskám és sok a rossz szokása mit tegyek?

van egy kb8 hónapos kiscicám elkényeztetem mindene megvan és bent alszik a legjobb minőségű macskaeledelt veszem neki és mégis mindig kiszökik és van egy rossz szokása ezen kívül mindig mikor játszok vele a kezemet támadja és a fejemet már tiszta fognyom és csikarás a kezem mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet, hogy egyedül érzi magát, esetleg nem foglalkozol játszol vele eleget. Nekem is volt cicám, nekem is még mindig sebhelyes a kezem, pedig már vagy 2 éve nincs velünk. Kérdezz esetleg egy szakértõt.

Lehet, hogy egyedül érzi magát, esetleg nem foglalkozol játszol vele eleget. Nekem is volt cicám, nekem is még mindig sebhelyes a kezem, pedig már vagy 2 éve nincs velünk. Kérdezz esetleg egy szakértõt.
Keveset mozog a szabadban szerintem. Adj neki egy kicsit nagyobb teret. Néha engedd ki a lakásból amikor ki akar menni. A kezed helyett pedig adj neki valami más játékot és ne hagyd, hogy harapdálja.
Ilyenek a macskák :) Imádnak kiszökni, csatangolni és játszani (karmolósan, harapósan):) Néha engedd ki az udvarra, ha olyan helyen laktok...persze ha belvárosban vagy fõút mentén akkor ne!
A kérdező hozzászólása: Nincs egyedül van egy másik cicám és én is mindig játszom vele és van neki saját játéka és nem játszik vele és nem tudom kiengedni mert városban lakom :(
KI van kasztrállva? Az 1. vagyok és eszembe jutott, hogy azok az állatok, amik nincsenek ivartalanitva, vadabbak és erõs a vágyuk, hogy kiszökjenek, találkozzanak más macskákkal és megjelöljék a területüket.
A kérdező hozzászólása: De a macska még kölyök még nem csinál ilyet és gondolkodtam rajta és ha ivar éredt lesz ivartalanítom
8 hónaposan már ivartalaníttathatod, én 2. évig vártam, de kicsit beleõszültem, meg össze-vissza karmolt-harapott...mi a 10-en lakunk és úgy oldottuk meg, hogy az erkélyládába ki tud feküdni, ha akar.idejön, szól, kiengedem és boldog.fiú vagy lány?az enyém fiú, szeret néha "vadulni", olyankor néha komolyan megijedek, körbekerget a lakáson, utána "bunyózunk", amikor meg elfárad, hozzámbújik és dorombol...azt szoktam mondani, hogy elmúlt róla az ötperc :D ennyit tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: nekem is fiú és ugyan ezt csinálja kis bolond nem akarok ilyen hamar ivartalanítatni mer lehet hogy hozok egy kislány és akkor valamire jó lesz :D


Mit tegyek, ha van egy macskám, és egy kiskutyát (tacskót) akarunk a házhoz hozni?

Félek, hogy a macskám féltékeny lesz, és elszökik!!!

Legjobb válasz: Szerintem elõször hagyd, hogy a kiskutya körülszaglásszon, addig te vidd oda a cicust, és cicát fogd le, mert lehet, hogy ijedtében megpofozza, vagy ilyesmi, és tedd az orrukat tedd össze, hogy megszagolják egymást! Nekem ez vált be, de ha nem válik be, próbálgasd több napon át! Gabica

Szerintem elõször hagyd, hogy a kiskutya körülszaglásszon, addig te vidd oda a cicust, és cicát fogd le, mert lehet, hogy ijedtében megpofozza, vagy ilyesmi, és tedd az orrukat tedd össze, hogy megszagolják egymást! Nekem ez vált be, de ha nem válik be, próbálgasd több napon át! Gabica
Szia Szerintem a kutyus nem fogja bántani ha kölyök maximum a cica fog rá fújni, de ez nem baj, fogd meg a cicát és tedd oda a kutyushoz és talán de leginkább összeszoknak és nem fogják egymást bántani!!!!a kutyus a testvérének vagy a anyának tekintheti a cicát ha összaeszoknak!!!

Van egy macskám (2 éves) aki nem fogadja be az újonnan jött kis cicát (2 hónapos)! Mit tegyek?

Van egy nõstény macskám aki 2 éves és születtek már saját kölykei, de õket elajándékoztuk. Állandóan unatkozik és még a mai napig is hívogató hangokkal keresi a kicsiket... Ezért gondoltuk, hogy hozunk mellé egy kis cicát, hogy hátha majd õt befogadja és vele majd eljátszik, de nem így lett...

Legjobb válasz: A nagymacskát kicsit kényeztessétek, most irigy a kicsire. A nagycica szerint többet foglalkoztok a kicsivel, mint vele.

A nagymacskát kicsit kényeztessétek, most irigy a kicsire. A nagycica szerint többet foglalkoztok a kicsivel, mint vele.
Amúgy meg a korai elválasztás mindig is téma lesz itt. A háziállat.hu-n és néhány itteni kommentelõ azt írta nekem is hogy 8 és 10 hét között el lehet hozni a kiscicát az anyjától. Persze amint megkérdeztem hogy hogy legyenek a dolgok, jöttek a felháborodott kommentek, hogy várni kell 12 hétig stb. Egyik cicám 8 hetesen, másik kettõt most 9 vagy 9 és fél hetesen fogom új gazdiknak adni Sajna az anyacica igyis-úgyis hiányolni fogja õket és már elõre sajnálom õt, de sztem az elkerülhetetlen.akármikor is vinnék el a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: És? Nem kell szoptatni, már normális kaját eszik XD Itt nem ez volt a kérdés.
Esznek rendesen, de tehéntejet kapnak injekciós tû adagolójával és így sikerül etetni õket!
vegyél cumis üveget ! vegyél az állatorvostól cicának direkt tejet vagy csak és hangsúlyozom csak tehéntejet!!
A kérdező hozzászólása: haha, ez jó :D :) és kb mennyi idõ alatt fogadták el egymást?:)
Nálunk kezdetben a nagy cicának külön tálja volt, nehogy azt higgye, hogy az õ ebédjét eszi meg a kicsi. Persze a nagy rendszeresen megette a piciét is. Akkor is, ha olyan volt kirakva, amit õ nem is szeretett. :-) Én Az én cicáim már jóban vannak. Nálunk is a nagy cica volt teljesen elutasító. Most meg a "kicsi" a fõnök. A nagy cica beleegyezésével:-D
A kérdező hozzászólása: Medvi: Igen, értem. Remélem sikerül megbarátkoznia vele, tegnap már egész tûrhetõen viselkedett vele! :D Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: "Kicsit is figyelnél" - hahaha , biztos jobban tudod XD Nem egy macskám volt már, amúgy meg ahonnan elhoztuk ott rengeteg macska volt és eddig még mindegyiket felnevelték helyesen, úgyhogy nem hiszem hogy odaadták volna nekünk ha nem lett volna még elég idõs... 8 hetesen lehet elválasztani az anyjától, és tudod 8 hét az 2 hónap.:)
Fel fog buzdulni az anyai ösztön, csak ki kell várni. Õ nem ember, aki évek óta gyerekre vágyik, de nem lesz neki saját, ezért boldogan örökbefogad egy idegen gyereket, hanem cica, aki egyenlõre betolakodónak tartja a jövevényt, idõ kell neki, mire megszereti.
Csoszrinak igaza van.. Plusz mit keres nálatok egy két hónapos cica, ha kicsit is figyelnél a cicákra, akkor tudnád, hogy 12 hét a min. kor amikor ellehet választani az anyjától..
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenki válaszát, látom jöttek értelmes és értelmetlen hozzászólások is... Csoszri: Nem kell okoskodni... amikor a nagymacskának születtek kölykei akkor azért kellett õket elajándékozni, mert akkor még a nagymacskának volt egy társa , aki idõközben eltûnt, így maradt egyedül. 6 kölyköt fialt le, amiket odaadtunk másoknak, hogy csak az anya maradjon meg a társa, de mivel a társa eltûnt, ezért maradt az anya egyedül. Remélem most már érthetõ. ja, és azért hittük azt, hogy foglalkozni fog vele, mert azt reméltük, hogy felbuzdul majd benne az anyai ösztön.
Összefognak szokni, megtûrik és nem bántják majd egymást de az akár hetekig el fog tartani, ha meg erõltetitek, még tovább. "Mi azt hittük" Mégis mi alapján hittetek ilyen hülyeséget? Elõször is a kölykeit nem kellett volna idõ elõtt elajándékozni, másodszor az odavitt macskával nektek kell foglalkozni mert ti vagytok a gazdái, nem az egyéb házkörüli állatkák. Külön tálból egymástól távol kell etetni és elszállásolni õket, hogy csökkenjen a konfliktus zóna. Mindkettõt egyformán szeretni kell, és foglalkozni vele, akkor könyebben elfogadják egymást. Ha a nagyot hanyagoljátok akkor féltékenysége tovább fog majd tartani. A macskák az emberhez hasonló érzelmi élettel bírnak, ahol a kölcsönösségnek nagy szerepe van, nem szeretnek feltétel nélküli talpnyaló módon mint a kutyák.
undorító egy állat a macska...
Marton Teklának üzenem, hogy a macska NEM IHAT TEHÉNTEJET! Kifejezetten árt neki. A macskák kecsketejet ihatnak.

Nem merek kimenni a szobából, mert az ajtó előtt van egy (új) mérges, támadásra kész macska, mit tegyek?

nem kamukérdés, talált macska

Legjobb válasz: Ne csináld itt a feszültséget, testvér. Eszembe juttatod, amikor úgy jártam mint te: a macska engedélye nélkül sétáltam a lakásunk folyosóján, és lebuktam. Ne tudd meg: egybõl keresztbe állt elõttem, felpúpozott háttal, farokkal, leszegett fejjel, hátracsapott fülekkel, harcra készen. És azok a gonosz szemek. Brrrr... Még ma is beleborzongok, ha eszembe jut. Amúgy, ha jól emlékszem, elzavartam a búsba. Viszont másnap reggel arra ébredtem, hogy a macska a hátamon keresztül a gyomromban kotorászik. Szóval, nem tudom, mi a teendõ, ha az ellenfél egy macska... Harakiri esetleg?

Ne csináld itt a feszültséget, testvér. Eszembe juttatod, amikor úgy jártam mint te: a macska engedélye nélkül sétáltam a lakásunk folyosóján, és lebuktam. Ne tudd meg: egybõl keresztbe állt elõttem, felpúpozott háttal, farokkal, leszegett fejjel, hátracsapott fülekkel, harcra készen. És azok a gonosz szemek. Brrrr... Még ma is beleborzongok, ha eszembe jut. Amúgy, ha jól emlékszem, elzavartam a búsba. Viszont másnap reggel arra ébredtem, hogy a macska a hátamon keresztül a gyomromban kotorászik. Szóval, nem tudom, mi a teendõ, ha az ellenfél egy macska... Harakiri esetleg?
Mutass neki halott macskákról képet a telefonodon hátha veszi a lapot.
engedd be a szobába, rakj ki neki egy tál kaját meg tejet(sokat ne mert hasmenése lehet)és egy idõ után megnyugszik, addig ne csinálj vele semmit amig nem eszik, csak figyeld
xD hát ez nagyon nagy félni 1 ilyen kis dögtõl hát ez xD
Ha ennyire félsz tõle minek a bánatnak vitted oda szegény cicát?-.-"
A válasz megírásának idõpontja: ma 18:28 vagyok. Szerintem ez kamukérdés. Jelentettem a moderátornak, majd õk eldöntik.
Dobbants egyet és mély torokból kiabálj egy olyan nagyot amilyet tudsz. Jó mélyen, hogy még a szomszéd kutya is megijedjen.
minek kell minden kérdést jelentgetni mostnem jó röhögni ha van 1 vicces kérdés 2perc múlva má nincs is ott mert jelentik húúúú
Nyugi, a macska csak akkor támad, ha sarokba szorítják és nincs menekülési útja. Amúgy csak ijesztget, mert fél, de õ fog elõbb eliszkolni egy biztonságosabb helyre, nem te. Ha meg kamu a kérdés, akkor ha-ha..
Kedves Kérdezõ! A többi válaszoló már rengeteg jó ötletet mondott, hogy mit tegyél! Úgy hogy szedd össze magad és emeld fel a segged, mozdulj meg és barátkozz azzal a macskával! Igazuk van..ha látja hogy barátkozni akarsz, valószínû Õ is úgy áll majd hozzád. Ha meg ennyire nem megy...mi a [email protected]ért hoztad be? Tudom most az jön hogy : Hagytad volna ott egyedül-szenvedni? És most? Hogy behoztad? Mivel jobb? Ugyan úgy leszarod -.- Szóval mozdulj meg!!!!!! Ha meg kamu ...pff ..
A kérdező hozzászólása: Az istenit! Fogjátok már fel, hogy nem kamukérdés! Csak a sok kis hülye miatt, akik unalmukban tesznek fel kérdéseket, már az igazat sem hiszitek el. Apukám egy hálóval kapta el a macskát, és kivitte abba helyiségbe, ahol a macskák laknak. A cicaajtó ideiglenesen el lett torlaszolva. Kapott enni, vizet, van fekhelye. A másik cica nincs kilakoltatva, tornácos házunk van, van hova mennie aludni. (egy másik helyiség, még szõnyeg is van benn). Igen, félt szegény cica, még mindig fél egy kicsit, de reggelre szerintem megnyugszik. És sajnálom azokat, akik ezt a kérdést viccesnek találták.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, az volt a lényeg, hogy hozzánk került egy kitett macska, amelyik kissé belakta a konyhát, és nem hagyott távozni a szobából, de megoldottuk a dolgot.
Ne félj tõle, Õ fél tõled, azért viselkedik így. Beszélj hozzá kedvesen, megnyugtató hangon, hogy ne féljen, te nem bántod, stb. Biztosan sokan bántották szegényt, ezért fél, és így "védekezik". Idõvel, ha látja Te nem bántod, megszelidül.
A kérdező hozzászólása: De nem lesz a lakásban, nem benn fog lakni, hanem van egy kinti helyiség cicaajtóval, ott ahol a másik macs. Egyébként az sem biztos, hogy megtartjuk.
17:06os vagyok ismét:) Jobb nem igazán jut eszembe, képzeld el hogy ha kivolt rakva akkor egyedül volt magányosan. Biztosan azért mérges mert azt hiszi hogy bántani akarod. Barátkozz vele, persze neki is idõ kell. De ha becsukod az ajtót õ emg kint ül egyedül akkor persze hogy azt érzi hogy nem szereted-pedig te csak félsz tõle. Magától nem fog rájönni hogy nem akarod bántani... neked kell jófejkedned vele:) remélem segitettem.
szerintem is hívd be a szobába. Amugy az nem lenne jó ha kinyitnád az ajtódat résnyire? És ha akar bemegy, ha nem akar nem? Az úgy nem lesz jó ha félsz tõle... mert meg kellene szeretnetek egymást... magadhoz kell szoktatnod. és ha adnál neki valamit a szobádból amivel tudna játszani? akár összegöngyölöd a zoknidat vagy valamit és elguritod neki? Vagy odahívod magadhoz, leguggolsz hozzá? LEHET hogy azért is fél, emrt magányosnak érzi magát. Valamit kezdened kell vele, közeledj felé lassan, vagy mondom csak nyisd ki az ajtódat, ha csak ülsz vagy fekszel ugysem bánt, hadd szokja a helyét.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom halálra rémíteni, pont azért csinálja ezt, mert fél.
Tudod olyan jurassic parkos t-rexeset...
sicc-engess:) az mindig bejön vagy vegyél a kezedbe egy seprüt vagy újságot és ha karmolna üss rá vagy szoritsd odébb, amugy vegyél fel addig hosszú gatyát:D nehogy karmoljon.
Akkor meg nem tudom.
ne legyél már ilyen tutyimutyi, nem igaz h nem mersz kimenni egy macska miatt:) kiabálj rá, vagy sicc, ilyessz rá egy seprûvel, egy macska sem lehet ilyen elvetemült. mivel bosszantottad fel?vagy nem is rád vadászik? :)
A kérdező hozzászólása: Mondom, hogy új macska, találtuk. Mégis honnan a rákból szerezzek seprût, és nem akarom bántani, sem megijeszteni. Esetleg valami állatbarát megoldás?
A kérdező hozzászólása: Marhára viccesnek hiszitek magatokat. Te ez a macska meg van rémülve, így én sem tudok közlekedni a lakásban, mert fúj, morog és támad.
figyelj ide kedves kérdezõ. nemértem a hisztidet, de biztos egy kislány lehetsz max14éves. De ha a macska FÉL akkor nyilván nem fog megenni. Ezért kedvesen kéne hozzá közeledned. Nemde? Menj ki nyugodtan, ÚrIsten most mit csinál veled? Hadd fújjon meg morogjon, majd megnyugszik ha látja hogy nem bánta senki, esetleg hivd be a szobádba! Amugy meg talált macskát házba?:O Kitudja milyen retkes.
vegyél magadhoz egy kis párizsit és dobd ki neki addig el tucc menni mig eszik és nem is fog bántani:D mível adtál neki élelmet lehethogy csak éhes és fél
A kérdező hozzászólása: Macskaszállítóládában volt kirakva egy erdõ szélén. Fajtatiszta perzsa, ápolt. Szerinted? Engedjem ki az udvaron, hogy világgá szaladjon? Nem retkes. És az ajtóm elõtt ül, tehát sem seprû, sem párizsi, sem semmi, ugyanis nem jutok ki a szobából. Igen, félek tõle, és nem vagyok 14 és kislány.
A kérdező hozzászólása: Köszi az értelmes válaszokat. Most már megnyugodott. Most szokatjuk a többi macskához. Egész jól viseli.

Mit tegyek? Ha van egy kerti tavam amihez 10-15 macska odaszokott és kapkodják ki a halaimat. Várom a javaslatokat.

Legjobb válasz: Szia! Nekem amióta van kutya azóta egy macska sem jön az udvarra. Esetleg van kutyád? Vagy van rá lehetõség,hogy tarts egyet? Még esetleg azt tudom javasolni néz körül egy állatboltba érdeklödj vannak különbözõ macska ill. kutya távoltartó berendezések. Amit csak õk hallanak. Én egyébként valamilyen módon "átpasszolnám" õket a szomszédnak. :D

Szia! Nekem amióta van kutya azóta egy macska sem jön az udvarra. Esetleg van kutyád? Vagy van rá lehetõség, hogy tarts egyet? Még esetleg azt tudom javasolni néz körül egy állatboltba érdeklödj vannak különbözõ macska ill. kutya távoltartó berendezések. Amit csak õk hallanak. Én egyébként valamilyen módon "átpasszolnám" õket a szomszédnak. :D
Ha van kerti tavad, akkor azt jelenti házban laksz. Ezek után a megoldast Canis Lupus Familiarisnak hívják. Magyarul: kutty :)
nekem van körbe kis rács igaz a gyerek miatt de vas telepen kapni 2m x 5m tulajdonképpen vashálo 4 e betonvasbol és kb 5x15 ös osztással zöldre festve méd jol is néz ki és levágtam kb 70 cm magasra ezt raktam a to mellé
Hûû, nekem 2 kutyám van, és amikor nyaraltunk-kutyák lepasszolva-arra jöttünk haza, hogy az összes hal teteme kihalászva a kert különbözõ részein el volt hagyva....Ez ellen nem jó a növény, vagy a kerítés, sajnos csak kutya, vagy vmi mozgás érzékelõ cucc ami elkezd visítani, hogyha oda megy egy állat.Nézz kõrbe a kínain ott van minden kütyü.
3as: A rács biztosan jól véd az örökmozgó gyerkõcök ellen, de szégyellje magát az a macska amelyik nem tud átmászni egy akármilyen rácsos keritésen! :) )))
5. válaszadónak: Ez nem túl jó javaslat. :D A macskagyökér vonzza a macskákat(és a gilisztákat, nem is akárhogy), és nem taszítja. :) Amúgy tényleg egy kutya, vagy egy infrás mozgásérzékelõs ultrahangos macska/kutya/állat riasztó a legjobb megoldás.
nem hiszitek el de nem megy át a keritésen különben meg hogy jönne ki onnan utána nem tud ugrani a vizben különben is ugy tom fél a viztõl a macska vagyis automata locsolo berendezést kell oda tenni mozgás érzékelõvel ez esetben deeeee most nem aktuális
ültesd körbe a tavacskát macskagyökér nevü zöldnövénnyel, attól elmenekülnek a macskák mert utálják.
Vagy ott a jó öreg villanypásztor. Érdemes vízszintesen közvetlenül a víz partjára kiépíteni 10-15cm-es sávban, így nem tud elég közel menni a macska a vízhez, hogy halásszon, és az öszképet se csúfítja annyira. Átugorni meg csak nem fogja, bele a vízbe:D
A macskagyökeret utálják???? Nem igaz, meg vannak veszve érte, olyan nekik, mint a kábítószer! A legjobb megoldás valóban a kutyus, akkor nem mennek át a macsekok "pecázni" :-))
csúzli :D
a kávézaccos trükköt én irtam még "anno" bevált ha megkérdezhetem? én még 13éves vagyok, anyum szokta a cicák járta területet lekávézaccolni. nekünk bevált =).
Y alakú bodza vagy orgona ág, kétszer 20 cm tejgumi, egy kis bõrdarab+ egy él marék apró kavics mindezek egyenlõ CSÚZLI! Viccet félre téve bármelyik állatkereskedésbe árulnak macska riasztó vagy távol tartó spray-t.
"A válaszolók összekeverik a macskagyökereket a macskamentával. A macskamentát imádják a cicuk, a macskagyökérbõl gyártják a valerianat. A macskák egyiktõl sem fogják elhagyni a kertet. Ha ez ilyen egyszerû lenne! :D" Nem kevernek semmit semmivel. :) A macskamenta, és a macskagyökér (igen a valeriana officinalis :P ) egyaránt megbolondítja, és vonzza a macsekokat. Próbáld ki. :)
Nem tudom, hogy írta-e valaki, de legradikálisabb megoldás a vizelet. Egyszer- kétszer emberi (ha van kisgyerek, legegyszerûbb:D) vizeletet kell tenni a tó köré, ez állítólag jól használ. (Egy ismerõsünk így üldözte el a macskákat, mert félt, hogy a gyermeke elkap valamit tõlük.)
Én a citrusfélék héjáról hallottam, hogy távol tartják õket. Nemrég láttam egy újságban föld alatti villanypásztort, ez nem csúfítja el a kertet és távol tartja a macskákat. Páran írták a kutyát, szerintem csak azért ne tarts kutyát, hogy macskariasztó legyen, egyrészt, mert nem biztos, hogy kergeti õket, az enyém sem csinálja, másrészt etetni kell, sétáltatni naponta legalább 1, 5 órát, nevelni, kutyaiskolába vinni, ez azért elég idõigényes, drága és nem mindenkinek van hozzá türelme. Ha nem csak ezért tartanál kutyát, akkor OK, de egyébként nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat azt hiszem a kávézaccos trükköt kripobálom.
A válaszolók összekeverik a macskagyökereket a macskamentával. A macskamentát imádják a cicuk, a macskagyökérbõl gyártják a valerianat. A macskák egyiktõl sem fogják elhagyni a kertet. Ha ez ilyen egyszerû lenne! :D
Rakd körbe kaktusszal, egyik ismerõsömnél így van és teljesen bevállt.
szia! Amikor lefõzöd a kávét(ha kávézol) az utána megmaradt kávézaccot vidd ki az udvarra a kerti tavat szórd vele körbe, oda is rakj ahol sejtésed szerint átjön a macsek. De VIGYÁZZ!! Ha van kutyád és a tó körül szokott hancóruzni éjszakára zárd be, nappal ügyelj rá hogy ne szimatolja a kávémaradékot, mert attól ún. "elmegy a szimata" (mármint a kutyának, hogy nem fogja érezni a szagokat.) Ez arra is jó ha a cica ide oda piszkol, ahová nem kellene. remélem hasznos volt a tanács, ha nem akkor bocsi az idõpazarlásért..=)
igazad van villanypásztor nekem van is egy elado 12.000 ft ha valakit érdekel emberre nem veszéjes
LÉGPUSKA!!:D

Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.

Van egy pofátlanul rossz macskám, akire hatástalan mindenféle eddig ismert macskariasztó, mit tegyek?

Van egy 1 éves, ivartalanított kandúr cicám, aki teljesen megõrjít. A problémám az lenne, hogy nekünk a konyhában van a fregolink, amire õ elõszeretettel felmászik és reggelre minden kiteregetett ruhát lever. Igen, MINDET. Az égvilágon mindennel próbálkoztam! A vízzel spriccelés nem vált be, mert imád úszni és vizes lenni (ez az én szerencsém...), a szekrények tetejét ahonnan felugrik oda meg hiába fújom be macskariasztóval, citromos levendulás keverékkel, bármit csinálok is, õt nem zavarja.

Legjobb válasz: Én két kölyök macskával voltam így pár hónapja. :) Szóval gondolhatod. Nagyon energikusak. :) Le kell fárasztani õket. Fõleg este! Sok sok játék! Pl egy cipõfûzõ huzgálása, egy össze gyürt papír vagy egy wc papír guriga amivel labdázhat. :) Nekünk még a zoknival is játszanak. :) Az egyik a szájába veszi és szaladgál vele. :D. Én úgy is szoktam, hogy a cipöfüzõ végére kötök egy össze göngyölt zoknit és huzgálom. :) Azért kell velük játszani mert a felesleges energiat nem tudják levezetni. Ettõl késõbb agresszívá vallhat. Ezért kell velük sokat játszani. :)

Én két kölyök macskával voltam így pár hónapja. :) Szóval gondolhatod. Nagyon energikusak. :) Le kell fárasztani õket. Fõleg este! Sok sok játék! Pl egy cipõfûzõ huzgálása, egy össze gyürt papír vagy egy wc papír guriga amivel labdázhat. :) Nekünk még a zoknival is játszanak. :) Az egyik a szájába veszi és szaladgál vele. :D. Én úgy is szoktam, hogy a cipöfüzõ végére kötök egy össze göngyölt zoknit és huzgálom. :) Azért kell velük játszani mert a felesleges energiat nem tudják levezetni. Ettõl késõbb agresszívá vallhat. Ezért kell velük sokat játszani. :)
Csukd be a konyhaajtót! Egyébként meg sehogyan, de... Van-e olyan tárgy, amitõl fél. Pl. porszívó hangja. Kilesed, amikor felmászik, és beindítod a porszívót. Párszor meg kell csinálnod, utána össze fogja kötni a mászást és a porszívót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Sajnos a konyhánál vakajtó van, a becsukás így nem jöhet szóba. A porszívó nem rossz ötlet, de szerintem inkább a hajszárítóval fogok majd próbálkozni, azt kevésbé bajos üzembe helyezni. És állandóan játszok vele, teljesen hiperaktív a kis szörnyeteg, az anyját se hagyja békén, mindig rágcsálja valamilyen testrészét. Éjszaka nem vagyok hajlandó virrasztani és lesben állva azt várni, hogy õkegyelme mikor szándékozik támadást indítani a fregoli ellen, így a leszoktatás el fog tartani egy jó hosszú ideig...

Nekem van egy kani macskám 2éves. És hát bent nőt fel és minden nap haza jót eni meg aludni szinte egész nap bent volt. Ám egy nap nem jót haza. Nagyon agódom érte. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Párosodni ment akár hónapokig is távol maradhat de az is lehet hogy nem is jön vissza ugyanis a többi kandúr megölheti, mérgezett egeret ehet, elüti az autó, megfogja egy kutya. Sajnos nekem több kandúr macskám örökre eltûnt de volt olyan is amely 2-3 hónap után járt haza, így ment ez évekig. A legjobb ha a kandúrt ivartalanítod akkor nem kóborol el.

Párosodni ment akár hónapokig is távol maradhat de az is lehet hogy nem is jön vissza ugyanis a többi kandúr megölheti, mérgezett egeret ehet, elüti az autó, megfogja egy kutya. Sajnos nekem több kandúr macskám örökre eltûnt de volt olyan is amely 2-3 hónap után járt haza, így ment ez évekig. A legjobb ha a kandúrt ivartalanítod akkor nem kóborol el.
Biztosan csajozott. Sajnos akkor megeshet az is, hogy tapasztalatlansága miatt nem tud verekedni, a többi kandúr megfojtja vagy súlyosan megsérül. Nekünk egy cirmosunkat fojtották meg, a harmadik szomszéd találta meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!