Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, több tejcsim legyen (3 db)

Keves az egyhonapos babamnak a tejcsi mit tegyek hogy tobb tejcsim legyen? Tapszert nem akarom neki adni

Legjobb válasz: Sok folyadék,és még a soknál is több.A patikában lehet kapni teát,ami a tejtermelést elõsegíti.Minden szoptatás után fejd ki mind a két melledet.A sok fejéstõl termelõdik a tej... Éhezni viszont ne hagyd a babát,ha annyira kevés a tejed,hogy nem lakik jól vele,akkor inkább adjál neki tápszert.Már nagyon jó anyatejpótlók vannak.

Sok folyadék, és még a soknál is több.A patikában lehet kapni teát, ami a tejtermelést elõsegíti.Minden szoptatás után fejd ki mind a két melledet.A sok fejéstõl termelõdik a tej... Éhezni viszont ne hagyd a babát, ha annyira kevés a tejed, hogy nem lakik jól vele, akkor inkább adjál neki tápszert.Már nagyon jó anyatejpótlók vannak.
Egyetértek az elõttem szólóval. És ha annyira kevés, hogy éhes, tényleg nehogy éheztesd, a tápszerek is jók már manapság, nem mint anno, hogy hizlal meg egészségtelen!!
A legfontosabb ne legyél emiatt ideges. Pihenj sokat, néhány napra bújj ágyba, addig kérj valakitõl segítséget a háztartás vezetésére. Igyál napi min. 3 liter folyadékot. Amikor igényli a baba tedd mellre, amíg nem indul be a termelõdés és nem lesz elegendõ két mellbõl szoptass, és ahogy már írták szopi után még fejd ki a melled. Remélem minél hamarabb sikerül és tényleg ne aggódj ezen, mert a feszültség is csökkenti a termelõdést.Sok sikert és hosszú szoptatást!
Gyakrabban tedd mellre a babát, hogy gyakrabban képzõdjön tej. Növekedési ugrásnál is ez a megoldás. Meg az elõzõ tanácsok is hasznosak. Próbálhatsz más testhelyzetben is szoptatni, hátha akkor másik tejcsatornából jobban jön a tej (ülve/fekve)
Egy sokgyerekes nagymamától, nyugodtan elfogadhatod ezt a tanácsot, mert ez "TUTTI" Teljesen ki kell szoptatni az egyik melledet minden etetés alkalmával, mert akkor gyarapodik a tejmennyiség, ha mindíg kiûrül. Ha marad benne, azt ki kell fejni. Legközelebbi etetésnél a másik melleddel ugyan így tegyél. És ha reggelire kávé helyett finom köménymagos rántottlevest eszel sokkal könnyebben megtelik a melled és a köménymagtól Te sem és a Baba sem lessz szeles. Ha ízlik, este is ehetsz rántottlevest. recept. 1 pupozott evõkanál lisztet picit megpirítasz szárazon 10-20 szem köménymaggal, majd felöntöd 5 - 6 dl vízzel. Pirított zsemlét, vagy kenyeret aprítasz bele és még egy másik babának is jut a tejedbõl. Üdv Kovácsmama Angyalföldrõl
Szia! Ne tartsd be a 3 óránkénti szoptatást. Amikor csak lehet cicire! És rengeteg folyadék. Én az elején nagyon rossz tanácsokat kaptam. Az egyik az volt, hogy tartsam be a 3 óránkénti szoptatást. Szerencsére utána olvastam a http://www.lll.hu/ címen, sok hasznos tanácsot olvashatsz. Ma már 2 éves a lányom és még mindig szopik és van tejcsi !! :-) De kiegészítésként kap mellette tápszert is, már 1 éves kora óta. És az addig véznácska lányom sokkal erõsebb, és többet alszik éjszaka. Ne félj a tápszertõl!

Mit tegyek, hogy több tejcsim legyen?

6 hetes kislányomnak néhány napja nagyon megnövekedett az étvágya és ráadásul nappal szinte alig alszik, kb. 2 óránként enni akar. Eddig elegend? volt egy cicib?l neki, de mostmár a másikat is oda kell adnom neki, mert még sír, hogy éhes. Eddig Laktoherb teát ittam, de nem segített.

Legjobb válasz: Ne ijed meg, nem a tejcsid lett kevesebb, hanem a kislányod étvágya lett nagyobb. Ez az elsõ növekedési ugrása, ilyenkor hirtelen többet szeretne enni. Semmi gond nincs, jól csinálod, tedd sûrûn cicire, ahányszor csak igényli, ha kell add oda a másik melled is, pár nap alatt a tejtermelõdés igazodik a megnövekedett igényekhez.

Ne ijed meg, nem a tejcsid lett kevesebb, hanem a kislányod étvágya lett nagyobb. Ez az elsõ növekedési ugrása, ilyenkor hirtelen többet szeretne enni. Semmi gond nincs, jól csinálod, tedd sûrûn cicire, ahányszor csak igényli, ha kell add oda a másik melled is, pár nap alatt a tejtermelõdés igazodik a megnövekedett igényekhez.
3 hónapos a kisfiam.2 hónapos korától néha kellett adnom pótlást, hogy meglegyen, amennyi kell. De a megoldás az alkoholmentes sör! Pár napja elkezdtem inni és bevált.Azóta többet eszik pótlás nélkül. És még jól is esik!
Igyál sok folyadékot. Ha nem segít, igyál Laktoherb teát . kb 500ft. Az tejserkentõ.
Sietek, ezért röviden a http://www.lll.hu oldalon gyakorlati segítseget, bátorítást találsz. Nem, baj ha több idõt van cicin, annál több lesza tej
Hagyd a mellen annyit, amennyit ott szeretne lenni. A szopásnál (és/vagy mellen cumizásnál!) nincs hatékonyabb serkentõszer. Se a fejés, se a tea, se a More Milk és tsai, se a mindenféle magvak.
Nem biztos, hogy mindig enni akar, õ még olyan picike, bármi hatás éri, keresi anyukáját:) Ha nem válik be a laktoherb, (a kisfiamnak fájt tõle a pocija) akkor próbáld ki a herbalakt teát, ugyanaz gyártja, csak nem filteres, hanem teafû. Az nálunk nagyon bevált. Meg az alkoholmentes sör:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!