Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, párom nem szeretne még babát (7 db)

Mit tegyek, a párom nem szeretne még babát?

Már 6 éve ismejük egymást. Én nagyon szeretnek kisbabát, de ? még nem. Õ azt mondja kórai még, de szerintem 6 év utan már nem korai.

Legjobb válasz: Szia. Nem írod,hogy hány e´vesek vagytok.Gyereket csak akkor szabad vállalni,ha mindketten akarjátok.Jól beszéljétek át,s figyelj oda,mik az érvei a párodnak.Mert lehet,hogy csak fél a nagyobb felelöse´g vállalástól.Mink 10 e´v utánn vállaltuk be. 34hetes kismama.

Szia. Nem írod, hogy hány e´vesek vagytok.Gyereket csak akkor szabad vállalni, ha mindketten akarjátok.Jól beszéljétek át, s figyelj oda, mik az érvei a párodnak.Mert lehet, hogy csak fél a nagyobb felelöse´g vállalástól.Mink 10 e´v utánn vállaltuk be. 34hetes kismama.
Hány évesek vagytok? Te a nõ, vagy a férfi vagy? Errõl nem írtál semmit. Lehet, hogy Õ még nem készült fel egy kisbaba fogadására. Sok oka lehet, de nyílván megindokolta neked. Ha meg úgy érzed esetleg, hogy kifutsz az idõbõl, akkor mérlegelj, hogy mi a fontosabb a baba, vagy a párod? Beszéljetek róla késõbb is. Szorítok nektek.
Házasságban, vagy párkapcsolatban élni nem mindegy, de nem ez a sorsdöntõ. Azt szokták mondani, hogy egy férfi 30-35 éves kora körül érik meg a gyerekvállallásra, addig õ maga is gyerek. Ha a kapcsolatotok biztos érzelmi talpakon áll, akkor már csak azt kéne kideríteni, miért nem érzi még felkészültnek magát. Lehet, hogy csak a környezetünkben lévõ oly sok párkapcsolati kudarc miatt, amit sokszor a gyerekekre fognak, pedig ez nem így van... Hat év nagy idõ, ha végig együtt is éltetek, van már jócskán közös múlt és biztató a jövõtök is. Légy türelmes, lehet, hogy már nem is kell sokáig várnod.
Ha a párod a férfi, nem egyedi az esetetek, általában a férfiak félnek a babával járó felelõsségtõl, az ismeretlentõl... A kapcsolatnak és mindkét félnek készen kell állnia a baba fogadására. Én is csak türelmet tudok javasolni, sajnos erõltetni nem lehet, de néha "nõiesen" azért szabad éreztetni... Barátnõméknél is ez volt a helyzet, a lány teherbe esett végül és a fiú a legbüszkébb, legboldogabb apa lett... Sok sikert, drukkolok!
A párommal 7 éve vagyunk együtt régebben sokat mondta, hogy jó lenne egy baa már. De sok minden volta z idõben fõsuli munka ház stb. így nem válltuk be. Mikor egy éve összeházasodtunk újra terítékre került a baba téma. Nem mondta konkrétan ki inkább úgy láttam, hogy megijedt egy kicsit ettõl a kérdéstõl. Én ekkor azt mondtam, hogy bármennyire is szeretnék babát megvárom még õ is szeretné hiszen ehhez két ember kell. Láss csodát két hónap múlva már szólt, hogy igen õ is úgy érzi itt az ideje. Igaz sajna még nem jött össze valószínû, hogy túl görcsösen akartam eddig. Most már inkább csak arra figyelek, hogy szeressük egymást és akkor majd jön a baba ha akar:-)))) Szerintem várd meg még õ is akarja, mert ez a kérdés nem az eltöltt évek száma alpaján aktuális téma.
Szerintem ha õ nem szeretné ne erõltesd neki, ismerek olyan kapcsolatot ahol a srác megijedt a baba születése után a feleõsségtõl és elhagyta a lányt. ha még nem érzi, hogy kész van rá ne erõltesd.Mi 7 éve vagyunk együtt és most mondta a párom, hogy jöjjön edddig õ sem akarta.Persze a kor is számít.Mi 25-26 évesek vagyunk rendezett anyagi háttér stb.Ez mind számít, nem tudom nektek ebbõl a szempontból minden oké e, mert lehet ettõl is tarta a párod. Sok sikert:)

Terhes vagyok, és a párom is szeretné a babát megtartjuk, de szüleim és barátom is azt szeretné, ha a nyáron még összeházasodnánk, de én nem szeretném. Mit tegyek? 18L

Legjobb válasz: Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?

Ha szeretem hozzá mennék, sõt, örülnék hogy el akar venni! Manapság ez nagyon ritka, becsûld meg!
Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?
Magyarázd el nekik, hogy te nem ezt szeretnéd.Mi sem vagyunk házasok a párommal és nem is szeretném, hogy azért kérje meg a kezemet, mert babánk lesz.
Már szervezik az esküvõt??? A menyasszony beleegyezése nélkül??? Bocsi, de ezek szerint az vagy!:D Röhej... Tényleg nagyon aranyos lenne amugy ha viszi a gyûrûket a kicsi :D De semmivel nincs több papír munka vele, csak egy apasági nyilatkozatot kell tenni a párodnak, abba meg nemhiszem hogy bele halna. Állj ki magadért! :)
A kérdező hozzászólása: február elején volt az egyéves évfordulónk.
Kérdezhetek egy hülyeséget? Miért költesz felesleges pénzeket az esküvõre? (arra értem, amit a babára költhetnétek) Ha jól szervezed meg az esküvõt, a pénz, amit kaptok a rokonoktól éppen fedezi a költségeiteket, tehát egy fillérbe sem kerül a lakzi. EGyébként szerintem aranyos, ha a párod el akar venni feleségül, én igent mondanék. Azellen meg, hogy a nagyikkal éltek, nincs mit apelláljál, elvégre 18 (!) évesen leszel anyuka. Ha 28 évesen lennél az, akkor a te életed lenne. De ha már így sikeredett, hogy még alig vagy felnõtt, de becsúszott a baba, ne panaszkodj, ha a nagyszülõknél laktok, ergo, beleszólnak az életetekbe. Még egy gondolat: ha most nem mész férjhez, késõbb annyi kiadásotok lesz, meg kell másra a pénz, belefásultok, stb., hogy abból a büdös életben nem lesz lakzi.
A kérdező hozzászólása: az életem felett döntenek, jobb lenne ha a párommal külön laknánk, nem anyuékkal, ugyanis este jött már azzal hogy ugye nem te ágyazol, hanem a párom, ne fürödjek meleg vízbe mert a végén elvetélek, ne tornázzak, és stb, szerinte csak feküdjek, és ha szólok úgy összeveszünk, hogy elmondani nem lehet.Inkább az eskûvõre költött pénzbõl, elköltöznénk, és a gyermeknek vennénk dolgokat.Én ezen az érven vagyok, de õk más.
mármint rábeszélhetnek
Arra nem gondolt senki, hogy nem szeretne hassal menyasszony lenni? Nme tudom az okaidat, de én nem engedném, hogy rábeszéljenek, mert akkor szinte bármire késõbb is átbeszélhetnek, dönthetnek helyetted azt hiszik majd. Persze ez csak akkor igaz, ha vannak megfelelõ érveid miért nem akarsz most hozzámenni. Elárulod? Ha nem szeretnéd nem kényszeríthetnek, de határozottnak kell lenned, mert nem úgy tûnik, mintha az lennél, mert akkor a fejed felett nem kezdtek volna el szervezkedni, amúgy is milyen már, hogy meg sem kérte a kezedet, nem is mondtál még igent...
Ha nem bízol abban, hogy a kapcsolatotok tartós lesz, akkor felelõtlenség gyereket szülni! Azok ellenzik a házasságot, akik nem bíznak a párjukban. A többi indok csak mese.
Neked is igazad van, de abban is van valami, amit õk mondanak. Végül is, ha te nem akarod, akkor nem erõltethetik rád, és igenis figyelembe kéne venniük a te álláspontodat is. Viszont én abban nem látok semmi problémát, hogy el akar venni. Lehet, hogy most úgy tûnik, hogy a gyerek miatt, de tuti, hogy nem emiatt, hanem mert szeret, és ígyis úgyis eljegyzett volna, max a gyerkõc kicsit elõrehozta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: igen együtt lakunk, szeretjük egymást, beszéltünk az eskûvõrõl is, de anyu azzal magyarázza hogy sok papír munka van meg apapsági nyilatkozatot kérnének hiába mondanánk hogy a párom az apuka, de ez tényleg olyan lenne hogy csak a baba miatt.Mondtam a páromnak ha kicsit nagyobb lesz gyermekünk akkor már õ is tud segédkezni gyûrût vinni és olyan aranyos lenne, de hajthatatlan, így szinte nélkülem szervezik az eskûvõt:S
Ha amúgyis szereted, és hozzá akarsz menni, akkor nem értem miért nem mindegy, hogy mikor. Ti tudjátok, hogy nem a gyerek miatt más nem számít. AMúgy ha meg lesz a baba, annyira el fog törpülni ez az egésze esküvõ mizéria...Én a helyedben belemennék.
A kérdező hozzászólása: persze abba is belegegyezne az apaságiba, de õ azt szeretné ha a feleségeként szülnék.
A kérdező hozzászólása: igen szervezik az eskûvõt, hely, võfély, videós már lefoglalva, még nem kérte meg a kezem jõvõ hónapban lesz az eljegyzés, nyár végén meg az eskûvõ.
Ha nem akarod, akkor tényleg magyarázd el nekik, hogy mi a helyzet! Viszont, ha szeretitek egymást és minden rendben van köztetek, akkor viszont miért ne házasodnátok össze?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat, lesz eskûvõ voltam menyasszonyiruhát próbálni és eszméletlenül szép, amúgy december elejére vok kiirva én meg a hónap végén töltöm a 19et.Sikerült megbeszélni mindent.

Már irtam hogy a párom még mindig nem szeretne babát! Már odáig jutottam hogy egyszerűen nem tudok vele lefeküdni, nem kívánom! Mit jelenthet ez? Mit tegyek? Mindennek vége?

Legjobb válasz: Miert nem tudsz vele lefekudni? Azert, mert nem akar meg babat? Ha szulhetnel neki egyet, utana megint akarsz majd vele lefekudni? Nem ertem. Mennyi idosek vagytok? Miota vagytok egyutt? Miert nem akar a parod meg babat? Soha nem is akar majd, vagy csak egyenlore meg nem? Tul friss meg a kapcsolat, vagy az anyagi helyzetetek nem olyan meg? esetleg a politikai hattertol fel? Sok reszletet kene tudni, hogy tudjunk valaszolni. Irj egy kicsit meg.

Miert nem tudsz vele lefekudni? Azert, mert nem akar meg babat? Ha szulhetnel neki egyet, utana megint akarsz majd vele lefekudni? Nem ertem. Mennyi idosek vagytok? Miota vagytok egyutt? Miert nem akar a parod meg babat? Soha nem is akar majd, vagy csak egyenlore meg nem? Tul friss meg a kapcsolat, vagy az anyagi helyzetetek nem olyan meg? esetleg a politikai hattertol fel? Sok reszletet kene tudni, hogy tudjunk valaszolni. Irj egy kicsit meg.
A kérdező hozzászólása: 10 éve vagyunk együtt!Nem rég vettünk lakást!nálunk a baba téma már 2 éves dolog, de mindig van valami kifogás:most sokat veszekszünk, vagy albérletbe lakunk, most a munkahely nem biztos!De nem érti meg a mai világban már semmi nem biztos! Neki nagyon fontos a pénz, minden honapban van egy keret és azt nem lehet tul lépni!pl:pár napja nagyon fájnak a melleim, mondtam neki vegyen fel pénzt (én fizum is az õ számlájára megy), de azt mondta hogy inkább majd következõ fizetéskor menjek el!kb.ennyi!
A kérdező hozzászólása: volt pl:egy karkötöm meg egy nyakláncom amit tõle kaptam, de sokszor elszakadt!igy vmelyik nap mondta vigyük be és vásároljam le amire szeretném! de addig jutottunk hogy vehettem két ezüst gyûrût mert a többi pénz kellett számlára!
Hát én választás elé állítanám: én és a baba vagy egyikünk sem. 10 év után nem tudom, mire kéne még várnotok..
A kérdező hozzászólása: Most szünt meg a munkahelye, de már van másik ugyanazt csinálja!Elõször azt hittem ez okoz neki problémát, de nem!Megkérdeztem én és baba vagy egyikünk sem elsõre azt válaszolta hogy én! Szerintem ez elmond mindent!Vagy én vagyok hülye?

Én szeretnék babát, de a párom még nem szeretne. Mit tegyek? (bövebben lent)

19 éves lány vagyok, és amióta a rokonságban van egy kisbaba azóta én is szeretnék egy babát. Tudom ez hülyén hangzik, de feltudnám nevelni, semmiben nem lenne hiánya stb. A párom 25 éves de ? még nem szeretne. Mit tegyek? Várjak még? Vagy hülyeségre gondolok. Kérlek segítsetek, mert nem tudom mit tegyek.

Legjobb válasz: Ez azért szerintem nem így megy, hogy láttál egy babát és most te is szeretnél. Pár évet még bõven várhatnál :)

Ez azért szerintem nem így megy, hogy láttál egy babát és most te is szeretnél. Pár évet még bõven várhatnál :)
Basszus... 19 éves vagy és másfél éve jártok CSAK! Bár ezt te nem tudod felfogni, ahogy egy 15 évesnek se tudod megmagyarázni, hogy miért éretlen...
Akiknek akkor kell baba ha a rokonságában vagy baráti körében születik egy azok csupán irigységbõl akarnak babát hogy nekem is legyen már egy. Az nem így mûködik. Egy baba nem egy háziállat. Ahhoz nagyon sok minden kell, és akik egybõl fejest ugranak az ilyenbe azok többsége azon veszi észre magát hogy a párjuk ott hagyja és egyedül nevelhetik vagy tovább adják a szülõknek hogy õk gondozzák míg én tanulok meg dolgozok.
A kérdező hozzászólása: Már nem tanulok, de ha netán ugy alakul akkor szeretnék. megengedhetnénk magunknak anyagilag is.
Élvezd még az életet, majd ráérsz még szülni. :) A gyerek 24 óránál is többet igényel, hidd el, kell még neked a nyugi. :)
Tudom mit érzel. Én 21 leszek, és én is már babát szeretnék. Illetve érzem belül, hogy milyen jó lenne, meg tudnék róla gondoskodni stb. De nekem nincs pasim... Körülöttem mostanában csomóan szülik sorra a gyerekeket, igaz hogy a családban én vagyok a legfiatalabb, mert átlagban 25-35ig vannak a nõk, szóval hozzájuk képest még nem vagyok lekésve, de akkoris... Tanulsz még, szeretnél a késõbbiekben? Dolgozol már? Anyagilag megengedhetitek magatoknak? Ezek azért elég fontos dolgok...
A kérdezõnek: Nem, semmi nem fogalmazódott meg benned, fellángolás, ennyi, majd 10 év múlva visszatérhetsz a témára. S mindenki más is így gondolja, legfeljebb körít hozzá még okosságokat!
A kérdező hozzászólása: Elsö válaszolonak annyi lenne a hozzá füzésem, hogy már rég megfogalmazodott ez bennem, hogy babát szeretnék. Csak most hogy láttam a picit így mégjobban elöjött ez az érzés bennem. 2 válaszadónak pedig még lagzi nem volt. 1, 5 éve vagyunk együtt, és majd akkar gyereket csak nem az elkövetkezendõ pár évben:S
Formabontó 5let, de beszélj a pároddal. Pl. ilyeneket jó lenne tudni, hogy mikor akar, akar-e. Nyilván ennek függvénye, hogy kell-e másik pasit keresned. Btw, összeházasodtatok már? Csak mert szerintem a gyerek jóval nagyobb elkötelezettség, mint egy házasság, szóval ha még a lagzi sem volt meg, akkor eléggé megértem a pasid. Egyáltalán, mióta vagytok együtt?
Egyszer az esküvõrõl kellene beszélnetek... Ha megvolt, csak aztán a baba. A párod szerintem fél a felelõsségtõl, ne siettesd. És gondold át alaposan minden apró részletét egy baba gondozásának. TE KÉSZEN VAGY? Amúgy pedig ha mégis 19-20 évesen vállalnál babát, annyi benne a +, h jobban meg fogod õt érteni késõbb, és talán közelebbi kapcsolatotok lehet. De ez persze nem törvényszerû, mert sok mindentõl függ...

A párom szeretne babát (de szerintem nem), mert akkor nem mondaná ezt:Szeretne babát de még nem akar belém. -ni! Mert ez van van az van! 30 vagyok ő29! Ez kb, 2 éves dolog nálunk! De mindig van valami! Mit tegyek?

Ugy érzem lassan de biztosan az anyaság érzése és az utáni vágy felemészti a kapcsolatunkat ami 8 éve tart!

Legjobb válasz: "Mert ez van van az van!" Ezt fejtsd már ki bõvebben légyszi!

"Mert ez van van az van!" Ezt fejtsd már ki bõvebben légyszi!
A kérdező hozzászólása: Most még nincs lakás(de már az is meg van saját), vagy nem biztos a munkahely , de még sorolhatnám!!Mindig ez van!
Mond meg neki, hogy olyan úgysem lesz sosem, hogy minden körülmény a legmegfelelõbb legyen, de ha mégis lenne ilyen alkalom akkor azt ki garantálja neki, hogy az így is marad örökre? Soha nem lehet tudni, hogy holnap mi fog történni, ezért a megfelelõ anyagi alkalomra várni teljesen felesleges. A fontos az hogy mindketten akarjátok a babát mindenféle kifogások nélkül. Ezt mindenképpen beszéljétek meg és minnél hamarabb.

17 éves vagyok és terhes. Meg szeretném tartani a babát, de a párom nem. Mit tegyek?

Mindig is tudtam, hogy majd szeretnék babát, de azt nem gondoltam, hogy ilyen korán. A barátom (18 éves) nem örül neki, mert azt mondja, hogy még túl fiatalok vagyunk. (És ez igaz is...) De én érzem, hogy képesek lennénk megoldani a gyereknevelést, ha mindketten akarnánk. De az a baj, hogy csak én akarom. A barátom azt mondja, hogy döntsek én, hogy mi hogy legyen. Mármint hogy szakítsunk-e. Mert az biztos, hogy a babát megtartom, még ha egyedül is kell felnevelnem. Szeretjük egymást a barátommal nagyon, és nem akarunk szakítani, de ő nem tud (vagy nem akar) még babázni, én pedig nem tudom megölni a gyermekünk. Nem tudom, mit tegyek. Kérlek, segítsetek!

Legjobb válasz: Szüleid tudnak róla? Tartsd meg a babát, ha már így alakult, vállald a felelõsséget. Isten adjon neked erõt, mert ez nem bizos, hogy könnyû idõszak lesz. 17/L

Szüleid tudnak róla? Tartsd meg a babát, ha már így alakult, vállald a felelõsséget. Isten adjon neked erõt, mert ez nem bizos, hogy könnyû idõszak lesz. 17/L
Hát akkor jön a szokásos kérdés: mibõl tartod el 17 évesen? Mert mondani könnyû. Gyest és családit kapsz. Semmire nem elég. A szüleid nyakára akarsz szülni? Oda, hozzájuk a lakásba? Nem csak rólad van szó, hanem az egész családodról. Egy baba nagyon nagyon sokba kerül.
Ha már megcsinálta, vállalja a felelõsséget, hiszen nem csak te kellettél a "készítéséhez". Ezt nektek kell megbeszélni, itt nem igazán tudnak segíteni. Elsõ voltam.
Annyira csak nem szeret a barátod, ha ez a két lehetõség van. Én 16 évesen szultem, apukával szakítottunk. A lányunk egy éves korára észheztért azóta mintaapuka! Kulon élunk és tervezzuk a kistestvért.
Tehat a szüleid nyakára akarsz szülni egy gyereket, akit az apja nem akar..... Nem kellene.
Ha nagyon szeretne, nem hagyna el azért, mert megszülöd a gyerekét. Ne vetesd el! Soha nem tudod majd megbocsájtani magadnak.
Gyes és családi elég havonta a pelenkára és az eggyel nagyobb ruhára. Kelengye sokba van..bár használtan az se vészes . Majd ha nagyobb lesz kevés a pénz mert már nem anyatejezik így enni inni venni kell, ha igényei lesznek rá akkor mindenféle játékot. Lányom hello kitty mániás , minden gyereknek van ilyen kedvenc
Szerintem majd, ha elmondod szüleidnek, az nagyon sok mindent elárul a jövõtökrõl, hogy õk hogy állnak hozzá, mert azért mégis csak nem saját lakásba szülöd és édesanyád életét is megváltoztatod ezzel. Hiába, más az, hogy régebben azt mondta, hogyha terhes leszel akkor is támogat, de valósággal igazán szembesülni na az egy arconcsapás lesz szerintem neki. Nem lesz könnyû senkinek sem, de meg kell küzdeni, nincs már más választás.
A nyakamat merném tenni rá hogy õ is gyogyszer mellett lett terhes és benne van a 0.1%ban......
Hagyjátok már békén a kérdezõz az abortusszal! Azt mondta megtartja, és senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál. Abortuszra pedig ne beszéljétek rá õt.
Bocs, utolsó elõtt.
Látom már döntöttél, akkor visszont nagyon sok boldogságot erõt és kitartást. A párod meg ha nem akar babázni ne tegye. Fiatal vagy még, majd találsz olyat aki melleted marad és szeret titeket. Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Be lehetne fejezni ezt az abortusz-témát? Már döntöttem. Megtartom a babát, és errõl senki nem fog tudni lebeszélni.
Jah, nem mondtad szó szerint, csak egy kicsit szuggesztív volt a hozzászólásod. Gyakorlatilag azt írtad, hogy ha megtartja, egy szarrakás lesz az egész élete. Áh...ez tényleg nem úgy hangzik, mintha rá akarnád beszélni az abortuszra..kicsit se.
Szüleid mit fognak szólni? Mi lesz ha nem támogatnak? Ha egyedül maradsz gyerek fejjel egy kisbabával. Munka nélkül, minden nélkül. Ha egyik nap arra ébredsz fel hogy egy kiló kennyére sincs pénzed és a gyereked éhezik? Mi lesz akkor ha majd rájössz hogy mi mindenbõl maradtál ki és mondtál le, és a gyereket fogod okolni? Anyának lenni csodás dolog a világ legszebb és legfelemelõbb érzése, de ugyan akkor hatalmas felelõsség és bizony lemondásokkal jár. Ha anya leszel az életed 100%-ban megváltozik, és már soha nem lesz a régi. Persze lehet hogy simán megbirkozol vele és hogy szép életetek lesz, hogy képes leszel rá, és hogy a szüleid mindenben támogatnak. De mielõtt döntesz egy ilyen fontos dologról mérlegelj, és gondolj arra már nem lehet vissza csinálni. Kívánom hogy minden rendben leszen.
A kérdező hozzászólása: Gumit használtunk, de késõn vettük észre, hogy kiszakadt, de mivel egy nap volt a menstruációmig, nem gondoltuk hogy baba lehet elõle.
Tehát szín tiszta felelõtlenség. De legalább beismered, ez becsülendõ.
Ebben mégis mi a felelõtlenség?
Nem értem miért kell leszúrni a kérdezõt azért, mert bár fiatalon szexelt, de volt elég bátorsága vállalni a felelõsséget, és nem rohanni abortuszra, mert hogy az milyen jó, és nem érdekel mi lesz a gyerekemmel, legalább az én életem könnyebb? Szerintem meg ehhez kell intelligencia és érettség. Sok boldogságot nektek.
Kamu volt az egész kérdés, csak hergelés. Így szokott menni. Mint amikor valaki terhes, direkt feltesz full nega tesztet, majd kérdezgeti, hogy "ugye ti is látjátok?? Ez pozi, ugyeee?" És mindenki beírja, hogy "bocsi, ez negatív, sajnálom"....és amikor már jó sok ilyen válasz jött, akkor nagy diadallal beteszi az egyértelmû pozitív tesztet. Mi ez, ha nem hergelés? Ne válaszoljatok az ilyen kérdésekre érdemben soha.
Ez jó hír. Akkor gondolom albérletben fogtok élni, de normális kis család lesztek. Remélhetõleg késõbb sem fog elõtörni nagyon a párodból, hogy õ még azért fiatalom máshogy képzelte el az életét. Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a barátommal tegnap este, és azt mondta, hogy velem marad, és segít, mert elvégre ez az õ gyereke is, és szeret mindkettõnket. Nagyon-nagyon megkönnyebbültem :) És amúgy dolgozik (még ha nem is keres olyan sokat), most is munkában van. Szóval együtt maradunk :) Ennek nagyon örülök, mert nem akartam, hogy a gyermekemnek olyan kapcsolata legyen az apjával, mint amilyen nekem volt (azaz kb. semmilyen).
Neeem, a pozitív oldaláról rengetegen beszélnek, csak az árnyoldalról nem.
Nem az volt a kerdes, hogy mit csinaljon a gyerekkel, hanem az, hogy szakitson e a baratjaval. Mit nem lehet ezen erteni? Kedves kerdezo! A baratoddal tokmindegy mit csinalsz, adott helyzetben ez meg alakul. Amugy is pici az eselye, hogy ilyen fiatalon eleted parjaval talalkoztal es, ha nem lenne gyerek is egyutt maradtarok volna holtomiglan, holtodiglan. Raeroszakolni nem tudod a gyereket, de ahogy vki irta kirabban, meg meggondolhatja magat. Akar jesobb is. A lenyeg, akarhogy is alakul ne zard ki a gyerek eletebol, akarmikir is gondolja ugy reszt akar venni benne. Amugy meg probalj meg vele sokat beszelgetni, de ne legyel eroszakos. A delelosseg a te valladon van.
Miért, utolsó, szerinted az eseményi utáni egy cukorka, hogy csak úgy bekapkodják az emberek? Egy épeszû nõgyógyász is jó eséllyel azt mondta volna, hogy nem javasolja a tabit, mert teljesen minimális 1 nappal a vérzés elõtt a terhesség esélye. jó, persze, van rá esély, d e akkor is. Én sem vettem volna be, az is biztos. "A barátaid el fognak fordulni tõled, mert már nem lesz közös témátok. Nem mehetsz többet bulizni, csavarogni, vásárolgatni. Otthon kell lenned a babával, szoptatnod kell egész nap. Az alvást is elfelejtheted ha hasfájós babád lesz. A terhesség alatt meghízol, ami vagy lemegy majd, vagy nem. A bõröd csíkos lesz, és lógni fog. A melled olyan lesz, mint egy üres tejeszacskó, a bimbóudvar nagy lesz, lehet, hogy vissza sem húzódik. Ezek ellen nem tehetsz semmit. Egy ideig a gátsebbel is szenvedsz, mert remélem tudod, hogy szülés közben vágnak ott lenn. Beöntést kapsz, leborotválnak, a fél kórház benned fog nyúlkálni, ha nincs pénzed magánorvosra. A fájdalomról ne is beszéljünk. Szóval amíg az összes barátod szórakozik, bulizik, a barátjával utazgat, te otthon állsz a visító gyerekkel a kezedben, szakadt hányásos ruhában, kócos hajjal, mosatlan foggal, és bõgsz a gyerekkel együtt, mert nem aludtál egy hete. Majd rájössz, hogy magányos vagy. Nem fogsz egykönnyen párt találni, mert egy férfinek nem biztos, hogy a te megváltozott csúnya tested, és a gyereked kell. Ezzel számolj, mert bekövetkezhet." Neee már, ennyi öröm és boldogság és pozitív dolog jut eszedbe egy gyerekrõl? Hát, nem irigyellek. :)
83%, nem rád gondoltam, nyugodj most már le. Senki nem mondta, hogy vetesse el. Azt csinál, amit akar, csak legyen tisztában a következményekkel.
Nekem missed ab-om volt, magyarul elvetéltem, és ezért kellett abortusz. Borzalmas volt még így is, pedig nem élõ gyerekkel mentem. Ha akarod a babát, ne tedd ki magad ennek. Lelkileg borzalmas.
Nem azt mondtam, hogy vetesse el. Csak ne lepõdjön meg ezeken. Nem azt mondtam, hogy senki ne szüljön. Csak hát az a normális, ha az ember egy olyan férfinek szül gyereket, aki elfogadja a külsõ-belsõ változásokat. Mindenki eltervezi, hogy majd mi lesz a jövõje egy babával, aztán koppan nagyot, amikor megérti, hogy az nem úgy van, ahogy gondolta. Érettségi, OKJ, 3 nyelvvizsga, mi? Kérdezz meg egy kisgyerekes tini anyukát, mennyire lehetséges ez. Elmondom én: semennyire.
A kérdező hozzászólása: 18 leszek, mire megszülöm a babánk. És akár mellettünk lesz az apja, akár nem, a gyermekem tudni fogja, hogy szeretve van, és mindent meg fog kapni, ami csak kell. Én is csonka családból való vagyok, és anyukám csodálatosan felnevelt. És ha neki ment, nekem is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem ez lesz a jövõm. Ki fogom járni az iskolát, csak éppen nem nappali, hanem esti tagozaton. Lesz három nyelvvizsgám is, és vagy felvesznek valahova, vagy elvégzek egy OKJ-t, és utána dolgozom. Afelõl nem aggódok, hogy magányos leszek, mert a családom és a barátaim mellettem fognak állni. Igaz barátaim vannak. A bulizás meg nem fog hiányozni, m eddig se buliztam, ezután se fogok. Az biztos hogy nehéz lesz, de megoldom. Lesz segítségem és támogatásom. Minden rendben lesz. Már csak az a kérdés, hogy az apa akar-e minket.
JÉZUSOM milyen emberek vannak itt. Utolsó: te észnél vagy? Ennyi erõvel ne szüljön SOHA SENKI, mert lógni fog a melle, tág lesz a puncija, csíkos lesz a hasa, a férje elhagyja emiatt. Új párt nem fog találni, és majd a gyerekével fog megrohadni egy 30 nm-es lukban. Hát az eszem megáll komolyan. Honnan tudod, hogy a kérdezõ milyen helyzetben van? Honnan tudod, hogy a szülei milyen helyzetben vannak? Csak tudja már bakker, hogy mit tud vállalni és mit nem. Komolyan hányinger, hogy ennyire rá akarjátok beszélni az abortuszra. Én nem vagyok a nagy "szülje meg mindenki amit összehozott" aktivista, nem szoktam senkit rábeszélni arra, hogy szülje meg a gyerekét akkor is, ha nem akarja. De a kérdezõ döntött, és gusztustalannak tartom ezt a hangnemet. Miért ne lehetne boldog élete azért, mert nem 25, hanem 17 évesen szül? Miért ne végezhetné el az iskolát? Miért ne találhatna párt? Ugyan már. Majd talán te fogod neki fizetni a pszichiátert, ha összeomlik az abortusz után, mert néhány ember rábeszélte?
A kérdezõ írta, hogy megtartja a gyereket. Komolyan nem értem, hogy minek állnak neki itt páran lebeszélni. Minek? Nem ez volt a kérdés. Megtartja, kész. Kérdezõ: Azt, hogy mi lesz a kapcsolattal, sajna nem te fogod eldönteni ahogy elnézem a kérdést. A párod fogja kitalálni, hogy vállalja-e a gyereket vagy sem. Ha nem, akkor nem tudsz mit tenni, neveled egyedül. Ha meg vállalja, akkor happy end. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Apámnak az új házasságából két éve született egy lány, és a barátomnak is vagy egy egyéves kishúga, szóval ruhákat meg ilyeneket kapnánk. És anyukám megõrizte a kiságyat meg a pelenkázót amit még akkor használt, amikor még én voltam kicsi. Szóval vannak ruhák is, meg felszerelés is. Pelenka meg ilyenek kellenek csak.
A kérdező hozzászólása: Még amikor összejöttünk a barátommal, anyukám azt mondta, hogy ha terhes leszek, támogat ha úgy döntök, hogy megtartom a kicsit. Tudom hogy nem örülne, de segítene. A szüleim elváltak, de szerintem apám is segítene.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy megtartom a picit. A kérdés az, hogy mi legyen a kapcsolatunkkal. Mindketten együtt szeretnénk lenni, de a barátom nem akar még babát. Nem tudom, mit tegyek. Nem akarom elrontani az életét, elvenni a fiatalságát...
Énis gyerek mellett fejeztem be az érettségit. Fáj a szulés? Igen. És? Túl lehet élni. Gátseb sokáig fáj ? Én szulés után két nappal ulve szoptattam. Fiatalabbak hamarabb regenerálódnak . Striák.. 12 kg-mit szedtem fel est csak a csak a combomon van pár kósza csik. Este kevesebbet alszik..igen. De ha 20 ev múlva szil gyereket ezek ugyanúgy ott lesznek. Most meg buli nelkul lehet élni
Mindig csak magadra számíts!!! Ne alapozz másra! Ez a te életed!
66%-os: Csak tudod én nem vagyok habzószájú abortuszellenes! Tudod én nem megyek oda tüntetni egy abortusszal kapcsolatos kérdéshez se, hogy márpedig szülje meg. Mert az õ döntése. Ha nem akarja, ne szülje meg. Csak õ tud saját magával elszámolni. De a kérdezõ világosan leírta, hogy õ MEG AKARJA TARTANI. Mit nem lehet ezen megérteni? Ti vagytok itt a habzószájú abortuszpártiak ahogy elnézem.
A kérdező hozzászólása: Most mindenki elutazott nyaralni, csak én nem mentem, de ha visszajönnek, beszélek anyukámmal.
Anyukáddal mikor beszélsz?
Egy dacos tini vagy! De! Kívánom, hogy sikerüljön; Váltsd meg a Világot! Azért anyuddal beszéld meg! Sok sikert és boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Bármit is mondtok, NEM fogom elvetetni a gyermekem. Ez a gyerek egy áldás, nem vagyok hajlandó megölni. Tudom, hogy nehéz lesz, de megoldom. NEM fogom megölni a gyermekem.
Igen, ez is lehetséges, bár ha itt a véresszájú abortuszellenesek nem keltenének felesleges bûntudatot benne, könnyebb lenne az élete.
Kedves utolsó, aki ez miatt öngyilkos lenne, az bármilyen másik nehéz élethelyzet miatt is megtenné, akkor mi lenne a kicsivel? Pl: szülés utáni depresszió?!
Akkor én is felvázolok egy lehetséges jövõt: A lány elveteti a gyereket úgy, hogy nem akarja. Természetesen emiatt mély depresszióba kerül, a párjának sosem tud megbocsátani. Örök életében azt fogja sajnálni, hogy megölette a gyerekét, akit õ meg akart tartani, és egész életében a bûntudattól fog szenvedni. Esetleg még öngyilkos is lesz. Na?
A kérdező hozzászólása: Még senki nem tud róla, csak a párom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!