Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, nincs tejem (18 db)

Hozzátáplálás 3 honaposan? Sajnos fogy a tejem mit tegyek anyukám sajnos nincs velem hogy segítene.

Legjobb válasz: Ha végleg elfogy a tejed, tápszer 5-6 hós koráig. Ha nincs anyukád, ott a védõnõ, a gyerekorvos és a rengeteg infó a neten :) Nekem is korán elapadt a tejem, nekem nem él anyukám, mégis nagyon ügyesen megoldottam, gond nélkül :) Fel a fejjel :)

Szerintem inkább tápszer, mint fõzelék. A lényeg pedig, hogy ne aggódj, az árt legtöbbet a tejtermelésnek. (Tudom, könnyû ezt mondani.) Szoptasd meg, utána adj egy kis tápszert, ha úgy látod, hogy még éhes. Nekem is volt többször visszaesés a tejtermelésben, az egyik épp akkor mikor a baba kb 3, 5 hós volt. Mondogatták az ismerõsök, hogy "hát igen, ez már nem is lesz több, nyugodj bele..." Aztán beszéltem a védõnõvel, aki közölte, hogy ez hülyeség, lehet, hogy már másnapra rendbejön, és láss csodát, következõ annyi tejem lett, hogy átáztattam az összes ruhám :) Szóval fel a fejjel. Persze, ehhez az is kellett, hogy gyakrabban tegyem mellre a babát (min 2-óránként), és hogy naponta legalább 2x fejjek mindkét mellbõl.
Ha végleg elfogy a tejed, tápszer 5-6 hós koráig. Ha nincs anyukád, ott a védõnõ, a gyerekorvos és a rengeteg infó a neten :) Nekem is korán elapadt a tejem, nekem nem él anyukám, mégis nagyon ügyesen megoldottam, gond nélkül :) Fel a fejjel :)
Valami tejalapú italt kötelezõ innia a babádnak, attól mert még elkezded a hozzátáplálást nem fog jólakni a babád, elõször max pár kanállal fog enni, azt is csak egy étkezésnél, a többi étkezésre mit fogsz neki adni? Adj neki tápszert.
Fõzelék oké de nem ehet a babád egésznap fõzeléket kell neki a tápszer is ha már végképp elfogy a tejed.
Adj tápszert a babádnak, tedd mellre többször, 3 hónapos fejlõdési ugrás is lehet. Fejj, az is szaporít. Vagy próbálj tejserkentõket. Hozzátáplálás nagyon korai még.
A kérdező hozzászólása: Sajnos már tejügyben mindent megprobáltam még se a védõnõ szertint még birjak ki egy honapot és inkább fözelék mint tápszer itt olvastam ghogy valaki ad neki 3 honaposan
(következõ nap, ezt akartam írni)
szerintem még nagyon korai lenne a hozzátáplálás! kell neki a tejalapú táplálék. vegyél nyugodtan tápszert és örülj, hogy eddig is tudtad szoptatni. ezután is szoptass, és pótold tápszerrel. esetleg kérdezd meg a védõnõdet, hogy tudsz-e valahonnét anyatejet szerezni, akár tejgyûjtõ állomásról, akár másik anyukától a közeledben! és valóban 4 hónaposan már lehet próbálkozni a hozzátáplálással.
Tápszer és hozzá táplálás a húson kívül mehet minden én így csinálom és nagyon jó az étvágya.A védõnõ ezt tanácsolta hogy kezdjem el.Lepürésíted és ha elfogadja akkor adod ha nem akkor csak tápszer.
Még egy hónapot várj a hozzátáplálással. Akkor is a gyümivel kezdd. Nálunk kb 2 hétig tartott, mire 1 étekzést kiváltottunk. Addig pedig tápszer kell neki.

Már nem szopik a fiam, 10, 5 hónapos. Mit tegyek, hogy ne gyulladjon be a mellem és minél hamarabb elapadjon a tejem? Nincs sok tejem, a fiam az utóbbi időben nagyon keveset szopott.

Legjobb válasz: Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni,és nincs sok tejed,akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40

Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40
Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40 ml kettõben?De egyébként magától 40 nap alatt apad el a tej, ha ezalatt nem fejsz és nem szopiztatsz(nincs inger).Ha muszály kifejned azzal is csökkentheted a termelõdést hogy mondjuk két fejés között több idõt hagysz ki.Hideg borogatás segít csökkenteni a termelõdést.Esetedben szerintem nem sokat kell tenned, elapad magától.Viszont ha nagyon feszül, mert mondjuk reggelre feltelik, akkor fejd ki, de ne mind.Ha nem tudod mennyi, van, akkor fejd ki nézd meg mennyi, következõ alkalommal annál kevesebbet fejj ki, és egyre kevesebbet.(következõ alkalmat úgy értem ha feszül a cic)Ha nem feszül, nem fájmakkor különösebben nem kell csinálnod semmit szerintem.(én fejéssel apasztottam, mert sokat fejtem neki, nem akart cicizni)
bocsi, az elsõ hozzászólás félbeszakadt:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hasznos tanácsot adtál.
Örülök hogy segíthettem!

Mit tegyek, ha kevés a tejem, ami még csak előtej, és a babának nincs türelme szopizni? Lehet kiegészíteni tápszerrel, és ha igen, milyennel?

Ébredés után annyira ideges, és sír, hogy képtelen vagyok megszoptatni. A lefejt tejet adom neki cumisüvegb?l. De nagyon kevés még a tejem, ami ráadásul el?tej csak. 5 napos a babám.

Legjobb válasz: szia az már nem elõtej, ha kevés, akkor is sokat szoptass, és csak a szopi után add neki a cumisüveget. Így 1-2 hónap alatt teljesen elapad a tejed, és onnan már nincs visszaút. Szopi, utána c.üveg. Nem baj az, ha egy kicsit megszenved a tejért, minéll többet van mellen, annál jobban termelõdik majd. 2 gyerekes

szia az már nem elõtej, ha kevés, akkor is sokat szoptass, és csak a szopi után add neki a cumisüveget. Így 1-2 hónap alatt teljesen elapad a tejed, és onnan már nincs visszaút. Szopi, utána c.üveg. Nem baj az, ha egy kicsit megszenved a tejért, minéll többet van mellen, annál jobban termelõdik majd. 2 gyerekes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. :) Hogyan itassam pohárból? Szerintetek, amit nem eszik meg a bébike, azt fejjem ki nyugodtan továbbra is, vagy hagyjam, hogy õ szopizza ki. És mennyi ideig kell egy cicin lennie? Honnan tudom, hogy elég volt neki a tej?
Szia. Eleinte ugyanez volt a problémám, és nekem is az vált be amit már írtak, hogy szopi elõtt adtam neki pohárból egy kis lefejt tejet, attól megnyugodott, és utána már sikerült szopizni. Kis türelmetlenek. Próbáld ki mielõtt tápszert adnál neki. Aztán szépen megtanul szopizni. Nekem is meg kell szenvednem, hogy legyen tejem, és néha küszködünk, de megéri. Nekem sem állt be rögtön szülés után sajnos, de ha Te ennyit le tudsz fejni, amennyit írtál, akkor egyáltalán nem kevés a tejed, nekem egy hetesen is még csak negyveneket evett a picur.
Lehet azér t sír mert túl sok jönn egyszerre. Az én babám azért sírt. Tedd sokat cicire, ne csak mikor éhes, és akkor nyugodtan is tud szopizni. És igyál kecskerágófû teát. 3 és fél hónapos a kisbabám , nekünk bevált. Bízz magadban és a kicsibe. Nekem ez adott erõt.Nem gondoltam másra, csak arra, hogy neki ez elég, énekeltem neki, és próbáltam elhesegetni hogy nincs elég tejem. én is mindig stresszeltem, odáig jutottam, hogy volt mikor "üres" volt a cici. Akkor azt mondtam, ennek nincs értelme, a baba tudja mennyit akar enni, és két etetés között, kicsit "cicizett", kicsit evett, és ez beindította. Mindjárt megduplázta a súlyát. Sok sikert, csak ügyesen.
Elõzõ vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy ez a szopi elõtti cumisüvegezés egyenes út a tejelapadáshoz! Próbáld meg azt amit én írtam!
Jaj, mintha csak a saját történetemet olvasnám :) Úgyanígy 5 naposan, ugyanezzel a dilemmával! Az én babámnál rájöttem, hogy azért nem tud szopizni, mert annyira éhes és mohó, hogy valahogy nincs türelme hozzá. Az volt a megoldás, hogy kb 5-8 ml tejet adtam neki egy kis pálinkáspohárból szopi elött és az elég volt neki ahhoz, hogy nyugodtan kezdjen el szopizni! Pár nap után - amikor már jobban ment neki a szopi - elhagytuk a kupicázást. Most 6 hós és szopizik még ezerrel. Én is pótolni akartam, mert kétségbeestem, de most már tudom, hogy nem kell, elõbb meg kell próbálni minden mást!
igyvan a a cicitol meg kellene neki indulnia de ha nagyon keves a tejed persze potolni kell tapszerrel mert ehen nem lehet a gyerek!
Szia. Tedd cicire nagyon gyakran, próbálj fejni minél többet, hogy sok tejed legyen. Még egy kis türelem és beindul a tejed.5 napos babának még nem olyan sok kell. Igyál legalább 3 liter folyadékot, valamilyen tejserkentõ teát. De ha most elkezded tápszerezni, akkor még annyi tejed se lesz. Üdv, 5, 5 csak anyatejes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal azzal indítok, hogy cicire teszem, de mivel nehezen jön, a picur ideges lesz, és csak sír, ahelyett, hogy szopizna. Utána cumisüveghez kell folyamodnom. Iszom, amennyit csak tudok. Köszönöm a válaszokat. Nem szeretném a tápszerezést elkezdeni, csak kétségbe vagyok esve. Egyébként, ahoz képest, hogy csak 5 napos, 50ml-eket iszik meg a lefejt tejembõl, plusz amit rászopizik. Az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy mennyit kell ennie a babódnak? Vagy az enyém eszik sokat?
Ha nem megy pohárból, adhatod kiskanállal (mi is így teszünk), vagy fecskendõbõl is. Ha üvegbõl eteted, még idegesebb lesz a cicidtõl, hiszen abból nem csöpög, meg kell dolgozni érte. Adj pár kanál tejet, utána tedd mellre. Büfizesd többször szopi közben, így nem feszíti a levegõ a kis gymorát, és nyugodtabb marad. Ha jóllakott, általában elengedi a cicit. Az enyém is így csinál, aztán visszaszívja, de ki-be löködi, és már látszik rajta, hogy csak úgy cumizgatna. Ha nem elég neki egy cicibõl, tedd rá a másikra. A vizesebb, szomjoltó tej (amit a mell tárol) hamar kiürül, olyan 40-60 ml körül van (nálad természetesen még nem ennyi), a zsírosabb, tápláló tej (amit szoptatás közben termel a mell) ezután jön. Babája válogatja, mennyi idõ alatt tudja kiszívni. Van, aki öt perc alatt végez, másnak fél óra kell. Nálam általában 5-8 perc után kezd jönni a zsíros tej (teli mell fejésekor figyeltem meg), de azt mondják, jó, ha tíz percet van rajta az egyik mellen a baba, mielõtt átrakod a másikra. Ha marad tejed, fejd le, tedd a hûtõbe, jó lesz pótlásnak, ill. emiatt lesz még több tejed. Van, aki nem fej (pl. akiknek nagyon gyakran van mellen a babája), de én az elsõ hat hétben minden etetés után fejtem, így lett is tartalékom, meg sok tejem is. Most 7 hetes a kicsim, és étvágyugrása van, így esténként kanalazunk a reggel lefejt tejjel. :) Ne aggódj, minden rendben lesz! :)


Honnan tudom hogy nincs elég tejem? Néha a baba negyed ora alatt tele eszi magát, néha 1orát is cumizik. Ha megnyomom a mellbimbom akkor jön belöle tej. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha megnyomod és jön belõle tej, akkor tuti van elég tejed, emiatt ne aggódj. Az nem lehet, hogy azért sír szopi után mert fáj a pocakja? Nekem anno azt mondták, hogy ne hagyjam 1 órát egyfolytában mellen, hanem tartsak 10-15 percenként szünetet, amíg büfizik. Hátha sok levegõt nyel és azért sír.

Ha megnyomod és jön belõle tej, akkor tuti van elég tejed, emiatt ne aggódj. Az nem lehet, hogy azért sír szopi után mert fáj a pocakja? Nekem anno azt mondták, hogy ne hagyjam 1 órát egyfolytában mellen, hanem tartsak 10-15 percenként szünetet, amíg büfizik. Hátha sok levegõt nyel és azért sír.
szia! nekem szó szerint ugyanezt csinálta a kisbabám (most 2, 5hónapos), én is azon pánikoltam, h kevés a tejem, de aztán azt javasolták, h adjak neki gripwater-t (gyógyszertárban kapható), mert biztos túleszi magát és azért sír, adtam neki és azóta jobb a helyzet sok sikert és boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Van amikor negyed orai evés után elájul ugy alszik, ha pedig 1orán át eszik utána hisztizik de már nem akar szopizni, se a cicit se a cumis uveget nem fogadja el. Mit tegyek?

Babám koraszülött volt. Viszonylag későn tanult meg szopizni, ezért tápszert kellett neki adni. Most 3hónapos, és állandóan cicin akar lenni. De az a bökkenő, hogy nincs elég tejem. Mit tegyünk?

A cuclisüveget visszautasítja, hatalmas ordítások közepette.A cuclimelegváltást már kipróbáltuk, azaz, hogy cici közben gyorsan bedugjuk a cumisüveget. De ez nem mindig jár sikerrel... De hiába szívja a cicit, ha már nincs benne tejecske annyi!

Legjobb válasz: biztos, hogy nincs benne elég? tegyél próbát, ne adj neki pótlást. Lehet, hogy meg fogsz lepõdni és mégis elég neki a tej.

biztos, hogy nincs benne elég? tegyél próbát, ne adj neki pótlást. Lehet, hogy meg fogsz lepõdni és mégis elég neki a tej.
Igyál sok folyadékot, tejszaporító teát, vagy homeos bogyokkal is serkentheted a tejtermelést. Vigyázz, hogy vagy a tejszaporító tea, vagy homeos bogyó. A kettõt egyszerre nem szabad, mert ütik egymást. És a legfontosabb, hogy akár két óránként is cicire teheted a babát. Szeirntem napközben ne adjál neki tápszert, csak maxi éjszakára, hogy többet tudjatok pihenni. Napközben, meg lehet próbálkozni!! :-)
mivel állandóan mellen van azérrt nem érzed hgoy lenne tejed szerintem ne aggódj amíg nyugodt baba a középsõ lányoms is ilyne volt és 17 hónapig szopizott fejés és pótlás nélkül
A kérdező hozzászólása: Iszom a teát is meg alkoholmentes sört is...
Tejserkentõnek próbáld ki a görögszénamagot, nekem nagyon segített. Ha pedig tényleg nincs tejed, de a babád cicifüggõ :) , akkor próbáld ki a Medelás szoptanít készüléket. Én használtam, kicsit macerás, de végülis megoldás lehet; részleteket a http://www.medela.hu-n találsz a 'speciális etetõk' között.
Egyetértek, mibõl gondolod, hogy nincs elég tej? Ami mondjuk tényleg elõfordulhat, ha a babád késõbb kezdett el cicizni - de ettõl még elvileg van esély arra, hogy (újra) legyen elég tejed. Az üveg viszont mostmár csak gátolja a tejképzõdést, pláne, hogy már neki sem kell.

Mit tegyek akkor, ha az egyik mellem nincs 75b a másik meg már 80b-nél is kicsit nagyobb? Tejem sincs 1 kortynál több.

A jobb mellem nagyon kicsi lett egy hónappal ezelött!Elkeztem alkoholmentes sört inni,napi 3L folyadékot megiszom,rántott levesfélékt eszem,teát is iszom de sehol semmi.:(Ettetés után fejek állandóan.Minden etetést a kissebbikb?l kezdem.Mit tehetek még?Nagyon elvagyok keseredve!Segítsetek!Lehet,h.valamit rosszul csinálok?M.tartot sem tudok hordani ez végett és igy el kell viselnem,h.folyik magamon a tej.

Legjobb válasz: Ne haragudj, nem nagyon értem, az egyik cicidben van tej, a másikban nincs? MErt ha ez van, akkor a kisebben hagyd nyammogni a babád, az a leghatásosabb módszer tejserkentésre. Egyébként méretben én is eltérõ vagyok, a jobb cicim majd másfélszer akkora mint a bal, de engem nem zavar.. 14 hónapos a kisfiam, most próbálom leállítani a szopiról, mert 7 hetes terhes vagyok. Egyébként olyat is hallottam, hogy a túl sok folyadék is tejapasztó hatású.. Fel a fejjel! Mennyi idõs a babád?

Ne haragudj, nem nagyon értem, az egyik cicidben van tej, a másikban nincs? MErt ha ez van, akkor a kisebben hagyd nyammogni a babád, az a leghatásosabb módszer tejserkentésre. Egyébként méretben én is eltérõ vagyok, a jobb cicim majd másfélszer akkora mint a bal, de engem nem zavar.. 14 hónapos a kisfiam, most próbálom leállítani a szopiról, mert 7 hetes terhes vagyok. Egyébként olyat is hallottam, hogy a túl sok folyadék is tejapasztó hatású.. Fel a fejjel! Mennyi idõs a babád?
Fél éves volt a babám, mikor ugyanígy jártam. A bal mellemben totál elapadt a tej. Inkább a jobb cici volt a kedvenc, ezért történt. Én is kétségbe estem, mert sokkalta kisebb lett a bal cicim. A Kismama magazin egyik szoptatási tanácsadónõjétõl kértem tanácsot (akkor még nem volt netünk). Igazából ez "csak" esztétikai probléma, tenni ellene esetleg úgy lehet, ha tejserkentõkkel újra beindítjuk a tejtermelést. Homeopátiával sikerült egy kicsit, de végül csak a jobb mellem funkcionált. Nekem úgy oldódott meg ez a problémám, hogy újra terhes lettem, mikor gyermekem 11 hónapos volt, és a terhesség alatt végig szoptattam. Kislányom kérte a bal mellemet is, bizonyára megérezte, hogy van benne újra tej.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat!Elsõ válaszolomnak kérdésére!:6hetes a kisfiam!A jobb mellemben nincs 1 kortynál több tejem a balban meg annyi van, h.még egy gyereket is ellátnék vele!Alig akarja elfogadni a kicsit mikor próbálkozom rátenni, h.hátha attol beindul a tejem.
Elsõ vagyok, elõször is gratulálok a pici babádhoz! Mindenképp próbálkozz, szerintem az a legbiztosabb. Ha nagyon nem akar menni, akkor egy-két óránként fejjél legalább 10-15 percig. Boldog babázást és soksok sikert! Azért írd meg, ha sikerrel jártál ;) BÚÉK!

2hetes anyuka vagyok és hol van tejem és hol pedig nincs! Mit tegyek hogy minnél több tejem legyen?

Legjobb válasz: nekem az egyik ismerõsömnek 2 éves a kislánya és õ még ritkán de szoptatja. a titka az hogy minden nap min. 1.5 liter leves(!), sok-sok folyadék bevitel, alkalmanként barna sör és alkoholmentes sör.

nekem az egyik ismerõsömnek 2 éves a kislánya és õ még ritkán de szoptatja. a titka az hogy minden nap min. 1.5 liter leves(!), sok-sok folyadék bevitel, alkalmanként barna sör és alkoholmentes sör.
Nagyon sok folyadék min 2 l. Nekem a köménymagleves, madártej, 100%-os narancslé és a laktoherb tea vált be nagyon. Fogyasztása után mindig sok tejem lett aminek a manóm igencsak örült:) jó egészséget nektek:)
Minden szoptatás elõtt pihenj 10-15 percet és igyál 1 pohár tiszta vizet vagy Kecskerutafû teát.
Laktoherb v. Fitolac tea, Urtica urens ch 5 homeós bogyó, nekem ezek segítettek
Hiába ellenzik a la leche honlapján, nekem kizárólag a gyakori fejés használt, mégpedig kézzel! Szépen beindult a tejelválasztás, egy évig szoptattam.

4 honapos a babam es nincs itthon tapszer, szabad-e a kicsinek rendes tejet adni ugy, hogy egy kis forrovizzel felengedem vagy mit tegyek, mert patika sincs nyitva?

Legjobb válasz: ügyeletes patika. sima tejet ne!!! (persze mindjárt jön, hogy régen is így csinálták, de nem véletlenül más az ajánlás. az meg már csak mellékes, hogy hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy fogyóban van...) lehet lepontozni teljesen.

ügyeletes patika. sima tejet ne!!! (persze mindjárt jön, hogy régen is így csinálták, de nem véletlenül más az ajánlás. az meg már csak mellékes, hogy hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy fogyóban van...) lehet lepontozni teljesen.
Tudnám minek kérdezed, ha aztán nem hallgatsz 3 embere, aki azt mondja, hoy ne.
Dehogy szabad!!Ne adj neki rendes tejet!!! Ügyeletes patika biztos, hogy van.Keress rá a neten, hogy melyk az!!
Most azt hagyjuk is hogy hogy sikerült 4 hónapos (gondolom még csak tápszeren élõ) baba mellett tápszer nélkül maradnotok így az ünnepekre... de nincs esetleg barátnõd ismerõsöd rokonod bárki akinek tápszeres babája van kölcsönkérni pár adagot?? Ez jutott eszembe mert sajnos nem tudom lehet e kapni tápszert bárhol ilyenkor (benzinkút??) bár nem hinném:( Tejet nem igazán adnék bár ha éhen készül halni akkor nyilván jobb mint a semmi de ez lenne az utolsó amit tennék.
Reggel fogyott el?Le lehet pontozni, de ma reggel láttad, hogy a tápszeres dobozban egy adagnyi tápszernek van por?Ne adj neki tejet, mert nem véletlen NEM LEHET egy ilyen pici babának tejet adni.Keress ügyeletes patikát, vagy kérj kölcsön valakitõl.
Ügyeletes patika sincs a közelben?
Köszönjük a lepontozást .
Ügyeletes patika nyilván van valahol a közelben. Tudom, tudom, a világ végén laktok, nincs autó, nincsenek rokonok, senki nem tud elmenni tápszert venni. De akkor meg be kellett volna raktározni. Az meg, hogy kikéred mások tanácsát, aztán lehurrogod õket, az megint csak korrekt. Persze, adj tejet neki. Meg pörköltet, meg töltött káposztát, mert 30 éve azt is kaptak a gyerekek, mégsem lett semmi bajuk. Kellemes húsveti ünnepeket!
Jó, akkor írok mást, ez biztos jobban tetszik. Nincs tápszer? Ó, semmi gond, végül is nem lehet tudni elõre, hogy mikor fogy el, teljesen természetes, hogy nem jutott eszetekbe pénteken, hogy el kéne menni patikába, mert ugyan ki gondolna rá?! Egyértelmû, hogy adhatsz neki hígított tejet, hisz 40 éve is azt adták, akkor biztos tökéletesen megfelel egy 4 hónapos pici igényeinek. Remélem érzõdik az irónia.
A kérdező hozzászólása: van pez csak hat aszt hitem hogy ma lesz nyitva patika meg nem tudom mert van hogy 1 hetig se eleg egy doboz tap
Azert ne vallaljon babat ha nem kepes ellatni. Ocsem is kapott tejet kiskoraban, azota is tejallergias. Adj neki ha ugy gondolod jobban megeri h allergias legyen a babad mint az, hogy autoba ulj, buszra, vonatra szallj es elballagj az ugyeletes gyogyszertarba. A lustasagot csak le kellene gyozni a babadert. te vagy az anyja. Ha nincs penz tapszerre, kerj kolcson. De ne tomd meg sima tejjel. Tejpep sincs otthon?
Ügyeletes patika mindenhol van.
Érdekes, az ilyesféle provokatív kérdésre válaszolókat mindig lepontozzuk??!!Egy jó ideje figyelem már!!Mindig olyan a kérdés, amire tuti, hogy válaszolni fognak sokan, és a kérdezõ néha nem is jelez vissza a véleményekért!És megy a pontozás!Szánalmas egyének, akiknek sajnos már csak ez jutott!
Lehet, hogy pénze nem volt rá. Most inkább segítsünk valahogy, akármit reagál, a baba miatt. Adj neki almát, vagy banánt, az laktat. Keress egy patikát vagy ismerõst. Kérj kölcsön. NE adja neki tejet!
Tényleg lehet valaki ilyen felelõtlen, hogy nem veszi észre, hogy elfogy a tápszer?? Egyébként kérdésedre a válasz: NE. ADJ. NEKI. Nem véletlenül mondják, hogy ne. 6- os, nagyon tetszik az irónia a fogalmazásodban.
Ne adj neki tejet! Ha van szoptatós anya a közelben kérhetsz anyatejet addig, v ha valakinél van plusz tápszer kérj kölcsön holnapig.
ha nem életbevágó akkor ne , de ha éppen az ehhalállal küzd akkor ne haljon éhen, am gondolnad kellett volna rá hogy el fog fogyni mert nekem is tápszeres a 3 hós babám, és mindig van itthon pluszba egy dobozzal ha netalántán elfelejtenék venni, de ez még nem fordult elõ!
Nekem sincs semmi bajom mert tejet kaptam, ahogy a nõvérednek se....tudod több millio embernek sem...én tápszert adtam a babámnak, mert kellett, és sajna késõn jöttünk rá hogy tejallergiás...na ezt nem kívánom neked, gondolj bele mi lett volna ha adok neki 4 hósan tejet???sose tudhatod hogy reagál a szervezete.... amugy én egy sima hétvége elött is megnézem mennyi van itthon...de tescoban és hasonlo helyeken is lehet már 1es tápszert kapni, nem csak gyógyszertárban.holnapig szerinted mi lesz ha nem adsz neki?csak almát meg kekszet?most kezdtétek a hozzátáplálást h 4 hós gondolom, nem hiszem hogy az emésztõrendszere díjazná h amit most kezdett kóstolgatni, egész nap azzal kell megbirkoznia a pocakjának.
A kérdező hozzászólása: reggel fogyot ell es nincs sajnos ugyeletes patika neha adok neki kis alamt meg kekeszet! noverem2 honapos kora ota higitot tejet kap es semi baja nincs tole?
Igazi felelõsségteljes anyuka vagy , gratulálni tudok csak!! Pelenka azért van ? Vagy majd betétet teszel alá? pffff

Mit tegyek, ha 13 hónapos babám nem fogadja el sem a babatejet sem a bolti tejet? Szopizik, de már csak nagyon keveset, így nincs meg neki a napi fél liter tej.

Aki hasonló cipoben járt,hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is 13 hós, õ még tápszert iszik reggel és este. Esetleg megpróbálhatod te is, hátha azt megissza.

Szia! Az én kislányom is 13 hós, õ még tápszert iszik reggel és este. Esetleg megpróbálhatod te is, hátha azt megissza.
A kérdező hozzászólása: Azt mondják, hogy a tápszer ugyanolyan, mint a babatej, ezért nem hiszem, hogy azt meg elfogadná.
kakaó?
A kérdező hozzászólása: Igen, a kakaóra már én is gondoltam, csak félek nehogy még élénkebb legyen tole, így is nehezen alszik el és sokszor felébred éjszaka, egész nap porog, de lehet kipróbálom, ha más megoldás nincs.
na adj kakót tele van adalékkal és koffein tartalma is van, vegyél neki pudingot, vagy joghurtot, mi négy deci tejbõl eszünk pudingot, vaniliraúddal, tojással itthon csinálom, de ha egy jó minõségû boltit veszel kezdetnek az is jó, csinálhatsz/vehetsz még tejberízst, vagy tejbegrízt, nekünk a puding vált be.
Szia! Az én kislányom is 13 hónapos, és 3, 5% bolti tejet kap. Szereti. Most még bevezetõ stádiumban vagyunk, így keverve kapja a gyerekitallal. A kérdésedre válaszolva: a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy ha nem fogadja el a tejet, akkor ne eröltessek neki se kakaót, se ízesítést...felnõ tej nélkül is. Ha igényli, és kell neki, megissza. Ha nem, adj neki szilárdat vacsira is, ha már nincs tejed, és tente.
A kérdező hozzászólása: Én is ma voltam a dokinál és megkérdeztem tole ezt a tejes dolgot, o meg azt mondta, hogy nyugodtan ízesítsem akármivel, kakaóval is lehet.Szóval lehet megpróbálom.Koszi a válaszokat!
a kakaót én írtam, macis vagy cikóriára gondoltam
A kérdező hozzászólása: Kakaóval sem kell neki, nem tudom mi tévo legyek!

Mit tegyek, ha nincsen elég tejem?

Most múlt a kislányom 3 hetes, és sajnos egyre kevesebb, és kevesebb a tejem. Már kiiszom a Dunát, szedem a homeopátiás bogyókat, és a teát is próbáltam már, de semmi. A melleim is teljesen kivannak már, mert fejni is próbálok, mondanom sem kell, hogy nem nagy sikerrel. Mindíg azzal nyugtatom magam, hogy a tápszeres babák is szépen fejl?dnek, és egeszségesek lesznek. Ha van valaki, akinek hasonló tapasztalata volt, vagy van, akkor írjon légyszi. Kicsit kezdek kiborulni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Amikor én úgy láttam,hogy kezd fogyni a tejem, akkor egész napra kibéreltem az ágyat, én a Tiszát ittam ki(Szeged), és akár egész nap a cicimen tartottam a gyermekem. Aznap nem érdekelt semmi-pedig segítségem nem volt- a tápszeres dobozt messzire eldugtam, és szoptattam. Valamennyi mindig újratermelõdik, hisz elvileg a kínálat-kereslet összehangolódik. Másnapra mindig "tele voltam". Az õszibaracklé nagyon sokat jelentett nekem!!! Napi 3 liter, amit vizbõl nem bírtam volna elfogyasztani. Persze ha ez sem válik be,és éhezik,elõ a tápszerrel!

Szia! Amikor én úgy láttam, hogy kezd fogyni a tejem, akkor egész napra kibéreltem az ágyat, én a Tiszát ittam ki(Szeged), és akár egész nap a cicimen tartottam a gyermekem. Aznap nem érdekelt semmi-pedig segítségem nem volt- a tápszeres dobozt messzire eldugtam, és szoptattam. Valamennyi mindig újratermelõdik, hisz elvileg a kínálat-kereslet összehangolódik. Másnapra mindig "tele voltam". Az õszibaracklé nagyon sokat jelentett nekem!!! Napi 3 liter, amit vizbõl nem bírtam volna elfogyasztani. Persze ha ez sem válik be, és éhezik, elõ a tápszerrel!
Egyetértek az elõttem szólóval. Ne sajnáld rá az idõt, szoptass egész nap. A fejés fele annyit nem ér... Ha befejezi a szopit, akkor fejjél, amennyit csak bírsz, ne maradjon benne semmi.
En egy eves koraig szoptattam, nem halgattam senkire aki azt ajanlotta hogy adjak tapszert, pl.anyosom aki allandoan mondogatta hogy merjem meg a fiamat minden szoptatas utan es allandoan ketsegbe volt esve hogy nem evett eleget es en eheztetem a gyereket.A tanacsom az hogy probalj meg nem megijedni es meglatod hogy megindul rendesen a dolog.Ha megis ugy tunik hogy nem gyarapszik, akkor fordulj gyermekorvosodhoz.A fiam harom eves koraban kohogott eloszor amikor ovodas lett.Tehat ne hagyd magad mert megeri.Nem konnyu, tudom, en a rostos gyumolcsleveket ittam literszamra(Granini).Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!