Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, nem foglakoznak (5 db)

Van egy 1.5 éves kapcsolatom. De mostanában egy jó 5 hónapja nem foglakozik velem, csak a haverok van neki, Mit tegyek hogy velem is foglakozzon? Mert én má mindent meg tetem, azt mondja hogy szeret de mégse foglakozik velem.

Legjobb válasz: Én tuti nem elégednék meg ilyen válasszal. Ha szeret, akkor mutassa is ki! Nem kell a haveroktól tiltani, de nem ártana, ha te lennél a középpontban. Beszéljétek át mégegyszer, aztán ha nem lesz változás, akkor én tuti elhagynám. Az is lehet, hogy már annyira nem szeret, de nem igaz, hogy nem tudja megbeszélni veled az ilyesmit...

Én tuti nem elégednék meg ilyen válasszal. Ha szeret, akkor mutassa is ki! Nem kell a haveroktól tiltani, de nem ártana, ha te lennél a középpontban. Beszéljétek át mégegyszer, aztán ha nem lesz változás, akkor én tuti elhagynám. Az is lehet, hogy már annyira nem szeret, de nem igaz, hogy nem tudja megbeszélni veled az ilyesmit...
A kérdező hozzászólása: kösszönöm a álasz le ültünk meg beszélni tegnap most azt várom hogy tényleg be tudja tartani a szavát vagyn nem és ha nem akkro szüntelek vele

Mit tegyek? SŰRGÕS! Együtt vagyok a barátommal egy éve és kezdem azt érezni hogy nem nagyon érdeklem, fontosabbak a barátai. Pl: együtt megyünk suliba akkor nem velem foglakozik hanem a haverjaival!

És este mikor lejön hozzám akkor meg én vagyok neki az Isten! Mit tegyek hogy a barátai előtt is, , ismerjen½? Vagyis hogy akkor sem nézzen át rajtam?

Legjobb válasz: Próbálj meg összebarátkozni haverokkal, és kerülj be a baráti társaságba.

Próbálj meg összebarátkozni haverokkal, és kerülj be a baráti társaságba.
neki is kell egy kis szabadság, nem hanyagolhatja a barátait, csak mert barátnõje van, de ha nagyon zavar, beszéld meg vele, lehet, hogy fel sem tûnik neki, hogy ezzel megbánt téged
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek igaza van, de hogy is mondjam el neki? ....Nem akarom semmivel megbántani...
Nem a tulajdonod, mással is kell foglalkoznia, ez késõbb is így lesz, kivéve ha valami talpnyalóval jössz össze.
Na , velünk ugyan ez volt.. Nagyon sokat volt a biciklis haverjaival , rám mindig csak utánuk került sor. Nyáron elmentünk éjszakai vidámparkba és találkoztunk az egyik haverjával , jófej volt a srác , tök jól elbeszélgettünk és elhívott egy ilyen " biciklis bandázásra" Na ott már többen voltak és nehezebben jutottam szóhoz, a barátom rám sem hederített én meg megpróbáltam nem hozzá irányítani azt a kevés felszólalásomat, hanem inkább a többiekhez. Két nap múlva nekem szegezi a kérdést hogy tetszik -e nekem az egyik haverja..? csak úgy néztem hogy mivan.. meg ezt honnan veszi... Elkezdi hogy a biciklis találkozón végig vele beszéltem õt meg le se szartam.. Na mondom.. Soha többé nem találkoztam a haverjaival.. Õ továbbra is folyamatosan velük van.. egyébként tök közel lakunk egymáshoz , konkrétan 1 buszmegállóra csak máshova járunk suliba én késõ délután érek haza.. szóval teljesen eltávolodunk egymástól, hétvégén nála alszom aztán ennyi.. mondjuk ha azt nézzük, hogy vannak akik távkapcsolatban vannak együtt.. õk boldogak ha egy héten egyszer találkoznak.. lehet mi vagyunk telhetetlenek.. :/
Mi is így vagyunk valahogy haveri körben egyáltalán nem törõdik velem. Egy hétvégén társaságban max. volt két szájra puszi. Viszont amikor lefeküdtünk odabújt szeretgetett néztem, hogy jön a második ember. Kiírtam a kérdést, és meglepetésemre mindenki azt mondta ez normális és ezzel nincs semmi baj, hogy felnõttes és ez így helyes. Szóval..érdekes:D
lehet, hogy csak nem akart papucsnak, anyámasszony katonájának látszani
csak szexre kellesz neki, ez van. ha zavar téged, akkor dobd ki, ha nem, akkor törõdj bele, hogy más nem lesz

S. O. S. Megellett az anyacicánk. Nem is tudtuk, hogy terhes, egy koraszülött cica van, de nem foglakozik vele. Mit tegyek?

Egy cicát szült a macska, de hiba zárjuk össze a kölyökkel, nem kell neki. Megszülte és elment. A cica kb. a,40 vagy 50. napra születhetett. Csupasz, meg minden, de mozog és már 4 órája egyedül él...Fogalmunk sincsen mit csináljunk vele... :( Annyira szomorú... Segítsetek!

Legjobb válasz: SIMA TEJET NE ADJATOK NEKI! A laktóz miatt bele is halhat. Gonoszul hangzik de: elõször próbáljátok meg lefogni az anya macskát(vagy simogatással fektessétek az oldalára és rakjátok a cicijéhez a kicsit( ha van teje). Ha nincs teje muszáj lesz venni állatpatikában, és mesterségesen táplálni a kicsit. Ivartalanítsátok az anyamacskát. És jó lenne most megnézetni állatorvossal, mert lehet hogy vannak a méhében még meg nem született kicsit amibe hamar belehalhat.

SIMA TEJET NE ADJATOK NEKI! A laktóz miatt bele is halhat. Gonoszul hangzik de: elõször próbáljátok meg lefogni az anya macskát(vagy simogatással fektessétek az oldalára és rakjátok a cicijéhez a kicsit( ha van teje). Ha nincs teje muszáj lesz venni állatpatikában, és mesterségesen táplálni a kicsit. Ivartalanítsátok az anyamacskát. És jó lenne most megnézetni állatorvossal, mert lehet hogy vannak a méhében még meg nem született kicsit amibe hamar belehalhat.
fecskendõzz tejet a szájába, de vigyázz hogy egyszerre ne sokat, nehogy félre nyelje. biztos hogy nemfog tetszeni neki de más megoldás nincs, ennie viszont kell! szerintem hívd fel az állatorvost, hogy mi a teendõ. én nem vinném el mert szerintem nagyon könnyen elkaphat bármit.
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy nem a mi cicánk, csak ide ellett. Idõm sincsen, szerinted ha nem érdekelne írogatnék ide , meg keresnék neki tût, stb.. Nem értem ilyennek miért kell válaszolnia. Van elég bajom így is...
Itt ne irj, inkább a tudakozóban keresd ki az állatdoki számát és hivd fel!!!miért itt vársz választ?itt nincs állatorvos!!! már rég besétálhattál volna vele az állatorvoshoz.hol laksz amugy ahol semmit se tudsz neki venni és egy kortynyi nyamvadt tej sincs otthon???
aha perszeee, azt írtad h "megellett az anyacicánk" vagyis a tiétek...-.-""
A kérdező hozzászólása: Basszus, mit írtam volna?? Hogy ide ellett egy idegen dög?? Néha jön, majd megy.. ennyi. A normális válaszolóknak: megetettem egy pipettával, nyitogatta a száját, stb.. szóval szerintem ez jó jel. Azt mondtátok, hogy óránként, úgyhogy nemsoká megint etetés. Illetve megdörgöltem a póciját langyos vattával is.. Szerintem ha most állatorvoshoz rohangálnék vele rosszabb lenne...mivel messze lakik!
A kérdező hozzászólása: Illetve 2 óránként* bocsi
tudod , nagy hõs vagy , nem rossz indulatból mondom, de én átsegíteném az örök vadász mezõkre sajnálom, és nyugodtan el mondhatok minden szadistának de csak kínzod szegénykémet!
De hivd már fel az állatdokit!!! az nincs messze h elmenj a telefonig, és értelmesebben tud válaszolni neked!ha kell ki is jön!!!esetleg az anyamacskát megnézi.
Nem kell a macskát elvinni, vmit nagyon félreértettél, elég ha csak elmész tápszerért és azzal eteted ha jól csinálod megmenekülhet!!!
Mit fog az állat orvos nézni a macskán ez természetes dolog az állatoknál nem életre való az utód és ezért dobta az anya állat!
Majd ha gondolod, írd meg, mi lett a cicával. Rendes tõled, hogy segíteni akarsz rajta, szurkolok, hogy megmaradjon!
ahogy a kutyáknál itt is megnézheti h enm maradt-e több cica bent, mert ha igen, akkor bele is pusztulhat az állat. de egy telefont megér h adjon pár jotanácsot a doki, de a kérdezõ okosabb akar lennei ugy látom...
A kérdező hozzászólása: Azoknak akik az anyamacskát mindenképp állatdokihoz akarták vinni: Írtam, hogy lelépett a cica szülés után, így nem tudom állatorvoshoz vinni. A cicát meg mivel mocorgott és "nyávogott" nem akartam "földhöz vágni", vagy a hideg kövön megpusztulni. Így megpróbáltam, hátha... de nem sikerült, elpusztult....
de mikor irták h tedd a kiscicát az anyamacskához, ha kell, fogjátok le, azt irtad h megprobáltátok, akkor nem kellett volna elengedni.
A kérdező hozzászólása: mikor megszült, az anyósomék próbálták, de hiába zárták be a dobozba a kicsivel együtt, akkor szökött ki valahogyan, addig nem pátyolgattuk a kicsit, hátha az anyja, de mikor kiszökött, gondoltam megpróbáljuk.
-.-"""Miért nem tudtad ivartalaníttatni a macskádat, ha a tiéd?Vállalj érte felelõsséget!!Esetleg próbáld tejporos vizet adni neki...már ha van tejporod és vized ha már tej nincs és idõd sincs-.-""...
Hát, akkor lehet, tényleg fejletlen szegény... Szerintem azért próbáld megetetni, de ha elpusztul, akkor valószínûleg az anyamacska érezte, hogy nem életképes, ezért nem gondozta.
Bakker, ne itt írkálj, guglizd ki egy állatorvos telefonszámát és kérdezd meg!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Valószínû, hogy nyelni sem nagyon tud..
Ha nem tudtátok h vemhes akkor honnan tudjátok h hány napra született a kiscica?
A kérdező hozzászólása: Nagyon pici, semmije sem fejlett, körmei vannak, meg picit pihés, de amúgy csupasz és a szeme is össze van szinte forrva..
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy kb, mivel nem fejlett a cica egyáltalán..szinte biztos, hogy nem marad meg, de gondoltam hátha..
szia.a szeme még nem nyílik ki születés után.nálunk is csak pár nap után nyitották ki a szemecskéjüket.meg szõre majd lesz.az nagyon rossz hír, hogy az anyukája ott hagyta.igen a tû az jó ötlet sõt muszáj ha életben akarjátok tartani.ezen mi nem egyszer mentünk keresztül de nem a mama cica miatt hanem mert eltûnt egyszer éjjel nappal kerestük de addig mi ápoltuk a kicsi cicákat.ja csak etetésnél vegyétek fel és akkor is pléddel mert fostos lesz és elpusztul.ha nagyon nem megy állatorvos.
A kérdező hozzászólása: Igen, de most sehova nem tudok elrohanni, tápszerért...a cica meg alig él! Az anyamacskát lefogtuk, teje nincsen , de nem is érdekli a cica, elszalad. Bebugyoláltuk, hallatott egy kis nyöszörgést, nyávogás szerû hangot. annyira sajnálom szegényt..
ja és mi vizeztük a tejet, hogy ne legyen olyan erõs.
valahol csak van tû.muszáj tûvel etetni mert kiszárad és megdöglik.
A kérdező hozzászólása: De most akkor mit adjak neki? Tudom, hogy nincs nyitva születés után, de úgy akartam mondani, hogy még a szeme helye is alig látszik, füle is össze van forrva.
Az anya cicát kellene oda tenni , hátha az anyai ösztön beindul nála.Ha nem akkor sajnos elpusztul a kiscica. Semmilyen tej ami más állatól származik nem jó, csak a saját anya teje. Nagyon sajnálom a kiscicát, de ha meg hal az azért van , vagy mert korán született szegény vagy , mert az anya cica nem fogadta el.
Ja, és amúgy ha nincs otthon laktózmentes tej, akkor a tehéntej is jobb, mint a semmi, bár higítva lenne jó. Holnap meg tudnál venni laktózmenteset (nem olyan drága)...
A kérdező hozzászólása: Láttam már kiscicát, kb májusban szült az anyacica, de a mostani cica fele akkora és fejletlen. ez olyan kóbor macska szerû. Ide ellett a teraszra és kész..otthagyta..
A kérdező hozzászólása: Tehéntejünk sincs itt most.
Sajnálom, hogy el pusztult a kis cica.Te nem tehetsz róla.Az anya cica eldobta magától ez várható volt.

Mit tegyek ha már nem élünk házas életet és szokat veszekszünk? Van 2, 5 éves lányunk akivel nem nagyn foglakozik.

Sexuális kapcsolatunk már régóta nincsen és sokat veszekszünk és a minap amikor megharapta kicsit a lányon adott neki egy pofont és még a szája is vérzett. Már régóta fontolgatom a válást de ez már ok volt, de félek hogy mivel még gyesen vagyok februárig és utána lehet nem lesz egyszerre munkám hogy elvehetik t?lem! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Minimum orvoshoz kellett volna vinni a gyereket, hogy maradjon nyoma a bántalmazásnak. Ha ezt bizonyítani tudod, semmiképp nem ítélik neki a gyereket.

Minimum orvoshoz kellett volna vinni a gyereket, hogy maradjon nyoma a bántalmazásnak. Ha ezt bizonyítani tudod, semmiképp nem ítélik neki a gyereket.
Én elválnék, ha esély sincs megbeszélni a dolgokat és változtatni. A gyereket nem fogják tõled elvenni, akkor se, ha nincs munkád, ezen ne aggódj, ekkora gyerek tuti nálad marad. Kérdés, hogy amegélhetésedet hogyan tudnád megoldani. Sajnos jelenleg anyagilag kiszolgáltatott lehetsz (nem tudom).
Orvoshoz tényleg el kellett volna vinned a gyereket! Próbáld meg beadni bölcsibe és keress munkát, februárig csak találsz valamit, egy ilyen mellett semmiképp ne maradj!
Ez nagyon durva, akkora pofot adni egy gyereknek, hogy felszakad a szája!Mindenképp lépnék.És igen , a félelmedet ugy biztosithattad volna be, ha elvitted volna orvoshoz a látlelet miatt.Amugy a gyerkõc nálad marad.Szinte mindig az anyánál.kiváve drogos mult, prostitál anya, vagy gondatlanság stb, de ezekrõl szó sincs.
Az én kislányom is februárban lesz 3 éves... Keress munkát, nem muszáj megvárni hogy leteljen a gyes!Te is hamarabb jösz egyenesbe egyedûl és hamarabb külön tudsz menni a párodtól még mielött nagyobb kárt tesz a kislányba! Nyilván õ is feszült a veszekedõs, szex mentes kapcsolatotokba de ez nem mentség!Nem hinném hogy elvennék tõled a picit!
Hidd el sokkal nyugodtabb életetek lesz.Hasonló cipõben jártam.Szintén egy hasonló korú gyerkõccel.Hagyd ott!!!Tudom nem egyszerû!Azóta sokkal kiegyensúlyozottabban beszélek, játszok a gyerekemmel.Az anyagiakat, meg beszéljétek meg!Nekem ebbe a férjem, azt hiszem maximálisan segít.+pl.lehet hogy le kell mondani vmely dolgokról/az Én esetemben a cigi volt, amelyre annó a kialakult folyamatos viták következtében szoktam vissza/Nagyon meg voltam ilyedve Én is.HÚÚ!Egyedül gyereket nevelni???Szerencsére nagyon odavagyunk egymásé a most 5 éves fiammal!És Apához is akkor megy, amikor csak akar.Ha az Apának lenne még 1 ilyen megmozdulása, akkor gyerekelhelyezési pert indíthatsz amelyben betiltathatod a gyerekláthatóságát.Hidd el a gyereknek sincs erre szüksége, pláne nem ilyen picin.Még ilyenkor, bár megérzik de nem tudják igazán mirõl van szó köztetek!

Mit tegyek, ha nem foglakoznak velem a szüleim, és ha a kaján és a ruhán kívül semmit sem vesznek?

Zsebpénzt egyáltalán nem kapok,úgyhogy ruhát is kb.évente vesznek,a kaján kívül nem nagyon vesznek nekem semmit, de ebben az a baj,hogy nem is vagyunk csórók és mégse költenek rám, mert sajnálják rám költeni a pénzt.

Legjobb válasz: A ruhákkal kapcsolatban: A legszebb alma is rohadhat belül!!! Nekem sem volt millió ruhám, de a barátaim igazi barátok voltak, engem szerettek és nem a ruháimat. Ott, ahol csak a külsõségekre figyelnek, nem léteznek igazi emberi kapcsolatok, ami szerintem sokkal-sokkal fontosabb!!! De ehhez fel kell nõni, hogy ezt megértsétek!

A ruhákkal kapcsolatban: A legszebb alma is rohadhat belül!!! Nekem sem volt millió ruhám, de a barátaim igazi barátok voltak, engem szerettek és nem a ruháimat. Ott, ahol csak a külsõségekre figyelnek, nem léteznek igazi emberi kapcsolatok, ami szerintem sokkal-sokkal fontosabb!!! De ehhez fel kell nõni, hogy ezt megértsétek!
Ha ilyen durva dolgokat vágsz a fejükhöz, követelõzöl, hisztizel, akkor miért gondolod, hogy jobb lesz majd neked? Ilyenek, és kész, ha majd te leszel felnõtt, csináld máshogy. Gondolom, még elég fiatal vagy, és a lázadás minden ellen a lételemed.Remélem, majd felfogod és megtanulod, hogy nem így kell viszonyulni a problémákhoz.
Én se kaptam a ruhán és az ételen kívül semmit ( ünnepekre persze valami szerényet) 16 éves korom után már dolgoztam nyáron , abból lett aztán ruhám , azóta nem vett nekem szülõm semmit. Volt hogy konyhán dolgoztam , vittem haza a kaját apám meg odavágta hogy amíg az õ kenyerét eszem , na itt durrant be a fejem mert az én álltalam hazavitt kaja nem igazán minõsül az õ kenyerének... Ezzel együtt szeretem õket és biztos hogy nem mondanék nekik ilyet hogy bedugom õket egy öregotthonba...Nézz egy kicsit magadba és fogadd elk õket így mert nem fognak változni.sok dologgal tudnának segíteni nekem a szüleim (családom lett, férjhez mentem ) de inkább elmennek nyaralni , meg új tévét vesznek...nem haragszom rájuk csak én nem akarok így élni majd , nekem a gyerekeim boldogsága fontosabb mindennél.
Te még nem tudod, milyen dolog pénzzel bánni. Lehet, hogy szüleidnek sincs sok, és így próbálnak meg "túlélni". Vannak fontosabb dolgok is, mint a zsebpénz. Vagy ha tutira van pénze a szüleidnek, akkor mi lenne, ha megdolgoznál a zsebpénzedért? Akkor megtanulnád értékelni. Vagy az már annyira nem tetszene?
Arra gondoltál, hogy esetleg 18 éves korodra gyûjtik a pénzt, hogy normálisan el tudjanak indítani az életben? Van fogalmad arról, hogy mi a "sok" pénz és mi a "nincs"? Mondták neked egyáltalán, hogy sajnálják rád a pénzt költeni, vagy csak szerinted van így? Soraidat olvasva érezni, hogy valahol történt egy törés közted és a szüleid között. Nem tudnád ezt felidézni? Testvéred ugye nincs? Majd ha magad keresed a kenyered, rá fogsz jönni, hogy mi a pénz értéke. A szüleid iránti gyûlöletet (elég undorítóan írsz róluk, ami téged minõsít) pedig jobb lenne, ha levetkõznéd, eléggé fájhat nekik, hogy így gondolsz rájuk. Még ha nem is mondod nekik ezeket, mert félsz, hogy esetleg kaphatsz egy pofont, õk nagyon is érzik, hogy ezt érzed irántuk. Próbáld meg szeretni és tisztelni a szüleidet, akkor lehetnek elvárásaid, de ilyen hozzáállással nem!!!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak. Amíg neked "ilyen" a stílusod, ne is várj többet, örülj, hogy nem dugnak kollégiumba. Nem lehet téged egyszerû elviselni a szüleidnek....Változz egy kicsit...akkor õk is másképp értékelnek téged...
Basszus. Te dolgozol a pénzért? Különbenis, van ruha, kaja, ágy, tetõ a fejed fölött, úgy tûnik internet is, mire vágysz még? Nekem sokkal roszabb helyzetem volt, mégsem nyávogtam... Naponta kaviárra és pezsgõre vágysz? Hová fajulunk... És milyen hálátlan vagy! Megvannak az életfeltételeid, tanulhatsz is, és ilyeneket vágsz a fejükhöz? Így ne számíts ám semmire!
Jól tanulsz, normálisan viselkedsz, segítesz otthon a házimunkában, stb? Mert akkor igazán megérdemelnél többet is ha van mibõl. Szerintem beszéld meg velük hogy neked mi kellene, és hogy cserébe megcsinálsz ezt-azt. Ha ezek ellenére sem változik a helyzet akkor te se segíts nekik semmiben. Jobbat nem tudok...
A többieknek azt tanácsolom hogy nézzenek magukba és ne hurrogják le azt aki a saját bõrén érzi ezeket. Valószínûleg soha nem tapasztalták hogy piszkálják és kiközösítik õket az miatt hogy esetleg kevés ruhája van vagy nem tud elmenni a barátokkal egy szórakozóhelyre, stb.
Sajnos én is hasonló helyzetben vagyok. Dolgozni nem tudok, mert suliba járok meg gyakorlatra és ez minden idõmet kitölti. Még egy év hátravan, azután mindenképpen a saját lábamra állok. Azt tanácsolom, hogy valahogy bírd ki ezt az idõszakot szó nélkül, aztán menj el tõlük jó messzire és ne foglalkozz velük. Ha csak néha fogjátok látni egymást, akkor javul a kapcsolatotok is. Ez tesómmal is így volt, õt is állandóan terrorizálták és verték, 18 évesen meg elköltözött. Azóta csak néha jár haza és nem bántják már.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!