Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, nem beszél velem (33 db)

Lebuktam szüleim előtt, nem beszélnek velem, most mit tegyek? HELP

Múlt hétvégén felmentem Pestre a nővéremet meglátogatni, és gondoltam akkor egyidejűleg találkozhatnék is az egyik legjobb barátommal, akivel csak évente 1x tudunk találkozni, mert külföldön él. A srác feljött nővérem lakásába, és úgy volt, hogy kilencig marad és dumálgatunk, de máshogy alakult az este, mint ahogy vártam. Nővérem váratlanul bejelentette, hogy elmegy bulizni (bár van egy olyan érzésem, hogy direkt szervezte így mert ő mindigis össze akart hozni minket), így ketten maradtunk. És hát nem csak dumálgatás lett az egészből... Először nem is akartam, meg semmi, de aztán mint akinek kikapcsolták az agyát, már a nevemet se tudtam volna megmondani szerintem... Szóval volt szex, majd arra keltem másnap reggel, hogy valaki matat a zárral de azt hittem nővérem, szóval nem csináltam semmit. Aztán bejöttek a szüleim, mi meg hát ott voltunk egy ágyban, kimagyarázni se tudtam volna (mint kiderült, korábban akartak hazavinni... ). Alapból nem bírták a srácot, mert a szüleim nagyon konzervatívak és szinte mindenért elítélik: mert cigizik, mert szeret bulizni és mert szerintük mindenkivel flörtöl, illetve a stílusát sem szeretik. De egyébként kitűnő tanuló egyetemen, csak ezt már valamiért nem veszik észre. Ez meg aztán kiverte a biztosítékot, mert anyám azt sujkolja belém már 14 éves korom óta, hogy házasságig nincs szex, 18 éves koromig nem lehet barátom, nem sminkelhetem magam, nem mehetek bulizni, ill. koncertekre se enged el stb... és talán ez már csak egy plusz ok volt arra, hogy belemenjek ebbe az egészbe, mert azt veszem észre magamon, hogy kényszeresen menekülök anyám régimódi szabályai elől és próbálok szabadulni, de nem tudok. Lehet, hogy ehhez még tényleg fiatal voltam, de megtörtént és nem vagyok r*banc. Apa nem szólt semmit... Õ lazábban kezelné ezt az egészet, mert ő bízik bennem. Ha anya nem venne el tőlem minden szabadságomat, nem élnék vissza a lazaságával. De most már az incidens óta nem állnak szóba velem. Nem értem, hogy teheti meg ezt egy szülő a gyerekével, nagy nehezen rávettem magam, hogy megbeszélem velük, odamentem, és elküldtek. Pedig nekem erről kínosabb beszélni, mint bármi másról... Most mit csináljak, teljesen el vagyok keseredve :( Ráadásul ez a srác volt az, akiben teljesen megbíztam. Amikor hazaértünk is azonnal írt, hogy mi van velem, jól vagyok-e, mi történt, de mielőtt válaszolhattam volna, elvették a telefonom és a laptopom is. Most szereztem vissza a gépem... Eltiltottak tőle, és ez még jobban fáj. Segítsetek:(

Legjobb válasz: Megértem a szüleid érzéseit, de olyan gyerekes "bosszú" elkobozni a mobilt, laptopot. Ebbõl látszik, hogy tehetetlennek érzik magukat, mert nem sikerült igazán jó kapcsolatot kialakítani veled. Az eltiltás pedig soha sem mûködött, én tulajdonképpen sajnálom õket, kicsúszott az irányítás a kezük alól. Várj pár napot, had' emésszék a dolgot, utána beszéld meg velük.

Megértem a szüleid érzéseit, de olyan gyerekes "bosszú" elkobozni a mobilt, laptopot. Ebbõl látszik, hogy tehetetlennek érzik magukat, mert nem sikerült igazán jó kapcsolatot kialakítani veled. Az eltiltás pedig soha sem mûködött, én tulajdonképpen sajnálom õket, kicsúszott az irányítás a kezük alól. Várj pár napot, had' emésszék a dolgot, utána beszéld meg velük.
Miért most hány éves vagy?
elõzõekhez hozzáteszem: és örülj, hogy apád nem hozta fel a pincébõl a sörétest
hány éves vagy?
Én elmondanám nekik a mondandóm, akkor is, ha nem reagálnak semmit. Persze normálisan, higgadtan kell elõadni, hogy érezzék, hogy egyrészt ez neked fontos, másrészt, jobb ha próbálod velük megbeszélni, mint hogy titokban csinálnád.
Gyanítom 18 alatt vagy, így nyeld csak le szépen.
Valószínûleg 15-16.
Sok függ attól, hány éves vagy...
Ne foglalkozz velük, te se szólj hozzájuk, majd ha õk akarnak valamit, te se figyelj oda rájuk. Jó szülõk lehetnek, ha a lányukkal nem beszélik meg a dolgokat...
Anyádból egy szörnyû rossz anyós lesz! Szerintem azért ilyenek a szüleid mert nekik semmi nem jött össze az életben. Vagy csak fáj nekik, hogy a lányul boldog. Utálom az ilyen szülõket, sajnos az enyémek is hasonlóak egyes esetekben. Te érzed milyen a srác akivel együtt voltál, ha csalódsz te csalódsz és nem az anyád, ha szerelmesek lesztek akkor is neked jut a tortából a legnagyobb szelet. Ne foglalkozz hülyeségekkel más a világ! :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Hát lehetséges:\\\ Próbálok nem foglalkozni ezekkel a dolgokkal, de mégis olyan szörnyû ez a helyzet:S
Az én anyám is ilyen, de én azt mondom, hogy örülj ennek. Hát még annak, hogy nem az én gyerekem vagy, mert lehet még el is intéztem volna a srácot ott helyben. Te meg 18 év alatt vagy ráadásul, mit vársz a szüleidtõl? Még gyerek vagy a szemükben, szemmel láthatóan okkal. De bocs ha nem sajnállak amúgy, akinek baró telóra meg laptopra futja és még 16 évesen kefél is az ne akadjon már ki amiatt ha lebukik. 22 vagyok, nyáron leszek 23, szarrá melóztam és tanultam magam, és még így sem tudom, hogy hogyan hozok össze hó végére 80-et ha külföldre akarok menni gyárba melózni heti 6 napot 12 órában. De azért sajnálom...(amúgy nem igazán) Úgy tûnik, hogy már a te korosztályodnak is [email protected] kényelmes dolga van.
Ja és 20 évesen vesztettem el a szüzességemet, pedig rakás lehetõségem volt, de inkább vártam.
A kérdező hozzászólása: Már elnézést, de nem r.banc vagyok, hogy minden nap mással bujok ágyba. Egyszer történt meg egy olyan emberrel, akit szeretek és ráadásul nem is volt megtervezve az egész, hogy na most mindenáron elveszítem a szüzességem. Meg miez, hogy elintézted volna a srácot... Tudom, hogy ebben igazuk volt, nem kellett volna lefeküdnöm vele. Gyereknek már annyira azért nem vagyok gyerek, maradjunk a kiskorúnál. És nem mondom, hogy ok nélkül akadtak ki, mert hazudnék ha ezt állítanám. Egyébként ez egyáltalán nem jön ide, hogy nekünk futja telefonra meg laptopra. Sajnálom, tényleg, bocs, hogy nem híd alatt lakok. Ezt igazán nem kellene a fejemhez vágni... Én is tanulok, méghozzá a város legjobb iskolájának a tanulója vagyok, és majd egyetemre szeretnék menni. Nem kellene értelmetlen dolgokat a fejemhez vágni, megbántam, amennyire csak lehet. De akkor se érzem ezt jogosnak, hogy a szülõk ennyire levegõnek nézik a saját gyereküket. Nem tudom, mi a kényelmes ebben. Mintha nekem nem lenne elég bajom... Mintha te még sose hibáztál volna. Biztosan hibáztál már:) Úgy beszélsz, vagyis írsz, mintha te tökéletes lennél.
Aki most utoljára válaszolt azzal ne foglalkozz, nagyon beképzelt csaj lehet, aki szerinte a mínusz egyrõl jött fel nullára, és szerinte aki átlagos körülmények közé születik az már kiváltságos, meg menjen a [email protected] anyjába. Antihater (19-es) válasza a leginkább teljes, es tökéletes szerintem, jobbat én sem, és más sem tud javasolni nagy valószínûséggel, ha leírod ezt az egészet, úgy mintha hozzájuk beszélnél, akkor van egy kis esélyed rá hogy elolvassák). Az tuti, hogy édesanyád nem komplett, már bocs. Abból, ahogy és amit írsz, nekem az jött le, hogy egy nagyon értelmes lány vagy, aki tudja mit csinál. Egyébiránt a koleszt én is javaslom, illetve lehet az albérlet is, de a lényeg, hogy minél messzebb a szüleidtõl, vagy legalábbis anyudtól. Az utálkozónak meg egy kérdésem lenne: Honnan veszed, hogy , , baró" telefonja és laptopja van? Nekem is van mindkettõ, megtehetném, hogy trendi is legyen mindegyik, mégis hagyományos telefont használok, lassan azt se ha sikerül elérnem, hogy barátnõm megkedvelje a Skypeot. A kérdezõ se írt mást, csak hogy elvették tõle, hogy ne tudjon érintkezni a sráccal, ami egy nagy baromság, mert akár megkérek valakit suliban, akár átugrok egy baráthoz délután, és elintézem onnan, ennyit errõl. Big Up neked kérdezõ, sok sikert és maradj legalább ilyen jó és értelmes ember a továbbiakban is! :)
A kérdező hozzászólása: utolsó: köszönöm szépen a válaszod :) nagyon aranyos vagy:) nem terveztem többet foglalkozni az elõzõ válaszolóval, nem pazarlom rá a drága idõmet. Megírtam a levelet, és letettem anyu asztalára. Már csak arra várok, hogy hazaérjen :) Nagyon remélem, hogy el fogja olvasni, mert több ötletem akkor már tényleg nincs. Gondolkoztam már az albérleten, csak hát nem tudom, hogy is csinálhatnám ezt az egészet. Sikerült újra kapcsolatba lépnem a fiúval, aki most bejelentette, hogy abba a városba költözik ahol én is lakom és természetesen - mert miért is ne - kitalálta, hogy költözzek oda hozzá. Ez nagyon kedves tõle, meg igazából ha olyan lennék, simán belementem volna, de nemet mondtam... Az csak még jobban rontana a helyzeten (ha ez egyáltalán lehetséges), meg nem is tartom okos dolognak, hogy pont hozzá költözzek, aki miatt végülis ez az egész vita kialakult... :\ Na mindegy, majdcsak lesz valahogy. :) Mégegyszer köszönöm a válaszodat :)
Szerintem költözz a testvéredhez pár napra:-)próbálj meg vele beszélni talán még segíteni is tud.
szerintem írd meg nekik levélben amit szeretnél velük megértetni, mert akkor azt nem tudják elengedni a fülük mellett, ráadásul komolyabb szándékot és érettséget sugall azt szerintem mindenképpen írd meg, hogy az anyukádtól elszenvedett frusztráció és túlzott konzervativizmus csak ártott... ha egy értelmesen megírt, érvekkel alátámasztott levélre sem reagálnak pozitívan, akkor szerintem attól a ponttól elkönyvelheted, hogy csak az önbecsülésükhöz és egy "ideális lány illúziójához" ragaszkodnak, aki nem te vagy... ha nem reagálnak észérvekre, akkor marad a csendes kivárás és a jól szervezett titkos élet... aztán meg középsuli után húzz el valami koleszos suliba, minél messzebb otthontól
Nem tudsz mit csinálni, csak várni, hogy lenyugodjon. Viszont értelmes lánynak tûnsz, szerintem egyáltalán nincsen szükséged arra, hogy anyukád terelgetni próbáljon azáltal, hogy erõlteti rád ezt a beszûkült, értelmetlen gondolkodást és értékrendet.
A kérdező hozzászólása: 16 múltam
A kérdező hozzászólása: #8: én próbálom, szinte minden nap:( de múltkor is odamentem hozzájuk, és elkezdtem mondani, hogy szeretném megbeszélni mert ez nagyon nem jó így nekem, és erre mintha meg se hallották volna, elkezdtek ketten valami másról beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: #9: nem szeretnék ilyen drasztikus dolgokhoz folyamodni... nem tudom elhinni, hogy nem lehet ezt kultúráltan, normálisan megoldani... :\\ nem tudom, meddig csinálják még ezt, hogy nem állnak szóba velem, de szerintem ez a viselkedés elég gyerekes rájuk nézve. Pont hogy meg kellene beszélni...
Ilyenkor neten olyan szépen le tudjátok írni a problémáitokat, nem vagytok zavarban a szülõk jelenléte miatt. Ha kinyomtatnád nekik a kérdést, hogy olvassák el, megtennék? Utána talán beszélnék veled errõl.
A kérdező hozzászólása: #11: hát már egy hete emésztik... de úgyis ez lesz, mert egyszerûen nem tudok mást csinálni...
Hát, ha elkezdenek másról beszélni, úgy nehezebb, mintha csak mást olyasvalamit csinálnának, amitõl még hallják amit mondasz. De elkezdeni másról beszélni... szerintem ez bunkóság. Bocs... Amúgy ha máshogy nem megy, írd le nekik. El nem hiszem, hogy amikor nem látod, ne olvasnák el.
Valóban nem jó a kapcsolatod, úgy tûnik fõleg az anyukáddal. De azt azért ne felejtsd, hogy õ csak védeni szeretne, nehezen dolgozza fel, hogy kezdesz felnõni. Kellene errõl beszélni vele, négyszemközt. Késõbb az apukáddal, de elõször az anyukádnál törd meg a jeget egy õszinte társalgással.
A kérdező hozzászólása: Én is elég bunkóságnak tartom. Na meg azt is, hogy ha kimegyek pl. konyhába vagy bárhova, szinte levegõnek néznek, de fõleg anya. Én megértem, hogy félt... De mindentõl amúgy sem óvhat meg, és ha ennyire visszatart, magamat ismerve ez csak rosszabb lesz, pedig én még csak soha nem is kértem, hogy had menjek el ebbe meg abba a buliba, egyrészt mert tudtam, úgyse engedne el, másrészt mert találok jobb elfoglaltságot is, pl. tanulok. Na meg ha nem engedi, hogy megtapasztaljak bizonyos dolgokat, akkor késõbb ez csak rosszabb lesz, amikor majd "egyedül kilépek a nagy világba".
Ez azért van, mert nincs meg köztetek a bizalom. Ez nem is lesz meg hipp-hopp, de a kezdõ lépést el kellene már kezdeni.
ha jól értem akkor egy olyan sráccal bújtál össze aki nem is párod/barátod, és évente csak egyszer találkozol vele..., ezek után felrovod a szüleidnek, vagy a válaszolóknak, hogy könnyû erkölcsû lánynak tartanak.

A szüleim nem bíznak meg bennem, kerülik a társaságom, nem beszélnek velem mit tegyek? Segítség!

Fél hónapja a szüleim a Maldív szigeteken nyaraltak , és ez alatt az idő alatt bizony becsuszott pár rossz jegy is . Ezekről részben félelemből nem beszéltem nekik miután hazajöttek azután sem . Mikor szorult a hurok de még nem derült ki semmi elmondtam az igazat . (Természetesen érzem hogy itt már elkéstem de nem tudtam mást tenni) majd közölték velem hogy egy életre eljátszottam a bizalmukat és hogy ezentúl nem élnek szivesen együtt velem . Valamint szét kellet szednem a gépem (ez a kisebb baj ) , nem találkozhatok a barátnőmmel és Nem mehetek egy országos matek versenyre amit szintén nem tudom hogy mondjam el az Osztályfőnök matektanáromnak , és a tévétől is eltiltottak . Egyszóval nagyon kiakadtak rám . Két dologban kérném a segítségetek : Mit tehetek hogy javuljon a kapcsolat a szüleimmel ? És hogy mondjam el a versenyt a matektanáromnak. A válaszokat előre is köszönöm 13/F

Legjobb válasz: Jézusom!!! 1. 13 évesen van barátnõd?! 2. szüleid NEM normálisak!! Gondolom nem arról van szó, hogy több tantárgyból megbuktál mialatt nyaraltak, hanem becsúszott egy-két hármas? És emiatt nem beszélnek veled és eltiltanak a matekversenytõl? Kissé maximalisták!

Jézusom!!! 1. 13 évesen van barátnõd?! 2. szüleid NEM normálisak!! Gondolom nem arról van szó, hogy több tantárgyból megbuktál mialatt nyaraltak, hanem becsúszott egy-két hármas? És emiatt nem beszélnek veled és eltiltanak a matekversenytõl? Kissé maximalisták!
szimplán mond meg a matektanárodnak, hogy a szüleid nem engednek, úgy se rád fog kiakadni, hanem a szüleidre, és majd lerendezik azt meg ne vedd komolyan hogy nem élnek veled szívesen együtt, max rossz napjuk volt és ezt találták mondani, de biztos hogy nem így gondolják
Elõször is a tanáraiddal legyél õszinte és azzal, akiben megbízol és akit szeretsz. Mondd meg, hogy mi a baj, és kérj segítséget. A szüleid nyílván most kedztek el terrorizálni, kiskamaszként, mert elkezdtél leválni róluk. Aki olyan baromságot mond, hogy "egy életre eljátszottad a bizalmat" szülõként a gyerekének, azzal nagyon nagy baj van. Pláne a hibájuk ez, mert te féltél megmondani a rossz jegyeket - ami annak a jele, hogy nagyon súlyosan és durván büntetnek a rossz jegyekért. Matekból jó vagy? Akkor egyértelmû, hogy kérj segítséget, mert ha nem engednek téged matekversenyre más tantárgyból kapott rossz jegyek miatt, akkor esetleg az egész életedet teszik tönkre!
És egy 13 éves gyerek egyedül volt, míg apukáék nyaraltak a Maldív szigeteken? Kb. én lennék kiakadva a szüleimre, hogy egyrészt nem vittek magukkal, másrészt egyedül hagytak. És figy, már van barátnõd 13 évesen, azért ez túlzás. Nekem 13 évesen még játékmackóm volt.
Ezt sosem jelenteném ki a gyermekeimnek, bármit is kövessenek el. Mindig a megoldást kell keresni és nem a haragot mutogatni és fenyegetõzni. Erre csak azt tudod válaszolni, hogy rendesen teszed tovább is a dolgaid, igyekszel a mulasztást bepótolni. De 13 évesen egy barátnõ mellet...? Kicsit lebegsz.
Kivel voltál amíg õk nyaraltak?
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget .
Ez most komoly?! 13 évesen egyedül voltál otthon egy-két hétig? Miért nem vittek magukkal? 13 évesen még kiskorú vagy. Matekversenytõl való eltiltás olyan, mintha a tankönyveidet vennék el vagy suliba nem engednének. A helyedben szomorúan odamennék hozzájuk egy nyugodt este, és megkérdezném, tényleg nem szívesen élnek-e veled. Ha normálisak, akkor elkezdik a nem úgy gondoltuk... mondókát, és könnyen kibékülhettek. Ez a legegyszerûbb, de fontos hozzá, hogy nyugodtak legyenek.
Próbálkozzál holnap, de korábban. Esetleg vacsora közben. Az, hogy beküldtek a szobádba, betudható annak is, hogy késõ van, pihenni szeretnének, ... Ha holnap sem megy, próbáld meg hétvégén.
Hát sajnálom én hasonlóan állok becsúszott 1-2 rossz jegy de engem csak a géptõl tiltottak el , sztem ülj le beszélgetni a szüleiddel jobb lesz, nekem bejött! ;)
A kérdező hozzászólása: Noni a telefonomat nem vették el ezért az itt segítõ emberek maradtak az utolsó reményeim
A kérdező hozzászólása: Köszõnöm Noni és elõtte író névtelen valaki ..az a baj hogy pont elõbb próbáltam és küldtek a szobámba ..
És ne hallgass azokra itt, akik a szüleid szidják. Valószínûleg azért csalódottak, mert annyira megbíztak benned, hogy itt mertek hagyni téged. Hitték, hogy vállalod a felelõsséget, és nem fog változni semmi. Most nem csak rád mérgesek, hanem valószínûleg önmagukra is, mert ha nem mentek volna el nyaralni, akkor nem szereztél volna rossz jegyeket. De ettõl függetlenül biztosan nagyon szeretnek téged. Aggódnak, bár ilyent nem szabadott volna mondaniuk neked. Apropó, ha szétszedették veled a gépet, most honnan netezel?
Ülj le velük beszélgetni, pont ahogyan minket kérdezel. Mondd el nekik, amit érzel, hogy szeretnéd, ha újra közel engednének téged magukhoz. Ígérd meg és tartsd is meg az ígéreted, hogy többet ilyen nem fordul elõ. Valamint kérd meg õket, hogy engedjenek el a matekversenyre, mert az a tanulásról, a jövõdrõl szól. Egyszerûen próbálj teljesen õszinte lenni velük. Persze higgadtan, nem feszülten, semmi felemelt hang, semmi hiszt. Bár valószínûleg te azt úgysem tennéd.
És mik voltak azok a rossz jegyek? Kicsit magasak a szüleid elvárásai. Fõleg, ha tudják, hogy kitûnõ vagy, akkor egy-két négyes vagy neadjisten egy-két hármas még semmin sem fog változtatni. A szüleiddel kéne megbeszélni a dolgot elsõsorban. Egyébként pedig az ilyen szülõi hozzáállás egy életre meg tudja keseríteni az ember életét, mert úgy érzed majd, hogy soha nem lehetsz elég jó, csak akkor, ha olyan dolgokat érsz el, amiket a szüleid helyeselnek, vagy elvárnak. Ha ilyen éretten gondolkodsz, mint amilyen higgadtan és tényszerûen fel tudod vázolni a problémát, és a megoldást keresed, akkor ülj le a szüleiddel és beszéld meg velük, hogy a hozzáállásuk ártalmas a lelki épségedre, és a tanulmányi elõmeneteledre.
A kérdező hozzászólása: Azon ne múljon hogy mien jegyeket fogok szerezni mert általában kitûnõ vagyok . Csak hát a matektanár az Osztályfõnök és pokollá teheti az életemet ezért még 1 évig.. És azon rágódok hogy mi van ha komolyan mondták . :(
Persze...
Nos azt, hogy nem akarnak veled együtt élni csak azért mondták, hogy magadba száljál. Tehát nem gondolják komolyan, de akár tudatosan akár nem egy olyan dolgot mondtak a megfelelõ pillanatban amitõl teljesen rosszul érzed magad. Ez egy elég köcsög nevelési módszer, de valjuk be hatásos. Szóval ezzel ne is emészd magad. Amivel igazából akartak büntetni az az alsó rész. A matekverseny meg egy érdekes kérdés. Ha nagyon szerettél volna menni, akkor érthetõ hogy attól tiltottak el, ha pedig csak úgy mentél volna, mert jó vagy matekból, akkor az szerintem egy felelõtlen/lényegtelen döntés. A jegyeid javulásával, és azzal hogy azt csinálod amit mondanak a bizalmuk is javul, és a kapcsolatotok is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az együttérzést meg minden de valahogy mégiscsak ki kéne békülni velük ..... Mégiscsak a szüleim .
azért ez fura.. országos matekversenyre miért nem engednek el? nem bulizni mész hanem versenyezni, okosodni, tudni! meg az is fura hogy nem élnek veled szívesen tovább együtt, pár rossz jegy miatt. év végre még simán kijavíthatod. nekem ez magas, oké el kellett volna mondanod de ez túlzás a szülõ részérõl.
A kérdező hozzászólása: 1. Köszönöm hogy ilyen hamar irtatok sokat segítenek a válaszok . Arra esetleg nincs valami hogy a szüleimet hogy tudnám kibékíteni ?
Miért tiltottak el a matekversenytõl? Azt hiszik, hogy az neked valamiféle szórakozás?

Nem beszél velem a sogornom a kutyaja miatt, a testvérem nekem ad igazat, mégsem beszél velem, mit tegyek?

Egy éve a sógornom vett egy hosszúszoru nagyobb szobakutyát. Gyakran járnak látogatóba hozzánk, persze azt figylembe sem veszi, hogy nálunk soha nem volt a lakásban állat. Sok kárt okozott már a kutyus, mégsem szólltam egy szót sem neki. Azt már nem is említem, hogy nem gyozok utána takarítani, mivel a gazdája a kisujjíát sem mozdítja. Egy dologra kértem csak meg legalább 20x, hogy a kutya ne ulljon a kanapén, székeken. Aztán legutoljára amikor fél óra alatt 4x kértem meg rá, hogy a kutyát zavarja le a kanapérol, kiborultam és ordítottam vele, már nem szépen kértem. A tesóm igazat ad nekem, megis haragszik,mert a párja már nem akar hozzánk jarni. Nekem kéne bocsanátot kérnem???

Legjobb válasz: Miért viszik át a kutyát? Menjenek nélküle, gondolom kibírnak nélküle pár órát.

Miért viszik át a kutyát? Menjenek nélküle, gondolom kibírnak nélküle pár órát.
Jaj már megint felbukkant ez a lelkes állatvédõ (83%-os) :D Nem tudsz olvasni, ahogy látszik. Leírta a kérdezõ, hogy eddig nagyon toleráns volt a kutyával és a gazdival is, többször szólt, hogy ne engedje a kutyát a kanapéra mégis megtette( és ez baromi idegesítõ lehet). Már pedig igenis fogadjuk már el, hogy, ha vendégségbe megyünk, hogy mit lehet és mit nem. Egyébként egyetértek veled kérdezõ! Ne neki álljon már feljebb!
Hát, ha ennyire fontos, kérj bocsánatot (csak a kiabálásért, nem másért), legyél kezdeményezõ a békülésben. Ugyanakkor szögezd le, hogy szívesen látod õket a kutyájuk nélkül. Nagyon szomorú, hogy a sógornõd [email protected] azt, hogy milyen károkat okozott neked a kutyája, és hogy még õ van megsértõdve, de nincs mit tenni, valahogy békülni kell. Viszont ne hagyd, hogy még egyszer kutyával jöjjenek.
Minek viszik egyáltalán a kutyát? Mond meg hogy bocsánatot kérsz tõle, ha cserébe otthon hagyják a kutyát a látogatásaikkor. Kibírja az az állat, egy órán keresztül nem?
B+ 6-os. Ha egyszer nem szereti a kutyát akkor nem szereti a kutyát...
Én be se engedném kutyával. Nálunk nincs állat, kutya hulatja a szõrét, nekem ne hozzon senki. akinek nem tetszik, ne jöjjön.
6-os. A kutyákat akármilyen tisztán tartja a gazdája, NEM tiszták. Hullajtják a szõrüket, szaguk van stb. Én sem engedek a lakásba senkit, aki hozza az állatot. A Kutyának kint a helye az udvaron. Otthon akár az asztalához is ültetheti, az az õ dolga. De más otthonát illik tiszteletben tartani.
hagyd annyiban, úgysem örülsz nekik, így legalább nem mennek majd hozzád. (én se megyek oda ahol az állataim nem látják szívesen még akkor is ha nem is hurcolom pl a kutyám mindig magammal :) )
amúgy úristen, remélem vmi milliós kanapéd van h ekkora hisztit megért, a kutyák amúgy tiszta állatok ;)
Nekem is van két benti hosszúszõrûm. Itthon sem ülhetnek fel a kanapéra, fotelra, székekre. Megvan a saját fekvõhelyük a földön egy párnán. Eszembe sem jutna elvinni máshoz, ahol nincs bent állat és felfektetni kanapéra. Ha hosszabb távra megyünk valahova és a kutyákat nincs kire bízni, akkor visszük csak (ha a házigazdának nincs kfogása), de akkor jönnek a párnák is és ott is azon van a helyük. Imádom a kutyáimat, más kutyákat is, de így is ki lennék akadva, ha valaki elhozná a sajátját és felengedné a kanapéra. Vannak szabályaink, ehhez tartsa magát a vendég is. Én sem fogok sáros cipõvel felfeküdni náluk a kanapéra, csak mert nálunk itthon ez a szokás... Kérj bocsánatot, amiért kiabáltál, de a szabályaidból ne engedj! Ha nem tetszik neki, hogy kemény földön kell a kutyájának feküdni, vigyen neki egy párnát, vagy ne vigye a kutyát.
Tisztelem a türelmedet. Én csak egyszer szóltam volna, hogy viseljen gondot a kutyájára a károkozást illetõen, a második alkalommal a legelsõ nyitott nyílászárón keresztül repül kifele a kis dög. Szeretem én is az állatokat, de nem benn a lakásban/szobában. Opciós megoldásként az is elfogadható, hogy ha a sógornõ nem képes felfogni, hogy nálatok nem szívesen látott vendég a kutya(pontosabban: annak megcsúfolása, mert ez a szõnyegcirkáló-kategória minden, csak nem kutya), így ha nem tud elszakadni tõle, akkor nem is kell benneteket látogatni.
milyen kutya? gondolom a harci hörcsög (yorki és társai). a világból ki lehetne kergetni velük. brr. gyermekem apjának van egy jó barátja, akinek egy barátnõje, és 2 ilyen hörcsöge. múltkor pont ott voltam én is, amikor jöttek a kutyákkal együtt, akik felugrottak az ágyra, és az egyik a mancsát a nadrágomra is tette. legszívesebben lerúgtam volna mindegyiket. mondtam is a volt páromnak, hogy nem kellene felengedni õket az ágyra. mire õ, hogy meg lettek fürdetve. de az utcán jöttek végig, szóval... igazat adok neked. tiszteletben kellene tartania a kérésedet!
A kérdező hozzászólása: Jol esik, hogy egyet ertetek velem, igy nem erzem magam annyira gonosznak. Azt hiszem az idore bizom a dolgot, en megmondtam, hogy tovabbra is johet a kutyaval egyutt, csak ezt kene tiszteletben tartania. Bocsanatot nem kerek, hisz azert kiabaltam, mert az egy ev alatt szep szoval nem mentem semmire. Ha pedig nem jon ra, hogy o a hibas, o provokalt, akkor nem vagyok neki eleg fonsot, igy nekem sem kell miatta szomorkodnom.
ne foglalkozz vele, ha nem képes megérteni, hogy nem szívesen látod a kutyáját, akkor a százas szög hozzá képest integrált áramkör. ne is érezd cikiben magadat, de legközelebb be se engedd, ha a kutyával jön. a helyedben nem bánkódnék, hogy nem áll szóba veled, így járt, ha egyszerû szabályokat nem képes megérteni-betartani.
Lelkes állatvédõ vagyok, a kutyusunk velünk alszik, felül a székekre, néha akkor is ölemben van a feje, mikor ebédelek, DE: mindig tiszteletben tartom, ha valaki nem ennyire "engedékeny", és a hosszú szõrû kutyámat csak akkor vinném máshova, ha tudnám, hogy a vendéglátót kicsit sem zavarja a kutyám, vagy a viselkedése. Ráadásul bár a mi kutyánk tényleg agyon van kényeztetve és elég önfejû, azért ha rászólok (pedig nem is én vagyok a "fõ gazdi"), azonnal leszáll bármirõl. Abszolút a kedves sógornõt minõsíti a viselkedése, ne érezd rosszul magad szerintem.
Én már a második alkalommal közöltem volna ha kutyával jönnek, -lehetöségektöl függöen- vendéglátás az udvaron vagy egy közeli parkban.
Ha van kert fõleg nem értem. Nálunk is van kutya kint a kertben, de a lakásba nem jön be. Se az enyém se másé.
A kérdező hozzászólása: Néha csak pár orára, de van ugy, hogy 1-2 napra jonnek. Az o kutyájuk is kint lehet, egész nap kint is van, aztan bejon veluk tvt nézni a fehér kanapémon, kesobb amikor mennek aludni, megfurdetik, sarosan, budosem hagyva a furdot is... aztán meg beengedik a konyhaba es a nappaliba hogy furdés utan itt rázza ki magat, ne az o szobájukban
Miért kellene bocsánatot kérned? Megkérted valamire és nem vette figyelembe, mi az hogy még õ van megsértve? Lutyát nem illik elvinni vendégsége, fõleg ha még utána nem õ rak rendet.
Pl.: "Bocs, hogy kiborultam, nem kellett volna kiabálnom, de mi nem szeretjük bent az állatokat, pláne a kanapén. Örülnék, ha nem lenne harag és továbbra is jönnétek hozzánk, szívesen látunk. De légyszíves a kutyát ne hozzátok!"
Miért ne lehet egy kutyát megnevelni? Add nekik a porszívót, és akkor le lehet takarítani!
A kérdező hozzászólása: Nagyonis szeretem a kuytákat, nekem is van 3, de kint az udvaron, a házban pedig szeretem a rendet. Meg akkor megmondtam neki, hogy szivesen látom ot es a kutyát is, elfogadom, hogy van neki, csak annyit kérek, hogy fekudjon a foldon. De ennek ellenére is o van megsértodve.
Szépen el lehet mondani, hogy ilyen és ilyen szabályokat betartva mehet a kutya, másképp nem. Ha ez neki nem tetszik, akkor vagy nem hozza a kutyát, vagy nem jön õ sem (mondom ezt úgy, hogy egy családtagomhoz, barátomhoz sem megyek kutya nélkül - DE kérés nélkül is betartok alapvetõ illemszabályokat, így például nem jöhet fel se kanapéra, se székre, se ágyra, se sehová. A lábam mellett fekhet, körbeszaglászhat, de ennyi.)
Nekem is az a véleményem, hogy ez tahóság. Nekem van egy hosszú szõrû macskám meg egy whippetem, mindkettõ benti, de hogy én elmenjek velük vendégségbe... Ha pedig elmennék, és szétrágna a kutyám mindent, meg összekaksizná a fél lakást, mélységesen elszégyellném magam, és megérteném, ha páros lábbal rúgnak ki... Viszont, ha a sógornõ nem akar békülni és tesódnak ez fontos, akkor le kell nyelni a békát, elnézést kell kérni a viselkedésedért, de ragaszkodj hozzá, hogy bár nagyon szereted a kutyust, nem mehet át hozzád. Még akkor se engedd be, ha az ajtóban állnak! Akkor se, ha emiatt megint összevesztek! Legyél határozott!
A sógornõd enyhén szólva is lökött. Ha valaki az, akkor rám lehet mondani, h állatb..i vagyok. együtt alszok a macskámmal, a kutya bejöhet, stb.. De soha soha nem viszem máshoz, illetve arra is ügyelek, hogy aki hozzám eljön, õ se érezze magát emiatt kellemetlenül (cicusomnak szokás ölbe telepedni, és a kutyám is elég barátkozós, alig lehet leállítani). Ilyenkor azért szoktam nevelni a "gyerekeimet" :) Nem nagyon tudok amúgy jó tanácsot adni. Láthatóan te szeretnéd, ha minden rendben lenne köztetek, de azt meg nem mondom, hogy te kezdeményezz és te kérj bocsánatot valamiért, amiért egyáltalán nem te vagy a hibás. Én az idõre bíznám, hogy sógornõm rájöjjön, mennyire bután viselkedett.
Mennyi idõre mennek hozzád? Nem tudnák otthon hagyni a kutyát? Ha a te kutyáid az udvaron vannak, akkor az õ kutyája nem lehetne kint?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanácsokat, nagyon redesek vagytok, de így ahogy olvasgatom a vélemenyeket, sajnos rá kell jonnom, hogy erre a problémára nincs megoldás. O nem hajlando alkalmazkodni, pedig en csak egy dolgot kértem a sajat lakásomban es 100at már elnéztem. Ha a tesom nem mer neki szollni, meg akkor sem ha a hata mogott igazat adott nekem, akkor azt hiszem a rokonsagnak ennyi.
Nekem is van kutyám, szeretem is. De nálunk nincs ágyban alvás, fotelre felugrálás. Pici kora óta tudja hol a helye, a bútorok neki tiltott terület. Nevelés kérdése az egész. A sógornõd pedig maradjon otthon ha nem tud alkalmazkodni a te szabályaidhoz. Nem kell bocsánatot kérned.


A barátnőmmel szakitottunk 4 hónapja de összejártunk az utolsó kettőben, volt minden. Jó volt az egész erre szombatra csak ugy lett valakije. Összetörtem teljesen. Mit tegyek azóta nem beszél velem, semmi .7 évet voltunk együtt, mehet ez tovább?

Mit tegyek ??? Segitsetek ... Haggyam kicsit pihenni a dolgot ? Imádom , Õ az életem :(

Legjobb válasz: Nem értettem sosem, hogy mire jó az, hogy szakít egy pár, de utána még jópár hétig/hónapig összejárnak, együtt töltik a szabadidejüket...akkor miért szakítottak? Egyébként a barátnõdnek csak addig kellettél, míg nem talált más párt, hogy addig se unatkozzon, vagy ne érezze magát egyedül. Mit tegyél? Semmit, lépj túl. Amúgy sem lett volna szabad belemenned, hogy még összejárjatok, pláne, hogy még totál odavagy érte. Mit gondoltál, hogy elõbb-utóbb úgyis újra egy pár lesztek? Ki lettél használva rendesen...próbáld meg elfelejteni, próbálj meg mással foglalkozni, elõbb-utóbb jobb lesz neked is. Azzal semmit nem érsz el, ha zaklatod, vagy mész utána, fõleg, hogy már beszélni sem akar veled. Így csak belekavarsz a dolgaiba, amiért mégjobban el fog távolodni tõled, és valószínûleg az új párja sem fogja sokáig jó szemmel nézni ezt...

Nem értettem sosem, hogy mire jó az, hogy szakít egy pár, de utána még jópár hétig/hónapig összejárnak, együtt töltik a szabadidejüket...akkor miért szakítottak? Egyébként a barátnõdnek csak addig kellettél, míg nem talált más párt, hogy addig se unatkozzon, vagy ne érezze magát egyedül. Mit tegyél? Semmit, lépj túl. Amúgy sem lett volna szabad belemenned, hogy még összejárjatok, pláne, hogy még totál odavagy érte. Mit gondoltál, hogy elõbb-utóbb úgyis újra egy pár lesztek? Ki lettél használva rendesen...próbáld meg elfelejteni, próbálj meg mással foglalkozni, elõbb-utóbb jobb lesz neked is. Azzal semmit nem érsz el, ha zaklatod, vagy mész utána, fõleg, hogy már beszélni sem akar veled. Így csak belekavarsz a dolgaiba, amiért mégjobban el fog távolodni tõled, és valószínûleg az új párja sem fogja sokáig jó szemmel nézni ezt...
Nem jól értelmeztétek az utolsó két hónapban egymás közelségét. Amíg te gyengéd érzéseket táplálsz felé, addig õ komolyan gondolta a szakítást és kereste a következõ párját, ez idõ alatt csupán szüksége volt egy kis egészségügyi hempergésre. Azt tanácsolom felejtsd el az illetõt, ugyanis ha tud mással együtt lenni, akkor már nem szeret téged.
Szerintem te nem a papa vagy:DD
A kérdező hozzászólása: Õ is szeret , tudom ... Nem hivott voolna állandóan , meg érzetette is , egyik napról a másikra összejött olyan gyerekkel akit edig egész életében szidott .. kis cigánygyerek
Azért szakított, hogy tudjon melletted pasizni. De azért még kellettél neki, amíg nem talált mást. Valószínüleg rádunt. Kár volt ebbe belemenned, hogy szakítás után még összejártok. Téged használt, ameddig tudod, de azt se hozhatod fel neki, hogy lett valakije, hisz nem jártok.
Hát ha egy "kis cigánygyerekkel" jött össze akkor nagyon messzirõl kerüld el, még az ágynemût is felégetném utána. Ki a fenével voltál te együtt 7 évig?
Gyerekek a kérdezõ egy nõ:DD
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok nõ te idió.a ...
A kérdező hozzászólása: Kivel voltam együtt ? :) Nagyon megváltoztt azóta hidd el , nagyon aranyos csaj ( volt addig ) :( akkor hagyjam a fenébe ?

Kizártam a feleségemet erre megsértődött és nem beszél velem. Mit tegyek?

Fontos dologról beszéltem apámmal és nem volt se id?m, se kedvem a feleségem féltékenykedését hallgatni. Elkezdett veszekedni, hogy én biztos megcsalom. Mondtam neki, hogy erre most nem érek rá, elkezdett hisztizni és mondtam, hogy beszéljük meg kint, el?fe ment én pedig rázártam az ajtót. Vagy 10 perc után be is engedtem most meg alig szól hozzám és bunkózik. Amúgy nem tudom miért hitte azt. Miel?tt mondanátok jó a kapcsolatunk csak rossz napom volt és ilyenkor nem tudom elviselni ha hisztizik. Nekem kéne bocsánatot kérni?

Legjobb válasz: #7-es, ha jól veszem ki, nem az volt a baj, hogy a feleség jelen volt, hanem az, hogy leállíthatatlanul elkezdte mondani a magáét, miközben a férj mással (az apjával) beszélt.

#7-es, ha jól veszem ki, nem az volt a baj, hogy a feleség jelen volt, hanem az, hogy leállíthatatlanul elkezdte mondani a magáét, miközben a férj mással (az apjával) beszélt.
Már bocsánat hölgyek, de a kérdésben az is benne van, hogy a kérdezõ az apjával beszélgetett, amikor a feleség belekezdett a saját monológjába. És hát ez is ordas bunkóságnak tûnik, tehát itt most az a nagy helyzet, hogy a feleség bunkóságát a férj bunkón reagálta le... ha jól értelmezem. Kérdezõ, namost ez megesik, az emberek emberbõl vannak, aludjatok rá egyet, azután beszéljétek meg, lássátok be mindketten a hibátokat hogy elvesztettétek a türelmeteket, kérjetek elnézést EGYMÁSTÓL, és ígérjétek meg, hogy ezután jobban fogjátok tisztelni egymást. (aztán a 18-as karika már nem ránk tartozik:) )))
3° volt ott is 16:00 körül? Mert akkor azért kicsit bunkó dolog volt 10 percre egy szál pulóverbe, és nadrágba kizárni, ha jobb idõ volt, és volt rajta kabát, akkor szimplán nem teheted meg, hogy fogod és kizárod a közös házatokból. Ha nem közös akkor meg csak a szimplán a bunkóságod miatt kidobtalak volna, lehet hiszisnek tûnök, de ilyet ne csináljon senki a másikkal. Vagy kommunikáljanak rendesen, vagy hagyják az ilyen tajparaszt dolgokat.
Feltételezve, hogy a kérdés nem kamu: Nem lehet olyan jó a kapcsolatotok, ha ilyeneket gondol rólad. Ezt talán meg kellene beszélnetek, miután te bocsánatot kértél, mert szimplán paraszt voltál.
Nõ vagyok, ezért kicsit elfogult is a hiszti témában, de szerintem most tényleg teljes joggal morcizik. Abban nincs igaza, ha ok nélkül féltékenykedik, de egy ilyen akció után, ahogy Te ezt rendezted (kizárod..) az a legkevesebb, hogy hûvös veled. Egy nõ ilyenkor nem arra gondol, hogy jajj, de túlhisztiztem a dolgot, hanem arra, hogy megpróbálta felhívni a figyelmed, Te meg ennyire vetted emberszámba. Elég megalázó lehetett neki, bár szavaidból ítélve Neked valóban nem ez volt a célod, hanem csak elodázni a dolgot. Kérj bocsánatot, de azért szerintem neki is mond el, hogy nem tudod jól kezelni a hisztit :) Nem lesz gond szerintem, drukkolok! egy hisztis nõ....
Miért nem lehet úgy beszélni anyáddal hogy a feleséged is hallja, ott legyen... Már nem nyár van hideg van hogy kizárd.. Elég bunkó dolog a feleséged kizárni a feltehetõleg közös otthonotokból!!! Én nem csodálkoznék rajta hogy holnap õ zár ki ha beszél az anyjával!!!
#4 "A szülõ-gyerek kapcsolat ügyei pedig az esetek 99%-ában a házastársak mindegyikét érintik" - hát nem tudom, mi 15 éve élünk a párommal, de ettõl még minden héten elmegy meglátogatni a szüleit és beszélgetni velük, az esetek 90%-ban egyedül, és én ezt tök természetesnek veszem. No, mert a páromnak csakugyan nem gyakran van olyan ügye, ami nem tartozik rám (azért néha olyan is van, pl ajándékozások, szép baleset lenne a jelenlétemben megbeszélni az én szülinapomat), node a szüleinek bõven lehetnek olyan ügyei, amit csak a saját gyerekeikkel akarnak megvitatni.
Igen: bocs! -a bocsánatkérésbõl nem kell nagy cirkuszt csapni- tudja, hogy igazad van. Ha nem érsz rá, azt meg kell értenie. Egyébként meg õszintén mondd meg, hogy nem csalod(ha így van) és ha sokáig hisztizik ezen, felmerül benned, hogy elhagyod- de akkor sem csalod. Fékhibás nõvel nehéz élni, tanuljon uralkodni magán
#19, ettõl ez még lehet egy nagyon jó kapcsolat, amiben most éppen van egy feszültség. Azért a jó kapcsolat ismérve nem az, hogy ott soha sincs konfliktus, az annak a kapcsolatnak az ismérve, ahol valamelyik fél megalkuvó. A jó kapcsolat ismérve az, hogy az emberek képesek belátni és megbeszélni a problémáikat.
Hát mondjuk elõször is engedd be...
Szerintem is jól tetted, hogy kizártad, én is nõ vagyok, de sosem csapnék ekkora patáliát, ha tudom, hogy fontos dolga van a páromnak. Olyankor befogom és türelmesen várok. :D Ja és ne kérj tõle bocsánatot, mert akkor máskor is így fog viselkedni, mert azt hiszi neki van igaza és megteheti. Beszéljétek meg inkább.
a szobából vagy a lakásból zártad ki? mert a szobából oké, de ha a lakásból... vagy 0 fok volt ma egész nap, te k*csög, megérdemelnéd, hogy elváljon tõled.
Utolsó, az olyan házastárstól (ilyen történet ugye bármelyik szereposztásban megeshet) aki pusztán ezért képes lenne elválni, jobb is idõben megszabadulni, túlértékelt egoval öntudatstaniclikkal meglehetõsen pokol a párkapcsolat. Most nem azért, ha én tenném meg a párommal, vagy a párom tenné meg velem, valószínû, hogy abban a pillanatban kiakadnánk, de másnap már együtt röhögnénk az egészen mondván micsoda burleszkbe illõ balfékek voltunk mindketten...
Mennyi önzetlen ember létezik, hihetetlen....Inkább él megalázottan boldogtalanul, mert nem meri elmondani, vagy kimutatni ha bántja valami? Jót nevetne, nehogy már a kedves párja úgy érezze, hogy hibát követett el.. Ilyenkor sokszor gondolok arra, hogy vajon ebben az is benne van, hogy sokan félnek, hogy nem találnak másik párt maguknak, ha nem "viselkednek" mindig a másik elvárása szerint? Szerintem meg teljes joggal sértõdött meg a feleséged. És ha õt ennyire bántja, hogy gyakorlatilag úgy kezelted, mint egy h..egyerket, akkor kérj tõle bocsánatot. Feltéve ha neked is fontos, bár gondolom ezért tetted fel a kérdést. Nekem is igen csak sok idõre elvenné a kedvem tõled egy ilyen, hogy ha éppen zavar a jelenlétem, mert a rossz napod miatt nem tudsz elviselni, akkor egyszerûen kizársz. Ha Te most a feleséged mércéje szerint rosszkor kérsz bocsánatot, mikor neki épp rossz napja van és nem tud elviselni, fogja magát és jó 10 percre kizár vagy bezár, Te mit éreznél?
#27 - ugye nem kerülte el a figyelmedet a történet eleje se?
26-os, ha nyáron történik, én is röhögnék rajta, de két napja tüsszögök, mert hosszabb idõt kellett kinn töltenem, így szerintem nem vicces, pláne hogy a feleségén valszeg kabát se volt.
28-as: Nem, nem kerülte el, különösen az nem, hogy a férj kerek perec kijelentette, hogy "nem volt kedve" a felesége féltékenykedését hallgatni.... Nyilván jól esik egy házastársnak, ha a másiknak nincs hozzá kedve, bármirõl is legyen szó. Neked, hogy esne? Fõleg, ha azzal tetézi, hogy azt mondja megbeszélitek, mire Te naivan elõre mész, õ meg bezárja mögötted az ajtót. Azért ne védjük már ennyire a kedves férjet is, mert úgy tûnik a férfihiszti legalább olyan bántó és leleményes, mint a nõi. És mivel itt konkrét kérdése van a kérdezõnek, igen azt gondolom, hogy neki kell bocsánatot kérnie. 27-es voltam.
"30ha a másiknak nincs hozzá kedve, bármirõl is legyen szó" -nna, de itt nem errõl volt szó. A kérdezõ fontos dolgot beszélt meg apjával -mire õ belehisztizett. Féktelenségre jó módszer ez. Most meg béküljenek ki és kész.
Valami hasonló miatt egyszer én is kizártam a férjemet az erélyre. Pár másodpercig megrökönyödve nézett, aztán röhögõgörcsöt kapott. Vita megoldva :)
Hát ezen besírtam hallod!! Nagyon jó! Pedig én is nõ vagyok, és most kismamaként vannak nekem is furcsa húzásaim, de baromi poénosan fognám fel....amúgy is olyan típus vagyok. Szerintem meg õ volt a bunkó, amiért pont apád elõtt kezd el vergõdni, fõleg egy ilyen megcsalás témában. Ez nem tartozik másra, csak rátok, nem illik mások elõtt elkezdeni egy ilyen hisztit.... Nem igazán kell bocsánatot kérned, viszont az elmagyarázhatnád neki, hogy ez a viselkedés nem illik egy felnõtt emberhez...legfeljebb még jobban megharagszik.
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki, hogy majd késõbb megbeszéljük mert nem érek rá de csak mondta a magáét tovább.
A kérdező hozzászólása: Nem azzal van a baj, hogy hallja amit beszélünk hanem azzal, hogy apám eljön hozzám beszélni egy olyan dologról ami neki fontos és a segítségemre van szüksége, erre a feleségem a közepén elkezd veszekedni, hogy megcsalom. Ha már megcsalom akkor miért nem tudott volna várni pár percet? Mondtam is, hogy majd késõbb beszélünk de õ akkor akarta. Máskor nem így szoktam reagálni de most így jött.
Én szerintem meg jól tette, hogy kizárta, mondom ez nõként. Nálunk alap, hogy ha telefonálunk nem szólunk bele, nem hangoskodunk pláne nem hisztizünk. Én is kiakadnék, ha telefonálnék és a párom óbégatna mellettem. A másik, hogy a szülõnek lehet olyan gondja amit a gyerekével szeretne megbeszélni Pl.: anyuka ajándéka, vagy ne adj isten de anyuka balesete amit az apuka kibeszélne magából, vagy ilyesmi...
Bocsánat, azt hitten telefonon történt a beszélgetés.
Kérdezõ (#11), ez azért nem gyenge... nekünk is volt konfliktusos-veszekedõs periódusunk a kapcsolatunkban, idõnként manapság is összeszólalkozunk persze, na de hogy egymás szülei jelenlétében??? Erre még nem volt példa, és remélhetõleg nem is lesz. Ezeket a dolgokat az ember négyszemközt intézi már csak ösztönösen is... Szóval baromira nem értem, hogy a feleséged ezzel a féltékenységi problémájával miért nem várta meg, amíg apukád végez a saját mondanivalójával, és elköszön.
Én is azt hittem, telefonbeszélgetésrõl van szó. Így az egész történet még megalázóbb. Neked is, ha édesapád elõtt kezdte el a balhét, és neki is, ha az apósa szeme láttára/tudtával zártad ki. Úgy gondolom, a bocsánatkérés nem árthat. Utána viszont szükség lesz egy nagy-nagy beszélgetésre. Vagy még inkább többre.
Békülõs szex jeeee :D
Ha a feleségednek van egy kis humorérzéke, akkor kicsit lenyugszik, és nagyon jót fog nevetni ezen. Én legalábbis nõ vagyok, és itt vihogok :DDD Ezt fel lehet fogni humorosan is :D
Biztosan jó érzés volt valakiek a #9-es választ lepontozni, de azért én csak a következõ valamelyik életemben tervezem az azon való megsértõdést, ha anyós az aranyérmûtétjét vagy az apóssal való vitáját nem feltétlen a vejével akarja megvitatni, a lányával meg igen. Szabad ám gondolkodni is, kedves pontozgatók....
Egyre inkább az az érzésem, hogy ez a kapcsolat nem éri meg a jó jelzõt. Hol jó egy olyan kapcsolat, ahol a feleség féltékeny lesz és azt hiszi, hogy a férje megcsalja, majd mikor ezt nem bírja tovább magában tartani és berongyol egy másik beszélgetés közepébe, a férj fogja és kib*ssza a lakásból. Ezek után mindkettõ meg van sértõdve a másikra. Nos, nem, egy jó kapcsolat nem ilyen. Ha épp megbeszélitek a problémátokat, és apád bejön megbeszélni azt a valamit, ami neki fontos, ezzel belevágva a ti beszélgetésetek közepébe, õt is kib*sztad volna a küszöb elé?
"Nyilván jól esik egy házastársnak, ha a másiknak nincs hozzá kedve, bármirõl is legyen szó. Neked, hogy esne?" - kedves 30-as, a kérdés teoretikus, mert ahhoz, hogy én a párom és az apja eszmecseréjébe közbevágva elkezdjem mondani a magamét, ahhoz egy cunami vagy egy 7-es erõsségû földrengés kellene. Mert, hogy sem bunkó nem vagyok, sem azt nem képzelem, hogy a Földnek meg kellene állni a tengelyén, mert nekem épp problémám van. Egyszerûen jelezném, hogy majd beszélni szeretnék vele, és azután kivárnám, amíg az apja elmondja, amiért jött, és elköszön. Egyébként ilyen sztoriban a zasszony gyanítom, hogy nem kizárna, hanem leordítaná a fejemet minimále, és tökig igaza is lenne...
beszélj vele!! kérj bocsánatot még egyszer és ha ezek után sem bocsát meg akkor hagyd a [email protected] tetszel neki fel fog keresni!!!
vedd meg neki a Wow-ot erdeiben imádni fog! :) egyébbként meg rossz kategória!
elrontottad én se állnék veled szóba van egy olyan dolog hogy büszkeség és a fiuknak nagyobb :) 18/F
17:25 ebben nagyon igazad van!

Mit tegyek ha társasházban az ajtó szomszédom nem beszél velem amióta kutyát tartok?

2 éve betegségem miatt ismerõseim tanácsára beszereztem egy kutyát . Közép termetû német spicc . Rendkívül jó kutya senkit nem ugat meg csak szomszédot az elsõ pillanattól utálja . Az óta nem fogadja köszönést , most már én is vagyok , hogy elfordulok és nem megyek ki a folyosóra ha kint van . Meddig bírjuk ezt így nem tudok hozzá közeledni .

Legjobb válasz: Egyet tehetsz. leszoktatod, letiltod a kutyát a szomszéd megugatásáról. A szemetet seperd vissza. Ha ilyen ember, minek akarsz közel kerülni hozzá?

Egyet tehetsz. leszoktatod, letiltod a kutyát a szomszéd megugatásáról. A szemetet seperd vissza. Ha ilyen ember, minek akarsz közel kerülni hozzá?
Szenilis nyugdíjassal nem kell foglalkozni , megváltoztatni már lehetetlen, majd megüti a guta egyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat megerõsített benne , hogy jól kezelem a dolgot . Természetesen nem hagyom hogy direkten megugassa , csak mikor az õ mozgását észleli nagyon aranyoson apró vakkantásokkal jelzi , hogy tudja hogy járkál . Ez inkább méltatlankodást fejez ki . Különben nyugalmazott egyetemi docens és úgy beszél a kutyáról hogy " rohadt dög " , " nem hajlandó egy fedél alatt élni állattal " Bárki más ara jár fülmozgáson kívül semmit nem csinál a kutyus . Puskát ezért szerintem fölösleges lenne beszerezni .
Vegyél hozzá egy puskát is és kopogtass be hozzá.. -MÉ NEM BESZÉSZ VELEM???!!! :D
Próbálj meg nem foglalkozni vele, a kutya sem hiába utálja. Max mond meg neki minden alkalommal hogy jajj ugyan már miért fél a kutyától? :D Mondjuk tuti háborodott lesz hogy hát õ nem is fél.. :p DE INkább tojd le, te se köszönj neki
szerintem meg hallgass a kutyádra, jobban tudja kivel nem kell barátkozni
Mindenképp szólj a kutyára, ha ugatja a szomszédot.
Lehet, hogy a szomszéd fél a kutyától, ezt a kutya is megérzi, mert a félelem miatt megemelkedõ adrenalin kiválasztódik a verejtékmirigyek által, amit meg a kutya kiszagol.....
Bakker, megelõztek :( Szóról-szóra ugyanazt akartam írni, mint az elsõ válaszoló, talán csak azzal a különbséggel, hogy ha már úgysem beszél veled a nagyságos úr, akkor nem ront semmit a helyzeten, ha kicseszel a folyosóra egy cetlit, amiben felszólítod a T. lakótársakat, ogy a szemetet ne a te ajtód elé seperjék, mert ez igen tahó dolog :DD Ne aggódj, érteni fogja, hogy ez neki szól. S hogy meddig mehet ez így, hát örökre, ez a helyzet már sosem fog változni, de mit számít?
Ez a szomszéd elkeserítõ. Mondhatni szánalmas. Hát tényleg jól kezeled, kitartás, de ha öreg, már nem sokáig kell ezt szenvedni. Ne vedd magadra a hu:le öreg balkodását. Ezek ilyenek, biztos nem mind, de többség :( És ilyen emberhez tényleg jobb, ha nem akarsz közel kerülni! Megkeseredett, ezekben a szemetet odasöpröm, hazudozok, még érzi magában hogy faxa gyerek, pedig nem. Állandóan a fiatalokat szidják, hogy milyenek, pedig õk milyenek... egyetemi docens, hát gratulálok. Szép példát mutatnak.

Ha fiúval találkozom leblokkolok és nem beszélek vele, mit tegyek? Mit mondjak nekik?

Vagyis beszélek,de nem annyit mint a barátnőimmel meg mint általában.Ez miatt már vagy három rácot elveszítettem. Sose tudom,hogy mit mondjak neki.Talákoztam velük,utána meg mondták,hogy a nagy csend(em) zavarta őket nagyon nagyon. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vigyázz a rácokkal verik a mgyarokat.

Vigyázz a rácokkal verik a mgyarokat.
Ez miatt = Emiatt
A kérdező hozzászólása: srácokat akartam írni :D
A kérdező hozzászólása: Válaszokat kérnék légyszi, nem helyesírási szabályokat! :D
nem a net elõtt kéne ismerkedni, vagy nem kéne sokat neten beszélgetni....
Veszíts el többet rácokból... k u r v a sok van belõlük (n)

Szétment 4hónapos jó kapcsolat! Az oka az volt h a haverom átverte az én nevemben annyira a csajt h a csaj öngyilkos akart leni! Azóta nem beszél velem sem. Azt hiszi én is benne voltam! Tudom h még szeret! Mit tegyek mikor már a romantika nem segít?

Legjobb válasz: Személyesen keresd fel és mond meg neki az igazat! Ha szeret meghallgat. Meg ha látja h közeledsz felé akk csak gondolhatja h hanta volt az egész....

Személyesen keresd fel és mond meg neki az igazat! Ha szeret meghallgat. Meg ha látja h közeledsz felé akk csak gondolhatja h hanta volt az egész....
Nos, talán rúgd pofán a barom haverod, aztán ahogy az elõttem szóló is mondta, keresd fel a lányt és próbálj vele valami nyugis helyre menni ahol beszélhettek és mondd el neki hogy hogy történt ez az egész és hogy te nem tudtál errõl. A haverodat meg cseréld le valami értelmes emberre :)
Hát szerintem aki ilyet tud tenni a barátjával az nem is igazi barát. Ha tényleg barátod lenne akkor segítette volna a kapcsolatotokat nem pedig szétszedte volna. Gondolom a barátodnak is tetszik a csajod és ezért akart veled kicseszni.
EZ érdekes...egyik felem azt mondaná..hogy ha a csajszi nem hisz neked akkro nem is szeret eléggé és nem is bizik meg benned hogy kéne...mert ha minden igaz akkor hinne csak ha tõled hallja...viszont az átverést nem tudni ezért nem tudok többet mondani. Nagyon súlyzos lehetett az h amiat lány megölje magát... A másik felem azt mondja hogy mindezek ellenére (szerintem tapasztalatlan nagyon fiatal, naiv csaj...mert mindent bevesz és PONT neked nem hisz..a párjának) keresd fel akkor is ha nem akar találkozni menj hozzáá valahova akkárhova és kérdmeg szépen és mondd el a helyzetet és beszélj szivbõl...muszáj h megértse..és higyjen..ha nem fogja, akkro szegény még éretlen...
A kérdező hozzászólása: Hát ami azt illetti tényleg kezdem úgy érezni hogy ö sosem szeretett csak egy fellángolás volt az egész!
Eléggé hülye "csajxi" lehet....fõleg akkro ha bedõl olyanra mit más mond. Ha kicsit normálisabb lenne és a szexii teste mellet mûködne az agya is, akkor azt tõled szeretnmé hallani a te verzoód és segitene megérteni és akkro biztosra meg szeretné tudni ha igaz-e... De szeritem ilyen "csajxi"...haddafenébe...ha igazán szeretne akkro nem lenne olyan makacs hozzád.
A kérdező hozzászólása: Hát igen én keresem meg állandóan meg akarom beszélni de nagyon fafejü! Amit 1x a fejébe vesz azt ki nem lehet verni!Na meg tudjátok ha ö nem bizik bennem akk a bizalmat nagyon nehéz már visszaszerezni!!
*d
Ott már baj van, ha nem hiszi el neked, és öngyilkossággal fenyegetõzik. Szerintem kerül el jó messzirõl ezt a csajt.
Szegény csaj úgy érzi, csalódott benned és csak át akartad verni. 4 hónap után még bizonyos emberekben megvan a gyanú, ez még nem komoly kapcsolat és az emberben néha felmerül, hogy lehet csak szórakozik a srác. És sajnos õ most ezt hiszi. Ha nagyon fafejû, akkor nem fogod ezt kiverni a fejébõl, nem fogja megérteni, hogy csak a haverod volt, neked semmi közöd az egészhez. A haverodat meg ezek után hanyagold, nagyon nagy köcsögség ilyet csinálni. Sajnálom a csajt, de én is ugyanígy cselekedtem volna ebben a helyzetben. Nagyon kell igyekezned, keresd állandóan, próbáld meg közölni vele minél többször az igazságot, hátha hogyha látja rajtad, mennyire odavagy, akkor elhiszi. De nem lesz könnyû. Sok sikert! 18/L
A kérdező hozzászólása: Nem tudom! Az a helyzet h mintha a haveromnak jobban hinne mint nekem! Söt úgy látom a haveromnak úgy elnézte! De velem meg apszolút nem akar beszélni söt látni sem! Szóval elég ostoba egy helyzet! Szerintem ebböl már nem lesz kapcsolat! :(
Azért gondolj bele, h ha összejöttök megint, és netán késõbb vmiért szakítani akarnál vele, akkor is öngyilkos lenne? Kissé labilis, pláne 4 hónap után...
A kérdező hozzászólása: Tudjátok csak az a baj h nem akar talizni velem s nem hixi el a csaj h nem én találtam ki! Elhihetitek ez a csajxi kishiján megölte magát! :(
Szerintem is igy van, ha igazán szeretne akkro nem lenne ennyire szemét. És én a lüke csajokat meg kilóméterekkel kerülném. Ki tudja lehet, hogy csak egyszerûen megjátszodta magát vagy csak ürügy volt vagy tudom is én.

Mit tegyek, ha nem beszél velem és hülyének is néz, és nem mond el valamit?

arátom 18 éves és már 5 honapja vunk együtt eddig minden jl ment most nem rég történt vmi vele és nem mondja el és tiszta ideg mindenrért leszid és nem akar becélni velem most mit tegyek mert sokat megbánt és flegmázik meg minden és nem érzem igy jol magam mit tegyek??? szakitsak vele ?? és nem lehet vele mostanába becélni!!!

Legjobb válasz: Ha szeret téged és fontos vagy neki, akkor meg fog változni. Bár ha tényleg igyviselkedik, akkor hagyd ott, ha rájön, hogy komolyan elhagynád azért mert "ilyen" lett akkor megváltozik és visszamegyhozzád. de ha nem akkor jobblessz minnél elöbb elfelejtened.

Ha szeret téged és fontos vagy neki, akkor meg fog változni. Bár ha tényleg igyviselkedik, akkor hagyd ott, ha rájön, hogy komolyan elhagynád azért mert "ilyen" lett akkor megváltozik és visszamegyhozzád. de ha nem akkor jobblessz minnél elöbb elfelejtened.
Hát jó nagy dolognak kellett történnie, hogy ennyire megváltozott, mert szrintem nem volt ilyen az elején. Nem? Ha te elmondasz neki mindent, és õ semmit, akkor már itt nagy probléma van, és még erre tetõzik hogy flegma és stb. Mond meg neki, hogy ez így nem jó és azt is, hogy te ezt így nem folytatod tovább. Ha azt mondja, hogy oké legyen vége mindennek, akkor tényleg vége, de ha küzd érted és megpróbál megváltozni akkor adj neki egy esélyt és meglátod mi alakul Én szurkolok neked hogy minden rendben menjen:P De ha el kell engedned, ne félj, leszel te még szerelmes:P
Szia! Talán van valakije?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!