Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, ne mindig (254 db)

Mandulagyulladásom lett bementem az orvoshoz és irt nekem ilyen Co-Amoxi-an töle ratiopharm filmtablettát antibiotikum mit tegyek mert mindig hasmenésem van töle abbahagyjam vagy ne ez nem baj ha van a gyogyszertöl?

Legjobb válasz: Olvasd el, mit írnak a gyógyszer papírján, és a dokidat kérdezd meg, mit tegyél. Antibiotikum szedését nem nagyon kellene abbahagyni csak úgy.

Olvasd el, mit írnak a gyógyszer papírján, és a dokidat kérdezd meg, mit tegyél. Antibiotikum szedését nem nagyon kellene abbahagyni csak úgy.
Szedjél rá probiotikumot!!!
A kérdező hozzászólása: Elolvastam és a betegtájékoztatoban az állt hogy mellékhatása lehet hasmenés is de kérdeztem az aszisztenst és ö azt mondta hogy szedjem tovább az nem baj ha van hasmenésem töle de viszont mondják azt mások hogy ha valamien mellékhatást észlelek abba kell hagyni de akkor inkább szedem tovább amig el nem fogy.
Jól teszed! "mondják azt mások hogy ha valamien mellékhatást észlelek abba kell hagyni" Ez nem igaz! Épp azért írtam, hogy nézd meg a papírját, ott említik, milyen mellékhatás esetén kell abbahagyni. Teljesen természetes, hogy antibiotikum, vagy más gyógyszer esetén lehet mellékhatás (néha épp azt mutatja, hogy hat a gyógyszer), azért nem szabad abbahagyni.

Lssan 2 éve vagyunk együtt a barátommal. Néhány hónapja a haverok meg a pia fontosabbak lettek mint én. Ha együtt vagyunk 2 órát már sokat mondok. Mit tegyek hogy ne hanyagoljon el és tegyen az érdekében hogy a kapcsolatunk ne süllyedjen lefelé?

Mit tudnék az érdekében tenni hogy többet legyen velem a barátom és ne a piát meg a haverokat válasza hejettem!

Legjobb válasz: Fura ötlet, de nekem bevált: válj elérhetetlenné! persze nem teljesen, csak ne keresd, mindig várd meg egy ideig, hogy õ keressen, akkor azonban légy mindig nagyon kedves, mintha minden olyan volna, mint máskor. hidd el, érdekes leszel, és jobban fogja keresni a társaságod! :)

Fura ötlet, de nekem bevált: válj elérhetetlenné! persze nem teljesen, csak ne keresd, mindig várd meg egy ideig, hogy õ keressen, akkor azonban légy mindig nagyon kedves, mintha minden olyan volna, mint máskor. hidd el, érdekes leszel, és jobban fogja keresni a társaságod! :)
Igyál!
Az elsõ válaszoló nyert.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy nem tudom megoldani hogy õ keressen mert együtt lakunk és már nagyon úgy látszik hogy nem akar velem lenni.. Amikor megérkezek akkor szinte nem tesz semmit nem ad puszit nem is köszön mintha közömbös lennék számára.

(lányok) hogy közeledjek hozzátok hogy ne barátként kategorizáljatok be vagy ne legyek túl rámenős hogy vagy mit tegyek és mit ne mert az idáig szeretett lányok mind csak barátként tettek be! Mit tegyek akkor?

Legjobb válasz: Nálam az a nyerõ, ha barátként indít a srác. Jeleket adhat, kacérkodás az elején is belefér, de ne legyen annyira egyértelmû a szándék, mert úgy az izgalmas. :) Aztán pár talival késõbb leránthatja a leplet.

Nálam az a nyerõ, ha barátként indít a srác. Jeleket adhat, kacérkodás az elején is belefér, de ne legyen annyira egyértelmû a szándék, mert úgy az izgalmas. :) Aztán pár talival késõbb leránthatja a leplet.
ne legyetek már ekkora gyíkok. az idõsebb nõknél már talán lenne értelme egy ilyen kérdésnek, ezért is nem próbálkozok anyámnál. berakott a 'fiam' kategóriába XD na szóval komolyra fordítva a szót. a fiatal csajoknál ez úgy megy, hogy bejön a srác, akkor járhatunk. ha nem, akkor nem. az, hogy barátként néz rád, annyit jelent, hogy: bocsi, de nem kellesz (nem jösz be, más tetszik, nem izgi ha nem kell küzdeni érted, belsõleg egy 0 vagy, stb) 2 lehetõség van. vagy akar tõled valamit, mert beindítottad a fantáziáját, vagy nem. olyan nincs, hogy barátként néz rád és ezért nem. ez egy tök jó bevállt szöveg, amivel a lehetåõ legkevésbé bánt meg, de a lényege, hogy kevés vagy neki
Ha nem barátként közeledsz és barátnak könyvelnek el, akkor elég logikus, hogy az ellenkezõjét kell tedd. Közeledj barátként és másként fognak rád tekinteni.
A kérdező hozzászólása: hét közben csak d.u -án facezek nappal súli hétvége v a haverok vagy a jól megérdemelt pihit csinálom ha csak nincs házi múnka
Ha nem egész nap a gameket toltátok volna akkor nem lennétek ilyen gyámoltalanok a csajoknál. Én is így jártam igaz én nem mindig játszottam és jártam emberek közé is csak félénk voltam aztán már nem érdkelt, hogy tetszem-e valakinek vagy nem és jééé be is csajoztam. Ha otthon ülsz és a hülye wow-ot vagy a cs-t nyomod esetleg a faszbúkot bújod soha nem lesz csajod.
Én csúnyább vagyok úgyhogy más esélyem nincs is, minthogy az elején egyértelmûsítsem a puszta baráti szándékomat(nem így kimondva, de a hozzáállásommal és reakcióimmal) és aztán a lánytól várom a jeleket, hogy hátha megtetszettem neki a jellememmel.
Ugyanezzel a problémával küzdök, sajnos...
Mondtam én.
A kérdező hozzászólása: aha :)
A kérdező hozzászólása: és ha nem jövök be neki arcra?
Talán hívd el valaholva...
A kérdező hozzászólása: de én úgy kérdem hogy mit kéne jól csináljak hogy nagyobb esélyjel induljak a kiválasztott lányhoz és ne csak a barátot lássa bennem?
18:36 vagyok. azt hozzátenném, hogy baleset miatt kitört a 2 elsõ fogam. érdekes módon 19 éves koromig mindenki berakott a barátok közé és úgy is maradtam. 19 évesen megcsináltattam, azóta 6 szexpartner, 2 hosszabb kapcsolat + sok csajozás amiben csak addig mentem amíg izgi volt. MEGFÛZNI persze azóta is volt aki elutasított, és maradjunk inkább barátok, de már elég ritka SZÓVAL KAMU A BARÁTOS DUMA

Miért nem fogadja el a családom, hogy én így vagyok boldog? Mit tegyek, hogy ne mindig rontsák el a kedvem, és ne vegyem fel? :/

Majdnem egy éve vagyok együtt a barátommal, és nagyon nagyon szeretjük egymást mindketten. Beszéltük, hogy majd sokat fogunk tanulni mindketten(ő egy évvel nagyobb) és majd közös jövőnk lesz stb. Mindketten elhatároztuk magunkat, és bizunk benne, hogy így lesz. Nemrég jött haza külföldről elég hosszú idő után, így most minden percet együtt töltenénk, voltunk kirándulni, és néha jött hozzám. (együtt alvást még nem lehet, viszont ha lejön egy nap hozzám, az itteniek rossz szemmel nézik.)azt mondta nagymamám is, azzal beszéli tele a fejét anyának, hogy jaj ez hova fog vezetni, mi lesz így, hogy már ennyire szerelmes vagyok, hogy fogok tanulni, elvégezni a sulit, túl komoly a kapcsolat már, hogy már 'jár hozzám a fiú, pedig még nem is vőlegény' Mivel itt azt tartja mindenki, hogy csak akkor lehet ilyen komoly egy kapcsolat. Ma is együtt voltunk szinte egész nap, sétáltunk, cukrászdáztunk a közeli városban, és mire hazajöttem mondta anya, hogy néném meg mamám mondta neki, hogy miért enged el ennyi időre, jaj mi lesz, és hogy már az ő rokonjai is mondják, hogy mennyire egy szerelmes lány vagyok.Ez annyira szíven ütött, hogy elkezdtem a sírást is, nagyon rosszul esett, hogy mind ellenem lennének,és nem fogadják el, hogy vele vagyok boldog és szeretjük egymást? Olyan nehéz elhinni, hogy ilyenkor is lehet már komolyabb egy kapcsolat? Már 14 évesek is járnak mikor ezzel, mikor azzal, nekem ez az első komolyabb, és 16 múltam júliusban, ő pedig februárban lesz 18. Egy bátorító szó, vagy tanács kellene most, mert ez nagyon letört:( Mit csináljak, hogy ne vegyem ennyire szívre, amit rólam/rólunk mondanak? Miért kell kibeszélni, hisz nem is az ő életük:( Valaki segítene?:(

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól,gondolataitól,amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond,az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!

Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól, gondolataitól, amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond, az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!
"Miért kell kibeszélni, hisz nem is az õ életük" sajnos az õ életük is, mert eszükbe juttatod, hogy nekik már hiába viszket a nunus. Irigyek ezek a vénasszonyok.
Örülnék neki, ha késõbb lenne egy lányom, akkor olyan lenne ennyi idõsen, mint Te. Sokkal-sokkal jobb ez, mint, ha 16 évesen részegen járna haza hétvégenként, vagy legalább a hatodik pasival feküdt volna le. Jó lenne, ha belátnák, hogy komolyan örülhetnének annak, hogy ilyen jó lelkû lányuk van. És remélem vagy annyira okos is, ha már éltek szexuális életet, akkor megfelelõen védekeztek! Nincsen semmi gond veled, kitartás! A rokonok is lassan elfogadják majd, hogy te is felnõsz idõvel!
ti vagytok egymásnak a jövõ a többiek meg a múlt ne foglalkozz velük meg a véleményükkel akár egy próbának is felfoghatod akár irigyek is lehetnek, mert nektek összejött a szerelem nekik meg nem xard le a többieket csak a barátoddal foglalkozz
Ez nekem kicsit olyan falusi mentalitásra hajaz. Legalábbis ott szokott ekkora katasztrófa lenni, hogy "mindenki tudja, hogy húdeszerelmes, pedig nem is võlegény". De nem élnék városon kívül, ez halál irritáló lehet. Amúgy vonj vállat, hogy te boldog vagy, és nem hanyagolod el a tanulmányokat miatta, törõdjenek bele. Ha jól értettem, anyukád nem tilt el direkt, csak károg a téma fölött, de hadd csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Anyum nem tilt el, vele már megbeszéltem ezt, és egy rossz szót nem szól, csak ma õk próbálták telebeszélni a fejét, hogy miért 'hagy utánam' és mikor ezt meghallottam, teljesen elfogott a sírógörcs. Még most is, ahogy ez eszembe jut, hogy így beszélnek rólam, hogy "ennyire szerelmes lányt még nem látott a világ stb":( Nagyon rossz érzés fog el, nem tudom hogyan fojtsam el és ne érdekeljen. Bulikba sem jártam, sosem voltam részeg, cigit nem vettem magamhoz, semmi rosszat nem csináltam, mégis kötõdnek, ha szeretem a barátom, és kimutatom :((

Kisfiamnak ket evesen vissza tepte a doki a kukijat. Egy picike resz meg maradt. A gyerek apjänal volt es ö nem nezte neki, most meg nem lehet vissza huzni, mindig pereped neki es veres lesz. Mi tegyek hogy ne fajjon neki? es ujra legyen a regi?

Legjobb válasz: most negy eves a gyerek,regebben nem is pisilt napokig,amikor a doki csinalta neki,bar nem csodälom,most ha probälom neki,mindig mondja auuu,fäj,mit tegyek hogy ne fäjjon neki,valami krem,hogy fellazitsa neki?

A kérdező hozzászólása: most negy eves a gyerek, regebben nem is pisilt napokig, amikor a doki csinalta neki, bar nem csodälom, most ha probälom neki, mindig mondja auuu, fäj, mit tegyek hogy ne fäjjon neki, valami krem, hogy fellazitsa neki?
Sajnos nem tudok neked, hasznos választ írni:( Szerintem vidd el a dokihoz, õt kérdezd, hogy mit lehet vele csinálni. De én másik orvoshoz vinném, mint aki 2 évesen "kezelte", szerintem valamit nem jól csinált. Mielõbbi jobbulást.
Én már elvittem volna gyerek sebészetre, természetesen nem ahhoz a kretén dokihoz, aki így elbánt vele...2 fiú anyukája
Nálunk is ez volt a módi elõször feltépték.Aztán kaptunk krémet amitõl fellazult de azt csak az orvos adja.Most 5 éves a fiam és a mai napig nem engedi megnézni se hogy rendben van-e minden.Idõnként lefogjuk és megnézem neki akkor ordít, kapál stb...Egyszer kérdeztem mire jó ez hiszem muszáj megnézni ha nem akarjuk hogy gond legyen.Azt mondta nem is fáj csak hát az emlék, remélem idõvel majd elmúlik.És ezt kívánom neked is.Mindenesetre vidd el dokihoz és majd megnézi mit lehet tenni.

Mit tegyek ha szénhidrát napon nem tudom mennyi az elég? Rendszeresen teleeszem magam, mert a szénhidráttól még éhesebb leszek és, mint tudjuk az a nap a leghízlalóbb. Mit tegyek, hogy ne legyek éhes?

Legjobb válasz: Próbáj mértéket tartani, és ne egyél annyit.Gondolj a diéta hatékonyságára. Ha teleszed magad ezen a napon lassítod a diéta eredményéd, a célod ugye bár pedig fogyni!!!!!!Persze nehéz, ha éhes az ember.Nem tudok jobbat mondani, foglald le magad valamival, hátha az eltereli a gondolatot a kajáról.

Próbáj mértéket tartani, és ne egyél annyit.Gondolj a diéta hatékonyságára. Ha teleszed magad ezen a napon lassítod a diéta eredményéd, a célod ugye bár pedig fogyni!!!!!!Persze nehéz, ha éhes az ember.Nem tudok jobbat mondani, foglald le magad valamival, hátha az eltereli a gondolatot a kajáról.

Hiperaktív, viselkedésproblémás fiam miatt minden nap hallgatok is iskolában a pedagógustól, itthon is nagyon nehéz vele, megértem a pedagógust, mit tegyek?

Nem lehetek ott az iskolában vele,hogy folyton fegyelmezzem,itthon is err?l szól a napunk,hogy egyfolytában probléma van,pedig az alapvet? dolgokra öszpontosítok,hogy legalább azt neveljem belé,csodát már nem várok,mert az nem fog bekövetkezni,sosem lesz egy nyugodt ,jól kezelhet? gyermekem.

Legjobb válasz: Nagyon,nagyon szimpatikus a hozzáállásod,nézõpontod,sokáig mi itthon is furcsáltuk,hogy nevelési tanácsadóba küldtek bennünket,mert egészen jól megvoltunk itthon a gyerekkel,valahogy alkalmazkodtunk egymáshoz,próbáltuk kitapasztalni hogyan lehet könnyebb. Aztán a nevelési tanácsadóban nem tudom,hogy jó pszichológushoz kerültünk e,aki folyton elkényeztetésrõl beszélt,meg következetlenségrõl,meg éreztette,hogy a mi hibánk a gyerek viselkedése,minden egyes alkalom után miután eljöttem tõle egyre tehetetlenebbnek is indulatosabbnak éreztem magam,mert miután a fiúnk születési körülményei bõven magyarázzák a temperamentumát (gyermekpszichiáter szerint,aki hiperaktívnak diagnosztizálta)a pszichológus a nevelésre próbálta ráhúzni,hogy attól ilyen,születésétõl fogva nagyon rossz alvó,jelenleg éjszakánként 4-5 x is felébred,alvajár,pavorozik,nem eszik,nagyon sovány,sokat sír,angyon érzékeny. A pszichológus mindig nevelési tanácsokkal szolgált,amik semmit sem értek,csak egyre és egyre tehetetlenebbnek éreztem magam,hogy ahelyett,hogy elfogadnánk így a gyereket nyugodtttá,jól nevelté akarnák egycsapásra nevelni,ami jól tudom lehetetlen,szegénykém nem tudja az indulatait jól irányítani,itthon idáig türelmesek voltunk,most ha a pszichológus elvét alkalmazva egymást gerjesszük a végén olyan szinten kétségbeesetté válik és ettõl már kicsit agresszívvé is. Azt érzem,hogy vagy a pszichlógus nem a legjobb,vagy csak az ért meg igazán aki maga is hiepraktív gyereket nevel,mert az tisztában van vele,hogy bár nem adhatjuk fel azt,hogy megtanítsuk önkontrollra,mások tiszteletére bizony sokszor képtelenek vagyunk mi magunk kontroll alatt tartani egy hiperaktív gyermek viselkedése felett,pláne,hogy az iskolában nem lehetek ott mellette,a tanárnõ szerint õk nagy szigorral viseltetnek a gyerek iránt és itthon is ezt kell,ezt is próbálom,de sokkal ,de sokkal rosszabb a helyzet így,mint a régi rugalmasabb neveléssel.

A kérdező hozzászólása: Nagyon, nagyon szimpatikus a hozzáállásod, nézõpontod, sokáig mi itthon is furcsáltuk, hogy nevelési tanácsadóba küldtek bennünket, mert egészen jól megvoltunk itthon a gyerekkel, valahogy alkalmazkodtunk egymáshoz, próbáltuk kitapasztalni hogyan lehet könnyebb. Aztán a nevelési tanácsadóban nem tudom, hogy jó pszichológushoz kerültünk e, aki folyton elkényeztetésrõl beszélt, meg következetlenségrõl, meg éreztette, hogy a mi hibánk a gyerek viselkedése, minden egyes alkalom után miután eljöttem tõle egyre tehetetlenebbnek is indulatosabbnak éreztem magam, mert miután a fiúnk születési körülményei bõven magyarázzák a temperamentumát (gyermekpszichiáter szerint, aki hiperaktívnak diagnosztizálta)a pszichológus a nevelésre próbálta ráhúzni, hogy attól ilyen, születésétõl fogva nagyon rossz alvó, jelenleg éjszakánként 4-5 x is felébred, alvajár, pavorozik, nem eszik, nagyon sovány, sokat sír, angyon érzékeny. A pszichológus mindig nevelési tanácsokkal szolgált, amik semmit sem értek, csak egyre és egyre tehetetlenebbnek éreztem magam, hogy ahelyett, hogy elfogadnánk így a gyereket nyugodtttá, jól nevelté akarnák egycsapásra nevelni, ami jól tudom lehetetlen, szegénykém nem tudja az indulatait jól irányítani, itthon idáig türelmesek voltunk, most ha a pszichológus elvét alkalmazva egymást gerjesszük a végén olyan szinten kétségbeesetté válik és ettõl már kicsit agresszívvé is. Azt érzem, hogy vagy a pszichlógus nem a legjobb, vagy csak az ért meg igazán aki maga is hiepraktív gyereket nevel, mert az tisztában van vele, hogy bár nem adhatjuk fel azt, hogy megtanítsuk önkontrollra, mások tiszteletére bizony sokszor képtelenek vagyunk mi magunk kontroll alatt tartani egy hiperaktív gyermek viselkedése felett, pláne, hogy az iskolában nem lehetek ott mellette, a tanárnõ szerint õk nagy szigorral viseltetnek a gyerek iránt és itthon is ezt kell, ezt is próbálom, de sokkal , de sokkal rosszabb a helyzet így, mint a régi rugalmasabb neveléssel.
A kérdező hozzászólása: Kitûnik a szavaidból, hogy valamiért nagyon érted a problémámat, talán a saját gyermekeiddel való nevelési tapasztalataid, végzettséged miatt? Hogy te milyen jó lennél nekünk pszichológusnak :-) , nem itt tartanánk, mivel amióta odajárunk rengeteget romlott a helyzet, amellett, hogy a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudom a kisfiamat átlagossá nevelni(erõltetett igyekezet ez a másoknak való megfelelés kényszere táplálja), folyton szítják a lelkiismeretfurdalást , az alkalmatlanság érzését bennem, persze emiatt a gyerekkel sokkal türelmetlenebb, követelõdzõbb lettem, ma már bánom, hogy a saját elveimet, tapasztalataimat feladva próbáltam egy olyan szakembernek megfelelni aki mintha nem is ismerné az ilyen jellegû problémát, használhatatlan tanácsokkal látott el.Már az is megfordult a fejemben, hogy õ maga alán még úgysem boldogulna a fiammal, ha az õ elveivel próbálná megnevelni, azt mondta , hogy már egy nézésbõl is tudja minden gyerek, hogy hogy kell jól viselkednie, ezek szerint én nem tudok úgy nézni... A neurológiai probléma alatt mit értessz? A pszichológus jópárszor foglalkozott a kisfiammal, a pszichiáter jó másfél órát kísérte figyelemmel a gyerek játéktevékenységét miközben velem beszélgetett, kommunikált is a kisfiúval, úgy rákiabált, hogy a gyerek az ölembe szaladt megrémülten, hogy ne ugráljon az ágyon ami a helyiségben volt. Intelligenciája átlagos, nagyon, nagyon jó a memóriája ha megnéz, meghallagat egy mesét filmet képes belõle hosszú részleteket visszamondani, viszont egy kis figyelemzavara ennek ellenére van, mert nem mindig figyel, van, hogy többször kell szóljak neki. MOst miután írtál és ez nagy hatással volt rám, délben a régi anyukája voltam , aki nem feltétlen õrjöng, hogy nem ül a gyerek végig egy ebédet, rugalmas, játékos voltam és egy tündér volt, sokkal könnyebb volt így, mint , hogy kiabálok, hogy márpedig fel nem állsz fiam, mert nagyon megbüntetlek. Ebéd után szintetizátoron zenélt és ezt énekelte "Anyukám azt szeretné, ha jól viselkednék" :-(.
szia, tudom ez sem igazi megoldás, de ha elmentek az orvoshoz ír fel hiperaktivitásra gyógyszert. Attól nyugodtabb lesz. Legalább a suliban, amíg nem otthon van

A párom kisöccse azzal szórakozik hogy telefonálgat össze-vissza én mint a RTF végzős tanulója beszéltem vele hogy ne tegy de hiába mit tegyünk mert a párom tegnap zokogva hívott fel és mesélte hogy mit művel a kisőccse?

Legjobb válasz: Mit jelent az, h össze- vissza telefonálgat? Telefonbetyárkodik? Akkor a szülõ (aki nyilván a telefonszámlát fizetni) dolga lenyomni neki egy sallert (oké, ez opcionális), majd elmagyarázni, h azon kívül, h ez nem vicces szórakozás, költséges is. Továbbá a zsebpénzébõl levonnám a telefonálgatás árát. Más: ha végzõs hallgató vagy, minden bizonnyal szakdolgozatot kell írnod, ami ugye egy hosszabb terjedelmû, összefüggõ írásmû. Ezért nem volna rossz ( a konzulensed, az opponensed és a saját érdekedben is), ha megtanulnál mondatvégi írásjeleket használni, és megfelelõen tagolni a írásodat, ezenkívül a helyesírási szabályzat lapozgatása sem válna károdra. Nem szokásom ilyeneken lovagolni, de az értelmezhetõség miatt fontosak ezek.

Mit jelent az, h össze- vissza telefonálgat? Telefonbetyárkodik? Akkor a szülõ (aki nyilván a telefonszámlát fizetni) dolga lenyomni neki egy sallert (oké, ez opcionális), majd elmagyarázni, h azon kívül, h ez nem vicces szórakozás, költséges is. Továbbá a zsebpénzébõl levonnám a telefonálgatás árát. Más: ha végzõs hallgató vagy, minden bizonnyal szakdolgozatot kell írnod, ami ugye egy hosszabb terjedelmû, összefüggõ írásmû. Ezért nem volna rossz ( a konzulensed, az opponensed és a saját érdekedben is), ha megtanulnál mondatvégi írásjeleket használni, és megfelelõen tagolni a írásodat, ezenkívül a helyesírási szabályzat lapozgatása sem válna károdra. Nem szokásom ilyeneken lovagolni, de az értelmezhetõség miatt fontosak ezek.
Két-három igazán jó idõben kiosztott saller hatásosan kezeli az ilyen problémát.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy más már írt hasonló kérdést. Amúgy ez nem kamu igazából megtörtörtént.
kamu ilyen kérdés már volt
Ha egy szülõ nem bír a saját hü..egyerekével, az õ dolga, nem a tiéd. Ha hajlandó még fizetni is a kölyök szórakozását, lelke rajta, de ne panaszkodjon. Ha nincs annak a gyereknek telefonja, zsebpénze, nem fogja csinálni. Amúgy a bilincs hülyeség, most mi értelme van, hogy otthon rárakod? Csak viccnek fogja venni. Néhány jól irányzott atyai pofonnal többre menne, na meg lehet azt a gyereket büntetni is - tv, számítógép megvonás, szobafogság, stb.
A kérdező hozzászólása: A bilincs jó ôtlet ha még 1X szórakozik felrakom rá a bilincsem mert gyakorlaton vagyok a helyi rendõrkapitányságon.
Honnan van pénze az utcaira? Hány éves?
Telefont elvenni tõle.. De ezen miért kell zokogni? Nincs anyja annak a gyereknek, hogy megnevelje? Komolyan azt hittétek, hogy te, mint végzõs RTF-es majd hú de rendet teszel? :D :D
A kérdező hozzászólása: Már csináltuk hogy elvettük tõle de akkor meg azt csinálja hogy kimegy utcai telefonról folytatja a szórakozást.
Mondd meg neki, hogy elviszi a rendõr, és berakja egy dutyiba! :D Legyen nálad egy bilincs, fenyegetsd meg vele.
Mennyi idõs az a kisöcs? Mobilt nem elérhetõ helyen hagyni-vonalast lekódolni- ha értelmes korban van már, beszélni a fejével hathatósan.
Vedd el tõle a mobilt
"Üss a büdös kölyökre a lapátnyéllel jó nagyot, jó nagyot sózz oda, ho, ho"Nagy Ferótól

Mit tegyek, hogy babám ne rúgjon/húzzon le magáról minden zoknit?

Harisnya sem a legjobb megoldás, mert az a helyzet, hogy nagylábú, és így ami az ? mérete lenne, annak a talprésze már kicsi... Lábfejes nadrágja van egy pár, na azt szeretjük, meg a rugikat, de ajándékba nem ilyeneket kapunk általában. Másnak is van ilyen "gondja"?

Legjobb válasz: Igen, van ilyen korszak a gyerekek életében. Lányom 18 hós, most vet le minden cipõt, zoknit... nem tudom mit tegyek vele....-)Amíg nem jár , tökéletes a lábfejes rugi, én csak azt adtam rá.

Igen, van ilyen korszak a gyerekek életében. Lányom 18 hós, most vet le minden cipõt, zoknit... nem tudom mit tegyek vele....-)Amíg nem jár , tökéletes a lábfejes rugi, én csak azt adtam rá.
Varrd hozzá a zoknit a lábfej nélküli nadrághoz!
Nálunk ugyan ez van.Ezért vagy harisnya vagy kapcsos cipõ a zoknin.
Kezd el addig szívatni, elég durván, amíg nem lesz kedve hozzá. Árts neki és felfogja, de durván.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!