Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, ne legyek ennyire (64 db)

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire érzékeny? Tegnap délelőtt felidegesített a párom. Nagyon bőgtem és még a bőröm is bevörösödött a mellkasomon és a szám körül, úgy felzaklatott.

Szegény babóka (3 hónapos) pedig tuti megérezte, mert vagy 1 órán át zokogott és alig lehetett megnyugtatni. Azóta sajnos nagyon kevés a tejem. El? kellett vegyek a fagyasztóból lefejt tejcsit.

Legjobb válasz: A baba sajnos ezt megérzi. Próbálj meg megnyugodni! Én még mindig sokat veszekszem a párommal (imádjuk egymást, de nálam még sajnos mindig mûködik a "van sapka-nincs sapka" lelkiállapot). Már 6,5 hós a babám. Én azt szoktam csinálni, hogy egyszerûen arra gondolok, hogy le van tojva a párom, nekem a babám a legfontosabb. Ezt esetleg nem kell hangoztatni, de gondolom, hogy Te is így érzed. Esetleg, ha olyan lelkiállapotban vagytok mindketten,akkor beszéljetek errõl. Nekünk bejött az, hogy azt mondta a párom, hogy akkor õ most kimegy az udvarra a kutyákhoz, vagy elszalad a boltba, bármi, csak ne legyen a közelemben, és akkor õ is és én is meg tudtunk nyugodni. És ha ideges vagy, akkor inkább tett le a picit az ágyába, inkább ordítson egy kicsit magában, de ne legyen a kezedben, ha sík ideg vagy. Kitartást! :)))

A baba sajnos ezt megérzi. Próbálj meg megnyugodni! Én még mindig sokat veszekszem a párommal (imádjuk egymást, de nálam még sajnos mindig mûködik a "van sapka-nincs sapka" lelkiállapot). Már 6, 5 hós a babám. Én azt szoktam csinálni, hogy egyszerûen arra gondolok, hogy le van tojva a párom, nekem a babám a legfontosabb. Ezt esetleg nem kell hangoztatni, de gondolom, hogy Te is így érzed. Esetleg, ha olyan lelkiállapotban vagytok mindketten, akkor beszéljetek errõl. Nekünk bejött az, hogy azt mondta a párom, hogy akkor õ most kimegy az udvarra a kutyákhoz, vagy elszalad a boltba, bármi, csak ne legyen a közelemben, és akkor õ is és én is meg tudtunk nyugodni. És ha ideges vagy, akkor inkább tett le a picit az ágyába, inkább ordítson egy kicsit magában, de ne legyen a kezedben, ha sík ideg vagy. Kitartást! :) ))
az nem akkora baj ha neha veszekedtek.szerintem nincs olyan par aki ne veszekedne amugy a kis babas anyukak erzekenyebbek mint altalaban es ingerlekenyebbek olyan dolgokra nezve amin maskor esetleg esebe sem jutna mergelodni.ilyenkor ki kell beszelni ha kell veszekedve is minthogy magadba zarkozz mert abba bele lehet orulni.inkabb sird ki magad 1xer minthogy napokig egyed magad es tobbszor sirjal.probald utana atgondolni a dolgokat amin veszekedtetek es legkozelebb engedd el a fuled mellettes gondolj arra hogy a babad fontosabb mint hogy visszamondj es veszekedes kerekedjen belole.mikor lehiggadnak a kedeljek nyugodtabban meg lehet barmit beszelni barmit.tudniilik az ember ha merges nem gondolkodik hogy mit mond utana csak megbanja.egy no okosabb kell legyen es az okos enged a...tudod a kozmondast.hadd higyek magukrol a ferfiak hogy az utolso szo az ovek most nekunk fontosabb babank es hogy jo sok tejcsink legyen.kitartast. Kati
1. vagyok: még hogy kevés a tejed :) )))))
Én a minap megkaptam azt, hogy pont olyan bolond lettél, mint a sógornõid, akiket anno elítéltél.Erre csak annyit mondtam:és???megvontam a vállam.Õ meg már ismer annyira hogy nem kezd el témázni ilyenen :-) kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértést! Akkor igyekszem visszafogni magam és nem pofázni. Nagyon érdekes: Amikor arról írtam hogy szegény babám hogy zokogott, elkezdett folyni a tej! :o) Akkor olyan nagy gond csak nincs.

Mit tegyek a bánat ellen? Mit tegyek h ne legyek ennyire szomorú?

Horvárhországba megyünk, és azért lett volna izgalmas, mert az osztálytársamat is vittük volna, de most anyukám barátja nem akarja hozni. Én utálom ezt az embert, f?leg ezért mostmár mégjobban. Nagyon szeretném ha jönne velünk a barátn?m, de bonyolult a külföldre vitele. Segítsetek, mivel dobjam fel a kedvem? =(

Legjobb válasz: hát igazából semmivel, maximum hallgass olyan zenét amit szeretsz és felvidít. próbáld meg más szemszögbõl nézni az utat..vagy ne menj el.

hát igazából semmivel, maximum hallgass olyan zenét amit szeretsz és felvidít. próbáld meg más szemszögbõl nézni az utat..vagy ne menj el.
A kérdező hozzászólása: Igen, eztmár énis mondtam anyának, én nem is fogok menni. Csak szervezkedik stb... DE ÉN NEM MEGYEK, ÉS KÉSZ =(:@XD
gyere velem bicajozni...:p
A kérdező hozzászólása: Kössz, nem-_-

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire érzékeny?

Legjobb válasz: Szerinted ez valóban ennyire egyszerû? Egyszerû kérdés, egyszerû válasz: Ne legyél érzékeny!

Szerinted ez valóban ennyire egyszerû? Egyszerû kérdés, egyszerû válasz: Ne legyél érzékeny!
keményedj meg:F
na szóval azért hogy ne legyél érzékeny sokat kell tenni pl ne néz horrot mrg ilyenek szóval egy darabig semmi olyat amitõl elérzékenyûlsz. hameg megbántanak vagy épp jól kifiguráznak és te ezt nem bírod elviselni akkor nincs mit tenni ez van bele kell törödni hogy te ilyen ember vagy aki mindenen elérzékenyül . De ez nem nagybaj általába mindig azoknak van a legnagyobb szívük akik érzékenyek:) :) szóval remélem segítetem!!!!:) :) :) :P:P
Erre a kérdésre ha nem fejted ki nem lehet értelmesen válaszolni.
Ne vedd olyan komolyan mások véleményét, õk is emberek, tévedhetnek. Másrászt ha megbánt valaki, nézd meg, hogy ki teszi és milyen indíttatásból. Egyébként meg csak pár éved van itt a Földön, szerintem örülj neki amíg lehet, ne pazarold arra, hogy rosszul érzed magad.
Hát kérem szépen, ez a szerelem! :)
Szia.aranyos vagy, marmint fiatal, es szerelmes, ez jo dolog, bar sokszor fajdalmas is tud lenni.A fiu tudja h szereted ot??vagy talan egyutt voltatok es vege lett es azota sem tudod elfelejteni?konkretan nem derult ki az irasodbol.Irj privibe, ha nem akarod nyilvanosan megosztani, szivesen segitek, vagyis probalok, amikor fiatalabb voltam, sokszor ereztem ugy mint te, tudom h cefet egy erzes.
A kérdező hozzászólása: lány vagyok, , 16 éves, , szóval van 1-fiu akibe lassan már 3-éve, hogy beleszerettem.Nem tudom öt egyszerüen elfelejteni, akár hogyan is szeretném.Ha már meghallom a nevét is, vagy megy egy szerelemes szám a tv-ben, rögtön elkezdek sirni.
SZIA.Irtam neked, megkaptam az e-mailt, csak vmi oknal fogva nem ment el, de ma megprobalom orvosolni.De vagyok:) ))csak kicsit kesve ne hari
semmi baj nincs azzal hogy érzékeny vagy. amit tehetsz, hogy elfogadod hogy érzékeny vagy, és pozitív tulajdonságként tekintesz rá.. próbáld ki és rájösz h miért mondom ezt..
Szia.hat igen, az elottem szoloknak igaza van.pontositanod kellene h mi is az amiben megnyilvanul az h Te erzekeny vagy, mert ugyebar lehet nagyon sok fele dolog, vagyis elegge tobb ertelmu lehet az h erzekeny vagy...kicsit ha bovebben irnal rola, hidd el lenyegretorobb tanacsokat kapnal....kezdjuk ott h hany eves vagy?fiu vagy lany?
Sose szégyelld hogy érzékeny vagy, mert te valószínûleg rendelkezel olyannal dolgokkal, amivel nagyon kevés ember. Mint szív és érzések.
" Egy rákdiagnózis segít, hogy erõs legyen a lelked...Nálam is így volt..." Nálam ez pont fordítva történt! Olyan szinten lettem érzékeny, hogy képes vagyok bárhol elsírni magam egy szomorú dolog látványától.
Kezdd azzal, hogy reggelenként vitamintablettát veszel be (lehetõleg vmi olyat, amibe több fajta van..) És próbálj meg kevésbé foglalkozni másokkal, ne éld bele magad annyira pl. egy beszélgetésbe, mások hülyeségei miatt ne magad hibáztasd.. próbálj meg nem foglalkozni velük. :) De amm jó lenne tudni hogy miben nyilávnul meg az érzékenységed. 16, 5/F Victoryus
Egy rákdiagnózis segít, hogy erõs legyen a lelked...Nálam is így volt...
Milyen szempontból vagy érzékeny? Leütnek a zongorán egy hangot, és megmondod, hogy melyiket? Kezedbe adnak egy tárgyat, és megmondod, hogy hány gramm? Belekóstolsz egy italba, és megmondod, hogy mennyi az alkoholfoka?
A kérdező hozzászólása: semmibaj, megvárom

Mit tegyek hogy ne legyek ennyire érzékeny?

Ha hallok egy szép, szomorú zenét, látok egy olyan képet, vagy egy filmet, úgy szólnak hozzám vagy olyat mondanak, ami egy kicsit is nem tetszik, rögtön sírni kezdek. Régen is így volt, de ez egyre csak fokozódik ahogy múlik az id?. Még csak 25 éves vagyok, de már szinte ha csúnyán néznek rám, sírva fakadok.

Legjobb válasz: Szerintem tök ne törõdj másokkal. Mit számít ha csúnyán néznek rád amikor sírsz? Nem nekik csinálod, hanem hogy valami kijöjjön onnan legbelülrõl, és az nagyon fontos, hogy kijöjjön. Szerintem ez inkább jó, mint rossz, hogy sírva fakadsz.. Tudod hányan vannak, akik pont az ellenkezõjétõl szenvednek (és sokszor nem is tudnak róla mi bajuk van..). szóval ne törõdj azzal, mások mit gondolnak róla, csak tedd ami spontán jön:)

Szerintem tök ne törõdj másokkal. Mit számít ha csúnyán néznek rád amikor sírsz? Nem nekik csinálod, hanem hogy valami kijöjjön onnan legbelülrõl, és az nagyon fontos, hogy kijöjjön. Szerintem ez inkább jó, mint rossz, hogy sírva fakadsz.. Tudod hányan vannak, akik pont az ellenkezõjétõl szenvednek (és sokszor nem is tudnak róla mi bajuk van..). szóval ne törõdj azzal, mások mit gondolnak róla, csak tedd ami spontán jön:)
Szerintem sem baj, hogy ilyen sok érzelem van benned. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor ez zavaró lehet. Próbáld meg az agyaddal kontrollálni, hogy mikor sírsz. Készítsd fel magad az ilyen helyzetekre, és mondd magadban, hogy nem akarok sírni vagy gondolj egy vicces dologra. Hátha mûködni fog..
Szia! Én egy az egyben ugyanebben a cipõben járok, mint Te. Igen, sajnos vannak helyzetek, mikor igencsak kellemetlen tud lenni ez a túlérzékenység, hidd el, én csak tudom. Nekem is sokan mondták már, hogy ez egyáltalán nem baj, ha ennyire érzelmes vagyok, de igenis sokszor baj. Hozzáteszem én olyankor is eltudom sírni magam, mikor igazságtalanul bánnak velem, sajnos az utóbbi idõben elõfordult egypárszor, így már kezdek megedzõdni. Az én tippem: próbálj meg szarni a világra, próbáld meg az adott szituációba ne annyira beleélni magad (tudom, ez nehéz), tereld el a gondolataidat, hidd el egy idõ után mûködni fog. Persze ez most azokra a helyzetekre vonatkozik, amikor ciki lenne csak úgy elsírni magad. Más dolgokkal, pl. ha filmet nézel vagy esküvõn vagy, ott ne zavartasd magad, ott nyugodtan kimutathatod az érzelmeidet.
Elég gyenge lelkületû vagy, de lehet hogy nem is olyan nagy baj ez. De viszont nagyon nehéz kontrolálni a dolgot hogy ne legyél annyira érzékeny, az én barátom is ilyen egy kicsit összeveszünk õ már majdnem sír, én ilyenkor megpróbálok vele egy kicsit viccelõdni, így hamar kiszoktunk békülni egy kiadós veszekedés után mert a végét már elnevetjük. Sõt az is baj nálunk hogy õ hamar megsértõdik. Mindenképpen viccesebben is fellehet fogni a dolgokat, nézd mindig mindennek a jobbik oldalát, nem tudok jobbat mondani sajna csak ezt.
Nem minden helyzetben jó elsírni magad.Egyedül vagy egy esküvõn oké, de pl.órán vagy kávézóban lehet kicsit ciki.Nem is ciki, csak furcsa. 1 tipp:azt mondják, ha felfelé nézel kb.3O fokos szögben, akkor elmúlik a sírásra való kényszer. Az is igaz, hogy ez a sírás õszinte, és pl.barátok elõtt ez lehet szép dolog.
én is ilyen vagyok de megtanultam visszatartani a könnyeimet és így mindenki azt hiszi hogy erõs vagyok és otthon egyedül a szobámban sírom ki magam...

Szerintetek mit tegyek, hogy ne legyek ennyire pióca? Többi lent.

Kedves olvasó! Nos a helyzet az hogy már 7. hónapja vagyok együtt a barátnőmmel és szerintem eddig mesésen megvagyunk, bízom abban hogy ez így is marad. Természetesen viták sora és más konfliktus is követte együttlétünket, de áldom az eget hogy így van. Nem szeretnék egy olyan kapcsolatban élni, ahol csak elmegyünk egymás mellett, nem beszélünk meg semmit. A gond csupán annyi, hogy eszméletlen mód vágyom arra, hogy a nap minden percében együtt legyünk és ez előbb utóbb, szeressen valaki bármennyire, kicsit idegesítő tud lenni. Az eszem azt súgja sokszor, hogy ne lessem folyton, hogy mikor ír SMS-t ha távol vagyunk egymástól vagy ne gondoljak rá egész nap, minden momentumban. Csak valahogy a szivem nem csillapodik és olyan álmok rohamoznak meg minden este, amelyben valami mód ezt a bánatomat élem meg ( pl. próbálok a közelében lenni, ő meg folyton máshol akar lenni ). Persze tudom, hogy ezek badarságok, bár a múltban volt rá példa, hogy ilyen dolog történt, de akkor egy héten át minden nap reggel 8-tól este 6-ig együtt voltunk és már nagyon régen volt, a kapcsolat még csak formálódott. Utálom magam, amiért ezeket a tévképzeteket gyártom és gyötröm magam velük és a legrosszabb, hogy ha még dolgozok, hangszeren gyakorlok vagy tanulok, akkor is ő és ezek a gondolatok járnak az eszembe... Már arra a szintre szoktam jutni, hogy a középiskolai folytonos együttlét után, ha megbeszéljük, hogy találkozunk, aztán neki vagy nekem valami miatt ez nem jön össze, a falat kaparom és nem eszek inkább, mert görcsöl a gyomrom meg hányok. Borzasztóan nem egészséges és mindennel azon vagyok, hogy ez megváltozzon és hogy boldogok legyünk mind a ketten. Boldogok vagyunk így is már, csak amikor ez már heti szintű... Nincs ötletem hogy hogy szabaduljak meg ezektől a maró elmélkedésektől, ezért írok most itt, mert neki ezt már elmondtam, de ezen csak én tudok segíteni és őt csak gyötörné, hogy én így gondolkodom. Kérlek írjatok!!!

Legjobb válasz: akkor szerezz barátokat! nem szabad ennyire csak a szerelmedre hagyatkoznod, hidd el átéltem énis majdnem ugyanezt! anyira szerettem egy csávót, hogyminden barátomat ellöktem magamtól,senkivel sem találkoztam, hosszu ideig, konkrétan félévig,csak vele.. mikor beütött a baj..nem volt ki vállán kisírjam magam és elmondjam a panaszaimat.. szörnyûvolt.. ekkor jöttem rá, hogy félreteszem a büszkeségemet és újra fölkeresem a barátaimat, akik bár vonakodva és kioktatva de visszafogadtak.. 1-2 hónap alatt ugyanolyan volt minden mint a pasim elõtt, de bevallom, mai napig imádom, szeretem és vágyom utána, de már nem egyedül sírok, hanem van kinek ezt elmondanom, akik mindig mellettem állnak, egy kapcsolat ide vagy oda.õk az igazi barátok :-))

akkor szerezz barátokat! nem szabad ennyire csak a szerelmedre hagyatkoznod, hidd el átéltem énis majdnem ugyanezt! anyira szerettem egy csávót, hogyminden barátomat ellöktem magamtól, senkivel sem találkoztam, hosszu ideig, konkrétan félévig, csak vele.. mikor beütött a baj..nem volt ki vállán kisírjam magam és elmondjam a panaszaimat.. szörnyûvolt.. ekkor jöttem rá, hogy félreteszem a büszkeségemet és újra fölkeresem a barátaimat, akik bár vonakodva és kioktatva de visszafogadtak.. 1-2 hónap alatt ugyanolyan volt minden mint a pasim elõtt, de bevallom, mai napig imádom, szeretem és vágyom utána, de már nem egyedül sírok, hanem van kinek ezt elmondanom, akik mindig mellettem állnak, egy kapcsolat ide vagy oda.õk az igazi barátok :-))
Kedves kérdezõ! Ez nem túl fényes kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: De nem lenne az ha tudnék rajta változtatni... és tudom hogy tudok és nincs dolog amit ennél jobban szeretnék!!! Borzasztóan szeretem...
kösd le magad, tereld el a gondolataidat. járj sportolni pl. vagy találj magadnak egy hobbit. bocsi, de szerintem túl sok idõd van gondolkozni:/
A kérdező hozzászólása: Igazad van. Bár most érettségi szünetem van és tanulok, dolgozok meg gyakorlok, de jóval most jóval több idõt töltök el egymagam és nagyobbak a lyukak a tevékenységeim között. Plusz az sem túl egészséges hogy nincs egy szem barátom se :/ de ezt magamnak köszönhetem
szal ugy értemm h nehagyd hogy egyvalaki a mindeneddé váljon, mert ha õt elveszíted, nem mrad senkid.. 17/L

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire kikészülve?

Apukám alkoholista, szinte mindennap veszekednek ez miatt a szüleim, egész életemben ezt kellett hallgatnom. Ráadásul van egy betegségem, ami miatt nem biztos, hogy lehet majd gyerekem és a suli miatt is ideges vagyok gyakran mert elég nehéz. Szóval már ott tartok, hogy ha már leejtek valamit elkezdem a bõgést, tiszta idegroncs vagyok. L/20

Legjobb válasz: Azt kihagytam, hogy volt egy barátom akivel 2 évig együtt voltam és vert, a mostani barátom pedig el akar jegyezni és ettõl is félek, nem érzem, hogy kész vagyok erre fõleg, hogy ennyire kivagyok mostanában, és csak egyre rosszabb minden, semmit se tudok feldolgozni

A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy volt egy barátom akivel 2 évig együtt voltam és vert, a mostani barátom pedig el akar jegyezni és ettõl is félek, nem érzem, hogy kész vagyok erre fõleg, hogy ennyire kivagyok mostanában, és csak egyre rosszabb minden, semmit se tudok feldolgozni
Van valamennyi pénzed terápiára? Mert vannak olyanok is, amiken nem kell elmondani a bajt, vagy csak ennyire érintõlegesen, mint itt nekünk. Kb. havonta 1-szer kell menni, és 5-8E Ft alkalmanként, amiket ismerek és sokfélét ismerek.
Hát remélem, te nem anyukád példáját követed és kezedbe veszed az életed irányítását.
A kérdező hozzászólása: Szeretik egymást anyum ugyse hagyná el
És suli mellett nem tudsz dolgozni? Sokan dolgoznak egyetem/fõsuli mellett. Én is úgy tanultam tovább, hogy dolgoztam is mellette. Szerintem ennyit bõven megérne a nyugalmatok.
A kérdező hozzászólása: Nem birnák senkinek se beszélni ezekrõl, még leirni is nehéz. Nincs pénzünk elköltözni, mert én még tanulok egy fizetésbõl meg nem menne.
nyugodj meg
Anyukádnak már rég el kellett volna válnia, hogy nyugodtabb életetek legyen apukád nélkül. Nekem is ilyen apukám, de anyukám még kiskoromban elhagyta, mert ezt nem lehet bírni! Kérd szakember segítségét! Próbálj beszélni anyukáddal, talán ketten elköltözhetnétek albérletbe.
Te 2 évig együtt voltál olyannal, aki vert? Mindezt 20 évesen? Azonnal irány a szakrendelõben a pszichiátria.
Komolyan kérdezem, pszichológushoz miért nem mész el? Tele lehetsz szorongással és az magukától nem múlik el.
Alkoholista családtagként pedig számos ingyenes segítséget kaphatsz, ennek kiterjedt állami és önkéntes segítõrendszere van. Kértél eddig?

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire sértődékeny?

Nagyon idegesít ez magamban, és igyekszem nem kimutatni, de gyakran bármilyen rám vonatkozó rossz szótól elmegy a kedvem és magamban szidom az illetőt... Aztán észreveszem magamat és próbálok másra/jóra gondolni, de nem mindig megy. Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen sértődékeny? 15/L

Legjobb válasz: Ne legyél 15 éves. :D Ehhez idõ kell, várd ki, figyelj magadra, ha túl sértõdékeny voltál, akkor utólag kérj bocsánatot. Ne aggódj, 15 éves vagy, ez még természetes, majd ha 17 évesen is ilyen leszel, akkor kezdj el panaszkodni. :)

Ne legyél 15 éves. :D Ehhez idõ kell, várd ki, figyelj magadra, ha túl sértõdékeny voltál, akkor utólag kérj bocsánatot. Ne aggódj, 15 éves vagy, ez még természetes, majd ha 17 évesen is ilyen leszel, akkor kezdj el panaszkodni. :)
Én 21 vagyok és rám is jellemzõ és egyszerûen az a sértõ számomra, hogy mások élvezik ha fájdalmat okozhatnak, ahelyett, hogy értékelnének.

Mit tegyek, hogy ne legyen ennyire száraz a bőre?

kisfiam 3 hónapos, az utóbbi 2 hónapban nagyon csúnyán kiszáradt a b?re. csúnya, piros, majdnem heges foltok vannak a rajta, f?leg a könyökénél és a lábszárán...azt gyanítom, hogy a fürdést?l lehet. Nagyon klóros nálunk a víz...

Legjobb válasz: Nálunk a gyerekorvos ajánlotta a BABE termékeket, érzékeny bõrü babáknak való tusfürdõt és testápolót használok 2 hetes kora óta, most 3 hós és a bõre azóta sosem piros, puha és sima, szerintem próbáld ki, nincs benne illaosító, szinezék, tartósítószer, semmi olyan ami irritálná a bõrét, mégis friss illatú fürdés után. Mindenesetre beszélj a dokitokkal ha ennyire csúnya lett neki a kis bõre

Nálunk a gyerekorvos ajánlotta a BABE termékeket, érzékeny bõrü babáknak való tusfürdõt és testápolót használok 2 hetes kora óta, most 3 hós és a bõre azóta sosem piros, puha és sima, szerintem próbáld ki, nincs benne illaosító, szinezék, tartósítószer, semmi olyan ami irritálná a bõrét, mégis friss illatú fürdés után. Mindenesetre beszélj a dokitokkal ha ennyire csúnya lett neki a kis bõre
elsõ vagyok, igen van babák számára mosópor, de azt hallottam hogy nem különbözik a sima sensitive mosóporoktól... de ha ki akarod próbálni, én a DM-ben láttam, vagy baba boltokban tudsz venni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, úgy is megyünk az orvoshoz, megmutatom neki...
12:53-as vagyok, a babám az ekcémás, ha esetleg nem derült ki, kicsit rosszul fogalmaztam, bocsi! Ja, és neki is fürdéskor erõsödött fel a tünet! Én is azt hittem a víztõl van. A víznek csak annyi köze van hozzá, hogy az ekcémás bõrnek nagyon nem használ a klóros víz. Ezért sok fürdetõ krémet teszünk bele, plusz olajozom alaposan az egész testét fürdés elõtt, majd bekenegetem ezzel a kenõccsel amit kaptunk.
A kérdező hozzászólása: és teljesen megszûntek a tünetei? vagy csak javultak? ez maradandó, vagy elmúlik a kezeléstõl? köszi :-)
Ez bizony ekcéma. Az én kisfiamnak 11 hónaposan jött ki, de egyelõre nem derült ki, hogy konkrét kiváltó oka lenne (most 14 hónapos). Mindenképpen vidd el bõrgyógyászhoz, adnak speciális krémeket. Kipróbálhatsz másokat is, de mindenkinek más hatásos. Sokaknak beválik pl. a már említett Babe, de nekünk még rosszabb lett tõle. Nálunk egy magán bõrgyógyász által felírt patikában kikevert krém jött be igazán. Mi nagyrészt már csak zuhanyozunk, vagy fürdünk max. pár percig, de csak gyógyszertári fürdetõvel. Mosni folyékony mosószerrel és tilos az öblítõ! Lehet, hogy nálatok se derül ki, hogy mitõl van. Nekünk több bõrgyógyász is azt mondta, hogy ez egy hajlam, amit nem lehet kinõni. Valószínû, hogy ahogy nõ, egyre jobb lesz, de felnõtt korban is bármikor elõjöhet:( Ja és késõbb a hozzátáplálásnál vigyázzatok, az allergiázáló dolgokat minél késõbb vezessétek be, mert sajnos az ekcémásoknál nagyobb az esély az ételallergiára, asztmára, szénanáthára. A lényeg, hogy lássa minél elõbb bõrgyógyász!

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire féltékeny?

Másfél éve vagyok együtt a barátommal. Mindeketten 21 évesek vagyunk. Szoktunk elmenni külön bulizni, de mikor ? a haverjaivel bulizik, akkor addig nem tudok teljesen megnyugodni, míg nem jelezte csörgetéssel, hogy hazaért. Bízok benne, százszor elmondta, hogy nem tudna megcsalni, s?t egyenesen elítéli az olyan embert. De mégis félek. A társaságból most csak neki van barátn?je, és a többiek megérkezve a buliba szétszélednek csajozni, ? meg egyedül marad (próbál megfelelni a srácoknak, mert fél, hogy a többiek nem fognak vele foglalkozni, ha nem megy velük sehova) Én ezt megértem, hisz nem akarom, hogy ne legyenek barátai. Csak félek a kísértést?l, ha a barátok "barátn?i" ráakaszkodnak. Mit tegyek ez ellen, hogy nyugodt legyek?

Legjobb válasz: Megértelek, ezt szerintem nem nagyon lehet leküzdeni, de míg nem tesz olyasmit, amivel eljátszhatná a bizalmadat, addig próbálj nyugalmat erõltetni magadra!Inkább olyankor te is menj el barátnõzni, és a figyelmedet igyekezz rájuk összpontosítani. Légy mindenben a pasid mellett, maradj a partnere és csak szeresd õt nagyon, így érezni fogja, hogy Rajtad kívül senki más nem kell neki :)

Megértelek, ezt szerintem nem nagyon lehet leküzdeni, de míg nem tesz olyasmit, amivel eljátszhatná a bizalmadat, addig próbálj nyugalmat erõltetni magadra!Inkább olyankor te is menj el barátnõzni, és a figyelmedet igyekezz rájuk összpontosítani. Légy mindenben a pasid mellett, maradj a partnere és csak szeresd õt nagyon, így érezni fogja, hogy Rajtad kívül senki más nem kell neki :)
Par kapcsolaton tul vagyok mar. Volt kurvapecer, hazudozos, aranyos-kedves-unalmas, sokfele. Amit biztosan tudok, a ferfi ha nem akar, akkor biztos nem szedeleg masfele... A baratod komolynak tunik aki tudja, hogy csakis teged akar. Hidd el, feleslegesen mergezed az eleted ezekkel az erzesekkel. Neked sem es neki sem jo.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, ezekre gondolok majd azokon a bulizós estéken. :)
hat...en is sajnos olyan feltekeny tipus vagyok, en a baratommal nem is megyunk kulon bulizni. sot...lemondott o is es en is azokrol a haverokrol. Szerencsere nekem azert bolt konnyebb h lemondjon, mert a haverei engem szerettek volna agyba tennia hata mogott, csak persze a szandekuk mindig kitudodott mert en sem hagytam. Es akkor kiabrandult beloluk. A parod aztmegkene ertse, h ha kapcsolatban van, felkene hagyni azt a szoknyapecer eletmodot, mert o mar mast valasztott. En nem tudnam hagyni h azt csinalja, oszinte vagyok. O hogy erezne magat ha ezt te is csinalnad? ezt azert kerdezd meg tole. De ha elfogadod igy ahopgy van, akkor valamivel foglald el magad, h ne is vedd eszre h elrepult az ido.es bizz meg benne igy is ugyis. mert tenyleg hatarozottnak tunik. csak szepen lassan probald lesozktatni, vagy uj baratokat keresni, akiknek ugyancsak parjuk van, h lassa az milyen, hatha osszeszokna olyanokkal.

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire csendes, gátlásos, visszahúzódó félénk lány?

Sziasztok! Én 15 éves lány vagyok és az a problémám, hogy nagyon visszahúzódó vagyok, nem tudok felszabadulni, nem igazán tudok nyitott lenni bárki iránt. Vannak olyan emberek akiknek meg tudok nyílni és egész jól el vagyok felszabadultabban érzem magam. DE vannak akik felé meg totálisan nem. És sajnos azok vannak sokkal többen akik felé nem tudok nyitni. Nagyon nehezen tudom magam elengedni, és ÖNMAGAMAT adni és ez leginkább szüleim és rokonaim el?tt van így. (mármint az, hogy el tudom magam engedni és önmagamat adni.) Rajtuk kívül kevés olyan ember van akiknek önmagamat meg tudom mutatni. S?t még van olyan rokonom is akivel ritkán találkozom és akkor is ilyen visszahúzódó vagyok. Csodálom az olyan embereket akik mindig minden helyzetben bárhol képesek kommunikálni egymással. Gondolok itt olyanokra akik csak néha találkoznak pl. egy ismer?s és mégis olyan sokat beszélnek egymással és olyan felszabadultak mint akik 1000 éve ismerik egymást. Én úgy gondolom, hogy nem vagyok olyan ember aki felé nehéz nyitni és nem vagyok visszataszító, mogorva, magamnak való, ellenszenves. Egyrészt nem tartom magam annak, másrészt senki sem mondta még. Amúgy meg kedves, intelligens, aranyos, mosolygós, „vigyori” gyereknek tartanak. Ezt nem nagykép?ségb?l, beképzeltségb?l mondom mert mások állítják ezt . Megszeretnék változni, hogy az emberek megismerjenek és lássák, hogy én mégsem vagyok annyira csendes, szótlan, visszahúzódó lány. Tudom, hogy ezen nem lehet olyan mértékben változtatni, hogy pl. jöv? hétt?l én leszek mindig a középpontban meg a nagy dumás, meg azt is tudom, hogy ez nem könny? meg id? kell hozzá DE VÁLTOZNI szeretnék. Ebben kérem a segítségeteket. Mindezt hogyan érhetem el? Bárki aki tud valamilyen megoldást, tanácsot adni annak nagyon hálás lennék. Bárkinek van hozzáf?znivalója, véleménye, vagy tapasztalata annak nagyon örülnék ha megosztaná velem. :) Kérlek szépen segítsetek!

Legjobb válasz: Szia. Nincs ezzel végülis semmi baj, amiért ilyen vagy, hiszen nem lehet mindenki nagydumás. Barátkoznod kellene még több ilyen hasonló típusú fiatallal, mint amilyen te is vagy, közös programok, bulik, kirándulások stb... Egy kis önbizalomszerzésre volna szükséged, de ehhez társaság kell, vagy pedig egy fiú, ha be mered vállalni. :-) Én is visszahúzódó típus vagyok, mindig is az voltam, pedig már 37 éves elmúltam, korábban kerestem magamnak társaságokat, és egy kicsit én is meg tudtam változni, igaz nem látványosan. De hátha neked jobban sikerülne ez a dolog, ki tudja... De szerintem fontos, hogy mindig magadat add, ne próbálj másnak látszani mások elõtt, annak nincs értelme. Próbálj közeledni olyan emberek felé, akiken azt látod, hogy nagy valószínûséggel hasonlóak hozzád. Bár sajnos nagyon sok a link ember, de azért hidd el, hogy akadnak még rendes, megbízható lányok-fiúk, csakhát meg kell valahogy találni õket...

Sokan ilyen idõsen olyanok mint te és késõbb megváltoznak.Lehet olyanokkal jársz suliba akik között nem találod a helyed.
Szia. Nincs ezzel végülis semmi baj, amiért ilyen vagy, hiszen nem lehet mindenki nagydumás. Barátkoznod kellene még több ilyen hasonló típusú fiatallal, mint amilyen te is vagy, közös programok, bulik, kirándulások stb... Egy kis önbizalomszerzésre volna szükséged, de ehhez társaság kell, vagy pedig egy fiú, ha be mered vállalni. :-) Én is visszahúzódó típus vagyok, mindig is az voltam, pedig már 37 éves elmúltam, korábban kerestem magamnak társaságokat, és egy kicsit én is meg tudtam változni, igaz nem látványosan. De hátha neked jobban sikerülne ez a dolog, ki tudja... De szerintem fontos, hogy mindig magadat add, ne próbálj másnak látszani mások elõtt, annak nincs értelme. Próbálj közeledni olyan emberek felé, akiken azt látod, hogy nagy valószínûséggel hasonlóak hozzád. Bár sajnos nagyon sok a link ember, de azért hidd el, hogy akadnak még rendes, megbízható lányok-fiúk, csakhát meg kell valahogy találni õket...
Nekem is ilyesmi volt a problémám. Megpróbáltam elhinni, hogy én is lehetek olyan jófej, mint azok akiket menõnek tartok. (Az ilyen õszinte, szókimondó vagány gyerekekre gondolok). Kb. egy éve gyõzködöm magam, és sikerült is elérnem valamit. Több barátom lett, és jobban meg tudok nyílni, igaz ez társaságfüggõ, és még most sem vagyok olyan ultranépszerû de ennyire sikerült. És ennek már tudok örülni. Hozzáteszem én még nehezebben indultam, mivel a morcos arcom és az öltözködési stílusom is biztos riasztóan hatott, de próbáltam ellensúlyozni.. Biztos neked is menni fog, remélem segítettem. 14/L
Ezen nem lehet direkt módon változtatni.Majd az élet hozza.Lehet sose leszel nagyszájú de nem is lehet mindenki az és nem is biztos, hogy jó az.Én az arrogáns embereket utálom.Sok tini olyan mint te.Ez nem kóros.Még sokat változhatsz?
Szerintem se lehet változtatni ezen direkt módon.Ez magától kialakul több sikerélmény hatására.
Szia! Ugyan én már huszonéves vagyok, de mindig is ugyanez volt a problémám! Ugyan mára már "kinõttem" valamennyire, de bizonyos helyzetekben még mindig fennáll... Szóval nem is tudom mit tanácsolhatnék. Ha ilyen vagy, akkor nehéz ez ellen bármit is tenni. Próbálj ismerkedni. Hidd el magadról, hogy nem vagy más mint a többiek. Nincs arra okod, hogy visszahúzódó légy. Nem tudsz drasztikusan ezen változtatni, de idõvel talán más leszel. De ehhez oda kell figyelned. Próbálj ismerkedni, felszabadulni amikor emberek között vagy.
Kialakul magátol.Csak ne erõltesd.
Szerintem próbálj meg olyanok társaságát keresni akik hasonló stílúsú, gondolkodás módú mint te és akkor könnyebb lesz. Ha hiszed ha nem én is ilyen vayok. Nálam az a fõ probléma, hogy a környezetembe kevés olyan ember van aki úgy gondolkodik mint én. Sajnos még a logikai rendszerük se stimmel. Így elég nehéz és még jobban visszahúzódóbb vagyok. De van egy nagyon jó baráti társaságom /sulin kivül/ akikkel meg könnyen nyitok. Heti párszor össze ülünk és néha csatlakoznak mások is, és ott úgy könnyebb
17l
Szerintem segíthet például az (is), ha kipróbálsz valami olyan dolgot, ahol ki kell állnod az emberek elé, és beszélni kell. Lehet ez egy színjátszókör, késõbb a tanítás, korrepetálás vagy bármi hasonló dolog.Hidd el ez egy olyan képesség, ami fejleszthetõ, idõvel bárki belejöhet, nem leszel elsõre a világ legbeszédesebb, nyitottabb embere, de sokat fejlõdhetsz. Ha ezekre nincs lehetõséged még, akkor kipróbálhatsz valamilyen társastáncot, az is rávezet, hogy magadat add, meg tudj nyílni a másik felé. (Kivétel persze, ha olyan rokonnal, ismerõssel találkozol, akit nem kedvelsz vagy nem tartod megbízhatónak, ilyenkor nem kell és nem is ajánlatos megnyílnod. A mértéket mindig neked kell érezned.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!