Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, ne féljek (105 db)

Mit tegyek, hogy ne feljek egy fiutol, aki a baratom volt, mert azzal fenyeget:hogyha massal jarok akor megol? !

Mit tegyek?

Legjobb válasz: Egyet tehetsz szerintem, ne félj tõle. Bár nem ismerem, de az ilyenek csak ugatnak, azt hiszem két tapasztalat alpján. És ne állj szóba vele SEHOGY. Ha hív, akkor sem. Kb egy fél évig kell kitartanod, akkor nem próbálkozik többé.

Egyet tehetsz szerintem, ne félj tõle. Bár nem ismerem, de az ilyenek csak ugatnak, azt hiszem két tapasztalat alpján. És ne állj szóba vele SEHOGY. Ha hív, akkor sem. Kb egy fél évig kell kitartanod, akkor nem próbálkozik többé.
egyik bnõm totál ugyanilyen szituban van. feljelenteni nem lehet egyéb okok miatt, és elég sokáig, éveken át zaklatta a srác. sosem válaszolt semmilyen üzenetére, megszakított vele minden kapcsolatot, de a srác csak nem állt le. végül 5 év után leállt, feladta. de még mindig figyeli, csak már nem akar vele kapcsolatba lépni...
Ezek pszichopaták, és nem lehet feljelenteni õket, számukra nem létezik a jog. És általában tudják is, hogy semmit, de semmit nem fognak ellenük tenni a hatóságok. Meg fenyegetõznek is mindennel (megöllek, tönkreteszlek), szóval az ember kétszer is meggondolja a feljelentést. Imádkozni kell, hogy essen szerelembe mással. És nem szabad harcolni velük, meg kell hunyászkodni, mert ezek nyerni akarnak. Ha õk nyertek, õk hagytak ott, akkor már nem fogod érdekelni többé!
Esetleg jelentsd fel?
Akkor illegálisan kellene megoldani, nagydarab ismerõsökkel, fegyverrel.
így bírtál járni!
Kérj tanácsot hozzáértõktõl: http://www.nane.hu/egyesulet/tevekenysegek/szivdobbanas.html NANE (Nõk a Nõkért Együtt az Erõszak Ellen) Egyesület Bántalmazott nõk és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 vagy 1/267-4900 (este 6 és 10 között) Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502. E-mail: [email protected] ** Internet: http://www.nane.hu Amit én mondok: Ez sajnos komoly dolog... A gyereket mielõbb pszichiáterhez kell juttatni. A fenyegetõ emaileket, sms-eket, telefonbeszélgetéseket stb. ÕRIZD MEG FELTÉTLENÜL! (hogy legyen bizonyítékod, ha feljelentést kell tenned.) Zaklatásért feljelentheted, van, aki már attól is leáll, mert nem szeret rendõrségre járni (nálam így volt...) Jó lenne a szüleivel tudatni, hogy kicsit nehezen viseli a szakítást, vigyék el szakemberhez. (Lehetõleg fiatal férfi szakemberhez, hátha egy férfira jobban hallgat.) Barátai se árt, ha tudnak a dolgairól, és vigyáznak rá. (Így közvetve Rád.) Beszéld meg apukáddal a dolgot. Ha van nagydarab, kigyúrt haverod, mutatkozz vele sokat, az ilyenektõl beszarnak ezek a patkány kis zaklatók. Soha de soha ne maradj vele kettesben, egyedül. (Nem biztos, hogy rögtön megöl, de épp elég, ha megver, megerõszakol... Ismerem a fajtáját, az ilyen mindenre képes...) Egy ideig próbálj meg minél kevesebbet egyedül lenni az utcán, olyan helyeken, ahol kifigyelhet, követhet. Ha csönget nálatok, ne engedd be, apukád küldje el. (Ajtót se nyiss, ha egyedül vagy otthon.)
"Amelyik kutya ugat az nem harap." Ez a megöllek, öngyilkos leszek ezek csak érzelmi zsarolások.De ha téll ennyire veszélyes, és ha tudnátok is finaszírozni akk ajánlom h fogadj profi testõrõket.Úgy is tudnak védeni h még Te se látod Õket. testor.lap.hu oldalon találsz cégeket. Vagy a másik megoldás h szerezz vmi bizonyítékot a fenyegetésérõl(Pl. provokáld ki h megint megfenyegessen, és azt vedd fel a telódra.)Majd azt szépen jutasd el a rendõrségre de azt is ésszel csináld.
Nekem is volt ilyen, miután megfenyegettem, h feljelentem, azután békén hagyott, fenyegesd te is mindennel, ha nem hagy úgyse akkor tegyél is vmit(verés, feljelentés stb.).
Halálos fenyegetés miatt fel lehet jelenteni az illetõt. Az persze más kérdés, hogy a rendõrök és a jogászok annyira töketlenek, hogy még akkor sem lépnek, ha már megölt valakit.
http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-a-Stalker sztem elég pontosan benne van h kell megszabadulni egy zaklatótól
A kérdező hozzászólása: :) )..:) )=))Lehet!
Szívtelen leszek, de ha közveszélyes, megmenteni sem kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Hat mar vannak akik a vedelmemre forultak, es kepesek "megverni"mert maskepp nem hasznal neki semmi, de en azt mondtam h varok meg egy hetet-kettot es akor ha nem valtozik, akor hadatuzenunk!(Amugy nem is csodalkozok, hogy ilyen amilyen, mert mar 5x akart ongyilkos lenni)
Ha az utolsót választod, annak nagyon-nagyon határozottnak kell lennie, mert különben csak bedühödik, hogy ellene fordulsz, és "elárulod".
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van!KOszonom...
A kérdező hozzászólása: Hat...nem tul jo otlet
A kérdező hozzászólása: Koszonom, latom hogy ti nem hulye valaszokat adtatok...Koszonom szepen!

Mit tegyek, hogy ne féljek megenni akármit?

sziaszok! A problémám kb. fél éve kezd?d?tt, olvastam,hogy ki milyen ételre lett allergiás, nem b?rkiütés formájában, hanem a szája bedagadt, meg nem kapott leveg?t. Sokmindent megettem már életemben, belföldön és külföldön is és nem volt semmi próblémám, de amióta olvastam ezt a cikket, nem merem megenni azokat a dolgokat, amiket el?tte is ettem, meg ittam, vendégségben meg nem eszem semmit, mert attól félek, hogy valami ilyesmi bajom lesz. Ja és mindig van nálam Kálcium tabletta, pont ez miatt, hogy tegyem túl magam ezen, hogy újra úgy élhessek, mint eddig. SEGÍTSETEK, köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem csakis önmagadat tudod nevelni. Hogy például: ,,Megeszem,mert mi bajom lenne tõle? Hiszen ha eddig nem voltam rá allergiás,akkor most sem vagyok." És ha biztos akarsz benne lenni,hogy allergiás vagy-e bármely ételre,akkor egyszerûbb ha elmész orvoshoz,és csináltatsz allergiatesztet! Az majd megnyugtat! Ne félj! :) Jó étvágyat! :)

Szerintem csakis önmagadat tudod nevelni. Hogy például: , , Megeszem, mert mi bajom lenne tõle? Hiszen ha eddig nem voltam rá allergiás, akkor most sem vagyok." És ha biztos akarsz benne lenni, hogy allergiás vagy-e bármely ételre, akkor egyszerûbb ha elmész orvoshoz, és csináltatsz allergiatesztet! Az majd megnyugtat! Ne félj! :) Jó étvágyat! :)
Fölösleges félni tõle, valójában ma sem tudja az orvostudomány, hogy pontosan mért lesz valaki allergiás, és a másik mért nem. Azért, mert egy cikkben azt írják, hogy ez meg ez allergén élelmiszer, még nem azt jelenti, hogy biztosan allergiás leszel rá, sõt ha eddig minden gond nélkül fogyasztottad, akkor valeszeg nem vagy rá allergiás. Másrészt, egy pszichológust is érdemes lehet felkeresni, ha továbbra is fennáll a probléma, mert lehet, hogy a félelem mélyebben gyökerezik, és csak kivetíted az élelmiszerallergiára.

Mit tegyek az ellen, hogy ne "féljek" szüleimtől?

Azért tettem idézőjelbe, mert nem FIZIKAI bántalomról van szó! Nem fogadják el a páromat, és félek eléjük állni és azt mondani, hogy szeretném áthívni egy-egy órára. Csak akkor hívom át, ha nincs itthon senki, mert máshogy nem merem. Az egész telet kint töltöttük, nem találkoztunk fedett helyen, ahol egy kicsit jobban élvezhetnénk egymás társaságát. Szórakozóhelyekre nem járunk, kocsmák kizárva. Jó lenne végre, ha behívhatnám, mert ez így nagyon rossz. Már próbáltam összekapni magam lelkileg, hogy na most eléjük állok, és megkérdezem, de mindig inamba szállt a bátorságom, mert félek az elutasítástól, és a kiakadástól, hogy mégis mit képzelek... Szeretnék tanácsot kérni, mit tegyek, hogy egy kicsit több erőm legyen szembenézni szüleimmel? Előre is nagyon szépen köszönöm! 19L(májusban leszek 20)

Legjobb válasz: Így voltam én is, amikor életem elsõ randijára készültem. Öltöztem, szépítkeztem, de még szüleimnek egy szót sem szóltam róla, mert pontosan ilyen félelmek voltak bennem. Amikor rákérdeztek, hogy hova készülök, egyszerûen kijött belõlem a válsz: randira megyek. Nem kértem engedélyt, "csak" közöltem velük a tényt. Te is csak közöld velük, hogy este feljön a barátod, és ne engedélyt kérj!!!

Így voltam én is, amikor életem elsõ randijára készültem. Öltöztem, szépítkeztem, de még szüleimnek egy szót sem szóltam róla, mert pontosan ilyen félelmek voltak bennem. Amikor rákérdeztek, hogy hova készülök, egyszerûen kijött belõlem a válsz: randira megyek. Nem kértem engedélyt, "csak" közöltem velük a tényt. Te is csak közöld velük, hogy este feljön a barátod, és ne engedélyt kérj!!!
mit jelent a nem fogadják el? Ismerik? mi a bajuk vele? Ha nem is ismerik, akkor nem értem, hogyan utasítják el? Párod szülei szeretnek téged?
Na, azért ez nem így van, ahogy írtátok, mert amíg a szüleivel él, addig igenis engedélyt kell kérnie - persze normális helyen ez nincs így, csak néhány szülõ ilyen h.lye -, hisz nem a saját házába viszi a fiút. Figyu, nekem egyszer jött át a barátnõm, és látni kellett volna mostohám (mi költöztünk ide) arcát. A mostohamamám nem is köszönt a bnõmnek, mostohám meg úgy nézett rá, mint a véres rongyra. Az volt az elsõ és az utolsó, hogy áthívtam bárkit is. A szüleid meg a lelki terror gyönyörû példája - mint a mostohám. Hiába vagyok 23, semmit nem jelent.
utolsó: én is 18 voltam, és másfél év járás után vihettem haza a 3. barátomat. A férjemet akkor mutattam be, amikor már gyûrûs voltam. Azt sem kérdezték, hogyan ismertem meg, semmit nem tudnak róla.
Mivel már együtt vagytok egy ideje a barátoddal, szerint nyugodtan hazaviheted és nem csak titokban. Nem átjáróházat csinálsz a lakásból, hogy minden héten mást viszel fel. Meg lehet nem is ismerik a srácot. Miért nem szervezel valami közös programot? Megmondod a srácnak hogy tud bevágódni a szüleidnél, õ pedig elõveszi a legjobb oldalát. Nem egy 14 éves taknyos tini vagy, szerintem anyukád is megérti, lehet többet kéne vele is beszélgetned.
Majdnem 20 éves vagy, felnõtt nõ. Azt csinálsz, amit akarsz, ha minden nap más pasival kavarnál, ahhoz sem lenne anyudéknak semmi közük, semmi beleszólásuk. Kérdés: miért félsz az elutasítástól? Talán nagyon vallásosak vagytok? Vagy anyudék kisgyerekként kezelnek, vagy nagyon prûdek? Esetleg a sráccal van valami, amit esetleg nehezen emésztenének meg? (Származása, neveltetése, anyagi körülményei miatt?) Egyébként nem hiszem, hogy kiakadnának. Ha szeretnek téged - ami valószínû - szerintem örülni fognak a boldogságodnak. Erre gondolj, aztán egy alkalmas délutánon hozd el magaddal a barátodat, és ennyit mondj: "Anya, Apa, õ a barátom, XY."
De miért nem mentek a sráchoz? Annak is ijesztõek a szülei?
A kocsmán kívül azért van még pár fedett hely..
Szedd össze magad, és beszélj velük. Nincs mese, néha muszáj bátornak lenni az életben. Mit fogsz csinálni egy-egy nagyobb vagy kényesebb probléma esetén?
Inkább örülnének neki, hogy van valakid.Imádom az ilyen szülõket.


Mit tegyek, hogy ne féljek a csóktól? Kialakulóban van 1 kapcsolat, de nem csókoltam még meg 1 lányt sem, és félek, hogy beégetem magam előtte.21/F

Legjobb válasz: nem fogsz beégni..akkor fogsz ha nem probálkozol..ugyis láttál már filmet,h kb hogy csinálják..nem nagy kunst..csak ne félj

nem fogsz beégni..akkor fogsz ha nem probálkozol..ugyis láttál már filmet, h kb hogy csinálják..nem nagy kunst..csak ne félj
Gyakorolj plüss macikkal. :D Komolyra fordítva a szót, nem kell félni, nem fog fájni. Ha elrontod se tragédia, idõvel majd jobban megy!
hajolj oda hozzá csukd be a szemed és várd , hogy elérje a szád utána tedd amit õ és tuti siker lesz. Én is így voltam elsõnek aztán kiderült , hogy nagyon is jól megy a dolog:P Esetleg egy közeli barátnõt vagy távoli rokont is megkérhetsz , hogy segítsen.Tudomásom szerint másodunkatesóval már több is lehet mint csók/hivatalosan/

Hogy legyek magabiztosabb? Mit tegyek, hogy ne féljek mindentől?

Nagyon félek mindent?l és mindenkit?l, nem merek szóba állni az emberekkel!Félek,hogy valami rosszat mondok vagy olyat csinálok, amiért majd nem kedvelnek.Hamarosan buliba megyek, és nem tudom hogyan viselkedjek!Segítene valaki?:( 18L

Legjobb válasz: add önmaad ennyi engedd elmagadés ne félj attól hogy nem fognak szeretni ui minden ember bünkó te nem lehetsz olyan csak jófej így ahogy leírtad

add önmaad ennyi engedd elmagadés ne félj attól hogy nem fognak szeretni ui minden ember bünkó te nem lehetsz olyan csak jófej így ahogy leírtad
A kérdező hozzászólása: Félek tõlük hátha beszólnak valamit
Nyugi, biztos találkozol majd néhány bunkóval, de nem kell velük foglalkozni :)
Tudod én is mindig attól félek, hogy nem vagyok elég szép, vagy nem vagyok elég jó, vagy megsértek valakit, rosszat mondok, stb... De rájottem, hogy nem kellene. Az élet túl rovid ahhoz, hogy ilyeneken aggódjunk. Csak engedd el magad és ne félj! Gondolj arra, hogy az életet élvezni kell és nevess, légy kedves....:) És bunkók mindenhol vannak, nem kell veluk foglalkoznod!
nyugodj meg nem fognak beszólni=D ha meg beszolnak ne hagyd magad=D ájj egy kicsit a sarkadra=D
Szia!Tudom h késõi válasz, de én is ugyanolyan vagyok, mint te :S , félek, h vmi butaságot mondok, ezért szinte meg sem szólalok-amit még cikibbnek érzek-sajnos apukám is ilyen, tõle örökölhettem...Csak azokkal tudom elengedni magam, akiket régóta ismerek és sok idõt töltök velük, viszont ha kibontakozom, akk elég jó humorom és beszélõkém van :D de ez vmiért az "idegenek" között nem megy...arra gondoltam, h a dolog nyitja ott van, h egy alkalommal tényleg lazítanom kell aztán utána meg már minden könnyû lesz-gondolj arra, h pont attól lesz minden rossz ha azon görcsölsz, h túl jól csináld, egyszerûen csak add önmagad-biztos jófej lehetsz.Sok sikert! 20/L

13 éves vagyok és kiakarják venni a mandulám mit tegyek hoyg ne féljek tőle?

13 éves vagyok lány és 1 honap mulva kikell venni amandulámat de azt sem tudom altassanak vagy ne egyik szül?m azt mondj aigen másik nem és nagyon félek t?le már attol ropsszul vagyok ha csak belegondolok legszivesebben elkezdenék b?gni de nem vok kis hisztis

Legjobb válasz: Ne félj! Válaszd az altatást. beadnak egy szurit, pikk pakk elalszol és arra kelsz, hogy már rég túl vagy rajta :) Pár napig utána fájni fog a torkod, de fájdalom csillapítóval lehet szüntetni. 27/N kórházi dolgozó

Ne félj! Válaszd az altatást. beadnak egy szurit, pikk pakk elalszol és arra kelsz, hogy már rég túl vagy rajta :) Pár napig utána fájni fog a torkod, de fájdalom csillapítóval lehet szüntetni. 27/N kórházi dolgozó
A kérdező hozzászólása: rendben !!!! Hát pedig eddig abban hittem az jobb de akkor nem altatást fogok kérni de inkább nem parázok tõle majdf meglátom milessz de komikat még irhattok !!! pl: kinek miylen élmlny volt ha már kivették a manduláját hány évesen és most hány éves
És mért kell kivenni a manduládat, mióta van vele és milyen panaszod? Mûtétek elõtt érdemes több orvos, tehát legalább még egy, de akár kettõ tanácsát is kikérni, ha valamelyik is azt mondja, hogy nem kell, akkor el lehet rajta gondolkozni, ha pedig hárman ugyanazt mondják, akkor hidd el, hogy orvosilag szükség van rá. Szóval kérd meg a szüleidet, annyit igazán megtehetnek, hogy vigyenek el még két orvoshoz. Addig is osztálytársaid, ismerõseid körében érdeklõdj, hogy nekik milyen volt (amit ismersz, attól kevésbé félsz), az biztos, hogy bárkit is kérdezel meg, mindegyik túlélte és nem lett vele semmi probléma. Gondolj arra, hogy utána milyen jó lesz, ha megszûnnek a panaszaid.
Mindenképpen kérj altatást! Az anyámnak 14 évesen vették ki, miután magához tért a kómából, amit a mandulája okozott. Azóta is rosszul van, ha eszébe jut... :S
19.05 vagyok. Kérdezd meg az orvost, nem 13 éves korodban kell ismeretek nélkül ebben döntened. Mindenesetre attól, hogy nem altatnak, még nyilvánvalóan nem fáj. A komplikációk még ezrelékekben sem mérhetõk, mindennapos rutinmûtét, nem csinálnák, ha nagyobb lenne a veszélye, mint a haszna. De azt neked kell az orvosi tájékoztatás alapján eldöntened, hogy mennyire súlyosak a tüneteid, milyen károd származik abból, ha továbbra is fennmaradnak.
Akkor minek irtad le neki? hogy most belekérdezzen, hogy mi volt az? mert hogy az emberi természet velejárója a kiváncsiság. fõleg mûtét elõtt ilyen szituban.
Azért enyhén szólva túlzás amit az utolsó írt. Az ilyesmire szinte semmi esélyed. Én biztosan nem vállalnám be, hogy ébren kivegyék a mandulámat. Nem akarlak ijesztgetni, de el tudod képzelni, hogy ott lent matassanak? Te öklendezel, meg még fáj is, vérzik is?
Nyugi, nem gáz. Kérj altatást, bár én már megbántam... (ezt inkább nem mondom el, mert még a végén elszöksz otthonról azért, hogy ne vegyék ki :D)
A kérdező hozzászólása: értem !!! köszike
Szia! nekem kb. 5 évesen vették ki a mandulámat. Altatás nélkül. Nem volt vészes nem is sirtam:) Szerintem kilehet bírni altatás nélkül is. 13/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ kicsit megnyugodtam !! akkor nem lépnek fel komplikáciok?? és ön hol dolgozik (elõzö válaszolo) jo lenne ha ön mûtene vagy legalább is ott lenne XD:D:D:D
Nem vagyok orvos, de kórházban dolgozom évek óta, felsõfokú egészségügyi végzettségem van :) Amúgy abban a kórházban dolgozom, ahol Massa is volt, az ÁEK-ben :) De szerintem nem ott fognak mûteni téged. És tegezz, csak 27 vagyok nem olyan öreg :D Ha bármi van írhatsz privit is vagy ide is. Attól meg ne félj, hogy nem kelsz fel. Megmondom õszintén mikor volt egy sebészeti mûtétem, egészségügyis létemre énis rettegtem, aztán arra keltem, hogy túl vagyok rajta . Vigyáznak rád hidd el:) Fiatal és erõs a szervezeted, semmi baj nem lesz, de mindenképp jelentkezz ha van valami, ha esetleg túl vagy a mûtéten. Mikor mûtenek? 27/L/ kórházi. dolg.
A kérdező hozzászólása: nem tudom 1 honap kb
Figyelj, én nem azt mondtam, hogy mindenkivel ez történik. Engem is altattak már mégse lettem hülye, legalábbis nem észrevehetõen. De nem hülye emberek írásait olvastam arra, hogy milyen durva károkat tud okozni a szervezetben az altatás, én is csak néztem, hogy ehh, nem is sejtenénk, hogy attól mik lehetnek. Hogyha bármi olyan mûtét van, hogy lehet helyi érzéstelenítésben is végezni, vajon miért az utóbbit javasolják...? Hát nem csak azért, mert az altatás tovább tart. Mindenesetre ha nekem a jövõben lesz valami ilyen helyzet, erõsen elgondolkodom.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm
A kérdező hozzászólása: most akkor honnan tudjam melyik a jobb ??
A kérdező hozzászólása: óóóóóó ne márr !!!!! akkor nem engedem meg !!!
Hát igazából szerintem az altatás veszélyesebb, mint maga a mûtét...arról lehet durva dolgokat olvasni, hogyha egyszer is altattak valakit, utána milyen károsodásokat szenvedett, agyilag kicsit tohonyább, lassúbb felfogású lett, régebben altattak engem is, de amiket azóta hallottam, hát attól félnék a legjobban.
A kérdező hozzászólása: hát már régebb ót avannka panaszaim miatta cska mindig nagyon féltem tõle és nem mentünk idõpotot kérni de mostmár nem lehet továb huzni azt mondták nagyon félek nem tudok ma aludni mivan ha ...... ??????
A kérdező hozzászólása: nagyon félek nem merek ma aludni már itt a gép elõtt majdnem bõgök mert olvastam pár oylan komit másjol hogy belehaltak vagy elvéreztem vagy stb
Nekem kb 5 éve vették ki az orrmandulámat, hát mit is mondjak, nem nagyon élveztem, elõször kaptam eggy ilyen kábitó vagy nemis tudom milyen injekciót, utánna azt sem tustam hol vagy :) ) a lábamon mentwem be bekisért eggy nõvér a mütöbe, be ültettek eggy ilyen székbe, le kötözték a lábamat a kezemet, és a fejemet, az orvos lenyult a torkomon ilyen szike szerü vmivel meg ilyen kisaknál szerü vmivel, fájdalmat végülis nem éreztem, csak majd meg fulladtam. hát nem volt vmi jó élmény , nagggyábol ennyire emléxem! sok sikert!

Mit tegyek, hogy ne feljen a kutyam hangoktol?

Most 11 honapos.

Legjobb válasz: Ha ennyire fél akkor ne sokkold egy tüzijátékkal, elõbb hozzá kell szoktatni a hangokhoz. Annak biztos oka van ha ennyire fél. Az én kutyám hat hónapos, õ is ha megijed elfut aztán visszaszalad megnézni, vagy ugat, de ha egy kutya remegve fél ott más gond van. Nem írtad le a pontos körülményeket. Ha pl. menhelyrõl befogadott kutya akkor lehet az elõzõ gazdájánál érte rossz élmény. Vagy ha nálad nõtt fel akkor lehet, hogy nem lett jól szocializálva, nem nagyon mozgott új helyeken, nem szokta meg. És lehet még ezer oka. Én úgy szoktam megoldani ha fél a kutya hogy mellé állok. Nem simogatom, ne higgye hogy helyes a viselkedése, de odaállok mellé és annyit mondok semmi baj. Mivel ezt minden ijedtségénél mondom, már megszokta ez azt jelenti nincs mitõl félni, és ilyenkor nyugodtan továbblépünk a dolgon. Esetleg próbáld meg, hátha beválik. De ha mindig ilyen volt, akkor lehet, hogy egyszerûen ilyen félõs típus.

Ha ennyire fél akkor ne sokkold egy tüzijátékkal, elõbb hozzá kell szoktatni a hangokhoz. Annak biztos oka van ha ennyire fél. Az én kutyám hat hónapos, õ is ha megijed elfut aztán visszaszalad megnézni, vagy ugat, de ha egy kutya remegve fél ott más gond van. Nem írtad le a pontos körülményeket. Ha pl. menhelyrõl befogadott kutya akkor lehet az elõzõ gazdájánál érte rossz élmény. Vagy ha nálad nõtt fel akkor lehet, hogy nem lett jól szocializálva, nem nagyon mozgott új helyeken, nem szokta meg. És lehet még ezer oka. Én úgy szoktam megoldani ha fél a kutya hogy mellé állok. Nem simogatom, ne higgye hogy helyes a viselkedése, de odaállok mellé és annyit mondok semmi baj. Mivel ezt minden ijedtségénél mondom, már megszokta ez azt jelenti nincs mitõl félni, és ilyenkor nyugodtan továbblépünk a dolgon. Esetleg próbáld meg, hátha beválik. De ha mindig ilyen volt, akkor lehet, hogy egyszerûen ilyen félõs típus.
A kérdező hozzászólása: Nalam nott fel, es az oltasok utan vittem magammal mindenhova, mikor tudtam. Voltunk mar sok turazason, varos kozepen, autopalya szelen, egy csomo zajos helyen. Azota ennyire gaz a helyzet, miota volt tuzijatek itt az utcankban. De mar kiskoratol feltunt, hogy tulsagosan felizgatja magat. Autoban ha beugrik magatol, mindig lazba jon, izgul, remeg, de iszonyat kivancsi. Kepes volt mar izgatottsagtol hanyni is, errol mar leszokott, de vegig rajtam ul utkozben. Gordeszkasoktol is nagyon fel. Mit lehet tenni ilyen helyzetekben, ha altalaban megyunk az uton, szepen setal, aztan hirtelen meghallunk egy hangos zajt, es o onnantol kezdve megorul, huzna haza, menekulne, de kozben bujik hozzam, forog osszevissza. Utana pedig remulten lefekszik, remeg, es sehova sem tudom tovabbvinni. 1. Variacio: Ilyenkor ha olben viszem kb 2 metert, altalaban bevalik, es szepen jon utana tovabb, mintha mi sem tortent volna. 2. Porazon huzni nem tudom, mert ilyenkor inkabb megfulladna, minthogy elinduljon. 3. Ha hazamennenk ilyenkor, akkor abba az iranyba jonne szepen, csak menjunk haza. /meg sose vittem emiatt haza/ Az 1.-t hasznaljuk, mert setalni muszaly, es utana bele is jon, de ez olyan gaz, hogy egy staffit igy kell setaltatni, hogy neha fel kell kapni, arrebb letenni, hogy eszhez terjen.
Szaporítótól vetted? Esetleg ideggyenge lehet.
A youtub-ról játszle neki tüzijáték hangokat elöszõr halkan, közbe játsz vele simogasd utána hangosics rajta aztán ugyan így. Hid ell javulni fog a helyzett. : )
staffordshire terrier? Honnan van?
Én is olyasmit akartam javasolni, mint a 4-es. Csinálj neki egy válogatást a rettegett hangokból és miközben játszotok, gyakoroltok, halkan menjen a háttérben. Aztán lassacskán hangosítsd fel. Elõbb-utóbb meg fogja szokni.
A kérdező hozzászólása: Koszi nektek, en is erre gondoltam, csak megerositesre volt szuksegem, nehogy meg felosebbe neveljem a kutyat a hangokkal. Az nagyon jo otlet, hogy ne sokkoljam egybol tul eros zajokkal, mert en lehet, drasztikusabban sokkoltam volna. Fokozatosan, eloszor halk, aztan egyre hangosabbal. Staffordshire bull terrier (jellegu keverek), amugy teljesen normalis sztaffi kullemu, 15kg-os szuka. Nem torzskonyves.
Én mindenkép azt tamácsolom hogy ha zajt hall és megijed akkor próbáld meg nyugtatni a hangoddal és olyankor mindenkép simogasd és nyugtasd meg és próbáld meg úgy hozzá szoktatni a zajokhoz hogy zenét indítasz a telódon és megpróbálod a hangját naponta fokozatosan emelni és ha újra el kezd nyöszörögni akkor mindenkép nyugtasd simogasd szerintem így majd leszokik!! Nekem ez a tanácsom!! Ja és a tûzijáték elhamarkodott döntés semmiképen ne vidd ki inkább ha elhallatszik hozzátok akkor légy mellette és nyugtasd meg akkor majd tudni fogja hogy rád majd mindig számíthat akkor biztos sikerülni fog!! :) :) :D
Bármit tehetsz, csak az utolsóra ne hallgass, ha nem akarod teljesen elcseszni a kutyát.

A barátom meg akar ujjazni. Párszor meg akarta próbálni, de nagyon kényes voltam, és féltem, hogy fáj, és nem engedtem neki. mert tök kellemetlen volt amikor a lyukhoz érve nyulkált. Mit tegyek hogy ne féljek Tőle?

Pedig mindenhol azt olvasom hogy ez mien jó, de nekem vhogy nem megy,de ha most ilyen vok mi lesz kés?bb? nagyon szomorú vagyok emiatt, nem tom leküzdeni a félelmet, lécci segítsetek!

Legjobb válasz: namármost kérd hogy elõször csak felül izgasson amíg nagyon nedves nem leszel lent aztán bugyin keresztül simogasson, persze csak gyengéden és ha már nagyon felizgultál szólj hogy na most ezdje el lent is de ne közvetlen ott: elõbb a combod belsõ felét csókolgassa, simogassa aztán haladjon lassan tovább, majs körülötte izgasson és ha már eléggé vágysz rá kérd meg hogy használja nyelvét. akkor már ne azon aggódj hogy juj most mi lesz stb csak élvezd, ha ügyes a srác ezzel nem lesz gond ^^ aztán ha szeretnéd kezdheti használni az újjait szépen lassan azzal is elõször csak körülötte de sztem az tuti ha egysterre ingerel monjuk 1 újjal és közben mellete nyelvvel is. Hidd el ha felizgat nem a félelmen fog járni azeszed hanem az élvezeten! ;) Ha nem vagy elég bátor hogy megkérd ezekre csa mutasd meg neki mit írtam ;)

namármost kérd hogy elõször csak felül izgasson amíg nagyon nedves nem leszel lent aztán bugyin keresztül simogasson, persze csak gyengéden és ha már nagyon felizgultál szólj hogy na most ezdje el lent is de ne közvetlen ott: elõbb a combod belsõ felét csókolgassa, simogassa aztán haladjon lassan tovább, majs körülötte izgasson és ha már eléggé vágysz rá kérd meg hogy használja nyelvét. akkor már ne azon aggódj hogy juj most mi lesz stb csak élvezd, ha ügyes a srác ezzel nem lesz gond ^^ aztán ha szeretnéd kezdheti használni az újjait szépen lassan azzal is elõször csak körülötte de sztem az tuti ha egysterre ingerel monjuk 1 újjal és közben mellete nyelvvel is. Hidd el ha felizgat nem a félelmen fog járni azeszed hanem az élvezeten! ;) Ha nem vagy elég bátor hogy megkérd ezekre csa mutasd meg neki mit írtam ;)
próbáld meg a batárod nélkül, te magadnak. Ismerd meg magad, tudd hogy mi a jó neked, mit élvezel. Ne félj magadtól, az is te vagy. Ha ezt rendbetedted, szerintem sokkal nagyobb önbizalommal engeded majd neki is.
Engedd el magad es ne ugy vedd, hogy ezt muszaj csinalni. Ha neked jo engeded ha nem akkor nem, csak ha kivanod akkor lehet jo.
Ha nem akarod ne csináld csak azért mert mások szerint ez a jó, vagy a barátod ezt szeretné!!! Úgy gondolom h még nem szexeltetek csak elõtte mint a petting része próbálkoznátok ezzel!!! Hát.....szerintem miután lefeküdtetek már ehhez is kevésbé lennél gátlásos, elõször meg kell bíznod benne, elfogadni teljesen!! Hidd el az együttlét után más lesz! De ha nem az sem feltétlenül gond! Hisz a szexben csak azt érdemes csinálni ami mindkét félnek jó és élvezet!
engedd el magad és élvazd az életet hogy ezt is megadta nekünk az isten h ogy ijen jó érzésed is van az életedbe olyan jó éerzés hogy turkál benned egy virsliféle.
Csak lazítsd el magad.:) ) ha kellõ képpen felizgat akkor már nem azon fog járni az eszed hogy elrontod.! :) ) ne aggódj. egyébként meg ezt te nem tudod elrontani, neked gyakorlatilag nem kell csinálni semmit csak hagy hogy a srác "dolgozzon" ;)) hidd el nagyon jó.:)
Ha a srác eléggé felizgat és elég nedves leszel akkor nem fog fájni.:) nyugi :) csak élvezd ^^
2008ban kerdezte:) azota csak tortent valami, nem kell szerintem mar batoritani :)

Baj hogy ilyen vagyok? Mit tegyek hogy ne féljek és ne legyek szégyenlős előtte? Mi a véleményetek a közös zuhanyzásról?

Félénk és Szégyenlős nő vagyok és lassan 3 hónapja együtt vagyunk a párommal és nem tudok előtte még átöltözni vagy közösen zuhanyozni..Õ anno ex barátnőjével 2 évig együtt volt ,szinte együtt éltek és nála ilyesmi nem volt hogy a párja ilyenektől féljen már az elejétől fogva sem..

Legjobb válasz: Hát szerintem azért annyira nem nagy baj ez. Persze ha nincs kihatással a nemi életre. Mert az gondolom azért már megy. Három hónap elég hosszû anélkül. Kis idõ kell még neked. Nincs ebben semmi baj. De dolgozz azért, hogy megnyílj, ne csak az isteni csodára várj. Apránként. Elõször csak felsõdet veszed át, aztán melltartó... Aztán bugyi... Lépésekben. A közös zuhanyzás... Hát nekem egyáltalán nem hiányozna. Sõt nem is igazán akarnám. Az egyszemélyes buli. Szerintem. 21F

Hát szerintem azért annyira nem nagy baj ez. Persze ha nincs kihatással a nemi életre. Mert az gondolom azért már megy. Három hónap elég hosszû anélkül. Kis idõ kell még neked. Nincs ebben semmi baj. De dolgozz azért, hogy megnyílj, ne csak az isteni csodára várj. Apránként. Elõször csak felsõdet veszed át, aztán melltartó... Aztán bugyi... Lépésekben. A közös zuhanyzás... Hát nekem egyáltalán nem hiányozna. Sõt nem is igazán akarnám. Az egyszemélyes buli. Szerintem. 21F
Én ugyanígy voltam, mint Te, kedves Kérdezõ. :) Nálam az vált be, amit az elsõ hozzászóló is írt: fokozatosan, apránként. Vicces volt, mert nálunk a barátom nagyon szeretett volna közösen zuhanyozni, én viszont szörnyen szégyellõs és félénk voltam, szóval az elsõ alkalommal kizárólag úgy egyeztem bele, ha sötétben zuhanyozunk és nem kapcsoljuk fel a villanyt a fürdõszobában. :D Elég nevetséges, tudom, de amilyen félénk voltam kezdetben, szegény már annak is örült, hogy egyáltalán sikerült rávennie egy közös pancsira. :D Idõvel már nem zavart a fény, amíg zuhanyozunk, de utána neki el kellett fordulnia, amíg én kiszállok a kádból, megtörölközöm és felöltözöm fénynél. Lesni tilos volt! :P De késõbb már ez sem zavart, szép lassan hozzászoktam a dologhoz, megnyugodtam mellette, és már nem bántam, ha meglát. Csak idõ kellett hozzá. Utána már nem zavart. Ami az átöltözést illeti, az is csak idõ kérdése volt. :) Eleinte csak takaró alatt öltözködtem, késõbb ez már csak a fehérnemûkre vonatkozott, nadrágot és pólót elõtte cseréltem. De utána már az sem zavart, ha lát. :) Én úgy gondolom, hogy azért vagy szégyellõs, mert nem fogadod el magad úgy, ahogy vagy. Esetleg nem vagy elégedett a testeddel, és ezért azt hiszed, hogy a barátod sem lenne az. De ha a barátod nem szeretne téged pontosan olyannak, amilyen vagy, eleve nem is járna veled. :) De látod, Veled van, ami azt engedi feltételezni, hogy elfogad téged, sõt, vonzónak tart, tetszel neki, és szépnek lát. Próbáld ezt elhinni a barátodnak. :) Amint ezt sikerül elfogadnod, már nem fog zavarni, hogyha lát, és nem leszel szégyellõs elõtte. Ha te meg tudsz barátkozni a testeddel, akkor hidd el, hipp-hopp elmúlik az a félénkség. :) Tapasztalatból beszélek. ;) 21/L
Zuhanyozást nem tudom, de a közös fürdés isteni érzés. Az meg külön jó, ha a lány szégyenlõs, és irul-pirul... nagyon fel tudja dobni az egészet. Próbáld meg te is, elõször csak hangulatvilágítással. A testeddel pedig békülj meg mielõbb, mert a fiúd már most is szereti. Ne várasd sokáig, hogy láthassa is! Fokozatosan, ahogy írták...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtál!:)
Nekem nem baj, nem az én barátnöm vagy. Ha még tini vagy aki belecsöppent egy "felnöttkapcsolatba" akkor hála az istennek hogy vannak még néhány konzervativ tinilány is , de még nem neked való a komoly kapcsolat. A saját életemben kicsit humorosnak de inkább fájdalmasnak tudom elképzelni azt a szituációt hogy le kell oltani a villanyt mielött a barátnöm levetközik és bebujik mellém az ágyba , a teljes sötétben vagy takaró alatti szeretkezésröl inkább ne beszéljünk ... De ugyanugy az is érdekes lenne, hogy fordulj el amig átöltözök , most ne nézz ide , stb.. A közös zuhanyzás nem egy hü de fontos dolog, hanem teljesen természetes ha éppen ugy adódik hogy bemászunk a másik mellé a zuhany alá vagy a kádba . Ha nem titok áruld el hogy hány éves vagy légyszi 35/F
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok amúgy és nem az a bulizós típus aki azért megy el hogy rázza magát kicsit aztán várja hogy megdugják..Inkább ahogy mondani szokták egy félõs kiscicás típusú lány vagyok aki bújós és romantikus és érzékeny..A közös zuhanyzást igazából én még nem próbáltam, de szerintem jó egyedül is..A párom miatt kérdeztem meg itt, mert õ nagyon szeretné. A komoly kapcsolatról pedig csak annyit hogy volt már és eddig csak az volt, kalandom soha tehát én úgy érzem nem vagyok egy kis komolytalan tinilány akinek nem való a komoly kapcsolat..:)
Zuhanyzás elõtt dobj be egy-két felest. 17/L
"nem az a bulizós típus aki azért megy el hogy rázza magát kicsit aztán várja hogy megdugják" Ennek a két dolognak mi a jóélet köze van egymáshoz? A jelenség nem új nekem, de számomra ez annyira megmagyarázhatatlan. Ilyenkor sötétben szexeltek? Szex után meg takaró fel? Ok, tudom: olyan ez, mint a tériszony, de basszus, ha minden szexuális aktusnál toronyba - hogy maradjunk a tériszonynál - kell mászni, akkor csak szokogatja az ember, nem? A páromnak is voltak hasonló gátlásai, de én nem voltam vele ilyen toleráns, mint a 8:30-as hozzászóló párja - bár a barátnõm sem volt talán ennyire érzékeny. Nála mûködött a mély vízbe dobás: szex után határozottan kézen fogtam, és elmentem vele zuhanyozni, ott abban a pillanatban le is volt tudva a probléma. Legközelebb már õ állt be mellém a zuhany alá. Más kérdés, hogy most kb a pasidnak adtam tanácsot, na mindegy :) .
szerintem aki ilyen félénk az nem normális:S De ha az elején csak fehérnemûben bebújsz mellé az ágyba az talán segít idõvel már meztelenre is vetkõzhetsz stb. De basszus õ a párod idõvel mindent látni fog és ez a természetes, megaztán nem tinilányka vagy hanem 21 éves:P szóval kapd össze magad mert ez a túlzott szégyenlõsség most még elmegy de idõvel elijeszted vele a párodat, ami meg az egyik elõzõ válaszolót illeti a sötét zuhannyal hát XD elég érdekes megoldás és csoda, hogy a párod nem menekült el még aznap.

Mit tegyek, hogy ne féljek az erdőben s a sötétben?

2 problémám van: 1. félek a sötétben kint lenni; úgy érzem mintha valaki figyelne s el akarna kapni(nem vagyok dilis!). Ezért úgy érzem muszáj elrohanjak. 2. Félek az erdőben sétálni, túrázgatni, mivel félek a vadaktól, hogy találkozok egyel s rámtámad. Mit tegyek? Hogyan tudom legyőzni a félelmeket?

Legjobb válasz: Esetleg próbáld azt a trükköt, amit gyerekeknél szoktak a sötétben való félelem leküzdésére alkalmazni. Légy minél többet a sötétben. De ne ugrás a mély vízbe szerûen, hanem kisebb lépésekben. Fokozatosan több idõt tölts kinn. Minél többet vagy a sötétben, annál jobban könyveled majd el magadnak, hogy igazából nincs mitõl félni. Ezt érdemes magadban mondogatni is, kis önbizalomdopping. Meg vigyél magaddal valami kést, valamit ami önvédelemre használható. Az esetek többségében nem szokott semmi baj lenni, de bármikor bármi elõfordulhat. Ha van veled valami haver, rokon, ismerõs az is segíteni tud. Elbeszélgettek, elviccelõdtök és nem is fogsz a ,,valaki figyel" dologgal törõdni, egyszerûen elmúlik majd az érzés, mert leköt a beszélgetés. Nem egy nap alatt, de le lehet küzdeni a félelemtõl való sötétséget.

Esetleg próbáld azt a trükköt, amit gyerekeknél szoktak a sötétben való félelem leküzdésére alkalmazni. Légy minél többet a sötétben. De ne ugrás a mély vízbe szerûen, hanem kisebb lépésekben. Fokozatosan több idõt tölts kinn. Minél többet vagy a sötétben, annál jobban könyveled majd el magadnak, hogy igazából nincs mitõl félni. Ezt érdemes magadban mondogatni is, kis önbizalomdopping. Meg vigyél magaddal valami kést, valamit ami önvédelemre használható. Az esetek többségében nem szokott semmi baj lenni, de bármikor bármi elõfordulhat. Ha van veled valami haver, rokon, ismerõs az is segíteni tud. Elbeszélgettek, elviccelõdtök és nem is fogsz a , , valaki figyel" dologgal törõdni, egyszerûen elmúlik majd az érzés, mert leköt a beszélgetés. Nem egy nap alatt, de le lehet küzdeni a félelemtõl való sötétséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Szerintem az is nagyon jó a sötétben ez nálam mindig nyári akadémián volt így, annyit rohangálok egész nap, néha éjfélkor megyek haza a város túlsó felére mert épp koncert van vagy valami akkor úgy kifáradok hogy q***ára nem érdekel (bocs a "szép" kifejezésért) hogy sötét van vagy sem, mert inkább azon gondolkodom összeesek-e az ágyam elõtt (megtörtént eset)
, , de le lehet küzdeni a félelemtõl való sötétséget." Elsõ vagyok, most visszaolvastam a válaszomat és azt hiszem ez után jobban teszem, ha éjszakázás után kialvatlanul nem kommentelek sehova.
én is rohadtul félek a sötétben de egy lámpa mindig szokott segíteni
Pedig nagyon megnyugtató tud lenni, egy kis séta éjszaka...Más szemmel kell nézni rá..Pl., Hogy kimész és ne a félelem irányítson hanem a kíváncsiság..
Sötét: egyrészt tudatosítani kell, hogy minden olyan mint nappal, csak más a színe. Másrészt: ne félj az árnyaktól, mert azt jelzik, hogy valahol fény van a közelben. Erdõ: hazánkban elég kicsi az esély, hogy rád támadjon egy vad. Általában jobban fél tõled, mint te tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!