Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, nagyon zsírosodik a hajam (19 db)

Mit tegyek, ha nagyon zsírosodik a hajam?

Már mindent kipróbáltam. Van, hogy megmosom egyik nap,és másnapra elkezd bezsírosodni. Nem szeretném minden nap mosni, mert az sem segít.Egyszer?en már nem tudok vele mit kezdeni. Undorító.

Legjobb válasz: Volt az elmúlt napokban pár ilyen kérdés, a válaszok igen sokrétûek voltak. Van, aki a festésre esküszik (tényleg remekül szárítja a hajat, de ugyanakkor roncsolja is rendesen), lehet próbálkozni csalános hajszesszel, vagy a samponos hajmosás teljes elhagyásával is! :P Ez nem vicc, itt egy cikk róla: http://www.cotcot.hu/szepseg/cikk/1122 Viszont én azt mondanám, semmiképpen se mosd három-négy napnál gyakrabban, mert a zsírosodási folyamat öngerjesztõ: minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik!

Volt az elmúlt napokban pár ilyen kérdés, a válaszok igen sokrétûek voltak. Van, aki a festésre esküszik (tényleg remekül szárítja a hajat, de ugyanakkor roncsolja is rendesen), lehet próbálkozni csalános hajszesszel, vagy a samponos hajmosás teljes elhagyásával is! :P Ez nem vicc, itt egy cikk róla: http://www.cotcot.hu/szepseg/cikk/1122 Viszont én azt mondanám, semmiképpen se mosd három-négy napnál gyakrabban, mert a zsírosodási folyamat öngerjesztõ: minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Nagyon zsírosodik a hajam, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekem is én mindennap mosok hajat

Nekem is én mindennap mosok hajat
Használj bébi sampont de azt is higitsd fel és utána langyos vizzel mosd le, de a mostani samponod is felhigithatod .Mostanában 2in 1 baba samponnal mostam 2 napos de még nem zsiros, pedig az enyémet minden nap moshatnám.

Nagyon zsírosodik a hajam és ezáltal három naponta kell mindig hajat mosnom. Mit tegyek hogy ne zsírosodjon ennyire?

Legjobb válasz: A 3 naponkenti hajmosas nem szamit gyakorinak, inkabb atlagos. En 2 naponta mosom, pedig fenekig er. Mi bajod a heti 2 hajmosassal?

A 3 naponkenti hajmosas nem szamit gyakorinak, inkabb atlagos. En 2 naponta mosom, pedig fenekig er. Mi bajod a heti 2 hajmosassal?
A kérdező hozzászólása: Ja nincs csak például barátnõmnek egyszer kell egy héten, és azt hittem, hogy akkor az én hajam zsírosodik ennyire.:) )
Örülj neki, hogy ennyit is bír! Nekem van, hogy naponta kell mosnom. Egyébként hintõporral vagy száraz samponnal kitolhatod 1 nappal a hajmosást. Este beszórod a fejbõröd és reggelre felszívja a felesleges zsírt.


Nagyon zsirosodik a hajam mit tegyek ellene?

Hosszu hajam van,direkt zsirosodas elleni sampont hasznalok de semmit nem csinal.

Legjobb válasz: 0-ás gép.

0-ás gép.
Szerintem nem így van.
Patikában vegyél rá sampont(pl: kénes sampon), ne drogériákban, mert semmit se érnek. Ha tini vagy akkor sajnos ez valamennyire a korral is jár, és késõbb javulhat a helyzet. Illetve próbáld megállni, hogy állandóan mosd, minél gyakrabban csinálod annál gyakrabban fog zsírosodni.
Egyébként úgy tudom, ha viszonylag hideg vízzel mosod zsíros lesz, ha meleggel, töredezett.
Én meg pont úgy tudom, hogy ha meleg vízzel mosol hajat kitágulnak a faggyúmirigyek kivezetõ nyílásai és fokozódik a mûködésük, ergo jobban zsírosodik a haj.
almaecetes öblítés használ, csak elég erõs illata van úgyhogy én nyáron nem alkalmazom :D

Nagyon zsírosodik a hajam mit tegyek?

megmosom és megszárad de a fejem teteje zsíros marad egymás után hajmosáskor mossam meg 2szer?

Legjobb válasz: sztem élesztõvel kend be,állítólag hatásos

sztem élesztõvel kend be, állítólag hatásos
Lehet, hogy csak rossz sampont használsz.De ha bemész egy herbáriába vagy gyógyszertárba, ott tudnak ajánlani jó samponokat!
vagy próbáld ki hogy ecetes vízzel öblíted le hajmosás után!

Nagyon gyorsan zsírosodik a hajam. Mit tegyek?

Megmosom a hajam este,és másnap reggelre már úgy néz ki,mintha 1 napos lenne. Még nem zsíros annyira de nem is az a szép frissen mosott hatást kelti. Minden 2. nap muszáj mosnom a hajam,mert a 3. nap már összefogva is rondán néz ki! Tudnátok ajánlani valamit? :S

Legjobb válasz: A túl gyakori mosás miatt gyorsabban zsírosodik a haj...én is így voltam vele, minden másnap mostam hajat, aztán egy nyáron úgy döntöttem, hogy elég, leszokok róla...hetente egyszer mostam ki...(elég ronda is volt mindig, és volt, hogy inkább bezárkóztam otthon, és nem mentem emberek közé), de megérte, mert most már egy hétig kibírja a hajam mosás nélkül...:) 18/L

A túl gyakori mosás miatt gyorsabban zsírosodik a haj...én is így voltam vele, minden másnap mostam hajat, aztán egy nyáron úgy döntöttem, hogy elég, leszokok róla...hetente egyszer mostam ki...(elég ronda is volt mindig, és volt, hogy inkább bezárkóztam otthon, és nem mentem emberek közé), de megérte, mert most már egy hétig kibírja a hajam mosás nélkül...:) 18/L
Vagyis egy hétig viselhetõ, szóval nem kelt zsíros hatást, és nem tûnik zsírosnak...elsõ voltam
Minél gyakrabban mosod annál zsírosabb lesz, szóval errõl szokjál le. Helyette heti egyszer mosd kénes samponnal, plusz minden nap használj rá zsíros hajra való hajszeszt. Így hamar rendbe jön majd.
A kérdező hozzászólása: Oks, köszi a válaszokat! Csak hát ezt elég nehéz betartani...
Próbálkozz gyógynövényes, vagy bio samponnal, nekem segítettek. Amúgy mosd olyan sûrûn azért, hogy ne legyen ronda :)
nehéz-nehéz, de megéri...egyébként szerintem a gyógynövényes hajmosás magában nem lesz elég...

Nagyon hamar zsírosodik a hajam. Mit tegyek ellene? Milyen módszer van még?

minden nap mosnom kell...már nagyon sok sampont kipróbáltam...de egyik sem jó :( milyen módszert próbáljak ki?

Legjobb válasz: minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik... ha kibírnál 1 hetet zsíros hajjal, és heti 1x mosnád meg.. kb 1 hónap alatt visszacsökken a faggyútermelés, és nem kell naponta hajat mosnod. ez nem hülyeség..ha egy biológia tanárt megkérdezel, õ is ezt fogja mondani.

minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik... ha kibírnál 1 hetet zsíros hajjal, és heti 1x mosnád meg.. kb 1 hónap alatt visszacsökken a faggyútermelés, és nem kell naponta hajat mosnod. ez nem hülyeség..ha egy biológia tanárt megkérdezel, õ is ezt fogja mondani.
A tanácsom az, hogy használj száraz sampont két hajmosás között. Nekem is ez vált be. Én most 3 naponta mosom és mindennap használom a Dry Száraz sampont, amivel beszórom a hajam problémás részeit, beledolgozom és máris eltûnik a zsírosság. Sõt még tartást is ad a hajamnak, mert egyébként nagyon vékonyszálú. Egy kicsit mattít rajta, de szerintem nem vészes. A Dry Száraz sampont a Roosmann üzletekben lehet megvásárolni.
Igen, ne moss hajat semmiképpen naponta! Ezzel a faggyútermelést, tehát a zsírosodást serkented. Ki lehet bírni a cél érdekében, sapikkal pl.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) a második válaszónak üzenem ki fogom próbálni:D de am ha nem minden nap mosom..akk meg zsíros lesz másnapra..és ez nem lehetséges..am akk inkább maradok a minden napi mosásnál.:/
ha nincs száraz samponod, megteszi a sima hintõpor.. az felszívja a zsírt. szórj a hajtövedre és alaposan oszlasd el a hajvégeid felé, ügyelj rá hogy a fejbõrödön ne látszódjon a hintõpor

Nagyon gyorsan zsírosodik a hajam, mit tegyek?

Mindennap megmosom, de ha nem zsírosodna ilyen gyorsan nem mosnám. Nincs erre valamilyen szer, vagy sampon vagy valami, ami nektek bevált?

Legjobb válasz: Pont azért zsírosodik olyan gyorsan, mert megmosod. Próbáld meg kitolni úgy, hogy 3 naponta kelljen mosnod, mert az már normális. A hajadnak sem tesz jót hosszútávon, ki fog száradni, töredezni fog és esetleg hullani. Gyógynövényes sampont használj és hajmosás után almaecetes vízzel öblítsd le a hajad. Tehát elõször told ki a hajmosásokat 1,5 napra, utána 2 napra.... és így tovább :) Ha zavar a zsírosodás, akkor használj száraz sampont, azzal is ki lehet tolni fél-1 nappal a hajmosást. Aztán idõvel átáll arra a hajad és nem kell majd mosnod minden egyes nap.

Pont azért zsírosodik olyan gyorsan, mert megmosod. Próbáld meg kitolni úgy, hogy 3 naponta kelljen mosnod, mert az már normális. A hajadnak sem tesz jót hosszútávon, ki fog száradni, töredezni fog és esetleg hullani. Gyógynövényes sampont használj és hajmosás után almaecetes vízzel öblítsd le a hajad. Tehát elõször told ki a hajmosásokat 1, 5 napra, utána 2 napra.... és így tovább :) Ha zavar a zsírosodás, akkor használj száraz sampont, azzal is ki lehet tolni fél-1 nappal a hajmosást. Aztán idõvel átáll arra a hajad és nem kell majd mosnod minden egyes nap.
A kérdező hozzászólása: értem és köszönöm :) )

Mitõl lehet, hogy nagyon gyorsan zsírosodik a hajam? Mit tegyek ellene?

Lassan naponta moshatnám,akkor sem lenne jó.Az arcomon elég sok a pattanás,arra kapok gyógyszert,meg használok csomó cuccot,kezd javulni,de a hajam borzalmas.

Legjobb válasz: Én ugy szoktam hogy vasárnap mosok csak hajat. Hétfõn kiengedett hajjal megyek mert akkor nincs tesi. De a tobbi napon meg mindig összefogom. Ha kivan engedve a hajad akkor már a 3. Napon zsiros lessz.

Én ugy szoktam hogy vasárnap mosok csak hajat. Hétfõn kiengedett hajjal megyek mert akkor nincs tesi. De a tobbi napon meg mindig összefogom. Ha kivan engedve a hajad akkor már a 3. Napon zsiros lessz.

Nagyon hamar zsírosodik a hajam annyira hogy minden nap megkell mosni mert ha nem mosom meg nagyon csúnya! Mit tegyek? 13/L

Legjobb válasz: ennyi idõs koromban nekem is ez volt a gondom. használj kifejezetten zsíros hajra való sampont. és kipróbálhatod a sima babahintõport is a hajadra. felszívja a zsírt. szórd rá majd törölközõvel dörgöld át a hajad, hogy ne látszódjon. én is ezt csináltam és bevált.

ennyi idõs koromban nekem is ez volt a gondom. használj kifejezetten zsíros hajra való sampont. és kipróbálhatod a sima babahintõport is a hajadra. felszívja a zsírt. szórd rá majd törölközõvel dörgöld át a hajad, hogy ne látszódjon. én is ezt csináltam és bevált.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! jah és már szinte mindenféle zsíros hajra való sampont kipróbáltam de egyik sem segített
uhh. hát mindenképpen hagyd abba azt, hogy minden nap mosod, mert rászokik a haj. nekem is ilyen amúgy, elsõ nap még oké, második napon mintha vizes lenne. de tényleg ezt komolyan mondom, a haj alkalmazkodik ha minden nap megmosod. amúgy sem egészséges. próbáld meg 2 vagy 3 naponta, esetleg több napot is kihagyva hogy itt a nyár és nem kell mindennap suliba menni. hagyd minél sokáig zsírosan, tapasztalatból, "rá fog szokni". persze nem teljesen, de biztos nem kell majd mindennap megmosnod. a kortól is függ amúgy, most serdülsz, ez természetes.
nekem is zsírosodik, de nem tudom elviselni ha nem moshatom meg minden nap. Ráadásul hosszú, beizzadok alá. Hintõporral próbáld meg
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :) )
Budapesti vagy? Van a Westendben egy bolt Sea-cret a neve, azt hiszem az elsõn. Ott vegyél sampont, jellegtelen flakon, semmi illat, semmi reklám, de 3 napig is vállalható marad a hajad, ha azzal mosod. Nekem is ugyanez volt, hogy naponta kellett mosnom, aztán kaptam ajándékba egy ilyet, hát csak ámultam.
Van dmben balea szárazsampon.
A szárazsampon tényleg jó 1-1 napra, de az igazi problémát nem fogja orvosolni. Vegyél egy mélytisztító sampont vagy egy fejbõrtisztítót és azt használd, a hajmosást meg próbáld meg minimum egy nappal kitolni vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!