Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, nagyon sír (34 db)

Mit tegyek? Nagyon magányosnak érzem magam! Ha egyedül vagyok, csak sírok, szomorkodok és nagyon rossz! Pedig ez sem sok idő párórahossza!

Nem rég vége lett a 4éves kapcsolatomnak, nagyon megsinylettem, hisze nem nagyon voltak barátaim! Ismerkedek én, bulizni nem nagyon járok el mert a mi városunk elég kicsike nincs itt semmi szórakozóhely!Máshová meg a szüleim nem nagyon engednek!Mármint éjszakai életcéljából! Ha valaki van velem legyen pár barátom vagy a családom, akkor nem érzem magam annyira rosszul, de ha egyedül maradok nagyon rossz, mindig elgondolkodok hogy milyen elhagyatott vagyok, és aki eddig velem volt az most nincs aki lekötött aki szeretett az már nincs! Lenne most 2 fiú is akivel ismerkednék közelebbr?l és aki komolykapcsolatot is akarna, nem csak egy futót! De az egyik félig roma na hát én nem kezdek olyannal a másik fiú na igen ? nem azde áá vele meg nem értem meg magamat!Igyhát igy szerelmi téren nagyon magányos vagyok!

Legjobb válasz: mert félig roma..... ásd el magad akkor.Meg is érdemled,hogy magányos legyél.

mert félig roma..... ásd el magad akkor.Meg is érdemled, hogy magányos legyél.
A kérdező hozzászólása: hm de valahogy nincs kedvem egy zsugorás fiával együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: uzsorás*

Mit tegyek? Nagyon nem birom már a helyzetet! Egyfolytában sírok miatta.

18 éves vagyok,most fogok érettségizni. Anyámmal kell lennem egy szobában,egy ágyban kell vele aludnom. Már rosszul vagyok a gondolattól is. Mivel nincs külön szobám,de még egy külön sarkom se ami csak az enyém nem tudok hol tanulni,visszavonulni, egyszer?en csak létezni. Semmi magánszférám nincs.

Legjobb válasz: Attól még nem fogják kitagadni mert 1-2 éjszakát a barátjánál tölt el.

A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy reggel elviszem a cuccaimat amig alszanak, elmegyek a suliba... aztán nem jövök haza hanem a barátomnál leszek... de... nem tudom szerintem csak rosdzabb lesz.
A kérdező hozzászólása: neharagudj hogy lennék elkényeztetett? sohasem volt semmi az az enyém teljesen. ezt a telefont amin most irok sajat diákmelós pénzbõl vettem.... és idegbeteg sem vagyok. legyél tisztában a fogalmakkal légyszives.
Attól még nem fogják kitagadni mert 1-2 éjszakát a barátjánál tölt el.
A kérdező hozzászólása: jajajaj!!! nem úgy! félreèrtès ne essék! nálam jelenleg itt. A másik szobában van mindenem. Ès a kérdès jelenleg a menjek a barátomhoz vagy inkább ne. Nem sajnáltatom magam, csak leírtam ahogy tudtam. A munka és egyebek pedig nekem nem mennek suli mellett. Nem azért mert lusta vagyok hanem mert sok idö kell h megtanuljam. (kb ötre érek haza hétig fél nyolcig tanulok) nem fér bele összeroppanék ennyi tennivalóban. Ígyse tudom hogy fogok reggel felkelni
Figyelj..most csak a tanulásra koncentrálj. Ha otthon nincs nyugtod, akkor tanulj könyvtárban, kávézóban. Jelentkezz fõsulira. Ha egy messzi iskolát választasz, lakhatsz koliban, és akkor max hétvégére mész haza. Vagy jelentkezel levelezõre, akkor csak szombaton kell bent legyél, mellette dolgozhatsz, és elköltözhetsz. Most pedig próbálj mindenbõl pénzt csinálni. Add el a dolgaid, amik nem kellenek, vállalj gyerekvigyázást vagy takarítást. A pénzt pedig tedd félre, hogy majd külön tudj menni. Nem könnyû, tudom, de másképp nem fog menni, mint látod, a szüleid nem fogják a külön szobát engedni. Az meg hogy mit szólnának ahhoz, hogy a barátodnál aludj, akkor derül ki, ha megkérdezed. Ha nemet mondanak, ne veszekedj, gondolj arra, pár hónap és mehetsz. Kitartás!
Ennél? 18 éves vagy, nem rángathatnak haza.Mitõl félsz? Reggel elmész, és aztán nem mész vissza.Ilyen egyszerû.
A kérdező hozzászólása: hm.. lehet eladom a régi ruháim. meg a könyveimet... majd valahogy kitalálom. bár nem sok pénz fog belöle összejönni de mégis jobb.mint a semmi.:) köszönöm amugy már nemegyszer jöttek értem... nagyon gáz volt, az utcán ordibáltak meg rángattak, szidtak. le se tudtam õket tagadni... de.mind1 legalább most hallom hogy nyugi van. végre..
ez jobb nem lesz késõbb se. igaz lesz saját életed, de a szüleid társadalmi, vagyoni, szellemi státuszából soha nem fogsz kitörni, ez nagyon érzõdik azon amit írsz. az élet elbánt veled. fogadd el.
"a barátom felajánlotta, hogy aludjak nála de félek a szüleim reakciójától!Mit tegyek???:`(" Mégis milyen reakciótól?18 éves vagy könyörgöm, annyi eszed lehetne már hogy tisztában legyél a jogaiddal.18 évesen azt csinálhastz amit AKARSZ, nem szólhatnak bele
A kérdező hozzászólása: ez igy nem teljesen igaz... nincs saját pènzem, szóval... és amíg náluk lakom azt kell csinálnom amit õk mondanak
Akkora egy hülyeséget beszélsz hogy csak na, kedves kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: lehet nálatok így megy nálunk nem... örülj neki akkor, ha te megteheted, hogy akkor mész el otthonról amikor akarsz, ès azt eszel amit szeretnél és úgyis öltözködsz srb. Meg lett mondva amíg náluk lakok addig az van amit õk akarnak és semmi beleszólásom nincs.
Na szóval.18 évesen én már elköltöztem otthonról, dolgoztam 15 éves korom óta suli mellett.Szóval ne rinyálj, hanem lépj.Ha nem akarsz akkor tessék maradj.Ha nem teszel ellene sosem fog semmi sem változni.Csak akkor fejezd be az itteni sírást.
Miért nem jársz el egy könyvtárba tanulni? Azt a szüleid sem elleneznék szerintem. Megmondod, hogy kellenek könyvek a tanulásodhoz. Ott csend van, lehet tanulni.
Elkényeztetett nyafka idegbeteg vagy. Én 16 évesen elköltöztem dolgoztam és mllette leérettségiztem lediplomztam. Így is lehet nem anyad parancsol meg apad állj a sajat labadra.
A kérdező hozzászólása: amúgymeg nem tudom mibõl diplomáztál de a helyesírás nem az erõssèged...
Bagoly mondja verébnek...
A kérdező hozzászólása: még telefonról is jobban írok, idegesen, remegõ kèzzel.
Rohadt ideges lehetsz, ha más helyesírása a legnagyobb gondod. Mindenesetre szánalmas vagy és életképtelen. Tanácsoltuk, hogy mit tegyél, mindenre csak nyafogás volt a válasz, hogy jajj mit szól apu-anyu. Emellett meg csak a siránkozás ment. Ismerek olyat aki nálad tízszer szarabb helyzetbõl tört ki és vitte odáig, hogy boldog élete legyen. De nem is csak a neten hisztizett vadidegeneknek.
Érettségi után keresel munkát, és elköltözöl. Addig csak kibírod valahogy.
Csak a kifogásokat keresed. Vagy tegyél ellene, vagy ne sajnáltasd magad. Mindig van kiút. Találj ki egy jó tervet, ami meg is valósítható, aztán lépjél.
18 éves vagy. A törvény szerint felnõtt ember. Ha a barátod felajánlja hogy nála aludj, akkor tessék odamenni és ott aludni. A szüleid nem sokat tudnak tenni.. Amúgy érdekelne hogy miért nem te vagy a másik szobában?? Miért vannak a szülõk külön??
A kérdező hozzászólása: félek így az érettsègi se lesz meg.... és még fõiskolára is akartam menni. Abbol se lesz semmi...
"18 éves vagy. A törvény szerint felnõtt ember. Ha a barátod felajánlja hogy nála aludj, akkor tessék odamenni és ott aludni. A szüleid nem sokat tudnak tenni.." De tudnak. Mondjuk mivel 18 éves, akár ki is tehetik a lakásból, ha úgy gondolják. Szóval nem célravezetõ a szülei ellen hangolni a kérdezõt, amíg nincs önálló keresete.
A kérdező hozzászólása: most átrohantam ide( másik szoba) szekrényt az ajto elé toltam, mert féltem tõlük.. meg ilyen rohamszerû tüneteim voltak gondolom a sírástól. Amugy most kérdeztem meg. Nem tudtak normális választ adni...
A kérdező hozzászólása: nem merek kijönni a szobából. Már tegnap is errõl volt szó, hogy ez nekem nem megy válasszuk ketté a szobát legalább egy gipszkartomfallal... de nem mert nincs rá pénz... ahha plazma tvre van...
Ezt te nem tudhatod, kedves elõzõ. Láttam én már furcsa dolgokat szülõktõl. Miért jó rontani az amúgy sem rõzsás helyzeten? A kérdezõnek el kell menni dolgozni érettségi után, és elköltözni, ha nem bírja az otthonlétet. Konfliktusmentes és ésszerû megoldás. Fõiskolát munka mellett is elvégezték már jópáran, csak akarni kell.
ne f.ssal mar mindentol meg mindenkitol bakker. menj at a baratodhoz a szuleid meg azt reagalnak amit akarnak, felnott ember vagy. majd lehiggadnak. az erettsegi meg meglesz ha azt akarod hogy meglegyen. hanyszor irtad le azt hogy felsz az eddigi kommentjedben szamold mar ossze. szeddossze magad es huzzal el abbol a lakasbol igy nem lehet elni hogy mindentol csak felsz.
A kérdező hozzászólása: 50 KG vagyok apám meg 150... szerinted?
Kettesnek. Mert már õ sem bírta elviselni az elsárkányosodott vén baglyot. Persze, hogy félti a kis saját privát szféráját. Amiben egyébként több része van, mint a kislányának.
Akkor maradj ott, féljél, legyél öngyilkos, mert nehezedre esik tenni bármit is. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: csezd mar el a kedvem te is! ... nincs elég bajom nélküled. miért menjek ki szökjek el??? aztán mi lesz? nincs pènzem iratim ruhám még cipõm sincs! mezitláb? pénz nélkül az utcán... nincs semmimse
Miért kérdezed akkor hogy mit tegyél? Ha nem teszel semmit? Miért nincsenek irataid?Menj át a barátodhoz, beszéljétek meg hogy mi legyen a következõ lépés.Gondolom a barátodnak is vannak szülei, üljetek le, és találjatok ki valamit.
te kerdezted hogy mit tegyel. mi adtunk tippet. ez nem ugy mukodik hogy valaki most szolni fog hogy figyelj en kimentelek onnan, adok neked lakast penzt meg mindent, neked semmit nem kell tenni. az en baratnom mar 16 eves koratol dolgozott a mekiben 4 oraban nehogymar 18 evesen ne lehessen tenni semmit. akkor lenne egy kis penzed es elmehetnel valahova. az meg nem azt jelenti hogy ki leszel tagadva. en 16 eves koromtol alberletben laktam. 150 kilo hagyjukmar. es mit fog csinalni? radugrik? kifogasokat keresel hogy miert felsz tenni barmit. neked kell magadon segiteni
Voltaképpen akkor mit akarsz? A neten nyafogni, vagy javítani a helyzeteden? Mert itt lesznek biztos sokan akik majd sajnálnak agyba fõbe, de neked attól nem lesz jobb. Mondták, hogy szedd a sátorfádat és menj át a barátodhoz. Ha apád annyira verekedni akar majd verekszik vele meg a szüleivel. Vagy a zsarukkal ha rá hívjátok. Amúgy pöttet érdekes, hogy nincs iratod és cipõd (a pénz még hagyján), gyanítom, hogy ezzel is csak magadat próbálod áltatni. Vagy kamu.
Bevallom én is félnék elmenni csak úgy otthonról, bár én 20éves vagyok DE szintén kereset nélküli, jelenleg szüleim tartanak el Kérdezõ, ha félsz átmenni a barátodhoz akkor nincs mit tenni, továbbra is el kell viselned ezt ami most megy, és ha késõbb haladsz a sulival, idõsebb leszel talán lesz bátorságod tovább állni 20/F
Tégy amit akarsz
Nehéz helyzetben vagy, kérdezõ, és ilyet nem is jó ötlet itt feltenni, mert jönnek egyrészt azok, akik minden 18 évesnek bebeszélik, hogy felnõtt és mostantól az övé a világ, másrészt azok, akik hencegnek, hogy tizenhat évesen õk már világméretû multicéget igazgattak és nehogy már ne tudj a saját lábadra állni. Itt a megoldás szerintem az lenne, hogy a barátodhoz járnál tanulni és nagy nehezen kibírnád az érettségiig, utána meg elmennél másik városba koleszba, amíg egyetemre jársz. Egyetem mellett könnyebb diákmunkát végezni, mint középsuli mellett, és ha most nem laksz akkora városban, ahol van diákmeló, akkor az egyetemi városodban biztos lesz. Ne vessz össze a szüleiddel, mert ha elmúltál 18, bármikor kirakhatnak otthonról, és a sok "felnõtt vagy, azt csinálsz, amit akarsz" válaszoló nem fog befogadni.
Angliai angol suli vagy itthon de angol suli? Angolul kell beszélni is? Ha igen, lehet nem tudsz elég jól angolul és azért van.
A kérdező hozzászólása: Angol nyelvû iskola, minden angolul van de tudom a nyelvet nem azzal van a baj, hanem annyira izgulok, hogy egyszerûen ilyen akadozva beszélek és ha prezentációm lesz akkor emg félek kiállni az osztály elé..ilyen gondjaim vannak..
Próbáld meg elkerülni ezeket a prezentációkat meg hasonló osztály elõtti programokat. Én se nagyon tudtam elõadni ilyeneket ezért mindig megpróbáltam megúszni. Mást nemnagyon tehetsz. Mondjuk az még külön szar hogy angolul kell. :)
A kérdező hozzászólása: Hát kikerülni nagyon nem lehet mert mindenkinek kötelezõ .. ha lehetne egyszer se adnék elõ semmit. Jövõhéten kell kiselõadást adnom hát nem örülök neki..
Jó sokára írtál :D Nem jöttél még bele azóta se a gyakorlatba :( Hány éves vagy egyébként? Külföldön élsz?
A kérdező hozzászólása: elnézést, de nem mindig nézem az oldalt!!:) Jövhéten 17 leszek! :) Igen külföldön élek , Prágában.. :D angol iskolában tanulok...
Érdekesen hangzik, vannak ott magyarok mások is? Milyen ott élni? Mesélhetnél pár dolgot ha nem gond. :) Bocsi hogy nemtudok segíteni a problémádba.
Köszi szépen :) Ha jól sejtem akkor eddig magyarországon éltél, nem rossz hogy szinte mindig angolul kell beszélned? Szoktál hazajárni vagy szüleiddel végleg kiköltöztetek? Itthoni barátaiddal tartod a kapcsolatot? Én biztos nehezen viselném, ki se nagyon tudom fejezni magam más nyelven :) Am. írhatod privibe is hogy ne lássa mindenki ha nem akarod. :)


Úgy sír, hogy már én is sírok, olyan, mintha nagy fájdalmai lennének, mit tegyek?

Milupa Milumil HA Start-ot kapott eddig,semmi baja nem volt,tegnap voltam gyógyszertárban,de már csak itthon vettem észre,hogy Milupa Milumil HA 1-et kaptam. Ma abból adtam neki,mivel a 2 doboz teljesen egyforma.Mostanra úgy sír,hogy teljesen ellilul,mintha tényleg nagy fájdalmai lennének. 1 hónapos lesz szombaton. Mit tegyek? Mármint az evidens,hogy holnap lerohanok nyitásra a gyógyszertárban a rendes tápszeréért,de hogy vészeljük át az éjszakát? Nem merek neki ebb?l adni többet....

Legjobb válasz: Mi is ugyanezt esszük! Megeszi a kajcsit és utána sír? Nekünk azért sírt, mert nem jött az üvegbõl, az 1-es valamivel sûrûbb, vennem kellett avent 3 lukas cumit.

Mi is ugyanezt esszük! Megeszi a kajcsit és utána sír? Nekünk azért sírt, mert nem jött az üvegbõl, az 1-es valamivel sûrûbb, vennem kellett avent 3 lukas cumit.
Ne aggódj, nem lesz gond! ha van anyatej, inkább azt add neki éjszaka, aztán reggel majd vesztek másik tápit. Addig is, espumisan, vagy hasonló csepp, ami emésztést segít neki! hamar rendbeteszi ne félj! valószínûleg a pocija nem tudja megemészteni, és felpuffadt kicsit, azért érzed keménynek a hasát. ha közben felébredne sírva, akkor tornásztasd! óramutató járásával megegyezõen simítsd, illetve a lábait behajlítva told a hasa felé. Nyugalom:-)
Sztem is a hígabb tápszer lesz éjszakára a megoldás! Kitartás! Szegénykém... :(
Csináld neki hígabbra a tápszert, biztos nehéz volt a pocakjának ez a fajta. Ha belefér, azért én elmennék venni 1 olyat, amit eddig evett, mert az éjszaka nagyon hosszú tud lenni ébren, sírva. Kitartás, jobbulást a picinek!!!
csináld hígabbra a tápszert neki! Baja nem lesz tõle! Rendesen megette az adagot belõle? esetleg lehet, hogy a hasát megnyomta kicsit, mert táplálóbb, mint a start. tornásztasd meg. a lábacskáit nyomd a pocija felé óvatosan. Esetleg ha van otthon espumisan, vagy hasonló hatóanyagú dolog, abból adhatsz neki, könnyíti az emésztését. VAgy ha van lehetõségetek gyógyszertári ügyeletre átugrani, akkor vegyetek ilyen espumisan cseppet.
Védõnõt nem tudod felhívni? Amúgy szerintem nem lehet baja a táptól, de inkább hívd fel. Merre laksz? Hátha van itt valaki, aki a közeledben, és tud adni startot. Nekem sajna már nincs, én is elajándékoztam. Esetleg egy barátnõnek nincs? Ha mnden kötél szakad, ez sürgõssségi, hívd fel az ügyeletes gyerekorvost. Esetleg Tescoban van start táp, ha nem is milupa milumil. Nem tudom, h van-e a közeledben. Vagy ami még eszembe jutott, a nagyobb városokban van ügyeletes gyógyszertár, ott adhatnak.
kamilla tea segít neki kakilni, hasmasszázs is jót tehet, lehet, hogy fel van fújódva. http://babamasszazs.extra.hu/ szegények, remélem hamar átmegy rajta és nem viseli meg nagyon a kis pociját. éjjel is eszik még gondolom, úgyhogy jó lenne azért elmenni valamelyik ügyeletes patikába, nehogy éhezzen a picinyed.
Hogy lenne már ugyanaz??? :-o Ez az a patika, ami átköltözött oldalra, az új házak alá a Béke téren? XIII.k? Járunk oda mi is, de ha muszáj, mert nagyon nem szimpik. Örülök, hogy manókáddal rendben volt az éjszaka, és jó nagyot kakilt :) Szép napot!
Fáradság is lehet a dologban, nekünk is így volt egy átcsvargott nap után még amikor pici volt. Remélem nyugis éjszakátok lesz!
A kérdező hozzászólása: Elaludt megint, nem tudom, meddig fog aludni, úgyhogy ledõlök mellé én is. Valamennyit kakilni is sikerült neki..Köszönöm mindenkinek, aki velem volt ezen a frissanyukát-próbáló estén.Bár a közelemben is lennének ilyen segítõkész kismamik. Jó éjt nektek, sok örömet mindenkinek és mégegyszer köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Párom most hívott, a gyógyszertárban azt mondták neki, a HA1 ugyanaz, mint a HA Start, de amúgy sem tartanak Startot...nah, ki vagyok segítve...Akkor a hajnal 4-es etetést megpróbálom higítva a HA1-el, mert csak addig tart ki az anyatej..lesz, ami lesz...
Szia! Milyen volt az éjszakátok?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok :) Kettõkör felébredt, enni kért, de csak fél adagot kért, anyatejet kapott, de nem nagyon akart visszaaludni, sírdogált.Magam mellé vettem, így, összebújva elaludt. Következõnek reggel 6kor ébredt, megkapta a maradék anyatejet, azóta idõként felsírogat, de amúgy realtív békés, nézelõdik. Reggel át kellett öltöztetnem, annyi kaksi robbant ki belõle, hogy a kis köldöke fölött is úszott benne...Mindjárt összeszedem magam és bepakolom a babakocsiba, lemegyünk a gyógyszertárba. köszönöm újra és újra mindenkinek, hogy segítettetek átvészelni. Azért az tényleg mókás, hogy a lehel úti patikus szerint a két tápszer tökugyanaz...még az állaga is más, a HA1, most néztem, jóval krémesebb, talán még sárgább is, a Start sokkal szemcsésebb és fehérebb. Vagy csak már nagyon rázombultam a témára :)
Biztos hogy nem ugyanaz a kettõ, nem lenne más a nevük, állaguk, stb... Örülök, hogy jobban van! Sziasztok!
Örülök, hogy jobban vagytok! :) Sztem sem ugyanaz a két tápszer!
A kérdező hozzászólása: most értünk vissza a reggeli sétából, 3 doboz Start-ot vettem, mostmár tényleg nyugodtabb a lelkem. A Picurom meg alszik, mint a tej, ahogy illik neki :) Hát igen, ha ugyanaz lenne, nem lenne más a nevük, agyrém, hogy egy patikus ilyen felelõtlen lehet, odaadná csak úgy azt, ami bajt okozhat egy csecsemõnél...félelmetes...
szerintem jó a víz! De lehet hogy csak fáradt, a napotok miatt nekem mindig sírt ha csavargás után haza jöttünk!!!
A kérdező hozzászólása: fel is ébredt, alig aludt fél órát..nem sír, csak járnak a kis lábai nagyon, és pukizik folyamatosan...annak van értelme, ha vizet itatok vele, hátha oldja benne? Mire a mondat végére értem, már sír is, bár ez inkább panaszos nyöszörgés most..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltatok :) Igen, kaja után szinte rögtön, 3-5 perc múlva, azt hittem, nem evett eleget, de ha újra kínáltam, nem kellett neki. Felhívtam apját, -munkatársakkal beültek vhova- hazafelé vesz az ügyeleten, meg rájöttem, hogy a mélyhûtõben van még 300 ml anyatej, azzal kihúzzuk, mig párom hazaér. Azért vagyok nagyon megijedve, mert mindíg, mindennap kap kamillateát, de az most nem segít, és a hasikája is olyan, mintha dudoros lenne...és igy visszagondolva ma csak 3x volt kaki, jóval többször szokott lenni, és sírt is sokat, csak ma nehéz napunk volt, sokat kellett ügyintézni, mászkálni, a kocsiban meg mindíg alszik, nem figyeltem fel rá, hogy vmi nincs rendjén..Most elaludt nagy nehezen, elõre rettegek, mi lesz, ha felébred...
A kérdező hozzászólása: Igen, kapott Espumisant is, de csak mégjobban sírt utána...Pont ezért jöttem ide segítségért, mert semmi sem használ, ami szokott. De köszönöm a kedvességeteket mégegyszer.
Megnyomta a hasát az egyes tápi, tömény volt neki. Semmi baj, jön a párod haza, csak startot adj neki, az egyest meg tedd el jó mélyre. Nem lesz baja, csak most kicsit " sokat evett", baromira tele érzi magát. Lehet az éjjel még többször ébred tõle, de holnapra átmegy rajta és nem lesz gond, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Igen, mostmár kicsit nyugodtabb vagyok, köszönöm. Elsõ baba, sosem hittem, hogy ennyire fájhat látni valaki más szenvedését...Megköszöntem már, hogy ilyen aranyosak vagytok? :)
Remélem megnyugszik a babád hasikája, de ha nem akkor büfiztetéssel és hasmasszázzsal próbálkozz elõször. Utána meg ha minden kötélszakad, akkor segíthetsz neki kakilni és pukizni, gondolom nincs otthon szélcsöved, de a hõmérõvel ugyanazt a hatást lehet elérni. Berakod a popsijába és nagyon óvatosan megmozgatod, ettõl ha kell neki akkor kakilni ill. pukizni fog.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm, és ha felébred és vmi csoda folytán éhes lesz, mennyit adjak neki? Az adagját, vagy kevesebbet?
Elsõnek az anyatejet! Utána remélhetõleg megjön a párod a Starttal. Ne ilyedj meg, ha elaludt akkor lehet már kezd megnyugodni a hasa, a HA 1-es nem annyira más mint a Start, és lehet nem is lesz olyan hamar éhes, mert ez jobban laktat.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is arra gondoltam, hogy a tejbõl, vagy akár a Startból merjek e neki szokásos adagot adni. Ezt a borzalom HA1-et látni se bírom, de sajnos nincsenek kismama ismerõseim, nincs kinek odaadnom. Valakinek a 15. kerületbõl esetleg nem kell? kb. 9 kanál hiányzik belõle. Nagyon nehezen tûröm meg a lakásban, hogy ilyet tett az én gyönyörû, pici kislányommal...:)
Amennyit kér. Érzi õ is, hogy megterhelte a pociját, nem fogja túlenni magát szerintem következõnek.
szerintem ahogy olvasom inkább a kaki készülödött nem biztos hogy a tápszer bántotta majd ugy is meg figyeled . lehet hogy kakilás elött így fog sírdogálni és utána meg nyugszik . Majd ki tapasztalod ugyis. Én ugy hívtam hogy készülödik a kaki, mert akkor nekem is nyügösebb volt de ki nötte.És mi a milupa pepti 1-re váltottunk soha többet nem volt nyügös.

11 hetes kisfiam csak ringatással tud elaludni. Most próbálom megtanitani neki az egyedüli elalvást, de nagyon nehéz. Megszakad a szivem, ahogy sir, és a végén felveszem és elaltatom. Mit tegyek? Milyen módszerrel altassam?

Legjobb válasz: Most bizti sokan a szopival alszik el,az nem akkora "gond".Lefog róla szokni magától hidd el.Èn sem bírom hallgatni mikor a lányom sír,így van,hogy én is ringatom,de egyre kevesebbszer.

Most bizti sokan a szopival alszik el, az nem akkora "gond".Lefog róla szokni magától hidd el.Èn sem bírom hallgatni mikor a lányom sír, így van, hogy én is ringatom, de egyre kevesebbszer.
Bocsi, kitörültem véletlenül. --ne ringasd, nyugtasd meg majd tedd vissza a kisányba.maradj vele, amíg el nem alszik .Nálunk ez nem vált be.
Szerintem nincsen baj azzal ha cicin alszik el a baba.Még kicsike.Nekem nem stílusom a sírni hagyás.Ha kell ringatom, ha cici kell neki, akkor at kap.Nincsen mindíg felkapkodva, de alváshoz kell neki a nyugalom, és ha ez a komfort kell neki, akkor add meg.Szerintem.
én fokozatosan csináltam.hasra fektetem és simogattam a kis homlokát fentrõl a szeméig, így csujodnak a szemei, majd úgy marad.aztán amikor úgy láttam ezt megszokta (2hét)akkor nem simogattam elalvásig, otthagytam, ha nyöszörgött visszamentem megsimogattam, otthagytam... és most már ritkán kell simogatnom.kézben is akkor kell altatni, ha mondjuk fáj a pocija. 2hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: nem szopi közben alszik el, utána kb 1 órára. Szopi után nagyon éber, ilyenkor játszani szoktunk, és amikor fáradt sirdogálással jelzi, ekkor kell elringatni. Rosszul csinálom?
ha mindenképp igényli a mozgást elalváshoz (értsd: ringatás, babakocsiban tologatás, stb) és szeretnéd is úgy altatni, ahogy neki jó, próbáld ki a mi módszerünket, mi 8 hetes korától féléves koráig így altattuk, kényelmes és prakikus, plusz a hátad se szakad be az egyre nehezebb babától: tedd bele a mózeskosárba és azt "döcögtesd", ringasd finoman, lágyan a térdeden. Így közben tudtok a pároddal beszélgetni, tudod nézni a tv-t, olvasni, de amíg le nem csukódik a szemecskéje, mosolyoghatsz rá, és így még cumi se kell az elalváshoz. Ha elaludt, tedd le a mózest a kiságyába, vagy vmi más, stabil felületre és kész. Mi ki is tudtuk venni belõle ébredés nélkül. Úgy lett átszoktatva késõbb az egyedül alvásra, hogy ringattuk így amíg el nem álmosodott nagyon, aztán áttettük és simiztük a kiságyban, míg el nem aludt. Ma már csak a kiságy és pici odabújás kell.
Szia! Bocsi, hogy ezt mondom, szerintem rosszul teszed, hogy ringatással altatod a babád! Lefognak pontozni, de én hagynám kicsit sírni, és csak a legvégsõ esetben venném ki, de szigorúan 1-2 percre! Aztán megint vissza, hasra fektetve és simogatva a hátát megnyugszik és elalszik! Még nem késõ ezt elkezdened és meglátod, pár héten belül hasra fektetve el fog tudni magától aludni, úgy, hogy max. addig maradsz ott a kiságyánál amíg nyitva van a szeme! Én megszületése óta csináltam, hogy hason alszik a kislányom!!!! Már 2 hónapja elég csak a kiságyba betennem és nem sír, hanem csukódik a szeme, de ha nagyon fáradt, vagy nyûgös valami miatt max. 5 perc sírás és megnyugszik és elalszik! Az elsõ két hét nehéz lesz, de hidd el, be fog jönni és utána már nem lesz gond az alvással!! 4 hónapos anyuka kíván boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jótanácsokat. Hason elalvást is próbáltam, de nagyon sirt, bár lehet én nem voltam elég kitartó. Babakocsiban is addig sir, amig ki nem veszem és el nem altatom, miután elaludt berakom a kocsiba és akkor 2 órát is tud aludni. Félek, hogy már most elrontottam.
a mózeskosaras válaszadó vagyok, szerintem nincsen elrontva, 3-4 hónapos koráig még nagyon jól kezelhetõek, lehet változtatni, sokmindent kipróbálni, de mindenkinek a saját módszere jön be. Én is hallottam sokfelõl sok változatot, hogy kinek mi vált be, végül magunk találtunk ki egy jót. A ringatás egyébként bizonyítottan jót tesz a baba idegrendszeri fejlõdésének :) szerintem amúgy a kérdés azért született, mert a kérdezõ véleményeket vár, tehát egy véleményt nem illik csak azért lepontozni, mert nem értünk vele egyet. a lepontozás annak jár, aki nem adott hasznos választ. Elõttem szóló, szerintem nem pontoznak le :)

Mit tegyek? A babánk 7 hetes, nagyon sírós, mert hasfájós. A férjem borzasztó rossznéven veszi, hogy sír. Hiába mondom, hogy ez a pici nem direkt csinálja és inkább segítsen rajta valahogy.

Pedig elmondtam neki,hogy örüljön,hogy az éjszaka nem sír és nem kell felkelnie éjjel hozzá,mert azt megoldom.Ma reggel is sírva kelt fel a kicsi,mert már éhes volt és utána pedig magányos.Kicsit simizni kellett és elaludt.Nem érti meg,hogy ? csak este hallgatja a sírást egy pár órát,én meg egész nap,ha éppen olyanja van a kicsinek.Igaz,? nem annyira akarta a babát,de látom rajta,hogy szereti.

Legjobb válasz: Szerintem te is hanyagold a férjed,ha neki valami baja van.Ne haragudj,de hogy lehet egy pici babára haragudni,csak azért mert sír?Lelketlen

Szerintem te is hanyagold a férjed, ha neki valami baja van.Ne haragudj, de hogy lehet egy pici babára haragudni, csak azért mert sír?Lelketlen
azt hallottam valahol hogy a komenytea segit a hasfajos babaknak. Probald ki es akkor hatha a ferjed is kevesbe lessz morci:) Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: neki csak este van gond, általában 7-8 körül kezdõdik és eltart 10-ig, éjfélig. a férjem pedig jobban tudta, mit vállalunk, mert már nagyobb volt, mikor az öccse született.csak tényleg nehezen viseli.én is azt mondta tegnap este, hogy lesz még egy pár átalvatlan éjszakánk.
09:17-es vagyok. Rezgõs pihenõszék :D Nem gyõztem az elemet venni bele, volt, hogy csak abban tudott aludni napközben. Szélcsövet mi is használtunk, de sokáig nem szabad állítólag. Egyébként pedig kitartás nektek és sok meleg tea (meg enyhe nyugtató) azt hittem belepusztulok az elsõ 3 hónapba. :) Most meg van egy 7 hónapos mászó felálló duracell nyuszim :D Most azon izgulok, mikor töri be a fejét.
A kérdező hozzászólása: kedves 8:54-es!nem haragszik a babára, csak nehezen viseli a sírást.nem lelketlen a férjem.ezt a pózt mi is sokszor alkalmazzuk, meg a meleget a pocira.
Nekem is nagyon hasfájós volt kicsinek a fiam. Az a póz amit az elõzõ írt nagyon jó, nagyon szeretik a picik. Nálunk a hintaszék jött be nagyon amit majdnem vízszintesig lehet dönteni, napközben órákat aludt benne, míg az ágyban 10-20 perc után sírva ébredt. Ha tudsz szerezni egyet érdemes kipróbálni. Nekem szerencsém volt, mert apa akkoriban sokat volt itthon és napközben ö dajkálta ha kellett.
8:59-es vagyok! Ez a tartás nekünk is tényleg nagyon jó volt. Még az is eszembe jutott, hogy volt úgy nálunk, hogy akár negyed órát is várni kellett mire kijött a büfi, de ebben a csak úgy záporoztak:) )
Nagyon nehéz. Nekünk csak a Mayerhoffer por vált be, vényköteles. Meg ezt a pózt szerette nagyon :) http://images.iwiw.net/0302/user/01/01/97/17/7/user_10197177..
Bocsi nem jós, hanem hasfájós
Nekünk is nagyon jós volt a kislányunk. Nekünk az espumisan csepp vált be és a meleg cseresznyepárna. Én úgy gondoltam, hogy ez sosem lesz jobb, de igen:) )) Most már egy nagyon Boldog 5, 5hós kislány anyukája vagyok! Kitartás, most nehéz, de egy életen keresztül boldog leszel, mert van egy kisbabád!
A kérdező hozzászólása: hát lányok, köszönöm a biztató szavakat.tegnap szegénykém már úgy üvöltött, hogy én csak szorítottam sírva magamhoz és semmi nem használt.
Nyugodj meg!! Semmi semmi sem tart örökké, mint ahogy ezt nekem több védõnõ és a doktornõnk is mondta annak idején. Ki fogja nõni.. :) Tudom, hogy ez nem vigasz, de tényleg ez az igazság. Ez max. 3 hónapos korára elmúlik. Mi is kísérleteztünk mindenfélélvel, de semmi sem vált be. És kb 1, 5 hónapos korában arra gondoltam biztos nem tápláló a tejem, mivel nekem nagyon vizesnek tûnt és azért üvölt, mert éhes.Ezért elkezdtem neki tápszert adni, és huss vége lett minden bajnak, közben fejtem ezerrel, hogy ne apadjak el, mivel vissza akartam rakni cicire, és sikerült is. Állítólag ezt nem szabad, mert többé nem fog cicizni. Nekünk szerencsénk volt. Az egészbe az a pláne, hogy a kislányomat az ég olyan torokkal áldotta meg, hogy szerintem (nem túlzok)a szomszéd utcában is hallani lehet, ha rázendít. Az én babám éjszaka is szeretett üvölteni, és a párom NAGYON nem bírta tolerálni, pedig õ is imádta a kicsit, így kiküldtem a másik szobába :) Viszont, mindig biztattam és dicsértem a férjem, mikor a babával foglalkozott. A végén már volt, hogy azt mondta, hogy én nem értek a gyerekhez.... :DDDDDD Most 6 hónaposak vagyunk, és miénk a világ legjobb, és legaranyosabb kisbabája. Egész délelõtt a kiságyában eljátszogat. Nagyon kiegyensúlyozott, mindig mosolyog, nincs felszoktatva, és még sorolhatnám. Apa imádja a kislányát, és rengeteget foglalkozik vele. Mindezt azért írtam le neked, hogy vigaszt találj a szavaimba. Kívánok neked nagyon jó babázást! És hidd el napról napra könnyebb lesz. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat.iszonyatosan sajnálom a kicsinket, mert látszik, hogy szenved.és emellett nem akarom, hogy a férjem megutálja az állandó sírás miatt.próbálom én elintézni, mikor sír, de tegnap is szinte álomba ájultam este.
Pedig kellene, hogy segitsen.lehet hogy a pici már nem csak a hasa miatt sir hanem azért is hogy te szép lassan kikészülsz és õ ezt megérzi.van hogy nálunk csak az apjával van el.õ is 7 hetes.
Nekünk semmi nem használt, ez ment 4 hós koráig, néha már a szomszédok is kérdezték, hogy bírjuk, mert sajnálnak bennünket, hogy állandóan sír. Én neked kívánok kitartást.A köményteával vigyázz, nekem nem ajánlották, mert ha szelesebb lesz tõle attól is fájhat a pocija./védõnõ mondta, pedig én is úgy tudom, hogy jó/ A férjed, nem biztos, hogy türelmesebb lesz, pláne, hogy nem is nagyon akarta a babát. Szerencsére a párom olyankor amikor én már tök fáradt voltam az éjszakázásoktól akkor még átvállalta az éjszakát is, pedig nappal meg ment dolgozni:) )Volt, hogy a fotelban ülve aludtak, mert úgy a pici is nyugodt volt:) ) Csak féltem nehogy leejtse, de ez sosem fordult elõ:) )
A kérdező hozzászólása: ezt még nem próbáltuk.azinfacol és az angolvíz már volt porondon, de nem igazán használt.
Szia! Nekem Infacolt ajánlották és nagyon bevált!!!Kifejezetten cscsemõknek, hasgörcsre van, az árára már nem nagyon emlékszem, kb. 1200 Ft. A testvérem az Espumisan cseppre esküszik, de azt nem szabad a köménymagos teával együtt adni, mert hasgörcsöt okoz( a doktornõ mondta Neki) próbáld masszírozni a pociját, naponta többször is. A hatás nem marad el:) remélem használ valamelyik! Minden jót Nektek:)
Szia! Nekünk az elsõ 2 hónap volt nagyon kemény, már sokkal jobb a helyzet. Mi végigmentünk a Gripe water, Espumisan, infancol, stb-n. Nálunk a Normaflore vált be a kislányomnak. Minden nap egyszer éhgyomorra szopi elõtt kapott egy ampullányit a szájába 10 napig, majd 2 hét múlva megint egy 10 napos kúrát és rendbetette az emésztését. Persze közben az emésztõrendszere is fejlõdött gondolom, szóval kitartás, egyre jobb lesz. 13 hetes kislány anyukája

28 éves vagyok nagyon feledékeny. Nem tudom mit tegyek mert néha már sirok hogy mit hová tettem és nem jut eszembe. Orvos látot azt mondta semmi bajom . Mit tegyek?

Legjobb válasz: Megoldást még nem tudok, de velem is ez van, aztán nem veszik komolyan, csak azt mondják, hogy mert nem figyelek arra... én elkezdtem 3 napja szójalecitin kapszulát szedni, majd meglátjuk, hogy használ-e. :)

Megoldást még nem tudok, de velem is ez van, aztán nem veszik komolyan, csak azt mondják, hogy mert nem figyelek arra... én elkezdtem 3 napja szójalecitin kapszulát szedni, majd meglátjuk, hogy használ-e. :)
Ja, amúgy 18 éves vagyok.
Nekem is vannak ilyen idõszakaim. Elmesélnéd esetleg, hogy zajlik egy napod-heted? Ha nincs egészségügyi rendellenesség, akkor valószínûleg az életritmusban keresendõ a hiba.
Ugyanez vagyok én is. Már gyerek korom óta. Nagymamám folyamatosan csak kiabál velem miatta, én meg szégyenemben csak sírok. Hiszen tényleg nem tudom hová tettem ezt meg azt, vagy tényleg nem komolyan felejtettem ezt vagy azt venni a boltban. Nagyon szégyellem magam miatta, és sokszor idegileg felõröl. De nem tudom mit tegyek.
Nálunk szivatásból mindig a Cavintont mondták, hogy szedjük állítólag jó feledékenységre (remélem jól írtam le a nevét). ezen kívül még a páfrányfenyõ / bilobil / kapszulát hallottam, ami segíthet, nem tudom használ-e nálam a notesz jött be...
Hangulatjavito teakeverek fogyasztasa es relax! Talald meg azt a technikat, amikor kikapcsolod az agyadat, az elmedet, es csak pihensz. Ezt vegezd napi rendszereseggel es elfog mulni. A jogaban "hulla" poznak hivjak, amikor lefekszel a foldre s kicsit szetrakod a labaidat, s a kezeid a torzsed mellett helyezkednek el, igy fekszel, s nem gondolsz semmire! Ha eleinte nem sikerul, akkor pl. lehet szamolni a lelegzetedet igy, 1 be, 1 ki, 2 be, 2 ki stb. Ez a szamolas elmehet 50-100-g, s amikor elteveszted a szamolast, akkor kezd elorol!

Tegnap óta van egy 2 hónapos simaszőrű foxterrierem. Napközben egyedül kell otthon lennie (panel), de nagyon sír, ugat. Mit tehetnék, hogy valahogy elviselhetőbbé tegyem számára a magányt? Vagy ez hiszti csak?

Sajnos panellakásban élek, ami 2 szobás, és ugye a szobába nem lehet beengedni, még sokat kell tanulnia.

Legjobb válasz: Nem hisztis, hanem nagyon magányos és valószínûleg nagyon fél. Õszintén szólva teljesen meg is tudom érteni. Egy nap elszakítják az anyjától, a testvéreitõl és bekerül pár négyzetméterre tök egyedül egész napra. Igazán otthon maradhattál volna vele egy pár napot, amíg megszokja az új helyet, helyzetet. Ha nem tudsz vele most otthon maradni, akkor úgy lett volna jó idõzíteni a hazahozatalt, hogy szabadság vagy hosszú hétvége elõttre essen. Kár, hogy még ilyen kicsi, mert még jó pár hét, mire minden oltása meglesz és le tudod vinni sétálni, pedig sokat segítene egy kora reggeli kiadós séta. Akkor az egyedüllét egy részét átaludná. Én nem tudok neked mást tanácsolni, hogy próbálj vele minnél többet foglalkozni, minnél jobban lefárasztani.

Nem hisztis, hanem nagyon magányos és valószínûleg nagyon fél. Õszintén szólva teljesen meg is tudom érteni. Egy nap elszakítják az anyjától, a testvéreitõl és bekerül pár négyzetméterre tök egyedül egész napra. Igazán otthon maradhattál volna vele egy pár napot, amíg megszokja az új helyet, helyzetet. Ha nem tudsz vele most otthon maradni, akkor úgy lett volna jó idõzíteni a hazahozatalt, hogy szabadság vagy hosszú hétvége elõttre essen. Kár, hogy még ilyen kicsi, mert még jó pár hét, mire minden oltása meglesz és le tudod vinni sétálni, pedig sokat segítene egy kora reggeli kiadós séta. Akkor az egyedüllét egy részét átaludná. Én nem tudok neked mást tanácsolni, hogy próbálj vele minnél többet foglalkozni, minnél jobban lefárasztani.
lehet, hogy hülyén hangzik, de a kezedbe leviheted "sétálni".addig is lát uj dolgokat.csak ne tedd le.én szoktam azt csinálni, h beállítom a tvt 2órára, aztán kikapcsol.addig is hallanak emberi hangot.nekem két yorkim van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem lehet mindig úgy szabályozni az otthonlétet ahogy mi szeretnénk, fõleg ha valaki egyedül él. De a kiskutya gyorsan tanul, és már rájöttem én is a TVre, illetve adtam neki jégkockát. Azzal pedig olyan jól eljátszott h észre se vette h eljöttem, és mikor elmentek megnézni tesóim, teljesen csendben volt. Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
Nekem is foxterrierem van és kint tartom az udvaron.Már egy éves.Mikor játszok vele vagy kint vagyok vele, aztán bemegyek a házba mindig nyuszít, sír mintha azt mondaná hogy játszunk még egy kicsit, ne menj be :( Lehet hogy ez a természetükben van nemtudom de sok foxterrieres barátom van és nekik is vannak ien tapasztalataik.bár lehet hogy a kutyád tényleg csak féll és megvan rémülve:) majd kinövik (reméljük)

Mit tegyek? A 7 hetes kislányom sir a ciciért de nem a tej miatt hanem hogy cumizzon a cicivel. Már nagyon fáj, mit csináljak? A cumit köpi ki, és még öklendezik is töle, csak ritkán fogadja el.

Legjobb válasz: Nagyon nehéz idõszak, de egyben rövid is. Hidd el többszörösen megtérül, ha hagyod. A tejednek is és a kisbabádnak is nagyon jótékony...

Nagyon nehéz idõszak, de egyben rövid is. Hidd el többszörösen megtérül, ha hagyod. A tejednek is és a kisbabádnak is nagyon jótékony...
Mikor a kisfiam 7 hetes volt, én is csillagokat láttam szoptatás közben. Õ is nagy cicimán, még mindig (7. hónapos). kB 2 és fél 3 hónapos korára már egyeltalán nem fájt a szoptatás, addig valahogy bírd ki. Én nem javaslom a bimbóvédõt, sztem nem olyan közvetlen. Eelinte rettegtem, hogy mennyire fog fájni a cicim amikor a kicsim sírt a ciciért (õ is nagyon sokat lógott rajta hobbiból :-)), de a fent leírt idõ óta nagyon élvezem a meghitt perceket a babámmal szoptatás közben. Tarts ki, nemsoká minden más jobban leköti mint a cicizés, és nem akar majd anniyt lógni rajta, és nemsoká te is évezni fogod a kisbabád etetését.
Valami miatt feszült nyugtalan a lányod?Esetleg te magad?Ha igen, akkor azt szüntesd meg.Amúgy a cicizés számukra nagyon fontos nyugtató dolog. Az én lányom is kéépes lenne a fél napot átcumizni a mellemen, de én inkább hallgatom, ah sír, és megpróbálom másh megnyugtatni.Mostanában egyre kevesebbet csinálja.
Az én babám 10 hetes és még nálunk is elõfordul(kb. heti 1-2 nap), hogy szinte csak akkor nyugodt amikor a cici a szájában van. Én hagyom neki, nekem sem fogadja el a cumit, de nem is erõltetem. A cicim nekem is nagyon fáj azokon a napokon, de az a lényeg, hogy neki jó legyen.
Bimbóvédõvel próbálkoztál már?
Próbáltad bevizezni a cumit és úgy odaadni neki? Nem túl nagy neki? Nekünk a NUK vált be, szerintem az a legkisebb a 0. korosztályos cumikból.
A kérdező hozzászólása: mind a ketten nyugodtak vagyunk, és a babám egész nap mosolyog de a cicin szeret mindig cumikázni, ami nem lenne baj ha nem fájna és ráérnék egész nap ezért mellette feküdni.
Puha cumi, és sokszor problémás, hogy nem tudják rendesen a szájukban tartani, így kiesik, csak ha jól bedugod nekik :)
Beletörõdsz, és várod hogy a maradok x év leteljen vele
*maradék


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!