Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, megfáztam (19 db)

Megfáztam, 39 fok a lázam. Mit tegyek hogy babám ne kapja el tőlem? Cebion cseppet kap, mit adhatnék még neki megelőzésképpen?

Sajnos nincs kire bízni, tehát muszáj hogy velem egy légtérben legyen. Sokat szell?ztetek, vettem maszkot is, de csak akkor bírom elviselni ha túl közel jön a pici. (mert akkor muszáj felraknom)

Legjobb válasz: Jobbulást! ...de mit ne kapjon el a baba? Egy sima megfázást és lázat nem fog elkapni. Az influenza már neccesebb. És egy légtérben a legnagyobb elõvigyázatosság mellett sem tehetsz sokat. Üdv, HajDoktor

Jobbulást! ...de mit ne kapjon el a baba? Egy sima megfázást és lázat nem fog elkapni. Az influenza már neccesebb. És egy légtérben a legnagyobb elõvigyázatosság mellett sem tehetsz sokat. Üdv, HajDoktor
Maszk, és egyfolytában viseld. Sok szellõztetés, és add a Cebiont. Én ezeket tettem. Én egy héttel ezelõtt dõltem ágynak majdnem 40 fokos lázzal, tüdõgyulladással és heveny hörghuruttal. Már csak néha köhögök, és úgy tûnik Apa és a Kicsi is megúszta. Jobbulást
A kérdező hozzászólása: Hát a doki nem mondta pontosan mi bajom, csak amikor kérdeztem hogy elkaphatja-e a pici, akkor mondta hogy igen. De a gyógyi amit kaptam az tüdõgyuszira és hörghurutra, meg ilyenekre való. Szóval lehet hogy az.... :( Kedves utolsó, nagyon ügyesek voltatok hogy megúszta a család :)

Mit tegyek/mit vegyek be, ha 10 hetes vagyok és megfáztam? Lehet, hogy lázam is van!

Legjobb válasz: Amíg nincs lázad semmit. Ha van lázad a legtöbb gyógyszert be lehet venni nekem paracetamolt ajánlott a doki. de azt hiszem algópirin is jó. Olvasd el mi van rajta, ha nem tíltja kimondottan csak annyi hogy terhesek kérdezzék meg orvosukat akkor az nem árt a babának. Ami kimondottan tíltja azt nem szabad. Amin az orvost kell megkérdezni ott azért kell, mert pl ha cukros vagy vagy vesebajod van alapból, vagy máj bajod van akkor a terhességgel együtt lehet nem veheted be. de ha alpból nincs betegséged akkor az olyat lehet.

Amíg nincs lázad semmit. Ha van lázad a legtöbb gyógyszert be lehet venni nekem paracetamolt ajánlott a doki. de azt hiszem algópirin is jó. Olvasd el mi van rajta, ha nem tíltja kimondottan csak annyi hogy terhesek kérdezzék meg orvosukat akkor az nem árt a babának. Ami kimondottan tíltja azt nem szabad. Amin az orvost kell megkérdezni ott azért kell, mert pl ha cukros vagy vagy vesebajod van alapból, vagy máj bajod van akkor a terhességgel együtt lehet nem veheted be. de ha alpból nincs betegséged akkor az olyat lehet.
Homeogene (homeopátiás gyógyszer, dm-ben kapható), meleg tea, méz, citromolaj.
ja és propolisz
A legegyszerûbb a fokhagyma.Nekem sokat segített terhesség alatt.Mézet is egyél! Ha lázad lesz, az a lényeg, hogy ne legyen tarósan 38 fölött.Panadol az ajánlott ilyen esetben.Ha nagyon nem használ, akkor mehet pár szem Algopyrin.
Sinupret csepp vagy tabletta.Terhesség alatt is szedhetõ, és nagyon jó.Lázcsillapítót, csak akkor vegyél be, ha muszáj!
Szia! Terhesség alatt láz és fájdalom csillapításra csak paracetamol tartalmú gyógyszer szedhetõ! /Panadol, Rubophen.../ Ha köhögsz is nagyon jó a lándzsás utifû szirup. Mielõbbi gyógyulást!!Vigyázz magadra! Egy gyógyszerész

Megfáztam! Mit tegyek?

Megfáztam, de augusztus eleje van. Nem értem mitől lettem beteg, mert strandon se voltam... segítsetek!

Legjobb válasz: Ilyenkor is elõfordulhat megfázás. Nem tudom, mitõl van. Nekem a meleg citromos tea ilyenkor is segít. Ha bírod az erõs paprikát, azzal kúráld magad, nekem az egy két nap alatt el szokta mulasztani, jobb bármelyik gyógyszernél.

Ilyenkor is elõfordulhat megfázás. Nem tudom, mitõl van. Nekem a meleg citromos tea ilyenkor is segít. Ha bírod az erõs paprikát, azzal kúráld magad, nekem az egy két nap alatt el szokta mulasztani, jobb bármelyik gyógyszernél.


Fáj a hasam alja, valószínű megfáztam? Mit vegyek be? Mit tegyek?

Kötöttem vesevédőt. Érdekes, hogy csak mozgás közben fáj. ha ülök, fekszem, akkor nem, de ha megyek akkor nagyon..

Legjobb válasz: Ne vegyél be semmit orvos nélkül. Menj dokihoz.

Ne vegyél be semmit orvos nélkül. Menj dokihoz.
ORVOOOOS!!!

Hat hónapos a kisfiam, akit szoptatok. De megfáztam és a torkom is piros, lázam nincs. Mit tegyek, hogy hamarabb meggyógyuljak és hogy ne legyek lázas? Mit vehetek esetleg be?

Legjobb válasz: Szia. Igyál mézes,forró csipkebogyó teát. Próbálj ágy közelbe maradni, már amennyire lehet egy kisbaba meellett. Ha lázas lennél vegyél be egy lázcsillapitót. Rubofent,de jó az algopyrin is.Ettõl nem lesz baja a babádnak s egy gyógyult anyukára nagyobb szüksége van. Jobbulást!

Szia. Igyál mézes, forró csipkebogyó teát. Próbálj ágy közelbe maradni, már amennyire lehet egy kisbaba meellett. Ha lázas lennél vegyél be egy lázcsillapitót. Rubofent, de jó az algopyrin is.Ettõl nem lesz baja a babádnak s egy gyógyult anyukára nagyobb szüksége van. Jobbulást!

14 hetes kismama vagyok. Eddig minden szép volt és jó, semmilyen rossz tünetem (hányás, hányinger) nem volt, de most megfáztam. Lázas vagyok és nem tudom, hogy mit csináljak. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!

38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!
Én is voltam ebben a cipõben 10hetesen. A dokim azt mondta szedhetek paracetamol tartalmu lázcsillapítót mert az nem ártalmas kis mennyiségben. A láz viszont igen! Ezenkívül sok pihenés, rengeteg folyadék, citrom, méz! Gyógyulást kívánok! Nem lesz semmi baj! 18hetes kismama
Szia!Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nekem ugyanez volt, 16-17 hetesen lázas lettem, azt mondta a védõnõm, hogy napi 1, 2 algopirint be lehet venni, de szigorúan 38 fok felett, alatta borogatás tea stb. Én is izgultam. Este 37.5 majd 38 majd 38, 4 no akkor jött az algopirin, éjjel felkeltem kettõkor még mindig 38 fokos voltam, de nem vettem be több gyógyszert. Reggelre 37, 5 körül lettem, majd nagyon lassan lement. Kb.2-3 napig tartott. Szóval nyugi, nem lesz semmi baj.Inkább 1, 2 algopirin mint láz napokig. Jó babavárást.
Ha megfáztál és lázas vagy , akkor irány az orvos! Én konkrétan még nem voltam olyen helyzetben, de a háziorvosom felhívta rá a figyelmemet, hogyha ilyen panaszaim lennének azonnal menjek el hozzá. Jobbulást kívánok:20 hetes kismama
Szerintem is mindenképp menj orvoshoz!!! Ha láz van akkor nem lehet játszani, csak Õ tud segíteni. Olyan gyógyszert szedjél csak be amit Õ ír fel, mert most a baba a fontos. De persze nem megijeszteni akarlak, mert bizos hogy így nem lesz baj. Mielöbbi gyógyulást kívánok! :)
Menj orvoshoz és konzultálj vele. Az Algopirynt szokták engedni. Addig is sok forró te, takarózz be vastagon, izzadj, pihenj és igyál sok folyadékot. Semmi baj nem lesz, nyugi:-)
A legfontosabb, hogy feküdj, pihenj, C vitamin és!!!!!!Ami a legfontosabb hideg vizes borogatás, ülõfürdõ. Gyógyszert ne vegyél be, csak, ha 38 fölé megy a hõd, de akkor is szerintem a koraterhességben paracetamol származékot szabad csak (ubophen, Panadol). A lényeg, hogy inkább hûtsd magad, a gyógyszerhez csak végsõ esetben nyúlj, de ha muszály, akkor tedd azt. a nagyon félsz, akkor hívd fel a legközelebbi kórházat, klinikát és kérdezd meg, vagy az orvosod fõként. Én egy hete estem át ezen és csaka vizes fürdõ levitte 38-ról 37, 2-re, m ár jobban is vagyok. Minden nap megittam egy citromot is. Jobbulást!!!

Megfáztam és nagyon könnyezik a szemem, mit tegyek?

esetleg nem lehet valami tenni ellene? mert már kezd nagyon zavaró lenni .. :(

Legjobb válasz: Ez nem megfazas lesz, hanem allergia.

Ez nem megfazas lesz, hanem allergia.
Lehet, hogy kicsit késve írok, de nekem is volt/most is van ilyen :) Nekem olyan szinten könnyezik a szemem, hogy volt már olyan, hogy estére kikönnyeztem a kontaktlencsémet :D

MEgfáztam! Mit tegyek hogy megyógyuljak?

Ma regel már éreztem hogy fáj a torkom.Délutánra már fojt az orrom is.A baj ottvan hogy egy hetet hiányoztam suliból de teljesen más miatt és ma voltam el?ször és nem akarok megint hiányozni a suliból.Ráadásul lesz egy verseny is ami nagyon fontos számomra.Lécci segítsetek!!Vetem be C-vitamint,Strepsils-t is szopogattam.Lécci segítsetek!És ha tudnátok ajánlani valami jó orrsprayt akkor nagyon megköszönném :)

Legjobb válasz: Próbálj pihenni sulin kivül. Ne nagyon terheld magad suliba járhatsz C-vitamin az jó, de nem csak akkor kell szedni ha beteg vagy.

Próbálj pihenni sulin kivül. Ne nagyon terheld magad suliba járhatsz C-vitamin az jó, de nem csak akkor kell szedni ha beteg vagy.
A kérdező hozzászólása: Próbálok pihenni de közben lekötnek s házik is aki fontosak :/ A C-vitamint rendszeresen szedem amúgy és még most fogok inni egy Vick-et is mert most az van itthon(Igazából a Neocitrant jobban szeretem :)
A kérdező hozzászólása: ez a vick nagyon segített..ma már nem is folyt az orrom csak egy nagyon kicsit és nem is vagyok szarul :D szerencseee
A Wick a legjobb minden ilyenre :) Amikor pici voltam Wick Vaporubbal kenték be a mellkasom megfázás esetén és imádtam :) Annyira örülök, hogy visszajött a forgalomba, na és annak is hogy sikerült tõle meg gyógyulnod :) ma én is beszerzem, nekem esküvõm lesz holnap..:D Képzelheted milyen érzés most torokgyulladásos betegnek lenni :D
A kérdező hozzászólása: Igen tényleg nagyon jó :DD gratulálok az esküvõhöz :D

Megfaztam es elment a hangom, be vagyok rekedve de beszelni tudok normalisan csak ha enekelni probalok nem jon ki jol a hang. Mit tegyek h helyrejojjon minel hamarabb?

Humexet szedtem megfazas ellen,a megfazas elmult,de sokszor muszaj megkoszoruljem a torkom vagy eppenseggel kohogjek hogy par percet tudjak enekelni.Nagyon fontos hogy tiszta legyen a hangom,mint eddig,megfazas elott.Mit tegyek hogy helyrejojjon a hangom?

Legjobb válasz: Végy erõt magadon, és egyáltalán ne szólalj meg most a szünetben. Még csak ne is suttogj, hangot se adj. Segít a sok langyos folyadék, a méz és a hagymalé, a kamilla és a sós víz inhalálása. Kerüld a forrót, a hideget, a fûszerest, az alkoholost és a szénsavast. Jobbulást!

Végy erõt magadon, és egyáltalán ne szólalj meg most a szünetben. Még csak ne is suttogj, hangot se adj. Segít a sok langyos folyadék, a méz és a hagymalé, a kamilla és a sós víz inhalálása. Kerüld a forrót, a hideget, a fûszerest, az alkoholost és a szénsavast. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a tanacsot, de meddig ne szoljak semmit?A baratommal elek, az eleg nehez lesz hogy ne szoljak semmit hozza :)
Mutogass neki, vagy írj, mutasd, hogy nem tudsz beszélni. Vasárnapig várj a megszólalással!

Mit tegyek hogy északa 2 hónapos kisfiam kapjon levegőt és ne duguljon el neki! ám megfáztunk?

Legjobb válasz: Sterimar baby orrspray,orrszívó esetleg baby luuf balzsam.

Sterimar baby orrspray, orrszívó esetleg baby luuf balzsam.
es huvosebb szoba aludni akkor jobban kap levegot
A kérdező hozzászólása: köszönöm a baby luuf az használt :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!