Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, megáll a fogyás (9 db)

Már 4. hónapja fogyókúrázok diétával és tornázással. Eleinte leadtam 8 kilót, de most megállt a fogyás. Mit tegyek? 166 cm és 70 kg vagyok.

Legjobb válasz: Van az úgy,hogy egy idõ után megáll. Nem tudom mit diétázol,vagy sportolsz,de próbálj vagy egy kicsivel többet tornázni a megszokottnál,vagy még egy picit csökkenteni az adagjaidat,vagy mindkettõt! 26/N

Van az úgy, hogy egy idõ után megáll. Nem tudom mit diétázol, vagy sportolsz, de próbálj vagy egy kicsivel többet tornázni a megszokottnál, vagy még egy picit csökkenteni az adagjaidat, vagy mindkettõt! 26/N
Folytasd tovább, most minden csak a kitartásodon múlik, nekem is ez volt és ahogy eltelt 2, 3 hét újból megindult a fogyás. Ha esetleg, csak "lightosan" diétázol pl "csak" semmi cukor és zsír, akkor egy kicsit keményíthetsz a diétán, de ha ennél szigorúbban akkor nincs értelme. Szóval kitartás. Esetleg segíthetnél az én kérdésem Milyen fitness dvd-t vegyek? Még nem válaszoltak rá hátha te tudsz. A kérdés alatt bõvebben leírtam a problémám. :)
Hogyan fogyókúrázol?

Ha 1000 kcal fölé megyek, megáll a fogyásom. Mit tegyek?

Eddig 1000 alatt ettem,de mindenki azt tanácsolta,hogy egyek többet egy nap. Mióta ezt betartom,ami 1200-1500 kcal-t jelent,azóta egy dekát sem fogytam! 3 hete. Akkor most egyek megint kevesebbet? Félek,ha lefogyok,akkor visszajön,de ha meg többet eszek,nem megy le...vagy várjak,majd megindul megint? 4 hónapja fogyózom egyébként és majdnem minden nap tornázom.

Legjobb válasz: Eleve nem kellett volna az 1000 kalórát csinálni, ez az eredmény, õszintén szólva nincs tippem, mert vissza fog jönni mind. Véglegesen kell átállni, de azt 1000 kalóriára nem lehet, mert éhenhalsz. Eleve 1500-zal kellett volna kezdeni, lassabb, de tartható fogyás lett volna.

Eleve nem kellett volna az 1000 kalórát csinálni, ez az eredmény, õszintén szólva nincs tippem, mert vissza fog jönni mind. Véglegesen kell átállni, de azt 1000 kalóriára nem lehet, mert éhenhalsz. Eleve 1500-zal kellett volna kezdeni, lassabb, de tartható fogyás lett volna.
sportolj
semmiképp ne menj 1500 alá. nem tudom nálad mit jelent a "majdnem minden nap tornázok" dolog. mit tornázol? lehet h a tornán kellene emelni. Valamint szerezz be egy centit, és azzal is mérd magad, ne csak mérleggel, a mérleg sokszor becsaphat.
A kérdező hozzászólása: Norbi, Czanik Balázs dvd-jére tornázom. Majdnem minden nap azt jelenti, hogy 1 héten min. 5x! Ennél többet nem tudok rászánni a sportra. :(
A kérdező hozzászólása: Ja, és a centi sem mutat változást több hete.
Hányszor eszel egy nap? Lefogadom nem sokszor. Leáll az anyagcseréd, raktároz a szervezeted, mit csodálkozol?
kezdj el futni, úszni, bringázni...
A kérdező hozzászólása: Ilyen sportokat sajnos nemtudok csinálni, mert babával vagyok itthon. Mostmár tudom, hogy nem így kellett volna... Amúgy minimum 4x5x eszek egy nap!

Megállt a fogyásom. Mit tegyek?

Nyár óta diétázok. Eddig szépen lassan csordogált le rólam a súly. Már ledobtam nagyjából 20 kg-ot. De mióta decemberben bejött az ünnepvárás, szinte egyállapotban vagyok. Pedig már január is elmúlt. Mit tegyek??

Legjobb válasz: A fogyás során vannak olyan idszakok, mikor egyáltalán nem megy lefele a felesleg. Diétázz tovább ugyanúgy, mint eddig. Egy idõ után biztos tovább fogsz fogyni.

A fogyás során vannak olyan idszakok, mikor egyáltalán nem megy lefele a felesleg. Diétázz tovább ugyanúgy, mint eddig. Egy idõ után biztos tovább fogsz fogyni.
Én azt javaslom, hogy pörgesd fel az anyagcseréd még gyorsabbra, ha biztosra akarsz menni. EGyszerû. A szénhidrátbevitellel/CH/ lehet úgy trükközni hogy naponta váltogatod, egy magas CH nap, aztán egy alacsony, úgy hogy kiadja a heti érték átlagban azt amit amúgy ennél naponta Ch-t. HA ez sem elég, akkor thermogenikus zsírégetõ, és ha még ez sem, akkor emeld meg az aerob edzésadagodat. A zsírbevitelt ne vidd le, tartsd a napi össz kcal bevitel 15-10 %-a között/ nap. PErsze csak jóminõségû zsír legyen.!! lenmagolaj, omega 3 !!! sok sikert !!! http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_91_elsosegely_zsireg..
A szervezetnek szüksége van egy bizonyos idõszakra, amíg fel tudja dolgozni a fogyást, és úgymond "elõkotorja" a többi tartalékot, amit le tud dolgozni. Nincs miért aggódnod, lassan megint el fog indulni a fogyásod. Szerintem. :)
LÉGY TÜREMMEL BE FOG INDULNI!!!!!! HETI 1 KILÓ A NORMÁLIS, NEKEM VALAMIKOR 2 HÉT ALATT MEGY LE ANNYI.
kezd el a 90 napos diétát, mert a másikat már megszokta a szervezeted, mozogj kicsit többet v. másfajta mozgást végezz mint eddig biztos hogy megindul újra a fogyás MINDENT BELE!

1 hónapja megállt a fogyásom, mit tegyek? (66. napnál tartok)

Most tartok a 66. napnál. Az els? hónapban lement rólam 8 kg, de a 2. 30 nap alatt 2-3 minusz körül ingadozik a súlyom. Tudom, hogy egy id? után megáll a fogyás, egy id?re, de mikor reményledhetem abban, hogy ismét beindul? Tartottam plussz lénapot is, de nem igazán segített.

Legjobb válasz: Ne lénapot tarts, hanem "csaló" napot. Azért áll meg a fogyás, mert lelassul az anyagcsere üteme, a szervezeted raktározó üzemmódra kapcsolt a sok koplalás miatt. Egy magas szénhidráttartalmú napot iktass be (nem csokira gondolok, hanem lassú felszívódású, magas rosttartalmú szénhidrátra) ezzel újra felpörgeted a zsírlebontást. Akár hetente is csinálhatsz 1-1 ilyen napot.

Ne lénapot tarts, hanem "csaló" napot. Azért áll meg a fogyás, mert lelassul az anyagcsere üteme, a szervezeted raktározó üzemmódra kapcsolt a sok koplalás miatt. Egy magas szénhidráttartalmú napot iktass be (nem csokira gondolok, hanem lassú felszívódású, magas rosttartalmú szénhidrátra) ezzel újra felpörgeted a zsírlebontást. Akár hetente is csinálhatsz 1-1 ilyen napot.
Hashajtó...

3 és fél hónap alatt lement 15kg de most valamiért megállt a fogyás, mit tegyek?

175cm vagyok, és most 85kg

Legjobb válasz: Gondolom itt az ideje levágni a másik lábad is! Most mi ez honnan tudjuk ha nem írod le a diétádat meg hogy mit mozogsz?

Gondolom itt az ideje levágni a másik lábad is! Most mi ez honnan tudjuk ha nem írod le a diétádat meg hogy mit mozogsz?
Gyakorlott diétázóként és fogyókúrázóként, 30 kilós veszteséggel a hátam mögött a következõt tudom mondani: Én azt tapasztaltam, hogy a kezdeti súlyveszteség után megállt a fogyás nálam is. A szervezet átáll takarékos üzemmódra egy idõ után és beosztja a kevesebbet. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy egyrészt fokozod a fizikai aktivitást másrészt becsapod a szervezeted. Ilyenkor ettem egy kis sütit vagy édességet, esetleg szénhidrátot. Egy két napig a szervezet megkapta, amit kívánt. Kikapcsolt a vészjelzõ már nem kellett takarékoskodnia. Aztán folytattam a diétát a következõ megállásig. Akkor kezdtem elölrõl: egy kis szénhidrát, édesség, egy kis üzemanyag majd megint diéta. Nem tudom milyen diétát követsz nálam ez vált be mert beleillett a diétámba.
hogy ment le annyi?:O
Ön elkezdett enni! Vagy tévedek? Ja nem, én? Ez ellentmondádos kérem. Amennyiben meg kíván szabadulni egynéhány huncut kilogramtól, ne egyen dúsan!

Egy hete megallt a fogyasom? Annyira el vagyok keseredve, raadasul a menstruaciom is vasarnap kell megjojjon (igy meg nehezebb ezt elviselni) ; mit tegyek? Mikor fog megint megindulni?

Legjobb válasz: Valószínû egyensúlyba került a bevitt és a felhasznált kalória menyisége. Finoman csökkentsd a napi étel menyiségét és ismét fogyni fogsz.

Valószínû egyensúlyba került a bevitt és a felhasznált kalória menyisége. Finoman csökkentsd a napi étel menyiségét és ismét fogyni fogsz.
A kérdező hozzászólása: tenyleg nem tudom, hogy 800 kaloriabol meg mi a francot csokkentsek?
Na, nekem 1 hónapja, pedig paleózom és 1200 fölé is szoktam menni. xD 800 kcal kevés!!!
menzesz elõtt 1 héttel a szervezet elkezdi raktározni a vizet, ezért is megállhatott, menzesz után visszaáll normálisra :)
Na én pont emiatt nem mérem magam a menzesz elõtt. Mindig kedden jön meg na akkor már elõtte jó pár nappal rá sem állok, csak mikor elmúlt, általában vasárnap. Miért idegesítsem magam ezzel? Mikor úgy is nehéz megállnom hogy ne egyek össze vissza, ilyenkor mindent kívánok pedig nem is vagyok éhes.Tudom ha megmérném magam és több lennék akkor úgy gondolnám elkeseredésemben hogy na akkor már ehetek mert úgy is mindegy. Ha meg utána ráállok és lemegy az 1 kg, akkor meg büszke vagyok hogy betudom tartani.
Menzesz után mérd meg magad. Elõtte tartalékol a szervezet.

Mit tegyek, ha megáll a fogyás?

eddig 20 nap alatt lement 4 kg, de utána megállt a fogyás. most elkezdtem tornázni, remélem ez segíteni fog, ha ezen kívül tudtok vmi mást javasolni, azt megköszönném :)

Legjobb válasz: Ne essél kétségbe mert ez igy jó.Nem egyszerre mennek a kilók csak lassan és ez igy a bõtödön sem feltünõ,azaz nem vészes.Tapasztalat.Minél több a súlyod annál több minuszod lessz.Kivánuk sok kitartást.

Ne essél kétségbe mert ez igy jó.Nem egyszerre mennek a kilók csak lassan és ez igy a bõtödön sem feltünõ, azaz nem vészes.Tapasztalat.Minél több a súlyod annál több minuszod lessz.Kivánuk sok kitartást.
A legjobb, ha nem állsz a mérlegre naponta, hisz akkor nem is úgy veszed észre a fogyást, és sokkal jobban zavar, hogy nem mindig ugyanolyan sebességgel mennek le a kilók. Azt javaslom 2-3 hetente, vagy egy hónapban egyszer állj csak a mérlegre, meg fogsz lepõdni :)

Mit tegyek, ha megáll a fogyás?

Úgy néz ki, megállt a fogyásom. 15-6kg-t fogytam le augusztus óta. Nemrégiben elkezdtem kondiba járni, ahol edzés után egy jó 20 perc vagy inkább fél óra kardiót is szoktunk tolni. Ez normális? Képes leszek még fogyni megint? (Még egy 10kg-t le kellene dobnom.)

Legjobb válasz: nem tudom milyen sorozat számmal dolgozol, de ha képes vagy emelj a futás hosszán és a sorozatszámokon( a tested hozzád alakul, amilyenre szükséged van olyanná válik, de ez felnõtt korban nehezebb, ha kezded érezni, hogy a tested megtalálta az "egyensúlyi állapotot" akkor megint meg kell zavarnod az egyensúlyt, hogy változásra kényszerítsd) magyarul csinálj picit több gyakorlatot.

nem tudom milyen sorozat számmal dolgozol, de ha képes vagy emelj a futás hosszán és a sorozatszámokon( a tested hozzád alakul, amilyenre szükséged van olyanná válik, de ez felnõtt korban nehezebb, ha kezded érezni, hogy a tested megtalálta az "egyensúlyi állapotot" akkor megint meg kell zavarnod az egyensúlyt, hogy változásra kényszerítsd) magyarul csinálj picit több gyakorlatot.
1. ha van rajtad még 10 kiló fölösleg, és az egészséges lenne ha leadnád (szóval tényleg fölösleg) akkor le fog menni. 2. csökkenthetsz a szénhidrát beviteleden (akár ketogénezhetsz is), ki tudja lehet eszel glutént vagy tejet, ezeket is elhagyhatod.. szóval van pár lehetõség. 3. edzés után hogy kardiózol? akkor valami nincs rendben az edzéseddel, véleményem szerint.
oké hogy a kilók megmaradtak, de a centi mit mond?
Csatlakozom a harmadikhoz. Kondiban építhettél magadnak izmot, annak meg súlya van, de az a súly már nem tartozik a túlsúlyodhoz.
A kérdező hozzászólása: 2-es: Miért gondolod, hogy nincs rendben? Tudtommal súlyzós edzés után kell kardiózni, nem pedig utána. :O 3-4-es: Habár még nem mértem meg magam centivel, nem hinném, hogy 10kg-nyi izmot felpakoltam volna. :/ Azért köszönöm a válaszokat! :)

171/70 kg-ról indultam. A 23. napig lement 6 kg, majd ezután a 33. napig még 1 kg, és azóta sajnos teljesen megállt a fogyás. Most vagyok a 49. napnál. Mit tegyek?

Mozogni is szoktam, na nem minden nap, de heti 2-3 alkalmat szobabiciklizem, 30 percet kb. Fogok még fogyni?

Legjobb válasz: persze. Próbáld egy kicsit emelni a napi sport adagodat, tarts a diétát és akkor igen. valószínüleg már kevés a terhelés a szervezetednek és egy picit több kalóriaégetésre van szüksége. pl bringázz 1órát vagy legalább napi felet és menni fog!

persze. Próbáld egy kicsit emelni a napi sport adagodat, tarts a diétát és akkor igen. valószínüleg már kevés a terhelés a szervezetednek és egy picit több kalóriaégetésre van szüksége. pl bringázz 1órát vagy legalább napi felet és menni fog!
Nyugi, csak stagnál. Én most vagyok a 23. napnál, nekem eddig leröpült 6 kiló, és most lassan fogyogatok még két kilót. Elkezdesz tornázni, tartasz egy plusz víznapot stb. akkor menni fog. Én sok fehér teát és zöld teát iszom, tegnap elõtt volt víznapom. Most megint elkezdem a sportot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!