Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, másfél éves (40 db)

Mit tegyek? Másfél évesem minden reggelre csurom pisi, átázik.

Éjjelre csakis Pampers-t használok, szerintem ez a legjobb nedvszívó. De a kislányom sokszor kel éjjel, olyankor mindig iszik kicsi vizet, de van amikor nem kicsit. Próbáltuk nem itatni, de egyszer?en kell neki, nem bírja ki, nem nyugszik meg másra. Én viszont aggódok, mert minden reggelre át van ázva a pizsije meg a hálózsákja.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ugyanez volt a helyzet, még a Pampers Premiummal is. Mi éjszakára ( és általában nappal is ) Liberot használunk. Szerintem klasszisokkal jobb! 14 hónapos kislány Anyukája

Libero vagy Babylove. A kisfiam este kb. fél litert iszik, és utána még éjszaka is vagy 2 decit benyom.
szerintem 5-ös liberot használj éjszakára. Mi ezt használtuk, de az én kisfiam olyan sokat ivott (nappal egy liter, este 3 dl kakaó, majd 2 dl víz, éjjel 2 dl víz) hogy még a liberot is átáztatta, így kb éjfél körül álmában átpelenkáztam. Ez kb 3-4 hónapig tartott, a nyári idõszakban. Majd ahogy hûlt az idõ, kevesebbet ivott, és az éjjeli pelus is kibírta reggelig.
Szia! Nálunk is ugyanez volt a helyzet, még a Pampers Premiummal is. Mi éjszakára ( és általában nappal is ) Liberot használunk. Szerintem klasszisokkal jobb! 14 hónapos kislány Anyukája
Vagy egyszerûen felkelsz hozzá hajnalban és lecseréled a pelenkáját.
Nálunk is méretet kellett váltani ilyen esetben. Most 12 kiló a lányom is, a 4+ jó neki.
Ha 12 kiló mindenképp 5-ös méret kell, már csak azért is mert az többet tud felszívni és nem lesz reggelre pisis. DE: ajánlom hogy próbáld ki a Libero-t, de a nadrág pelust, ne bugyi pelust. A Libero tudja a legtöbb nedvességet felszívni. nem véletlenül vastagabb mint a többi. Abból is az 5-ös méretet ajánlom.
A kérdező hozzászólása: 12 kg Melyiket vegyem? A 4+ vagy az 5-öst?
elsõ vagyok, 5-öst vegyed
Mi is pamperst használunk, az active baby-t. Ugyanígy jártunk, pedig már 5-ös pelenka volt, kipróbáltuk a 6-ost, azóta minden oké. Pedig nem bíztam benne. De nekünk bejött. Próbáld meg te is az egy mérettel nagyobbat. (14 hónapos a kisfiú)
Én nem mondanám, hogy a pampers a legjobb nedvszívó. Mi pont emiatt váltottunk a DM-es pelusra és azóta semmi probléma. Vagy már kicsi a pampers. Eggyel nagyobb esetleg?
Mennyire kellene még izmosnak lenni, ha napi másfél óra edzés eredménye sem elég?
Szóval 18 és 21 éves kor között, véletlenül elírtam az elõbb.
Akkor a korod miatt van: 14 évesen még javában fejlõdésben vagy, tombolnak a hormonok. Ebben a korban a tinilányok 99%-án van úgynevezett "bébiháj" ami a fejlõdés befejeztével 818 és 21 éves kor között) magától eltûnik.
A kérdező hozzászólása: egészségesen kajálok. sali, zöldség, gyümölcs, hús, tojás, tejtermékek.
Igaza van az egyik válaszolónak: a testzsír arány miatt van vagy nincs valakinek kockahasa. Hiába vagy vékony, ha egyszer nem olyat eszel, ami egészséges lenne. Szomszé dlány 170 cm és 50 kg, egy pálcika és mégis narancsbõrös a feneke, ugyanis saját bevallása szerint a Nesquick kakaóba is még plusz 3 kanál cukrot tesz. Szóval a helytelen táplálkozás miatt van a narancsbõr is és nem a túlsúly miatt. Amúgy nõknél tényleg full gusztustalan a kockahas. Jelentkezz egy edzõterembe, hogy nõi testépítõbajnok szeretnél lenni, õk tudni fogják, hogy mit tegyél.
A kérdező hozzászólása: 13:00: kötelezõ nekünk edzés mellett erõsítõ edzésekre járnunk, és a város legjobb erõnléti edzõjét kaptuk, és azokat a feladatokat is csinálom nem csak a felülést de még sem kocka a hasam.
Hát, valóban egészen finoman undorító egy lányon a kockahas, de ha neked ez kell... úgfy tûnik, nem vagy tisztában azzal, hogy az mitõl alakul ki. Ugyanis alig kell hozzá erõsíteni. Ha most nincs kockahasad, akkro bármennyit is erõsíthetsz, csak attól nem lesz. Az alacsony testzsíraránytól látszódnak a kockák a hason. Viszont 50 kg-ból már nem nagyonb tudsz Te sehova sem fogyni, és ha nem akarsz lapos segget és mellet, akkor ne is nagyob erõltesd. Fõleg nem 14 évesen.
Azért nem segít, mert a felülés sz*t se ér. Keress egy ezdõt, fizess neki 1-2 órát, amíg megmutatja a gyakorlatokat, aztán eddz egyedül.
A kérdező hozzászólása: tudom a legtöbb lánynak nem tetszik, de kocka hasat szeretnék.
A kérdező hozzászólása: az klassz, köszii:)

Mit tegyek? A masfel eves lanyom szinte semmit nem akar enni, teljesen kivagyok mit tudnek tenni hogy jobb legyen az etvagya? Mindenbol egy ket falatot eszik aztan kesz ennyi!

Legjobb válasz: Nagyon sok evészavar háttrében a szülõ áll. Nem ismerem, hogy hogy eszik de ha ezeket nem próbáltad akkor esetleg megpróbálhatod. Elõször is meg kell szeretetned vele az evést. Ne görcsölj rá arra, hogy koszos lesz a ruhája vagy nem eszik eleget hagyd hagy mancsingoljon.Nem kell ott állnod közvetlenül mellette. Távolból figyeld.Addj egy kaját a kezébe és hagyd had fedezze fel õ a kajálás élményét. Az a jó minnél koszosabb lesz. És te csak nevess rajta. Vagy próbáld, hogy más etesse. Pl nagyi.

Nagyon sok evészavar háttrében a szülõ áll. Nem ismerem, hogy hogy eszik de ha ezeket nem próbáltad akkor esetleg megpróbálhatod. Elõször is meg kell szeretetned vele az evést. Ne görcsölj rá arra, hogy koszos lesz a ruhája vagy nem eszik eleget hagyd hagy mancsingoljon.Nem kell ott állnod közvetlenül mellette. Távolból figyeld.Addj egy kaját a kezébe és hagyd had fedezze fel õ a kajálás élményét. Az a jó minnél koszosabb lesz. És te csak nevess rajta. Vagy próbáld, hogy más etesse. Pl nagyi.
Te is ülj le vele enni, szedjél magadnak, s neki is külön, add a kezébe a kanalat, kis villát, s neki is megjön az étvágya ha látja hogy te is ugyan azt eszed, s ízlik neked, s már csak azért is enni fog, mert maga teheti, nem te eteted. Babáknak való vitamint is adhatsz neki, attól ált. megjön az étvágyuk.
Béres cseppet próbáltátok már? A sógornõméknél bevált.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat :) igen ugyis adom neki a kajat hogy a kezebol eszik na ugy meg eszeget is valamit!
Én is csak ajánlani tudom a Béres cseppet, próbáld ki. Az én 14 hónaposom is rendkívül rossz evõ, pedig mindig leültünk vele, engedtem egyedül enni, belekóstolt a miénkbe is, de alig evett. 4 hete adom neki minden nap a Béres cseppet és mint akit kicseréltek..., kb. egy hete nem tudok neki olyat adni, amit ne enne meg. Olyan, mintha megjött volna a kedve az evéshez, öröm nézni. Amit eddig nem fogadott el, most megeszi, a mennyiségek is megfelelõek, bánom, hogy nem kezdtem el elõbb adni...
Elsõ válaszadó vagyok esetleg megpróbálhatod még elvinni vele egykorú gyerekhez aki jól eszik hátha eltanulja tõle.


Mit tegyek hogyan tudnám másfél éves kislányomat leszoktatni a hiztizésröl és a dobálozásrol a dobálozás az ugy van hogy ha valamit nem kap meg ami mondjuk törékeny akkor ami a keze ugyébe kerul azt eldobja és hiztizik sivalkodik?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is dobálózik,ha valami felbosszantja. (nem sikerül amit csinál, nem kapja meg amit akar stb.) Próbáltam már én is,hogy a kezére ütök, de nem hatott. Aztán elvettem azt a játékot, amit épp eldobott. Egy darabig jó volt, de utána már õ hozta,hogy tegyem el, mert dobálta. Most épp ott tartok,hogy próbálok higgadt maradni, mert hogy taníthatnám meg neki,hogy nem kell mindenen felhúzni magát,és csapkodni, dobálni, ha én is ezt teszem?

Az én kisfiam is dobálózik, ha valami felbosszantja. (nem sikerül amit csinál, nem kapja meg amit akar stb.) Próbáltam már én is, hogy a kezére ütök, de nem hatott. Aztán elvettem azt a játékot, amit épp eldobott. Egy darabig jó volt, de utána már õ hozta, hogy tegyem el, mert dobálta. Most épp ott tartok, hogy próbálok higgadt maradni, mert hogy taníthatnám meg neki, hogy nem kell mindenen felhúzni magát, és csapkodni, dobálni, ha én is ezt teszem?
üss a kezére :/ de ne nagyot. csak éreztesd vele hogy rosszat csinált. :/
Enyém is csinálta kb. iylen idõsen, (pl kivett egy dvd-t a tartóból és rászóltam, hogy tegye le, akkor eldobta) de teljesen leszokott róla magától. Pont múltkor juott az eszembe, hogy már régóta nem csinálja. A hiisztizés ég megvan, profi szinten csinálja, 27 hónapos, úgy hívom, hogy drámakirálynõ. De durcizni is nagyon tud:-))))
Szobába bevinni, ha lenyugodott, kijöhet. Nálunk ez használ.
Amit eldobott, én összeszedettem vele. Ha nem akarta, akkor is. Adfig nem tágitottam, mig fel nem szedte. Kb 1 hónapig csinálta, azóta nem teszi. Kb 1, 5 éves volt. Nehezen kezelik ezt a nagy, gyorsan kitörõ indulatot:) nem csapkodtam, mert nem akartam, hogy utána még üssön is. Orditva hisztizett, ha mondtam, hogy akkor most összeszeded, amit eldobtál....de mivel nem volt más választása, leszokott róla.
Állítsd sarokba. Egy ideig még bömbölni fog, de ha nem figyelsz rá, akkor abba fogja hagyni, mert látja, hogy nincs közönség, nem ér el semmit a hisztivel. Illetve ha hanyatt veti magát a földön, akkor ne foglalkozz vele. Én már csináltam azt is, hogy megmosdattam a keresztfiamat, vagy vittem egy pohár vizet, hogy megiszod, vagy szembeöntelek. Aztán a végén már megitta. (pedig nem öntöttem volna szembe, csak egy kicsit lepricceltem volna) /Ez utóbbit egy óvónõtõl hallottam/
Ja, s még annyit, hogy amikor oda jön hozzám bömbölve, akkor mondom neki, hogy egy szót sem értek belõle, mert bömböl. Hagyja abba a bömbölést, s úgy mondja el, mi a baj.
ha csak hisztizik és nem dobál akkor szinte nézz át rajta mintha nem hallanád vagy mondd neki hogy nemértem ha így mondod, nekem 2éves öcsémmel sikerült és kezd leszokni róla.
mikor kezdted el kostoltatni?
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást, de mar akkor is nagyon rossz étkû volt..most ott tartok hogy mindennel próbálkozom mar, de nagyon kevés étel amit hajlandó megenni, és legtöbbet meg sem kóstol. Ha mégis megkóstolja, szinte rögtön ki is köpi. Nem tudom mar mivel vagy hogyan próbálkozzak hogy egyen normálisan.

Mit tegyek a parvovírusos beteg kutyusommal? Van egy 5 hónapos kiskutyám és egy másfél éves ők be vannak oltva de attól elkaphatják? Mivel az elején még érintkeztek a beteg kutyussal de mostmár el vannak különítve.

9 éves cocker spániel, 4 nap lappangási idő után nagyon levert volt, hányt, nem evett, a testhőmérséklete 33° volt a 39° helyett. Már elvittük dokihoz 3× kapott antibiotikumos injekciót. Tegnap haza hozhattuk most infralámpával tartjuk melegen, sokat alszik, nem eszik csak iszik. Viszont nem úgy tűnik, h jobban van. Fel fog épülni? Normaflort szerintetek vegyek neki? Tapasztalatokat írjatok légyszi.

Legjobb válasz: Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?

Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?
Nekünk még inni sem akart, úgy kellett leönteni valamennyit a torkán, de ha iszik az már jó. A doki szavát ha komolyan veszed, akkor már csak a kutyustól függ, hogy ki-e tart. Gógyuást neki!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek már jobban van, evett és nem hányt. Egészen élénk alig akart lefeküdni :D Egyébként nem kicsiként került hozzánk hanem fél évesen, az elõzõ gazdája azt mondta, h be van oltva csak nincs meg a könyve... A doki szerint nem kapta meg a kölyökkori oltást ezért elkaphatta a parvot... Hát ennyit errõl.. Remélem most már tényleg meggyógyul a kicsikém! :D
A parvovírus felnõtt korban nem fertõz...legalább is nagyon nagyon ritka esetben. Csinált a doki tesztet? Amit csinálhatsz: tertsd melegen, segíthet a Calopet paszta, és a kiszáradás ellen (mivel a parvo hasmenéssel jár), ajánlott infuziót adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen kapott infúziót a dokinál meg infralámpáztunk neki, hogy meleg legyen + bent volt a lakásban. :) Már teljesen jól van és visszanyerte erejét a kutyus. :D
Mert, mit csinált vele az orvos, hogy nem használt?
Mi az hogy orvosnál volt és nem használt? Gondolom elõször is vizsgálatok, kezelés, aztán rendszeresen gyógyszer kell neki, a doki mit adott, mit mondott? Elaltatni nem szokták csak mert epilepsziás, a tünetek megszüntethetõk gyógyszerekkel, ahogy embereknél is.
A kérdező hozzászólása: Kapott 3 féle inekciót és azt mondta ez hatni fog és mostanába nem lesz roham.. másnap egybõl lett.. mondta hogy mézet vagy szõlõcukrot kapjon kapott is mézet. rohamok után egyre agresszívabb lesz :S a gyógyszeres kezelés a mennyibe kerül? mert nem igazán engedhetjük meg h plusz kiadásunk legyen :/ de én megpróbálok mindent megtenni érte
Ne haragudj, de ha van egy állatod, az olyan, mintha gyereked lenne. Legalábbis jobb helyeken. Ha a gyereked beteg, a pénz szerint viszed orvoshoz, vagy tényleg mindent megteszel? Az én macskám is enyhén epilepsziás, és van rá megoldás. Vidd el kérlek egy normális orvoshoz, aki tényleg csinál valamit, nem csak lehúz 3 szurival, és aztán lesz...rja. Ha Budapesten laksz, tudom ajánlani az Újpesti Állatorvosi rendelõt. Sikeresen kezelik a macskám epilepsziáját.

Üdv! 22 éves srác vagyok, a barátnőmmel lassan másfél éve vagyunk együtt de én kezdem unni a kapcsolatot. Õ nagyon komolyan gondolja és szerelmes belém de én nem érzem már ugyan ezt. Mit tegyek? Hogyan szakítsak vele humánusan?

Most készül az érettségire, attól félek hogy emiatt nem fog 100%-ot kihozzni magából.Mit tegyek szoritsam össze a fogam és várjak még 2 hónapot?

Legjobb válasz: Nem értem miért kezdenek kapcsolatba olyanok, akik azt se tudják mit akarnak, szerencsétlen csajnak húzni az agyát, inkább becsülnéd meg... nem baj majd egyszer rá jössz. 28/f

Nem értem miért kezdenek kapcsolatba olyanok, akik azt se tudják mit akarnak, szerencsétlen csajnak húzni az agyát, inkább becsülnéd meg... nem baj majd egyszer rá jössz. 28/f
Lehet, hogy nem leszek népszerû amiatt, amit írok, de szerintem sokkal jobb lenne, ha megmondanád neki. Ha nem vagy hozzá õszinte most, akkor kihasználod! A másik meg: lehet, h pont azért lesz hamar túl a szakításon, mert a tanulás eltereli majd a gondolatait, azért az érettségiig van még bõven idõ!
Ha szerelmes és komolyan gondolja veled, akkor kötve hiszem a saját példámból kiindulva, hogy hipp-hopp túllesz rajta. Nekem közel 2 év kellett a szakítás után, mire már nem szenvedtem az exem miatt és nem érdekelt annyira. Mellesleg velem életem legnehezebb egyetemi szigorlata elõtt szakított 1 hónappal, ami tényleg olyan embertelen volt, hogy inkább 50x leérettségiztem volna újra habozás nélkül ha választani lehet. Akkor nagyon haragudtam rá, hogy legalább várta volna meg, míg levizsgázom. Amúgy nekem akkor tényleg nem is sikerült ez a vizsga, csak fél évvel késõbb. De ma már azt mondom, hogy a szakításra soha sincs úgymond "megfelelõ" idõpont, mert mindig ugyanolyan szar, ha még szeretjük azt, aki szakít. Jobb ezen túllenni, mondd meg neki most. Azért egy érettségi nem olyan súlyú dolog, amibe bele szokás szakadni.
3! Mikor láttál utoljára tanuló diákot? Fogalmad nincs, mert ez nem így megy. Képes tanulni, ha szerelmes v. úgy érzi rendben van minden. Ha csak egy kis gond van, padlót fog és kész. Szóval ez a csak sajnos így tenne. Válaszom: nem használod ki és nem érzed így, ha azt mondanád tanuljon, találkozzál vele kevesebbet. Mire vége, mert szóbelik június vége, addigra a leépülés talán magától is megy. N
"A másik meg: lehet, h pont azért lesz hamar túl a szakításon, mert a tanulás eltereli majd a gondolatait, azért az érettségiig van még bõven idõ!" Aha, errre van kb 1% esély...
Személy szerint nekem jobban megy a tanulás szingliként. Szabadok a hétvégéim, nem kell fb-on lógnom este, nem kell energiát ölnöm a kapcsolatba..
az elsõ kicsit hosszabb kapcsolatomban én is érettségi elõtt szakítottam, de az akkor még nem vlt végleges. meg is könnyebbültem , és tudtam a tanulásra figyelni. bár ki kellett nyomnom párszor a telefont mert hívott az exem. szép nyugiban leérettségiztem de ez azért nem ugyanaz mintha én totál szerelmes vagyok, és akkor vizsgák elõtt dobnak ki! viszont mikor már a jogi szakvizsgát csináltam 1 éve jártam a párommal aki azóta már a férjem. én könnyebben tudtam úgy tanulni hogy tudtam minden oké, nem viselkedett velem furán.... ezt azért írom mert lehet hogy a lány észrevenné hogy valami nem stimmel, ha vársz a szakítással. szerintem mond meg neki minél elõbb a dolgot. nem fog belepusztulni hidd el. csak személyesen tedd, és próbáld meg kíméletesen. értsd úgy hogy ne azt mond neki hogy figyi unlak.... hanem hogy már nem érzel úgy iránta mint régen. magyarul kicsit figyelj oda hogy fogalmazol szakításkor. sok sikert 26/N
11:17 sajnos az ilyen sosem fogja azt megtapasztalni... humánus szakítás: nos személyesen. Ne fb-n, ne smsm-ben, ne twitteren, .
Egek! Én vagyok az egyetlen, akinek könnyebb úgy tanulni, hogy nincs barát/barátnõ, nem kell egy kapcsolatot ápolni, csak és kizárólag a tanulásra lehet koncentrálni? Még kb. 3 hónap van az érettségiig, addig lazán túllendül rajta, ha el nem is felejti teljesen. DE szerintem jobb most, minthogy a felkészülés alatt végig azon pörögjön szegény, hogy "miért ilyen velem (mert megérzi, hogy már nem szereted igazán, akkor is ha nem mutatod ki direktbe); szeret még vajon; mit tegyek, hogy újra minden a régi legyen...". Államvizsga elõtt egy hónappal ért véget egy 5 éves, elég komoly kapcsolatom. Rendesen megviselt, de a közelgõ vizsga elterelte a gondolataim. Nem is sikerült rosszul. S amint túl voltam rajta, elmentünk a barátokkal és kieresztettük a gõzt.
érettségi elõtt ne nullázd le a csajt! inkább csald meg és utána bevallod neki szakításkor, de ha vizsgák elõtt kidobod akkor kibas*zol vele elég rendesen! 25F
Igen, és talán addigra átgondolod te is , hátha van még esély ...
A kérdező hozzászólása: Nem akarok nagy képû lenni de tudom hogy helyes pasi vagyok és van is egy lány akivel szemezgetünk flörtölünk ilyenek, az a baj hogy nem akarom el szalasztani de olyan majom se akarok lenni aki nem engedi el az ágat amig meg nem fogja a másikat.
Érettségi elõtt már ne küldd padlóra szegényt. Ráérsz utána is.
Az eretttsegi joval kesobb lesz. Nem hiszem h mar most annyira tanul. Inkabb most azakits vele mert nem jo az ilyen dolgokat huzni. O is eszreveheti rajtad h gond van, az rosszabb attol nem fog tudni teljesiteni. erettsegire kiheveri es majd uj celokat fog kituzni maga ele. talan pont azt hogy jol tanul es lesz belole valaki.

Bekattant a másfél éves németjuhászom. Mit tegyek?

Meghalt egy néni a szomszédunkban, ezért a temetés alatt (4napig) nem engedtem ki, s?t sajnos még sétálni sem vittem el. Közben a másik kutyám megkölykedzett és az anyja mind egy vadállat védte a kölykeit, és nem engedte be az istállóba sem. Ez pont akkor történt amikor 4 napig nem voltak kiengedve az udvarra, és amikor kiengedtem a másik nem akarta visszaengedni védte a kölykeit.

Legjobb válasz: Vidd állatorvoshoz, ha az azt mondja, hogy nincs idegrendszeri problémája, akkor pedig menj el vele egy gazdi iskolába! Hogy mik vannak! Kölykedzés, halál, bezárás... Mi köze van a halott szomszédnak a kutyához?!

Vidd állatorvoshoz, ha az azt mondja, hogy nincs idegrendszeri problémája, akkor pedig menj el vele egy gazdi iskolába! Hogy mik vannak! Kölykedzés, halál, bezárás... Mi köze van a halott szomszédnak a kutyához?!
Az "oké", h bezárod, na de a szomszéd miatt még sétálni se viszed? Ecsém, téged a fejedre ejtettek?
akkor is istállóba elleted a kutyádat, ezt nem tudod kimagyarázni?
A kérdező hozzászólása: Na, bocsánat elkellett menjek egy idõre. Reggel korán kelek megnézem, hogyan reagál.. Ha sikerül akkor elviszem sétálni még meló elõtt. Majd délután ismét. Régebb úgy csináltam, hogy reggel meló elõtt kaptak kaját, majd kiengedtem és kint voltak egész nap. Viszont most nem merem ezt megtenni, mivel szoktak járni hozzánk és mivel apumat sem engedi közelébe nemtudja majd berekeszteni, ha jön valaki. Az istállóban ellésrõl, köszi azoknak akik egyetértenek azzal, hogy nemkell bevinni a házba nyáron, amikor az átlaghõmérséklet 18, 20 fok felett van. Amúgy meg kedves elõzõk, volt olyan hogy télen ellett amikor kint -15 fokok voltak, akkor bevittem, sõt nagykutyát is vittem be de csak télen és csak az ajtó elé belül, amig megmelegedett.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Sajnos, a helyzet rosszabbodott.. A reggel látom az ételét se ette meg amit az este adtam, holott ez a kutya eddig élt halt a kutyatápért amit kapott mindig.. Meg ráadásul remeg és ugyanúgy nem enged közel.. Ma ismét megyek a dokihoz.
Szia! Kapott kalcium injekciót az anyakutya ellés után? Az enyémnek még ellés közben adott a doki, hogy a tetániás rohamos elkerüljük. Gondolj bele, mennyi kalciumot és egyéb ásványi anyagot veszít a szoptatással. Remélem, nem késõi az ötletem! Sok sikert!
Ja, hogy te agyon elleted a kutyádat! Az, hogy hivatásos szaporító vagy, aki tucat számra gyártja a keverék, ideggyenge, beteges, talán beltenyésztésû kutyákat, mindezt a szuka egészségének kárára, mindent megmagyaráz. Azt is, miért is hanyagolod el az állataidat ennyire, miért nem foglalkozol velük, miért nem akarsz róluk megfelelõen gondoskodni, miért nem érzel felelõsséget irántuk. De persze, kedves válaszolók, védjétek csak ezt a mocskos szaporítót. Jöhet a lepontozás! Ó, és hogy visszatérjek, a borjú alól, mint írtam, igen könnyû kitakarítani. Egy halom kölyök kutya alól már nem. És az ilyen melegben pár pillanat alatt elszaporodnak a baktériumok és vírusok. Márpedig ha a szuka nincs beoltva egyes betegségek ellen vagy nem gyõzte le azokat a szervezete már egyszer, az antitesteket sem adja át a kölyköknek. Az ilyen szaporítók pedig nem szoktak a kutyáik egészségére költeni.
Kedves istállót helyeslõk! Igazatok van, régen "õsanyáink" megszülték a gyerekekt a szántóüföldön majd kapáltak tovább. Ma "valamiért" mgis midneki a kórházra szavaz. Nem fura? Kedves kérdezõ! Ez nem hiszem h négy nap alatt alakult ki, ez most csúcsosodott ki inkább. Nekem nagyon gyanús, hogy vagy valami komoly baja van a kutyának, vagy súlyos idegrendszeri problémái vannak.
Te fajtád miatt vannak tele az utcák kóbor kutyákkal, sintértelepen ártatlanul elpusztuló kutyákkal, menhelyen szarban fekvõ állatokal!! Ha nem lenne ez az agyba-fõbe szaporítás, hanem mint minden felelõsségteljes gazdi ivartalanítaná a szukáját legalább akkor nem lenne ez!!! Szóval ne te oktasd ki szegényt mikor õ pont ez ellen van, te meg teszel értük! Én nem bírnék tükörbe nézni ezek után az biztos!
Kedves Kérdezõ! Nagyon büszke vagyok rád és örülök h javult a helyzet! Ne foglakozz azokkal a barmokkal, pofázni tudnak, de nem hinném h tesznek valamit is az utcán élõ állatokért. Te jól bánsz az állataiddal! Szereted õket, azzal h bezártad is csak segíteni akartál...csak rosszul sült el. Persze lehet h elvihetted vna, de lehet h ugyanúgy bedilizett vna. Még h szaporító vagy..ezek legalább fajtatiszta kutyák és már gazdijuk is van...meg mint olvastam(bár lehet h akik pofáztak nem tudják értelmezni h mit írtál) rendszeresen viszed õket állatorvoshoz ERGO a gyengébbek kedvéért törõdsz a kutyáddal. Na, további sok szerencsét! Jól csinálod... ;)
A kérdező hozzászólása: Utolsó köszi szépen.. Azt hiszem sejtem is ki vagy, köszike :) Mostanra helyrejött teljesen a helyzet, ugyanolyan jól elvagyunk mind régen. 6 nap alatt állt helyre és lassan. Nem akartam én vitába keveredni itt, és igen ahogy már az elején is elismertem én is hibáztam szóval valahol jogosak a negatív kritikák is :) De bárhogy is volt lényeg most már minden rendben :)
Na jól van még mindíg?
mi lenne, ha jól megmozgatnád? négy nap alatt azért elég sok feszültség gyûlik fel egy kutyában. szerintem a farokkergetéssel is ezt akarja levezetni. nem az udvari futkosásra gondoltam, hanem jó sok sétára.
Tudjátok természetes körülmények között, hogy ellenek a kutyák??? ásnak egy gödröt, vagy inkább odut és amikor eljön az ellés ideje, szépen levonulnak. Majd elõhozzák 3-4 hetesen a kölyköket. és csak az erõs, az egészséges marad életben. Ezt hivják természetes szelekciónak. Egy istálló nagyon is jó hely. Szépen tisztán lehet tartani, mind az anyakutyát, mind a kölyköket. nekem inkább az nem tetszik, hogy a másik kutya kergeti a farkát. mert az nem jó. Az ilyen viselkedést akkor lehet elég jól kiküszöbölni, ha a kutya agyilag, és fizikailag is maximálisan le van fárasztva. Most irtad, hogy már lenyugodott kicsit. Vidd el egy jó nagy sétára, ahol eltudod engedni, futtasd meg egy jó nagyot, kicsit fegyelmezõzzetek, és lassan visszaáll a kutya. Toleráns dolog a részedrõl, hogy tiszteled a szomszédod gyászát, de azért naponta egy órára elvihetted volna jól megsétáltatni.
És ha felállt többet le se fekszik az a tehén ugyebár.De disznó is lehet, tökmindegy. Millió kutya nõt fel istállóban és környékén, pásztor és terelõkutyák soksok generációja például, nem is beszélve a sok vadon élõ állatról akiknek senki nem mossa fel domestossal az odúját, vackát.Nem szeretem , ha az agyonkényeztetett háziállatok gazdái leszólják azokat akik hagyományos módon kezelik a kutyakérdést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen tudom, nem kellett volna bezárni, viszont folyamatosan járkáltak mig a temetés volt és ilyenkor ugat. Ezért nem engedtem ki az az idõ alatt. Viszont hogyan lehet elvinni bárhová is, ha hozzá se tudok érni.. voltam állatorvosnál, azt mondta másképp nincs baja, csak mivel sokat volt bezárva bekattant.. Ráadásul nemsokára kell vinnem oltásra addig valahogy helyre kellene szedjem a dolgokat.. Hanem le se tudom vinni.
neked ember nem való kutya! Istállóba szült a kutyád?? Másikat meg mind valami lovat bezárod? Tanítva vannak azok a kutyák, neveled õket vagy elvannak mint a befõtt? Kölykökre most felkötheted a gatyádat annyit költhetsz, plusz egy tréner se ártana.. Jól elszúrtad az egészet, annyi szent, miért nem tartasz macskákat inkább?
A kérdező hozzászólása: Hát igen én is bánom már.. Dehát mostmár nincs ezen mit tenni sajnos. Megszokta, hogy nincsen bezárva, játszom vele akkor pár napig elhanyagoltam, persze rendszeresen enni kapott, vizet s mindent amit szoktam adni nem hanyagoltam el. Sõt még azóta is játszottam vele viszont akkor már egyre többet kergette a farkát. A reggel meg már nemlehetett közel menni hozzá.
A kérdező hozzászólása: kvittagirl: Igaz, hogy nem foglalkoztam velük annyit amennyit kellene, viszont azért ezen a pár napon kivül nemvoltak elhanyagolva. Kaját olyan nemvolt hogy nem kaptak és vizet, tanitottam is õket minden nap kintvoltak, ha nem is vittem sétálni mindig az udvarra kiengedtem. Kivéve az a pár nap amig volt a temetés.
Szegény kutya:/ Ilyet még nem hallottam lehet hogy vmi idegrendszeri baja van... Bár szerintem is bekattant. Sok kitartást hozzá , biztos szükséged lesz rá..
Szerintem valami más oka is lehet ennek a viselkedésnek, 4 nap alatt ekkora változásnak nem lett volna szabad történnie a kutyában, mert a 4 nap azért nem olyan hosszú idõ. Nem történt még valami? Nem bánthatta esetleg valaki? Nem ijesztette meg valami, valaki? Nem volt vihar, villámlás nálatok, amíg be volt zárva a kutya? Valószínû gyenge idegrendszerû, szakember segítségére van szükség! Olyan kiképzõére, aki ért az ilyen kutyákhoz, nemcsak a csibészeléshez!
A kérdező hozzászólása: Utolsó, sajnos ezt nemtudom.. Igaz, villámlás az volt, amig bevoltak zárva, de máskor is volt ilyen, és nemvolt ilyen probléma. Most a délután szinte egész délután beszélgettem ott neki, annyira eljutottunk hogy ha durván szólok rá lesüti a fejét ha szépen akkor hálás mind máskor. ellenben most nem mer közeljönni.. Nem támad rám nem morog de nem mer közeljönni. Ja igen az istállóba ellett a másik kutya viszont nem értem miért baj ez. Van neki saját helye, ahol õ alszik takaritva van minden. És van pokróc is. Szeretem õket de azért én nem szeretem a házba bevinni. Fõleg hogy vidéken lakunk, van istálló minden. És egyéb nincs benne, csak a két kutya, mostmár 5 a kicsikkel. A kicsiket meg elviszik van már gazdi rá, csak még korai. Most a legfontosabb, hogy a németjuhász jöjjön már helyre.
Hol laksz? Egy terápiás oktatót kellene kihívnod, hogy segítsen megoldani a problémátokat. De sajnos én is úgy gondolom, hogy gyenge idegrendszerû a kutya. Ez van akkor, ha valaki szaporítótól vásárol kutyákat. És kérlek, ne szaporíts keverék, szûretlen, valószínûleg beteges kutyákat! Különösen ne olyan helyen, amit még csak tisztán sem lehet tartani!
ma 18:58 A borjú az ellés után 1-2 órával már fel is áll. És az ellés elõtt a tehén alá is tiszta szalmát kell rakni, amit utána rendszeresen cserélni kell. De a kölyök kutyák hetekig fekszenek a földön, a szaporodó baktériumok milliói fölött. Alóluk nem lehet olyan könnyedén kitakarítani a helyet, mint egy borjú alól! Ezért kell az elletõ láda vagy legalább egy olyan meleg hely, amit elég csak felmosni, máris tökéletesen tiszta. Ezt egy istállóban nem lehet megcsinálni. Sajnos nagy az esélye, hogy a kölykök elkapnak valami fertõzést egy ilyen helyen. Szóval kedves válaszoló, használd is az agyad kérlek, ha már egyszer van!
A kérdező hozzászólása: Hello. Igen, még mindig nincs gond vele. Viszont bele kezdtem volt egy komolyabb nevelésbe, meg igyekeztem többet foglalkozni vele.

Kb 8 hónapos, másfél hónapja befogadott talált nőstény cica veri a mi 3 éves szintén nőstény cicánkat, mit tegyek?

Legjobb válasz: :D miénk is üti egymást, hiába anya-lánya :D csak magára vethet, ha hagyja magát.

:D miénk is üti egymást, hiába anya-lánya :D csak magára vethet, ha hagyja magát.
A kérdező hozzászólása: arról van szó hogy a mi cicánk sérült lábu, és nem igazán tud verekedni és egyébként is nagyon jámbor jó természetü ez esetben mit tegyek?
akkor ha látod, h üti szegényt, mondjuk fröcsköld le egy kis vízzel, vagy húzd meg a fülét, és reméljük megtanulja, h nem szabad
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! ezt már alkalmaztam és az ujság papirral csapkodást is/de nem õ rá hanem csak úgy félelem keltésre/ mármint a fröcskölést, de csak kb 1-2 óráig hatásos de most megpróbálom a fül húzást is hátha leszokik rólla!
sztem rá is csaphatsz nyugodtan, persze nem erõbõl. én félelemkeltésként a légycsapót szoktam használni, esetleg picit ráhúzok vele a fenekére, úgy látom hatásos. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi!megpróbálom!
Másik kérdésednél írtam módszert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!