Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, már nehéz (224 db)

Két yorkim van panelben lakom. Sikerült barátoknál tényleg jó helyet találni neki. Õ érezheti hogy el fog holnap menni? Neki i rossz? Mit tegyek azzal a kutyával aki marad hogy ne viselje meg? Mi mit tegyünk hogy ne fájjon ennyire?

Sajnos a fiu kutyánk ugy ugat ha postás jön hogy a felettünk lakó már a közös képvisel?vel jött és 2 hetet kaptam hogy megoldjam az elhelyezését!Barátoknál tényleg nagyon jó helyet siker?lt neki tal?lni kertes házban.M ielköltözni nem tudunk:((

Legjobb válasz: Ezt a postás dolgot már sehogy nem tudjátok megoldani? Például kikapcsolhatnátok a csengõt vagy valami. Alattunk pl.egy tacskó és egy beagle naponta órákon át hisztizik, mégsem panaszkodik senki. Pont egy yorkit akarnak tõletek eltávolítani?:(

Ezt a postás dolgot már sehogy nem tudjátok megoldani? Például kikapcsolhatnátok a csengõt vagy valami. Alattunk pl.egy tacskó és egy beagle naponta órákon át hisztizik, mégsem panaszkodik senki. Pont egy yorkit akarnak tõletek eltávolítani?:(
Nem ha ugyan ugy foglalkoztatokvelemint eddig
Túl fogja élni. Minden kutya túléli. Ha jó helye lesz, akkor ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Kaputelefon kikapcsolva, csengõ kikapcsolva de õ ha kopognak is rohan az ajtóra ezerrel:(((felettün kaz öreg lány egyedûl él tök csöndben senkihez nem szólva :((Szemben van egy francia buldog ha az röfizik arra is ugat azt sem birja az öreglány:(((Tényleg jó helye lesz royal canint fog kapni és szoba kutyus lesz egy pincsi mellett!Csak olyan rossz.
Én biztos nem adnám!!! A kutya azért van, hogy õrizze a házat/lakást. Természetes, ha ugat amikor vki az ajtóhoz megy. Ez a "dolga". Ezért nem kérhetik, hogy válj meg tõle!! Semmi "törvénybeütközõ dolgot" nem tett!! Majd, ha rendõrség szólít fel, hogy vmi gond van... De addig?? Bolond vagy, ha odaadod!! (Egy csecsemõ is sokat hangoskodik... Mégse kéri senki az anyát, hogy adja oda másnak a gyerekét...) Máshol kínozzák az állatot. Azért nem szól senki... :(((
Nem és ne is éreztesd vele. Megszokja majd az új helyét, ha szeretik. Nekem is el kellett ajándékoznom az egyik kutyámat. Fél év után elmentem meglátogatni. Örült nekem, azt sem tudta, hogy a fenekembe bújjon, vagy a nyakamba ugorjon. De mikor végre leültünk, akkor a gazdija lábához telepedett. Egyik szemem sírt, a másik meg nevetett, mert láttam, hogy szeretik egymást.
Az otthon maradó kutyussal meg foglalkozz sokat, hogy ne érezze a játszótárs hiányát.

Lssan 2 éve vagyunk együtt a barátommal. Néhány hónapja a haverok meg a pia fontosabbak lettek mint én. Ha együtt vagyunk 2 órát már sokat mondok. Mit tegyek hogy ne hanyagoljon el és tegyen az érdekében hogy a kapcsolatunk ne süllyedjen lefelé?

Mit tudnék az érdekében tenni hogy többet legyen velem a barátom és ne a piát meg a haverokat válasza hejettem!

Legjobb válasz: Fura ötlet, de nekem bevált: válj elérhetetlenné! persze nem teljesen, csak ne keresd, mindig várd meg egy ideig, hogy õ keressen, akkor azonban légy mindig nagyon kedves, mintha minden olyan volna, mint máskor. hidd el, érdekes leszel, és jobban fogja keresni a társaságod! :)

Fura ötlet, de nekem bevált: válj elérhetetlenné! persze nem teljesen, csak ne keresd, mindig várd meg egy ideig, hogy õ keressen, akkor azonban légy mindig nagyon kedves, mintha minden olyan volna, mint máskor. hidd el, érdekes leszel, és jobban fogja keresni a társaságod! :)
Igyál!
Az elsõ válaszoló nyert.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy nem tudom megoldani hogy õ keressen mert együtt lakunk és már nagyon úgy látszik hogy nem akar velem lenni.. Amikor megérkezek akkor szinte nem tesz semmit nem ad puszit nem is köszön mintha közömbös lennék számára.

Kisfiamnak ket evesen vissza tepte a doki a kukijat. Egy picike resz meg maradt. A gyerek apjänal volt es ö nem nezte neki, most meg nem lehet vissza huzni, mindig pereped neki es veres lesz. Mi tegyek hogy ne fajjon neki? es ujra legyen a regi?

Legjobb válasz: most negy eves a gyerek,regebben nem is pisilt napokig,amikor a doki csinalta neki,bar nem csodälom,most ha probälom neki,mindig mondja auuu,fäj,mit tegyek hogy ne fäjjon neki,valami krem,hogy fellazitsa neki?

A kérdező hozzászólása: most negy eves a gyerek, regebben nem is pisilt napokig, amikor a doki csinalta neki, bar nem csodälom, most ha probälom neki, mindig mondja auuu, fäj, mit tegyek hogy ne fäjjon neki, valami krem, hogy fellazitsa neki?
Sajnos nem tudok neked, hasznos választ írni:( Szerintem vidd el a dokihoz, õt kérdezd, hogy mit lehet vele csinálni. De én másik orvoshoz vinném, mint aki 2 évesen "kezelte", szerintem valamit nem jól csinált. Mielõbbi jobbulást.
Én már elvittem volna gyerek sebészetre, természetesen nem ahhoz a kretén dokihoz, aki így elbánt vele...2 fiú anyukája
Nálunk is ez volt a módi elõször feltépték.Aztán kaptunk krémet amitõl fellazult de azt csak az orvos adja.Most 5 éves a fiam és a mai napig nem engedi megnézni se hogy rendben van-e minden.Idõnként lefogjuk és megnézem neki akkor ordít, kapál stb...Egyszer kérdeztem mire jó ez hiszem muszáj megnézni ha nem akarjuk hogy gond legyen.Azt mondta nem is fáj csak hát az emlék, remélem idõvel majd elmúlik.És ezt kívánom neked is.Mindenesetre vidd el dokihoz és majd megnézi mit lehet tenni.
merre laksz? 14/L
honnan tudod? :) nem tartom magam valami jokepu gyereknek es megis osszejott :)
Ezzel csak annyi a gond, hogy aki ronda, azt nem fogják megkeresni a közösségi oldalon, hogy beszélgessenek vele. :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak kössz a tied a legjobb, (a többieké is jó)
szinten 19 eves vagyok, ugyanabban a cipoben jarok/jartam mint te. elhitettem magammal hogy en nem kellek senkinek. NE TEDD EZT, MERT IGENIS KELLESSZ VALAKINEK!!!!! kovetkezo volt a szituacio: nem tarskereso oldalon!, hanem kozossegi oldalon (nem, nem a facebookon) talalt ram a csaj. nagyjabol masfel honapja. eszmeletlenul jol nez ki, aranyos, okos, kedves...sorolhatnam estig, de nem ez a lenyeg. mivel meg mindig abban a tudatban voltam hogy senkinek nem fogok kelleni, ezert egy szimpla beszelgetesbe kezdtunk. amolyan baratkozos beszelgetest kepzelj el. magamat adtam, oszinte voltam, megvolt mindenrol a velemenyem es meg mindig igy is van. a lany bevallotta hogy tetszem neki, ezert is "keresett fel". elmondtam neki hogy hasonloan tetszik nekem, onnantol kicsit oldodtak a gatlasok, adott egy kis onbizalmat, ami segitette a kesobbi beszelgetesunket. azota is orakat tudunk beszelgetni, orakat... nem is orakat, egesz nap. mindig van valami tema, ezen ne izgulj hogy nem lesz. ha tenyleg erdekled a csajt, vagy forditva, vagy pedig kolcsonos a "vonzalom" akkor mindig lesz kozos tema, ha nem akkor rossz ajton kopogtatsz. a csaj folyamatosan ugymond feltolti az onbizalmam, nagyon jol megvagyunk, ki merem mondani: szeretem, es o is engem. pontosan azert mert nem akarok szineszkedni, magamat adom es ez tetszik neki. osszegezve: ne sirankozz, eljon a te "idod" is, nekem o lett minden szempontbol az elso (csok, szex...), es soha ne gondolj arra hogy luzer vagy mert soha nem volt baratnod, nem szexeltel, nem csokoloztal. add onmagad, de kicsit legyel magabiztosabb, ha mast nem kezdj kicsit baratkozosabb beszelgetesekbe, aztan majd elvalik hogy akartok-e tobbet, avagy sem. az en peldam nem a legjobb, mert ez a neten keresztul tortent. eloben lehet hogy en sem tudtam volna mit kezdeni, de ezen mar kar agyalni.. :) ha neten keresztul kezdodik, torekejd arra hogy minel elobb kideruljon hogy mennyire vagytok egy hullamhosszon, keresd ot, ha kolcsonos o is keresni fog. kerd el a szamat batran, hivd fel beszelgessetek, DE csak ovatosan, mert sokba fog am kerulni :D az elso telefonhivas nalunk 2, 5 ora volt... :D azota is tudunk minimum ennyit beszelgetni, kinos csond sosincs. szoval ne gorcsolj, ne sirankozz, add onmagad es nyert ugyed van. :)
Ne búsulj, én is hasonló cipõben járok. Ha valaki azt mondja hogy "pont ezért vagy lúzer mert így gondolkodsz", vagy hogy "szedj fel egy nõt ne rinyálj" meg hasonló álszent dumák azokat [email protected] le magasról. Persze nekik nincsenek lelki gondjaik nyilván, nekik 100%-os az életük, és semmi miatt nem szoronganak. Csak szólok hogy a szorongás által értékesebb emberré válhatsz, mivel sokat gondolkozol magadról és a világról. Más nem engedheti meg magának ezt a "luxust" mert el van foglalva a boldogságával. A szenvedés tesz emberré, aki soha nem szenved az soha nem is lesz boldog ember, csak szinten tartja magát. Barátnõ ügyben: Én is eléggé megszívtam, mivel késön érõ tipus voltam így hát a csajok le se tojtak. Ilyenkor persze jön a magány, az elkeseredettség és a kilátástalanság. Mára -mondhatni- jóképû sráccá értem, és érdekes módon akik régen jót röhögtek rajtam középsuliban, azok már ismerkedni akarnak velem... Van 1-2 lány baráti ismerettségbõl aki szintén "belémzúgott" de tudom mi rejtõzik-e mögött. Persze tetszem nekik, de ha tudnák milyen vagyok belülrõl, mennyi szart megéltem (családi háttér nagyon rossz) akkor már inkább a sajnálkozás menne (vagy max cukin mélabúsnak tekintenének...). Tehát ne érdekeljen a barátnõ téma, vesd el hogy neked nõd lesz valaha, alakitsd ki a te magad saját egyéniségét és ne légy nyálcsorgató kutya mint az összes többi... Ha magaddal elkezdesz tisztában lenni és meg lesz a saját egyéni világképed (nem pedig az ami a tucatember gondol) akkor majd a nõk is érdekesebbnek fognak találni. A tanácsok amiket leirtam mind szép és jó, viszont ne felejtsd el az egész azon múlik hogy hogyan nézel ki. A nõknek is ez a fontos, hiába papolnak "a belsõ szépségrõl". Kevés lány van aki hasonló képpen érez mint az a kevés fiú akik mi vagyunk. Ha valakivel lelkileg összeillesz és még szép is akkor nagy szerencséd van, viszont divatos, szexi csajszit nem fogsz megkapni hogyha ronda vagy.Ez sajnos igy müködik, ezért is mondom hogy inkább ismerd meg magad és hogy mit tartasz igazán fontosnak és utána jöjjön egy másik ember. üdv
Én nem olvastam végig, de szerintem ezzel a kérdéssel magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt! Lerí rólad, hogy egy lúzer vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
az elözõvel egyetértek és igaza van
Az elsõ es nagyon fontos dolog, amire rá kell jönnöd: NEM AKKOR FOGNAK SZERETNI AZ EMBEREK, HA MINDENARON MEG AKARSZ FELELNI NEKIK. Nagybetûvel írtam, mert ez a legfontosabb szabály. Ez persze nem jelenti azt, hogy direkt bunkónak kell lenni, de ne parázz attól, mit gondolnak rólad mások, merd vállalni a saját véleményed, es merj ellentmondani. Hogy csapódik le ez csajozáskor? A tipikus jófiú tulajdonképpen azt igyekszik bizonyítani a nõnek, hogy jó szolga: mindenben egyetért, nem mond ellent, bólogat, meghívja italra, fizeti a vacsorát, az egész magatartása mesterkelt. Ezzel viszont csak azt bizonyítja, hogy alacsonyabb státuszú, mint a nõ. Neki kell tepernie es megfelelnie, es a nõ osztja azt a kegyet, hogy vele van egy ideig. AZONBAN A NÕKNEK NEM EZ KELL! Nekik nem szolgára van szükségük, hanem pont ellenkezõleg: vezetõre! Olyan férfira, akire felnézhetnek, aki képes õket gyengéden irányítani, megvédeni es szórakoztatni. Az ilyen férfiak az alfa hímek, es ok egyértelmûen "rosszfiúsan" viselkednek. Meg egyszer: a rosszfiúság nem azt jelenti, hogy par*sztkodni kell a nõvel, meg fitogtatni az erõdet. Ez inkább azoknak a sajátja, akik csak önbizalmat tettetnek. A valódi magabiztosságnak nincs szüksége erõfitogtatásra. Az ilyen férfi nagy értéktudattal bír, tudja hogy KELL A NONEK, tehát nem o teper, hogy lenyûgözze a nõt, hanem pont ellenkezõleg: megadja a lehetõséget, hogy a no kaparjon õutána. Mindez abból adódik, hogy magasabb státuszt mutat a nõnél, nem alattvalóként viselkedik, hanem vezetõként. A jófiú fura sajátsága, hogy gyakran megpróbálja eltitkolni a valódi vonzalmat a nõ felé, és közeledését baráti szándéknak álcázza. egy csajjal, Ha záros határidõn belül nem fordítasz egy akciót az összemelegedés felé (min. Csók 3 randin belül), akkor onnantól a barátzónába kerülsz, es egyszerûen nem fog tudni pasiként nézni rád. Ezért jobb, ha mar a LEGELEJEN egyértelmûen jelzed, hogy Téged õ mint nõ érdekel, es nem mint barát. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, mert a jófiú valamiért ösztönösen cikinek érzi, hogy kinyilvánítsa a szándékait a lány elõtt (en is mindig ezt éreztem), pedig ez csak haszonnal jár. Ha mar az elején tiszta sor, miért vagy ott, akkor nem érhet meglepetés. Ha elküld, ok, így jártál, ha nem, akkor pedig onnantól már könnyû összejönni a csajjal. Igazából ez a legnehezebb: meg tanulni szexuálisan viselkedni, tehát egyértelmûen (de nem bunkó módon) ereztetni a csajjal, hogy õ mint nõ bejön Neked. Nem szabad, hogy ezt cikinek erezd, mar csak azért sem, mert ha bármilyen okból találkozni akarsz egy lánnyal, egybõl arra fog gondolni, hogy akarsz tõle valamit "úgy" (hidd el, tapasztalat..).tehát nem tudod elõtte eltitkolni a vonzalmadat, akkor a legegyszerûbb, ha meg sem próbálod. Végezetül és összefoglalásul par gyakorlati tanács: 1. Hogyan tekintsd magadra Kezdj el magadra "szextárgyként" tekinteni, akit kívánnak a nõk. Soha ne hangsúlyozd, hogy sz*r egyedül, vagy, hogy szükséged van valakire, mert a szánalom vonzalomgyilkos. Igyekezz mindent megtenni, hogy értékesebb legyél a nõk szemében: javíts az öltözködéseden, formáld a tested, legyél igényes, legyél sikeres abban, amit csinálsz. De a legfontosabb, hogy arra rájöjj, Te képviseled a magasabb érteket. Ez nem valamiféle hímsoviniszta duma, hanem tény: a nõknek az olyan férfi kell, akirõl úgy érzik, értékesebb, mint ok. Tehát nem szolga kell nekik es nem cuki kisgyerek, hanem FERFI. Neked pedig el kell hinned magadról, hogy olyan férfi vagy, akire a nõnek SZUKSEGE VAN. Tehát nem Neked kell pedáloznod, hogy bejöjj neki, hanem csak lehetõséget adsz (pl. egy randival), hogy megismerjen Téged, hogy belepjen a Te világodba, ha jól keveri a lapjait. 2. Hogyan közelíts meg egy nõt Errõl csak a jófiúság-rosszfiúság szempontjából írok. Ahogy fentebb utaltam rá, soha ne próbáld eltitkolni, ha tetszik valaki, viszont hõsszerelmesbe se menj át. Nagyon lazán kell a dolgot venni, hiszen egyszerre akar 20 nõ is tetszhet, nem? Tehát odamenni egyhez es randira hívni nem valami nagy szerelemvallás, hanem egy totál hétköznapi dolog a számodra, neki viszont KITUNTETES. Igyekezz minél több testi kontaktust létesíteni MINDENKIVEL: szokj hozza, hogy átkarolod az embereket, megöleled õket üdvözlésül, stb. Ha hozzászoksz, hogy mindenkivel így viselkedsz, akkor ezt nõknél is teljes természetességgel fogod alkalmazni, márpedig a csábítás egyik legfontosabb eszköze a testi érintés. 3. Hogyan viselkedj a nõkkel A jófiúság egyfajta rosszul értelmezett illedelmességbõl adódik, tehát azért viselkedünk jófiúként, mert azt hisszük, így normális, így diktálja az illem. Pedig óriási különbség van a gentleman es a balek között. Légy gentleman, aki kinyitja elõtte az ajtót, feladja rá a kabátot, és illemtudóan viselkedik, de ne légy balek, aki barmit megtenne, csakhogy a közelében maradhasson. SOHA nem hívunk meg nõt italra, ha pedig vacsorázni megyünk, megosztozunk a költségeken. Virágot sem veszünk, hiszen ez mind azt mutatja, hogy nem vagy elég jó neki, es ezt anyagiakkal akarod kompenzálni, mintegy "megvéve" õt. Ha valamivel nem értesz egyet, azt mondd, ne bólogass mindenre, legyen saját véleményed. Merj bátran hozzáérni, megfogni a kezet, atkarolni a vallat, stb. Töménytelen dolgot írhatnék meg, de szerintem a lényeg megvan.
Hmm hát elõször is, azon kívül hogy ne siránkozz meg hasonlók, tegyél még valamit. ... ... például olvass könyvet. :3
hát basszus menj el ismerkedni. Ez ennyire egyszerû. Elhiheted nekem , hogy nagyon sok kis hülye ribanc van akiket simán be lehet etetni...
Képet.
Mert akkor az összes ronda pasi becsajozna a facebookon, mert rájuk írkálnának a csajok :)

Nagyon féltékeny vagyok a férjemre. Már ha ránéz egy nőre, az is zavar. Azt mondja, hogy nem nézi a nőket, de ez nem igaz, mert már láttam. Azért mondja, hogy engem ne bántson meg. Mit tegyek, hogy ne legyek féltékeny?

Legjobb válasz: Ne nézd a férjedet :) Amúgy meg neked egy VAK férj kellene, az legalább nem néz más nõre. Egyébként meg õ téged választott, örülj neki. Amúgy pedig miért vagy féltékeny egy papucsra ?

Ne nézd a férjedet :) Amúgy meg neked egy VAK férj kellene, az legalább nem néz más nõre. Egyébként meg õ téged választott, örülj neki. Amúgy pedig miért vagy féltékeny egy papucsra ?
Szia, szerintem egy kis önkontroll és menni fog hogy ne féltékenykedj. Amúgy lenne rá okod? Ne hagyd hogy kialakuljon benned hogy birtokolni szeretnéd teljesen mert ez egy idõ után zavaró tud lenni, meg biztos vagyok benne hogy téged is sokan megnéznek csak te nem figyeled viszont a férjed látja de gondolom nem szól.
a házasságnál nem vakságot fogadunk!
Ha túlzásba viszed, akkor ráun és elhagy.
Szeretem, amíg egy nõ féltékeny, mert tudni, hogy még szerelmes. De nem szabad így eltúlozni...Próbálj uralkodni magadon.
nem vak a férjed, engedd kicsit, mert ez nem vezet jóra. én pl. kifejezetten bírom, mikor a férjem megnézi a nõket, egybõl azt figyelem, h mit néz (smink, fenék, tûsarkú...) és ebbõl leszûröm, h mi tetszik neki, mert persze csak azt hallom, h úgy vagyok jó, ahogy vagyok. ha megnézi vkinek a totál kerek fenekét, tudom, h tetszik neki és csak nekem nem mondja, h héé bébi, guggolj még 25-öt. remélem érted mit akarok mondani. amúgy meg mi is megnézzük a pasikat nem? ebben a világon semmi rossz nincs.
Ha nem akarsz féltékeny lenni, akkor ne birtokolni akard, hanem várd el magatoktól, hogy törõdjetek egymással és tegyétek boldoggá egymást. Ha a tenyerén hordoz és a lelke a kezedbe van zárva, nem fog érdekelni, hogy egy frissen fényezett karosszéria után megfordul. Egy kicsi féltékenység egyébként tényleg elmegy, jó, ha fontos neked annyira, hogy te akarj neki legjobban tetszeni, ez néha lökhet a kapcsolat gyenge pontjain (egy hosszú kapcsolatban pláne jellemzõ, hogy valaki elhagyja magát, igénytelenül néz ki, nem beszélget, nem szexel a másikkal eleget és nem veszi észre, hogy baj van stb.) Viszont folyton idegeskedni, neadjisten kutakodni a másik cuccaiban nagyon gáz és seperc alatt lenulláz bármilyen kapcsolatot. Szóval csak ésszel!
A féltékenység alapja az önbizalom hiány! Ha úgy gondolkodnál, hogy "összességében vagyok én legalább olyan jó, mint bárki más az utcán, sõt", akkor nem lenne semmi gond... Önbizalom...

MIT TEGYEK hogy ne fájjon már? Már teljesen ki vagyok készülve!

A párommal szakítottunk 1hónapja. Õ volt nekem az els? mindenben. Sajnos egy idióta annyira megbántott, bár állítja akaratán kívül mivel soha nem akart bántani. Mindenesetre olyanokat mondott ami rettenetesen fájt. Hogyan csináljam azt hogy ne foglalkozzak vele meg azzal hogy mit tett vagy mondott? Magamnak ártok ezzel mert emésztem magam!:( 22éves vagyok

Legjobb válasz: Igen magadnak ártasz ha emészted rajta magad ne gondolj rá menj bulizni kapcsolodj ki itt a nyár akár utazz el jót fog tenni ha eltereled a figyelmed róla, ne foglalkozz vele kerüld el és egy idõ után tul leszel rajta keress hobbit akár kirándulj

Igen magadnak ártasz ha emészted rajta magad ne gondolj rá menj bulizni kapcsolodj ki itt a nyár akár utazz el jót fog tenni ha eltereled a figyelmed róla, ne foglalkozz vele kerüld el és egy idõ után tul leszel rajta keress hobbit akár kirándulj
azt, hogy fejezd be a nyavajgást és az önsajnálatot! mert ez eleinte elmegy de ez késõbb már ez! Bocs h így írom de ez van! Õ volt az elsõ...nem te vagy az egyetlen akivel szakított az "elsõ" az élet megy tovább, néz körül kint a világban mennyi normális éppeszû járkál fel alá mosolyog, és párt keres. Holott õk is túlestek már javarészt ezen. Ébredj fel és könyveld úgy el ezt az egészet, hogy véget ért egy fejezet az életedben, és most kezded a következõt... "2. fejezet, mosolyogni fogok vidám leszek ismét élem az életem, és találok másik pasit aki szeret és akit én is szeretek" ha nyers voltam bocs!
A kérdező hozzászólása: De õ volt az elsõ nekem 3 éves kapcsolatról van szó. Nagyon megromlott a végére sokat veszekedtünk. Õ még azt is megemlítette konfliktusforrásnak hogy nekem õ volt az elsõ ezért is sértõdtem meg sokszor apróságokon. Ez nagyon rosszul esett mert inkább pozitívumként kellett volna tekintenie hogy nem álltam össze tizenévesen mindenkivel.
elhiszem h az elsõ volt és [email protected] érzés. De ettõl még nem áll meg semmi, ne ragadj bele egy mocsárba, amibõl egyedül nem tudsz kijönni...
A kérdező hozzászólása: A másik meg az hogy értéktelennek érzem magam. Én egy pasival akartam leélni az életemet akit szeretek. Vannak olyanok a környezetemben akiknek sikerült és boldogok. Más meg már a 10pasival is szakít könnyedén veszi. Én nem ilyen vagyok:(
Örülj neki, hogy nem ilyen vagy. Persze, ilyenkor nem így érzed, de hidd el, ha sokkal mélyebben meg tudod élni az érzéseket(legyen az pozitív vagy negatív), hosszabb távon is sokkal boldogabb leszel. :)
Nekem is hasonló módon ért véget az elsõ kapcsolatom nemrég. Szintén 3 évig tartott, és a volt barátnõm elég kellemetlen módon hagyott el. Tedd magad túl rajta. A legjobb tipp talán az, hogy járj sokat társaságba, kezdj el egy új hobbit, stb.

Anyum mindig akkor kér meg valamire, amikor épp tanulok. Ez már törvényszerő. Mit tegyek hogy ne legyen vita?

Amig tanulás el?tt nem csináltam semmit, nem kellett segíteni. Most, hogy leültem, hogy majd tanulok, megkér hogy elmosogassak, meg szedjem ki a ruhát... Ez nem nagy dolog, meg is szoktam csinálni ha valamire megkér, de mi ez, hogy pont igy egyszerre jön minden? Hogy akkor karok elkezdeni tanulni (vagy már el is kezdek), erre másoknak is pont akkor kellek? Persze ezekb?l a dolgokból mindig idegesség lesz, hogy én nem akarok segíteni, meg hogy pont akkor akarok tanulni, amikor ? megkér. Tényleg nem gond segíteni, de ez az id?zítés, idegesít? mikor belekezdek, vagy belemerülök (igy is nehezemre esik tanulni), erre hagyjam ott hogy mást csináljak.

Legjobb válasz: Reggel, vagy mielõtt nekiállnál tanulni, kérdezd meg anyukádat, hogy tervezi a napot, milyen feladatokban kell neked segítened, és kb. mikor. Mondd el, hogy te mikor szeretnél tanulni (pl. 5-8 között), és lehetõleg akkorra ne idõzítsen kérést, mert nagyon nehéz megszakítanod a tanulást és újra nekiállni. Ha elõre megbeszélitek, látja, hogy nem kibújni akarsz a segítség alól, és te is be tudod tervezni a nyugodt tanulási órákat, ha tudod, hogy aznap mikben kell segítened.

Reggel, vagy mielõtt nekiállnál tanulni, kérdezd meg anyukádat, hogy tervezi a napot, milyen feladatokban kell neked segítened, és kb. mikor. Mondd el, hogy te mikor szeretnél tanulni (pl. 5-8 között), és lehetõleg akkorra ne idõzítsen kérést, mert nagyon nehéz megszakítanod a tanulást és újra nekiállni. Ha elõre megbeszélitek, látja, hogy nem kibújni akarsz a segítség alól, és te is be tudod tervezni a nyugodt tanulási órákat, ha tudod, hogy aznap mikben kell segítened.
Mondd meg egyenesen neki, hogy most tanulsz és nem érsz rá. (Esetleg zárkózz be a szobádba, vagy kérj segítséget az édesapádtól, azzal, hogy elpanaszolod neki, hogy anyukád soha nem hagy tanulni.) Majd ha megtanultad a leckédet - mert neked az az elsõ!, az a te munkád és a kötelességed, nem más -, akkor segítesz, ha van kedved. Ugyanis nem te vagy a szülõ, hanem õ, és az õ dolga az, amit rád akar pakolni. Ne tegye tönkre a tanulást, ne tegye tönkre a fiatalságodat, csak mert irigy rád. Tegye szépen a dolgát, mert amikor téged vállalt, azzal vállalta a felelõsséget is. Az édesapádat kérje meg, ha van, hogy segítsen, mert az a társa. Te a gyereke vagy, nem a társa és nem a szülõje! Nyílván, amikor majd rossz jegyeket hozol haza, akkor meg az lesz a baj. Ronda pszihés játszmákat játszik az édesanyád, ezért nagyon jó volna, ha gondolkodnál a kollégiumon, hacsak lehetséges. Jómagam 14 éves koromtól kollégista voltam, egyetemistaként is, úgy, hogy nem vagyok éppen közösségszeretõ ember. De a kollégium megvédett a rossz családomtól, és otthont adott. Ha otthon állt a bál, nem tudtam róla; akoliban volt fûtés, melegvíz, normális élet. Lehetett tanulni, és nem kellett buszozni napi kétszer. Mindenkinek csak ajánlani tudom, neked is.
A kérdező hozzászólása: Nem direkt csinálja, nem igy értettem. Hanem épp ugy jön ki véletlenül, hogy nem sokkal az elõtt kezdek tanulni, amikor õ megkérne valamire.
Elsõ: ez a módszer azért nem jó, mert a mama így is, úgy is belepiszkít a passzív-agresszív játszmáival (megígéri, aztán csakazért is felborítja a másik ember napirendjét, elõre megbeszélt dolgait); másrészt pedig nem a gyerek dolga, hogy a szülõ napirendjéhez alkalmazkodjon - különben sosem lesz belõle önálló, felnõtt ember -, hanem a szülõ csinálja a maga dolgát, a gyerek a magáét és amikor az utóbbibak van szabadideje is meg kedve is, akkor segít. Egy gyerek, akit a szülõje valóban szerettel nevel, SZÍVESEN segít, mert belül érzi, hogy jól esne a másiknak, ha könnyebb lehetne a napja és õ maga is fontosnak érzené magát, ha besegtíhetne a házimunkába. Ezért azonban masszív dícséret jár - nem pedig eleve elvárjuk, ugye... - és soha nem mehet a tanulás rovására!
Nézd, döntsd el, hogy mit akarsz. Ha tanulni akarsz, szakmát vagy diplomát szerezni, önállósdoni, a magad lábára állni, akkor állj ki magadért és ne engedd, hogy zavarjanak a tanulásban! Ha ez veszekedéssel, állandó harccal jár, azt is vállald. De ha nem vállolod, akkor ne panaszkodj, mert annak nincs értelme. Ha háziasszony akarsz lenni, a családjának élõ nõ, feleség és anya, akinek egy érettségi is elég és máris jöhet az esküvõ meg a baba, akkor engedj anyukának, menj segíteni a tanulás rovásására is - csak akkor azt nem értem, hogy minek kértél segítséget tõlünk? Hiszen ezek szerint magad is jól tudod, hogy mit akarsz.
Elsõ vagyok Én azt gondolom, egy családban a gyerek is besegíthet a házimunkába amellett, hogy rendesen tanul. Pont arról szól, amit írtam, hogy közösen találják ki a napirendet, kölcsönösen alkalmazkodva egymáshoz. Én nem érzek az anyuka részérõl passzív-agresszív játszmát vagy deviánsan negatív gyerekhez való hozzáállást. Egyszerûen figyelmetlennek látom, aki nem tervezi meg elõre a feladatokat, a segítségkérést. Második, ne haragudj meg rám, de nekem kicsit úgy tûnik, hogy a saját, családon belüli negatív tapasztalataidat vetíted ki erre a szitura.

Mit tegyek ha akutyám sétálni viszem huzz a porázon mindennek ami mozog neki akar menni, autó, járó kelők, nem hallgat rám egyálltalán! Mi tegyek hogy ne huzzon, figyeljen rám? Mivel érhetem el a figyelmét? Vagy ezen már nem tudok segíteni?

? egy 1éves am.staffordshire kutyus,az udvaron belül minden feladatot teljesít amire kérem,sétál szorosan láb mellet is!!De amint kilépünk a kapun mint ha elvágták volna tölem!Semmire nem hallgat!

Legjobb válasz: szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)

szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)
Nézd meg ezeket az anyagokat: http://arm.uw.hu/newsite/downloads.html ...és ha megnézted kezd is el Õket alkalmazni, bár sokkal jobb lenne hogy kutyaiskolába vinnéd de ez a megoldást itt valamiért mindig lehurrogják. :(

Valaki segítsen nekem! Mit csináljak ha holnapra meg kell Tanulni egy hosszú verset és én nem akarom meg már nincs rá idöm se. Most ilyenkor mit tegyek hogy ne kapjak rá egyest?

Legjobb válasz: Mit tegyél? Tanuld meg. Még nagyon som órád van. Ennyi idõ alatt biztosan meg lehet tanulni. Ja, persze, ha nem akarod, akkor ne tanuld, de akkor ne lepõdj meg az egyesen. Netezni van idõd csak tanulni nincs?????

Mit tegyél? Tanuld meg. Még nagyon som órád van. Ennyi idõ alatt biztosan meg lehet tanulni. Ja, persze, ha nem akarod, akkor ne tanuld, de akkor ne lepõdj meg az egyesen. Netezni van idõd csak tanulni nincs?????

Ha teljesen szőke hajamat befestem sötétbarnára, vagy inkább feketére akkor benne marad a festék? Nem fogja ledobni? Mit tegyek hogy ne dobja le? Ne mossam annyit?

Legjobb válasz: én befestettem egyszer és befogta, szép volt, de nagyon MEGBÁNTAM, ugyanis eredeti szõke vagyok, undorító volt a sötét hajban a világos lenövés (mintha kopaszodnék) és a visszaszõkítésre (mikor meguntam a sötétet) majdnem ráment a hajam... DURVA VOLT! gondold át a dolgot, inkább satíroztass bele sötét csíkokat és ha tetszik, akkor festesd az egészet. meg legalább kitapasztalod, mennyire fakul:) amúgy kicsit dobja csak le, nem vészesen, és a 2. festés után már szinte semennyit, és nyugodtan moshatsz hajat

én befestettem egyszer és befogta, szép volt, de nagyon MEGBÁNTAM, ugyanis eredeti szõke vagyok, undorító volt a sötét hajban a világos lenövés (mintha kopaszodnék) és a visszaszõkítésre (mikor meguntam a sötétet) majdnem ráment a hajam... DURVA VOLT! gondold át a dolgot, inkább satíroztass bele sötét csíkokat és ha tetszik, akkor festesd az egészet. meg legalább kitapasztalod, mennyire fakul:) amúgy kicsit dobja csak le, nem vészesen, és a 2. festés után már szinte semennyit, és nyugodtan moshatsz hajat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!