Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, lefagy a számítógép (4 db)

Mit tegyek, ha lefagy a számítógép. Általában csak a "reset" gomb segít, mivel semmilyen műveletet nem enged alkalmazni. Van rá valami konkrét billentyű kombinációs parancs? Hogyan csináljam, hogy ne tegyek nagy kárt, és ez mitől van?

Legjobb válasz: Windows? Akkor: Alt Esc, Alt Tab, Ctrl Alt Del Mind arra jó, hogy megpróbál átkapcsolni egy másik programra - és így lesz lehetõséged elrendezni azt, amelyik nem válaszol. De biztos, hogy valami komolyabb probléma is van mögötte, ami hozáértõt kívánna.

Windows? Akkor: Alt Esc, Alt Tab, Ctrl Alt Del Mind arra jó, hogy megpróbál átkapcsolni egy másik programra - és így lesz lehetõséged elrendezni azt, amelyik nem válaszol. De biztos, hogy valami komolyabb probléma is van mögötte, ami hozáértõt kívánna.
Ha lefagyás után a Numlock billentyûre a hozzá tartozó LED mûködik akkor a windows szoftveresen fagy le, ennek lehet persze hardwer oka, memoria, táp, winchester, de ha nem mûködik a Numlock LED sem akkor hardweresen fagy valamitõl a gép. Ez már lehet alaplap vagy proci hiba is.
futtasd át vírusírtóval a gépet, lehet az az oka...
lehet az, hogy vírusos a géped.lehet az hogy szoftver hiba vagy az utolsó eset lehet a memória valameik rossz nekünk ugyanígy volt de nekünk ujra is indult.Szóval próbálj egy másik XP-t szerezni és rakd fel ha ezek után is rossz akkor lehet, hogy a memória.Amúgy simán fagy le vagy játék vagy valami?
ALAPLAP. CPU típusa Intel Celeron D, 3066 MHz (23 x 133) Alaplap neve Ismeretlen Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale-G i865G Rendszermemória 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS típusa AMI (08/21/06) Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1) Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1) Megjelenítés: Videokártya NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation) (64 MB) 3D gyorsító nVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Képernyõ Plug and Play monitor [NoDB] (ETL5108196) Multimédia: Hangkártya Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] Háttértár: IDE vezérlõ Intel(R) 82801EB Ultra ATA tárolóvezérlõk - 24DB Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1654N (149 GB, IDE) Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-111D SMART merevlemezek állapota OK Kötetek: C: (NTFS) 152617 MB (137697 MB szabad) Bevitel: Billentyûzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyûzet Egér HID-szabványnak megfelelõ egér Hálózat: Hálózati kártya Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (192.168.1.100) Modem Kommunikációs kábel két számítógép között Modem Kommunikációs kábel két számítógép között #2 Modem Kommunikációs kábel két számítógép között #3 Perifériák: Nyomtató Microsoft XPS Document Writer USB1 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB2 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller [A-2/A-3] USB eszköz USB HID

A számítógépem lefagy. Mit tegyek?

A gépem úgy szokott lefagyni, hogy teljesen megáll minden, és a hangszóróból egy borzalmas berregés, vagy sistergés hallható. Ez szoftver, vagy hardver hiba? A Win7 Telepítése megoldaná a problémát?

Legjobb válasz: Mikor történik? Adott program futásánál? Vagy egyszer csak üresjáratban? Ctrl alt del bejön? Vagy kékhalál? Bármi információ?

Mikor történik? Adott program futásánál? Vagy egyszer csak üresjáratban? Ctrl alt del bejön? Vagy kékhalál? Bármi információ?
A kérdező hozzászólása: Hát ez változó, de elõfordult már az hogy üresjáratban is lefagyott. A kék halál sem túl ritka. A feladatkezelõ az nem jön be mivel van egy vírus a gépemen, amit még mindig nem találtam. De nem a vírus az oka mert már elõtte is lefagyott. Tehát ha az ember nem nyúl a géphez egy nap alatt legalább 1x újra kell indítani.
Esetleg, ha le tudnád írni a kékhalál okát (mi okozta a hibát, ott kiírja) az sokat segítene. Ez alapján amit írtál, én RAM hibára gyanakszom, ha esetleg megoldható, próbáld cserélni/esetleg kivenni valamelyik RAM-ot, aztán ha a hiba továbbra is fennáll, akkor berakni a másikat, stb, esetleg egy memória vizsgálatot. Ha nem a vírus okozza a lefagyást, akkor megesik, hogyha a windows hibás szektorra próbált adatot másolni, akkor attól képes behalni.
A kérdező hozzászólása: oké köszi a tanácsot, majd elviszem olyanhoz aki képes megcsinálni, mert amíg garanciális a gép addig nem sufnituningolom :)

A számítógép teljesen lefagy Battlefield 3 közben, mit tegyek?

Csak a battlefield 3 közben, a túlmelegedésre gondoltam de akkor az egész gépnek le kéne állnia. Így csak az egész rendszer befagy a kép úgy marad billenty?re/egérre nem reagál.Mi lehet a gond? (Windows 7 64bit)

Legjobb válasz: A játék eredeti vagy letöltött? A géped többi része?? Lehet, hogy a ram nem elég, akkor is így szokott megállni.

A játék eredeti vagy letöltött? A géped többi része?? Lehet, hogy a ram nem elég, akkor is így szokott megállni.
A kérdező hozzászólása: A játék eredeti, CPU: Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz RAM: 6GB Corsair Dominator GT 2000MHz 3x2GB Videokártya: GTX 295 1786MB dual-gpu 6GB Ram csak elég, barátomnak 2GB van és nem tapasztalta még :/


A számítógépem bekapcsoláskor lefagy. Mit tegyek?

Bekapcsolom a gépet és közben lefagy miel?tt még a windows betöltene. Próbáltam megmozgatni a kábeleket de nem segít. mit tegyek?

Legjobb válasz: Próbáld a gépedet elindítani csökkentett módban, és futtasd végig a vírusírtódat, hátha benyeltél valamit. Ha nem, akkor telepítsd újra a rendszert....

Próbáld a gépedet elindítani csökkentett módban, és futtasd végig a vírusírtódat, hátha benyeltél valamit. Ha nem, akkor telepítsd újra a rendszert....
A kérdező hozzászólása: Nem reagál semmire, nem tudok így belépni :S
Indítás után nyomd le az F8-at és ott válaszdd ki a csökkentett módot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!