Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kutyám tüzel, (6 db)

Mit tegyek, a kutyám tüzel, de nem akarom hogy kiskutyái legyenek?

4 kutya van 3 lány 1 fiu.Az udvaron vannak,és nem akarom ivartalanittatni ?ket.

Legjobb válasz: Én láttam már, hogy bugyit húznak a lánykutyára. Viccesen fog kinézni, ha a 3 kutya egyszerre tüzel... :-))

Én láttam már, hogy bugyit húznak a lánykutyára. Viccesen fog kinézni, ha a 3 kutya egyszerre tüzel... :-))
Ha van rá lehetõség, zárd õket el egymástól! De a legjobb megoldás mégiscsak az ivartalanítás lenne! Gondolom, nem akarod ilyesminek kitenni õket. Ismerem az érzést, de nem nagy mûtét és nem viseli meg õket. Azzal egyszer s mindenkorra megszûnik a probléma. Tudom, hogy nem könnyû rászánni magad, de próbáld meg átgondolni, nem ártsz vele nekik!
de legközelebb beadadhatsz neki injekciót amitõl kimarad a tüzelése, az affajta védekezés.Nekem az unokahugom ezt csinálja a kutyival, ivartalaníttathatod is, de az 3 lánynál nem csekély összeg lesz-amúgy meg nem biztos, hogy a leghumánusabb módszer.
Humánus módszernek nem nevezném sem az ivartalanítást, sem az injekciót! Az ivartalanítás az csonkítás, az injekció pedig okozHAT rákot idõvel! nem feltétlen, de lehet. A különzárástól megõrül majd a környék is (ez személyes tapasztalat)! Marad a bugyi, amit pedig lerághat magáról! Ha nem nagy a kötõdés a fiú kutyához, akkor ajándékozzátok el, persze ez sem a leghumánusabb! A legolcsóbbnak az tûnik, ha a fiút ivartalanítjátok, s a 3 lány meg tüzelhet, csak a szomszédokra kell majd vigyázni! :) Ebben a helyzetben a humánus megoldás az lenne, ha hagynánk a természet menetét, de ezt senkitõl se lehet elvárni! Nekem 2 lány-1 fiú van, s különzárogatom a fiút általában, de az 2 hét visítás! A tanulságom pedig, hogy nem fogok többet fiút és lányt tartani egyszerre, de ezek már lieblingeket, tehát addig így tudom megoldani én.
akkor csak a tüzelõbugyi marad. de saját tapasztalatból mondom, 5 lánykutyus gazdájaként, idõvel így is- úgy is ivartalanítás lesz a vége valószínûleg. Nekem mindegyikük ivartalanítva lett úgy, hogy én nem akartam. de mégegyszer nem várnék rá, mert minél idõsebbek, annál jobban megviseli õket az altatás és a mûtét. legutóbb a 8 éves kutyusomat kellett ivartalanítani, mert nem állt el a vérzése. gondolhatod, az amúgy is nagy vérveszteség mellé egy operáció... szerencsére rendben van, de megfogadtam: mégegyszer, ha lánykutyusom lesz (márpedig én lánypárti vagyok) és nem akarok kicsiket, minél elõbb ivartalaníttatom. ( a másikaknál álvemhesség, petefészek-daganat, méhgyulladás volt az ok- nem kívánom Nektek, de sajnos ez a tapasztalat, de nemcsak az enyém, az orvos is mondta:-( ) az injekció pedig valóban nagy galibákat okozhat évek alatt. nagy adag hormon.
Tudom, hogy vicces de a haziorvosunk mindig fogamzasgatlot adott a kutyajanak....talan ha egyszer nem mukodott....mindig nevettem rajta.... ..es hat igen idetlenul nez ki, de meg mindig jobb bugyogot huzni a tuzelo szukara, mint aztan gazdit keresni az edes kis nemkivant kolykoknek....
Én inkább egy kérdéssel válaszolok a kérdésre...HOGY A FÉSZKES FENÉBE KERÜLT EZ A KÉRDÉS A SPORT, MOZGÁS KATEGÓRIÁBA??????
Én ugy tudom létezik fogamzásgátló gyógyszer is kutyák részére de elõtte kell h kiskutyái legyenek csak utána szedhet gyógyszert de 3 kutyánál az ivartalanitás olcsóbb és kevésbé macerás (a kutyák számára is).
Mielõtt a kutyáidat megvéded a nem kívánt terhességtõl, olvass is, ne csak nézz, és akkor ha a megfelelõ helyre irnád a kérdésedet, biztos hamarabb, és több embertõl kapnál rá választ...

Mit tegyek? Van egy szuka és egy kan kutyám (fiatal). Szeretném ivartalanítani a kant, de a szüleim nem engedik és persze a másik kutyát sem. Mit tegyek ha a szuka tüzel, zárjam addig őket el? Vagy vigyem el beoltani a szukát.

viszont az meg nem jó hosszú távra és nem egészséges

Legjobb válasz: Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.

Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.
Valamelyikkel kezdeni kell valami, ha nem akarsz kölyköt.
A hormon injekció nem jó, de idõt lehet vele nyerni. Ha úgy gondolod, hogy fél-1 év alatt esetleg ivartalaníttatni tudod valamelyiket akkor ezt ajánlom. Gondolom tudod, hogy az injekció megnöveli a méhgyulladás kockázatát, de én anno ezt választottam, mint egy esetleges alom kockázatát. Nálunk nem volt gond.
Magyarázd el szépen a szüleidnek, hogy ha szaporodik a 2 kutya az nekik is oltári nagy probléma, gond! Mindet etetni kell, oltatni kell, gazdát keresni nekik! Ha csak az egyiket ivartalanítod, már meg is van oldva. 6 hónapos kor után azt hiszem már simán elvégzik, ha csak nem épp tüzel a szuka, de ezt úgyis kérdezi az állatorvos. Mivel indokolják a szüleid hogy nem engedik a mûtétet?

Mit tegyek, ha a kutyám tüzel?

Legjobb válasz: NAgyon-nagyon figyelj rá, hogy ne találkozzon ivaros kan kutyával. Ha kerti kutya, ebben az idõszakban tartsd bent a házban. Legalább 3 hétig nagyon figyelj, mert bármikor becsúszhat baleset. Emelett készülj a vérpöttyök miatt a gyakoribb takarításra is.

NAgyon-nagyon figyelj rá, hogy ne találkozzon ivaros kan kutyával. Ha kerti kutya, ebben az idõszakban tartsd bent a házban. Legalább 3 hétig nagyon figyelj, mert bármikor becsúszhat baleset. Emelett készülj a vérpöttyök miatt a gyakoribb takarításra is.
Jegyeztesd elõ ivartalanításra, és zárd el jól, hogy ne férhessenek hozzá kan kutyák. Elég elszántak, bemásznak a kertbe, úgyhogy tényleg zárd el, ha kint van. Ha meg lakásban, akkor sétáltatásnál vigyázz rá, és keveset legyél kint vele.
szia, nekem is most tüzelt, de hála istennek vége van. én azt csináltam(mivel van egy ivaros kanunk) hogy a kis szuka egész nap bent csücsült mellettem a házban, ha kiengedtem szigorúan szemmel voltak tartva, sétálni csak olyan zárt helyre vittem, ahol nincsenek más kutyák(egy üres portára, ami a miénk)és 3 hétig bizony keményen el kell viselni azt, hogy õ bent van, egy kicsit hisztisebb lett, hogy a kan egész nap vonított, és sorolhatnám. A lényeg, hogy kb két percre se hagyd magára kint, mert megtörténhet a baj. Én se akarom ivartalanítani, mert nekem ivartalanítással kapcsolatban rossz élményem van(a doki elrontott valamit az állítólagos rutin mûtét közben, és az ivartalanítás után kb 2 héttel már temettem a kutyámat, ezért én inkább szenvedek vele fél évente, és ha esetleg beteg lesz, akkor ivartalanítom, de addig nem) Sok sikert, és kitartást, az elkövetkezendõ 3 hétre.
ne fordíts neki hátat.
Zárd el a fûtést.
A kérdező hozzászólása: Oké ezek hasznosak! (már amelyik) igyekezni fogok!

Mit tegyek h. a fiú tacsi kutyám ne menjen a tüzelő foxi kutyám után?

a foxi be van zárva a tacsi meg nincs.állandóan odamegy az ajtóhoz ahol a kutya van és vinnyog.Tudom h. a hormonok meg hát ilyenkor beindulnak...de ha rászólok akkor abbahagyja de kb 1 óra múlva megint kezdi.A tacsit nem tudom sehova bezárni meg azt nem viselné el.Este a legrosszabb,többször is felkeltem miatta.pár napja tüzel a foxi.Meddig tüzel amugy?És egyszer?en nem tudok semmit sem csinálni h. a kutya ne menjen oda a másikhoz.Mit tegyek?köszönöm

Legjobb válasz: Más megoldás nincsen szerintem az ivartalanításnál. A biológiát nem lehet neveléssel vagy fegyelmezéssel szabályozni. Esetleg ha megoldható, a tüzelés idejére elviszed valamelyiküket máshová.

Ivartalanítani kell valamelyiket mert hülyét fogsz kapni elõbb-utóbb. A szaporodási ösztönt nem lehet kinevelni belõlük.
a szukának egy darabig lehet fogamzás gátlót adni de ezt inkább kérdezd meg az állatorvostól.Atól elvileg ugyan úgy párosodnak csak nem lesznek kölykeik.
Más megoldás nincsen szerintem az ivartalanításnál. A biológiát nem lehet neveléssel vagy fegyelmezéssel szabályozni. Esetleg ha megoldható, a tüzelés idejére elviszed valamelyiküket máshová.
Ivartalanítás megoldaná a problémát.
Ha a tacsival akartok tenyészteni (szaporítani), akkor a szukát kéne. Sõt az még jobb is, mert legalább nem vonzana más kan kutyákat oda, amibõl balhé lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi.de valószínû a tacsit nem fogjuk mert majd be lesz pároztatva.akkor ezek szerint mást nem leht csinálni.köszi mindenkinek
egykutya kb:2-3 hétigtüzel 8.naptóla20.-ig fogamzóképes. De szerintem ne ivartananítasd.Miolyankor beszoktuk csukni a kennel be.
Azt hiszem 21 napig tüzel a szuka. Megoldás, ha ivartalanítod a tacskót ha szeretnéd ezt, de utána is ha jól tudom pár hónap még amíg a hormonok a szervezetében vannak.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget.akkor talán kibirom ezt a z idõszakot:)
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk ivartalanítani.nem tudom mit tegyek mert állandóan vinnyog:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, mindenkinek:) már nem tûzel de amig tûzelt csak at elején ment oda a tacsi utána már annnyira nem érdekelte köszi mégegyszer:D

5 éves kan puli kutyám nagyon kivan mindig mikor tüzel a szomszédban az újonnan odakerült kutyus. Mit tegyek? Nem lesz baja ettől?

Mindig depressziós, kiheréltetni nem akarom, nem vagyok híve neki, maximum akkor, ha tudom, hogy baja lehet belőle, ha állandóan tüzel a szomszédban a szuka kutyus.

Legjobb válasz: Mindettõl függetlenül lehet hererákja. Persze csak ha megvannak a heréi. :) Ha neked nem elég az, hogy látod ahogy szenved, akkor mi bírna rá a mûtétre? Nem a tiédet vágják le.

Mindettõl függetlenül lehet hererákja. Persze csak ha megvannak a heréi. :) Ha neked nem elég az, hogy látod ahogy szenved, akkor mi bírna rá a mûtétre? Nem a tiédet vágják le.
Én mindenképp az ivartalanítást ajánlom, amíg a kutyád fel nem nyársalja magát a kerítésre, hogy átjusson a szukához. Te is látod, hogy szenved, miért kellene neki átélnie ezt feleslegesen évente 4-5 héten keresztül? Ilyenkor a kutya teljesen stresszes, nem eszik, ami vezethet súlyosabb problémákhoz is hosszútávon. Az ivartalanítás pedig egy gyakorlatilag 10 perces mûtét, utána boldog és kiegyensúlyozott életet élhet. Gondold át.
5-6 éves kor fölött hatalmas arányban megnõ a here és prosztata rák! Mindenképp ivartalaníttasd! És az amúgy is csak kínzás számára, hogy érzi a szuka szagát, de nem mehet át, nem engedelmeskedhet az ösztöneinek (természetesen ne szaporíts vele!). Persze, hogy depressziós! Ne akard már ilyen állapotban látni évente 2-3 alkalommal is. Légy egy kicsit felelõsebb, gondoskodóbb az irányába!
akkor más lehetõséged nincs mint alaposan lefoglalni, kifulladásig kifárasztani, mineden nap többször több órára sétára vinni és minden nap kemény agymunka.
Nekem a szuka kutyám lett ivartalanítva, és már 2 évesen kezdõdõ méhgyulladása volt :S ez csak a mûtét után derült ki. Akkor megfogadtam, hogy a késõbbiekben ha lesz kutyám, az elsõ adandó alkalommal ivartalaníttatom. Nem vagyok tenyésztõ, az állatnak pedig megkönnyíti az életét.
Egyáltalán nem fog megváltozni a személyisége, egy embernek megváltozik vakbélmûtét után? Én is féltem tõle bevallom, 1, 5 éve lett ivartalanítva a kan kutyám 7 évesen, ugyanolyan mint volt, talán kicsivel jobban figyel rám az utcán és nem izgatják a tüzelõ szukák szerencsére.
Persze, hogy kivan ilyenkor. Gyûlik benne a feszültség, amit le akarna vezetni... köhm. De nem tudja.... te sem örülnék ha ilyen helyzetben volnál. Ezért is jó megoldás a kasztrálás. Nem lesz idegbajos, még picit könnyebben kezelhetõvé is válhat. Kiegyensúlyozottabb lesz.
Nem fog megváltozni magától, hacsak el nem kényezteted. :)
A kérdező hozzászólása: Remélem nem változik meg a személyisége, ha megtörténik a mûtét, amúgy köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Szóval szervi baja nem lesz tõle? Mittudomén hererák, meg ilyenek?
Ivartalanítás, komoly bajai lehetnek, ha nem teszed. Rendszeres prosztatagyulladás, heredaganat stb.

Nosteny kutyam tuzel. Nem kertes hazban lakunk, hanem panelbe. Mit tegyek, hogy ne verezzen ossze mindent?

Legjobb válasz: Tom, már idjét múlt válasz de Ivartalanítás, és 1 életre megoldja a problémát :)

ha ivartalanítva lesz, akkor honnan vérezne? nem lesz méhe
Ha Ivartalanítva van, akkor 1 Életre megoldódnak ezek: -NEm fog vérezni a nemiszervébõl -sokkal nyugodtabb lessz, nem hajtják a fajfentartási ösztönök -a kanok nem fognak ráugrani hogy megtermékenyítsék, de ugye nem tudják, amúgy se mert nem lessz mit, + a szagát se fogják érezni így a kanoknak eszükbe sem fog jutni ráugrani -Nem fog szenvedni azzal hogy nem tud az ösztönének megfelelni, tehát nem engeditek pároztatni, mert az ösztön vinné, fõleg ha olyan helyen vagytok, Pl sétáltatás, akkor is ha a kank megérzik a szagot, hogy tüzel, Ugye a jó szaglásukkal, nagyon messzirõl odamennek hogy, termékenyítsenek, FAJfentartsanak. nekünk 3 kutyánk van, Igaz kertes ház, 1 6 éves fiú puli, és kettõ Lány LAbrador, 3, 4 évesek, és amióta ivartalanítva vannak olyan nyugalom lett a háznál:)
Tom, már idjét múlt válasz de Ivartalanítás, és 1 életre megoldja a problémát :)
Nekem volt ivaros szuka kutyám 12 évig és tényleg rettenetes egy évben kétszer a szmütyüt takarítani utána, vigyázni rá kint nehogy befedezzék stb.!Akármit adtam rá minden lecibált magáról!Most megint szuka kutyusom van de hamarosan mûtik!Utána már nem fog vérezni, nem lesz áll vemhes meg egy csomó betegségnek nem adunk így esélyt sem!
Ilyet ti is tudtok varrni:http://www.sweetpuppyshop.hu/product_info.php?products_id=16..
Pelenkát kössetek rá, a barátnõm is azt csinálja mindig !
A kérdező hozzászólása: es akkor nem fog verezni?
A kérdező hozzászólása: xD
A kérdező hozzászólása: Tettunk ra pelenkat, de sajnos leszedi mindig :( Kiharapja, meg serti.
Mármint a kutyájával... xD
Én azt csináltam, hogy egy kinõtt bugyimra raktam betétet, kivágtam a helyet a farkának, ráadtam, a két végét ami nagy volt rá meg megkötöttem. õ is sokszor levette, de kényelmesebb mint egy pelenka, az én kutyusom minden tüzelését így vészeli át :D szóval már megszokta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!