Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisfiam mostanában verekszik 2 (1 db)

Mit tegyek, ha kisfiam mostanában verekszik? 2 hete csinálja ezt, féltékeny, és egyre agresszívabb, ha nem ő van a középpontban.

Kisfiam másfél éves, 1 hónap mulva jön a kistesó, és mostanában lett ilyen durva, vereked?s. Biztosan érzi, hogy már nem sokáig lesz ? egyedül a középpontban, de mivel tudnám rávenni, hogy ne legyen durva más gyerekekel? A kistesót is verni fogja?

Legjobb válasz: szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit

szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit
Szia! Nálunk nagyobb a korkülönbség, de minden gyerek így reagál, mivel tudja, hogy már megosztott lesz a szeretet. Persze tévesen gondolják így dehát gyerekek. Nem értik az egészet. Valóban az a megoldás, hogy jobban éreztetsd vele, hogy szereted, és magyarázd el neki ha kell minden nap, hogy mennyire imádod, és mindig õ lesz a csodálatos kisfiad és ez akkor sem fog változni, ha megszületik a kistestvére. Ha megvan a baba, akkor is próbáljatok vele sokat foglalkozni, mint a tesó elõtt és akkor nem lesz semmi baj. Érezni fogja, hogy nem ér kevesebbet számotokra mint a testvére. Magyarázd el neki, ha megszületett a baba, hogy most többet kell vele foglalkozni mert kicsi, de segíthet és akkor több idõd marad mindkettõjükre. Nem könnyû dolog ez, mivel egy gyerek másképp fogja fel a dolgokat mint egy felnõtt. Sok sikert és kitartást!
"beszéldd meg vele", hogy inkább örüljjön, mert lesz akivel játszhat, lesz, aki segítsen neki meg egyebek. Meséld el enki, hogy milyen jó, ha van tesó.
Szia! Az én lányom is verekedett, a bölcsödében is ütlegelte a másikat, de ott elmagyaraztak neki, hogy ezt igy nem lehet, leszoktatták róla!
Ez érthetõ mivel azthiszi, hogy a szereteted megoszlik majd kettõjük köszt, vagy inkább majd a picurt jobban fogod szeretni.Én amikor a második fiammal voltam terhes, mindig mondogattam, hogy a pocakomba levõ tesó nagyon szereti Õt és alíg várja, hogy megszülessen és megismerhesse a bátyóját.Odahivtam hozzám kedvesen simogattam és kértem, hogy Õ is üzenhen valamit a öcsikének.Mondta a csillagom, hogy gyere gyorsan mert játszani szeretnék már veled és megigérte, hogy a repûlõgépét is odaadja neki.Mindíg modtam neki, hogy szükségem lesz majd a segítségére, mert nagyon fogok rá számítani.Így is volt, mindenbe befogtam.Segített etetni, tolta a kocsiba, mindíg beszélt hozzá.Büszke volt magára, hogy milyen fontos szerepet tölt be.Terészetesen vele is sokat foglalkoztam, mérhetetlenül nagy szeretettel.
szerezz egy jó ló ostort!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mozgási elégtelenség? Óvónők jelezték, hogy a 3, 5 éves kislányom nagyon lassan esetlenül mozog. Mit lehet ezzel kezdeni? Sportoljon, de mit? Nagyon lazák az ízületei.

Én ebből csak annyit vettem észre, hogy olyan "kajlák a végtagjai". De azt mondták az oviban, hogy a többiek futásnál leelőzik, labdát nehezen kap el.

9

Aki 10-15kg-ot hízott a terhessége alatt, mennyi ment le abból közvetlenül a szülés után, és mennyi idő után nyerte vissza a régi alakját?

9

Félelem az értelmi fogyatékosoktól?

Tudom hogy szörnyen gyarló ember vagyok,de megijesztenek az értelmi fogyatékos emberek,gyerekek. Ma a buszon is egy előttem ülő 12 éves forma gyerek egyfolytában mozgatta a fejét,kalimpált,rángatózott,és artikulálatlan hangokat adott ki és én féltem. Féltem,mert nem kiszámítható hogy mit cselekszik és nem értem. Csak én vagyok ilyen selejtes?

16

Nehez elvalas az anyatol az oviban? Mit tehetek en, az anya?

Kislanyom 3 eves+8 honapos, 7 honapja ovis. Elsö idöszakban is tovabb tartott ez a dolog, mint alt. mas gyerekeknel, majd kicsit jobb lett a helyzet par honapja. Ujabban, kb egy honapja ujra ez megy.
9-ig kell oviba erni, pontosabban, 9-kor bezarjak az ajtot, igy az anyukaknak el kell menni. 8 körül megyünk, es nem ritkan 9-ig megy a huzavona: "anya, az ajtoig gyere velem". Majd fut utanam, "meg egy puszira". Ha nem fordulok meg es nem jövök vissza, jönne velem. Neha "ugye csak 1 kenyeret veszel es jössz vissza", ezzel sikerül elmennem, neha a puszis megy tovabb. Közben elöfordul, hogy "pisilni kell", gyere velem. (Ez külön ciki, mert oviban muszaj nekik egyedül, de otthon kaki utan en törlöm ki az ovi ota allando gyulladasok miatt, es erröl mar kioktatott az ovonö, hogy igy viszont zavarom az önallosagerzetet.) De amugy alt. nem kell pisilni, ez is csak visszajuzo kifogas. A vege minig az, hogy 9-kor eröszakkal veszi el az ovonö, kislanyom nyujtja felem a kezeit, en pedig minel gyorsabban eltünök.
Az ovonö szerint ezutan mintha elvagtak volna, minden rendben, es vegig nem sir az oviban. Az ovonö ugy fejezi ki magat, csak az elvalas problemas nala, es minel tovabb huzom, annal rosszabb - de azert megjegyzem, megvarjak a 9 orat, es csak utana "tepi ki a kezemböl".
Rosszabitja a helyzetet, ha felborul a megszokott rend az oviban, pl. nemreg fotosok jöttek a reggeli orakban, igy a megszokott üvegajtos szobaban senki nem volt, helyette mas ajto elött kellett elbucsuznunk. (A fenti modszerrel, 9 ora...) Farsang: beszeltem neki rola elötte, megsem maradt ott - sztem ismet a nem megszokott környezet. Anyak napja: fel 10-kor kezdödött, igy el kellett volna mennem - csendben elüldögeltem az öltözöjükben, mert sztem milyen anyak napja, ha elszakitassal kezdödik? Elötte nap beszeltünk rola az ovonövel, hogy ha ugy adodik, erre a fel orara maradhatok, aznap megis furcsan nezett ram...
Meddig tart meg? Es miert?

11

Gyermeked étkezési zavarát ha otthon nem sikerült megoldani, akkor kezeltetted valahol? Esetleg közösségben (ovi) mennyi idő alatt jött helyre?

Elsősorban kisgyermekekre gondolok (ovis korú) és főleg olyanra aki nem ette a darabost korábbi gyomor probléma vagy akár autizmus miatt.
Hol kezelték és milyen eredménnyel?

3

Járt már itt valaki? Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság?

22

Hogyan csináljam? 3, 5 éves a fiam és kis rossz csont.

Nagyon nagyon szeretem, de néha az az érzésem direkt nem fogad szót. Hiába kérem szépen rám néz és csinálja az éppen "tiltott" dolgot.
Félek ősszel ovi lesz gyerekeket nagyon szereti és szeret gyerek társaságban lenni de egy idő után úgy mond túl pörög megvadul erről hogyan tudnám leszoktatni?? már előre tartok mit fogok hallani az óvónéniktől a nap végén

2

Ismertek olyan HRG-s szakembert aki Budapesten tart foglalkozást? BHRG alapítványon kívül, mert nekik a fiam korcsoportjának alvásidőben/munkaidőben tartanak csak.

3

Budapesten melyik suliban foglalkoznak SNI-s gyerekekkel?

Kislányom SNI-s és jelenleg olyan suliba jár ahol nem foglalkoznak ilyen gyerekekkel.Járhat rendes iskolába de igényelné a segítséget.Át kellene vinnem egy olyan iskolába ahol jobban oda figyelnek rá.Budapesten hol van ilyen suli?Esetleg a XI ker környékén?
Köszi a válaszokat!

5

Barat csalad gyereke lopott tolunk penzt, hogyan oldanad meg?

Baratsagban allunk egy csaladdal, idonkent osszejarunk (olyan surun, ahogy csak lehet), hol nalunk, hol naluk, grillezunk, kirandulunk, kajalunk, vagy csak dumalunk. Ket gyermekuk van, egy 16 eves lany es egy 11 eves fiu. Tegnap nalunk vacsoraztunk. Korabban parom elmeselte, hogy egyszer jo par ezer forint eltunt tole, es hogy senki mas nem lehetett, csak a fiu, de nem tudta bizonyitani, es azt mondta, lehet megis o teved es elhagyta. Nem is mergeskedtem miatta sokaig. Tegnap pakolasztam, mielott jottek volna, kicsit rendbe szedtem a szobakat. Nekunk egy kozel 2 eves kislanyunk van. Ahogy pakolasztam, talaltam a szamitogepen nehany ezer forintot. Kosza gondolat futott at az agyamon, en ezt a penzt elol hagyom, lehetoseget hagyva a sracnak, letesztelem 2 ezer forintos es egy 5 ezer forintost elol hagytam, a szamitogep mellett a nyomtaton egy talcan, amire meg apro penzt is tettem, osszegongyolve hagytam ott a penzt. Arra gondoltam, ha ez eltunik, eleg valoszinu, hogy az a masik osszeg is miatta tunt el, de azt semmikepp nem hoznam fel. A fiu tobbszor maradt hosszabb idore a szobaban szamitogepezni. Parom is tudott a penzrol.
Ma reggel kerdezi a parom, hogy hol van a penz, de egyikunk se vette el onnan, lanyunk felugyelet nelkul nem tartozkodott egyedul a szobaban, es a nyomtato tetejet nem eri el, valamint ha o lett volna, megtalalom valahol.
Nem akarok osszeveszni veluk, nem akarok haragudni a gyerekre sem. Hogyan oldanad meg a helyzetet, hogyan vezessem fel a gyereknek? Eloszor vele szeretnek beszelni, es ha becsuletesen visszaadja, nem akarom megemliteni a szuleinek, hogy rosszul erezzek magukat e miatt.
Soha tobbet nem hagyok elol penzt, csak arra voltam kivancsi, hogy van e esely ra, hogy az a masik osszeg miatta tunt el. Most mar tudom, viszont valahogy szeretnek "segiteni" neki, orrara koppintani, mielott egy boltban kapjak el, hogy lopott.
Hogyan tudnam rendezni a helyzetet?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!