Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisfiam mostanában verekszik 2 (1 db)

Mit tegyek, ha kisfiam mostanában verekszik? 2 hete csinálja ezt, féltékeny, és egyre agresszívabb, ha nem ő van a középpontban.

Kisfiam másfél éves, 1 hónap mulva jön a kistesó, és mostanában lett ilyen durva, vereked?s. Biztosan érzi, hogy már nem sokáig lesz ? egyedül a középpontban, de mivel tudnám rávenni, hogy ne legyen durva más gyerekekel? A kistesót is verni fogja?

Legjobb válasz: szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit

szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit
Szia! Nálunk nagyobb a korkülönbség, de minden gyerek így reagál, mivel tudja, hogy már megosztott lesz a szeretet. Persze tévesen gondolják így dehát gyerekek. Nem értik az egészet. Valóban az a megoldás, hogy jobban éreztetsd vele, hogy szereted, és magyarázd el neki ha kell minden nap, hogy mennyire imádod, és mindig õ lesz a csodálatos kisfiad és ez akkor sem fog változni, ha megszületik a kistestvére. Ha megvan a baba, akkor is próbáljatok vele sokat foglalkozni, mint a tesó elõtt és akkor nem lesz semmi baj. Érezni fogja, hogy nem ér kevesebbet számotokra mint a testvére. Magyarázd el neki, ha megszületett a baba, hogy most többet kell vele foglalkozni mert kicsi, de segíthet és akkor több idõd marad mindkettõjükre. Nem könnyû dolog ez, mivel egy gyerek másképp fogja fel a dolgokat mint egy felnõtt. Sok sikert és kitartást!
"beszéldd meg vele", hogy inkább örüljjön, mert lesz akivel játszhat, lesz, aki segítsen neki meg egyebek. Meséld el enki, hogy milyen jó, ha van tesó.
Szia! Az én lányom is verekedett, a bölcsödében is ütlegelte a másikat, de ott elmagyaraztak neki, hogy ezt igy nem lehet, leszoktatták róla!
Ez érthetõ mivel azthiszi, hogy a szereteted megoszlik majd kettõjük köszt, vagy inkább majd a picurt jobban fogod szeretni.Én amikor a második fiammal voltam terhes, mindig mondogattam, hogy a pocakomba levõ tesó nagyon szereti Õt és alíg várja, hogy megszülessen és megismerhesse a bátyóját.Odahivtam hozzám kedvesen simogattam és kértem, hogy Õ is üzenhen valamit a öcsikének.Mondta a csillagom, hogy gyere gyorsan mert játszani szeretnék már veled és megigérte, hogy a repûlõgépét is odaadja neki.Mindíg modtam neki, hogy szükségem lesz majd a segítségére, mert nagyon fogok rá számítani.Így is volt, mindenbe befogtam.Segített etetni, tolta a kocsiba, mindíg beszélt hozzá.Büszke volt magára, hogy milyen fontos szerepet tölt be.Terészetesen vele is sokat foglalkoztam, mérhetetlenül nagy szeretettel.
szerezz egy jó ló ostort!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell bánni fogyatékos gyerekekkel?

Holnap megyek egy táborba segítőnek, ahol fogyatékos gyereknek kell segíteni? Hogy kell velük viselkedni? Mit tanácsoltok?

3

Úgy érzem, rosszul nevelem a gyerekem, és tönkreteszem. Hová forduljak?

Alapból váratlan terhességből született a most majdnem 2 éves lányom,én soha nem akartam gyereket,mert én szeretetlenségben voltam nevelve,úgy éreztem,nem tudnék mit adni egy gyereknek. De hát így jött ki,felelőtlenek voltunk a férjemmel,és terhes lettem,és végül nem is szakítottam meg. Igyekszem szeretetet adni a lányomnak,még mindig cicizik,bár engem ez már nagyon megterhel,konkrétan utálom,ha cicizik,de ő csak ettől nyugszik meg. Ezt is én csesztem el,a legegyszerűbb volt minden sírásnál cicire tenni,hogy megnyugodjon.(persze megnéztem,hogy minden más rendben van-e) Szóval nincs is más megküzdési stratégiája. Amúgy nekem sincs,én állandóan zabálok,bulimiás vagyok. Sokszor megölelgetem,éreztetem,hogy szeretem,de baromi hamar elveszítem a türelmem,ha valami rosszaságot csinál. Pl kiönt valamit,leveszi magáról a pelust és odapisil,kakil valahová,ledob valami törékenyt.Megpróbálja elérni a vegyszereket,és késeket,már nem tudom,hová pakoljam őket,hogy ne kelljen nekem is minden alkalommal létrára másznom.Néha az a gonosz gondolat támad bennem,hogy akkor csak hadd csinálja,ha meghal,legalább nem lesz több gondom.Erről mindről tudja,hogy nem szabad,és nem tudom,hogy szoktassam le róla,leginkább kiabálok vele,de minimum undorító,gyűlölködő stílusban magyarázom neki,hogy mit csinált rosszul,néha le is bénázom,bár utólag igyekszem korrigálni,hogy nem ő béna,csak amit csinált,az volt bénázás,vagy ilyesmi.Ha rossz napom van,alapból nehezen viselem el. Kevésszer ugyan,de már ütöttem meg,a kezét olyan 3-4-szer,hirtelen felindulásból. Meg ha megüt engem,akkor is visszaütöm ugyanott,ahol ő engem. Ezt is rosszul csinálom? Inkább sírást kéne imitálnom,és mondani,hogy fáj? A játszótéren néha ütögeti a gyerekeket,de nem tudom biztosan,hogy bántás,vagy játék,hiszen én is szoktam néha játékból dobolni a hasán például. Ezen ő nevet,de én utálom,ha ő engem akárcsak játékból megüt. Amúgy inkább dühből üt meg,mert nem teljesül valami,amit akar.Most már elhatároztam,hogy játékból sem fogom paskolgatni. Sok mindent megengedek neki,de ő még ezeket a határokat is folyton túllépi,amiket egyszerűen nem tudok tolerálni.Nem tudom,hogy szóljak rá,hogy meg is értse,és nem tegye többet. Az is baj,hogy ha túl engedelmes,az sem jó,nem akarom azt sem,hogy azonnal behódoljon.Félek,hogy a sok kiabálás,és néhány ütés és rossz szó miatt rossznak hiszi majd magát,aztán felnőtt korában ő lesz majd a hírekben,mint ámokfutó,aki kinyírta az osztálytársait,meg a tanárait. Hozzáteszem,magamat utálom eléggé,depressziós fajta vagyok,időnként halálvággyal,de sokféle kezelés után sem változtam sokat. Nem akarom,hogy a gyerekem agresszív legyen,persze azt sem,hogy őt nyomják el. Szinte semmilyen problémát nem tudok úgy kezelni,hogy utána ne érezzem magam szar anyának,amivel persze a kedves férjem is egyetért. Néha itthagynám őket,de nem tudom,mivel teszek rosszabbat a gyerekemnek.

6

Mit tehet az a lány, akit molesztál az édesanyja élettársa, de senki sem hisz neki?

A lány egyszer azt hazudta, hogy a férfi megerőszakolta, mert nem tetszett neki, hogy új jövevény került a családba, de miután kiderült az igazság, a férfi tényleg zaklatni kezte, mert a lánynak már senki egy szavát sem hiszi el, aki segíthetne.

5

Mi számít egy óvodás (4-5 éves) gyereknél viselkedészavarnak, ami miatt érdemes felkeresni a nevelési tanácsadót?

Ha pl. nappalra szobatiszta, de előfordul egy családi esemény miatt (egy távol élő rokon érkezése, aki pozitív, és negatív értelemben is felkavarja a család életét), hogy 2-3 hétig bemegy a kaki eleje, és az oviban rendetlenkedik (nem verekszik, nem agresszív, csak pl. sokat nyüzsög, amíg mondókáznak, vagy csoportos foglalkozás van). És egyszer-egyszer éjjel is bepisil ez idő alatt. Érdemes szakemberhez fordulni emiatt, ha egyébként sosincs gond vele, vagy nem?

7

ADHD-s a gyereked? Olvastad ezt a cikket?

http://boldognapot.hu/blog/elarulta-a-betegseg-kitalaloja-ho..

3

Òvoda váltás? Győri anyukák válaszoljatok.

Autista kisfiam nemrég kapott diagnòzist.Enyhe értelmi fogyatékossàg is tàrsul hozzà.Jelenleg hagyomànyos òvodàba jàr,de ùgy érzem jò lenne,ha speciàlis intézmènybe kapnà meg a fejlesztést.Nem bìzom a jelenlegi pedagògusaiban,nincs hozzàértésük,igazàbòl nem is foglalkoznak vele.Szeptembertől kapnà a heti 2 autista specifikus fejlesztést,de szerintem kevés lesz.Szerintetek meglépjem ès vegyem ki az ovibòl ès irassam be màshovà?Tudnàtok nekem intézményt ajànlani?
Köszönöm a vàlaszokat!

1

Szigorúbbak a 3-4 gyermekes anyukák, mint akiknek csak 1 van?

Úgyértem a többgyermekes anyukák hamarabb kiosztanak pl. egy taslit a gyereknek?

12

Egy babán lehet látni, hogy autista? Vannak ennek jelei baba korba is? Pl mi?

nem hiszem azt, hogy autista a gyerekem ,csak egyszeűen érdekelnek ezek a dolgok .

7

Van egy 14 éves fiam többször voltam vele Pszichiátrián, de igazából sehol sem tudtak rajta segíteni. Lassan napi rendszeressé válnak a dühkitörései. Mit tegyek hova vigyem ahol teljesen kivizsgálják? Valamilyen helyet keresek ahol tudnának segíteni?

31

Két éves gyermek dühkitörésére megoldás?

A következő a helyzet: két éves az öcsém, általában elvan magában, játszik, beszél. Azonban az utóbbi időben majdhogynem minden ok nélkül csillapíthatatlan dührohamba kezd, csapkod, visít, kezelhetetlen. Hozzászólni aligha lehet, folyamatosan azt hajtogatja hogy nem nem nem, lassan édesanyámban is kárt tesz a csapkodásával, nem beszélve arról hogy torka szakadtából visít. Már lassan napi rendszerességgel csinálja ezt és már kezd minket az őrületbe kergetni. Mit lehet tenni ilyen esetben?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!