Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisfiam mostanában verekszik (1 db)

Mit tegyek, ha kisfiam mostanában verekszik? 2 hete csinálja ezt, féltékeny, és egyre agresszívabb, ha nem ő van a középpontban.

Kisfiam másfél éves, 1 hónap mulva jön a kistesó, és mostanában lett ilyen durva, vereked?s. Biztosan érzi, hogy már nem sokáig lesz ? egyedül a középpontban, de mivel tudnám rávenni, hogy ne legyen durva más gyerekekel? A kistesót is verni fogja?

Legjobb válasz: szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit

szia nálunk is másfél és a körkülönbség de soha nme bántotta a nagy a kicsit szerintem ne verd meg hanem minél többször öleld magadhoz és szeresd de õszintén tudom hogy szereted de most éreztetned kell vele nagyon nálunk amíg a pici a pocakomba volt állandóan puszit "adott" neki a kicsi meg simogatta a nagy arcát(amikor mocorgott a csöpp mindig odahívtama nagylányunkat és ez volt a simogatás nagyon jó viszony alaklt ki közöttük szerintem ezeknek is köszönhetõ ha a pici megszületik mindig a nagyot kell elõtérbe helyezned, a kicsi nem fog semmibe hiányt szenvedni de a nagynak jobban szüksége lesz rád és hidd el nem leszel hozzá fáradtnáluk most kezd kialakulni hogy már nem muszály a nagynak az elsõnek lennie mert tudja hogy õ is ugyanolyan fontos mint a huga a kicsi most másfél éves ha valamiben tudok szívesen segítek írj privit
Szia! Nálunk nagyobb a korkülönbség, de minden gyerek így reagál, mivel tudja, hogy már megosztott lesz a szeretet. Persze tévesen gondolják így dehát gyerekek. Nem értik az egészet. Valóban az a megoldás, hogy jobban éreztetsd vele, hogy szereted, és magyarázd el neki ha kell minden nap, hogy mennyire imádod, és mindig õ lesz a csodálatos kisfiad és ez akkor sem fog változni, ha megszületik a kistestvére. Ha megvan a baba, akkor is próbáljatok vele sokat foglalkozni, mint a tesó elõtt és akkor nem lesz semmi baj. Érezni fogja, hogy nem ér kevesebbet számotokra mint a testvére. Magyarázd el neki, ha megszületett a baba, hogy most többet kell vele foglalkozni mert kicsi, de segíthet és akkor több idõd marad mindkettõjükre. Nem könnyû dolog ez, mivel egy gyerek másképp fogja fel a dolgokat mint egy felnõtt. Sok sikert és kitartást!
"beszéldd meg vele", hogy inkább örüljjön, mert lesz akivel játszhat, lesz, aki segítsen neki meg egyebek. Meséld el enki, hogy milyen jó, ha van tesó.
Szia! Az én lányom is verekedett, a bölcsödében is ütlegelte a másikat, de ott elmagyaraztak neki, hogy ezt igy nem lehet, leszoktatták róla!
Ez érthetõ mivel azthiszi, hogy a szereteted megoszlik majd kettõjük köszt, vagy inkább majd a picurt jobban fogod szeretni.Én amikor a második fiammal voltam terhes, mindig mondogattam, hogy a pocakomba levõ tesó nagyon szereti Õt és alíg várja, hogy megszülessen és megismerhesse a bátyóját.Odahivtam hozzám kedvesen simogattam és kértem, hogy Õ is üzenhen valamit a öcsikének.Mondta a csillagom, hogy gyere gyorsan mert játszani szeretnék már veled és megigérte, hogy a repûlõgépét is odaadja neki.Mindíg modtam neki, hogy szükségem lesz majd a segítségére, mert nagyon fogok rá számítani.Így is volt, mindenbe befogtam.Segített etetni, tolta a kocsiba, mindíg beszélt hozzá.Büszke volt magára, hogy milyen fontos szerepet tölt be.Terészetesen vele is sokat foglalkoztam, mérhetetlenül nagy szeretettel.
szerezz egy jó ló ostort!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagyon meglepődtem, mikor az egyik ismerősöm mesélte, hogy úgy nyugtatja meg a hisztiző, feleselő gyereket, hogy víz alá dugja. Szerintetek helyes ez?

38

Aki járt már egyszer a TKVSZB elött, annak utána kötelező-e menni?

Tehát,arra értem,hogy aki egyszer volt ott saját elhatározásából és nem küldték annak utána feltétlenűl kötelező-e vagy ki lehet küszöbölni ezt az egészet?Légyszives válaszoljatok!!!!

16

Mit csinaljak ha nem fogad szot a gyerek? Tanacsra lenne szuksegem!

Bebiszitter vagyok kulfoldon 1 honapja.
Van egy 3 eves kislany aki nem fogad szot, csak ritkan. Soha nem akar velem feloltozni, es megmosni a kezet,csak az anyukajaval,vagy valamelyik testverevel es mar szovatette ezt az anyukaja.

A kislany egyszer szeret, egyszer nem. Ha egyedul vagyunk,akkor szeret, jatszunk, ha itthon van az anyuka, vagy valaki a csaladbol akkor utal, mindig mondja hogy menjek el, stb.

Tanacsra lenne szuksegem, mert az az erzesem ha igy haladnak a dolgok akkor keresnek masik bebiszittert.

Ja, es gazdag csalad, elvannak kenyeztetve a gyerekek. Van 2 nagyobb testvere, ok hallgatnak ram.

9

Hogy segítsek a fiamnak, hogy ujra a régi legyen?

Mindig is igényelte a figyelmet, 5 évig egyedul volt, lehet, kicsit el is kényeztettem. Most itt a teso, féléves, akivel szerencsére nem sok gond van, ovi után igy tudnák nyugodtabban a nagyfiuval lenni, csak hát 4-tol 8-ig van a kicsinek is 2x etetés és furdés, amit figyelembe kell venni, és mivel egyedul vagyok itthon, alkalmazkodni kell a nagynak is és beoztanni az idot. Nem tudom, ez lehet-e a baja..Nagyon megváltozott, durva, kiabálos, nem tudok vele leulni társasozni sem, mert osztozik, nem hallgat végig, beszologat..Már az ovonéni is szolt, hogy valamit tenni kéne, mert ezt a 180 fokos változást ok sem értik, tegnap valami piti kis dologért egy barátját nekilokte a kerítésnek, egy másikkal beszologatnak felnotteknek, járokeloknek, nem szépen...Ha ilyet itthon néha megemlített, mindig mondtam, hogy nem szép, nem csinálunk ilyet, de már látom, h hasztalan és komoly a dolog. Lehet, a teso miatt?

8

Van akinek 2 éves gyermeke az alábbiakat produkálja? Bővebben lent.

Későn kezdett el járni, esetlen a járása, inkább fut mint megy, csak néhány szót mond, kezeivel evés közben hadonászik, játékait dobálja, . Stb.! Egyébként mondásra mindent megért! Lehet ezt gyógyitani? Mit tegyek?

5

Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás! Biztos, hogy a pénzért vett törődés jó út? Mi a véleményetek?

Szó volt (az elhanyagolom ha egyedül nevelem témában) az óvónők által mondott "hasfájos szingli" anyukákról.
A védőnők és a szülők felelősségéről és a kezelhetetlen bunkó gyerekekről is szó volt az óvónők.hu-n

de a kedvencem az erdeti téma az óvónők .hu.-n ez volt
Elhanyagolás mikor megemlíti egy fórumozó az agárdi esetet mint példát az elhanyagolásra erre ez a válasz jött:
smételni tudom magam, egyre kevesebb türelemmel!:

T....!--Ne égesse és ne rontsa az érdemben hozzászóló és kérdező szülők renoméját. Hibát hibára halmoz, összekeveri szezont a fazonnal. Csak olvasgasson itt a fórumon. Jobban jár maga is, de főként mi (is) ! -Jó estét!

Erre a fórumozó viszont válasza ez volt
T.....!

Én az eredeti témában írtam amely az elhanyagolásról szól (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 14. - 14:24)
Ön szerint (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 16. - 06:58 elhanyagolás agárdi est a fényevő családról ahol egy gyermek meghalt.) ez nem tartozik a témához('elhanyagolás Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás!..." a topik címe)?
Mégis megkérdezem hogy történhetet ez? Hol van ilyenkor a hivatalos szerv hol van a gyámhatóság?

Azóta ettől az embertől nem jött válasz a többiektől is csak a szokásos amit vártam....

12

Hogyan barátkozhatnék össze egy Autistával?

Az évfolyamtársam, először mindig integettem neki, de ő rám sem nézett. Pár hónap múlva visszaintett, majd hamarisan ki is mondta, hogy szia. És tegnap, ahogy mentem be az osztálytermembe, ebédelès után, ő ott ült a folyosón, várta az apukáját, én észre sem vettem hogy ott van, és akkor mit hallok: Szia Réka.
Csak ámultam! :D

3

Ismertek felnőtt autistát? Vagy akinek auti gyereke van, az segítene esetleg?

Én együtt élek eggyel,nagyon szeretem,de néha nehéz. Próbálok neki segíteni,sokat tudok az autizmusról,de ettől függetlenül nem vagyok orvos,sem szakértő.
A fő problémája (nem meglepően) szociális téren van,nem tud ismerkedni,barátkozni,telefonálni normálisan stb
Engem ez abszolút nem zavrana,de őt nagyon bántja .Sorstársakat keresek,vagy olyanokat akik még jártasabbak a témában,hoigyan lehetne segíteni neki.Értelmileg teljesen rendben van,sőt ,ha egy téma nagyon érdekli,akkor arról komoylan MINDENT elolvas,megkeresem,megjegyez stb . Művelt és intelligens ember,32 éves ,nemhiszem hogy ebben a korban bármilyen pálforudlás beállna az állapotát illetően (ezt ő is tudja) ,de hátha valahogy még tud változtatni egy picit.

Ha jönnek válaszok kicsit jobban kifejtem. Olyanok is írhatnak akiknek a gyerekük auti vagy aspergeres.

4

Mit lehetne tenni még, hogyan magyarázzam el egy 22hónapos kisfiúnak, hogy ne "terrorizálja" a kislányomat?

Sziasztok!

Hogyan wédje meg magát az én 19hónapos lányom? Próbálom a kisfiú figyelmét elterelni,amikor már közelít durwán!Tépi lányom haját,fülét,kiakarja nyomni szemét,fellöki,ellöki stb.
Már fél szinte azoktól a gyerekektől akik hírtelen közelítenek hozzá, wagy meg akarják érinteni..De,csak a kisebbektől..akik nála nagyobbak azokkal el wan..
Annyira nyugodt típus az én kislányom,de ezt nem hagyhatja már! Mi lesz ha ówodába megy..
Itthon persze amikor mondom neki,hogy wédd meg magad bátran,akkor elkezd engem tépni amit a kisfiútól lát :(
Beszéltem az anyukáwal is,de ő csak egy mosollyal meg egy ejnye-bejnyéwel lerendezi..Mintha büszke lenne a fiára,h más gyerekeket bánt.. Walakinek walami jó tanács??

Még annyi,h már kisbaba koruk óta szinte minden nap össze járunk/jártunk..Mostanában ritkultak..

6

TSMT tornához hiányzik egy mondókánk, ismeri valaki?

Úgy kezdődik,hogy "Puli ólja..." .most kezdtük a II. feladatsort és az egyik plédeshez ez van írva.Beírtam a keresőbe de nem jártam sikerrel.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!