Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisfiam mostanában (12 db)

Kisfiam 3 es fel eves, szobatiszta volt mikor kezdtuk az ovit januarban, de mostanaban szinte minden nap bekakil az oviban! Mit tegyek?

mikor elkezdtuk az ovit ra 1 honapra neha elofordult,hogy bepisilt,de mostanaban vagy 1 honapja meg allandoan bekakil,mire megyek erte ,mindig ezzel fogadnak,hogy csinaljak valamit,DE MIT?itthon minden rendben van nem tortent valtozas,akkor mi lehet az oka szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez pszichés eredetû, válasz az óvodai/ otthoni problémákra, stressz helyzetekre. Elõször az óvónénikkel kellene leülni beszélgetni, hogy õk mit javasolnak mit tegyél, elmehettek a Nevelési Tanácsadóba is ott egy pszichológus megvizsgálja (beszélget, játszik vele) és õ is fog tudni nektek segíteni. Én otthon nem büntetném meg érte, sõt valójába szóba se hoznám. Meg lehet próbálni, hogy az óvónénik ráültetik a wc-re délután abban az idõben amikor a bekakilás megszokott történni, de szerintem ez nem fog sikerrel járni mert nem ez a gond.

Ez pszichés eredetû, válasz az óvodai/ otthoni problémákra, stressz helyzetekre. Elõször az óvónénikkel kellene leülni beszélgetni, hogy õk mit javasolnak mit tegyél, elmehettek a Nevelési Tanácsadóba is ott egy pszichológus megvizsgálja (beszélget, játszik vele) és õ is fog tudni nektek segíteni. Én otthon nem büntetném meg érte, sõt valójába szóba se hoznám. Meg lehet próbálni, hogy az óvónénik ráültetik a wc-re délután abban az idõben amikor a bekakilás megszokott történni, de szerintem ez nem fog sikerrel járni mert nem ez a gond.
1 vagyok: még annyi, hogy a gyerekek nagyon féltik a székletüket, és nem szívesen válnak meg tõle. Ez olyan, hogy a haj vágás fáj, mert úgy élik meg mint ha a kezüket vágnák le. Egy hozzájuk tartozó részt vesznek el tõlük. Talán a benti wc-t nem szereti, volt egy rossz élmény, büdös, piszkos, szégyenlõs a többiek elõtt, nem hagyják elég ideig ott ülni, szúrós, hangos, csurog benne a víz vagy bármi lehet a baj a wc ami miatt a gyerek fél tõle és inkább bekakil mint sem oda kimenjen. Amit még otthon megtudsz próbálni, hogy meg kéred rajzolja le az óvodai wc-t, hogy milyen az hogyan néz ki, és érdeklõdve kérdezgeted, hogy õ milyenek látja a wc-t, magát a kakailást. A gyerekek nagyon sok mindent elmondnak a rajzokon keresztül. Ne gyõzködd mikor mesél, hogy pl. nem is piszkos, csak hallgassad, hogy õ mit mesél róla és idd minden szavát.

A kisfiam autista és mostanában egyre sűrűbben ordít a buszon, és az utcán kiabál. Nem tudom mit tegyek. Bármit mondok olyan mintha a semmibe mondanám nem fogja fel ilyenkor. Kérlek mondjatok ötleteket, hogy ilyenkor mit csináljak, hogy reagáljak rá?

Legjobb válasz: Gondolom valamilyen orvossal tartjátok a kapcsolatot. Õ mondott valamit, hogy célszerû kezelni? /esetleg ha ilyen spec. iskolába járatjátok ott érdemes lenne megkérdezni/ Nálunk volt a suliba egy srác. Õ is az volt. Velünk egészségesekkel járt. Az az igazszág, hogy így valamennyire mind megtapasztaltuk ezt a kérdést, hogy hogy kezeljük. Az õszíntét megvallva volt olyan, hogy megtámadott valakit /felpofozott/ a gyerek megnem birta megállni /mert többet adott neki/ és visszaütötte. Gondolhatod nálunk is a tanárok nem tudtak mit csinálni csak azt, hogy a beteg gyerek marad mert nem tudni, hogy hogy ezelné ha eltanácsolják a másik gyereket megbele kényszerítették az iskolaváltásba. Így csak azt tudom mondani, hogy végtelen türelem kell a fiadhoz és még annál is több.

Gondolom valamilyen orvossal tartjátok a kapcsolatot. Õ mondott valamit, hogy célszerû kezelni? /esetleg ha ilyen spec. iskolába járatjátok ott érdemes lenne megkérdezni/ Nálunk volt a suliba egy srác. Õ is az volt. Velünk egészségesekkel járt. Az az igazszág, hogy így valamennyire mind megtapasztaltuk ezt a kérdést, hogy hogy kezeljük. Az õszíntét megvallva volt olyan, hogy megtámadott valakit /felpofozott/ a gyerek megnem birta megállni /mert többet adott neki/ és visszaütötte. Gondolhatod nálunk is a tanárok nem tudtak mit csinálni csak azt, hogy a beteg gyerek marad mert nem tudni, hogy hogy ezelné ha eltanácsolják a másik gyereket megbele kényszerítették az iskolaváltásba. Így csak azt tudom mondani, hogy végtelen türelem kell a fiadhoz és még annál is több.
A nyolcas válaszoló vagyok. Én sem értem, miért pontoztak le, de egy autista kislány édesanyjaként megszoktam, hogy azok, akik nem érintettek a kérdésben, nagyon könnyen ítélkeznek, így különösebben nem is lepett meg. Tavaly még gyengébb voltam, és a I. Gyermekklinika felvételi irodáján sírva fakadtam, mikor egy apuka rám üvöltött, hogy miért nem hallgattatom el a gyerekem, és csak annyit mondtam, hogy nem szórakozásból szeretném befektetni a pszichiátriára... Mostanra nagyon sokat fejlõdött a kislányom, de több mint egy éven át naponta kaptam a megjegyzéseket, hogy mennyire rossz anya vagyok, mennyire hisztis a gyerekem, miért nem pofozom fel stb. olyanoktól, akiknek fogalma sem volt sem a gyerek állapotáról, sem arról, hogy mennyire nehéz. Kívánom a lepontozóknak, hogy sose kelljen megtapasztalniuk ezt a számkivetettséget, és fõként ezt a tehetetlenséget, ezt a kísérletezést, hogy hogyan tehetnének a legtöbbet a gyermekükért. Az eredeti kérdezõnek pedig ajánlom, hogy próbálja ki a zenehallgatást a kisfiával, ha pedig a kisfiú nem szereti a zenét, Angliából lehet rendelni zajszûrõ fülvédõt, amelyet direkt autista gyerekeknek fejlesztettek ki, az is megérhet egy kísérletet.
Én rengeteg mindennel próbálkoztam, ami végre bevált, az az MP3 hallgatás. A neki tetszõ dalokat választhatja ki magának, a neki tetszõ hangerõn. Másfél éve, 3 és fél éves korában kezdtem alkalmazni ezt a módszert, azóta sokkal könnyebbé vált a közlekedés, nem kiabál, legfeljebb néha dúdol. Egy kísérletet talán Nektek is megér, de persze minden gyerek másként reagál. Sok sikert!
Az autistáknak van egy szövetsége és úgy tudom meg is jelent vagy meg fog jelenni egy könyv a viselkedési zavarokkal kapcsolatban. Vadaskert Gyermekpszichiátria autizmus részleg - keresd az elérhetõséget a google-n
Hogy lehet valaki ilyen bunkó. Gyerekrõl van szó, te paraszt!
Az autista gyerekek képtelenek a szocializációra (már attól függõen mennyire súlyosan autista). Külön világban élnek és nem értik meg, hogy miért nem kiabálhatnak az utcán. Nincs olyan intézmény a közeletekben, ahol segíthetnek neked? Egyébként, próbáltad már ilyenkor elterelni a figyelmét? Hány éves? Nem lehet, hogy fél valamitõl? Elõfordulhat az is, hogy valami, nem a megszokott módon történik. Esetleg másik busz, vagy más útvonal. Az autisták nagyon ragaszkodnak a megszokott kis dolgaikhoz és, ha másképp történnek a dolgok, mint ahogy õk megszokták, akkor heves tiltakozásban adják tudtunkra nemtetszésüket. Fogadd el és teljesen Maradj nyugodt, tojd le, ha az emberek bámulnak. Õ legyen a legfontosabb. Bár szerintem ez neked természetes.Minden jót kívánok!:)
Neurológus megmondja! Ha nem használ a tanácsa keress másikat! Ezeket a gyerekeket nem lehet használati utasítás szerint kezelni, egyéni odafigyelést/nevelést igényelnek! 24/N
keltsd föl a figyelmét valamivel hirtelen! pl. legyen nálad egy báb, ami színes és feltûnõ, azzal kezdj el hozzá elváltoztatott, vicces hangon beszélni!
A nyolcas válaszolót mi a francért pontoztátok le?Ti elmebeteg sértõdõs anyukák
Szia! Nagyon sajnálom, ami veled történik, szerintem is fogadd meg a többiek tanácsát. Ettõl függetlenül szerintem ne a társadalomra haragudjon senki. Ti természetesen nem tehettek arról, hogy a gyereketek üvölt, vagy olyan csinál, ami az emberek számára elfogadhatatlan, de sok olyan gyerek van, aki autizmus nélkül is hisztit csap a boltban. Szerintem nincs olyan ember, akit az ilyen nem irritál. Aztán akinél kiveri a biztosítékot, az szól érte. Szóval ezek a dolgok nem ellenetek irányulnak, hanem azok ellen a szülõk ellen, akik úgy nevelik az egészséges gyermeküket, hogy az bármit megtehet és nekik jogaik vannak, mondván felsõbbrendûek, mert gyerekük van. Ezt a hozzáállást nekik köszönjétek, ne azoknak, akik szólnak érte. Titeket viszont nagyon sajnállak, én ezért is nem szólok soha, nehogy errõl legyen szó és megbántsak valakit.
a kérdezõnek: el kell döntened kinek a pártjára állsz? a gyereked mellé állsz, vagy a neurotipikus társadalom pártjára? a kettõ ugyanis szemben áll egymással. egyébként a fülvédõ tényleg értelmes dolog, nem hülyül bele a sok zajba. neki ezek túl erõsek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor ha így történt én nem láttam csak annyit, hogy ezt írtad és nem értettem.
Félreértés történt, nem a kérdezõnek írtam hogy "Szégyelld magad" hanem annak a válaszolónak/"embernek" aki azt írta hogy adja örökbe stb...(már törölték)
8-as válaszoló! Szerintem azért pontoztak le sokan, mert azt hitték, hogy a kérdezõnek intézted a szavaid (szégyelld magad, stb...)! Számomra sem volt egyértelmû! Az utána írt válaszodból jöttem rá, hogy másnak szántad! Az én fiam is autista (valószínûleg)most megyünk diagnosztizálásra a Vadaskertbe! Ugyanez a bajom, õ is sokszor üvölt, ordít, kiabál, egyik pillanatról a másikra átvált a hangulata. Az óvódában pl. nagyon nehezen tolerálják az ordítozást... Nagyon nehéz ilyenkor elterelni a figyelmét, úgyhogy nekem is hasznosak voltak a válaszok, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy segitett. Minden tanácsot és ötletet kipróbálok. Az 5-ös kérdezõnek irom: Nincs nagyon. Igen próbáltam elterelni a figyelmét pl gumicukorral, hogy ha jó lesz akkor kap. 8 éves. Nemtudom szerintem nem. 11: Nem. Igen. 12: Képkártyánk még nincs, de készülnek :) 6-os kommentelõnek: 'nem tudom' miért kéne szégyelnem magamat én nem tehetek róla, hogy igy született. És tanácsokat kértem NEM kritizálást!!! A többieknek nagyon köszönöm!
3-mas válaszoló vagyok és nem értem miért lettem lepontozva! Nagyon sok autistával volt dolgom attól függetlenül, h hány éves vagyok! És tisztában vagyok avval, h egy autista milyen! Azt nem tudom mi játszódik le benne, ha valami megzavarja, de amúgy nagyok okos és intelligens embereket lehet belõlük faragni és lehet nekik segíteni az önkontrollban is stb! 24/N
# 14: Azért ez nem mindig egyszerû dolog. Ismerek olyan anyukát, akinek két súlyos hiperaktív kisfia van (pont olyan viselkedéssel, amit te írsz), speciális iskolába kell hordania õket, autójuk nincs. Az iskolába napi 1-2 órát utaznak, tömegközlekedéssel: kikerülhetetlen! Mi szerencsések vagyunk, mert autóval járunk mindenhova, de azért néha elõfordul, hogy nyilvános helyen kell megfordulnunk (pl. orvosi rendelõ), és olyankor az én kislányom is elkezd idegeneket "tapizni". Ez is egy tünet sajnos... Kerüljük, amennyire lehet, de nem mindig lehet...
A kártyákat személyre szabottan kell összeállítani (napirendi kártyák, hívókártyák, választókártyák), a gyerek állapotának, személyiségének és az autizmus súlyosságának megfelelõen. Az AOSZ-ban ingyenesen megcsinálják a személyre szabott napirendet és adnak hozzá kék könyvet is, amibõl el lehet sajátítani a használatát.
Szia! Képkártyátok van? Rajzolj rá különbözõ mintákat, pl:ágy pihenés, kifli, reggeli, tányér ebéd, és ezeket mindig mutasd meg neki, és határozottan mondjad, miközben rámutatsz. Ha gondolod küldök neked kártyákat postán.
Sziasztok! Tudom régi beírás, most olvasgatom... Nagyon sajnálok Mindenkit akinek ilyen gyermeke van :( Kívánok sok erõt /és még annál is többet. /én is anya vagyok Szeretném ajánlani az olyan filmeket, amikben autista gyerekekrõl van szó. Mi most néztük meg Temple Grandin életét. Nem sok mindent tudok az autizmusról, csak filmekbõl tudom elképzelni.. Aztán: Nevem Sam, Esõember.. Visszatérve Temple Grandin életére...ha nem állt volna mellette a családja, akkor...elveszett volna. Így pedig számomra egy Csoda és tiszteletreméltó Õ is és az anyja és nagynénje is. Az is kitûnt a filmbõl, hogy ezt elérni a SZERETETEN kívûl pénz is kellett :(( Mielõtt valaki bunkó, tapló érzéketlen beszólna... vegye a fáradságot és nézzen utána ennek a betegségnek, vagy nézze meg a filmet..hátha okosabb lesz tõle és akkor nem szólogatna be a segítséget kérõ embertársunknak...
Szégyelld magad!

Van két kisfiam egyik 3 és fél éves, az előző kapcsolatomból, a másik 3 hónapos lesz, a mostani páromtól. Két-három hete nagyon megromlott a kapcsolatunk, a veszekedések mindennapossá váltak.Nem tudom mit tegyek! Mit tennétek a helyemben?

Most albérletben lakunk,de folyamatban van egy ház vételünk.Szóval jól összevesztünk,és el?ször megállapodtunk,hogy kivesz egy albérletet,a gyerekeknek és nekem,aztán felajánlotta azt a megoldást,hogy megvesszük a házat,odaköltözünk,együtt élünk,de mégis külön.Megegyeztünk abban,hogy lezártuk a kapcsolatunkat,és a gyerekek miatt együtt maradunk.Nem érzek már szerelmet,de mégis ha arra gondolok,hogy más n?t ölel,csókol,szeret,akkor úgy érzem megbolondulok!Sok hibát követtem el,de soha nem csaltam meg,és most is azt mondom,hogy soha nem kell már más,de neki szerintem hamarosan lesz valakije,és nem tudom,hogy hogyan tudom ezt elviselni.Azt is elviselem,hogy ne szeressen,ne érjen hozzám,hogy nem akar t?lem semmit,de azt nem bírom,hogy esetleg mással van,és haza jön mit aki jól végezte dolgát!Mit csináljak?Szükségem van társra,és ?rá,mégha csak ilyen módon is.Nem tudnék már mással együtt lenni,f?leg nem szerelemb?l.Fontosak a gyerekeim,a nagyobbik fiamnak sem volt apukája,nem akarom,hogy a kisebbiknek se legyen.Nagyon jól bánik a gyerekekkel,szereti ?ket,még a nagyobbikat is,mintha a sajátja lenne.Nem tudom mi legyen!Most frissek a sebeink,lehet,hogy majd id?vel egymásra találunk újra?Vagy költözzünk külön még most?Félek az egyedüllétt?l,f?leg két gyerekkel.Dolgozni még nem tudok,mert nagyon pici a baba.Szükségem van rá minden téren,csak nem tudom hogyan gy?zzem le a féltékenységem!Karácsonykor megy a haverjával bulizni,és a haverja olyan,hogy beleviszi mindenféle n?zésbe.Én meg majd otthon b?gök,és rettegek,meg meg?rülök a gondolattól,hogy lehet,hogy épp más n?t csókol!Tanácstalan vagyok,de azt tudom,hogy így vagy úgy magam mellett akarom tudni!

Legjobb válasz: A hazvetelt ha meg meglehet, akkor akadalyozzatok meg szerintem, es maradjatok az alberletben ahol vagytok. Koncentralj a gyerekekre, mert szerintem elegge a pasikkal vagy inkabb elfoglalva. Ok, hogy mindenkinek tarsra van szuksege, ez az elet rendje, de azert en ugy gondolom, hogy egyik kapcsolatbol mesz a masikba, es ez meg nem is akkora nagy tragedia, hanem a rossz az az egeszbol, hogy mindegyikbol szuletik gyermeked. En a helyedben soha tobbet nem szulnek mar, mert a levet a gyerekek isszak meg annak, hogy tegedet boldogan nem latnak. Sirsz, ideges vagy gondolom, es boldogtalan. Igy gyereket nevelni felelotlenseg, es nem tudom mi volt az, amit irtal, hogy sokat hibaztal te is. Remelem tanultal a hibaidbol mar, es figyelsz jobban a gyerekekre, mert idegileg, lelkileg tonkre fognak menni! Maradjatok az alberletben, es majd meglatjatok hogy alakul a dolog, de kozosen hazat nehogy vegyetek. Ha tovabbra is veszekedtek, akkor koltozzetek kulon!

A hazvetelt ha meg meglehet, akkor akadalyozzatok meg szerintem, es maradjatok az alberletben ahol vagytok. Koncentralj a gyerekekre, mert szerintem elegge a pasikkal vagy inkabb elfoglalva. Ok, hogy mindenkinek tarsra van szuksege, ez az elet rendje, de azert en ugy gondolom, hogy egyik kapcsolatbol mesz a masikba, es ez meg nem is akkora nagy tragedia, hanem a rossz az az egeszbol, hogy mindegyikbol szuletik gyermeked. En a helyedben soha tobbet nem szulnek mar, mert a levet a gyerekek isszak meg annak, hogy tegedet boldogan nem latnak. Sirsz, ideges vagy gondolom, es boldogtalan. Igy gyereket nevelni felelotlenseg, es nem tudom mi volt az, amit irtal, hogy sokat hibaztal te is. Remelem tanultal a hibaidbol mar, es figyelsz jobban a gyerekekre, mert idegileg, lelkileg tonkre fognak menni! Maradjatok az alberletben, es majd meglatjatok hogy alakul a dolog, de kozosen hazat nehogy vegyetek. Ha tovabbra is veszekedtek, akkor koltozzetek kulon!
Szia! Megkérdezhetném hogy a párod hogy vélekedik a helyzetrõl? Õ egyszerûen belement, vagy õ kezdeményezet? esetleg te akartad hogy abbamaradjon a kapcsolatotok?
Nem érted. Itt már nem te vagy a fontosabb, hanem a gyerekeid nyugalma. Ha azt akarod, hogy felnõttként szemrehányást tegyen neked, hogy miért vállaltad õket, ha nem törõdtél azzal, hogy nyugodt légkörben nõhessenek fel, és megkíméld õket a szülõk konfliktusaitól, akkor csináld így, gondolom, jól fog esni 15-20 év múlva, hogy "nem voltál jó anya". Igen, kell az apa a gyereknek, de azt külön fedél alatt élve is megkaphatják. Hidd el, rosszabb folyamatos stresszben felnõni, mint külön a szülõtõl, de legalább nyugiban. Én ma reggel is arra ébredtem hajnalban, hogy a szüleim veszekednek. Mondhatom "szuper" volt ezt hamarabb meghallani, mint a madaraim csivitelését.
Ezt a féltékenykedést verd ki a fejedbõl, ha külön akar lakni, annak megvan az oka.Semmit nem tudsz tenni ebben a helyzetben, nem tudod megakadályozni, hogy mással jöjjön össze.Én szintén ebben a helyzetben voltam, tudom mit érzel!De sikerült tovább lépnem és azóta férjnél vagyok, a férjemmel imádjuk egymást és imádja az én két gyermekemet is!Lépj túl rajta, mert a gyerekek látják kárát!
Hidd el, nem fogja mardosni a féltékenység. De ez így hosszú távon nem fog mûködni. Ebben én most mernék fogadni, és a lottó fõnyereményét is rá merném tenni.
Csak a gyerekek miatt együtt maradni a legnagyobb hiba, amit elkövethettek a gyerek kárára. Inkább költözzetek teljesen külön és éljetek teljesen külön, mint hogy a gyerek stresszben nõjön fel, és a fejetekhez vágja, hogy miattatok lett "idegroncs". (egy "gyerekek miatt együtt maradt" pár idõsebbik gyereke, akinek már elfogyott az ereje, és nagyon elege van a szülõkbõl)
A kérdező hozzászólása: Nem akarok több gyereket, és azt hiszem egy kicsit félreértettél.Nem akarok más férfit a páromon kívül, mert nagyon szeretem, bár talán a szerelem elmúl, de ki tudja, még újra lángra lobbanhat egyszer.Hibáim közt szerepel, hogy nem foglalkoztam vele úgy és annyit amennyit kellett volna, a szexuális életünk már egy nagy nulla volt, mert nem kívántam magát a szexet.Volt hogy sokat költöttem a kelleténél, mert így akartam pótolni a boldogságot talán, nem tudom.Na mindegy, ezt azt egészet talán csak az érti meg aki volt, vagy van hasonló helyzetben, és nem gyerekként, hanem anyaként, nõként.
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim a legfontosabbak, épp azért nem szeretném ha apa élkül nõnének fel.Nekem sem volt apám, tudom milyen.
A kérdező hozzászólása: A párom akarta, hogy vége legyen, vagyis hogy ha együtt is élünk, akkor is külön.Én csak úgy akarok így élni, ha tudunk normális emberi hangon beszélni egymással és veszekedés nélkül, ezzel talán nem is lesz baj, csak megszokni ezt a helyzetet nem könnyû!Meg valahogy azt nem akarom, hogy más nõvel legyen!Úgy állapodtunk meg, hogy ha nem tudunk normálisan így együtt élni akkor külön megyünk.Ha mûködik, veszekedések nélkül, akkor azt gondolom, hogy nem teszek rosszat a gyerekeimmel, és nem hinném, hogy ettõl szar anya lennél.Csak azt szeretém, ha családban nõnének fel.És igen, valamennyire függök tõle, hisz nem tudok dolgozni, így elég nehéz lenne megélni két gyerekkel, abból a pénzbõl amit utánnuk kapok.Azt szeretném, ha meg lenne mindenük, és nem szenvednének semmiben hiányt, sem apában, sem másban!Ez olyan nagy bûn?! Valóban magamat okolom, hisz tényleg hibás vagyok, bár tudom, hogy egy hibás sosincs!Most azt találtam ki, hogy ha õ elmegy bulizni karácsonykor, akkor én meg szilveszterkor megyek, õ meg marad a gyerekkel.Beleegyezett, de talán majd akkor éjjel én is hiányzom neki, és majd mardossa a féltékenység remélem, ha meg nem akkor tényleg elmúlt már minden.

Kisfiam 13 éves, és azzal idegelt mostanában, hogy az egyik osztálytársával jár, aki szintén fiú. Mit tegyek?

Sajnos igaznak bizonyult. Már láttamn is őket együtt kéz a kézben, és elbeszélgettem mindkettejükkel. De most nem tudom merre lépjek tovább. Szóljak a másik gyerek szüleinek? Vagy talán a tiltás lenne a jó? mert ha eltiltom, talán megoldódik a baj, viszont nem akarok neki/k lelki sérülést okozni. Mit tegyek? tanácstalan vagyok. Ilyen helyzettel még nem találkoztam, és titkon reméltem hogy soha nem is fogok. 38N

Legjobb válasz: Szerintem is inkább ne foglalkozz vele hátha csak figyelem felkeltés vagy valami. Egyébként még csak most megy be a kamaszkorba, tehát elõbb-utóbb majd csak feltûnik neki, ha mégis a lányok tetszenek neki :D De talán nem ártana egy rendes felvilágosítás, hogy tisztában legyen vele mit is érez pontosan.

Nekem van egy lány barátnõm, aki amúgy animét néz, meg animésen viselkedik, bekerült egy ilyen társaságba, máris lezbi lett.Menõzik vele meg minden, de szerintem ez csak divat, .Szerintem beszélj a másik srác szüleivel...
Szerintem is inkább ne foglalkozz vele hátha csak figyelem felkeltés vagy valami. Egyébként még csak most megy be a kamaszkorba, tehát elõbb-utóbb majd csak feltûnik neki, ha mégis a lányok tetszenek neki :D De talán nem ártana egy rendes felvilágosítás, hogy tisztában legyen vele mit is érez pontosan.
Ez tényleg nem egy egyszerû eset. Én már ebben a korban tudtam magamról, hogy nem vagyok hetero, de semmiképp nem kürtöltem volna világgá. Szerintem õ csak feltûnõsködni szeretne, hogy figyeljenek rá. Nem volt elhanyagolva mostanában? Mindenképp érdemes beszélni a másik fiú szüleivel, hogy õk is tudnak e róla. Ugyanakkor az is lehet a fiad ennyire õszinte és nem fél mások véleményétõl. Ebben az esetben nincs mit sajnálnod. Te jó munkát végeztél csak a természet beletrollkodott.
Én beszélnék a szülõkkel, de a tiltást nem tartom jó megoldásnak. Még csak 13 éves, éppen kezd belépni a kamasz korba. Még nem alakult ki, hogy õ a fiúkat szereti, tehát ez csak divatolás, mert mostanság ez a menõ. Ne vegyél róla tudomást, majd befejezi.
Érdekes 13 éves vagyok én is de egy barátomról se hallottam hogy vele ez van.
13 éves?Hát aranyom, akkor semmit nem tudsz tenni!!! Sajnállak!!!
MIért lennék az? ezekszerint a többség is ostoba? gondolkozz el ezen.
Alpári tahó vagy, aki nem képes megfogalmazni egy értelmes mondatot. Nem akarok én megtéríteni senkit sem, csak maradj csendben, ha már nem szorult beléd egy csepp intelligencia sem.
Mert szerinted normális, ha egy fiú fiút szeretne megtölteni? Látott már téged orvos?
Kettõnt közül te szorulsz segítségre ... próbáld meg felszínre hozni az elfojtott homoszexualitásod, mert komoly bajod lehet belõle.
Hát pont az , h én nem vagyok langyi, mint a kérdezõ genetikai hulladék gyereke. Te bírod a homikat, szal neked van vonzalmad feléjük.
Tudod, te magad vagy hulladék, nem azok az emberek, akik nem tehetnek arról, ahogy születtek. Nekik nincs választásuk, neked van. Nem kell õket elfogadnod, de mélyen gondolkozz el magadon, meg az ostoba látásmondodon.
Az volna a legegyszerûbb megoldás, ha törölnék ezt az egész kérdést. Sajnos sok a sz*r ember a társadalmunkban, akiktõl lehetetlen értelmes vitát folytatni, érvekkel. El kell fogadnunk, hogy nem tudjuk mgtárgyalni ezt a kérdést.
Én irtam, mit kell tenni, ha megfogadja oké, ha nem, nem. Csak akakor ha melegfelvonuláspon tááncol a fia, ne sirjon itt, vagy ha egy férfihez megy hozzá
Már szinte fájdalmas amit mûvelsz.
Fogd már be te kretén! Felgfogtuk, hogy ostoba vagy egy válaszodból is.
szül
Szia. Én egy 13 éves lány vagyok.Szerintem nem igazán tudsz ellene semmit tenni, tekintve hogy 13 éves.Ha eltiltod õket egymástól lehet hogy ezzel csak azt éred el hogy megharagudjon rád, és annál inkább szeretni fogja azt a másik fiút.Mellesleg meg nem igazán tudom elképzelni hogy hogy akadájozhatnád meg hogy találkozzanak mivel a suliban ígyis úgyis együtt vannak.Mivel még csak most kezd kamaszodni bármikor észhez térhet, és rájöhett hogy neki mégis a lányok tetszenek.De ha rátalál erre a kérdésre szerintem nem igazán fog neki örülni..13/L
ez folyik a médiában ez a menõ régen divatnak hívták most "MEG FOGADD EL". hát két fiam van úgy hogy én se tudom mit mondjak SZOMORÚ
Probléma... lelki sérülés... megfelelõ szavak ezek. Mivel a melegség természetellenes, a tiltás csak jó lehet, a lelki sérülést nem ez okozza majd, hanem az emberiség java, aki szerint ez betegség! Ez a "sérülés" kivédhetetlen. Szólj a másik gyerek szüleinek. Járasd pszichológushoz a fiad, sõt vedd ki az iskolából, ha nincs más megoldás...
23:23-asnak igaza van! Beszélni kell finoman a másik gyerek szüleivel! Az miért baj amúgy, ha elviszi orvoshoz? Legalább kiderülne, hogy mi van. Miért kell megvárni, hogy majd a többiek bántsák, mert ha valóban meleg a gyerek, és nem tudja kezelni, és a többiek ezért bántani fogják?
Anya minek rakod fel ide a kérdéseid mi közöd hozzá hogy mit csinálok a barátommal ? Fiad F13
Jajj utolsó vicces...
PFF.... az utolsõ elõtti
Utolsó: A fia és örökre az is marad. És mielõtt megvádolnátok házasságban élek egy 34 éves férfival! Nem tudom miért kell a saját nemûkhöz vonzódó embereket elítélni! Miben különböznek õk mint Te? Ha egyedül megy az utcán megmondod róla, hogy az? Ugyan olyan, mint Te! Semmi különbség, csak Õ így találta, meg a boldogságot! Hova fejlõdött az emberiség? Hihetetlen milyen emberek léteznek...Ha kiderülne bármelyik lányomról is, hogy meleg beszélgetnék vele ezekrõl a dolgokról. Nem pedig elítélném. 34/N
Elõzõ vagyok: Pontozzatok le ha úgy gondoljátok, nem érdekel!
72%: Szerintem sincs értelme vitázni! De kérlek szépen, ha elmondod, hogy a tiszta gondolkodásúaknak miért kell elfogadni a melegeket, elgondolkozok rajta!
Nem kértem én, hogy fogadd el, csak, hogy ne fogalmazzatok meg ilyesfajta ostoba, érvek nélküli, alpári butaságokat. Mert igenis ki lehet fejezni értelmesen. Én személy szerint nem teszek különbséget, nem azért mert meleg vagyok, nem is azért mert különös perverzióim vannak, egyszerûen csak elfogadom, ha valaki a saját nemével boldog. Mindössze ennyit mondtam én, csak tudod van az a pont, amikor már nem lehet, és nem is akarsz érvelni, vagy értelmesen beszélni. Ilyen emberekkel lehetetlen.
Csak azt akartam szemléltetni, hogy átváltozni egyikbõl a másikba nem valami egyszerû, az undor miatt. Lehet, hogy beteg vagyok, de boldog és ettõl semmivel se vagyok értéktelenebb, ember mint te.
Menjetek már a francba a vallásotokkal meg mindennek együtt. Higgyetek valamiben, de ne akarjátok már egy homoszexuálisnak megmagyarázni, hogy nem az. Én igenis tisztelni fogom azokat az embereket, akik felvállalják, akik elfojtják azokat nem fogom megérteni, ha ettõl én is "kitaszított" leszek, és a pokolba kerülök ám legyen. Uh... jesszus.
Vágod, hogy a te válaszaid már rég nem érdekelnek senkit, mert minden egyes mondatom után beírod ezt a mondatot? Bõvítsd a szókincsed, mûvelõdj, és csökkentsd a feltûnési viszketegséged. Akkor majd érdekelni fogsz valakit.. talán. Szia
Képzeld, pont a Te szavad nem érdekel senkit! Osztod az észt holott nem tiszteled a másikat! A melegek ugyan olyanok, mint Te! Semmi különbség! Vagy szerinted Õk nem is emberek? Jaj Istenem, beképzelt emberek tömkelege...Nem Te vagy a szuper tökéletes ember! Komolyan szánalom amit csinálsz és jobb lenne, ha befejeznéd a vitát, mert csak idegesíted a normális embereket. Én speciel tisztelem azokat akik felvállalják, hogy a saját nemûkhöz vonzódnak. U.I.: Másban a szálkát, magadban a gerendát sem! Na ls igaz a mondás: Nagy az Isten állatkertje, csak alacsony a kerítés....
Ezt most miért nekem mondod? Te ugye látod, hogy én egyész eddig védtem a melegeket? Nem értem mirõl beszélsz ne haragudj, inkább olvass vissza mielõtt leoltasz. Az elõttem lévõ ugyan már törölt válaszra reagáltam, valahogy irónikus, és érthetetlen hogy most engem osztasz ki. :)
Utolsó: Bocsánat, azt hittem oda írtam hányadik embernek szánom a válaszom, nem veled akartam veszekedni! :) Még egyszer bocsánat! :)
Nincs gond:)
es a tanarok ezt hagyjak?
Bocs, miért változzon át bárki rendellenessé? Úgy tûnik te alapjaiban nem vágod a dolgokat! Heterobol senkinek kell melegnek lenni, mert az a betegség! Mindenkinek a helyes úton kell maradni!
Te heterónak születtél, légyszives változtasd magad életed végére homoszexuálissá! Ugye nem nagyon akaródzik?:) szerintem az élet értelme hogy minnél jobb emberek legyünk és ezt nem az fogja eldönteni , hogy fiú vagy lány társat kapok.
Így van! A férfiaknak nõket, a nõknek férfiakat kell szeretniük. Olyan nincs, hogy már két hetesen el lehet döntnei, hogy melegnek született a gyerek. Ezt még ti sem hiszitek el!
Elõzõ vagyok: Az elõttem szólónak van igaza!
72! Nem tudom, melyik válaszokat szántad nekem, én értelmesen fogalmazok, csak nincs lehetõség utólagos javításra, elképzelhetõ néhány elírás! Ha te örülsz annak, hogy elfogadod, hogy a melegeknek ugyanolyan joguk vagy és létjogosultságuk, és úgy gondolod az ügyük támogatást élvez, az a te dolgod. Aki viszont nem vevõ az ilyesmire, azt kéretik nem elferdíteni a beteg gondolkodással! Nekem nem lesz gyerekem az elkövetkezendõ pár évben az biztos, de lehet ilyen világban nem is szeretnék gyereket nevelni. Nem tudom észrevettétek, de az utóbbi 2 évben annyit romlott a világ, hogy olyat még én nem láttam.
# 84/86 Ha te hiszel istenben, az megint a te magánügyed, én már letettem errõl a gondolatmenetrõl! És ez nem tartozik a kérdés megvitatásához.
Nem érted, hogy nem nevelés kérdése? Belenevelheted a gyerekedbe, hogy amit érez az rossz, el is fojthatod benne ezeket a vágyakat, de egyszer a felszínre fog törni, és akkor egy elmebeteg lesz belõle. Gondold meg megéri-e.
Apámék elég konzervatívak, elítélik a melegeket nagyon, én isa bba nõttem fel hogy micsoda fertõ. Mégis leszbikusnak születtem és egy gyönyörû lányba vagyok szerelmes.
Minek tegyek ellene bármit? Inkább leszek boldog azzal akit szeretek, mint egy pasival akivel csak kényszerbõl vagyok együtt, és boldogtalan leszek én is meg a pasi is. Tudod erõltettem már le párolt kelbimbót atorkomon könnyezve , mégsem ízlett.
ma 21:05 Köszönöm... ezt próbáltam volna elmagyarázni, de nekik lehetetlen. Ennyire zárkózott gondolkodású emberek aligha fogják felfogni mi is a szexualitás.
Nem tudok értelmesebben reagálni, csak úgy, hogy nem vagy normális! Nincs olyan, hogy valaki ilyen rendellenességgel születik! De ha te ennyire szeretnéd azt hinni, hogy mindenki úgy hal meg, ahogy született, akkor nincs értelme az életnek! Na szia!
Pedofil rajztanárok erre simán rágerjednek
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy ez csak afféle divat lenne-e, mert a beszélgetés során nekem nagyon komolynak tûntek. 38N
Jaj dehogy nem, én már óvodában maszturbáltam, mert az jól esett nekem!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ha ez a helyzet, biztosan el fogom fogadni. Én szeretem õt, jobban, mintsem hogy valami ilyesmi közénk állhasson. Csak egyszerûen nem tudom hogyan kezeljem most ezt a helyzetet. Egyedülálló Anya vagyok, és azért ez egy kicsit megriasztott. Aki írta, hogy esetleg a másik gyermek a szüleinek reakciója tönkreteheti a gyermekkorát, üzenem: Erre még így nem gondoltam, de jobban átgondolva, jobb lesz, ha inkább rájuk hagyom. 38N
Mutass neki csajokat, vegyél neki meztelen nõs naptárt, akármit...Végülis ez a meleg dolog nem betegség, de tudnod kell, nehéz lesz így neki az élet, az emberek nem fogadják el a legtöbb meleget.
tehát akkor egyedül neveled. értem. jézusom, hova halad ez a világ 13 éves kis takony genyó, de már jár...ráadásul fiúval. na mind1....
Rohadt egyszerû, beszéld meg vele ezt az egészet, kérdezzél rá, de elõtte mond neki, hogy nem haragszol rá, csak szeretnéd tudni, mert akkor neked és neki is könnyebb lesz!!!! Nem tudsz mit csinálni, mert már nem lehet!!! Én 3 évesen is a csajokat kergettem!!!!
Én beszélnék egy pszihologússal és kérnék tõle tanácsot és ha azt tanácsolja küldje el a fiát hozzá!
én a 20:32-essel egyetértek. Elõször mindenképpen kérj tanácsot egy pszichilógustól. Ez elég kemény dió, nem csoda ha magadtól nem tudod, mi lenne a jó megoldás, de szerintem nem is egy ilyen honlapról fogod megtudni.
NE dobáld a buzát (it)...
hello, tudom hogy nemvagyok ez a korosztály és semmi keresnivalom sem lenne ennél a témánal, de szerintem a porno nagyon rossz otlet.mindenképp beszélj a másik fiu szuleivel.o 13 évesen még nemhiszem hogy eltudja donteni hogy télleg a fiukat szereti-e de ha van rá mod akkor probálj mutatni neki egy képet egy helyes csajszirol(nem mesztelente gondolok) és egy fiurol...kérdezd meg tole melyikrol it gondol ésha neki a fiu tetszuk akk gondok vannak.probálj meg tobbet vele lenni, elhordani valahova és ha lehet minnél hamarabb édasanyát szerezni mellé.a legrosszabb esetben pedig a pszichologus is megér probát. remélem segítettem 14f
20:22 Te aztán baromi okos vagy!!!!!!
Még valami... "baj"-nak semmiképp se nevezd ezt. Pláne nem elõtte, ha tényleg meleg nehezebb lesz neki, mert a társadalmunk tele van ostoba emberekkel. Neked el kell fogadnod és támogatnod, ha úgy fogod fel, hogy ez baj, akkor késõbb õ sem fogja magát elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de én nem szeretnék neki pornográf anyagokat mutatni.
Hamarabb fogják leszo..ni egymást mint te egy normális pornót mutatnál neki!Szerintem õk már ezen rég túlvannak!!!!
A kérdező hozzászólása: Félreértettél, de igaz, félreírható is volt ahogy fogalmaztam. Úgy értettem a "láttam õket" részt, hogy itthon, a szobájában láttam õket, eléggé közel egymáshoz. Valójában titkolják, és remélem ez így is marad. Nem tudom mi lenne ha kiderülne. Nagyon aggódom érte, hogy az iskolában esetleg ezt a tanárok, vagy maga az igazgató sem tolerálná, és lehet hogy a végén más iskolába kéne vinnem gyermekemet. Neki is nehéz lenne, nagyon nehezen illeszkedik be új közösségekbe. 38N
lehet, hogy csajt neveltél a fiadból?Gondolkozz el!!!!
egyedül neveled?
Beszélj vele róla, de ha magától kezdi el az sokkal jobb. Nem szabad, hogy eltiltsd, semmiképp se zavard össze, nem beszélheted belé azt sem, hogy a lányokat szeresse. Idõvel elválik, hogy valóban a fiúkat szereti-e.
A kérdező hozzászólása: Igen, egyedül, édesanyám segítségével nevelem.
ma 20:16/7 Ezeket nehogy figyelembe vedd. Igen, akkor azt kell, hogy mondjam meleg, esetleg biszex. Ha beszélsz is a másik fiú szüleivel azért elõtte óvatosan tudakold meg mi a véleményük a homokosokról, mert tönkreteheted a gyerekkorát. Szerintem a legegyszerûbb ha rákérdezel kerek perec a fiadnál.
Beszélj a másik gyerek szüleivel! A tiltást azért nem javaslom, mert amit tiltanak, azt annál jobban meg akarják tenni! Tiltással szerintem csak fokozod a problémát! Hívd össze, õket a családdal, mármint a két család és beszélgessetek errõl! Jobbat nem igazán tehetsz!Egyenlõre!
Szerintem semmit nem jeéent. Mi 11 évesen egyik barátnõmmel fedezgettük fel egymást (mell-punci simogatás, misszi. póz, ...) - ruhán keresztül. Plátói szerelmem csak fiú volt, aki bejött, szintén, és az elsõ csókot 21 évesen kaptam egy magas, irtó helyes sráctól.
Igen. Nem normális ember vagy, de ember vagy. Én el tudom ezt fogadni csak ne akarjatok senkit errõl meggyõzni, hogy ez normális. Én sem vonaglok Budapesten, mert hetero vagyok. Az az elítélendõ, ha nem tartasz tiszteletben engem és a lakosság többségét azzal, hogy állandóan a homoszexualitás normálisságáról próbáljátok meggyõzni a népet. Nem ítéllek el, ha a meleg hajlamaidat a négy fal között éled ki. Azt csinálsz ott amit akarsz és úgy ahogy akarod. Miért rossz ez? Azért, mert a farkad azért van, hogy megtermékenyítsd vele a nõt. A segged meg azért, hogy ûrítsd a szervezeted számára használhatatlan dolgokat. Az evolúció szempontjából a melegek zsák utcának tekinthetõek.
Én egy hetero lány vagyok, amit írtam azért írtam, mert nagyon úgy néz ki, hogy már azt sem tartják normális emberi lénynek aki ezt elfogadja. Olvasd el még egyszer amit írtam.
A válaszodat meg rohadtul nincs erõm kielemezni, egyszerûen csak szánalmasnak tartom a gondolkodásod, és még csak tisztában sem vagy néhány dologgal. Éld a kis hetero életed, csak nem tudom mi történne, ha egy közeli ismerõsödrõl derülne ki, hogy a saját nemét szereti.
Kedves 72% válaszoló! Itt szó sem volt másról csak a b*zikról ne keverj bele más dolgokat! Eltûrjük õket de csak ha elismerik hogy ez egy betegség mert ezt kár tagadni és nem olyan dolog amire büszkének kéne lenni. Másrészt éljék le csendben a négy fal között az életüket de ne rázzák a p*csájukat egy felvonuláson! Abból is látszik hogy melyikünk az intelligensebb hogy képtelen vagy észérveket felhozni mellettük és higgadtan vitatkozni. De minden hiábavaló hiszen a társadalom jóérzésû, emberi részét úgyse tudjátok a magatok pártjára állítani. Szerencsére valóban változik a világ de az evolúció örök és férfi-férfi kapcsolatból nem fog gyerek születni mert természetellenes.
Nem olvastam végig bocs. Szerintem ne tiltsd, ne ellenkezz. Egyrészt akkor annál inkább csinálhatják ami neked nem tetszik, ez már csak tini szokás. Örülök, hogy ha ez is van, akkor is elfogadod és ugyanúgy szereted és ki is mutatod ezt majd neki. Hogy a másik gyerek szüleivel beszélj e nem tudom pontosan, talán ne, más se beszél normál esetben sem, ha tetszik azért, ha nem azért, ha valami fura azért. Viszont a fiaddal beszélj, hogy ha a másiknál kiderül, van amelyik szülõ nehezen fogadja ezt el, érheti sokféle csalódás, okolhatják akár õt is, nem fogadják el õket, ami nehézséget okoz stb. Ha ilyen, akkor nehéz lesz neki, és jó ha felkészíted erre. Te tarts ki mellette, nem akar õ ilyen lenni. Ez még olyan téma manapság, hogy az ember sajnálja majdnem hogy ilyen, de ha erõs támasza van, akkor felvállajlja magát úgy könyebb neki elfogadnia magát.
tegnap 23:12 Akkor nyilván én értelmeztem félre a "normális ember nem ezt tartja helyesnek" tartalmú mondatot....:) Inkább olvass vissza, és megérted mirõl beszéltem. Mellesleg hagyjuk már ezt a "én intelligensebb vagyok" témát, és hadd ne kezdjünk már el itt dobálózni, sértegetni üres szavakkal, mert ez alapban nem azt mutatja, hogy intelligens vagy.
Bódi Guszti felesége mondta, õk cigányok csak egymás között szaporodnak, megõrzik fajtájuk tisztaságát és nincs közöttük b.uzi. (a tiszta vérvonalban, aki cigány és homokos az már keveredett vérvonal-ott elõfordul) Na most Bódi Guszti családjáról a magas intelligencia jut eszembe utoljára. Hiába nem homokosok, sõt kifejezetten elítélik és tesznek ellene ne forduljon ez elõ. És vettek ezért feleséget a gyereküknek 17 éves szûz leány személyében. Viszont Oscar Wilde-ról a magas intelligencia jut eszembe, és õ meg homoszexuális volt. És Nádasdy Ádámot sem nevezném épp unintelligensnek. És õ kifejezett támogatója is a Meleg Büszkeség felvonulásnak. És leírta, mire büszkék, és érthetõen elmagyarázta. Bár kell némi intelligencia hozzá, hogy átlagember értelmezni tudjon egy ilyen szöveget.
Felhoztál két személyt mindkét oldalról te igen okos gratulálok. A b*zulás normálisságát soha nem fogjátok beverni az emberek fejébe ebben biztos vagyok.
Akkor én kijelentem, hogy nem vagyok normális, sõt ezek szerint ember sem... Igenis el lehet fogadni, ez rajtad múlik, gondolkozz csak el mi is olyan elítélendõ ezen és rájössz, hogy valójában semmi, csupán valaki kijelentette, hogy ez rossz, és mások mennek utána.
mi az az FD? am meg ez témyleg így van h nem teljsen alakult ki...egy csomó helyen ezt írják.. 24/f (mele)
hát ez durva...am nagyon fiatal még nem alakult ki nála a szexuális orientációja...viszont az NAGYON furcsa h ezt elmondta neked sõt idegest vele....lehet h csak valmi buta játék vagy nemtom..de szerintem ne tiltsd el õket lehet h komoylan szeretik egymást...de mit mondtak szerelmesek? 24/f (meleg)
ma 20:25 Mi a gondod? Ez minden amit be tudsz nyögni? Takarodj a válaszaimtól köszi.
Kb ebben a korban kezd kialakulni a sexualítása nem biztos hogy meleg vagy bi lesz. Lehet hogy közös maszturbálás és simogatásban ki is merûl a nagy járás. Inkább ûlj le vele és beszélgess el vele errõl. A tiltást inkább hagyd akkor még inkább fogják folytatni.
Kedves szülõ! Sokan segíteni próbálunk, és itt drasztikusan be kell avatkoznod. 12 évesen már az iskolában is tanulnak a nemi szervekrõl, sõt sokan már át is esnek az elsõ szexuális élményükön. Ha a fiad 13 éves, elképzelhetõ, hogy már szexelt ezzel a másik fiúval, ha tényleg meleg. Azonnal ülj le vele beszélni, nem kisgyerek õ már annyira... Ha egyedül neveled, mint írtad az apa hiányozhat, és emiatt más kapcsolat alakulhat ki a fiúkkal. Derítsd ki, hogy vonzódik e a fiúkhoz, és szerintem nem nézess vele pornót közvetlen, hanem nyiss meg a számítógépen véletlen egy jó pornót (ne leszbit mert az is ugyebár melegség, és beteges!) és ha végignézi, esetleg kiveri rá, akkor nem kell félned. Vagy keressetek fel egy pszichológust!
ma 21:53 És honnan tudja, hogy kiveri rá? Vagy te úgy gondoltad ott az anyja mellett majd elõkapja? lol?
Ne hagyd hogy meleg legyen? 2011 végén, ilyen válasz, hát igen. Thomas Mann jól írta, hogy hihetetlen hogy itt élnek a modern világban, annyi ésszel, mint boszorkányperek idején volt némely embernek. Egyébként valóban, bedobhatod a vízbe is, ha nem fullad bele, akkor meleg és verd agyon, ha meg belefullad, akkor nem volt meleg és a mennyek országába jutott. De egyébként szerintem ne csinálj semmit. Ha meleg, akkor meleg. Ha meg az identitását keresi, akkor is hagyd.
Hát igen ha elfogadjuk a melegeket akkor mi lesz a következõ kedves utolsó? Jön majd az animalszex meg a többi beteg, deviáns viselkedés. Kössz de én nem kérek belõlük, eltûröm õket de azt már nem hogy erre még büszkék is legyenek meg hirdessék. Normális értékrendû ember így gondolja.
Idióta... mirõl beszélsz? Ez nem betegség, errõl senki sem tehet. És miért is ne lehetne erre valaki is büszke? Ugyanolyan ember, mint te, ha te büszke lehetsz, õ is az lehet. Nem drága, nem ez egy normális ember gondolkodása. Minek kell egyáltalán megkülönböztetnünk akárkit is? Miért nem vagytok képesek úgy nézni rájuk, mint akárki másra. Ez szörnyen ostoba gondolkodás, és nem a melegek miatt sz*r a társadalom, hanem a magadfajta balf*sz gondolkodású egyedektõl.
normális értékrendû ember, használja az agyát, mégpedig értelmes és intelligens gondolkodásra, merthogy azért van neki. Te nem használod, hiszen a melegség nem deviáns viselkedés. Mitõl lenne az? Egyáltalán a szexuális beállítottságot hogyan lehet viselkedésként aposztrofálni. Egyébként azt gondolom, igen jöhetnek mások, mert változik a világ. Hogy csak egy példát mondjak, régen, ja nem, nem olyan régen talán a 80-as években Károly hercegnek egy 20 év alatti szûz lányt kellett feleségül vennie, aki házasság elõtti órában átesett egy szüzességi vizsgálaton, csak így mondhatta ki az igent. Ma már ez lett volna deviáns viselkedés, ha Vilmosnak egy 17 éves szûz lányt kellett volna elvennie, a nászéjszaka után meg bemutatni a véres lepedõt az alattvalóknak. De nemrégiben még intézetbe zárták a vakokat és egyéb deviánsokat, ma már köztünk járnak-kelnek, dolgoznak. Jó persze mindig lesznek akik megragadnak a középkor szintjén, mint te és deviánsnak minõsítenek másokat, akik nem olyanok, mint õ maga. De azért a világ halad és az elfogadás felé. Elfogadjuk a más bõrszínûeket, más vallásuakat, testi fogyatékosokat, értelmi fogyatékosokat. Sõt normális értékrendû ember segíti õket, amiben tudja, hogy könnyebben boldoguljanak a társadalomban. Te olyan messze állsz a normális értékrendtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl. Szimplán a középkor értékrendjének megfelelõen hõbörögsz. Persze nem feleslgesen, mert neked a viselkedésed deviáns és tudnál rajta változtatni, például elmehetnél társadalmi munkába dolgozni egy segélyszervezethez, hogy könnyebben elfogadj másokat. Úgyhogy dolgozz magadon, figyelj, tanulj, olvass, mûveld magad és normális értékrendûvé válhatsz.
Hûha, nem semmi! Én beszélnék a másik fiúcska szüleivel, és durva dolognak tûnik, de megnézetném a gyereket egy orvossal. Hiszen lehet, hogy csak v.mit jelezni akar, több törõdést szertne, és egyáltalán nem meleg.

Kisfiam 17 honapos es mostanaban eleg gyakran felkel ejszaka es van ugy hogy csak hajnalba megy aludni. Mit tanacsoltok, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! TV, lámpa minden kikapcs. A sötétben kb 5 perc sirással egybekötött hablaty, aztán alvás reggelig.

Szia! TV, lámpa minden kikapcs. A sötétben kb 5 perc sirással egybekötött hablaty, aztán alvás reggelig.
Én este, alvásidõben lerakom és onnan csak reggel jön ki. Ha nem alszik, az az õ dolga... Esetleg néha bemegyek, megsimizem, ha nagyon kell, de inkább azt sem. Sokszor hallom, hogy az egyik ébren van, de nem szól, nem sir, üldögél a sötétben, mig szépen vissza nem alszik.
Orvos adott gyógyszert, vagy csak te magadtól, amit gondoltál?
Milyen gyógyszert adtál neki? Esetleg nem tudnak menni a pukik tõle. Espumisan esetleg segíthetne. Székrekedése nincs esetleg, talán pont a széklettõl nem tudnak menni a szelek. Vagy pont az ellenkezõje, nincs hasmenése vagy nagyon lágy széklete? Mert a híg széklet is esetleg bánthatja a pocakját.
A kérdező hozzászólása: híg a széklete akkor lehet ez bántja a pociját!
Az én fiamnak is dettó, azért gondoltam erre. Neki is elég híg a széklete, 2 napja már nem alszunk, mondjuk õ még csak 2 éves. Én adom neki a Normaflore-t, kihagyom most a tejet és tejterméket és kicsit diétásabb ételeket kap és sok folyadékot, úgyhogy most jobban van. Jobbulást kívánok a fiadnak!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)

Kisfiam mostanában nagyon rosszul alszik. Éjszaka óránként, 2 óránként ébred, vagyis fel sem ébred, csak nyöszörög, de olyan is van, hogy élesen felsír, de akkor is gyakorlatilag csukva van a szeme. Mit tegyek?

Jön a foga amúgy. Az alsó (els? fog) és már egy kicsi fog csücsök kibújt. Lehet ezért alszik olyan rosszul? Vagy a meleg miatt? De nappal annyira nem gáz, bár akkor sem alszik sokat. Milyen szert, vagy mit adjak neki, hogy jól, és nyugodtan aludjon éjjel???

Legjobb válasz: chamommilla vulgaris. Napközben is adhatod. Itt is sokat olvashatsz róla.

chamommilla vulgaris. Napközben is adhatod. Itt is sokat olvashatsz róla.
A kérdező hozzászólása: A homeós cuccokban nem hiszek, mert alkati szerek, így vagy hat, vagy nem, valamint az elsõ idõkben erõsödhetnek a tünetek is, így ezzel nem próbálkoznék. de azért nagyon köszi a tippet!!
Biztos a melegnek is köze van hozzá.A kisfiamnak is most jönnek az elsõ fogai.Suspensio anaesthetica nevû ecsetelõvel szoktam kenni az ínyét.Lidokain is van benne így elég sokáig hat.
Nagyon semmit nem tudsz tenni, csak túlélni. Én ugyanezt csinálom most, a barátnõm már 1 hónapja... Kitartás:-)
biztos a foga miatt van, nálunk ugyanez volt mikor jöttek az alsók. Ha nagyon sír mert fáj neki próbálkozhatsz Dentinox-al, vagy Dolo-géllel (ezek kenegetõsek), mi Nurofen szuszpenziót adtunk neki amikor nagyon sikított már a fájdalomtól szegényke és nem tudott aludni
A kérdező hozzászólása: És a nurofent hogy adagoltad? Milyen gyakran/sûrûn adtad neki, és mennyit? Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséget!
NYugodtan adj neki, ahányszor csak kéri. VAnnak napok, mikor többet buknak, vannak mikor kevesebbet-legalábbis lányom iylen volt... És nyugodtan adj neki két szopi között vizet, ilyen melegben kell az is az anyatej mellé, mert az elõtej is édes és töményebb, mint a víz, a víz jobban elveszi a szomját, több folyadékot pótol

Mit tegyek, hogy megegye az ebédet? Kisfiam már több mint 8 hónapos. Eddig szépen evett mindent, de mostanában az ebéd katasztrófa.

Vagyis mindent eszik ami édes. Reggeli, vacsi: tápszer, tízórai gyümölcs, uzsi tejpép. Ezeket falja, de az ebédet nem tudom belediktálni. az husi zöldséggel vagy zöldség sajttal, tésztával lenne. Eddig szépen ette ezektt is, de kb 2 hete alig ebédel. szinte semmit. Nem tudtok vmi "praktikát"? Köszi

Legjobb válasz: Engem is érdekelne, hasonló korú lányom amint meglátja a kanalat már nyújtja is ki a nyelvét és fordítja el a fejét. Nekem inkább a sósat szereti, de napok óta alig eszik valamit:(

Engem is érdekelne, hasonló korú lányom amint meglátja a kanalat már nyújtja is ki a nyelvét és fordítja el a fejét. Nekem inkább a sósat szereti, de napok óta alig eszik valamit:(
Nálam is katasztrófa-szindróma. :-) Nem eszi a gyerök a "sós" kaját, csak az édeset. A védõnõ azt javasolta, mindenbe tegyek sütõtököt, banánt. Eddig ezeket szépen ette is: pl. paradicsomos krumpli babánnal, zöldborsó banánnal... Ma semmit. Káosz! :-(
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedül. megróbálom a sütõtök dolgot, hátha bejön. pedig eddig olyan szinten kajált, hogy 1 szavam sem lehetett. most meg... és fogalmam sincs. h mitõl. mesélek neki közben, meg dr. bubót énekelek, mert azt nagyon bírja, de már azokra sem kajál. bezzeg az édeset meg úgy falja, hogy hihetetlen.
Kisfiam 16 hónapos és nekünk sem akar enni ebédet. Minden más jöhet túrórudi, péksüti, joghurt, keksz.... De az ebéd! Össze szorítja a száját és meg sem kóstolja.
Sziasztok Én borzalmasan válogatós voltam gyerekként, anyám szegény nem egyszer sírógörcsöt kapott miattam. Aztán az öreg védõnéni tanácsára hallgatott, és megemberelte magát: megkínált az adott kajával, és ha nem kellett, akkor elvette és legközelebb a köv étkezésnél kínált meg. Szóval nem volt tizenháromféle fogás, hogy melyiket vagyok hajlandó megenni, nem volt közben mesemondás, éneklés, bohóckodás, egyfalatotazapakedéért, nem volt nassolás és cukrozott tea. Két hét alatt mindenevõ lettem (na jó, a pacalt és a vadasmártást nem szeretem).
A kérdező hozzászólása: asszem megoldottam:) ) 4 óra telt el a 10órai és az ebéd között. és beverte... mindet:) )) 220 gramm spagettit. próbáljátok ki, hátha segít:) )

Kisfiam 10 hónapos és mostanában éjfél után mindig hisztizve sír az anyukája után. Órákat fent van és amint megnyugtatom és leteszem az ágyába újra kezdi. Ha az apuka megy be hozzá, ugyanúgy sír? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok. Még a fogzás jutott az eszembe. Nem lehet, hogy jön a fogacskája? Ennek mondjuk vannak más tünetei is, pl. dugdossa az öklét a szájába, stb stb.

Elõzõ vagyok. Még a fogzás jutott az eszembe. Nem lehet, hogy jön a fogacskája? Ennek mondjuk vannak más tünetei is, pl. dugdossa az öklét a szájába, stb stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. A foga is jöhet, mert nagyon be van dagadva az ínye, de akkor máshogy sír.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!