Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisfiam (491 db)

Mit tegyek? Kisfiam 4 hós és elkezdenénk a hozzátáplálást! Adtam már neki reszelt almát de az én kisfiam nemcsak 1-2 kanállal kér hanem egyböl megenne egy fél almát!

Ugyanigy vagyok az ivólével azt is elöször adtam neki 3 kanállal de elkezdett sirni hogy kér még és megivott 50 ml!

Legjobb válasz: Õ egy ügyes baba!!! Volt valami hasfájás a több almától vagy gyümilétõl? Ha nem, akkor a fõzitõl sem lesz nagy valószínûséggel. Gondolom a tápitól sem volt hasfájása sosem:) ki van éhezve az új ízekre, ebbõl látszik, hogy érett a hozzátápláláshoz. De mivel elég pici még, a fõ kajája a tápi kell hogy maradjon. Szép lassan váltsd ki az étkezéseket, nem kell rohanni. Ha most a kostoltatás elején két evés közt adsz neki fõzit/gyümit nassként, az teljesen jó, had egye. Ha még kér, adj neki nyugodtan. Azért egy üveggel úgysem fog megenni, ne aggódj!

Õ egy ügyes baba!!! Volt valami hasfájás a több almától vagy gyümilétõl? Ha nem, akkor a fõzitõl sem lesz nagy valószínûséggel. Gondolom a tápitól sem volt hasfájása sosem:) ki van éhezve az új ízekre, ebbõl látszik, hogy érett a hozzátápláláshoz. De mivel elég pici még, a fõ kajája a tápi kell hogy maradjon. Szép lassan váltsd ki az étkezéseket, nem kell rohanni. Ha most a kostoltatás elején két evés közt adsz neki fõzit/gyümit nassként, az teljesen jó, had egye. Ha még kér, adj neki nyugodtan. Azért egy üveggel úgysem fog megenni, ne aggódj!
Szia! Én is ugyanígy voltam a kislányommal!:) Tápszeres!Mi is 4hósan kezdtünk a hozzátáplálást!Elõször almalével és 5kanállal akartam csak neki adni, de a végére 70ml volt amit "megevett".3 napra rá jött a reszelet alma, és abból is kicsivel több mint felét megette!!1 hónapra rá már szinte mindent megevett amit egy 4-5hós baba ehet! És most is nagyon ügyesen megeszik mindent! Ha nem fáj a pocija attól amit elõször megkóstoltatsz vele, akkor bátran adjál neki annyit amennyit csak akar! Ügyes baba!:) Én a tápi elött adtam neki kb.fél órával, vagy közvezlen elõtte, mert ha egyszer elkezd enni akkor addig kell még jól nem lakik!!!:) 10hós kislány anyukája

Mit tegyek? Kisfiam 8 hós és 2 napja felállt a kiságyába! Mikor alvás van akkor is feláll és nem akar aludni! Eddig nagyon szépen elaludt egyedül de most hogy felállt nemtudom mit tegyek!

Hagyjam ott az ágyba és majd ha elfárad akkor lefekszik?

Legjobb válasz: Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.

Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.
hagyd ott egy kicsit és bizonyos idõszakban nézz rá.Ha elfáradt ugyis elalszik.Én ezt ugy csináltam hogy megittam egy kávét ránéztem ha nem aludt szoltam neki hogy tente és visszafektettem, aztán kimentem egy rövid idõre és mikor bementem már aludt.
Amikor ez volt nálunk, egyszer csináltam, hogy mindig visszafektettem. Ugyanúgy feláll, és üvöltött. Aztán ott hagytam. Mostanában is szokott ilyet csinálni, de nem foglalkozom vele. Ha elfárad, megunja, lefekszik.

Mit tegyek? Kisfiam első osztályos, már egy hónapja tart a suli, de Õ még minden reggel sír, hány, nem akar menni, de amint beül az iskolapadba mintha elvágták volna.

Engem már teljesen kikészít, nem tudom mit csináljak! Kérlek adjatok tanácsot!!!!!

Legjobb válasz: Nem tudsz mit tenni ezzel. A lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy kivagy (tudom, könnyû mondani), mert akkor még inkább zsarol érzelmileg. Elõbb utóbb kinövi ezt a gyerek. Én is ilyen voltam, hónapokig cirkuszoltam az elsõ osztályban, pedig bent tényleg jól éreztem magam. Ennek már jó pár éve, de anyukám még mindig úgy emlékszik vissza erre, hogy menniyre borzalmas volt az iskola kezdés. Nem tudom mire volt jó ez, emlékszem én még az öcsémet is próbáltam behülyíteni, hogy csinálja ezt a cirkuszt.

Nem tudsz mit tenni ezzel. A lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy kivagy (tudom, könnyû mondani), mert akkor még inkább zsarol érzelmileg. Elõbb utóbb kinövi ezt a gyerek. Én is ilyen voltam, hónapokig cirkuszoltam az elsõ osztályban, pedig bent tényleg jól éreztem magam. Ennek már jó pár éve, de anyukám még mindig úgy emlékszik vissza erre, hogy menniyre borzalmas volt az iskola kezdés. Nem tudom mire volt jó ez, emlékszem én még az öcsémet is próbáltam behülyíteni, hogy csinálja ezt a cirkuszt.
Szegényke...nagyon sajnálom, meg téged is. Próbálj meg az Õ fejével gondolkodni, és mondd ki hangosan neki, hogy mit érezhet minden reggel. Pl.: tudom, hogy nagyon nem szeretsz iskolába menni, mert csúfolnak a társaid amiért sírtál az elsõ napon. Remélhetõleg már senki nem emlékszik erre, csak neked rossz emlék ez. Próbáljunk meg reggelente nevetni, vidámnak és boldognak lenni, mert ezt a jókedvet észre veszik rajtad a többiek is, és többé nem kell már sírnod, félned, hogy kinevetnek.Meg hát Te is tudod, hogy mikor már ott vagy az iskolában, magától is elszáll a rosszkedved ..stb. stb. Ezen kívül reggelente elõzd meg, és kezdj el rögtön magadról beszélni hangosan mondjuk a férjednek , de a gyerek füle hallatára, hogy " Jaj, annyira nincs kedvem ma bemenni dolgozni, mert múltkor mindenki rajtam nevetett amiért kiborítottam a kávémat az asztalra, és nagyon el voltam keseredve, szégyelltem magam. Na de mind1, remélem mára már el is felejtették, mert nincs más választásom, be kell mennem dolgozni." Remélem valamelyik beválik:) sok sikert, és kitartás!!!
Én is mindig sírtam reggel... "Anyu fáj a hasam, a fejem a torkom" mindig volt valami, csak ne kelljen suliba menni. Persze egy idõ után már gyanús volt anyunak, aztán maradt a sírás reggelre, hogy nem akarok menni. Az okom az volt, hogy az osztály legrosszabb gyerekét ültették mellém, és mindig piszkált, elvette a cuccaimat, meg amúgy is utáltam korán kelni. Anyu hiába kérte a tanítónéniket, 6.-ig a srác mellett ültem, volt is a szüleink között konfliktus emiatt. A tanárok szerint mellettem legalább kicsit visszafogta magát. Az nem számít, hogy én hogy indultam minden reggel iskolába, vagy hogy idegileg kikészülve mentem haza már 10 éves koromban is. Mindenképpen járj utána a dolgoknak, annak is hogy kik nem hagyják békén, és ne hagyd annyiban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is remélem, hogy hamar rendbejövünk:)
Óóó, sajnálom! Jó hogy kiderült, így tudtok tenni ellene. Szívbõl remélem hogy minden rendbe jön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azért sír minden reggel, mert szivatják az elsõ nap óta, amikor elõször sírt.
Azt elmondja a kisfiad hogy miért nem akar menni? Nem vagyok a dolgok túldrámázásának a híve, de az indokaira érdemes odafigyelni. Az is jelzés értékû, ha nem akarja megmondani miért nem akar menni, pedig látod rajta hogy van valami. Ebbõl a szempontból tényleg segíthet a szakember. Elég durva dolgokat hallottam már az általános iskolákban a kicsik "szivatásáról", a nagyok sokszor extrém dolgokat csinálnak "poénból". Szerencsétlen kicsik pedig nem mernek szólni. Ismerõsöm családjában történt ilyen és csak késõn derült ki, amikor már komoly fizikai és lelki sérülés lett a dologból. Szóval én azt mondom nagyon oda kell figyelni, alaposan körül kell járni a témát. Inkább 100x feleslegesen, mint hogy egyszer ne vegyétek észre hogy tényleg baj van.
Sztem szakembertõl is kérj tanácsot, õ abban is segít, h mit tegyél, és hogyan kezeld.
Sajnos képes:( csak persze õket még nem a rossz szándék vezérli mint a felnõtt embereket.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is erre gondoltam, de egy ekkora kisember képes érzelmi zsarolásra? Kicsit morbid az egész...
Hát nem is normális az iskola rendszer hogy 7-8 éves gyerekeknek hajnalban fel kell kelniük készülõdni... Járnának inkább délelõtt 11 re!! Reggel lehet a legjobban aludni!! A korai kelés kimerítõ!! Felnõttként is utálom nem is kelek fel 9 nél elöbb soha!! Azt meg ne kérdezzétek mibõl élek! Titok!


Mit tegyek kisfiammal?

szep jo napot mindenkinek! hát nemis tudom hol kezdejem.. talan belecsapok a kozepebe. jo korulmenyek kozzott elo csaladka vagyunk. egy gond van,csaladi hazban lakunk es itt el velunk anyukam is. nagyon jo asszony, talan ez a baj? kisfiam 3eves mulott,ovis.. az utobbi idoben nem nagyon hallgat,hozza teszem soha nem volt vele semmi fele gond. ha raszolok pl.vmi rosszat tesz akkor az a valasza velem hogy : en mamit szeretem. azaz anyumat.. annyiranelszomorit a dolog, sirnom kell es sirnom... mit tegyek? hogy magyarazzam el neki hogy ilyet nem mondhat?!.. mondtam neki hogy :persze edesem szeressed hisz o vesz neked mindent,o ruhaztat,o hoz-visz oviba.. stb.. tudom o nincs tisztaba a szo-mondat jelentesevel, de... segitsetek...... :(((

Legjobb válasz: kicsik,gyakran mondanak olyat,amit nem tudnak mit jelent. Te is próbálj vele játszani,vidd sétálni,de mama nélkül.Kevesebbet legyen vele,többet veled. Tudom hogy rosszul esik ez az egész,de csak kisgyerek. HAd mondja,ne vedd fel magadra.

kicsik, gyakran mondanak olyat, amit nem tudnak mit jelent. Te is próbálj vele játszani, vidd sétálni, de mama nélkül.Kevesebbet legyen vele, többet veled. Tudom hogy rosszul esik ez az egész, de csak kisgyerek. HAd mondja, ne vedd fel magadra.
Én azt mondanám: én is nagyon szeretem, hiszen õ az én anyukám. De téged is nagyon szeretlek, mert te vagy az én kisfiam. És csak jót akarok neked, ezért kérem, hogy ne csináld ezt, hanem inkább ezt. Ne sírj, hiszen azt nem mondta, hogy téged nem szeret! És még ha mondaná is, nem gondolná komolyan, csak dühös valamiért. Ilyen esetben azt mondanám neki: csak azért mondod ezt, mert haragszol rám, de ez engem nagyon szomorúvá tesz. Én ennél durvább esetrõl is hallottam, nõvéremnek mondta az ovis kislánya, hogy "rossz anya vagy!", azért, mert valamit nem kapott meg...
Szia Igaza van az elsõ válaszolónak. Nekem van egy gyerekkori történetem. Rendszeresen elmentünk keresztanyukámékhoz, ahol én ott is aludtam az unokatesóimmal.Én nagyon szeretem a keresztanyukámat, mert mikor oda mentem amit kiejtettem a számon meg kaptam!(ételre, ruhákra meg ilyenekre gondolok)Na amikor haza kellett menni, nagyon el voltam keseredve.Mikor otthon voltam már és néztük családostul a tv-t, akkor megszólaltam, hogy mennyire szeretnék a keresztanyukámékkal lenni.Anyám rám nézett és azt mondta, hogy jól van akkor költözzek oda.Na erre bepánikoltam, mert anyukámat sokkal jobban szerettem, és hiába is vettek ott meg nekem mindent, nekem akkor is anyukám volt az elsõ!!! Ne aggódj a fiad nagyon szeret ebben biztos vagyok!Ilyenkor még sok meggondolatlan dolgot mondanak, és nem a felnõtt mércével gondolkoznak.
A kérdező hozzászólása: koszonom neket! valamivel jobb most a lelki állapotom, de nagyon bánt.. velem tobbet van mit a mamival, csak a baj az hogy mami engedekenyebb mint en.. ...pedig már annyiszor mondtam hogy ne szoljon bele a dolgainka... remélem át megy rajta ez az állapot! nagyon koszonom nektek!
Hú, nagyon jókat, megnyugtatóakat , megalapozottakat mondtatok. :) Tudom, hogy fura ilyet hallanod egy gyermektõl, pláne hogy a sajátodról van szó, kedves kérdezõ, de próbáld tényleg nem venni a szívedre. Amit értünk, az kevésbé zavar minket. Nagyon sokat segít az embernek a gyakorlat mellett az elmélet is , hiszen a szakemberek elméletalkotását szintén gyakorlat elõzte meg, és sok-sok szempontból végigvizsgáltak adott kérdést, ráadásul nem egy ember, hanem sok-sok éven át hozzáadják egymás tapasztalatát, vizsgálatait meglátásait. Tehát javaslom, megnyugtatásodra egy további módszer, hogy próbálj mind inkább képbe kerülni a gyermekpszichológia elméletével is. A gyakorlat is nélkülözhetetlen a gyermeknevelésben. Az elmélet pedig sosem recept, de remek irányadó! :) (Minden konkrét élethelyzet részben más.) Ha bármelyik hiányzott volna az idõk során, mely alatt kisgyermekekkel foglalkoztam, megsínylettem volna: sokkal több bizonytalanságom lenne, mint jelenleg. Ha egyre inkább beleásod magad a szakkönyvekbe, mit miért tesz, érez, gondol a kisgyermek, és melyik életévben, rengeteg érzelmedrõl be fogod látni, hogy megszokáson alapul, hibásan, hibás beidegzõdés gyerekkorodból, ezért hát van, amit félreértesz a kisgyermek megnyilvánulásából. MINDANNYIUNKRA jellemzõ. :) Rám is. :) Még mostanra is tuti maradt néminemû beállítódás az én szemléletemben is annak hatására, amiket én magam gyerekként megéltem, bár egyre inkább háttérbe szorul, ami megfelelõ folyamat, hiszen szubjektív "szemüvegen" nézi a világot az ember, ha a gyerekkori benyomásainak hatására próbálja értelmezni a dolgokat. Holott objektíven, tárgyilagosan vizsgálódva, értelmezve a folyamatokat, megnyilvánulásokat lesz egyre inkább esélyünk tisztán látni. Majd rájössz, hogy gyermeked esetén szó sincs szeretetlenségrõl irányodba. :) (Kamasz korban már komplikáltabb az ilyen kérdés.) Így reagált, így fejezte ki magát kisgyermeked, de nem pont azt jelenti a megnyilvánulása, amit vélsz mögötte. ;) Kérlek, nyugodj meg, és add továbbra is önmagad és a szívedet a gyermeked felé. :) És olvass gyermekpszichológiát, eleinte a te gyermeked életkorának vonatkozásait. :) Megnyugtató lesz számodra is! :) Tuti. :) Mert még jobban fogod érteni a kisgyermekeket, lelkivilágukat, reakcióik, megnyilvánulásaik indítékait. :)
Elõzõ vagyok, még annyit , hogy leírásodból következtetve anyukád elkényezteti gyermekedet. Ha így van, az hosszú távon káros a gyermek számára! Kis részt már most is hibás szemléletre ösztönzi a picurt. Ne engedd anyudnak, próbáld megértetni vele, hogy te vagy a kisgyermek anyukája, a te gyermeked, és a felelõsség oroszlánrésze is a tied, és te nem értesz egyet az elkényeztetéssel, bár megérted anyudat, hogy csak jót szeretne, de ez szerinted akkor is hiba, és másképp szeretnéd nevelni a picurt. :)

Anyukák mit tegyek kisfiam napok óta nem fogadja el a tápszert mit adjak neki?

11hónapos, több félét ki próbáltam de egyiket sem hajlandó megiini kb egy hete mivel tudom helyetesíteni ?tehén tejet tanácsoltak de félek t?le

Legjobb válasz: Van egy csomó fajta tejpép, pl tejberizspép, mindenféle ízesítéssel. Azt nem próbáltad még? Én a tehéntejtõl tartanék, inkább próbálkoznék babáknak kapható tejitalokkal és hasonlókkal.

Van egy csomó fajta tejpép, pl tejberizspép, mindenféle ízesítéssel. Azt nem próbáltad még? Én a tehéntejtõl tartanék, inkább próbálkoznék babáknak kapható tejitalokkal és hasonlókkal.
A kérdező hozzászólása: mindenféle tejpépet tápszert próbáltunk a 11 hónap alatt a milupa milumiult ittuk eddig reggel este , délután pedig a nestlé és a milupa tejitalokat tejpépet és rizspépet is de nem kell már neki lehet megunta
Izesitettet sem issza meg? Esetleg, ha babáknak való kakaót kevernél bele? Én tehántejet csak végszükség esetén adnék ilyen kicsinek.
Kedves anyuka!! Nálunk is ez a baj, de én megtaláltam a megoldást, sokat sírtam hogy nem eszi a tápszert mi is kipróbáltuk mindet!! besûrítem neki a tápszert sinlaccal, megcsinálom rendesen a tápszert és mikor még meleg rakok bele neki 3-4 evõkanál sinlakot!!! Néha étkezési búzadarából készítem neki: külön forralok vizet rakok bele 1evõkanál búzadarát és a kész bekevert tápszerbe belekeverem lassan és egy kis bébiüveges gyümölccsel adom neki.próbáld ki!!! a babádnak még szüksége van a tápszerre ne hagyd el!!!!!!sok sikert!
A nestlé sinlacot próbáltad már? Vagy lehet, hogy inkább már szilárd ételt szeretne enni. Próbáld ki pl. a vajas kenyeret egy kis felvágottal.
Nálunk is volt ilyen gond, egyik napról a másikra nem kellett neki.Anyósom tanácsolta, hogy tegyek bele grízt vagy darált kekszet.Darált keksz volt otthon így azt tettem a kész tápszerbe, de elõször csak 1-2 kiskanállal.Hát ette mint kacsa a nokedlit.:) ))Végül már 1-2 evõkanálnál tartottunk, de nagyon sokáig ez volt a reggelije, imádta!!!!!!
11:26 Még annyit akartam írni ha ilyet csinálsz, nagyobb lukú cumival itasd meg vele mert azért a keksz nem olvad fel rendesen.

Mit tegyek? Kisfiam 2 éves és gondok vannak a kakilással!?

Kisfia 2 éves múlt áprilisban nappalra már nem kell neki pelus mert ügyesen pisil de a kakilás nagyon nehézkesen megy sajnos visszatartja és nem hajlandó sem a pelusba sem a bilibe vécébe kinyomni ha sikerül is nagy sírás szenvedés árán,pedig az elején 3x sikerült a bilibe és onnantól kezdve sehova mert szerintem picit felrepedt a feneke és utána 3 napig nem kakilt csak sírt szenvedett!De azóta már helyre jött!!Voltunk már orvosnál nincs e komolyabb baja ott azt mondták ez normális szobatisztaságnál hogy nehezen kakil lehetett egy rossz élmény itt mondták rögtön a repedést hogy az az oka és az váltja ki de már kivagyok teljesen már 3 hete ez megy,mit tegyek hogy könnyebb legyen szegénykémnek!Köszönöm el?re is a válaszotokat!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is a kakival volt gond amikor elkezdtük a bilizést, pedig fiam teljesen magától dönötte el, hogy neki már nem kell pelus. Õ is 2-3 napokra visszatartotta. Amikor leült a kezét kelett fogni és rettenetesen kiabált mikor jtt a kaki. Nem repedt fel a popija de így is nagyon szenvedett. Én bevetettem a glicerines kúpott, hogy hátha segít. Aztán egyszer csak könnyebben jött neki tõle. Akkor megdícsértem milyen ügyes, meg próbáltam elmagyarázni, hogy ha nem tartja olyan sokat bent, hanem minden nap kakil kicsit akkor jobb lesz. Nem volt egyszerû. Idõben nem emlékszem meddig tartott de az elsõ pár pozitív élmény után már nem volt gond. Kitartást!

Szia! Nálunk is a kakival volt gond amikor elkezdtük a bilizést, pedig fiam teljesen magától dönötte el, hogy neki már nem kell pelus. Õ is 2-3 napokra visszatartotta. Amikor leült a kezét kelett fogni és rettenetesen kiabált mikor jtt a kaki. Nem repedt fel a popija de így is nagyon szenvedett. Én bevetettem a glicerines kúpott, hogy hátha segít. Aztán egyszer csak könnyebben jött neki tõle. Akkor megdícsértem milyen ügyes, meg próbáltam elmagyarázni, hogy ha nem tartja olyan sokat bent, hanem minden nap kakil kicsit akkor jobb lesz. Nem volt egyszerû. Idõben nem emlékszem meddig tartott de az elsõ pár pozitív élmény után már nem volt gond. Kitartást!
Nálunk dettó ugyanez lett ..... kislányom 2 éves múlt e hónapban, én naív azt hittem, ha sikerült 1x belekakilni a bilibe, onnan egyenes út vezet a totál pelusleszokásig ... aha, persze ..... azóta sem akar sehova kakilni, írtózatos "hiszti" hatására jön csak ki, pont ugyanúgy mint ahogy a kérdezõ leírta, pedig nálunk hál istennek nem repedt be a popsija, mégis naggggyon gáz .... ha vki én már aztán MINDENT kipróbáltam, amit csak lehet, sajnos semmi nem jön be .... talán csak a türelem és a magyarázás, figyelemelterelés közben ... de az meg olyan "nyugalmat" kíván(na) a szülõtõl, hogy baromi nehéz nekem is ..... szóval ha vki tud vmi nagyon hatásosat, én is szívesen olvasnám .....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat meg fogom próbálni mindegyiket és persze kitartó leszek csak nagyon nehéz!:((
Ez nálunk is visszatérõ probléma, mióta próbáljuk elhagyni a pelust. Nyaraláskor kezdtük, hogy nincs pelenka, mert egész nap kint lehetett lenni, ott úgy gondoltam, nem baj, ha eleinte csupa pisi lesz minden. A pisit szépen meg is tanulta, bár néha késõn szól, de akkor egy egész hétig nem kakilt (pedig estére, meg sétához adtam rá pelust, de oda sem). A végén már persze az volt a baj, hogy túl kemény volt a kaki, nem akart kijönni, stb. Ha így megmakacsolja magát a kakilással, akkor szilvalével itatom, így nem tudja annyi ideig tartogatni, és ott a siker :) Te is próbáld meg ezt, adj neki olyat enni-inni, ami lazítja a kakiját.
Nekem egy 3 gyerekes barátnõm javasolta, hogy pár napig próbáld TE elengedni a problémát, és nem beszélni róla egész nap, hanem nagyokat játszani a kisfiaddal. Mikor TE mész kakilni, akkor mondd a kisfiadnak hoghy anya megy kakilni. ennyi, nem több. Estefelé kérdezz rá hogy kell-e kakilni, és ha a válasz NEM, ne firtasd, ne adj neki gyógyszert, ne érezze hogy õ most beteg, mert nem tud kakilni. Másnap tégy ugyanígy, de este mondd, hogy mivel tegnap nem sikerült, és a válasz ma is NEM, készíted a kúpot. Na az én kislányom ettõl megijedt, és kakilt magától. 1 próbát megér, mert a probléma a fejében vagyis a lelkében van és nem a szervezetében. Idõvel rendben fog jönni, légy nagyon együttérzõ, és dícsérd meg nagyon, ha sikerül! Sok sikert!
Sajnos valóban jellemzõ erre az idõszakra a visszatartás. Na aztán meg aztán jön a szorulás. Nekünk a neveléspedagógua a gyurmázást (gyurmából kakát formászni és "azzal játszani") javasolt. Nem hangzik túl jól, de segít. ÉS ahogy a többiek írják kell a pozitív élmény, én nem kúpot, hanem brekrémeztem a fenekétés. Kitartás nem tart sokáig.
Mintha velünk történt volna. Az elsõ wc-s kakilásnál, felrepedt a fenek mert keményet kakilt. Többet nem akart a wc-re ülni. Egyik reggel addig bohóckodtam neki, csikiztem és vicceltem vele a wc-n, hogy észre sem vette, hogy már kint van a kai. Azóta el is felejtettük a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod remélem hamar megoldódik akkor nálunk is, ki fogom próbálni a köszönést hátha úgy könnyebben elengedi a drágám!:) )Üdv
Szia! Ismét én.:) Nálunk is pszichés dolog volt szerintem, mert már akkor is volt kakivisszatartása amikor a kukacát csinálták meg. Akkor még pelusos volt és akkor sem akart kakilni napokig. Akkor a doktornéni nekünk is olyan l-folyadékot :) írt fel de az semmit nem használt. Fiam is üvöltött a kúptól de próbáltam nyugtatni, meg sokat beszélni vele miért nem jó ha nem kakil és ha hagyja magát hamarabb túllesz rajta. Tudom nem egyszerû. Remélem tied is hamar megnyugszik és helyreáll ez a dolog! Ja! Utána nekünk volt pár hét amikor már sikerült szépen elintézni a kakit, de minig el kellett búcsúzni tõle és látnia kellett ahogy lemegy a wc-n. Ha ez kimaradt (mert nem vártam meg míg felöltözik, vagy apa elvitte a bilit akkor sírás lett belõle. :)
A kérdező hozzászólása: Szia köszönöm a gyors választ sajnos már próbáltam neki a glicerines kúpot de attól még jobban üvöltött és mondta hogy fáj, most azt az l betüs hashajtót javasolta az orvos de nem szívesen adom neki mert puha a széklete ez inkább szerintem pszihés dolog nála csak nem tudom hogy magyarázzam el neki a dolgot!De azért nagyon köszönöm üdv zsuzsi
A kérdező hozzászólása: Sziasztok nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat úgy néz ki megoldódott a probléma 1 hete magától ül a bilire és kakil valószínû meg kellet rá érnie és persze elfelejtenie a rossz élményt!:)

Mit tegyek? Kisfiam nagyon keveset eszik!

Kisfiam 14 hónapos. Reggel, este kap tejitalt. Reggel megiszik 240 milit. Este eddig 270 milit ivott, de az utóbbi 1-2 hétben már reggeli adagot csinálok neki, és abból is meghagy jó pár 10 milit. Ma este meghagyott 100 milit. Ez rettentõen kevés. Napközben rendesen eszik, de az esti étkezés katasztrófa. Mit tehetek? Mitõl van ez?

Legjobb válasz: Ja, elfelejtettem írni hogy kb 9 kg (1 hónapja mérték), és 76 centi.

A kérdező hozzászólása: Ja, elfelejtettem írni hogy kb 9 kg (1 hónapja mérték), és 76 centi.
Lehet a fogzás. Hogy áll? Az õrlõk jobban megviselik akkor talán csökken az étvágy. De lehet, hogy most ennyi az igénye. Az én kislányom 150 ml-t iszik este és 120-t reggel. Lehet napközben már hamarabb jóllakik és így csökken az esti adag.
A reggeli 240 az sok sztem, fiam reggel talán 120 tápot ha megiszik este, pedig 15 hónapos koráig 340-et mostanában -16, 5 hónapos most- pedig max 180-at. De napközben eszik, este 6 körül adok neki vmi darabos ennivalót. A te fiad napközben hányszor miket és kb mennyit eszik? A 9 kg az nem sok. Egyébként fogzáskor nálunk is csökken az étvágy. Béres csepp az nekünk bevált étvágy javításra, de az 10 kg-tól adható, úgy tudom a vitacolan az is étvágyjavító.
Egy kisgyerek se eszik mindig ugyanannyi mennyiséget, mint a felnõttek. Én is, gondolom Te is van hogy többet-kevesebbet eszünk. Ha a gyerek éhes, szomjas akkor azt úgyis jelezni fogja! Ha napközben eszik rendesen nincs ok aggodalomra! Gondolom napközben is iszik, lehet neki elég most ennyi folyadék mennyiség.
A kérdező hozzászólása: Igen, napközben iszik eleget, kicsivel több mint 1 liter teát megiszik. Egyébként a reggeli tápszer után 11-dél körül kap egy felvágottas kenyeret vagy 200gramm gyümölcsöt. 3-4 körül ugyanennyi fõzeléket, uzsira egy nagy doboz krémtúrót. Ezen kívül néha kap 1-1 tejszeletet vagy dörmit.

Mit tegyek? Kisfiam 2, 5 éves és pár napja egyáltalán nem akar aludni ebéd után!

Eddig szépen elaludt 1 óra körül és mostmár nem is hajlandó! Reggel 8 kor ébred és egész nap fel van pörögve, nemtudom mit történhetett vele! Vagy ez egy ilyen korszak? Lehet már nem "igényli" a déli alvást?

Legjobb válasz: Szerintem még igényli, de vannak ilyen korszakai, majd ez is elmúlik. Azért fektesd le rendszeresen, legalább tartson pihenõt. A lányom 3 éves korától nem alszik már nap közben, de azért mindig beküldöm a szobájába 2 órára csendes pihenõre. Legalább nekem legyen egy kis szabadidõm.

Szerintem még igényli, de vannak ilyen korszakai, majd ez is elmúlik. Azért fektesd le rendszeresen, legalább tartson pihenõt. A lányom 3 éves korától nem alszik már nap közben, de azért mindig beküldöm a szobájába 2 órára csendes pihenõre. Legalább nekem legyen egy kis szabadidõm.
Szia! Nekem is 2, 5 éves a lányom és május óta nem alszik nap közben. Nem tudom letenni, én is azt hittem, hogy majd abba hagyja és vissza áll, de nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Próbálom lefektetni ugyan abban az idõben de sokszor már kiabál, hogy õ nem akar aludni és hagyjam békén! Nem történt semmi változás sem. Este mondjuk már gyorsan elalszik, csak az a kis szabadidõ mégis csak jó volt :)
Alig múlt két éves a lányom, amikor nem akart már alduni délután. Ha véletlenül mégis sikerült leraknom, akkor este 11-éjfél elõtt esélytelen volt, hogy elaludjon. Inkább hagytam, hadd maradjon ki a délutáni alvás, így este 8-kor elalszik. Nekem is jó volt egy kis délutáni nyugi, de ha választani kell, akkor inkább este legyen lehetõségem nyugalomban lenni, délután úgyis eljátszik egyedül is szépen.
Az én kisfiam, decemberben lesz 2 éves, de most már kb egy hete nem akar õ sem aludni, hiába viszem be õt, egyszerûen nem alszik el, késõ délután már azért lehet látni rajta, hogy álmos, de olyankor már nem teszem le õt, mert akkor meg már az esti elalvással lenne gond. Én is aggódom, mert szerintem neki még szüksége lenne a délutáni pihenésre is, de egyszerûen nem tudok vele mit csinálni...

Teljesen kivagyok! Tudom magamnak köszönhetem! Segitenétek? Mit tegyek? Kisfiammal alszom és 2-3 napja azt veszem észre hogy egyeltalán nem alszik jol! Miattam? Hogy szoktassam vissza a kiságyba? Nem akarom miattam "büntetni"!

Sokat forgolodik izeg-mozog!Gondolom már nem kényelmes neki!De probáltem éjszaka ha felkelt ,vissza altatni sétálva ,el is aludt,de ahogy a kiságyba raktam felébredt!hozzá teszem fekve szoptatok!Császáros voltam és ehhez szoktunk hozzá! én velem van a baj tudom!mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem feltétlen miattad nem alszik a babád! Nagyon érzékenyek a frontra, esetleg a pocika, vagy csak anya kell Neki! Én is ugyan ezen keresztûl mentem, együtt alszunk a mai napig! A babám 2 óránként szopizott 6 hónapos koráig, aztán már csak 1-2X ébredt! Most 13 hónapos és 1 hete nem cicizik, azóta végig alussza az éjszakát! *-* Szerintem csak drasztikus módszerrel tudud a kiságyába szoktatni! felvesz-letesz módszer Én a könnyebb, de strapásabb módszert választottam, hagytam a babára(ami neki jó, azt tettem) de nem bántam meg! Ha kibírsz pár nap sírást, elvileg megszokná a kiságyat a babád! Én erre képtelen voltam! Sok türelmet kell szentelned, hogy ezt átvészeld! Sok sikert Neked!

Szia! Nem feltétlen miattad nem alszik a babád! Nagyon érzékenyek a frontra, esetleg a pocika, vagy csak anya kell Neki! Én is ugyan ezen keresztûl mentem, együtt alszunk a mai napig! A babám 2 óránként szopizott 6 hónapos koráig, aztán már csak 1-2X ébredt! Most 13 hónapos és 1 hete nem cicizik, azóta végig alussza az éjszakát! *-* Szerintem csak drasztikus módszerrel tudud a kiságyába szoktatni! felvesz-letesz módszer Én a könnyebb, de strapásabb módszert választottam, hagytam a babára(ami neki jó, azt tettem) de nem bántam meg! Ha kibírsz pár nap sírást, elvileg megszokná a kiságyat a babád! Én erre képtelen voltam! Sok türelmet kell szentelned, hogy ezt átvészeld! Sok sikert Neked!
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem irni hogy kisfiam 2.5 hónapos!
90%-ig biztos vagyok benne, hogy nem miattad nyugtalan. Ennek ellenére már elég nagy ahhoz, hogy még idejében a kiságyához szoktasd. A kisebbik nálam is a nagyágyban aludt egészen két hónapos koráig, ekkor éreztem azt, hogy most kell átvinnem a szobájába, mert késõbb már sokkal nehezebb lesz. Gond nélkül elfogadta az új helyzetet, mellesleg sokkal kevesebbet ébred éjszaka.
13:45-ös vagyok. Külön ágyban aludt akkor is a lányom. A mi esetünkben nem helyfüggõ volt a dolog, teljesen vadul tudott mocorogni a saját kis ágyában is.
Én már elkéstem, mert 21 hós a fiam, de te még idõben vagy :) Hogyha teheted tedd az ágyatok mellé a kiságyát és hogyha már benne alszik akkor azt rakd idõvel egyre távolabb. Nekem erre nem volt lehetõségem, így inkább a nappaliban aludtam a picivel, hogy a párom tudjon aludni. A babánk nagyon hasfájós volt, szokatt szopizott éjjel ezért nekem ez nagyon egyszerû megoldás volt. Hozzáteszem még mindig jó vele aludni, de a házasélethez ki kell szöknünk....vicces..
Az én kislányomnak is volt egy ilyen idõszaka kb 3 hónapos korában. Rángatózott, mocorgott (már amennyire tudott) félálmában. Elõször teljesen megrémültünk, hogy az addig jól alvó gyerekünkkel mi lett. Mivel nem sírt hagytuk és csak néztük, de mindig visszaaludt 10 perc ficergés után. Ezt kb 1 hétig csinálta minden éjjel kb óránként, aztán abbamaradt. Nekünk ezt a fejlõdési ugrással magyarázták ill. a fejlõdõ, érzékeny idegrendszerére fogták. Mindenesetre elmúlt, a jó alvás megmaradt. Ha a kisfiad, csak mocorog akkor ne zavard, had aludjon vissza maga. Ha sír az más tészta.
Ilyen picit még nem lehet rászoktatni a közös alváshoz, nyugi. Nem szokta meg. Azért is így gondolom, mert melletted is mocorog. Akkor ott sem jó, tehát más baj van. Fog, has, bármi. Próbálkozz cumival, anyaszagú pelussal, stb.
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy nincs cumija? Ha cicin alszik el, ettõl is felébredhet, se anyu, se cici...:)
2, 5 hónapossal szerintem is idõben vagy. Pár éjszaka, amin nagyon keményen el kell határozni Magad, és menni fog. Persze kapjon szopit, amikor csak kér, de utána ha visszateszed, és erre felébred, ne vedd újból ki. Nálunk segített, hogy betettem a baba mellé az ágyba egy pizsi felsõmet (elõtte 1-2 éjszaka volt rajtam), és volt, hogy felébredt, de nem hívott, vissza is aludt. Gondolom, megnyugtatta, hogy érezte az anyuillatot. :)
Utolsó elõtti vagyok. Még elég pici a babád, ilyen korban még sokkal könnyebben lehet alakítgatni a szokásukon, mint már pár hónap múlva.
Még bõven idõben vagy:) ha 2, 5 éves lenne, az már mástészta:) én is császsros voltam, csak fekve tudtam szoptatni, ülve nem ment, igy is maradt, amig szopott, fél évig. A szobájában volt egy ágy a kiságytól távol esõ falon. Mindig ott szoptattam, éjjel is. Vagyis esti lefektetés a kiságyban, napközben is mindig ott aludt. Éjjel, mikor három körül mocorogni kezdett, már mentem is hozzá át, pici fénynél kivettem a kiságyból, rá a nagyágyra, szopi, fény le, beültem vele a hintaszékbe, vállamon a kicsivel, böfi, már szenderedett is el, lassú mozdulatokkal vissza a kiságyba, aludtunk tovább. Ha a kiságyban szeretnéd altatni, határozd el magad és menni fog! Azért sír, ha az ágyában felkel, mert a karodban aludt el, frászt kap, mert nem ott riad fel.
Vagy próbáld meg azt, hogy este mikor altatod, ringatod, elõtte tegyél alá egy plédet, hajtogasd össze akkorára, amekkora a baba hosszában, feje búbjától a lába végéig. Azzal együtt ringasd és altasd el, és amikor elalszik, könnyebben le tudod tenni, nem veszi észre, mert a háta elõtte is "fixen" volt, és utána is.
A kérdező hozzászólása: leirnád bõvebben?
Amit megszokott , arról csak végtelen türelemmel tudod leszoktatni. Nekem 2 hónapba telt mire átszoktattam az ágyába .Fokozatosság és türelem .
Minél hamarabb tedd esténként a saját ágyába, hamar beleszokik, de ha sír is légy kitartó. 20 perc sírás tüdõerõsítõ , de tovább ne engedd sírni, inkább halkan beszélj hozzá, és simogasd.

Mit tegyek? Kisfiam 7 hónapos és körömágy gyulladása van tovább lennt. Kérlek vki adjon tanácsot!

Szóval vtunk dokinál de az agyoniskolázott dokbácsink azt mondta h rakjak rá neki dunsztkötést amikor megkérdeztem ugyan hogyan kössek egy 7 hónapos kezére bármit is akor még ö nézett hülyének!De midnennel probáltam rögziteni lerázza krémet lenyalja lekaparja ddig dörzsöli mig le nemesik! Mit tegyek esetleg vmi más mód erre h javuljon mert csunya és gennyedzik!Vszin? azért van mert mindent kapirgál és vakarászik....

Legjobb válasz: Próbáld meg a körömvirág kenõcsöt, ne a krémet, mert az sokkal gyengébb. Nekem használni szokott..

Próbáld meg a körömvirág kenõcsöt, ne a krémet, mert az sokkal gyengébb. Nekem használni szokott..
éjjelre próbáld bekötni neki, nappal pedig vékonyan krémezd, h ne tudja nyalogatni.
Én is a körömvirág balzsamot ajánlom.Ha éjszakára be tudod kenni neki és leragasztani egy ragtapasszal, már hamar eredménye lesz. Jobbulást a picinek.
Aloe verás krémmel is próbálkozhatsz, és fertõtlenítsd le neki naponta 1x Betadinnal. Estére húzzál a kezére agy kis kesztyût és kösd oda neki valamivel. Esetleg ha körbekötöd, ragtapasszal nem lehet neki leragasztani?
Talán a Betadin krémet is megpróbálhatod és ragaszd le az ujját ragtapasszal. Ha leveszi ragaszd át újra.
Kamillafõzetbe mártani vagy beáztatott vattával bekenni? Annak nem baj, hogy lenyalja, de legalább a gyulladást csökkenti. Annó a 2 hetes babámnak hasonló tünetre Boraxot írt fel a doki. neki attól gyulladt be, hogy elkezdte szopizni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat persze lelehet ragasztani de egy idõ után amikor már elkezdi szopizni is leázik és leesik nem buták a kisbabák mindenre rájönnek kis fifikásak:) és nem lehetek ott mindig h ujra ragasszam és aragasztót ne nyelje le!sajnos ez akamillás ötlet nagyon tetszik köszönöm!Jóó babázást nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!