Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, kisbabám nem nagyon (5 db)

Mit tegyek, ha kisbabám nem nagyon szeret a kiságyban aludni?

Lassan 4 hetes a kisfiam és napközben etetés után ha elaltatom, beteszem a kiságyba hamar felébred és sír. Este fürdés és szopizás után, ha már mélyen elaludt be tudom tenni és hajnalig a saját ágyában alszik. A hajnali etetés utén viszont már mellettem alszik csak el és ott van reggelig. Le tudom majd err?l valahogy szoktatni? Azért vettünk légzésfigyel?t is mert aggódom, nehogy baja essen, de így ha nem tudom a kiságyba tenni, nem sok haszna van, és én sem alszom emiatt nyugodtan. Próbáltam már énekelgetni az ágya mellett, simogatni, fogni a cumit a szájában amíg el nem szunyókál, de ez 1 óra alatt sem jött össze, ezzel a módszerrel. Mit tegyek? Vagy majd id?vel ez is "beáll" magától?

Legjobb válasz: Szerintem ne gondolkodj, hallgass az ösztöneidre. Én is a babámmal alszom az elsõ ébredéstõl. Szeresd, hidd el, ha nincsenek fenntartásaid, le fog róla szokni. A bölcsõhalál igen ritka, és ráadásul csökkentõ tényezõ, ha együtt alszotok. A baba érzi a légzésed és ez nagyon jó neki. Nekem nincs is légzésfigyelõm, de persze ezt az ÉN ösztönöm súgta.

Szerintem ne gondolkodj, hallgass az ösztöneidre. Én is a babámmal alszom az elsõ ébredéstõl. Szeresd, hidd el, ha nincsenek fenntartásaid, le fog róla szokni. A bölcsõhalál igen ritka, és ráadásul csökkentõ tényezõ, ha együtt alszotok. A baba érzi a légzésed és ez nagyon jó neki. Nekem nincs is légzésfigyelõm, de persze ezt az ÉN ösztönöm súgta.
a Suttogó címû könyv elsõ kötetében, ezzel a témával is részletesen foglalkoznak! Egy konkrét példán keresztül is, amikor a baba , már majdnem 1 éves volt, de nem volt hajlandó megmaradni az ágyában.Leírták napról-napra mit hogyan csináltak vele. Elég nehéz volt, de sikerült. Szerintem nem kéne hagyni, hogy idáig fajuljon a dolog, nem tudom kinek jó az, ha a baba hónapokon át a szülõi ágyban alszik...? lehet, hogy egy elfogult anyukának jó, de az apukának biztosan nem...Az ilyesmi, azaz szinte minden, sosem a baba miatt van, mert õ akarja, hanem anyuka úgy szoktatja!
Az elsõ válaszoló vagyok. Természetesen mindenkinek jobb, ha a baba nem sír. Mindenki nálunk így pihen a legtöbbet és az Apukának is jobb egy használható feleség. Van másik szobánk is, ahol kipiheten tudunk szexelni, mikor a babám alszik. Említettem, hogy az elsõ ébredésig a saját ágyaában alszik:) Amúgy nins annál gyönyörûbb, mint hárman együtt ébredni. Mindenki boldog.
A kérdező hozzászólása: Pontosan azárt kérek tanácsot, mert én nem szeretném ha mellettünk aludna rendszeresen és évekig a pici. Nagyon szép, kényelmes saját kis ágya van, a mi ágyunnktól egy lépésre. Annak örülnék ha nyugodtan és "boldogan" aludna a saját ágyikójában és amikor felébred mert éhes, vagy egyedül érzi magát és sírdogál érezze, hogy ott jó helyen van és anya mindjárt jön és megeteti, megvígasztalja. De ezt, hogy tudnám "megtanítani" Neki? Ez volt a kérdésem lényege. Kíváncsi lennék mások tapasztalataira ebben a témában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és azt, hogy megértettetek. Nem rosszat akarok Neki, épp ellenkezõleg. Szeretném ha nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog baba lenne. Szeretném, ha úgy tudnék dolgokat megszoktani Vele, hogy a legkevésbé "fájjon" a kis lelkének! Már az is "vigasztal", hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Ha másoknál megoldódott, bizosan nálunk is így lesz idõvel.Köszönöm mégegyszer!
Gratulálok az elõttem szólónak! Végre valaki, aki nem úgy áll hozzá a neveléshez, hogy majd a baba megmutatja mi a jó neki, meg hagyni kell, úgysem lehet elrontani fejezetek...A babák szeretik a rendszert, és ahhoz szoknak hozzá, amihez szoktatva vannak!
Az elõzõ hozzászólónak: egy babát szeretni kell és nem idomítani, nevelni ráérsz, ha már nem lesz csecsemõkorú. Persze kell a rendszer, de hagyni kell, hogy azt elsõsorban a baba alakítsa ki. Ha nem próbáltad / márpedig biztos nem próbáltad, mert akkor nem írtad volna ezt / akkor ne papolj arról, hogy egy baba ezt nem tudja megtenni. Nálunk a rendszeresség anélkül is megvan, hogy bármit én erõszakoltam volna rá, maga alakította ki. És érdekes, átalussza az éjszakát, nem hisztis, szépen eljátszik magában / mint most is /, külön ágyban alszik...és a rendszerességre való szoktátás heteinek, hónapjainak felesleges energiáit rá fordíthattam, mert kialakult magától, nem tudom mit kell ezen annyira görcsölni.
Én is 3 gyermekes anyukával értek egyet!No meg azzal, hogy nem kell rögtön kikapni az ágyából ha sírni kezd.Meg lehet nyugtatni ott is ha közben nyugisan beszélsz neki és cirógatod.Attól ugyanúgy érzi, hogy szereted, csak nem fog mindenért elkezdeni sírni.Ha rögtön kivesszük hamar megtanulja, hogy csak sírni kell és anya már a karjaiban is tart.Tehát a sírással mindent el lehet érni.Így marad szabadidõnk akkor is ha ébren van a gyerkõc.Nekem ez vált be!Szépen figyel a kiságyból is, nem kell mindig tartani, cipelni magammal házimunka közben például.

36h1n kismama vagyok. Sajnos ujra megnáthásodtam, nagyon félek, árthatok vele a kisbabámnak? Nem szedek semmi gyogyszert. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem ártasz, védve van Õ. Szedjél homeopátiás bogyót, amit nagyon ajánlok az az Oscillococcinum, én ezzel vészeltem át míg a férjem influenzás volt. Nagyon jó homeós gyógyszer! Én reggel-este szedtem. Vagy kérdezd meg a dokid mit ajánl. Addig is pihenj sokat, igyál sok mézesteát és rengeteg c-vitamint! Ilyenkor 2-3 db 500mg-os c-vitamint is beveszek, és rengeteg gyümölcs! Jobbulást kívánok!

Szia. Szerintem nem ártasz, védve van Õ. Szedjél homeopátiás bogyót, amit nagyon ajánlok az az Oscillococcinum, én ezzel vészeltem át míg a férjem influenzás volt. Nagyon jó homeós gyógyszer! Én reggel-este szedtem. Vagy kérdezd meg a dokid mit ajánl. Addig is pihenj sokat, igyál sok mézesteát és rengeteg c-vitamint! Ilyenkor 2-3 db 500mg-os c-vitamint is beveszek, és rengeteg gyümölcs! Jobbulást kívánok!

3 hetes a kisbabám és nagyon sokat csuklik. Nem sír de engem zavar hogy szenved a drágám. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A babákat ez nem zavrja, de ezt már te is észre vetted. A pocidban nem csuklott sokat? Mert az én kislányom már ott elkezdte:) Nincs semmi baj ezzel, ahogy növekszik szépen ez is elmarad. Ha nagyon zavar téged akkor citromlevet szoktak cseppenteni a baba szájába, bár én sosem csináltam állítólag hatásos. 6 hós kislány anyukája

A babákat ez nem zavrja, de ezt már te is észre vetted. A pocidban nem csuklott sokat? Mert az én kislányom már ott elkezdte:) Nincs semmi baj ezzel, ahogy növekszik szépen ez is elmarad. Ha nagyon zavar téged akkor citromlevet szoktak cseppenteni a baba szájába, bár én sosem csináltam állítólag hatásos. 6 hós kislány anyukája
A citromlé tényleg használ (de ne üvegeset). Ha a babát nem zavarja, akkor nem kell tenni semmit, magától is elmúlik.
Nem zavarja õket a csuklás! Én a citromlevet nem ajánlom .Azt hallottam, hogy nem tesz jót a rekeszizmaiknak és légzésleállást is okozhat.Ha nagyon zavar tedd cicire vagy adj neki 1 kis vizet. Boldog babázást 4 hónapos kislány édesanyja
Ezen az idõszakon mi is nehezen lettünk túl. Már a pociban is sokat csuklott, hát még kint. Olyan intenzíven, hogy néha még tejcsi is jött föl a gyomrából. A citromlevet próbáltuk, de egy idõ után már az sem segített. A gyerekorvos befogta az orrát egy pillanatra, na azt én azért inkább nem csináltam. Bár eredményes volt. Így maradt a pár kortynyi tej, orvosságul. Aztán szépen lassan megszûnt ez a probléma. Bár azt mondják, hogy a babát nem zavarja, engem nagyon zavar, ha én csuklok.
Én a kis fejét szoktam símogatni, és beszélek hozzá, amíg el nem múlik. Azt mondják, a babát egyáltalán nem zavarja a csuklás, ez természetes náluk. Vagy evés után jön, vagy pelenkázás után, amikor a hasfaluk lehül. Gyógymód nincs rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnyugtatatok egy kicsit!!


Már 8 honapja probálkozunk és nem esek teherbe, miért nem? Mit tegyek, már nagyon szeretnénk kisbabát?

Legjobb válasz: Mi is jan óta próbálkozunk, azóta már volt egy clostys hónapom, amikor lett pozi tesztem, de a baba nem akart velünk maradni :( Most megint nincs magamtól peteérésem, így ha most megjön majd, akkor hormonvizsgálatokra kell mennem! Pedig nem telt el egy év! :) orvosa válogatja, meg az is befolyásolja, mennyire vagy rámenõs! Én folyton kérdezek, válaszokat várok, és nem hagyom magam! Így végre komolyan vettek :) És most bízunk! :))

Mi is jan óta próbálkozunk, azóta már volt egy clostys hónapom, amikor lett pozi tesztem, de a baba nem akart velünk maradni :( Most megint nincs magamtól peteérésem, így ha most megjön majd, akkor hormonvizsgálatokra kell mennem! Pedig nem telt el egy év! :) orvosa válogatja, meg az is befolyásolja, mennyire vagy rámenõs! Én folyton kérdezek, válaszokat várok, és nem hagyom magam! Így végre komolyan vettek :) És most bízunk! :) )
Szia! Ez még "nem sok" idõ, mi 3 évig próbálkoztunk, és amikor már teljesen lemondtunk róla (sõtt még új munkahely miatt akkor nem is akartuk)akkor fogant meg a kicsike. A doki is azt mondta, hogy legalább 2 év próbálkozás után van szükség kivizsgálásokra. A lényeg, hogy legyetek nyugisak, ne stresszeljetek és ne csak azért szexeljetek, hogy gyereket csináljatok. Még egy nagyon jó praktika, hogy amikor a párod "elmegy" utána háton fekve emeld meg a fenekedet egy-két párnával, hogy ne fojjon ki belõled a sperma!!
Orvoshoz kell elmenni és õ megvizsgál és ha megtalálja az okot, akkor õ tudja megmondani. És aztán gyógyítani, kezelni.
15.01 vagyok ismét. Egy évet szoktak mondnai az orvosok, ami után meddõnek minõsülhettek és kezdõdnek a vizsgálatok, a két év az nagyon sok idõ!!! Én fél év után mentem orovshoz, elkezdte a vizsgálatokat, majd a páromon is és kevés spermaszám miatt lombik lett, azóta van 3 gyerekünk. Még próbálkozhattunk volna magunktól ítéletnapig...
Szia, mi is január óta próbálkozunk, most voltam dokinál, aki azt mondta, hogy másfél év is normális. Sajnos én hónapról hónapra rosszabul viselem.
Mi is 8 hónapja próbálkozunk, de egyenlõre semmi!Körülöttem már mindenki terhes(a húgom a 2. babáját várja), közben a család nekünk szurkol!Nem értem én sem, de most már úgy vagyok, hogy majd jön, ha itt az ideje.Biztos még nem vagyunk készek rá, úgyhogy most belevetettem magam a munkába, ezzel próbálom elterelni a figyelmemet a"gyerekcsinálásról"!Akkor vagyunk együtt, amikor épp kedvünk szottyan hozzá, aztán egyszer majdcsak meglepõdök!

Nagyon szeretnék kisbabát de valahányszor felhozom a páromnak elkezd velem ordibálni. Nem tudok vele beszélni igazából erről a témáról. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ne szülj neki gyereket, tiszta sor, hogy nem akar. keress olyat, aki szintén szeretne családot! Ha még beszélni sem hajlandó errõl, akkor elég gáz. És hogy ordít veled, az meg felháborító.

Ne szülj neki gyereket, tiszta sor, hogy nem akar. keress olyat, aki szintén szeretne családot! Ha még beszélni sem hajlandó errõl, akkor elég gáz. És hogy ordít veled, az meg felháborító.
Szegény gyerek, milyen élete lesz? Nekem csak mindig azt mondogatták, hogy fiút akartunk, fiút akartunk, hát az is rohadt szar volt. A gyerekednek azt fogja mondogatni, hogy nem is akarta? Mit fog érezni az a szerencsétlen, hogy jobb lenne meghalni? Kérdezd meg tõle, hogy miért nem akar gyereket? Anyagi oka van vagy más? Mondd meg neki hogy neked ez a téma fontos, vagy tudtok tárgyalni érdemben, vagy elhagyod. EGy férfi nem tudom, hogy miért nem akar gyereket, nem õ hordja ki, szüli meg és zömében nem is õ foglalkozik vele, akkor meg mi a franc baja van?
Teljesen egyet értek az elõtte szólókkal!!szerintem hagyd el még ma!!!!nem kell várni egy percet sem, mert akkor csak mentséget találsz neki újra-meg újra.és ezzel csak húzod az elkerülhetetlent!tuti hogy egy éven belül megtalálod azt a férfit aki megérdemel téged.és max 2-3 éven belül lehet babád.és boldogabb is leszel ha olyan férfitól lesz gyermeked akivel õszintén szeretitek egymást. mert lehet a mostani párod nem is szeret igazán, csak egy biztos pont vagy neki.és te ?szereted õt biztosan?mert lehet hogy szereted, de nem szerelemmel.nem csak megszokás az egész?gondolkodj el és lépj minél elõbb! majd írj mire jutottál!
Hát ezek szerint sokan vagytok egy cipõben valóban:) Nem tudom... Hál istennek az én férjem nem ilyen. Vannak férfiak akiknek eleve nem fér bele egy gyerek az életükbe.Vannak akik nem nõnek fel soha az apasághoz. Mert ugye apának lenni nem csak azt jelenti, hogy szexelek egy jót és "felcsinálom" a partnert.Egy gyereket nem lehet visszatenni a polcra, mondván na most játszottam vele kicsit de meguntam majd holnap elõveszem. Lehet a te párod pont ilyen típus aki odzkodik a babáktól. Elég régen vagytok együtt ahhoz, hogy tudja mit akar.Felnõttek vagytok önálló döntési képességgel. Szerintem nem tõle lesz gyereked ha lesz majd.
A kérdező hozzászólása: Nem. Úgy látszik más is ugyanebben a cipõben jár mint én...
Ne pazarolj el további éveket erre az emberre. Valahogy határozd el magad és lépj ki ebbõl a 30. születésnapod elõtt. A mélyben - gondolom - Te is tudod, hogy ez nem az igazi. És ha gyereketek lenne, az se mentené meg a kapcsolatotokat. Ne akarj tõle gyereket, ha nem lehetsz biztos benne, hogy akár csak 10 év múlva együtt lesztek boldog szülei a gyermeknek. ahogy az elõzõ válaszoló írja, hogy sajnálja a 11 évet, szerintem úgy fogod te is sajnálni ezeket az éveket, ha nem lépsz idõben.
3. válaszoló vagyok: én is 29 éves voltam, amikor véget vetettem a 11 éves kapcsolatomnak, mert be kellett látnom, hogy az, akivel együtt élek, nem társ. Pár hónappal késõbb megismerkedtem a férjemmel, akivel újra kezdtem az életemet, most várjuk a 3. babánkat. Visszagondolva a múltra, csak egy dolgot sajnálok: hogy nem léptem korábban. Tudom, hogy nehéz kilépni a megszokott életünkbõl, de hidd el, hogy megéri, hisz Neked is olyan társra van szükséged, aki tisztel, megért, odafigyel rád és szeret. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást és a hasznos válaszokat.
Az egyedüllét tényleg félelmetes dolog, de egyet mérlegelj: ha vele maradsz minden ilyen marad, ha kockáztatsz, lehet, hogy pár hét-hónap és sokkal, ezerszer boldogabb leszel, mert olyan ember lesz melletted, aki szeret és megbecsül és akit érdekelnek a vágyaid és érzéseid, és még ha nem is ért egyet, meghallgat és kulturáltan vitázik adott témáról. Szerintem mérlegelj magadban, túl fiatal vagy még feladni a vágyaid és alávetni magad valaki más akaratának, aki ezeket nem tartja tiszteletben!
A kérdező hozzászólása: Lassan már 5 éve vagyunk együtt és szerintem normális dolog, hogy 29 évesen már gyereket szeretnék. Egyedül nem szeretnék maradni de tudom, ez sem megoldás, hogy egy ilyen emberre pazarolom a drága idõm...
-ha most nem tisztel meg azzal hogy emberi hangon beszél veled késõbb mi lesz? -ha van olyan téma amirõl nem lehet vele beszélni kár is a továbbiakért. az elõzõ válaszolókkal értek egyet. nem érdemel meg téged.
Ordibál? Miért? Ha nem akar még csak hallani sem a témáról, ráadásul nem tisztel meg azzal sem, hogy meghallgassa a véleményedet/mondanvalódat, nem kész az apaságra, de lehet, hogy még a kapcsolatotok mélységén is el kell(ene) gondolkodni. :(
Nincs olyan véleménykülönbség, ahol én elviselném, hogy méltatlan módon beszéljen velem a párom. LEgyenek magasabbak az elvárásaid a pároddal szemben, mert az, hogy ordibál, semmilyen körülmények között nem fogadható el! Még akkor sem, ha ténylegesen rosszat csináltál, nem hogy akkor, amikor a közös családotokról beszéltek. Õszintén remélem, hogy meg tudjátok beszélni, de kevés esélyt látok rá. Talán egy megértõbb társat kellene keresned.
Ha ordibál veled, kérdezd meg tõle, hogy mi a baja, és hogy ha nem most, akkor mikor szeretne, vagy egyáltalán akar-e. Mert te szeretnél. Mondd el neki, hogy neked ketyeg az órád, és ha szeret, akkor most mondja meg mit akar, mert te már nem tudsz várni. Én így csináltam, én akkor 26 voltam, és párom nem akart. Azt mondta, még nincs rá kész. Aztán mikor betöltöttük a 30-at( egyidõsek vagyunk)akkor bejelentette, hogy mostmár lehet. De mára 33 vagyok, és mé nem sikerült, kínlódunk, orvoshoz járunk, és semmi nem hoz babát. Ha akkor belefogunk, lehet már meglenne, így meg ki tudja, hogy mikor jön össze. Nagyon siess, mert nem biztos, hogy egybõl összejön! Üdvözletem: Andi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!