Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, félek! Hogyan (1366 db)

Most mit tegyek? Félek hogy baba van a dologba és én mensinek hiszem, mit tegyek?

Kezdek kétségbe esni, fogamzásgátlót szedek, de sok antibiotikumot szedtem nov végén és dec elején, és lehet hogy ekkor teherbe esetem, a teszt kb mostanra már kimutatná. A méhemnél felvan puffadva és úgy érzem mint ami szét akar pukkanni. Amiért megvagyok ijedve az a 3napja tartó barnázás, általában csak ha megtörlöm pisilés után, de van hogy a bugyim is olyan, ha nem barna akkor krémes fehér.

Legjobb válasz: Mindenképp tesztelj reggel!

Mindenképp tesztelj reggel!
Nem írtad, hogy mikorra kéne megjönnie a menzeszednek.Ha már késik több mint 1 hetet, akkor a tesztnek már ki kéne mutatnia.Legjobb a reggeli vizelet, de egy 10 erõsségû teszttel délután is megcsinálhatod.A barnázás jelezhet menzeszt is.Én a helyedben mindenképpen felkeresném az orvosomat.
A kérdező hozzászólása: A napokban kellett volna megjöjjön, vagy max holnap. Szokott késni. Orvossal az a nagy baj, hogy egyszer kértem hogy vizsgáljon meg és azt mondta hogy NEM, a másik helyen meg nem ultrahangoznak. Gondoltam arra hogy elmegyek oda ahol nemet mondtak nekem, és kitalálok valami olyat hogy 2hete késik meg pozitív lett a teszt, max azt mondja hogy nem is vagyok terhes de legalább megvizsgál.
Csakhogy most még nem látszana semmi az uh-on. Akkor menj, ha pozitív a teszt tényleg.
Nem igazán értem, hogyan utasíthat el egy orvos vizsgálatot.Én az ilyet azonnal lecserélném. Azt írod, hogy a napokban kéne megjönnie.Csinálj egy tesztet, hogy megnyugodj, de szerintem mensi elõjelei, amit érzel.Amúgy a ciklusod hányadik napján voltatok együtt, amikor szerinted teherbe eshettél?
Én..nem értettem a történetet... Miért mondtak nemet? szeretnéd ha megvizsgálnának..én nem hallottam még sosem ilyenrõl, hogy orvos nemet mondjon rá :O
Szia! Valószínû a terhesség.Csinálj tesztet, és írd meg az eredményt:)
Nem tudod, pontosan, hogy mikor kell megjönnie? Még ha szokot is késni, akkor is kéne tudnod a napot. Meg ha fogamzásgátlót szedsz, akkor pontosnak kéne lennie, akkor nem szoktak elõfordulni 2 napos eltérések. Van akinek csak azért felírnak tabit, hogy beállítsa a menszeszét.... Bocsi az offért, csak ezt furcsálltam. A kérdésre válaszolva, szerintem is várj még pár napot, csinálj tesztet, ha negatív, akkor vagy nem vagy terhes, vagy még korai, de akkor még az orvos sem látja az ultrahangon. Úgyhogy a jövõ hetet mindenképp megvárhatod a dokival.
A kérdező hozzászólása: Aki elküldött eleve bunkó orvos, "jó" híre is van erre. 3levéllel szedtem és volt h még akkor megjött amég szedtem volt hogy a szünet végén, ezért nem tudom. Nagyon fáj a hasam, másabb mint mensinél, úgy érzem mintha mindjárt szétmenne az egész méhem, lehet elmegyek veszek most tesztet de szúr az egész. Tényleg nagyon félek, a barnázás miatt:(

Mit tegyek? Félek, hogy sehová sem fognak felvenni!

Régen nagyon rossz tanuló voltam, viszont 7. év végén javítottam egy csomó tantárgyból. Viszont most egyre csak romlanak a jegyeim, olyan 3-as körül lehet az átlagom. Nem is nagyon értem, amiket tanulunk. Pl. matek témazáróra is hetekig gyakoroltam, de ilyen nagyon kis nyomi hibák miatt lett 3-as, s?t, 1 ponton múlott, hogy ne 2-es legyen.

Legjobb válasz: 18. éves korodig tanköteles vagy így attól ne félj, hogy sehova nem vesznek fel mert valahova kötelezõen fel kell venniük. Szakközép vagy szakképzõbe biztos felvesznek.

18. éves korodig tanköteles vagy így attól ne félj, hogy sehova nem vesznek fel mert valahova kötelezõen fel kell venniük. Szakközép vagy szakképzõbe biztos felvesznek.
Hát szakközéphez meg gimnáziumhoz azért valamennyire jó jegyek kellenek (aki szerint szakközéphez nem, az nagyon téved, szerintem a szakmunkással keverik sokan...), de mindig van olyan iskola, ahova a helyi tanköteleseket kötelezõ felvenni. Amúgy meg: próbálj meg javítani. Ha a matek nagyon nem megy, legalább a humán tárgyakra feküdj rá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm A humán tantárgyakból jó vagyok, csak van egy nagyon jó szakközépsuli és oda akarok menni, és oda nagyon számít a kémia, a matek és a biosz. Kémiából jó vagyok, az a kedvenc tantárgyam, viszont a biosz tanárunk egy hülye p.csa, egész órán semmit nem tanít, a matek meg már eleve nem megy. Mármint nem is az, hogy azért nem megy, mert nem értem, hanem mert én próbálom minél rövidebben kiszámolni a feladatokat, nem úgy, hogy csinálok még nem tudom hány táblázatot...és ezért nem fogadta el a tz-ben se. És a dogáknál is hasonló...
Akkor viszont nem olyan szörnyû a helyzet. Két dolgot kell tenni: 1. Tök jó, hogy máshogy/egyszerûbben is meg tudod csinálni a dolgokat, ez mutatja, hogy kreatív vagy, jól jön még. De, ha a tanár erre sajnos nem vevõ, a jó jegy érdekében kénytelen vagy úgy csinálni, ahogy tanuljátok. Én sem értek ezzel egyet, de ne rontsd el a jövõdet valami rebellis "csak azért se" hozzáállás miatt! 2. Menj magántanárhoz abból a tárgyból, ami nem megy annyira, de szükséged lesz rá a felvételihez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Megpróbálok legközelebb odafigyelni, hogy úgy csináljam, ahogy órán is csináltuk.
Hát én sosem voltam kitûnõ tanuló, olyan 3-as átlagom volt szinte végig, és lám most fõiskolára járok, szóval szerintem nem kell paráznod. 19/F

Mit tegyek? Félek hogy örökre egyedül leszek!

21 éves elmúltam már de nem volt még barátnőm, nem flörtöltem senkivel és soha nem éreztem azt hogy tetszenék valakinek. Nekem tetszettek már lányok de elég hamar lekoptattak. Nem ismerek sok lányt, főleg hogy nem is jártam szórakozni. Most már járok buliba úgy 3-4 hónapja. Van most egy lány akibe teljesen belezúgtam. Sajnos őt nem érdeklem, úgy veszem észre hogy nem szívesen áll velem szóba. Engem viszont más lány nem érdekel. Rá gondolok amikor felébredek, ő jár a fejemben egész nap. Mit tegyek hogy több sikerem legyen a lányoknál, de főleg a kiszemelt lánynál?

Legjobb válasz: Nem leszel örökre egyedül! 1. Odaállsz a leányzó elé és elmondod, hogy mit érzel. Ha elküld, akkor legalább nem ringatod semmibe magadat. 2. Nyitsz más lányok felé és ismerkedsz.

Nem leszel örökre egyedül! 1. Odaállsz a leányzó elé és elmondod, hogy mit érzel. Ha elküld, akkor legalább nem ringatod semmibe magadat. 2. Nyitsz más lányok felé és ismerkedsz.
Akkor már ketten vagyunk. Annyival vagyok elõrébb, hogy én már annyira megszoktam, hogy nem is idegesít a helyzet.
második, kedves vagy, de én is el tudok mondani egy ilyet, amit az a gyerek elmondogat a videoiban. a valosagban sokkal nehezebb alkalmazni.
Valami nincs rendben veled, azért kerülnek. A) Anti-szoc vagy B) lúzerként vislekdsz C) nincs célod az életben D) nem tudsz normálisan felöltözni és elmenni fodrászhoz E) nem vagy érdekes beszélgetõpartner. Barátnõ beszerzése elõtt javaslom, hogy legyél többet táraságban, legyenek barátaid, tanuld meg kezelni az embereket majd utána a nõket is, fejleszd magad.
homokos leszel:)

Szerintetek mit tegyek? Félek hogy elmegy a tejem!

Nem konkrétan becsomósodott hanem olyan mintha fel lenne valamennyire telve a mellem tejjel.Kemény de nem tudom sem kimasszírozni sem a baba nem szívja ki.Mikor kisebb mikor nagyobb mértékben van feltelve.Hova menjek mit tegyek?Védőnőt kérdeztem de neki nincs tapasztalata csak a könyvek.Annyit mondott masszírozzam.A meleg vizes ruha nem segített.Szerintetek a szülésznőm aki volt (azt mondta bármi van nyugodtan hívjam) nem néz majd rám hülyén ha ilyen problémával fordulok hozzá? Tőletek is ötleteket várok mit tehetnék.

Legjobb válasz: Hívd fel nyugodtan, nem fog hülyének nézni! De vannak szoptatási tanácsadók is, nézd meg a www.lll.hu-t ott van a számuk, hívd fel õket!

Hívd fel nyugodtan, nem fog hülyének nézni! De vannak szoptatási tanácsadók is, nézd meg a http://www.lll.hu-t ott van a számuk, hívd fel õket!
Meleg víz alatt masszírozd meg, aztán ha a baba nem szívja ki, fejd le. Nekem ez bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Mellszívót próbáltad már? Hatásos lehet.
A kérdező hozzászólása: Igen kedves utolsó próbáltam.A kézitõl az elektromosig, 3 fajtát is.De szerencsére úgy néz ki a dolog , hogy kezd megoldódni a probléma.Köszönöm a válaszotokat.

Másnál is volt így? A párom nem akar szeretkezni, már vetéltem el, most vagyok 13hetes és közölte majd szülés után! Mit tegyek? Fél, hogy olyan más oda bent, meg nehogy baja legyen a picinek!

Legjobb válasz: Ja és még valami , amitõl a párom is félt. Nem, nem "tudja", hogy Ti szexeltek. Nem gondol olyanokat, hogy "már megint ezek itt mit csinálnak???" stb :DD Sõt, ha jól érzed magad, az neki is jó; termelõdik a boldogsághormon, ami hozzá is eljut! .)

Ja és még valami , amitõl a párom is félt. Nem, nem "tudja", hogy Ti szexeltek. Nem gondol olyanokat, hogy "már megint ezek itt mit csinálnak???" stb :DD Sõt, ha jól érzed magad, az neki is jó; termelõdik a boldogsághormon, ami hozzá is eljut! .)
mi sem szeretkeztünk a terhesség alatt, max 3szor a férjem féltette a babót és ennyi el kellett fogadnom mert meg csak nem erõszakolhatom:) de nem volt könnyû az tény meg gyakorlatilag vagy 2 hóig nem voltam veszélyeztetett, de akkor sem akarta ez volt ezt kellett szeretni
Azért a párodnak igaza lehet.Gondold el, ha szeretkeztek és elvetélsz, hogy éreznétek magatokat?Még akkor is lelkiismeretfurdalásotok lenne, ha a vetélés más okból lenne.Nem hiszem, hogy te ne bírnád ki a szülésig szex nélkül.Most koncentrálj a születendõ babára inkább.
Menjetek el együtt a dokihoz és a doki elmondja neki, hogy nem más és semmi baja nem lesz a picinek attól. Ha terád nem hallgat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válszt!!!!Olyan kellemetlen ezen vitázni, félek, hogy teljesen elhidegül tõlem!!!
Szia! Ha az orvos nem tiltott el amúgy sem a szexuális élettõl ; akkor szépen a következõket el kell mondani neki, vagy a neten elolvasni neki vagy könyvet mutatni: A pici magzat teljesen védve van odabent. Egyrészt védi a magzatvíz, ami úgy öleli körül, mint egy selyemtakaró; aztán ott a méhed a méhizmokkal. Olyan erõsen és szilárdan tartják, hogy a lépéseid rezgését sem érzi meg.(a késõbbiek során) Terhesség alatt a hüvelyed nem változik, max. egy kicsit lehet bõvebb folyásod. Így tehát nyugodtan lehet szexelni, csak ne hevesen és ne egyszerre 3 féle pózban. Dehát gondolom, ezt a párod is tudja! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!!!!!Türelmesnek kell lennem!!!Dehát nagyon tombolnak a hormonok:) )!!!
Nekem nem volt semmi próblémám a terhességem alatt, de a párom nem akart szeretkezni velem. Azt mondta nem szereti hármasban. És igazából én sem éreztem vágyat. Aztán mikor megszületett a babánk én rá 3 napra azt hittem megbolondulok, ha nem szeretkezünk, de kivártuk a 6 hetet, mert nem volt addig hajlandó szeretkezni, amíg a doki engedélyt nem adott rá. Kitartás 7 hetes kisfiú anyukája
Mi sem szeretkezünk már fogantatás óta, most vagyok a 25. hétben. Már azt is tudom, hogy majd a szülési utáni 6. hét után végre talán sexelünk újra... Képtelen rá, a baba miatt én meg tombolok a hormonoktól, de ez van :-)

46 os fog be genyesedett és kifakadt az államon szájsebészetre küldtek mert itt nem látják el mit tegyek félek hogy csinálják ott? Kérem segitsenek

Legjobb válasz: Ugyanolyan fogorvosi szék van, mint a fogászaton. E helyen a kisebb beavatkozásokat végzik. Például vésés, vagy ilyesmi. Van egy belsõ kismûtõ helység, ahol a sebészeti beavatkozásokat végzik. Gondolom téged oda fognak bevinni. Nem kell aggódnod, ugyanúgy elérzéstelenítik a fogat, az állkapcsot, mint a fogászaton. Valszeg fel fogják tárni az álladon a begyulladt részt, és kitisztítják, hogy minél elõbb a gyulladás lehúzódhasson. Nem fogsz érezni belõle semmit. De ne halogasd, minél elõbb kitisztítják, annál elõbb rendbe tudsz jönni. Talán még antibiotikumot is felírnak. Nem lesz semmi gond, nem kell aggódni. Jobbulást kívánok!

Ugyanolyan fogorvosi szék van, mint a fogászaton. E helyen a kisebb beavatkozásokat végzik. Például vésés, vagy ilyesmi. Van egy belsõ kismûtõ helység, ahol a sebészeti beavatkozásokat végzik. Gondolom téged oda fognak bevinni. Nem kell aggódnod, ugyanúgy elérzéstelenítik a fogat, az állkapcsot, mint a fogászaton. Valszeg fel fogják tárni az álladon a begyulladt részt, és kitisztítják, hogy minél elõbb a gyulladás lehúzódhasson. Nem fogsz érezni belõle semmit. De ne halogasd, minél elõbb kitisztítják, annál elõbb rendbe tudsz jönni. Talán még antibiotikumot is felírnak. Nem lesz semmi gond, nem kell aggódni. Jobbulást kívánok!
meg próbáld körbe-körbe simogatni a hasát a feneke felé
remélem most már állatorvosnál van... hosszú távra javaslom, hogy kerítsetek egy állatorvost, akit BÁRMIKOR lehet riasztani, mert baleset a nap bármely idõszakában elõfordulhat. jobbulást a kutyusnak!
Itass vele langyos vizet és törölgesd meg a fenekét szintén langyos vizes kádban, hátha segít... Sajnos nem tudok jobbat, nekünk is mopszunk van, az emésztésük katasztrofális a túltenyésztés miatt :(
Na, mi lett a kutyussal? Én még azt tudnám javasolni, gogy szerezzetek be paraffin olajat, abból picit lehet neki a fenekébe juttatni. Én madárnál használtam, mikor az egyiknek tojáselakadása volt, így sikerült az életét is megmentenem. És ebben nincs semmiféle káros anyag, bátran használható.
A kérdező hozzászólása: Hál istennek semmi baja nem lett! Megette a nagyobb kutya kajáját és hát nem tetszett a hasának!Most már eleven, játszik meg minden!Ma nem kaphat enni, holnap csak erõlevest rizzsel meg málnaszörpöt!Aztán szerdán vitaminszurit kap!De köszönöm mindenkinek a jó tanácsot!:D
Na, örülök, hogy rendben van. Tejet, meg tejszínt ne adj neki legközelebb, nem tesz jót neki.
A kérdező hozzászólása: okok!De valamivel muszáj volt, hogy megindítsuk a hasát!De már nem kap, csak vizet!És már nagyon hisztizik, ha látja hogy mi eszük, de õ nem kaphat!:D De nem baj!Muszáj:D

Mit tegyek? Félek, hogy elveszítjük egymást.

4 éve vagyok nagyon boldog párkapcsolatban és idén nyáron lesz az esküvõnk. Nem olyan régen költöztünk össze és eddig minden felhõtlen volt, csak párszor vesztünk össze apróságok miatt, de mindig hamar kibékültünk. A problémák nem olyan régen kezdõdtek. A párom elkezdett agyalni az anyagi dolgokon, hogy mennyit tudunk félretenni stb. Az utóbbi pár hónapban semmit nem tudtunk félretenni az esküvõi költségek miatt, de ez érthetõ is és ezt Õ is tudja, amíg ez nem cseng le addig nem fogunk tudni félretenni semmit. Esküvõ után szeretnénk egy lakást, de ugye erre is gyûjteni kell és nem tudom mi lesz velünk. A párom egyre többet agyal és néha úgy érzem depressziós, meg magába zuhan, mert nincs elég pénzünk. Már többször megbeszéltük, hogy ne agyaljon ezen, mert nem tesz jót nekünk, de sajnos nem tud róla leállni. Sajnos ezt érzem és látom rajtam, ami miatt én is boldogtalan vagyok, pedig mi egy nagyon jó párom vagyunk és nagyon szeretjük egymást, csak félek, hogy ez a pénz dolog megöli majd a házasságunkat. Néha arra gondolok, ha eléggé boldoggá tudnám tenni, akkor nem agyalna. Mit lehet tenni? Egyébként már úgy vagyok vele, hogy nem beszélünk róla, hanem inkább megölelem, hozzá bújok, mert szerintem ez többet jelent. Úgy érzem,hogy itt a sorsunk ebben az országban annyira el van lehetetlenítve. Hiába van fõiskolai végzettségem, mégis nagyon keveset keresek, mert sajnos rossz szakmát választottam. Külföldön azért sokkal jobban megfizetik. Sajnos örökölni majd késõbb fogunk, de addig is laknunk kell valahol. Arra gondoltunk kimegyünk külföldre szerencsét próbálni, hátha bejön és hamarabb összegyûjtjük a pénzt egy kis lakásra, meg szakmai szempontból nekem jól jönne. Szerencsére egyetért velem és Õ is szeretne kimenni külföldre, csak addig nem tudom, hogy bírjuk ki itthon.

Legjobb válasz: Meg annyira rossz, hogy azért dolgozunk, hogy csak épphogy fenn tudjuk tartani magunkat, de még fiatalok vagyunk, néha szórakozni is kell, nem lehet mindig itthon ülni. Ha meg lakást szeretnénk, akkor törleszteni kell, de akkor addig meg csak erre megy el a pénzünk, fiatalok vagyunk, de nem éltünk és mire odajutunk, hogy megvan a lakás az mind szép és jó, de rájövünk elrepült 10-15 év az életünkbõl és hirtelen 40 évesek leszünk és az a 10-15 év sajnos nem fog már soha visszajönni. Van a családban ingatlan, ami ki van adva, de a szülõk miattunk nem fogják eladni, hogy segítsenek nekünk pár millióval, úgyhogy erre nem is számítok, magunknak kell megoldanunk. Hiszen anyukám is mondta, hogy Õk is albérletben laktak, majd utána vettek egy lakást, szóval ebben minden benne van, hogy nem szándékoznak segíteni nekünk. Csak régen nagyobb értéke volt a végzettségnek, pénznek és a munkának, mint ma.

A kérdező hozzászólása: Meg annyira rossz, hogy azért dolgozunk, hogy csak épphogy fenn tudjuk tartani magunkat, de még fiatalok vagyunk, néha szórakozni is kell, nem lehet mindig itthon ülni. Ha meg lakást szeretnénk, akkor törleszteni kell, de akkor addig meg csak erre megy el a pénzünk, fiatalok vagyunk, de nem éltünk és mire odajutunk, hogy megvan a lakás az mind szép és jó, de rájövünk elrepült 10-15 év az életünkbõl és hirtelen 40 évesek leszünk és az a 10-15 év sajnos nem fog már soha visszajönni. Van a családban ingatlan, ami ki van adva, de a szülõk miattunk nem fogják eladni, hogy segítsenek nekünk pár millióval, úgyhogy erre nem is számítok, magunknak kell megoldanunk. Hiszen anyukám is mondta, hogy Õk is albérletben laktak, majd utána vettek egy lakást, szóval ebben minden benne van, hogy nem szándékoznak segíteni nekünk. Csak régen nagyobb értéke volt a végzettségnek, pénznek és a munkának, mint ma.
Lehet, hogy hülyeség, de az esküvõ, a házasságkötés nem arra van, hogy kvázi az legyen a pár hivatalos tanúságtétele arról, hogy elkezdik a közös életet és jogilag, meg minden egyéb tekintetben felelõsséget vállalnak a másikért. ÉS akkor utána elkezdik építeni a közös életüket. Együtt, mint egymás hivatalos társai. Most és nem késõbb, annyiból , amennyi most van és nem annyi pénzbõl, ami nekik túl magas. Persze a racionalitás is érthetõ, de gondoljunk bele, annyi mindenre kell utána is a pénz, az esküvõ meg mindig elmaradhat, mert fontosabb a lakás, majd a kocsi, aztán a gyerek és így tovább...Én megértem, hogy elõbb esküvõt akarnak, bár tudom, hogy mostanság elõbb gyerek, lakás, minden és majd utána döntenek úgy, hogy na akkor összekötik az életüket és parádézik anyuka a habos-babos ruhakölteményben :D/sose fér bele a büdzsébe...baromi romantikus
De érdekes, csak annak írsz vissza aki veled ért egyet, a többi 18 válasznak nem :) Szerintem olyan 24 évesek lehetettek, nagyon fiatalok. Más halálára várni, hogy lakásotok legyen meg morbid. Sokan nem fognak örökölni semmit sem, nem erre kell várni!
A kérdező hozzászólása: 21-es te itt láttad valahol, hogy én a rokonaim halálára várok, hogy örököljek??? Mert egy szóval sem írtam és nagyon gusztustalan lenne tõlem, ha így gondolkoznék. Csupán azt írtam, hogy van 1 plusz ingatlana a családnak, amiben senki sem lakik, csak ki van adva és azt még nem is írtam, hogy egyébként elég tehetõs családból származom, míg a párom szülei szegények és az a kevés, ami van nekik, azt is nekünk akarják adni, hogy segítsenek. DE hozzáteszem senkitõl sem akarok elfogadni semmit sem, mi magunknak szeretnénk megteremteni a dolgokat. Csak fura, hogy az én szüleim jól élnek és eszükbe sem jut megkérdezni, hogy szükségünk van-e valamire, míg párom szülei azzal segítenek, amivel tudnak pedig amint írtam szegények.
Ütöd a szavaidat: nem várod, de mégis várod, hogy a szüleid segítsenek. Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Egyébként mindenki válaszát elolvastam és elgondolkoztam rajta. Csak jobban örülök, ha nem csak cseszegetéseket kapok, hanem normális segítséget és érveket. Egyébként milyen tapasztalatunk legyen a nagy betûs életben, ha most kezdjük a közös életünket??
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 23-as azzal, hogy jól esne, hogy segítsenek, az még nem ugyanaz, hogy várom, hogy meghaljanak!!!! Mint mindenki tudja ahhoz hogy egy lakást megvegyen az ember, ahhoz jó esetben le kell tenni pár milliót, mondjuk 2-3-at. Nyilván ennyire lenne szükségünk, hogy legalább el tudjuk kezdeni a közös életünket és beletegyük egy lakásba. Jah és félreértés ne essék az esküvõ nem több milliós lesz. Így a nászajándékból amennyi összegyûlik azt majd beletesszük a lakásba.
A kérdező hozzászólása: Most miért olyan fontos, hogy hány évesek vagyunk?! Annyira lényegtelen szerintem. Fiatalok, elégedj meg ezzel. :)
Attól, hogy még valakinek lesz öröksége nem azt jelenti, hogy valaki halálára vár, hanem ez egy TÉNY, azt jelenti, hogy nyilván öregségére valószínûleg lesz hol laknia. Én is tudom, hogy fogok örökölni, méghozzá olyan valakitõl, aki nélkül nem is tudom, hogy hogy tudnék élni, tehát azt sem bánnám, ha én halnék meg elõbb. Hülyeség, hogy ha valaki örökölni fog, az várja a rokona halálát, ekkora f..szságot azért ne írjunk már!
Ja ilyen kis 21évesek :) Fontos a gyûrû meg a ruhát mutogatni fb-n, azért kell az esküvõ :D Ismerõs, sokan vannak így. Igaz, hogy száraz kenyeret esztek, de a lagzi meglesz, sebaj, úgyis hamar elváltok :)
A kérdező hozzászólása: 29-es Te aztán egy igazán ROSSZ indulatú ember vagy!!! Már ebbõl látszik, amiket írsz. Én még az ellenségeimnek sem kívánnék ilyet, bár nincsenek, mert én szerencsére nem szolgáltam rá. Nem, nem 21 évesek vagyunk és nem kürtölöm szép nap, mint nap a Facebook-on, hogy esküvõm lesz. Szóval nagy tévedésben vagy! :)
"Jah és félreértés ne essék az esküvõ nem több milliós lesz. Így a nászajándékból amennyi összegyûlik azt majd beletesszük a lakásba." Akkor ha meglesz az esküvõ, félretehetnétek a pénzt, kimehetnétek dolgozni és akkor kezdhetnétek gyûjteni a lakásra, így most az egyedüli kiadás az esküvõ lenne.
Jézus, szerintem borzasztó éretlenek vagytok, ha kajára is alig jut, nincs semmitek, de a nagy lagzi azért kell. Kb. a kisgyerekek gondolkodnak így. Én is marhára szeretnék már esküvõt, de amíg nincs semmim hozzá, addig nem erõltetem. Meg ez is, hogy majd a rokonok, meg a vendégek megadják az árát... Ezért tényleg sok értelme van. Lehet, hogy értelmes dolgokra kellene elõbb spórolni és majd utána az esküvõre, vagy csak akkora esküvõt tartani, amit megengedhettek magatoknak. Meg ez is, hogy sajnos csak késõbb öröklünk, ez milyen már? :D Menjetek külföldre, spóroljatok kint és majd utána házasodjatok.
Úgysem fogják fel, hogy ez így hülyeség, csak KELL AZ ESKÜVÕ!! AKAJOMMM!! ez megy, tiszta óvoda!
Figyelj Kérdezõ...nem vagy egyedül a problémával, a fiatalok 90%-a ugyanígy küzd a megélhetésért, és a boldogulásért. Nem szabad feladni és örülni kell, hogy van munkátok, akármilyen keveset is kerestek.A lényeg, hogy ne feketén dolgozzatok.Ha van nyelvtudásotok, akkor külföldön diplomával tuti eltudtok helyezkedni, csak kitartás, motiváció és bizonyítani akarás kell.Fiatalok vagytok, 30 évesen sem lesztek elkésve a családtervezéssel.Hajrá.
#21 -es: " Sajnos örökölni majd késõbb fogunk, " - szóval akkor hogy értsük, hogy SAJNOS?????
lehet én ilyen maradi vagyok, de szerintem ronda dolog azzal számolni, hogy mennyit fognak kapni.. (voltam olyan lakodalomban, ahol ugy estek neki a boritékoknak, hogy ki tudják fizetni a zenészeket, és a vöfélyt) a fiad gondolom még gyerek, viszont ha már valaki nem gyerek, akkor probálja elöteremteni magának a pénzt, a kivánt dologra.. és nem azzal számolni, hogy majd a nagymamám ugyis ad a születésnapomra egy tizest.
A kérdező hozzászólása: Kedves 17-as, igen nálunk is tudja a család, hogy az életre gyûjtünk, szóval valószínûleg mindenkitõl pénzt kapunk nászajándékba. Természetesen senki válaszát nem hagytam figyelmen kívül.
Minek akkor a lagzi?
Nem tudom, miért gondolkodsz azon, hogy régen hogy volt, - most most van. Régen meg úgy volt, ahogy anyád mondja: elkezdték egy albérletben, - én nem tartották kiesõ idõnek azt a 10-15 évet, az otthonteremtés is része az életnek, meg akár egy sikeres házasság alapja is lehet. Hogy ebben a szüleid nem segítenek, az az õ dolguk, - tudják egyébként, hogy az örökséggel kalkulálgatsz? Azért van kajára is kevés pénzetek, mert gyûjtötök az esküvõre, - ez is egy érdekes szempont nekem. Mindegy:a felnõtt élet már csak ilyen, tele van megoldandó kérdésekkel, ha oldogatjátok: az egy útja a boldogságnak, ha kerülgetitek: az a kudarc.
Most nem azért, de ha kaján kell megfogni, akkor hova siettek az esküvõvel? Akkor nem idén lesz, hanem jövõre, de nehogy már éhezzek, mert jaj esküvõ!
Ne haragudjál meg, de buták vagytok. Még enni se tudtok rendesen, de már összeköltöztetek és ki tudja hány százezret spórolgattok csak azért, hogy egy lagzit megtarthassatok. Akkor mirõl beszélünk? Most komolyan elköltitek azt a rengeteg pénzt bulira, aztán még jegyet se tudtok majd repülõre venni? Nem értelek titeket, miért nem elég most a polgári esküvõ. Rossz szakmákat választottatok, rossz az ország, rossz minden, keveset kerestek, oké, menjetek külföldre. De ilyen bután külföldön is el fogtok vérezni, bár kívánom, hogy ne így legyen.
Nem kell emiatt szomorkodni mert az országban nagyon sokan vannak még ilyen vagy rosszabb helyzetben.
Szerintem, inkább amit most összespóroltok az esküvõre azt inkább külföldre használjátok. Azt mondod jobban tudnátok ott érvényesülni. Ha van elég kezdõ tõkétek, akkor nem kell minden kérdéses ügynökkel szóba állni kis pénzért. Kimentek béreltek egy kis szobát és minden megfelelõ céghez bementek állásért. Addig pedig fejlesztitek a nyelvtudásotok. Teljesen fölösleges egy buli miatt még éhezni is. Majd megtartjátok az esküvõt, ha már anyagilag rendezõdtetek. Ráadásul még csak most költöztetek össze, de már esküvõ lenne? Ez önmagában sem jó ötlet. Legalább 1 évig várhatnátok, hogy tudtok-e együtt élni.
Szerintem ebben a helyzetben a türelem lenne a kulcsszó. Ne akarjatok már mindent egyszerre. Miért olyan sürgõs az esküvõ, ha emiatt nem esztek normálisan? Miért nem vártok még egy évet, így ráérnétek lassabban elõteremteni a szükséges pénzt. Ami nagyon nem tetszik abban amit írsz, hogy kitérsz arra, hogy örökölni késõbb fogsz, anyudék nem szándékoznak segíteni... stb. El kell döntened, hogy felnõtt vagy-e. Egy felnõtt ember ilyen dolgokkal nem tervez, hanem megteremti. Ha még a tojáshéj a fenekeden van, akkor meg ne házasodj, hanem várj. Attól még szerethetitek egymást, hogy nem sodorjátok magatokat a kilátástalanság és szegénység határára. Szóval ne másra, hanem magatokra számíts csak. Ne spórolj túlzottan, inkább told ki egy kicsit az idõt, mert fel fog emészteni a folyamatos lemondás. Légy türelmes, ne akarj mindent azonnal. Ja és légy felnõtt mindenekelõtt.
Ha nincs pénzetek akkor polgárilag és templomban is meg lehet két tanúval esküdni! Nincs szükség lakodalomra. Azt a pénzt tegyétek inkább félre. A házasság sikere nem attól függ, hogy mekkora lakodalmat tartotok.
nem olvastam a hozzászolásokat..de ha ennyire nincs pénzetek minek a felhajtás? és ha ugyis ki akartok menni külföldre..várhattok még az esküvövel. szerintem hülyeség az esküvöre sporolni, mikor nincs se lakás..se kaja, se semmi.. én nem agyalnék a fiu helyében, hanem kerek-perec megmondanám neked, hogy van hova tenni a pénzt, ne b.sszuk el lakodalomra (legyen csak pár ember meghivva, szülök, tesok és kész..)
Szerintem nem jó a sorrend. Ha nagy lagzit is akartok, meg saját lakást is, meg még szórakozgatni is és úgy érzitek, külföldön jobban boldogultok, akkor ne most tartsátok a lagzit, hanem elõbb menjetek ki külföldre. Néhány év külföldi munkával elképzelhetõ, hogy össze tudtok spórolni egy kisebb lakásra valót, meg még egy normálisabb lagzi is belefér. De arra készüljetek fel, hogy külföldön sem feltétlenül fenékig tejfel az élet, valószínûleg össze kell majd húznotok magatokat, ha spórolni akartok és akkor sem fogtok tudni különösebben sokat szórakozni. A másik: jól értelmezem, hogy majd örökölni is fogtok lakást? Akkor meg addig miért nem jó az albérlet? Tudom, biztos nem egy családtag halálára vártok, de ez józan megfontolás kérdése.
Ne egyétek már meg õket! Hogy miért szeretnének esküvõt, az az õ dolguk.Fiatalok, rutintalanok, tanács kell nekik. Inkább értékelni kéne azt az egyetértést, szeretetet, amit adnak egymásnak. Oké, abból nem lesz pénz, kaja...stb.De lehetne más megoldás is, mint lemondani az esküvõrõl. Sõt, lehet, hogy ha férj-feleség- ként mennek ki, még elõnyt is tudnak kovácsolni. Nem tudom. Természetesen ha nem gond, akkor tényleg el lehet halasztani 1-2 évvel az esküvõt, de a közép utat is meg lehet célozni. Minimalizálni az esküvõi költségeket. Ha a rokonság nagy és tehetõs, még a nászajándékba kapott pénz is sok lehet. Meg kell mondani, hogy inkább a borítékot adják, mint az 5. edénykészletet, mert a jövõtök építéséhez kell a pénz. Meg azért két ember keresetébõl el lehet lenni. Ha albérletben vagytok, olcsóbbat kell választani, vagy ideiglenesen szülõkhöz, nagyszülõkhöz költözni, ha van rá mód.
nem tudom milyen egyetértés az, ahol a fiu rágodik a pénz miatt.. a lány meg a lakodalmat tervezgetni...addig meg szépen "éhen halnak".. hát szuper egyetértés, hogy a fiu (talán?) nem meri megmondani, hogy azért stresszel, mert pl. kidobnak egy csomo pénzt lakodalomra. az meg egyenesen undorito, hogy valaki azzal számol mennyi gyülik majd össze a tehetösebb vendégektöl.....
A kérdező hozzászólása: Kedves 12-es igazán köszönöm a tanácsokat és azt, hogy normális válaszokat is kaptam. :) Kedves 13-as tévedés, amit írsz. A párom vetette fel elsõként, hogy idén legyen az esküvõ, nem én. Én sosem erõsködtem, hogy mikor legyen. Már mindketten nagyon szeretnénk, ezért vetõdött fel, hogy idén legyen.
oké, rendben, ezt te tudod. de azért a 12-es elötti válaszokat is vedd figyelembe. más sorrend, kisebb lakodalom, kisebb lakás..stb.
Minek az a hülye házasság?Az öli meg a szerelmet, nem csak a pénz hiánya.A házasságba csak az a jó, hogy akkor is b...atnak, mikor nem akarod!
Nem a pénzt kell számolgatni, hogy mennyi gyûlik össze, hanem azt az összeget, amit egyébként is költenének a nászajándékra, készpénzben odaadnák.Legyen 2000 vagy 20.000 forint, mindegy. Nem tudom ebben mi az undorító.Fiam gyûjt valamire, akkor egy évig mindenkitõl a rá szánt összeget kéri név-szüli napkor, karácsonyra...stb.Ez tök normális szerintem.
Tudom én, hogy sok nõnek fontos az esküvõ (bár nem értem mi változik meg attól a papírtól), de ha az összetartozás (vagy mit hablatyolnak a nõk) miatt kell, akkor miért nem jó két tanuval, esetleg nagyon szûk családi körben megtartani? Mert akkor nem kéne kidobni az ablakon százezreket vagy milliókat? Miért kell mindig kifelé mutogatni, mire jó a rongyrázás?

Mit tegyek? Félek, hogy õt is elveszítem!

Végzõs lány vagyok. Az elmúlt ~1 évben jóban lettem egy évfolyamtársammal (fiú). Nagyon hasonlóak vagyunk, sokat beszélgetünk. Õ az egyetlen jelen pillanatban, akinek bátran merem azt mondani, hogy 'végigsírtam az egész estémet, nagyon rossz állapotban vagyok, segíts'. Nagyon 'egymásra találtunk'. Talán tetszünk is egymásnak... Egy gond van: nem akarom elveszíteni. Valószínûleg õ Pesten fog tanulni, én pedig maradok itt. Kétlem, hogy érettségi után valaha fogunk találkozni... Bele sem merek gondolni. Félek neki errõl beszélni. Mit tegyek? Nem akarom õt is elveszíteni!

Legjobb válasz: Ne hülyéskedj, ha egyszer jóbarátod, akkor beszéld meg vele ezt is. Nyuggodtan felhozhatod a témát, hogy mi lesz jövõre, mert megkedvelted, aggaszt a gondolat, hogy a távolság szétszakítja a barátságotokat, jobban éreznéd magad, ha már most megegyeznétek, hogy mondjuk havonta legalább egyszer egyikõtök elutazik a másikhoz. Valahogy így.

Ne hülyéskedj, ha egyszer jóbarátod, akkor beszéld meg vele ezt is. Nyuggodtan felhozhatod a témát, hogy mi lesz jövõre, mert megkedvelted, aggaszt a gondolat, hogy a távolság szétszakítja a barátságotokat, jobban éreznéd magad, ha már most megegyeznétek, hogy mondjuk havonta legalább egyszer egyikõtök elutazik a másikhoz. Valahogy így.

21 hetes terhesen a babám állandóan lent érzem a hólyagomnál, ill. lejjebb. Beáll oda és nyom lefelé, mint egy kemény szikladarab. Mit tegyek? Félek, hogy így esetleg nyitja a méhszájat is.

A hasam többi része puha, csak ott lent kemény. Nem igazán keményedés, bár a másik babámnál ez nem volt. A másik babámnál ezt csak a 30. hétt?l éreztem, mikor befordult fejvéggel.

Legjobb válasz: Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!

Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!
szia, én is így éreztem, és sajnos nekem elkezdett kinyíllani a méhszáj, és 24 hetesen beindult a szülés és meghalt a babám. nem akarlak megijeszteni de pihenj amennyit csak tudsz.
Szia! én most vagyok 24 hetes és nekem is ez van.Nagyon lent hordom a babámat, de ne aggódj szerintem.a dokim azt mondta hogy nem nyílik attol!Csak jobban vigyáznod kell!Én veszélyeztetett lettem az miatt!Nem szabad semmit csinálnom, csak minél többet pihennem!
Nekem is ez volt 3-4 napig Uh-n kiderült , hogy medencevégû még, és valószínûleg a hólyagomon is csücsül . Azóta átmozdult, de van mikor odatéved. 24hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!