Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, este mikor (395 db)

Migrén estén mi a teendő? Mit tegyek, hogy javuljon, ha már a fájdalomcsillapító sem használ?

Legjobb válasz: Szerintem kivizsgálás. Ha ébredés után a tarkó. az nem fejfájás hát probléma. gyuladás.

Szerintem kivizsgálás. Ha ébredés után a tarkó. az nem fejfájás hát probléma. gyuladás.

2, 5 éves kislányomat úgy érzem a kistesó húzza vissza a szobatisztaságban - ilyen estben mit tegyek, mit ne tegyek?

Kislányom hallani sem akar a bilirõl-wcrõl , de leginkább arról, hogy le vegye a pelust... pedig szól ha kaki lesz, ill. fürdéskor már nem egyszer elõfordult, hogy mondta, hogy pisilni kell, és felajánlottam a bilit, de inkább visszatartotta míg kapott pelust - ebbõl gondolom, hogy igazából már érett rá. 1 éves Húga van , épp mikor õ született, azelõtt kapta a bilit, akkor érdekelte, fürdsések elõtt ráült saját akaratából, s mikor megszületett a Húgi, mintha ezt elvágták volna... eddig nem is erõltettem, de most már kezdek kicsit aggódni. Hogy lehet ebben a helyzetben elhagyni a pelust? Mit tegyek , vagy ne tegyek? esetleg majd együtt lesznek szobatiszták? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2,5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.

Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2, 5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.
A kérdező hozzászólása: Igen, WC-szûkítõt is kapott már, fellépõvel , de semmi... nem tudom mi lenne a jó , ha kicsit erõsebben noszogatnám, vagy ha hagyom, ahogyan eddig... csak még is jön majd az ovi, szeretném, ha nem elõtte pár héttel lenne szobatiszta, hogy ügyesen menjen már neki, mert sajnos nem igazán jókat hallani az oviról...
A kistestvér érkezése szerintem még sok más dologban is vissza fogja húzni. Amit eddig egyedül megcsinált, azt most várja, hogy te csináld meg helyette. Nálunk még nem született meg a kisöcsi, de visszaszoktunk éjszaka a pelusra, és egyszer napközben bekakilt (3, 5 éves). Azt akarja, hogy öltöztessem...stb. Nézegeti, tapogatja a cici-micit, pedig már jó rég szopizott utoljára. Biztos nagy próbatétel egy kisgyereknek a kistestvér érkezése és elfogadása. Szerintem legyél vele türelmes, érezze, hogy õ is ugyanolyan fontos, még ha most már nem is jut rá annyi idõ, mint korábban. Szerintem idõvel megoldódik a helyzet
A kérdező hozzászólása: Türelmes vagyok , hisz már 1 éves a Húgi... és igen, õ is sokszor ölbe veteti magát, sokkal többet cumizik, kiskádban fürdik... szóval tényleg érezhetõ a kistesó hatása, épp ezért kérdezem, aki hasonló helyzetben volt, hogyan alakúlt? Félre ne értsétek , nem erõltetni karom, csak szerintem az, hogy vissza tudja tartani már azt mutatja, érett lenne rá , és érdekel, hogy majd magától elhagyja a pelust, vagy esetleg terelgessük... én már arra is gondoltam, hogy nyáron már a Húgi is le veszi a pelust néha, akkor kedvet kap... csak ez ugye közel van az ovihoz, ezért lenne jó kicsit korábban...
mikor kezdi az ovit? ha 3 évesnél nem korábban akkor van még fél évetek. én most a helyedben 1-2 hónapig nem erõltetném, nem nyaggatnám. utána viszont tavasszal már kitartóan rávezetni arra, hogy próbálja meg a bilit.valamivel motiválni. én kivittem a nappaliba a bilit, és amikor láttam hogy pisilni fog vagy még pisi közbe ráültettem, és nagyon megdícsértem ha volt a bilibe. (akkor is ha nem az õ érdeme volt) aztán már tetszett neki a pisi kiöntés, wc lehúzás
A kérdező hozzászólása: Õsszel kezdi az ovit - most nagyon babásodik minden téren, pl. a Húgi most teszi meg az elsõ lépéseit , és olyankor õ is ugyanúgy odatipeg hozzánk, stb...
Próbáltál már "csodabugyit" venni? Próbáld ki, hogy elmentek vásárolni és azt mondod, hogy ide az van írva, hogy ez egy újfajta csodabugyi, de csak pelus nélkül lehet felvenni. Egy próbát megér a trükközés :)

A délután 6 óra körüli evéstől számítva, szinte az elalvásig ) 22-24 óra ( folyamatosan cicizés van. Szopik, aztán megpihen, majd kb fél óra múlva ismét sír, és csak a cicivel nyugszik meg. Ennyire kevés lenne a tejcsi estére? Mit tegyek? Tápszer?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez volt...aztán a mérlegelésnél derült ki, hogy alig hízik a lányom. Tápszer pótlást kap most, majd kiderül, hogy használt-e a dolog, bár a kakis pelusok mennyiségébõl ítélve igen. Mérnem kellett egy napig mennyit szopik és az az igazság, hogy végigbõgtem a napot mikor kiderült, hogy milyen keveset. Azt mondták éppen csak annyit eszik, hogy ne legyen éhes. Borzasztó azt hallani, hogy a másfél hetes gyerekem éppen csak vegetál.(na ez erõs túlzás, de én így láttam). Lehet, hogy nálad nem ez lesz a helyzet, szerencséd lesz és csak nyûgös olyankor és a szopás megnyugtatja. Beszélj a gyerekorvossal, mérd a babát és kiderül, hogy mi a helyzet valójában.Egyébként este mindig kevesebb a tej, mint pl. reggel. Szurkolok neked, hogy csak nyûgös legyen.

Nálunk ugyanez volt...aztán a mérlegelésnél derült ki, hogy alig hízik a lányom. Tápszer pótlást kap most, majd kiderül, hogy használt-e a dolog, bár a kakis pelusok mennyiségébõl ítélve igen. Mérnem kellett egy napig mennyit szopik és az az igazság, hogy végigbõgtem a napot mikor kiderült, hogy milyen keveset. Azt mondták éppen csak annyit eszik, hogy ne legyen éhes. Borzasztó azt hallani, hogy a másfél hetes gyerekem éppen csak vegetál.(na ez erõs túlzás, de én így láttam). Lehet, hogy nálad nem ez lesz a helyzet, szerencséd lesz és csak nyûgös olyankor és a szopás megnyugtatja. Beszélj a gyerekorvossal, mérd a babát és kiderül, hogy mi a helyzet valójában.Egyébként este mindig kevesebb a tej, mint pl. reggel. Szurkolok neked, hogy csak nyûgös legyen.
Nem írtad hogy mennyi idõs a babád. Ha még nagyon kicsi, akkor természetes a közelségedre vágyik hiszen neki semmi más biztos pont nincs a kis életében mint az anyukája teste, illata és a cici. Idõvel majd megszokja az új világot, a környezetét, felismeri majd a kiságyát és megnyugszik az állandó dolgok közelségétõl. A lényeg hogy mindig tedd mellre ha a kicsi kéri. Ezáltal õ is megnyugszik, másrészt a tejtermelés is igazodik a többletigényhez. Egyátalán nem biztos hogy nem elég a tejed. A picik gyomra picike, a tápcsatornájuk éretlen, sokkal jobb ha többször esznek keveset mintha egyszerre sokat. Nem cél hogy a mérleg minden szopi után jócskán kilendüljön. A baba pisiljen-kakiljon, szopizzon egy 24 óra alatt akár 12-14-szer is ha úgy igényli és a hetente mérni elég ott már látni kell a gyarapodást. Ha egyátalán nem hízik, akkor kell védõnõtõl segítséget kérni. Ha szépen gyarapodik akkor ne aggódj, és ha kell kínáld oda nyugodtan mindkét cicidet. Én is mindkét cicibõl szoptatok, a fiam négy és fél hónapos, csak anyatejet kap. Sok sikert!! És bízz önmagadban, igyál sok rostoslevet egyél finomakat és pihenjél, meg szopiztass!! Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást. Mi 8 hetesek vagyunk. Az orvos szerint szépen fejlõdik. 3750 grammal jöttünk ki a kórházból és most 5070-et nyom, tehát 1320 grammot hízott. Remélem tényleg csak a napi sokk nyugtatásáért kéri, és elmúlik majd. Köszi.

Mit tegyek és mi az oka annak, hogy este nem megy a relaxáció?

Amikor este lefekvéskor a relaxálni akarok, nem sikerül, ugyanis nagyon rosszul érzem magam, az egész testem mintha bizseregne, és szinte viszketek is. Ilyenkor nem tudok egyhelyben feküdni, és nem sikerül relaxálni.

Legjobb válasz: Nyugi nekem néha már a dugás nem megy este! Szernited melyik a rosszabb? :D

Nyugi nekem néha már a dugás nem megy este! Szernited melyik a rosszabb? :D
A kérdező hozzászólása: Eltévesztetted a kategóriát.
Nekem a lábam szokott görcsölni, evégett nem tudtam meditálni egy ideig. A testmozgás azonban segített, talán érdemes lenne neked is tornáznod pár percet, mielõtt lefekszel. Hátha.
A kérdező hozzászólása: Ezt már próbáltam... De nem segített :(
Próbáld meg ülve. Én este is ülve szoktam, mondjuk én azért, h el ne aludjak. :D Esetleg túlságosan a bõrödre figyelsz az is gond lehet.

Van egy két éves lányom és nappal egyszerűen nem hajlandó aludni, ha el is alszik akkor olyan du.4-5 fele és akkor 7-8-kor kel fel, ami azt jelenti, hogy este 11-12 mire elalszik. Szerintetek mit tegyek még?

Már annyi mindent próbáltam:ebéd után betettem a kis ágyba, de így sem aludt.Nem hagytam délután aludni, de akkor még ny?gösebb lett.

Legjobb válasz: ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel,akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel,és legyetek jó sokat kint a levegõn,sétáljon ugráljon,jósokat.aztán ebéd felé,nézzen olyan mesét amit szeret,egyen ebédet,és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni,7 fél 8 felé fürdés mese alvás,és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.

ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel, akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel, és legyetek jó sokat kint a levegõn, sétáljon ugráljon, jósokat.aztán ebéd felé, nézzen olyan mesét amit szeret, egyen ebédet, és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni, 7 fél 8 felé fürdés mese alvás, és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.
Köztes megoldás: ebéd fél egy körül, egy óra játék, motorozás, bujócska odakint, 2-kor letenni aludni, alszik négyig, igy tizig biztos ujra kidõl. Én ezt teszem.
Nálunk hasonló volt. Egy-két napot próbálj meg így: -7kor reggel keljen fel, hogy ebéd után le tudd tenni. -12:30kor alvás -amikor gondolod, de 7-8körül jön az esti alvás. Ha nem akarod reggel felkelteni, próbáld meg, hogy egy nap nem teszed le aludni, húzd az idõt és olyan 7kor tedd le, egész napos alvás nélkül. Pár nap és átáll, NEKÜNK BEJÖTT!!!
nagyon érzékeny gyerek, voltak ilyen próbálkozásaink, és elkezdett bepisilni.azt mondta a pszihológus álljunk le ezekkel a drasztikus módszerekkel, mert baj lesz belõle.Ha eddig kibírtuk, ha meleg lesz kint és tovább lehet rohangálni, akkor úgyis változik majd
Na figyelj!!!!!Nálunk most a 2, 5 éves lányommal ugyanez ment!!!!Nekem van még mellette egy 5 hós.A kisebbik már 9-kor feküdt, a kislány 11 körül.Éjszaka 2x fenn van.6-kor kel a kicsi és én utánna vissza sem alszok.Belehülyültem.Éjfél elõtt le sem tudom tenni a fejem.A kislány sem alszik délben.De most bekeményítettem, mert ez nem állapot, fõleg hogy szeptemberbe megy oviba, (már be van íratva)és ott aludni kell.Reggel fel keltettem!7-kor.Délbe ment is a hisszti, álmos volt.Kiabálások árán elaludt, de már világát nem tudta.Már most pár napja, elég gyorsan átállt és azóta éjszaka is alszik.Legyél kitartó és határozott mert bele lehet fáradni!Kelltsd fel reggel kíméletlenül ne hagyd aludni!!!!!!Ha meg mégis fáradt nem hagyd du aludni!!!!!!Kínlódjon.Borzasztónak hangzik amit írok, de muszály, ez neked sem és neki sem jó!!Ez nem jó rendszer!!!
Hasonló az én két éves lányom is. Igen, nyûgös, ha nem hagyom délután aludni, de csak egyszer kell kibírni, és a nap végén úgyis beájul kora este. Nálunk 7-8 között. Így fel tud kelni korán, és ha másnap odafigyelek, hogy egész délelõtt a szabadban fagyoskodva rohangásszunk, akkor délután rendes idõben alszik, és este is nagyobb eséllyel fektetem le idõben. Igaz, tartósan még sosem sikerült megvalósítanom ezt a rendet, valami mindig elcsúszik valamiért, de ha összeszedem magam, és az után a bizonyos kezdeti nemalvós nyûgös nehéz nap után tényleg odafigyelek, hogy korán keljen és feküdjön, és sokat mozogjon a szabadban, akkor ideig-óráig mûködik a dolog.
Hasonló a helyzet utolsó elöttiével.Reggel 10 kor kel, emiatt 1kor nem lehet lefektetni, mire elalszik délután 3 óra.Ha alszik 5ig, akkor éjjel 1ig nem hajlandó elaludni.Mindent kipróbáltunk.Ha nem hagyom, hogy a megszokott idejében aludjon, akkor hisztis egész nap.Ha nem hagyom délután aludni, akkor katasztrófális az éjszakánk.Remélem, ha kint melegebb lesz, akkor majd többet tudunk kint lenni, és hamarabb elfárad majd este.
Ja azt nem is néztem hogy neked ráadásul elég sokat alszik nappal, nekem ha el is alszik max fél órát.
Ismerõs az én 2, 5 éves kisfiam is dettó ezt csinálja. Sajnos még én sem jöttem rá a megoldásra.Ha egyszer-egyszer alszik nap közben normálisan és este is emberi idõben elalszik, másnap megint jön a nem alvás. És az a helyzet hogy meg kell hogy cáfoljam az elõttem szólókat (bár nem tudom nálatok hogy van), de az én kicsi fiacskám annak ellenére hogy éjfél-1 körül alszik el, reggel hatkor már ott áll az ágyam mellet és ébresztget. Pedig egész nap játszunk, rohangálunk még sem képes elfáradni!!Komolyan mondom olyan, mit akinek infúzión van bekötve az energia ital.
Elsõ vagyok, így van, egyszer felkelted idõben reggel, egy hisztis délelöttöt kell kibirnod, és aznap ki fog dõlni ebéd után, ha kilevegõzi magát.
Én ha nem hagyom aludni nappal, és leteszem mondjuk este 8kor, akkor 10kor felkel, mintha délutáni alvás lett volna.Rémes volt az éjszakánk, tegnap délután nem aludt, és csak fél 11kor tudtam este lefektetni.12kor már ébren volt, megint altatás és ez nem tudom hányszor megtörténik reggelig.2 hétig aludt rendesen, akkor most mi van, kivagyok egészen.

Akármennyit eszek a nap folyamán, úgyis éhes leszek este. Mit tegyek?

Este 6 után próbálok nem enni (elvileg 4 órával lefekvés el?tt ne együnk, én pedig 10-kor megyek aludni, de akármyennyit eszek, éhes leszek. Mit csináljak?

Legjobb válasz: egyél este

egyél este
tudom, hogy hülyén hangzik, de a mozgás eltelít!Nem mondom, hogy próbáld ki minden este, de próbáld meg egyszer, hogy 1órát szobabicajozol.garantáltan úgy érzed tele van a hasad!ha nagyon éhes vagy egyél sok uborkát, abból egy kilót is megehetsz, és nem lesz tõle garantáltan hízás.jó lehet nem a legjobb megoldás, de én hasonló kis praktikákkal lefogytam 40 kilót.
Igyál egy pohár tejet, vagy ha nagyon nem bírod, egyél meg ilyenkor egy szelet trappista sajtot, vagy egy mozzarellát, egy darab virslit...az nem hízlal és még sem leszel éhes.
Hajszál pontosan ugyanazt akartam írni, amit az elsõ kommentelõ írt. Elismerésem neki. Hát egyél este is! Óriási tévhitre épül az a szemlélet, hogy hízni kezdesz attól, amit este hat után eszel. Ez egyszerûen nem igaz, ez nem ettõl függ! Minden nap beviszel valamennyi kalóriát és el is égetsz valamennyi kalóriát, ha az elsõ több, mint a második, akkor hízol, ha a második több, akkor fogysz. Ennyi. Totálisan, teljesen mindegy, hogy mikor viszed be a kalóriáidat, csak és kizárólag a bevitt és elégetett kalóriák aránya számít! Csak, hogy biztos lehess benne, ezt az üzenetet olyasvalaki írja, aki imád enni, és ettem már hajnali kettõkor fõttkolbászt mustárral és majd' fél kiló fehér kenyérrel, és az ilyen akciók sosem akadályoztak meg abban, hogy kockahasam legyen. Szóval, jó étvágyat minden estére!
Én sem tudok lefeküdni éhesen. Mindig vacsizom rendesen.Ha naponta ötször eszel keveset, akkor nem leszel éhes este. Én így csinálom:Reggeli 8-kor, álltalában korpás zsömit eszekszendvicsnek, de az is elõfordult, hogy disznósajttal ettem. Tízórai álltalában alma, vagy ropi, mandula, joghur. Ebéd pontosan délben:Leves vagy fõtt kaja amit fõzök. Uzsi hasonló a tízóraihoz. Vacsira is normális kaja 6-8 között, de fele annyi mint ebédre. 8 kilót fogytam. Ne egyél finomlisztes dolgokat, vagy csak hetente egyszer. A korpás zsömi és a teljeskiõrlésû lisztbõl készült termékek, lassabban szívódnak fel, így késõbb leszel éhes. Ha éhes vagy rágj el egy sárgarépát, vagy pritamin paprikát.Mindkettõ édes, vitaminokban gazdag. Csökkentsd a cukor bevitelt.Az édes dolgok elnyomják az éhséget, de hamar felszívódik, így ugyanolyan éhes leszel egy óra múlva mint elõtte, egy ideig feldobnak, majd elálmosítanak.Ráadásul a fejünk is megfájdul tõle.
Szerintem egyél valami gyümölcsöt , itt nem a banánra meg a szõlõre gondolok mert abban sok a cukor hanem mondjuk narancs, alma, mandarin, ananász stb...

Nem alszik a fiam, en mar telyesen ketsegbe estem, mit tegyek?

Kerlek segitsetek ki otletekkel, mar telyesen ki vagyok keszulve a 6 hetes fiam mostanaban nem alszik ejszaka, eddig minden rendben volt. Mit tegyek? ....nappal alszik valamennyit, de akkor sem sokat, amugy szopizik. Azt is megfigyeltem mar, hogy ha nappal elfoglalom , nem alszik akkor sem jobban. Van hasonlo tapasztalatotok? meddig tart? mit tehetek?

Legjobb válasz: Nálunk az esti séta bevált.

Nálunk az esti séta bevált.
Mindent figyelj meg jol:nincs tul meleg a szobaban?Pl.en megfigyeltem hogy a kislanyom, aki most harom hetes, sokkal nyugodtabban alszik halozsakban mint betakarva, szoval van egy csomo aprosag amit esetleg nem figyelunk meg.Egy hat hetes babanal ez nem jo, ilyenkor nagyon sokat kene aludjon.

Holnap este lesz egy hazi buli a haveromnal. Ott lesz az osztalytarsam. Es szeretenek vele negyon jo kapcsolatba lenni. Es hogy nagyon jol muljon el vele az este. Mit tegyek? Kerem segitsenek!

Legjobb válasz: Mármint arra gondolsz, hogy meg akarod dönteni vagy csak barátkozni akarsz? Ha csk szexet akarsz abban nem szeretnék segíteni mert az szerintem nem fair dolog... de ha barátkozni akarsz vele akkor beszélgess vele nevettesd meg akár flörtölhetsz is vele... aztán ha olyan a buli akár szex is lehetséges...

Mármint arra gondolsz, hogy meg akarod dönteni vagy csak barátkozni akarsz? Ha csk szexet akarsz abban nem szeretnék segíteni mert az szerintem nem fair dolog... de ha barátkozni akarsz vele akkor beszélgess vele nevettesd meg akár flörtölhetsz is vele... aztán ha olyan a buli akár szex is lehetséges...
A kérdező hozzászólása: szo sincs sexrol, csak tapizas lesz, az szokasos, de szeretnem ha velem lenne sokat meg hogy beszelgessunk, mert amugy nagyon tetszik, csak nem tom hogy en tetszem-e neki, meg amugy ossze szeretnek vele jonni, csak nem tudom hogy kerdezzem meg.segitsetek!
Semmi sem pecsétel meg egy kapcsolatot jobban mint a kzs hányás ...Házibulin kötelezõ :DDD bocs muszály volt

Egyutt vagyok a pasimmal 1 eve, es meg sexualis kapcsolatunk nem volt. Szuz vagyok, lefekudnek vele de felek hogy nehogy teherbe esek, talan azert mert sok szomszed ismerosom 17-18 eves koraban teherbe estek. Mit tegyek? 16/L

Legjobb válasz: Mit, mit... Használjatok bármilyen eszközt a fogamzásgátlásra, akár óvszert, akár tablettát, akár hüvelygyûrût, kúpot, vagy bármi mást. Aki rendesen használja ezeket, (jól húzza fel a gumit, nem össsze-vissza kapdossa a tablettát), az nem fog nyakra-fõre teherben maradni. Csak az, aki beveszi az olyan dumákat, hogy majd vigyázok. Meg aki azt hiszi, hogy egy-egy menet gumi nélkül is belefér, mert "velem ilyen úgyse eshet meg". Te pedig fogadd el, hogy nem szexelni fogsz, hanem technikai értelemben gyereket csinálni. Az egy dolog, hogy élvezet, és az élvezet miatt akarod kipróbálni, de a gyerekcsinálásban minden esetben benne van a pakliban, hogy tényleg lesz is belõle gyerek. Nincs rá sok esély, de egy csekélyke MINDIG van. Egyébként nyugodtan kérdezz rá anyádnál, ha egy éve együtt vagytok, és még csak most akartok egymással lefeküdni, szerintem nincs az a vaskalapos mama, akivel ne lehetne errõl a kérdésrõl beszélni. Nyugodtan beszélj vele arról, hogy nagyon félsz attól, hogy teherbe esel, és egy jó beszélgetés után könnyebb lesz. 16 évesen azért ekkora félelem, mert senkinek nincs mersze úgy oda állni a szülõk elég a gólyahírrel, hogy sejtelme sincs, mi lesz a reakció. Egyébként így az õsök is legalább tudják, hogy ti védekeztek rendesen, amúgy a fogamzásgátlásra is tõlük kell pénzt kérnetek. 32N

Mit, mit... Használjatok bármilyen eszközt a fogamzásgátlásra, akár óvszert, akár tablettát, akár hüvelygyûrût, kúpot, vagy bármi mást. Aki rendesen használja ezeket, (jól húzza fel a gumit, nem össsze-vissza kapdossa a tablettát), az nem fog nyakra-fõre teherben maradni. Csak az, aki beveszi az olyan dumákat, hogy majd vigyázok. Meg aki azt hiszi, hogy egy-egy menet gumi nélkül is belefér, mert "velem ilyen úgyse eshet meg". Te pedig fogadd el, hogy nem szexelni fogsz, hanem technikai értelemben gyereket csinálni. Az egy dolog, hogy élvezet, és az élvezet miatt akarod kipróbálni, de a gyerekcsinálásban minden esetben benne van a pakliban, hogy tényleg lesz is belõle gyerek. Nincs rá sok esély, de egy csekélyke MINDIG van. Egyébként nyugodtan kérdezz rá anyádnál, ha egy éve együtt vagytok, és még csak most akartok egymással lefeküdni, szerintem nincs az a vaskalapos mama, akivel ne lehetne errõl a kérdésrõl beszélni. Nyugodtan beszélj vele arról, hogy nagyon félsz attól, hogy teherbe esel, és egy jó beszélgetés után könnyebb lesz. 16 évesen azért ekkora félelem, mert senkinek nincs mersze úgy oda állni a szülõk elég a gólyahírrel, hogy sejtelme sincs, mi lesz a reakció. Egyébként így az õsök is legalább tudják, hogy ti védekeztek rendesen, amúgy a fogamzásgátlásra is tõlük kell pénzt kérnetek. 32N
használjatok gumit
A kérdező hozzászólása: gumival is felek, ismerek esetett ahol elszakadt a gumi
A kérdező hozzászólása: koszonom a tanacsot, anyukamal is megbeszeltem, o is ezt mondta, hogy vedekezzek, es akkor nem lesz semmi gond, de neki szegyelem elmondani hogy emiatt nem tudom elengedni magam es akkor meg faj ha nem vagyok felizgulva, ellazulva ..
ne görcsölj már ezen ennyit használjatok óvszert, ha az mégis elszakadna akkor majd rohantok venni esemény utáni tablettát Akik azt mondják, hogy gyógyszer és óvszer mellett estek teherbe azoknak a 99% hazudik és csak szépíteni akarja a dolgokat, mert szégyenli bevallani, hogy nem is védekeztek Én és több millió nõ sem estünk teherbe éveken át védekezés mellett. Ne félj már ennyire a szextõl
Szerintem még várj vele, 16 évesen fiatal vagy hozzá, akkor is fiatal lennél ha már 2 éve vagytok együtt.. Várj vele, és amikor már nem fogsz félni, vagyis tényleg érett leszel hozzá, akkor feküdj le vele!
igyatok elõtte egy kis bort az is segít. ne annyit hogy részegek legyetek, csak annyit amitõl ellazulsz. én is érzem magamon amikor többet beszélek, de még nem vagyok részeg, ha nem is ittál alkoholt edig még akkor is észre fogod venni hogy mikor jött el ez. húzza fel a barátod a gumit és mehet is nem lesz baj. több milióan használnak gumit akár hetente többször is és nincs baj egyiküknél sem. nem pont veled fog megesni, csk gumi nélkül ne rakja beléd és nem lesz baj.

Bal lábamon a vádlim majdnem egész nap ugrál. Este ha lefekszem meg nagyon sokszor még a görcs is elkapja. Mit tudtok ajánlani mit tegyek?

Legjobb válasz: Mindenképp magnéziumot kellene szedned, illetve kalciumot. Nekem is volt ugyanilyen problémám, de ezekre hamar megszûnt ez a kellemetlen érzés. Mivel egészségügyben dolgozom, én tudtam inni ampullákban, mivel az tömény és hamarabb felszívódik, mint pl a tabletta. Azt sajnos nem tudom, hogy a gyógyszertárban lehet-e így kapni, mindenesetre megér esetleg egy kérdést a háziorvosnál, hogy fel tud-e írni ampullát, ha úgy döntesz, az a jobb neked.

Mindenképp magnéziumot kellene szedned, illetve kalciumot. Nekem is volt ugyanilyen problémám, de ezekre hamar megszûnt ez a kellemetlen érzés. Mivel egészségügyben dolgozom, én tudtam inni ampullákban, mivel az tömény és hamarabb felszívódik, mint pl a tabletta. Azt sajnos nem tudom, hogy a gyógyszertárban lehet-e így kapni, mindenesetre megér esetleg egy kérdést a háziorvosnál, hogy fel tud-e írni ampullát, ha úgy döntesz, az a jobb neked.
Szedjél magnéziumot, a mg hiány jellemzõ tünete (meg általában az izomrángásoké, görcsöké) a vádligörcs
Magnéziumhiányod van, lehet kapni bárhol tablettában, vagy pezsgõtablettában.
Ha az elsõ válaszoló már megadta a választ, akkor te második miért írod le ugyanezt???
jaj Istenem...utolsó válaszoló, nem látod hogy percre pontosan egyszerre írták? :) különben sem ugyanazt írta

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!