Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, este (395 db)

Mit tegyek? Esti lefekvés már kész tortúra. Vagy másnál is van így?

Hú nagyon elvagyok keseredve ha tudtok kérlek segítsetek!!

Legjobb válasz: Nálunk is van így újabban (8,5 hós). Általában 6 körül fürdés, fél 7 - 7 körül elalszik, de van hogy csak cicizik, és utána felpörög teljesen, fõleg ha délután késõbb aludt. Olyankor ha reménytelennek tûnik a dolog, akkor nem küzdök az altatással, hanem kiviszem magunkhoz a nappaliba, és "fárasztjuk" egy darabig, fél óra, egy óra, mikor hogy. Második nekifutás már sikeres szokott lenni. Mondjuk mi nem vagyunk nagyon szigorúak napirend-ügyben. :)

Nálunk is van így újabban (8, 5 hós). Általában 6 körül fürdés, fél 7 - 7 körül elalszik, de van hogy csak cicizik, és utána felpörög teljesen, fõleg ha délután késõbb aludt. Olyankor ha reménytelennek tûnik a dolog, akkor nem küzdök az altatással, hanem kiviszem magunkhoz a nappaliba, és "fárasztjuk" egy darabig, fél óra, egy óra, mikor hogy. Második nekifutás már sikeres szokott lenni. Mondjuk mi nem vagyunk nagyon szigorúak napirend-ügyben. :)
Nálunk is így volt, és az volt a megoldás, hogy elõször etettünk, és utána volt fürcsi.Szerintem a teli pocak miatt sem tudnak elaludni rendesen.Fürdés alatt egy kicsit lemozogta, igaz locsi közben egy kicsit feltuningolja magát, de amikor már adom rá a pizsit, nagyon fáradt, dörzsöli a szemét.3 perc ringatás, és már alszik is reggelig.Szerintem próbáld ki, nem vesztesz vele semmit!
Nálunk az volt a megoldás erre, hogy a délutáni ébredéstõl számítva 4 órát ébren kellett lennie a kicsinek, hogy elég fáradt legyen a hosszabb pihenéshez. Mi továbbra is vacsi után tettük le aludni, a teli pocak nem okozott gondot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:-)) Aranyosak vagytok:-)Én megpróbálom a fürdés elõtti vacsit is és ha nem jön össze akkor majd a délutáni játékot kitoljuk, jaj de hülye vagyok nem is írtam meg nektek hogy most 10 hetesek, és a délutáni játékot azért nem nagyon tudjuk még jobban kitolni az esti fürdetésig mert egy idõ után nagyon unják é csak nyafognak, jaj nem tudom mikor lesz ennek vége meg hogy melyik válik be de remélem mihamarabb rájövök a dolog nyitjára mert így kegyetlen nehéz...de hisz ti is tudjátok:-)
Nekem 5 hónapos a kislányom, és néha még nálunk is gondok vannak az elalvással. Lehet front, szél stb...De hogy te ezt ikrekkel csinálod végig, hát minden elismerésem!
Nos, mi újság van veletek?
A kérdező hozzászólása: Halihó.Köszi minden okés...nagyobb volt a füstje mint a lángja.Azóta is szépen telnek az esték, az volt akkor is a nagy baj hogy én elmentem fürödni a két kicsi szunyált közben az egyik felébredt és a férjem nem tudta hogy vagy cumi kell-e neki vagy éhes vagy csak anyahiánya van így addig kínlódott hogy a másikat is felköltötték na ezért volt ilyen gáz ez az este...de most már tanulva a hibámból csak nappal megyek el fürödni ha anyu itt van és a kicsikkel tud foglalkozni.Szép napot:)

Kinyomkodtam, mit tegyek, este buli, SOS?

Kinyomkodtam az arcom nemrég mert csúnya pattanásim jelentek meg megint. Szépen lekezeltem. De este buli lesz, hogyan fedhetem le a "sebeket"?

Legjobb válasz: leradírozod az arcod, aztán alapozó

leradírozod az arcod, aztán alapozó
A kérdező hozzászólása: de ha most csak úgy lealapozózom nem fognak újra begyulladni?
Alapból nem ajánlatos az alapozó, de mást nem tudsz csinálni..:/
korrektor + alapozó, vagy bb krém.


Mit tegyek, ha este vagyok igazán éhes?

Eszem egész nap rendszeresen, sokszor keveset, fehér húst zöldséggel, aztán olyan 19.00-20.00 felé érek haza edzésről (futópad, ellipszis, haspad, hátizom, majd szauna), de hazajövök, majd meg döglök az éhségtől... Ilyenkor legszívesebben bezabálnék mindent, ami a hűtőben van, függetlenül attól, h mi az! A zöldség nem laktat, csak még éhesebb vagyok, pedig 300 kcal-nál többet enni már nem lenne okos döntés. AKKOR MÉGIS MIT EGYEK, HOGY LAKTASSON IS, DE NE HIZLALJON?

Legjobb válasz: Ha megeszed a túrót akkor te se fogsz éhezni. Csak arra akartam utalni, amire a második is, hogy az este nem evés egy bullshit. SEmmi értelme! A lényeg, hogy a napi kalóriádat kordában tartsd -> ha jól osztod el a kajákat a nap folyamán, akkor ehetsz simán este is. Sõt! KELL enni este, mert ha este 7 után nem eszel és reggel 7kor kelsz, akkor lényegében 12 órán át éhezik a szervezeted. Próbáld ki, hogy reggel felkelsz 8kor és nem eszel este 8ig. Kb ezt érzi a tested ilyenkor (leszámítva az alvás közbeni lassabb anyagcserét), csak te nem érzed, mert alszol... Nem egészséges!

Ha megeszed a túrót akkor te se fogsz éhezni. Csak arra akartam utalni, amire a második is, hogy az este nem evés egy bullshit. SEmmi értelme! A lényeg, hogy a napi kalóriádat kordában tartsd -> ha jól osztod el a kajákat a nap folyamán, akkor ehetsz simán este is. Sõt! KELL enni este, mert ha este 7 után nem eszel és reggel 7kor kelsz, akkor lényegében 12 órán át éhezik a szervezeted. Próbáld ki, hogy reggel felkelsz 8kor és nem eszel este 8ig. Kb ezt érzi a tested ilyenkor (leszámítva az alvás közbeni lassabb anyagcserét), csak te nem érzed, mert alszol... Nem egészséges!
Magas fehérjetartalmú ételt! Ajánlani szokták a zsírszegény túrót, mert a benne lévõ kazein lassan szívódik fel, így az éjszaka folyamán nem éheznek az izmaid.
Miért hízlal este az evés? én szinte mindig eszem lefekvés elõtt mégsincs rajtam felesleg :D
A kérdező hozzászólása: Szerencsés alkat vagy... ellentétben én, ha csak ránézek egy finom szendvicsre, már felszedek fél kilót... A túrós tippet köszi, de nem azt akarom, h az izmaim ne éhezzenek, hanem én! :D
A kérdező hozzászólása: Tudom, én se tartom okos dolognak ezt az "este 6 után nem eszünk"-et, csak azért mégse jó egy fél malacot benyomni... :) na majd kipróbálom ezt a túrót, hátha valóban laktat :)
Nem tudom lehet nem szerencsés alkat csak este figyelek h normálisat egyek :D mondjuk zabpehely tejjel és kókuszreszelékkel lefekvés elõtt hízlal? vagy egy banán vagy más gyümölcs? egy tonhalkonzerv paradicsommal meg salátával? vagy Tojásrántotta (alig kell bele olivaolaj, csak pár fújásnyi) Mondjuk ilyesmiket szoktam enni este :D nem tudok úgy lefeküdni hogy üres a hasam :D
Edzés után lenne a legnagyobb szüksége a szervezetednek a fehérjére. Tessék enni húst!!! Én is így csinálom. Egy jó nagy adag husit=(szárnyas filé mondjuk, vagy hal) felraksz pici olajon, majd kis víz + fûszerek, fõni fél órát és megvan a 3 napi vacsid. Passzintasz hozzá valami savanyúságot vagy zöldséget és kész. (csemege ubi, savanyú kapi, vegyes vágott savanyúság, kovászos ubi... paradicsom.. ilyenek...)

Mit tegyek, hogy a hét hetes babám este hamarabb elaludjon mint 11óra?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is beletelt pár hétbe, hogy rájöjjek, de azóta hála Istennek mûködik, most 6 hónaposak vagyunk.:-) Én elõrehoztam a fürdés idejét, úgy, hogy amikor - rendszerint este 7 körül álmosodik és éhes is, addigra már túl legyünk rajta, így szopi után azonnal bealszik, gyakorlatilag fél 8-kor legkésõbb alszik. próbáld figyelni a baba bioritmusát, mivel a túl fáradt kicsi pont olyan nehezen alszik el, mint amelyik nem fáradt még. Próbáld megfigyelni, a te babád mikor kezd "laposakat pislogni" estefelé. Biztosan van ilyen idõpont. Egyik barátnõmnek is ugyanezt tanácsoltam, náluk is mindig állt a bál éjfélig, azóta viszont este 8-kor náluk is alvás van. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!

Szia! Nekem is beletelt pár hétbe, hogy rájöjjek, de azóta hála Istennek mûködik, most 6 hónaposak vagyunk.:-) Én elõrehoztam a fürdés idejét, úgy, hogy amikor - rendszerint este 7 körül álmosodik és éhes is, addigra már túl legyünk rajta, így szopi után azonnal bealszik, gyakorlatilag fél 8-kor legkésõbb alszik. próbáld figyelni a baba bioritmusát, mivel a túl fáradt kicsi pont olyan nehezen alszik el, mint amelyik nem fáradt még. Próbáld megfigyelni, a te babád mikor kezd "laposakat pislogni" estefelé. Biztosan van ilyen idõpont. Egyik barátnõmnek is ugyanezt tanácsoltam, náluk is mindig állt a bál éjfélig, azóta viszont este 8-kor náluk is alvás van. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!

Néha nagyon éhes vagyok este 6 utan. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha éhes vagy akkor miért ne eszel?? Mert elhiszed hogy este 6 után nem lehet enni.. De hiszen ez hülyeség! Lefekvés elõtt 2 órával ne egyél már.. Ha este 8-kor már alszol akkor nem is szabadna éhesnek lenned..

Ha éhes vagy akkor miért ne eszel?? Mert elhiszed hogy este 6 után nem lehet enni.. De hiszen ez hülyeség! Lefekvés elõtt 2 órával ne egyél már.. Ha este 8-kor már alszol akkor nem is szabadna éhesnek lenned..
aki este 6 után nem eszik, az legkésõbb 8kor már alszik. te meg fél tízkor kérdezed, ezért értelmen a kérdésed.
Nyugodtan egyél, ami jól esik. Rántotta, hús, rizs nyugodtam mehet. Baromság ez a 6 utáni nemevészet.
Este 6 után többnyire vacsorát szokás enni.
Egyél.
Lefekvés elõtt akár 1órával is ehetsz a lényeg hogy mit. Sovány túró, sovány hús szénhidrát 7után semmiképp de a fehérje az jöhet.
Túl keveset eszel napközben, azért vagy nagyon éhes. Egyél.
Egyél, hogyha éhes vagy, ne kínozd a gyomrod. Én mindig 6 óra után szoktam vacsizni, müzlit tejjel. Szerintem az a legjobb :)

Két éves kislányom nem akar este aludni. Mit tegyek?

Arról szól az egész este 8-10-ig hogy sötét van az egész lakásban és mindenki úgy tesz mintha aludna. Elég idegölő...minden este. nálatok előfordult ilyen? Ugye csak időszakos?

Legjobb válasz: Szia :) Hát én nem akarlak elkeseríteni, de el foglak. :D Az én nagyobbik lányom nem alszik...sosem aludt. Két éves kora óta nem alszik délután, és így is fenn van este tízig. Egyszerûen nem álmos. Feleslegesen ölitek az idegeiteket, szerintem ezt hagyjátok abba. Tapasztalatból beszélek, én is ezt csináltam. Persze a gyerek ettõl nem aludt, viszont mindenki tiszta idegbeteg volt minden este. Mindent próbáltam. Bementem vele a sötét szobába, mesét mondtam, mindenki lefeküdt, de ezzel csak magunkat idegesítettük. Már abbahagytuk, elfogadtuk, hogy csemeténk, rendkívül alacsony alvásigénnyel jött a világra, most is éppen az apjával nézik a tv-t. Nincs idegeskedés, fél óra múlva álmos lesz, lefekszik és alszik :) Elõbb nem, még ha a szomszédnak megtiltom hogy felkapcsolja a villanyt a lakásában, akkor sem. :D Nyugi. Ha álmos lesz aludni fog, meg sem tudjátok akadájozni. :) Amúgy a lányom négy éves múlt.

Szia :) Hát én nem akarlak elkeseríteni, de el foglak. :D Az én nagyobbik lányom nem alszik...sosem aludt. Két éves kora óta nem alszik délután, és így is fenn van este tízig. Egyszerûen nem álmos. Feleslegesen ölitek az idegeiteket, szerintem ezt hagyjátok abba. Tapasztalatból beszélek, én is ezt csináltam. Persze a gyerek ettõl nem aludt, viszont mindenki tiszta idegbeteg volt minden este. Mindent próbáltam. Bementem vele a sötét szobába, mesét mondtam, mindenki lefeküdt, de ezzel csak magunkat idegesítettük. Már abbahagytuk, elfogadtuk, hogy csemeténk, rendkívül alacsony alvásigénnyel jött a világra, most is éppen az apjával nézik a tv-t. Nincs idegeskedés, fél óra múlva álmos lesz, lefekszik és alszik :) Elõbb nem, még ha a szomszédnak megtiltom hogy felkapcsolja a villanyt a lakásában, akkor sem. :D Nyugi. Ha álmos lesz aludni fog, meg sem tudjátok akadájozni. :) Amúgy a lányom négy éves múlt.
22 hósan van/volt ez a probléma. 2 hét volt gázos :) a megoldás nálunk: nagyon kifárasztom délután, nem hagyom, hogy 2 óránál többet aludjon, így könnyen elalszik este. de ennyire nem volt gázos nálunk a helyzet...
Nálunk ugyanez van. 2, 5 éves a kislányom és minket is szórakoztat este 10-ig. Mi 8-kor fürdetjük, aztán a tejcsivel bevonulunk a franciaágyra és egy kis lámpánál mondókázunk. Nincs értelme úgy tenni, mintha aludnátok, attól õ még nem lesz álmos. Ma például olyat énekeltem neki, amiben fel kell ugrani. A harmadik ugrás után lefeküdt és elaludt, mintha nem ugrált volna 10 mp-el azelõtt. Mivel a kislányom bölcsis, ezért ez az esti 1, 5 óra igazi közös program a sok a rohangálás után. Ilyenkor kihasználjuk ezt az idõt, hogy együtt legyünk hármasban. Azt tanácsolom neked, hogy ne próbáljátok görcsösen elaltatni, mert érzi a feszültséget, inkább játszatok vele egy kicsit még.
Az én fiam kb 5 hónapos kora óta csinálja ugyanezt, most 1 éves lesz 10-én. Elõször mindent kipróbáltunk, de semmiképpen sem alszik el este 9-10 óra elõtt, mindegy mennyit alszik nappal. Elfogadtam, hogy õ nem a pacsirta (korán kel-korán fekszik) típusú emberke, hanem a bagoly (késõn fekszik-késõn kel). Nézem a jó oldalát: reggel 8-9ig nem is ébred fel, míg más babák már 6-fél 7-kor ébresztik anyut.:) )
oooo istenem nehogy adj neki csokit az lenne a legnagyobb butasag!!
A barátnõm (a gyerekorvosa tanácsára) beleolvasztott egy (EGY!!) kocka boci csokit az esti tápjába, úgy megitta.
Szerintem délután kapjon kevesebbet abból amit enni szokott vagy a vacsorát told késõbbre. Ha viszont így is átalussza az éjszakát, akkor biztos jó Neki úgy ahogy van, ne zargatsd. Ha a tejbevitel mennyisége miatt aggódsz, akkor napközben is tápszert adj Neki inni pl. ebéd után.
Az én babám is féléves, ugyanezt csinálta, itt kértem tanácsot az étrendjének kalakítására, azóta nincs gond. Ird le, ha gondolod a napját, mit és mennyit , mikor eszik , hátha tudunk valamit agyalni rajta.
6 hónaposan nagyon kevés a 2 adag tápszer!Amúgy is 3x kellene még adni, tényleg valamit variálni kell.

16hónapos kislány nem hajlandó meginni se a tejet, se az esti junior tejitalt. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve kicsit.2napja ezt csinálja? !?

Legjobb válasz: Lányom 1 éves volt, mikor ugyan ezt "játszotta". Se tej, se kakaó, se semmilyen junior ital, ami tejes. Én is kétségbe voltam esve, de azt javasolták adjak napközben minél több tejterméket P.: joghurt, puding, túrókrém, tejbegríz stb. és a reggeli meg az esti italokat váltsam ki teával. Azóta is a Milupa gyümölcsteáját isszuk tejes dolgok helyett, nem erõltetem a tejes dolgokat. A kakaót reggelire úgy issza, hogy kanalazzuk, de így is max. 1 deci megy le. Ne ess nagyon kétségbe, sokan nem szeretik a tejet, kakaót, és sokan allergiások is rá. Tudja, hogy neki mi jó és mire van szüksége a szervezetének. Vannak ilyen gyerekek is!

Lányom 1 éves volt, mikor ugyan ezt "játszotta". Se tej, se kakaó, se semmilyen junior ital, ami tejes. Én is kétségbe voltam esve, de azt javasolták adjak napközben minél több tejterméket P.: joghurt, puding, túrókrém, tejbegríz stb. és a reggeli meg az esti italokat váltsam ki teával. Azóta is a Milupa gyümölcsteáját isszuk tejes dolgok helyett, nem erõltetem a tejes dolgokat. A kakaót reggelire úgy issza, hogy kanalazzuk, de így is max. 1 deci megy le. Ne ess nagyon kétségbe, sokan nem szeretik a tejet, kakaót, és sokan allergiások is rá. Tudja, hogy neki mi jó és mire van szüksége a szervezetének. Vannak ilyen gyerekek is!
Ne erõltesd, ha nem issza. Nem ez a legfontosabb tápláléka már. vagy ha te nagyon ragaszkodsz hozzá próbálj neki kakaót adni, vagy karamella italt, vagy vaniliás tejet. - bár ezek sem a legegészségesebbek.
ne aggódj a testvérem születése óta nem iszik egyáltalán tejet .. 2 hetesen már nem fogadta a tejet ..ételekben a te kislányod is eszi nem? vagy ha az se megy pótold másképp pl. sajtal vagy valami féle kefirrel . :)
2 éves és 4 hónapos a kisfiam. 22 hónapos koráig szopizott. Õ sem fogadta el sem a junior italt, sem a tejet. Néha megkívánja, amikor én iszom, akkor adok neki, amennyi jól esik, de rendszeresen õ sem kéri. A joghurtot, tejbegrízt, tejberizst szintén nem eszi, de minden olyan más ételt megeszik, amiben van tejföl, sajt, túró. Én említettem ezt a védõnõnek, azt mondta, semmi gond ezzel. Végülis, ha nem kéri, nem tudjuk beleerõltetni.
Kisfiam 4, 5 éves. Semmilyen tejterméket nem eszik-iszik, csak a túrórudit :-( És ez mindig is így volt. Igaz szopizott 3 éves koráig :-)) + nem hajlandó gyümölcsöt sem enni (csak inni lé formában). Ettõl függetlenül egészséges, mint a makk (lekopogom gyorsan).
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Ha nem fontos hogy ne kapjon akkor nem erõltetem.. Akkor áljunk át szilárd vacsira és reggelire? Nem gond..csak azt hittem hogy fontos hogy kapjon tejet/vagy junior tejitalt.. Nem sok folyadékot vesz magához amugy sem! Eddig normálisan evett mindent, mostmeg csak csipeget. nem ehhez szoktam hozzá:) :) hanem hogy állandóan enne:D
minek erõlteted ennyire annak a szegény gyereknek a tejet??
A kérdező hozzászólása: Ja igen az az elöbb lemaradt hogy a tejbegrízt utálja, a tejberizst meg szintén:) :) Meg vagyok lõve..válaogatós gyerek mint az apja:D
Ha eszik tejterméket, akkor végképp ne aggódj! 9:47 Készíthetsz neki ételeket, amibe "bele van csempészve" a tej. Tejbegríz, spenót, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) De nem megy se a kakaó se a maci kávé se a vaniliás tej:(:( De eszik joghurtot, túrót szóval minden olyat aminek köze van a tejhez de a tejet a világért nem inná meg! Semmi gond nem volt eddig itta a kakaót, igaz nem sokat 60ml-t, de most 1hete nem kell neki!
Adj neki joghurtot, tejberizst, tejbegrízt, túrót. Közbe néha próbálkozz a tejjel, nálunk is volt ilyen idõszak amikor nem kellett neki, aztán egyszer elfogadta, azóta imádja, reggel-este három decit bevág. Ha nem akarja késõbb se, próbáld ki a kakaót, maci kávét, vaníliás tejet.
A kérdező hozzászólása: De nem akar meginni semmiféle tejes dolgot. Se tejet, se az 1éves kortól adható junior tejitalt.Eddig ugy kapta hogy este tejital reggel tej...de már nem kell neki!!
Már vannak olyan tápszerek amiket 3 éves koráig fel lehet iratni, én is tegnap tudtam meg.Ha szüksége van rá szerintem add neki nyugodtan. 16 hós kisfiam van õ is kap még naponta 2-szer.
Mindkét gyerekem tejfehérje allergiás volt, a tápszert sose fogadták el, nem kaptak se reggel se este semmilyent tejes cuccot, nincs is rá szükség. Igaz 20 hónapig szoptak, de az utolsó hónapokban az már nem volt mennyiség.
Ha egyéves kora után nem kap tápszert azzal semmi gond! Itt olvastam elõbb, hogy a macikávét megisszák, azok a gyerekek, akik nem szeretik a tejet... Ezt nem tudom, csak egy ötlet. Nálunk szerencsére még nem volt gond. De a tápszer abbahagyása bizos nem baj!!!
A kérdező hozzászólása: Már mindehogy próbáltam sajnos sehogy nem kell neki! Gond ha ilyen hamar leszokik róla? Mert ha nem akkor nem is erõltetem.
Ha a tápszert szerette, és nemrég hagytátok abba, adjál neki fele tápszer fele tejet. Vagy a tej helyett kakaót.
Tegnap 11.55-ös vagyok: rájöttem, hogy mégiscsak eszik valamilyen formában tejes dolgot a rudin kívül is: imádja az olvadt sajtot mindenen + a tejes fõzelékeket. Ez is valami :-)))

Mit csináljak ha egy nálam 3 évvel idõsebb fiúba estem bele, de úgy veszem észre hogy kedvel de nem annyira mint én õt. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Te szegény.Én múltkor egy nálam 200 évvel idõsebb kútba estem bele.

Te szegény.Én múltkor egy nálam 200 évvel idõsebb kútba estem bele.
12 évesen mennyi probléma..
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok, nem 12!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!