Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, elapadjon a (5 db)

Mit tegyek hogy elapadjon a tejem? Ha nem szoptatom mennyi idő míg elapad magától?

Legjobb válasz: Nekem gyógyszert kellett szednem, amit orvos írt fel. Így is 3-4 hét volt, mire elapadt. Jóideig még fejtem is, hogy ne teljen meg nagyon a mellem. Nyár volt, és strandra jártunk akkor, szerintem a hideg víz is segített. Most csinálhatsz hideg vizes borogatást, az biztos, hogy segít elapasztani. Esetleg csináld azt, hogy mindig csak annyit fejsz le, hogy ne fájjon a melled, ezt is egyre ritkábban, így mindig egyre kevesebb tej fog termelõdni.

Nekem gyógyszert kellett szednem, amit orvos írt fel. Így is 3-4 hét volt, mire elapadt. Jóideig még fejtem is, hogy ne teljen meg nagyon a mellem. Nyár volt, és strandra jártunk akkor, szerintem a hideg víz is segített. Most csinálhatsz hideg vizes borogatást, az biztos, hogy segít elapasztani. Esetleg csináld azt, hogy mindig csak annyit fejsz le, hogy ne fájjon a melled, ezt is egyre ritkábban, így mindig egyre kevesebb tej fog termelõdni.
Én azt tenném, hogy fejnék napi párszor (ahányszor jól esik) mindig ugyanabban az idõpontban, és minden nap ugyanannyiszor, hogy fennmaradjon a mennyiség, és odaadnám neki. Azután meg tápszerrel pótolnám a hiányzó mennyiséget, amennyit még kér a pici. Az idõsebb kolléganõim is mind azt javasolták, hogy ha kevés is van, azt is adjam oda a babának, mert az is számít.
A kérdező hozzászólása: Csak lefejtem neki, az is nehezen ment
Semmi baj, nem szabad elkeseredni, így is minden a legnagyobb rendben lesz. Annyit még árulj el, hogy egyszerre beszélsz szoptatásról és fejésrõl. Ez azt jelenti, hogy lefejt tejet adsz, vagy hogy szopik elõtt/után fejsz?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos tegnap délelõtt le tudtam fejni 50ml és azóta nem termelõdik.Pedig 7-8 hónapos koráig szeretem volna szoptatni :(
Mindegy mennyit szopik, szoptasd meg, azután kínáld meg tápszerrel. Persze csak ha akarod, mert ez így dupla munka és idõ. Valószínûleg ezzel a módszerrel is lassacskán elapad majd a tejed. Az enyém 4, 5 hónapos koráig minden alkalommal 1 órát szopizott, pedig sokszor szaporítottam különféle módszerekkel (tápszert nem adtam), azután megtört a jég, és jöttek az 5-10 perces szopik. A babán is múlik szerintem, hogy milyen ügyesen szopizik. Unokatesóm is így járt mint te, õ mindkét babáját 6 hétig bírta szoptatni, aztán egyszer csak elapadt a tejcsi :(. Délutánra az övéi csak sírtak.
A kérdező hozzászólása: 3honapos kisfiam de ha napi 50-100ml tudok le fejni az is elég plusz tápszer ?
Miért mennyi idõs a baba? Õrülj neki hogy tudod szoptatni, az én fiam 13 hónapos és még 4szer 5ször szopik, meg már eszik mindent is.Sok annya örülne ha tudna sokáig szoptatni, de csak 3hónapig van tejük vagy még addíg sincs mert elepad nekik.Persze van olyan is aki 2éves koráig szoptat, de az sem baj, addig jó amíg szopik.Engem még éjjel is felkelt 3szor de nem baj ez a dolgunk, nem esik nehezemre, szerintem szoptas amig tudod, hacsak nem 5éves a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtuk mért ilyen nyûgös 1 hétig aztán most hétvégén már délután nem jött semmi csak sírt szegénykém vetünk tápszert azóta újra nyugodt.de majd míg van tejem majd néha le fejem neki
A kérdező hozzászólása: Ma reggel fejtem és csak 50ml jött
A kérdező hozzászólása: 3hónapos, de nekem is 5-10 percet eszik pedig 2 hónapos koráig 1 órát is szopott
Mennyi idõs a baba? Tudod pontosan, hogy alkalmanként mennyit szopik? Az enyém 5 hónapos korától 5-10 percekig szopott, és ezalatt simán benyelt 70-100gr tejcsit.
A kérdező hozzászólása: Mert kisfiam csak 5perceket szopik vagy 10 vagy szoptasam utána adjak tápszert?
A zsályatea is tejapasztó hatású.
Nekem a 8. hónap végén a babám úgy döntött nem kér több anyatejet. Rengeteg volt, minden nap fejtem is kb. 180-240 millit. Nem volt egyszerû, 2 napig azt hittem szétdurranok, néha fejtem egy kicsit, amennyit éppen kellett. Utána lassan jobb lett, de ami leginkább bejött, este a zuhany alatt szétoszlattam, kimasszíroztam a csomókat a mellembõl. Ezt kb. 1 hétig csináltam. A lényeg, hogy amikor nagyon feszül a melled, akkor csak egy kicsit fejj belõle, ne érezze úgy, hogy termelnie kell a tejet.
Elsõ vagyok. Megkérdezhetem, miért akarod, hogy elapadjon?
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, a házi orvos nagyon nehezen irt fel tápszer pedig mondtam neki hogy anyatejet is adok neki

Mit tegyek, hogy elapadjon a tejcsim?

Mióta eszünk pürés ételeket nem akar szopizni és hiába fejem és cumisüvegb?l adom akkor sem kell neki.Nagyon rossz érzés, hogy így szakad el t?lem, viszont a cicim nagyon fáj és csomósodik!!Segítsetek!Köszi.

Legjobb válasz: Hideg vizes borogatást szokták ajánlani, egy ideig kerüld a forró fürdõt, inkább csak langyos vízben zuhanyozz.

Hideg vizes borogatást szokták ajánlani, egy ideig kerüld a forró fürdõt, inkább csak langyos vízben zuhanyozz.
Én is hallottam már a hideg vizes borogatást, hogy az elapasztja....
Azok a homeopátiás szerek, amik alacsony potenciában serkentik a tejtermelést, magas potenciában apasztanak. Tehát próbáld ki a következõ szereket: Urtica Urens, Ricinus Communis, de arra figyelj, hogy magas potenciát vegyél belõle: 30 Ch-sat, ha alacsonyabbat adnának a patikában, azt ne vedd meg, mert az serkent. Napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni mindkettõbõl, egyszerre a kétfélét (összesen 10 golyót) is nyugodtan beveheted.
Hideg vizet ne! Pont, hogy a forró zuhany a jó.
A forró zuhany a serjkentésre jó! Azért is nem ajánljálk a babaúszást a szoptató anyukák, mert a hideg (hûvös) víz elapasztja a tejet.
Masszírozd a csomókat, borogasd hideg vízzel, és csak annyit fejjél, ami minimálisan szükséges. Így is eltarthat akár 40 napig is, mire teljesen elapad.
Elvileg, ha nem szoptatsz akkor elapad. de én úgy tudom, gogy a védõnõ tud adni olyan tablettát, amitõl elapat, és nemlesznek fájdalmaid sem.

Mit tegyek hogy elapadjon a tejem?

7 hó napos lányom nem akar szoponi, s már nincs is szinte tejem. Ha már nem szoptatom el fog apadn magától? Mi a teend??

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy bármit szedned kell! Nekem is ennyi volt a végén. Elõször 1 napot kihagytam, lefejtem még 3X kétnaponta, aztán nem fejtem többet. Gyakorlatilag már apadófélben vagy. Védõnõm tanácsára tettem így, szóval biztos oké. Én nem akartam apasztani, de felhívta rá a figyelmemet, hogy ez már apadás, ne erõltessem. Így természetes.

Nem biztos, hogy bármit szedned kell! Nekem is ennyi volt a végén. Elõször 1 napot kihagytam, lefejtem még 3X kétnaponta, aztán nem fejtem többet. Gyakorlatilag már apadófélben vagy. Védõnõm tanácsára tettem így, szóval biztos oké. Én nem akartam apasztani, de felhívta rá a figyelmemet, hogy ez már apadás, ne erõltessem. Így természetes.
Ha nem szopizik és nem fejed akkor elõbb-utóbb el fog apadni!Ha nagyon feszül és már szinte fáj, akkor mindig csak annyit fejjél le amikorra a fájó érzés megszûnik!Illetve vizes borogatás, sõt lehet kapni elapasztó homeós szert is, próbáld meg!A nevét nem tudom sajna! Cumisüvegbõl sem fogadja el?Igaz kicsit macerás mindig lefejni, de szerintem megéri pár hónapig "szenvedni"vele!
Én háziorvoshoz mentem, aki írt fel gyógyszert apadásra ( nem homeos) És nagyon meg voltam elégedve, mert én sokat szenvedtem. Sem a borogatás, sem a kicsit kifejés nem segített. Ja és én fejtem 1 hónapig és cumisból adtam Már úgy be volt gyulladva a mellem, hogy ordítottam. Ne fejegesd szerintem
A kérdező hozzászólása: Már csak 30-40 milit tudok fél óra alatt reggel lefejni a kettõbõl, s utánna még megeszik a lányom 180 tápot, de nem is nagyon akar szopizni, mert szív kettõt, nem nagyon jön neki s elfordul. Nem csinálok belõle nagy ügyet mert már eszik mindent amit lehet. Második válaszolótól kérdezném hogy bromocriptint szedtél? Az van otthon egy dobozzal, gondolkodtam be kéne szedni mert mielõtt terhes lettem szedtem egy jó darabig mert folyt a mellembõl a tej hormonális gondok véget.


Kulfoldon szultem, egy hetes a lànyom a doki szerint nem kell fejni evès utàn. Igènyszerinti szoptatàs mellett. Nem akarom hogy elapadjon a tej akkor most mit tegyek?

Legjobb válasz: Légy hálás a sorsnak, hogy ilyen dokid van, mert jól mondja! Ha igény szerint szoptatsz, tényleg nem szükséges fejned; hacsak nincs valami konkrét célod a fejéssel. A babád szopizása fogja fenntartani a tejmennyiséget.

Légy hálás a sorsnak, hogy ilyen dokid van, mert jól mondja! Ha igény szerint szoptatsz, tényleg nem szükséges fejned; hacsak nincs valami konkrét célod a fejéssel. A babád szopizása fogja fenntartani a tejmennyiséget.
Jól mondta. én sem fejtem soha, és 2 évig gyönyörûen szopizott.
Igény szerint szoptattam már két babát, de ha nem fejtem volna a szülés után pár hétig, akkor gyönyörû mellgyulladást kaptam volna. Ugyanis annyi tejem volt vagy 2 hónapig, mintha ötösikreket szültem volna... Ha szoptatás után még mindig feszül a melled a sok tejtõl, akkor azért fejd le, tök mindegy mit mond az orvos...
Nekem egy magyar csecsemõs mondta ezt. A szoptatás remekül mûködik magától. Semmivel sem kell belenyúlni! Én sem fejtem. Nekem nem lett semmi bajom.
A kérdező hozzászólása: koszonom a vàlaszokat!megnyugtato :) )

Már nem szopik a fiam, 10, 5 hónapos. Mit tegyek, hogy ne gyulladjon be a mellem és minél hamarabb elapadjon a tejem? Nincs sok tejem, a fiam az utóbbi időben nagyon keveset szopott.

Legjobb válasz: Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni,és nincs sok tejed,akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40

Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40
Ha már egyáltalán nem tudod mellre tenni, és nincs sok tejed, akkor nem valószínû hogy begyullad a melled.Mennyi az a nem sok?20-40 ml kettõben?De egyébként magától 40 nap alatt apad el a tej, ha ezalatt nem fejsz és nem szopiztatsz(nincs inger).Ha muszály kifejned azzal is csökkentheted a termelõdést hogy mondjuk két fejés között több idõt hagysz ki.Hideg borogatás segít csökkenteni a termelõdést.Esetedben szerintem nem sokat kell tenned, elapad magától.Viszont ha nagyon feszül, mert mondjuk reggelre feltelik, akkor fejd ki, de ne mind.Ha nem tudod mennyi, van, akkor fejd ki nézd meg mennyi, következõ alkalommal annál kevesebbet fejj ki, és egyre kevesebbet.(következõ alkalmat úgy értem ha feszül a cic)Ha nem feszül, nem fájmakkor különösebben nem kell csinálnod semmit szerintem.(én fejéssel apasztottam, mert sokat fejtem neki, nem akart cicizni)
bocsi, az elsõ hozzászólás félbeszakadt:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hasznos tanácsot adtál.
Örülök hogy segíthettem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!