Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, cicam nagyon (48 db)

Nem tudom mit tegyek? Éjjel nagyon feszül a cicim, folyik a tejem, de napközben meg nem lakik jól a babám, 5 perc alatt kiszopizza a tejet, aztán húzkodja a bimbóm, beméreli magát, sikít.

Most ettünk mind a kett?ben csak 40g volt összesen, nekünk meg 70-80g kellene. Kénytelen voltam tápszert adni neki, mert sírt.

Legjobb válasz: Jó a szopási technikája? Beveszi a szájába az egész bimbóudvart? Éjjel nem szoptatod? Azt tudnod kell, hogy minél több tápszert adsz neki, annál kevesebb lesz a tejed, és a babád annál kevésb fog érdeklõdni a szopás iránt, ami megterhelõbb és technikásabb, mint a tápszert kiszívni a cumisüvegbõl. Ezeket az oldalakat ismered? http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm http://www.lll.hu/node/2 Érdemes lenne áttanulmányoznod, mert sojat segíthetnek.

Jó a szopási technikája? Beveszi a szájába az egész bimbóudvart? Éjjel nem szoptatod? Azt tudnod kell, hogy minél több tápszert adsz neki, annál kevesebb lesz a tejed, és a babád annál kevésb fog érdeklõdni a szopás iránt, ami megterhelõbb és technikásabb, mint a tápszert kiszívni a cumisüvegbõl. Ezeket az oldalakat ismered? http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm http://www.lll.hu/node/2 Érdemes lenne áttanulmányoznod, mert sojat segíthetnek.
Ha éjjel nagyon feszül, fejd ki. Éjjel termelõdik a legtöbb prolaktin, így olyankor a legtöbb a tej. Még van idõ beállni a kereslet-kínálatnak, próbálj minden evés után fejni, és mindig szoptass két mellbõl. Figyelj rá, hogy rendesen kiszívja az egyiket, és utána kínáld meg a másikkal. A következõ evésnél kezd azzal a melleddel, amivel az elõzõt befejezted. A pótlást add kanállal, vagy pohárból, ne cumisüvegbõl, akkor nem lesz cumizavaros. Most az elején adhatsz neki óránként is cicit, az serkenti a tejtermelõdést. És fõ a nyugalom, ne stresszelj a tejen, be fog állni! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: 3 hetesek vagyunk. Úgy érzem egyre kevesebb a tejem.
A kérdező hozzászólása: Jól szopizik, azzal nincs baj. Éjjel kicsit tovább alszik, akkor szoktam érezni, hogy feszül a cicim, amikor felébredünk szopizni. Általában én már õ elõtte felébredek, kb. 15-30 perccel és akkor érzem. De kiszívja rendesen, csak napközben kevés nagyon.
A kérdező hozzászólása: De ha sír, folyik a könnye olyan éhes, muszáj neki adnom pótlást, ha mind a két cicim már kiszívta.
Ha a reggeli szopinál olyan sok van, hogy folyik, akkor miután evett fejd ki a maradékot és azt add neki pótlásnak. Nekem is sokkal kevsebb van estére és én is így csinálom. 4 hónapos a kislányom.

Mit tegyek ha nagyon erőszakosan játszik a cica?

Játék közben nem lehet hozzáérni mert rögtön harap, el se enged és közben er?sen fog és rugdos is. Ilyenkor hozzá sem lehet érni, de nem is kell, sokszor ? ugrik nekem játékból. Akkorákat harap, hogy lyuk marad a kezemen. Egyébként fiú, és szerintem azért ilyen mert 6 hetesen hoztuk el, és nem tanulta meg rendesen. Viszont nagyon okos, és már akkor nagyon nagy volt és fejlett. Err?l le lehet valahogy szoktatni? Ivartalanítás után jobb lesz esetleg, vagy pont azért nem, mert akkor játékosabbak maradnak? Nemsokára lesz mégegy azonos korú kiscica. Vele megtanulhatja vagy terrorizálni fogja szegényt? :(

Legjobb válasz: Az enyém is ilyen, edényfogó kesztyût szoktam a kezemre húzni, úgy játszom vele, akkor megúszom háborús sérülések nélkül.

Az enyém is ilyen, edényfogó kesztyût szoktam a kezemre húzni, úgy játszom vele, akkor megúszom háborús sérülések nélkül.
Még annyit, hogy másik cicának nem lesz vele gondja, mert egyrészt számára érthetõen jelezni tudja, ha valami nem tetszik neki, másrészt pedig a szõrõs macskabõr nem olyan érzékeny, mint a tiéd. A cicus nem tudja, hogy veled óvatosabban kellene játszani, mint a fajtársaival.
A kérdező hozzászólása: Csak furcsa mert még sosem volt ilyen macskám... Mondjuk benne van perzsa vér, és azt tapasztaltam hogy a fajtatiszták másak mint a házicicák.
az én cicám is ezt csinálja.nem tudok vele mit tenni, ha ráordítok, vagy rácsapok, akkor menekül és szinte már fél, de hízelegni mindig hozzám bujik, szóval jobban szeret mint mást.de jó lenne ha lehetne valamit tenni.sok a seb és meglátszik a nyoma.
Az én cicám is elég vadul játszik, de sosem annyira, hogy maradandó sérülést okozzon. Pedig 2 hetes kora óta velünk van (cumisüvegbõl etettük), úgyhogy a társaitól nem tudott tanulni. Ha túl erõsen harap, akkor felszisszenünk, és rögtön (vagy majdnem rögtön) enged. Régebben kapott egy-két legyintést, ha túl durva volt, valószínûleg abból is tanult. Azért elõfordul egy-egy karmolás a játék hevében, de mi szeretünk így játszani vele.
Ja, és a páromnak is van egy munkáskesztûje erre a célra. :)
Nekem is pont ilyen volt a cicám. És pont az oldotta meg a helyzetet, hogy beszerztem mellé mégegyet. :) Azóta lekötik egymás energiáit, és már nem szokott rám vadászni. :)

Már 1 éve van 1 cicám. Most hoztunk 1 kölyökkutyát de a cica nagyon fél tőle. Mit tegyek hogy megszeresse? Nem fog elszökni a cica?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra,hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet,igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus,még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett,de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos,nagy testût),szóval jobban is félt tõle,szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)

Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra, hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet, igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus, még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett, de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos, nagy testût), szóval jobban is félt tõle, szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)
nálunk is majdnem ez volt a helyzet csak mi egy kiscicát hoztunk. mind a ketto nosteny es az amelyik elobb megolt védte a teruletet es maceralta a kicsit de most mar teljesen elfogadtak egymast egyutt jatszanak meg minden
Ha megszeretni nem is fogja, biztosan elfogadja majd. Igazából úgy kéne hogy régebb óta egymás között éljenek, úgy biztos nem lenne gond. De csak elfogadják egymást idõvel


1éves babánk nappal inkább nem alszik ha cicizés után cicimet kiveszem a szájából, próbáltuk Ferber módszert (este bevált, nappal nem!) most Suttogót:"felvesz-letesz-t", lefektetem felül, játszik. Nagyon fáradt és nyűgös, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Most meginogtam rendesen :( A gondom az, h babánk képes 1,5, volt h 2 órát aludni cicimmel, nem ereszti, pedig próbáltam már mindent. Kivártam, ringattam, susogtam, simogattam, cumi...csak a jó öreg cici. Kicsit elfáradok :) a másfél, kétórás szopi-szundiban mozdulatlaul oldalamon, utána olyan vagyok mint akit kerékbe törtek. Bár igaz, h nagyon boldog, mert tudom, h kicsi lányom pihent. Bár sajnos nem lehet neki sem nagyon pihentetõ (jobb, mint a semmi) hisz non-stop résen van és ébredés után is álmos, fáradt kicsit.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Most meginogtam rendesen :( A gondom az, h babánk képes 1, 5, volt h 2 órát aludni cicimmel, nem ereszti, pedig próbáltam már mindent. Kivártam, ringattam, susogtam, simogattam, cumi...csak a jó öreg cici. Kicsit elfáradok :) a másfél, kétórás szopi-szundiban mozdulatlaul oldalamon, utána olyan vagyok mint akit kerékbe törtek. Bár igaz, h nagyon boldog, mert tudom, h kicsi lányom pihent. Bár sajnos nem lehet neki sem nagyon pihentetõ (jobb, mint a semmi) hisz non-stop résen van és ébredés után is álmos, fáradt kicsit.
szia, Az én kislányom is ilyen, 15 hónapos. Ha elveszem tõle a cicit, akkor ordít, hiába úgy látom hogy már alszik. Ezért mindig megvárom amíg magától elengedi. Próbáld elõtte kicsit kifárasztani: vidd ki sétálni, tornázzatok, ugráljatok. Nálunk a csajszi egy jó kis séta után pikk-pakk (10-15 perc, de van hogy kevesebb is elég) elalszik. Én mellé szoktam feküdni és úgy cicil, egy idõ után magától fordul a másik oldalára és alszik tovább.. Sok sikert.
Szia! Nekem is csak cicin alszik el a babám. Engem is aggaszt legfõképp a Suttogó-féle ostoba szakirodalom, meg az okoskodó rokonok (3 évesen is csak cicin fog majd aludni, ha nem vigyázol!) miatt. Megkérdeztem a védõnõt, azt mondta, hogy ez egy természetes módja a baba megnyugtatásának, hagyjam csak nyugodtan. Késõbb megtanulja majd, hogy máshogy is lehet aludni pl. esti mese. Az a gáz, hogy néha nekem is úgy akar aludni, hogy a cici a szájában. Ha kiveszem, akkor felébred. Ilyenkor még nem alszik elég mélyen, vagy valami zavarja (nálunk most jön a foga). Én is inkább várni szoktam, amíg elengedi. Ha nem, akkor is lehet érezni, hogy most már tejet nem szív, csak cumizik. Olyankor azért már valószínûleg mélyen alszik, akkor próbáld meg elvenni tõle. Ha mégis felébred én olyankor elkezdem ringatni, meg a Csicsijja babáját énekelem neki. Általában attól visszaalszik. Régen a cumit tettem a cici helyett a szájába, de most azt már nem fogadja el. Rájött a turpisságra.
Nekem a lányom csak cicivel alszik el este, délben babakocsiban. Vidd öt el se´tálni, vagy csak tologasd a lakásban, e´s elfog aludni. Mi az a Feber modszer?? Merte´n attól vagyok ki.hogy éjjel a lányom me´g minde´g 4x5x fel kel, e´s csak cicivel alszik visza.Pedig már 10 hónapos-.

A cicám nagyon egyedül van. Mit tegyek?

kb. 3 hónapja született három kiscicánk.Mi csak egyet szerettünk volna ezért kínálgattuk sokaknak hogy vigyék el...egy hete jelentkezett egy n? hogy nekik kéne mind a kett? kiscica.Szombaton el is vitték.Viszont amelyiket megtartottuk egyfolytában ?ket keresi.Keservesen nyávog és mostanában kevesebbet játszik(biztos azért mert nincs kivel) Ma elkezdtem vele én játszani(labdát gurítottam,madzagot húztam és ? követte,és megengedtem hogy a kezemet is harapdálja)utána kifáradt és elment aludni én meg mentem tanulni.Úgy egy óra után jön fel hozzám és nyávog(azt hittem éhes)úgyhogy lementem adtam neki enni..evett is egy keveset de igazából nem ezért nyávogott...hiányoznak neki a többiek. mit tegyek??

Legjobb válasz: Én sosem tartanék semmilyen fajta állatból csak 1et,neki is szüksége van társra,aki egésznap vele van,ha már te nem tudsz,játszadoznak,1ütt lustiznak. Szerezz mellé akkor 1et,1 cica v 2 cica,nem sokkal több kiadás és megnyugszol te is.

Én sosem tartanék semmilyen fajta állatból csak 1et, neki is szüksége van társra, aki egésznap vele van, ha már te nem tudsz, játszadoznak, 1ütt lustiznak. Szerezz mellé akkor 1et, 1 cica v 2 cica, nem sokkal több kiadás és megnyugszol te is.
A kérdező hozzászólása: és egész nap énse érek rá hogy foglalkozzak vele..:( bár szivesebben csinálnám azt mint a tanulást :D
Megszokná idõvel, de javaslom, hogy hozz mellé egy társat!
A kérdező hozzászólása: vannak másik cicáink..csak õk már felnõttek és nemigen játszanak.Csak alszanak és esznek :) és köszönöm a válaszokat!
Majd megszokja. Nekünk 2 cicánk volt, együtt nõttek fel sokat játszottak, de sajnos az egyik cica meghalt. Kezdetben nagyon magányos volt, sokáig kereste a társát. Gondolkoztunk egy másik cicát keressünk mellé, de nem tudtuk hogyan fogadná, így vártunk vele. Végül nem kellett mellé másik cica. Ha nem érek rá játszani vele, akkor is lefoglalja magát a játékaival, mindig veszek neki új játékokat, hogy ne unjon rá régebbiekre.
Egyetértek az elsõ válaszolóval. Meg fogja szokni. Minden cica keresi a testvéreit egy ideig miután új gazdihoz kerül vagy éppen miután a testvérei elkerülnek új gazdihoz. Az állatok csuda rugalmasak, ez így fog menni egy ideig aztán megszokja, megtanulja lekötni magát ha nincs társa akkor is. A macskák a vadonban is magányos állatok, nem csapatban falkában vagy társaságban élnek mint pl. a kutyák, szüval nem lesz lelki beteg tõle, ne aggódj.

Mit tegyek? A házunk elött van a templom, ami elött egy nagy és dús Tuja van. Odaellett alá a cicám. Nyílt területen van. Biztonságban vannak ott a kiscicák? Ha nem, akkor mit kéne ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Ott nincs biztonságban, pláne a nagy meleg miatt is. Fogd meg a cicákat, és az anyjukat, tedd bele a egy dobozba, és vidd õket haza!

Ott nincs biztonságban, pláne a nagy meleg miatt is. Fogd meg a cicákat, és az anyjukat, tedd bele a egy dobozba, és vidd õket haza!
Bélelj ki egy közepes papírdobozt. A kiscicákat rakd bele, meg a mamájukat is, és vidd be õket. Ha a mama látja, hogy hova rakod ott a szeme elõtt a kicsiket, remélhetõleg nem fog agyonkarmolni, és õ is belemegy a dobozba, vagy követni fog téged míg hazaértek.
20, 49-esek ketten is egyformát írtunk. Ennek már csak mûködnie kell! :) ))
vidd be õket, elviszi az elsõ kutya, ami arra jár!!
A kérdező hozzászólása: Köszii a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: amúgy már felvitte õket a padlásunkra, úgyhogy most minden rendben van. :)

A lányom 11 hónapos, 4 foga van. Még szopizik főleg éjszaka. Mostanában állandóan harap, de nagyon sebes is most már a cicim. Mit tegyek, hogy leszokjon erről?

Legjobb válasz: amikor az én fiam harapott, hangosan felkiáltottam, igaz nem direkt, de nagyon fájt és kikaptam a cicim a szájából, õ nagyon megdöbbent és többet elvétve csinálta, szerintem véletlenül. Megérti hogy nem szabad.------

amikor az én fiam harapott, hangosan felkiáltottam, igaz nem direkt, de nagyon fájt és kikaptam a cicim a szájából, õ nagyon megdöbbent és többet elvétve csinálta, szerintem véletlenül. Megérti hogy nem szabad.------
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, de én már mindent kipróbáltam, de tényleg.Volt hogy hangosan szóltam rá, mérgesen, szépen.Mondtam neki hogy ez fáj anyának, de nem használ.(
A lányom 1 éves és még Õ is szopizik, bimbóvédõvel nem volt hajlandó, éjszaka többször felkelt, most tápszert kap reggel és este, néha cicizik, de még ilyenkor is kisebesíti a fogaival, szerintem ha már nem fog szopizni akkor lesz eredmény.

A cicám nem akar nagyon inni, mit tegyek?

Tegnap került hozzám és nem nagyon akar inni.Enni már evett.Ugy h nem tudom mi lehet a baja.:((

Legjobb válasz: A cicák alapból nem szeretik a vizet! :-) Nagyon ritkán isznak vizet. ennek ellenére érdemes mindennap cserélni a vizet, hátha megszomjazik. Fõleg száraz táp után. A tejet mindig elfogyasszák, csak vigyázni kell a tejjel mert könnyen megbetegszik tõle. Ritkán és keveset.

A cicák alapból nem szeretik a vizet! :-) Nagyon ritkán isznak vizet. ennek ellenére érdemes mindennap cserélni a vizet, hátha megszomjazik. Fõleg száraz táp után. A tejet mindig elfogyasszák, csak vigyázni kell a tejjel mert könnyen megbetegszik tõle. Ritkán és keveset.
Az én cicám is elég ritkán iszik vizet, és a tejért sincs úgy oda. Ha vizet iszik, akkor sem a tálkájából, hanem mondjuk ha marad a kádban víz, akkor azt nyalogatja. Száraz táp után mondjuk szokott a tálkából is inni:) Ne aggódj, a cicák keveset isznak, ha megszomjazik, már tudja hol a víz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!Most megnyugodtam :) )
A macskák többsége az esõ vizet szereti, szerintem gyûjts neki azt, és próbáld ki! A tejet csak kis korban kaphatja, de akkor is keveset, nem igazán tesz neki jót a tehéntej!
A kérdező hozzászólása: Köszii :) )
Nyugi, a lényeg az, hogy legyen neki minden nap friss vize, majd õ iszik amennyi jó esik neki, csak legyen mindig friss a vize.....de tény, a cicák nem nagy ívók, ha sokat isznak és pisilnek az már vese betegségre utalhat....de persze, nyáron azért többet isznak!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )

Van egy kb 9 Hónapos cicám és már nagyon sokszor tüzelt különböző kandúrokkal. Mit tegyek hogy a kiscicái a mi kertünkben szülessen és ne máséba? Mert nem akarom majd őket elveszíteni és soha többet nem látni.

Legjobb válasz: Hát ha tiéd a cica, akkor gondolom haza megy hozzád és otthon fogja megszülni a piciket. Készíts elõ neki valami kis védett puha helyet, ahol a kiscicák is lehetnek majd.

Hát ha tiéd a cica, akkor gondolom haza megy hozzád és otthon fogja megszülni a piciket. Készíts elõ neki valami kis védett puha helyet, ahol a kiscicák is lehetnek majd.
Figyelj! Nem fog az utcan szulni, mert a cica megerzi hogy nemsokara szulnie kell es akkor a tervezett helyen marad, amit kinezett maganak.
Hihetetlen vagy... Az lenne a legjobb, ha vennél néhány könyvet a macskákról és a szülésig is olvasgatnál és tanulnál. Ezenkívül nem ártana egy állatorvossal is felvenned a kapcsolatot és megbeszélni vele a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Vagy még egy kérdés.A macskám vajon nem fog belehalni a szülésbe, elvigyem állatorvoshoz kivizsgáltatni mert hát elég kicsi cica kb. 46 cm.
A kérdező hozzászólása: A kicsiknek mi leszünk a gazdái ha nem fognak értük jelentkezni mert nem fogjuk õket a menhelyre adni.Igen talán a macskám értelmesebb min én, de ha épp akkor jön rá akkor szerinted majd futva jön vissza a házunkhoz?!Szerintem nem fog tudni szülés közben futni.
Nem vagyok ideges, ne aggódj. Tudom, mindenki ezt mondja: lesznek gazdáik. És gondolom a következõ tíz alom kölykeinek is. Arról nem beszélve, hogy menhelyen lévõ cicáktól veszed el így az esélyt. Az utcán jön rá a szülés? Mi van? A macskád valószínûleg értelmesebb, mint Te és nem fog az utcán szülni.
A kérdező hozzászólása: De ha éppen az utcan sétal es rajon a szules mit csinaljak a kicsiknek lesznek gazdijuk nyugi:)
Jelen esetben az ivartalanítás mellett vagyok én is. 9 hónapos. Nincs szüksége a szervezetének egy szülésre. És egyébként is. Ha nem fajtatiszta, minõségi cicák születnek, akkor minek még több cica a világra??? Vagy pár havonta szeretnéd, hogy a cicád 'anyai örömök elé nézzen'? Mert ivartalanítás nélkül ez elkerülhetetlen. És a kölykök? Egy év múlva õk is ezerszám ontani fogják magukból az édi-bédi kicsikéket? Ez felelõtlenség. Egyébként, ha a macskád a Ti otthonotokat tartja a sajátjának is, akkor ott fog szülni. (Bár én biztos nem engedném, hogy a kertben szüljön...)
Mi mindig elõkészítünk nekik egy dobozt a kamrában, vagy a melléképület padlásán. Jól kibéleljük rongyokkal. Egyszer - kétszer megmutatjuk nekik a helyet. Általában mindig ott hozták világra a kicsiket. Ha azt szeretnèd hogy a kölykök ne legyenek olyan félénkek mint az anyjuk, akkor miután megszülettek mindennap látogasd meg õket. Ha sokat foglalkozol velük akkor úgy fognak szeretni mint az anyjukat. Nálunk mindig így van:-)
ivartzalanítani kéne és nem szaporítani, hadd haljanak halomra
A kérdező hozzászólása: Igen az én cicám csak az a baj, hogy nagyon félénk
A kérdező hozzászólása: Vagyis ott ahol eddig lakot ?
Vidd már el állatorvoshoz ember!!!!!!
Hát, nekünk hasonló tünetekre azt mondták 4-5 nap után, hogy nem biztos, hogy meg lehet menteni... Gratulálok a felelõtlenségedhez, hogy vártál 3 hetet... 3 hétig éhezett a macskád, Te idióta! Sajnálom, hogy ilyen nyers vagyok, de ez állatkínzás! Gondolkozz már!
Állatorvos esetleg? Mi nem tudjuk meggyõzni innen, hogy egyen... 3 hétig kár volt várni, már régen el kellett volna vinni.
Az én anyamacskám is ugyanígy volt, mondjuk õ már öreg volt 12 éves, de a tünetek megegyeztek, vidd el állatorvoshoz talán még tud rajta segíteni.
Jó, hogy nem 3 hónap múlva tûnik fel, hogy nem eszik. Lassan lesz egy klassz csontváz macskád! Gratulálok, felelõsség tudat a felsõ fokon!
Nem tom, hpgy próbáltad-e vegyél neki bébi ételt...enyém azt megette..enyém is így van most fõzök nkei répapürét meg csirkemellet..vagy fõzzél neki te is...hátha megeszi
más kajákkal próbálkoztál? enyéim se szeretik a konzervet, õk csak ilyen zacskós macsekkaját esznek meg szárazat, de szoktunk neki adni nyers csirke szárnyat, a csontokat is megrgcsálják, a tyúk fejet is megeszik, nyers csirkemáj, estleg szalálmi .de legtöbször zacskósat adunk nekik. amikor az egyik cica nagyon beteg volt, akkor kiskanálból ittatuk vagy az ujjunkról lenyalogatta, de ez csak egy tipp, mi általában elviszük állatorvoshoz-.-...nem olyan drága egy kivizsgálás, fõleg ha olyanhoz viszed, aki nem csak a pénzért menti meg az életét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!